-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Από το δικό μου 140 πάντως δεν ακούγεται κάποιος ήχος από την καδένα. Αν άρχιζα να ακούω κάτι σίγουρα θα πήγαινα να το κοιτάξω.
Το δικό σου είναι σαφέστατα προβληματικό
Να πας αντιπροσωπεία να στο δουν ασαπ...Άστρωτο είναι ακόμα
Το έχω δηλώσει επανειλημμένως εδώ μέσα ότι σε κάθε αλλαγή λαδιών αλλάζω και μοτέρ για να χω το κεφάλι μου ήσυχοΠροχθές μου έκανε το εξής:
Όταν είναι κρύο κρατάει 1000 στροφές ρελαντί και όταν ζεσταθεί τις ρίχνει στις 750 περίπου. Ήμουν σταματημένος σε φανάρι με κρύο ακόμα το αμάξι και 1000 στροφές ρελαντί. Οπότε εκείνη τη στιγμή έπιασε φαίνεται την επιθυμητή του θερμοκρασία και πάει να ρίξει τις στροφές. Με το που φτάνουν στις 800 νιώθω τρέμουλο από τον κινητήρα , ανάβει το λαμπάκι της μηχανής, σηκώνει μόνο του ρελαντί στις 1200 και το κατεβάζει πάλι στις 1000, σταματάει το τρέμουλο και σβήνει το λαμπάκι κινητήρα.
Από κει και πέρα όλα κανονικά, αλλά οι στροφές έμεναν στις 1000 και δεν έπεφτε το ρελαντί χαμηλότερα όπως συνηθίζει.Ήμουν κοντά σε αντιπροσωπεία οπότε το πήγα σερί εκεί. Διάγνωση: κακή βενζίνη.
Η βενζίνη που βάζω είναι BP 100άρα από το ίδιο πρατήριο εδώ και μήνες...
Ε όχι και στην πανάκριβη 100άρα μαλαγανιές ρε φούστηδες
Θα περάσω να τους τα χώσω. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Και το δικό μου κάνει τον ίδιο θόρυβο περιστασιακά (caxa). Σε ερώτηση μου στην αντιπροσωπεία μου είπαν να αντικαταστήσω άμεσα όλο το σετ γιατί θα πηδήξει δόντι με μια μικρή όμως λεπτομέρεια...δεν εξέτασαν ούτε άκουσαν καν το αυτοκίνητο παρά έβγαλαν διάγνωση από την περιγραφή μου . Φυσικά έφυγα και ζω με αυτό, δεν είναι και τίποτε τραγικό.
Εμας το κανει καθε πρωι για 2-3 δευτ. Ενδιαμεσα στην ημερα οχι τοσο.
Sent from a mobile device
Κάνει έντονο ήχο σαν κάτι να τρίβεται ή απλά ακούγεται λίγο παραπάνω? Πάντως στο μάνουαλ λέει ξεκάθαρα ότι είναι πιθανό κατά την εκκίνηση να παρατηρηθούν διάφοροι ήχοι μέχρι να κυκλοφορήσει το λάδι και δε θα πρέπει να αποτελούν λόγο ανησυχίας. Ο ήχος που ακούς είναι σαν αυτόν? http://www.youtube.com/watch?v=S6L3fF49OT8
Πάντως σχεδόν όλοι έχουν αυτό το θέμα. Να έχουν όλα πρόβλημα?
-
Οχι, οχι...οχι τοσο έντονος οσο αυτός.
Για 2-3 δευτερόλεπτα κανει σαν να γυρίζεις στεγνή αλυσίδα ποδηλάτου και μετα καθαρίζει ο ήχος σιγά σιγά.
Οπότε είμαστε οκ.
-
εντυπώσεις θα μας πεις από το γκολφ ρε συ?
ποιο γκολφ παίζει να παρεις εταιρικό? -
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Πάντως σχεδόν όλοι έχουν αυτό το θέμα. Να έχουν όλα πρόβλημα?Θα έλεγα ότι μάλλον είναι χαρακτηριστικό αυτού του κινητήρα: στραγγίζει από λάδι ο μεταβλητός.
Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που δεν δουλεύει σωστά (μπουκώνει; ) το εμβολάκι που τεντώνει την καδένα. Αυτό είναι πράγματι ικανό να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, αν χαλαρώσει η αλυσίδα τόσο που να φτάσει να πηδήξει δόντι. Αλλά εγώ τουλάχιστον έχω δει ελάχιστες τέτοιες περιπτώσεις και το έχω ψάξει αρκετά το θέμα. Υπάρχει ένα τέτοιο βίντεο στο ΥΤ, με κάποιον τύπο που έλυσε το μοτέρ, τα άλλαξε όλα, και δείχνει την καδένα τόσο χαλαρή που να βγαίνει από το γρανάζι του στροφάλου!
Εγώ επιμένω: italian tuning!
Τουλάχιστον κάποιες φορές τη βδομάδα ή άντε το μήνα! Καλό του κάνει, κακό δεν του κάνει!
Και καθαρίζει και από τις επικαθίσεις στις βαλβίδες!
Και το 'φχαριστιέσαι!Σήμερα ας πούμε, βγαίνοντας Κηφισίας στην άνοδο από Καποδιστρίου, άνοιξα μια τρίτη από ~50 στα ~150. Μια μικρή δόση απόλαυσης, μια μικρή, εγωϊστική επιβεβαίωση της κίνησης να βάλω το Ρέβο, μια αύξηση της μέσης κατανάλωσης της διαδρομής από το 9.1 μέχρι τότε, στο 9.8 !
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
εντυπώσεις θα μας πεις από το γκολφ ρε συ?
ποιο γκολφ παίζει να παρεις εταιρικό?Για αυτο που είναι, εχω πολυ θετικές εντυπώσεις. Με αυτο που είναι εννοώ ότι έχουμε να κάνουμε με ενα VW, μικρομεσσαιο, αυτοκίνητο πόλης (και οχι μόνο).
Είναι φοβερά άνετο, λες και πλέω επάνω σε ενα στρώμα νερού είναι, ευκολο στην οδήγηση, ωραίο μαλακό σασμάν, δυνατά φρένα, πανάλαφρο αλλα αναίσθητο τιμόνι (γιαυτο λέω για αυτο που είναι) και σούπερ μοτέρ!
Στο μοτέρ βασικα αξίζει ιδιαίτερη μνεία. Ροπάτο, ελαστικό και οικονομικό αν οδηγηθεί σωστά. Τραβάει απο χαμηλά, δε κομπιαζει πουθενά και κάνεις ενα φοβερά άνετο ταξίδι.
Ποιοτικά παρά πολυ καλο, μαλακά πλαστικά παντού, στιβαρό κλείσιμο πόρτας και απο χώροι ο,τι πρεπει!
Γενικώς είμαι πολυ ικανοποιημένος. Είναι ενα all rounder πολυ καλο αυτοκινητακι που κανει αυτα που χρειάζεται να κανει ενα αυτοκίνητο πόλης. Πολυ ικανοποιημένος με την αγορά.
Εταιρικό τωρα, μου είπαν golf 1.2 tsi που θα το παραγγείλουν καινούριο, διάλεξα και χρώμα (μολύβι). Υποθέτω το 7 θα πάρω.
