-
ΝΑ ενημερώσω ότι για τα πρώτα 350χλμ το GOLF VI 1.2TSI BMT έχει κατανάλωση 6,6lt/100km, δεν έχω περάσει 3000rpm ενώ αλλάζω χαμηλά
Ερώτηση γιατί δεν το έχω ψάξει:
Η τετραετής εγγύηση VW (επέκταση) ισχύει για 4 χρόνια ανεξαρτήτως χλμ ή (4χρόνια Χ 15.000 60.000χλμ ανεξαρτήτως ετών??TNX
-
Δεν παίζουν ρόλο τα χλμ. Πρέπει όμως η συντήρηση να γίνεται ΜΌΝΟ σε εξουσιοδοτημενα αυτα τα 4 χρόνια. Αυτο σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο ειναι παράνομο αλλα μην την ψάχνεις. Πήγαινε μόνο σε εξουσιοδοτημενα για να είσαι καλυμενος. Άλλωστε με 15κ χλμ το χρόνο 4 σέρβις θα κανείς σε 4 χρόνια. 2 μικρά για λάδια (15κ και 45κ) και 2 μεγάλα (30κ και 60κ).
Για ναμειωσεις το κόστος όμως μπορείς να αγοράζεις ΕΣΥ τα λάδια και να τους τα πηγαίνεις.
-
Ο χρήστης mel23 έγραψε:
ΝΑ ενημερώσω ότι για τα πρώτα 350χλμ το GOLF VI 1.2TSI BMT έχει κατανάλωση 6,6lt/100km, δεν έχω περάσει 3000rpm ενώ αλλάζω χαμηλά
Ερώτηση γιατί δεν το έχω ψάξει:
Η τετραετής εγγύηση VW (επέκταση) ισχύει για 4 χρόνια ανεξαρτήτως χλμ ή (4χρόνια Χ 15.000 60.000χλμ ανεξαρτήτως ετών??TNX
καλοριζικο καλοταξιδο! μετα τα 3000χλμ θα πεσει η καταναλωση σου και θα ομαλοποιηθει.. ενδεικτικά απο τιν δικια μου εμπειρια απ το 122αρι στις 15000χλμ ανοιγει αρκετα το μοτερ!!
Δεν παίζουν ρόλο τα χλμ. Πρέπει όμως η συντήρηση να γίνεται ΜΌΝΟ σε εξουσιοδοτημενα αυτα τα 4 χρόνια. Αυτο σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο ειναι παράνομο αλλα μην την ψάχνεις. Πήγαινε μόνο σε εξουσιοδοτημενα για να είσαι καλυμενος. Άλλωστε με 15κ χλμ το χρόνο 4 σέρβις θα κανείς σε 4 χρόνια. 2 μικρά για λάδια (15κ και 45κ) και 2 μεγάλα (30κ και 60κ).
Για ναμειωσεις το κόστος όμως μπορείς να αγοράζεις ΕΣΥ τα λάδια και να τους τα πηγαίνεις.
δεν ειναι απολυτο να πηγενει καθε 15000χλμ....αν εχει λονγ λιφε προγραμα απο το εργοστασιο πηγενει συμγωνα με ενδειξη που θα του βγαλει το αμαξι το βιβλιαρακι το διαβαζουμε και για αν δει αν εχει λονγλιφε θα παει στο βιβλιαρακι εκει που λεει τους κωδικους εξοπλισμου στο αυτοκολητο που κολανε να δει αν υπαρχει το QJ1 .....
-
Τα long life στην Ελλάδα τα γατονια των εξουσιοδοτημενων τα έχουν κάνει ΌΛΑ σέρβις υποχρεωτικό κάθε 12 μηνες η 15.000 χλμ. Το τριπ που σου λέει πότε θα κανείς αλλαγή και σέρβις ειναι ότι νάναι. Εγώ αλλαξα μόνος στα 90.000 και δεν το ρισεταρα με το vagcom για να δω πότε θα μου πει για αλλαγή. Μου είπε στα 32.000 χλμ απο την προηγουμενη αλλαγη. Θα αφηνα τόσα χλμ τα ιδία λάδια εν Ελλαδι ?
