-
Προφανώς θα τουρμπίσει τα υφιστάμενα τρικύλινδρα του Απ. Η μόνη απορία που έχω είναι πως και δεν το έχει πράξει ακόμη. Μου αρέσει που το άρθρο ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙ ότι θα μπει και στο Πόλο.
Έλεος κε συντάκτα, μιλάμε για τον ίδιο όμιλο? Και στο Α4 στο τέλος θα μπει, μαζί καμμιά 15αριά άλλα αμάξια. -
Ξερουμε αν υπαρχει καινουργια αναβαθμιση εγκεφαλου για τον 1.2 tsi?
@Grey? -
Δεν έχω ακουσει κάτι.Σου είπαν εσενα τίποτα?
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Δεν έχω ακουσει κάτι.Σου είπαν εσενα τίποτα?Οχι την αλλη βδομαδα παω για το σερβις του 2ου χρονου και ρωτησα μπας και.
-
παιδια καλησπερα.
παω αυριο να δω ενα polo 1400 του 2002 με ~80000χμ.επειδη δεν το εχω δει ακομα απο κοντα, το μοντελο του 2002 ηταν με τα στρογγυλα φαναρια μπροστα??
απο ζημιες πως πηγαιναν τα συγκεκριμενα? που 'πονουσαν' κυριως και τι να προσεξω ιδιαιτερα?
-
Πολλα καιγαν λαδια (1.4 16v 101).. γρυλλοι παραθυρου..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πολλα καιγαν λαδια (1.4 16v 101).. γρυλλοι παραθυρου..νομιζω δεν ειναι η εκδοση με τα 101 αλογα (sportline ονομαζοταν αν θυμαμαι καλα!?), αλλα με τα 75!
ναι με τους γρυλους τα ειχαμε ζησει και στο fabia του πατερα μου...
στην μηχανη τι θεματακια ειχαν?
το γνωστο θεμα πολλαπλασιαστων, με τις βαλβδιδες κλπ ισχυει και στο συγκεκριμενο κινητηρα ή αποτελει εξαιρεση στον κανονα? -
Με βαλβίδες δεν είχαν θέμα. Κατανάλωση λαδιού δε γνωρίζω να σου πω. Από κει και πέρα γρύλοι παραθυρών και συχνά αισθητήρας λάμδα (κυρίως στα 101 ps, για τα 75 δε γνωρίζω). Το κυριότερο είναι να έχει όντως 80.000 χλμ, γιατί για 2002 μοντέλο ακούγονται λίγα.
-
σχετικα με τα χιλιομετρα το εχει ελεγξει θειος μου που εχει μαντρα αυτοκινητων στην περιοχη και ειναι και φιλος του ο ιδιοκτητης και λεει οτι δειχνουν αληθινα... εχει βεβαια και βιβλιο σερβις, αλλα αυτο θα μου πεις δεν λεει τιποτα!
θα το παω για ελεγχο σε ξαδερφο μου που εχει συνεργειο να το δει και να μου πει...
εχω μια αλλη απορια ομως. το 2002 ειναι αυτο με τα στρογγυλα φαναρια?
γιατι εβγαινε λιγο πιο πριν κατι σαν αυτο:
-
To 2002 έβγαινε το στρογγυλοφάναρο, ναι. Αυτό της φωτογραφίας σου είναι η προηγούμενη γενιά. Πάντως καλύτερα να πας στο leon που έλεγες πριν λίγες μέρες, αν χρειάζεσαι τους χώρους όπως τότε έλεγες αν θυμάμαι καλά.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
To 2002 έβγαινε το στρογγυλοφάναρο, ναι. Αυτό της φωτογραφίας σου είναι η προηγούμενη γενιά. Πάντως καλύτερα να πας στο leon που έλεγες πριν λίγες μέρες, αν χρειάζεσαι τους χώρους όπως τότε έλεγες αν θυμάμαι καλά.με τους χωρους δεν εχω θεμα!
αυριο θα ξαναμιλησω με τον ιδιοκτητη του leon γιατι ηταν τις προηγουμενες μερες να το ξαναδω και λογω υποχρεωσεων ακυρωθηκε!
με προβληματιζουν λιγο τα χιλιομετρα στο leon, αλλιως μια χαρα αμαξι ειναι! συν οτι θελει αλλα 2500€ παραπανω και καποια μαζεματακια!
τωρα για το polo, δεν το εχω δει απο κοντα να ξερω τι χρειαζεται, θα το δω και εκεινο και θα δουμε...γενικα οπως καταλαβαινεις, ψαχνομαι!
-
Γιατι δε παιρνεις κανενα Punto?
