-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Αν εισαι σταματημενος με πρωτη και πατημενο συμπλεκτη το κανει;EDIT: Το ρωταω γιατι νομιζω οτι αν σταματησεις, βαλεις νεκρα (ωστε να συμβαινει αυτο που λετε) και υστερα ξαναπατησεις συμπλεκτη (και προφανως βαλεις 1η), καταργειται κι ο κοφτης των 4Κ rpm αρα δεν ειναι για launch control ή κατι τετοιο, αλλα πιθανα καποια προστασια.
Στις Μερκ αν θυμάμαι καλά το κάνει και με 1η και πατημένο συμπλέκτη.
-
Όλες τις μαλακίες η Μερκ θα τις σκεφτεί και θα τις παρουσιάσει ως εφεύρεση.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εταιρικό τωρα, μου είπαν golf 1.2 tsi που θα το παραγγείλουν καινούριο, διάλεξα και χρώμα (μολύβι). Υποθέτω το 7 θα πάρω.
Θα δούμε σε λιγότερο απο μήνα.
Βρε ανθρωπε θα εχεις 2 golf ενα 6 και ενα 7? πες μου οτι τουλαχιστον δε το ξερες για το εταιρικο πριν παρεις το 6αρι...αλλες επιλογες δεν ειχες?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι κόλπο είναι αυτό με τον κόφτη στις 4.000 στροφές όταν είσαι ακίνητος?Αν το πατάς έτσι για αρκετή ώρα (μισό λεπτό, ένα λεπτό δεν θυμάμαι) μετά πάει στο ρελαντί.
Πρέπει να αφήσεις το γκάζι και να ξαναπατήσεις για να πάει στο 4. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τι κόλπο είναι αυτό με τον κόφτη στις 4.000 στροφές όταν είσαι ακίνητος?
Για προστασία του κινητήρα ειναι. Κανονικά δε πρέπει να ανεβάζει και πίεση.
δεν μπορει να ανεβασει πιεση.Στα εβο ψαγμενοι προγραμματιστες μπορουν και το κανουν να ανεβαζει σταματημενο χωρις φορτιο και πιεση.Το δικο μου σηκωνει ακινητο 1,2 μπαρ,εχωντας ανεβασει τον κοφτη στις 5,5κ στροφες.Μιλαμε για εκτοξευση
Απλα δεν πρεπει να το αφησεις για πολλα δευτερολεπτα με λοντς γιατι η θερμοκρασια καυσαεριων σε 5 δευτερολεπτα περναει τους 1000 κελσιου -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Τι κόλπο είναι αυτό με τον κόφτη στις 4.000 στροφές όταν είσαι ακίνητος?
Για προστασία του κινητήρα ειναι. Κανονικά δε πρέπει να ανεβάζει και πίεση.
δεν μπορει να ανεβασει πιεση.Στα εβο ψαγμενοι προγραμματιστες μπορουν και το κανουν να ανεβαζει σταματημενο χωρις φορτιο και πιεση.Το δικο μου σηκωνει ακινητο 1,2 μπαρ,εχωντας ανεβασει τον κοφτη στις 5,5κ στροφες.Μιλαμε για εκτοξευση
Απλα δεν πρεπει να το αφησεις για πολλα δευτερολεπτα με λοντς γιατι η θερμοκρασια καυσαεριων σε 5 δευτερολεπτα περναει τους 1000 κελσιουΜε προγραμμα ανεβαζει πιεση και στα VAG.
Σε μερικα μοντελα VAG με το Esp off και 1η μεσα ανεβαζει μεχρι κοφτη ,ακομα και με το εργοστασιακο προγραμμα.Δοκιμαστε το... -
γνωστοι με σ3 tfsi,και γκολφ 2,0 τφσι δεν το εχουν παντως.Στροφες εχουν σταματημενοι,πιεση δεν μπορουν να σηκωσουν.
-
Mε προγραμμα εννοεις?
Πες τους να δοκιμασουν και με το Εsp off. -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Αν εισαι σταματημενος με πρωτη και πατημενο συμπλεκτη το κανει;EDIT: Το ρωταω γιατι νομιζω οτι αν σταματησεις, βαλεις νεκρα (ωστε να συμβαινει αυτο που λετε) και υστερα ξαναπατησεις συμπλεκτη (και προφανως βαλεις 1η), καταργειται κι ο κοφτης των 4Κ rpm αρα δεν ειναι για launch control ή κατι τετοιο, αλλα πιθανα καποια προστασια.