-
Όπως έχω ξαναγράψει στο θέμα του golf αν θυμάμαι καλά, πήγα σε συνεργείο που τηρεί κανονικά το πρόγραμμα long life. Είχα κλείσει ραντεβού για σέρβις και με έδιωξε, έστω και αν δεν τον συνέφερε οικονομικά όπως μου είπε. Επίσης η ένδειξη δεν είναι μόνο σε χιλιόμετρα, αλλά και σε μέρες. Λογικό επίσης αυτό που λένε πολύ να μην αφήνεις τα λάδια τόσα πολλά χλμ, όμως επέλεξα να μην τα αλλάξω, καθώς το αμάξι είχε κινηθεί τραγικά λίγο σε ένα χρόνο (5-6χιλ. χλμ).
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες όλους σας.
Μια ερώτηση ακόμα Παρατηρώντας τα GOLF στο δρόμο, ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ TO GOLF με BLUEMOTION?????
Αν είναι να το απενεργοποιήσω ...
Πάντως αν έχει πάρει και κανένας άλλος, ας φωνάξει 'ΠΑΡΩΝ'
-
Tο Volkswagen Golf VII θα έχει πιο σπορ σχεδίαση
Το Autocar αναφέρει ότι Golf VII θα έχει πιο σπορ σχεδίαση από ότι μας έχει συνηθίσει τόσα χρονια η VW στο hatchback best seller μοντέλο της.
Σμφωνα πάντα με το Αγγλικό περιοδικό, η 7η γενιά του Golf θα διαθέτει ένα πιο απότομα κεκλιμένο παρμπρίζ, φαρδύτερο μετατρόχιο και πιο coupe σχεδίασης οροφή από το τωρινό μοντέλο. Το εσωτερικό του θα ανανεωθεί πλήρως, με τα καθίσματα να βρίσκονται πιο κοντά στο πάτωμα, με το ταμπλό να στρέφεται πλέον προς την μεριά του οδηγού, όπως μας έχει συνηθίσει η BMW, με τον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα να είναι εντελώς νέας σχεδίασης.
Ειδικά η 3-πορτη έκδοση θα έχει πιο σπορ σχεδίαση από αυτή της 5-πορτης. Μην περιμένεις βέβαια ακραία διαφορά ανάμεσα στην σχεδίαση των δύο μοντέλων, αφού η Volkswagen δεν θέλει να κινηθεί στα μονοπάτια της Opel, η οποία διαχωρίζει εντελώς το 3-πορτο Astra GTC από το 5-πορτο AStra.
http://www.autoblog.gr/2011/07/16/volks ... gn-report/
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... aid=134943 -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Mε τα VW αν σε πάει σπίτι-δουλειά-σπίτι χωρίς να σκάσει πρέπει να πάρεις τηλέφωνο το εργοστάσιο να τους πεις ευχαριστώ Κάθε 300 χιλιόμετρα ρεκτιφιέ, κάθε 800 καλίμπρα
Τα 25.000 δεν τα λέω για ένδειξη αξιοπιστίας, προς θεού, το ποστ περισσότερο το έγραψα για να πω ότι πέρασε η 4ετία χωρίς να έχω χρειαστεί εγγύηση, που πολλοί προσπαθούσαν να με πείσουν ότι αξίζει να πληρώσω ένα 500άρι για την επέκτασή της από 2 στα 4τα χρονια στο γκαραζ δεν μετρανε.......δεν προκαλουν φθορα......απλα λες οτι εχεις περασμενο μοντελο
Παιδιά το θέμα αξιοπιστίας είναι πολύ περίπλοκο. Πρώτα και σημαντικότερο είναι που γίνονται τα χιλιόμετρα και κυρίως πόσα κάνεις μέχρι να σβήσεις ξανά τον κινητήρα σου...π.χ. αν κάθε μέρα ξεκινάς κάνεις 3-5 χλμ και μετά σβήνεις ή αφήνεις πολύ ώρα τον κινητήρα στο ρελαντί τότε η φθορά σου θα είναι τεράστια (κυρίως στα TSI.Δες το manual.). Αν πάλι ξεκινάς και σβήνεις μετά απο 30 λεπτά η 1-2 ώρες η φθορά σου είναι ελάχιστη αναλογικά με τα χλμ που διανύεις.Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι για να ζεσταθούν τα λαδιά του κινητήρα πρέπει να διανύσεις 15 με 20 χλμ.Μην βλέπεται την θερμοκρασία του νερού... Καμία σχέση.Έχω ένα VW golf 1.4 tsi (2010) και ένα Honda Civic FN2 1.8 (2008).Δεν υπάρχει καμία μα καμία σχέση όσο αφορά την αξιοπιστία τους.Το γερμανικό δεν παίζεται μέσα και το ιαπωνικό δεν κάνει κιχ....και τα δύο τα οδηγάω εγώ με περίπου 45.000 το γερμανικό και 70.000 το ιαπωνικό. Απλά μετά από μεγάλο ταξίδι πρέπει να σβήσω το γερμανικό μετά από λίγο και το άλλο όχι.Η κατανάλωση είναι περισσότερη στο γερμανικο αλλά μετά το κιτ Υδρογονόνου αντιστράφηκαν οι καταναλώσεις.Το μόνο κακό που έχουν και τα δυο αυτοκίνητα είναι η αντιπροσωπείες τους...
