-
Κακά τα ψέματα, το γκολφ (7,8 δε θυμάμαι) θα ανακατεψει την τράπουλα και θα επαναπροσδιορίσει την κατηγορία.
-
Αυτό ξαναπέστο!
-
Κακά τα ψέματα, το γκολφ (7,8 δε θυμάμαι) θα ανακατεψει την τράπουλα και θα επαναπροσδιορίσει την κατηγορία.
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Απο: http://www.autoblog.gr/2011/07/26/new-v ... uncovered/Θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το τωρινό μοντέλο,
Το εσωτερικό του θα ανανεωθεί πλήρως, με τα καθίσματα να βρίσκονται πιο κοντά στο πάτωμα, με το ταμπλό να στρέφεται πλέον προς την μεριά του οδηγού, όπως μας έχει συνηθίσει η BMW, με τον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα να είναι εντελώς νέας σχεδίασης.
Ακομα πιο μεγαλο ? Θα μου πεις εδω το πολο και κοντευει να ξεχειλωσει απο το μεγαλωμα φτανωντας το γκολφ.
Θα ανανεωθει το εσωτερικο,αυτο οντως αποτελει ειδηση.
-
Mα δεν έχει μεγαλώσει πολύ το Golf...
IV μήκος 4,15μ. μετατρόχιο 2,51μ.
V μήκος 4,20μ. μετατρόχιο 2,58μ.
VI μήκος 4,21μ. μετατρόχιο 2,58μ. -
Eχω το αυτοκινητο (passat 2 μηνων) παρκαρισμενο κανα 4ωρο στον ηλιο με 40 βαθμους οταν παω να το παρω για να μετακινηθω σε μια αποσταση 10 λεπτων. αφου εχω διανυσει λιγα μετρα αρχιζει να αναβοσβηνει κοκκινο το σημα (!) και εβγαλε το μηνυμα ¨servo brake defection' διανυω προσεκτικα την αποσταση που ηθελα να κανω και αυτο συνεχως αναβοσβηνει μεχρι που παρκαρω , σβηνω κ τηλεφωνω στην οδικη βοηθεια οι οποιοι μου λενε οτι εχει να κανει με τον σερβομηχανισμο και να μην μετακινησω το αυτοκινητο μεχρι να το παω στην αντιπροσωπεια. Εγω βεβαια βρισκομουν 300χλμ απο την θεσσαλονικη κ τους εξηγησα οτι εγω πρεπει να γυρισω πισω. Μου απαντουν οτι θα εχω φρενα αλλα οχι αποτελεσματικα. 1 ωρα μετα παω ξανα στο αυτοκινητο βαζω μπρος και ως δια μαγειας κανενα μηνυμα καμεια ενδειξη και ολα καλα. γυρισα σπιτι εχοντας κανει 370χλμ και δεν ξανααναψε. ???????????????
-
Aνακοινώθηκαν οι τιμές του tiguan f/l.23.900 και 24.900 το μπροστοκίνητο,29.100 και 29.950 το τετρακίνητο με 160 άλογα πλέον στις 2 εκδόσεις εξοπλισμού σε κάθε περίπτωση.Ο εξοπλισμός έχει κάποια νέα στοιχεία στα πλούσια όπως το σύστημα κόπωσης και τους αισθητήρες φωτών-βροχής-ηλεκτρ.καθρέπτη(plb).Το dcc μόνο στα τετρακίνητα όπως πριν.Tα δίλιτρα τα κόψανε Επίσης το jetta ακόμα με τον 1.2 tsi και 1.6 tdi μόνο.Τα 1.4 tsi πότε
-
Ο χρήστης Ariskouts έγραψε:
παρκαρισμενο κανα 4ωρο στον ηλιο με 40 βαθμους οταν παω να το παρω για να μετακινηθω σε μια αποστασηΣτο Ibiza ενος φιλου μου, ειχαν αναψει το λαμπακι του esp και αυτο της πιεσης ελαστικων, στο εντελως ακυρο, μεσα στις 2 πρωτες βδομαδες που ειχε το αυτοκινητο.. Μετα εσβηναν και δεν ξαναπαρουσιασε καποιο σφαλμα.. Μηπως λοιπον ηταν απλως καποιο σφαλμα?
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
παρκαρισμενο κανα 4ωρο στον ηλιο με 40 βαθμους οταν παω να το παρω για να μετακινηθω σε μια αποσταση
Στο Ibiza ενος φιλου μου, ειχαν αναψει το λαμπακι του esp και αυτο της πιεσης ελαστικων, στο εντελως ακυρο, μεσα στις 2 πρωτες βδομαδες που ειχε το αυτοκινητο.. Μετα εσβηναν και δεν ξαναπαρουσιασε καποιο σφαλμα.. Μηπως λοιπον ηταν απλως καποιο σφαλμα?