-
Είχε η γυναίκα μου ένα polo 9n 75 άλογα (αυτό με τα στρογγυλά φανάρια), αγορασμένο καινούριο το 2004. Μέχρι την στιγμή που το πουλήσαμε είχε βγάλει ένα σκασμό προβλήματα. Γρύλοι παραθύρων (του οδηγού 2 φορές), πολλαπλασιαστές καμμένοι (2 φορές), αισθητήρας λ (μια φορά αλλάχτηκε και μετά από 2 χρόνια πάλι τα ίδια αλλά τον αφήσαμε φυσικά), έσκασε το χρώμα στον ουρανό σε ένα σημείο (ενώ σχεδόν πάντα το αυτοκίνητο ήταν σε κλειστό γκαράζ και πλενόταν στο χέρι από εμένα), έκαιγε ΠΟΛΥ λάδι (μονίμως συμπλήρωνα, στην σύζυγο είχε ανάψει 2 φορές το κόκκινο λαμπάκι που σημαίνει ελάχιστο λάδι στην μηχανή), τα ταμπούρα πίσω έτριζαν πολύ μετά από κάθε βροχή χωρίς κανένας να μπορεί να βρει μια λύση, βραχυκύκλωσε το μπουτόν της ρύθμισης των εξωτερικών καθρεπτών και σταμάτησε να λειτουργεί και μερικά άλλα που δεν θυμάμαι ή θέλω να μην θυμάμαι
Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που οδηγήθηκε σχεδόν αποκλειστικά από γυναίκα (καλή οδηγό), που έκανε όλα τα service στην ώρα τους (και πριν από αυτή όπως οι ιμάντες που αλλάχτηκαν προληπτικά λόγω παρέλευσης πενταετίας και ας είχε το αμάξι μόνο 70.000 χλμ), που συνολικά μέχρι την στιγμή που πουλήθηκε είχε γράψει 79.000 χιλιόμετρα χωρίς να ζοριστεί ποτέ. Το μοτέρ μετά τις 4.000 στροφές απλά βουίζει και δεν τραβάει (χαμηλά τραβάει σχετικά ικανοποιητικά), το ηλεκτρόγκαζο είναι τραγικό ενώ οικονομικό δεν το λες με την καμία (σταθερά πάνω από 7.5 λίτρα στα 100 ακόμα και με πολύ οικονομική οδήγηση). Τα μόνα θετικά σημεία που έχει σαν αμάξι : καλοί χώροι, καλή ηχομόνωση, άνεση ανάρτησης (αλλά στις στροφές πλοίο της αγάπης),στιβαρή κατασκευή σε γενικές γραμμές (μιλάω για συναρμογή, τριγμούς κλπ) και εύκολη μεταπώληση. Συμπέρασμα : μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, αν θες να δοκιμάσεις την τύχη σου ρίξε κανά τζόκερ καλύτερα... Στην θέση σου θα πήγαινα είτε σε γιαπωνέζικο για αξιοπιστία είτε στο fiesta από τα ευρωπαικά που είναι και fun to drive και αξιόπιστο. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Γιατι δε παιρνεις κανενα Punto?+ypsilon..
προτεινω στον γιωργος-lancia ,μια lancia.. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Γιατι δε παιρνεις κανενα Punto?και αλλο?? εχω ηδη ενα...
δεν το αποκλειω βεβαια απο τις επιλογες μου, απλα ενα που ειχα βρει ειχα χιλιομετρακια αρκετα...Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Γιατι δε παιρνεις κανενα Punto?+ypsilon..
προτεινω στον γιωργος-lancia ,μια lancia..ειναι τοσο μικρη η αγορα στην Καλαματα, που για να βρεις γενικα μικρο αμαξι να πωλειται, πρεπει να ψαχνεις συνεχως, γιατι τα τσιμπανε κατευθειαν!
ψαχνω απο τελη Αυγουστου και μικρο αμαξι με πραγματικα λιγα χιλιομετρα, δυσκολα εχω βρει!οποτε δεν μπορω να εχω και προτιμησεις!
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
......αυτα ειναι που φοβαμαι!
και ο λογος που ρωτησα ειναι γιατι ειχε ο πατερας μου το skoda το fabia (αδερφακι του polo) το οποιο το οδηγησα και εγω για καποια λιγα χιλιομετρα και δεν εβγαλε λιγες ζημιες...
σαν ποιοτητα σε πλαστικα, συναρμολογηση κλπ δεν το φοβαμαι καθολου, σε αξιοπιστια με προβληματιζει!και αυτο που δεν θελω αυτη την στιγμη ειναι να μπλεξω με προβληματα!
και θελω και οικονομικο αμαξι, γιατι σαν φοιτητης δεν μου ειναι και τοσο ευκολο να εχω μεγαλες καταναλωσεις!!! -
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
......
αυτα ειναι που φοβαμαι!
και ο λογος που ρωτησα ειναι γιατι ειχε ο πατερας μου το skoda το fabia (αδερφακι του polo) το οποιο το οδηγησα και εγω για καποια λιγα χιλιομετρα και δεν εβγαλε λιγες ζημιες...