To κανει οταν βλεπει οτι εισαι με 0 χλμ. Μολις τσουλησεις εστω και με 1 χλμ σταματαει να το κανει.
Οταν σταματας, στο 1.2 tsi τουλαχιστον, το μοτερ δουλευει με αλλο mode, πεφτει το ρελαντι και κανει αυτο που ειπαμε με τις στροφες στις 4.000.
Αν κουνηθεις μπροστα εστω και με 1 χλμ ανεβαινει το ρελαντι απο μονο του, και φευγει το οριο των 4.000.
Παπάρια λέγεται. Σε ατμοσφαιρικά όπου χρειάζεσαι περισσότερες στροφές απλά σε κόβει...
Χρειαζεσαι παραπανω απο 4.000 στροφες για να κανεις γρηγορη εκκινηση με ατμοσφαιρικο? Για 50 αλογα μιλαμε?
Γενικα τωρα... Ειτε καυλα, ειτε προστασια, ειτε μαλακια, δε με εχει χαλασει ποτε, ουτε το εχω χρησιμοποιησει ποτε. Εκκινησεις κανω με πολυ λιγοτερες στροφες, αν εκανα με 4.000 ακομα εκει θα ημουν. Και ο συμπλεκτης στο οδοστρωμα. Δε τους φτιαχνουν οπως παλια πλεον...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Χρειαζεσαι παραπανω απο 4.000 στροφες για να κανεις γρηγορη εκκινηση με ατμοσφαιρικο?Πολλές φορές ναι. Σημασία έχει το φάσμα λειτουργίας του μοτέρ, οι σχέσεις, το οδόστρωμα και το που μεταδίδεται η κίνηση. Σε C180 του 1993 για παράδειγμα με 4000 δεν κάνεις ρούπι σε καλή άσφαλτο...
Και ο συμπλεκτης στο οδοστρωμα. Δε τους φτιαχνουν οπως παλια πλεον...
Α μάλλον δεν πρόλαβες τις εποχές που τους αλλάζαμε κάθε 30.000 χλμ. Μια χαρά είναι τώρα!
-
Mε προγραμμα εννοεις?
Πες τους να δοκιμασουν και με το Εsp off.ναι με προγραμμα ειναι(εχουν δοκιμασει πολλα διαφορετικα,εχουν καταληξει σε Ελληνα προγραμματιστη) και δεν σηκωνουν πιεση σταματημενα.
-
Εχουν DSG ή manual?
Με μαρσαρισμα εχουν δοκιμασει?Δηλαδη εννοω οχι σταθερο γκαζι.
Υπαρχει και αυτο που οπως λενε ειναι με επαναπρογραμματισμο της εργοστασιακης ECU.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10201316588773706
https://www.facebook.com/photo.php?v=10201453232069703 -
Εχουν DSG ή manual?
Με μαρσαρισμα εχουν δοκιμασει?Δηλαδη εννοω οχι σταθερο γκαζι.
Υπαρχει και αυτο που οπως λενε ειναι με επαναπρογραμματισμο της εργοστασιακης ECU.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10201316588773706
https://www.facebook.com/photo.php?v=10201453232069703αυτο ειναι Κωστη. τους ενημερωνω ασαπ
-
Καλησπέρα σε όλους,
Κοιτάζω τον τελευταίο καιρό για μεταχειρισμένο Golf VI που, όπως έχω δει, παίζουν αρκετά στις 9-10000 ευρώ.
Έχω βρει μία καλή περίπτωση (βλ. άριστη κατάσταση) στην έκδοση με τα 87 άλογα, αλλά με προβληματίζουν οι αναιμικές - όπως το φαντάζομαι - επιδόσεις. Όχι τόσο για κίνηση μέσα στην πόλη, αλλά στο σενάριο ταξιδιού με 2-3 συνεπιβάτες + αναμμένο το A/C..Σκεφτόμουν να κάνω υπομονή να βρω αντίστοιχη περίπτωση σε TSI (με τα 122 άλογα), εφόσον το χιλιάρικο διαφορά που έχουν στην τιμή ως μεταχειρισμένα δε με προβληματίζει ιδιαίτερα.