Μάλλον για κάποιο bug το κόβω να είναι γιατί δεν είχε καμία διαφορα στο πάτημα του φρενου (να σκληρυνει) όπως συμβαίνει όταν χαλάει το servo. Θα το μάθω Αύριο που θα το πάω να το δουν. Κάτι έμαθα για επικείμενη αναβάθμιση software.
-
Γενικως τα αυτοκινητα οταν ειναι αφημενα στον ηλιο να καιγονται μετα μπορει να αναψουν διαφορα σφαλματα, γιατι βγαινουν εκτος προδιαγραφων οι αισθητηρες οταν πιανουν 60 βαθμους θερμοκρασια.
-
Και τι κάνει κανείς σε αυτήν την περίπτωση;
-
Βρίσκεις μια σκιά!
Μόλις τσουλήσει λίγο το αυτοκίνητο οι αισθητήρες ξαναπαίρνουν ενδείξεις και εφόσον δεν υπάρχει σφάλμα σβήνουν. Όταν αλλάζεις μπαταρία προτού τσουλήσει το αυτοκίνητο έχεις ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ταμπλό. Μόλις πάρουν ενδείξεις ένας ένας σβήνει.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
**Βρίσκεις μια σκιά! **Μόλις τσουλήσει λίγο το αυτοκίνητο οι αισθητήρες ξαναπαίρνουν ενδείξεις και εφόσον δεν υπάρχει σφάλμα σβήνουν. Όταν αλλάζεις μπαταρία προτού τσουλήσει το αυτοκίνητο έχεις ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ταμπλό. Μόλις πάρουν ενδείξεις ένας ένας σβήνει.
Την περίμενα κάποια τέτοιου είδους απάντηση!!! Respect!
Ενδιαφέρουσες και οι πληροφορίες. Ευχαριστώ πολύ. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Γενικως τα αυτοκινητα οταν ειναι αφημενα στον ηλιο να καιγονται μετα μπορει να αναψουν διαφορα σφαλματα, γιατι βγαινουν εκτος προδιαγραφων οι αισθητηρες οταν πιανουν 60 βαθμους θερμοκρασια.Δεν καταλαβαινω πως προκυπτει αυτο το αξιωμα...σε κανενα vag, και οχι μονο, δεν μου εχει συμβει αυτο το πραγμα.
Κι αν ενα ελληνικο καλοκαιρινο μεσημερι βγαζει off το αυτοκινητο, στο Dubai τι θα επρεπε να κανουν? Και τελοσπαντων τα summer (και αντιστοιχα winter) test εξελιξης γιατι τα κανουν? -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Γενικως τα αυτοκινητα οταν ειναι αφημενα στον ηλιο να καιγονται μετα μπορει να αναψουν διαφορα σφαλματα, γιατι βγαινουν εκτος προδιαγραφων οι αισθητηρες οταν πιανουν 60 βαθμους θερμοκρασια.
Δεν καταλαβαινω πως προκυπτει αυτο το αξιωμα...σε κανενα vag, και οχι μονο, δεν μου εχει συμβει αυτο το πραγμα.
Κι αν ενα ελληνικο καλοκαιρινο μεσημερι βγαζει off το αυτοκινητο, στο Dubai τι θα επρεπε να κανουν? Και τελοσπαντων τα summer (και αντιστοιχα winter) test εξελιξης γιατι τα κανουν?Δεν ειναι αξιωμα ουτε θεμα των VAG, ειναι η προδιαγραφη των ηλεκτρονικων. Τα αυτοκινητα χρησιμοποιουν, οπως και οι περισσοτερες ευρειας χρησης εφαρμογες, VLSI CMOS με πυλες σειρας χ54 με προβλεπομενη θερμοκρασια λειτουργιας -30 ως +70C (υπαρχει και η σειρα στρατιωτικης χρησης για -55 ως +125C). Οι πυλες ειναι το δομικο στοιχειο των επεξεργαστων αρα και των αισθητηρων, ανεξαρτητα απο το βαθμο ολοκληρωσης (ποσο μικρα ειναι δλδ για να χωρεσουν σε συγχρονο επεξεργαστη)
Οι κατασκευαστες των αισθητηρων φροντιζουν να εμβαπτιζουν το ευαισθητο κυκλωμα σε υλικο αντιστοιχο με το θερμοαγωγιμο που περιβαλλει τη CPU του υπολογιστη μας, αλλα αυτο βοηθαει μονο στην βελτιωση της απαγωγης θερμοτητας, δεν μπορει να αντιστρεψει το να εχεις αφημενο το αυτοκινητο στον ηλιο.Θελω να πω δηλαδη οτι τα οποια οργανα/αισθητηρες στις ακραιες τους θερμοκρασιες δινουν false alarm πολυ ανετα, μονο αν δεις τα δεδομενα των paper sheet του κατασκευαστη για το τι ειναι εντος προδιαγραφων και τι οχι ειναι πολυ στενα τα πλαισια. Βεβαια απο τα τεστ που αναφερεις εχουν προβλεφθει παρα πολλες καταστασεις με ανοχες στα δεδομενα και γι αυτο δεν ειμαστε καθε μερα με το λαμπακι αναμενο.