σαν ποιοτητα σε πλαστικα, συναρμολογηση κλπ δεν το φοβαμαι καθολου, σε αξιοπιστια με προβληματιζει!και αυτο που δεν θελω αυτη την στιγμη ειναι να μπλεξω με προβληματα!
και θελω και οικονομικο αμαξι, γιατι σαν φοιτητης δεν μου ειναι και τοσο ευκολο να εχω μεγαλες καταναλωσεις!!!Γιατι να μην το φοβασαι σε ποιοτητα εσωτερικου? Εμεις ειχαμε 3 Πολο..6N, 6N2 (αυτο που εβαλες φωτο-f/l του προηγουμενου) και το 9Ν, αγορασμενο Ιουλιο 2003 16ν με τα 75, και τοτε εξτρα το abs που ερχοταν πακετο με πισω δισκοφρενα, το οποιο και εχει ακομα στην κατοχη της η μανα μου...μιλαμε για τον ορισμο του τριμπουρδελου αυτοκινητου..περαν απο ολα οσα ανεφερε ο mrclouzo, στο εσωτερικο: αυτη η θηκη στο πανω μερος του ταμπλο ετριζε απο την πρωτη μερα..δυο φορες αλλαχθηκε στην εγγυηση, χωρις να αλλαξει κατι. Η επενδυση γυρω απο τα περιστροφικα χειριστηρια και την θηκη κατω απο το ραδιοCD ξεφλουδισε πληρως, τα κουμπια της πλαφονιερας εσπασαν (τα πιεζες αλλα δεν εκαναν κλικ-εμεναν τα φωτα ανοιχτα-την ελυσα ειναι made in Italy ), οι διακοπτες των παραθυρων ξεβαψαν, τα σημεια στηριξης των σχοινιων της πισω εταζερας που βρισκονται πανω στο πλαισιο της πορτας, εσπασαν χωρις να βαζουμε κατι στην εταζερα και απο τριγμους τρελλο show!...κατα τα αλλα το 6N ηταν το καλυτερο, πιο αξιοπιστο πολο που ειχαμε..απο το 9Ν aka στρογγυλοφαναρο μακρυα.
-
Φιλος που ειχε η μητερα του και τωρα οδηγει αυτος ενα 6n με 150.000 χλμ. μονο με τους γρυλους των παραθυρων και την πανω θηκη που τριζει εχει θεμα.Δεν του εχει βγαλει κατι αλλο και του εχει γαβγισει τη μανα +οτι με την κουτσουροαναρτηση που εχει θα επρεπε να εχει γινει κουδουνιστρα μεχρι τωρα.Α,μου ειπε οτι οι γρυλοι με καποια 'μοντα' που εκανε ο μηχανικος ειναι πλεν οκ (εχουν πανω απο τα μισα χιλιομετρα του αυτοκινητου).
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Φιλος που ειχε η μητερα του και τωρα οδηγει αυτος ενα 6n με 150.000 χλμ. μονο με τους γρυλους των παραθυρων και την πανω θηκη που τριζει εχει θεμα.Δεν του εχει βγαλει κατι αλλο και του εχει γαβγισει τη μανα +οτι με την κουτσουροαναρτηση που εχει θα επρεπε να εχει γινει κουδουνιστρα μεχρι τωρα.Α,μου ειπε οτι οι γρυλοι με καποια 'μοντα' που εκανε ο μηχανικος ειναι πλεν οκ (εχουν πανω απο τα μισα χιλιομετρα του αυτοκινητου).Tο 6Ν ειναι αυτο...
Ειχαμε 16ν με τα 100 αλογα, κλασσικο ασημι...γενικα καλο, πεθανε σε κατι βραχια..Το 6Ν2 ειναι αυτο...
Ιδιο μοτερ, μαυρο, αλλα για καποιο λογο πιο αργο απο το προηγουμενο..επωληθει..λιγα θεματακια..
Παραλληλα υπηρξε πολυ κοντινο μου (σε φαση να το χρησιμοποιω αποκλειστικα για μερες) 6Ν2 GTi, το οποιο ειχε καποια μικροπροβληματα.Το 9Ν ειναι αυτο...
Οπως ειπα 1.4 16ν με 75 αλογα, μαυρο κι αυτο...τριμπουρδελο..μακρυαΑν λες λοιπον για το 6Ν σε πιστευω..για το 9Ν με τιποτα Η μοντα με τους γρυλλους ειναι αντικατασταση απο πλαστικους σε μεταλλικους....Θα ηταν ειδηση αν σε vw, ειδικα Polo, δεν επεφταν..Πριν απο 1-2 μηνες επεσαν τα παραθυρα και στο V Golf (06/2008) της αδελφης μου...θα επρεπε να ειναι service item
-
Golf V κατασκευη 5/2007 κρατάει ακόμα τα παράθυρα ψηλά!
VW FORUM