Από την άλλη, όμως, μήπως το TSI έχει σημαντικά αυξημένη κατανάλωση ή/και θέματα αξιοπιστίας;
Φοβάμαι, με άλλα λόγια, μήπως τελικά μου βγει πολύ παραπάνω η διαφορά των δύο μοντέλων λόγω κόστους χρήσης.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!
-
Kαλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες.
Τα tsi θα έχουν και πληρέστερο εξοπλισμό φαντάζομαι. -
14αρι ατμοσφαιρικό; Αν ναι, καλός τάφος είναι. Ήμαρτον, μην το κάνεις στον εαυτό σου.
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Ο χρήστης Taugro έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,Κοιτάζω τον τελευταίο καιρό για μεταχειρισμένο Golf VI που, όπως έχω δει, παίζουν αρκετά στις 9-10000 ευρώ.
Έχω βρει μία καλή περίπτωση (βλ. άριστη κατάσταση) στην έκδοση με τα 87 άλογα, αλλά με προβληματίζουν οι αναιμικές - όπως το φαντάζομαι - επιδόσεις. Όχι τόσο για κίνηση μέσα στην πόλη, αλλά στο σενάριο ταξιδιού με 2-3 συνεπιβάτες + αναμμένο το A/C..Σκεφτόμουν να κάνω υπομονή να βρω αντίστοιχη περίπτωση σε TSI (με τα 122 άλογα), εφόσον το χιλιάρικο διαφορά που έχουν στην τιμή ως μεταχειρισμένα δε με προβληματίζει ιδιαίτερα.
Από την άλλη, όμως, μήπως το TSI έχει σημαντικά αυξημένη κατανάλωση ή/και θέματα αξιοπιστίας;
Φοβάμαι, με άλλα λόγια, μήπως τελικά μου βγει πολύ παραπάνω η διαφορά των δύο μοντέλων λόγω κόστους χρήσης.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!
Για κανέναν λόγο μην πάρεις το ατμοσφαιρικό 1400άρι με τα 87!
Καλύτερα να πάρεις με 10.000 το tsi με τα 122 το οποίο έχει μάλιστα χαμηλότερη κατανάλωση από το ατμοσφαιρικό με τα 87!
Αυτή τη στιγμή με το tsi (122) είμαι στα 7,5-8 και το πάω σβέλτα, πάντα με κλιματισμό. Το πήρα πριν ένα μήνα περίπου, 9.000 αλλά ήταν το βασικό με τάσια κλπ.
Ένας φίλος που κοιτάει, έχει βρει ένα 6άρι tsi με 10.000, comfortline.
Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να πας στο ατμοσφαιρικό.-
-
Αν βρεις κάποιο TSI 1.2 105 ή ακόμα καλύτερα το 1.4 122. Σε κατανάλωση μάλλον καλύτερα θα είναι και τα 2 από το ατμοσφαιρικό 87 (ανάλογα και πως το πας βέβαια). Και θα είναι πολύ πιο άνετα σε ταξίδι.
Αν βρίσκεις με κανά χιλιάρικο διαφορά, μην το σκεφτείς. Με το ατμοσφαιρικό στο πρώτο ταξίδι φορτωμένος με A/C θα το μετανιώσεις...
-
Ο χρήστης Taugro έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,Κοιτάζω τον τελευταίο καιρό για μεταχειρισμένο Golf VI που, όπως έχω δει, παίζουν αρκετά στις 9-10000 ευρώ.
Αυτό με τα 87 αλογα ως και ο Θοδωρος Αγγελόπουλος το βρήκε αργό!!!
-
Χαχαχα! Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δε μου αφήνετε και πολλά περιθώρια... Θα περιμένω να βρω ένα 122άρι.
Απλά το 87άρι ήταν πιο 'χειροπιαστό', καθότι σε έμπορο δίπλα μου το οποίο μπορούσα να ελέγξω και να γενικώς να δω αυτοπροσώπως (όπως και έκανα), ενώ τα 122άρια που βρίσκω είναι εκτός - μένω επαρχία - και θα πρέπει να βασιστώ στον έλεγχο τρίτου (φίλου κλπ).
VW FORUM