Θα δούμε σε λιγότερο απο μήνα.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Και το δικό μου κάνει τον ίδιο θόρυβο περιστασιακά (caxa). Σε ερώτηση μου στην αντιπροσωπεία μου είπαν να αντικαταστήσω άμεσα όλο το σετ γιατί θα πηδήξει δόντι με μια μικρή όμως λεπτομέρεια...δεν εξέτασαν ούτε άκουσαν καν το αυτοκίνητο παρά έβγαλαν διάγνωση από την περιγραφή μου . Φυσικά έφυγα και ζω με αυτό, δεν είναι και τίποτε τραγικό.Το κοστος επισκευης αν συμβει αυτο (πηδηξει δοντι) ποιο ειναι;
Σου το κανει και ζεστο ή μονο στο cold start;
Δεν υπαρχει καποιος τροπος να μην στραγγιζει απο λαδι ο μεταβλητος; Γιατι σου ειπαν οτι πρεπει να αλλαξεις ολο το set;
-
Αυτοί που μου είπαν να το αλλάξω άμεσα χωρίς να μπουν στον κόπο καν να το κοιτάξουν ζητούσαν 400 ευρώ, τιμή η οποία ήταν με 30% έκπτωση σε ανταλλακτικά και με δωρεάν εργασία. Υποστήριζαν μάλιστα πως οι καδένες πρέπει να αλλάζονται ανά 70000 χλμ περίπου και πως φυσικά θα πρέπει να τα ξανααλλάξω και εγώ. Ξέχασα βέβαια να σας πω πως ρώτησα και σε άλλο αντιπρόσωπο ο οποίος δεν είχε ιδέα για το θέμα, και πως αν χρειαστεί τότε αλλάζει μόνο ο μεταβλητός... Τώρα αν όντως πηδήξει δόντι η ζημιά λογικά θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 400 ευρώ αλλά δεν έχω βρει μια σαφή απάντηση μέχρι τώρα. Πάντως όλα τα vag με καδένα fsi και tsi κάνουν αυτόν τον ήχο...
-
Νομίζω πως έχει περιθώριο να πηδήξει πάνω από ένα δοντι (όριο είναι τα 4?) Και από το 1ο θα ανάψει κατευθείαν λαμπάκι κινητήρα.Οποτε θα πρέπει να είναι κάποιος τελείως κανίβαλος για να καταστρέψει τον κινητήρα.
-
Τι κόλπο είναι αυτό με τον κόφτη στις 4.000 στροφές όταν είσαι ακίνητος?
-
VW και Merc (οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα δηλαδή ) το έχουν αυτό...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
VW και Merc (οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα δηλαδή ) το έχουν αυτό...Και το S3 (sportback) του γείτονα το έχει.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι κόλπο είναι αυτό με τον κόφτη στις 4.000 στροφές όταν είσαι ακίνητος?προστασια μεταδοσης για κανιβαλισμους με εκκινησεις απο σταση.Και τα εβο εχουν απο το 8 και μετα με κοφτη στις 5 εν στασει.
Μεσα απο το προγραμμα του εγγεφαλου αλλαζει αυτο βεβαια. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι κόλπο είναι αυτό με τον κόφτη στις 4.000 στροφές όταν είσαι ακίνητος?Wannabe launch control λεγεται...
Πλακα εχει! -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι κόλπο είναι αυτό με τον κόφτη στις 4.000 στροφές όταν είσαι ακίνητος?Πρώτη η Μερκ το έβγαλε νομίζω και μετά ακολούθησαν. Ωραίο είναι.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Wannabe launch control λεγεται...
Πλακα εχει!Παπάρια λέγεται. Σε ατμοσφαιρικά όπου χρειάζεσαι περισσότερες στροφές απλά σε κόβει...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Wannabe launch control λεγεται...
Πλακα εχει!Παπάρια λέγεται. Σε ατμοσφαιρικά όπου χρειάζεσαι περισσότερες στροφές απλά σε κόβει...
Μόνο όταν είσαι ακίνητος
-
Για γρήγορες εκκινήσεις μιλάω με στροφές στο μοτέρ και απελευθέρωση χειροφρένου. Άσε, μη σε ζαλίζω με τέτοια εσένα ταριφάκο μου...
-
Αν εισαι σταματημενος με πρωτη και πατημενο συμπλεκτη το κανει;
EDIT: Το ρωταω γιατι νομιζω οτι αν σταματησεις, βαλεις νεκρα (ωστε να συμβαινει αυτο που λετε) και υστερα ξαναπατησεις συμπλεκτη (και προφανως βαλεις 1η), καταργειται κι ο κοφτης των 4Κ rpm αρα δεν ειναι για launch control ή κατι τετοιο, αλλα πιθανα καποια προστασια.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι κόλπο είναι αυτό με τον κόφτη στις 4.000 στροφές όταν είσαι ακίνητος?Για προστασία του κινητήρα ειναι. Κανονικά δε πρέπει να ανεβάζει και πίεση.
VW FORUM