Κι εμενα σε Skoda Fabia μετα απο παρατημα στον ηλιο το 2005 μου χε αναψει το λαμπακι των φρενων χωρις τελικα να εχει τπτ.
Προσοχη, το αυτοκινητο δε βγαινει ποτε off απλα απο ζεστη. Σφαλματα μπορει να γραφτουν απο τα ηλεκτρονικα ομως.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Δεν καταλαβαινω πως προκυπτει αυτο το αξιωμα...σε κανενα vag, και οχι μονο, δεν μου εχει συμβει αυτο το πραγμα.
Κι αν ενα ελληνικο καλοκαιρινο μεσημερι βγαζει off το αυτοκινητο, στο Dubai τι θα επρεπε να κανουν? Και τελοσπαντων τα summer (και αντιστοιχα winter) test εξελιξης γιατι τα κανουν?Ρε θες να σου δείξω τι φτιάχνει το c2 σε ζεστή και κρύο ?
Ποιο Ντουμπάι ...
Μην ξεχάσω και το ποιοτικό κλείσιμο της πόρτας
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Κι αν ενα ελληνικο καλοκαιρινο μεσημερι βγαζει off το αυτοκινητο, στο Dubai τι θα επρεπε να κανουν? Και τελοσπαντων τα summer (και αντιστοιχα winter) test εξελιξης γιατι τα κανουν?Δεν ειναι αξιωμα ουτε θεμα των VAG, ειναι η προδιαγραφη των ηλεκτρονικων. Τα αυτοκινητα χρησιμοποιουν, οπως και οι περισσοτερες ευρειας χρησης εφαρμογες, VLSI CMOS με πυλες σειρας χ54 με προβλεπομενη θερμοκρασια λειτουργιας -30 ως +70C (υπαρχει και η σειρα στρατιωτικης χρησης για -55 ως +125C). Οι πυλες ειναι το δομικο στοιχειο των επεξεργαστων αρα και των αισθητηρων, ανεξαρτητα απο το βαθμο ολοκληρωσης (ποσο μικρα ειναι δλδ για να χωρεσουν σε συγχρονο επεξεργαστη)
Οι κατασκευαστες των αισθητηρων φροντιζουν να εμβαπτιζουν το ευαισθητο κυκλωμα σε υλικο αντιστοιχο με το θερμοαγωγιμο που περιβαλλει τη CPU του υπολογιστη μας, αλλα αυτο βοηθαει μονο στην βελτιωση της απαγωγης θερμοτητας, δεν μπορει να αντιστρεψει το να εχεις αφημενο το αυτοκινητο στον ηλιο.Θελω να πω δηλαδη οτι τα οποια οργανα/αισθητηρες στις ακραιες τους θερμοκρασιες δινουν false alarm πολυ ανετα, μονο αν δεις τα δεδομενα των paper sheet του κατασκευαστη για το τι ειναι εντος προδιαγραφων και τι οχι ειναι πολυ στενα τα πλαισια. Βεβαια απο τα τεστ που αναφερεις εχουν προβλεφθει παρα πολλες καταστασεις με ανοχες στα δεδομενα και γι αυτο δεν ειμαστε καθε μερα με το λαμπακι αναμενο.
Κι εμενα σε Skoda Fabia μετα απο παρατημα στον ηλιο το 2005 μου χε αναψει το λαμπακι των φρενων χωρις τελικα να εχει τπτ.
Προσοχη, το αυτοκινητο δε βγαινει ποτε off απλα απο ζεστη. Σφαλματα μπορει να γραφτουν απο τα ηλεκτρονικα ομως.
Αμα μιλαμε για τον χωρο της μηχανης που εχει σαν σωστη θερμοκρασια λειτουργιας τους 90 βαθμους τοτε δεν θα επρεπε να βγαζουν προβλημα στους 60 με 70 βαθμους.
-
Δεν ειναι ολα τα μερη κατασκευασμενα με την ιδια μεση θερμοκρασια λειτουργιας, αυτα που βρισκονται στον κινητηρα ειναι κατασκευασμενα ωστε να δουλευουν με στους 90+ βαθμους (σχεδον ολες οι εταιρειες εχουν στραφει σε προμηθευτες που κατασκευαζουν κυκλωματα με προδιαγραφη χ74 πχ οι εγκεφαλοι της Marelli και της Bosch παιζουν ανετα μεχρι 150 βαθμους), αυτα που αφορουν το υπολοιπο αμαξωμα υπολογιζονται με βαση θερμοκρασια περιβαλλοντος και χρησιμοποιουν προδιαγραφες που συμφερουν για guess what: μείωση κόστους
-
Ο χρήστης Ariskouts έγραψε:
Eχω το αυτοκινητο (passat 2 μηνων) παρκαρισμενο κανα 4ωρο στον ηλιο με 40 βαθμους οταν παω να το παρω για να μετακινηθω σε μια αποσταση 10 λεπτων. αφου εχω διανυσει λιγα μετρα αρχιζει να αναβοσβηνει κοκκινο το σημα (!) και εβγαλε το μηνυμα ¨servo brake defection' διανυω προσεκτικα την αποσταση που ηθελα να κανω και αυτο συνεχως αναβοσβηνει μεχρι που παρκαρω , σβηνω κ τηλεφωνω στην οδικη βοηθεια οι οποιοι μου λενε οτι εχει να κανει με τον σερβομηχανισμο και να μην μετακινησω το αυτοκινητο μεχρι να το παω στην αντιπροσωπεια. Εγω βεβαια βρισκομουν 300χλμ απο την θεσσαλονικη κ τους εξηγησα οτι εγω πρεπει να γυρισω πισω. Μου απαντουν οτι θα εχω φρενα αλλα οχι αποτελεσματικα. 1 ωρα μετα παω ξανα στο αυτοκινητο βαζω μπρος και ως δια μαγειας κανενα μηνυμα καμεια ενδειξη και ολα καλα. γυρισα σπιτι εχοντας κανει 370χλμ και δεν ξανααναψε. ???????????????Καλημέρα σε όλους επισκέφτηκα χθες την αντιπροσωπια και βάζοντας το στον εγκέφαλο τους έβγαλε μήνυμα σφάλμα
Τος στο abs. Μου ανέφεραν το παράδειγμα του Ντουμπάι ότι Δηλαδή τα αυτοκίνητα είναι κατασκευασμενα να λειτουργούν σε ακραίες θερμοκρασίες το ίδιο καλα και ότι μάλλον ήταν κάποιο στιγμιαίο θέμα της υποπιεσης κ να το παρακολουθώ.
Εγω αυτο που θέλω να πω απο συζήτηση που εκανα με φίλο ηλεκτρολόγο αυτοκινητων που εργάστηκε επί 10ετια στην Λιβύη μου είπε ότι στιγμιαία falsh alarm είναι φυσικό να συμβαίνουν σε τέτοιες θερμοκρασίες καθώς το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο να κινείται μεν και σε υψηλές θερμοκρασίες οπου ο αερασ απο την κινηση εστω κ ζεστοσ βοηθαει αλλα Όχι σε στάση όπου επηραζονται περισσότερο τα κυκλώματα.
Ίδια προσωπική εμπειρία Έχω και με ιατρικό υπέρηχο που Έχω κ τον κουβαλω μαζί μου πολλές φορές αφήνοντας τον για 2-3 ώρες στο πορτ μπαγκαζ σε εξωτερικές θερμοκρασίες 5-10 βαθμών όταν τον ανοίγω συχνά δεν δουλεύει μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου παρότι στις προδιαγραφές αναφέρει ότι δεν έχει πρόβλημα σε τέτοιες θερμοκρασίες.
Τελοσπαντων το αποτέλεσμα ήταν εσφαλμένη ένδειξη πράγμα βέβαια που το είχα καταλάβει απο την αρχή αφου δεν ένιωθα το πενταλ του φρενου να σκληραινει κάτι που θα συνεβαινε αν όντως είχε βλάβη το σερβό. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Δεν ειναι ολα τα μερη κατασκευασμενα με την ιδια μεση θερμοκρασια λειτουργιας, αυτα που βρισκονται στον κινητηρα ειναι κατασκευασμενα ωστε να δουλευουν με στους 90+ βαθμους (σχεδον ολες οι εταιρειες εχουν στραφει σε προμηθευτες που κατασκευαζουν κυκλωματα με προδιαγραφη χ74 πχ οι εγκεφαλοι της Marelli και της Bosch παιζουν ανετα μεχρι 150 βαθμους), αυτα που αφορουν το υπολοιπο αμαξωμα υπολογιζονται με βαση θερμοκρασια περιβαλλοντος και χρησιμοποιουν προδιαγραφες που συμφερουν για guess what: μείωση κόστουςΠριν 10-20 χρόνια γιατί δεν είχαμε όμως τέτοια προβλήματα; Και ηλεκτρονικές μονάδες και ABS είχαν και τότε τα αυτοκίνητα...
VW FORUM