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Tο Volkswagen Golf VII θα έχει πιο σπορ σχεδίαση
Το Autocar αναφέρει ότι Golf VII θα έχει πιο σπορ σχεδίαση από ότι μας έχει συνηθίσει τόσα χρονια η VW στο hatchback best seller μοντέλο της.
Σμφωνα πάντα με το Αγγλικό περιοδικό, η 7η γενιά του Golf θα διαθέτει ένα πιο απότομα κεκλιμένο παρμπρίζ, φαρδύτερο μετατρόχιο και πιο coupe σχεδίασης οροφή από το τωρινό μοντέλο. Το εσωτερικό του θα ανανεωθεί πλήρως, με τα καθίσματα να βρίσκονται πιο κοντά στο πάτωμα, με το ταμπλό να στρέφεται πλέον προς την μεριά του οδηγού, όπως μας έχει συνηθίσει η BMW, με τον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα να είναι εντελώς νέας σχεδίασης.
Ειδικά η 3-πορτη έκδοση θα έχει πιο σπορ σχεδίαση από αυτή της 5-πορτης. Μην περιμένεις βέβαια ακραία διαφορά ανάμεσα στην σχεδίαση των δύο μοντέλων, αφού η Volkswagen δεν θέλει να κινηθεί στα μονοπάτια της Opel, η οποία διαχωρίζει εντελώς το 3-πορτο Astra GTC από το 5-πορτο AStra.
http://www.autoblog.gr/2011/07/16/volks ... gn-report/
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... aid=134943Κακά τα ψέμματα. Η vw θα ανακατευσει και πάλι την τράπουλα στη μικρομεσαία κατηγορία...
Μια απο τα ιδία θα ειναι, είμαι βέβαιος.
-
Ο χρήστης papada έγραψε:
Mε τα VW αν σε πάει σπίτι-δουλειά-σπίτι χωρίς να σκάσει πρέπει να πάρεις τηλέφωνο το εργοστάσιο να τους πεις ευχαριστώ Κάθε 300 χιλιόμετρα ρεκτιφιέ, κάθε 800 καλίμπρα
Τα 25.000 δεν τα λέω για ένδειξη αξιοπιστίας, προς θεού, το ποστ περισσότερο το έγραψα για να πω ότι πέρασε η 4ετία χωρίς να έχω χρειαστεί εγγύηση, που πολλοί προσπαθούσαν να με πείσουν ότι αξίζει να πληρώσω ένα 500άρι για την επέκτασή της από 2 στα 4τα χρονια στο γκαραζ δεν μετρανε.......δεν προκαλουν φθορα......απλα λες οτι εχεις περασμενο μοντελο
Παιδιά το θέμα αξιοπιστίας είναι πολύ περίπλοκο. Πρώτα και σημαντικότερο είναι που γίνονται τα χιλιόμετρα και κυρίως πόσα κάνεις μέχρι να σβήσεις ξανά τον κινητήρα σου...π.χ. αν κάθε μέρα ξεκινάς κάνεις 3-5 χλμ και μετά σβήνεις ή αφήνεις πολύ ώρα τον κινητήρα στο ρελαντί τότε η φθορά σου θα είναι τεράστια (κυρίως στα TSI.Δες το manual.). Αν πάλι ξεκινάς και σβήνεις μετά απο 30 λεπτά η 1-2 ώρες η φθορά σου είναι ελάχιστη αναλογικά με τα χλμ που διανύεις.Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι για να ζεσταθούν τα λαδιά του κινητήρα πρέπει να διανύσεις 15 με 20 χλμ.Μην βλέπεται την θερμοκρασία του νερού... Καμία σχέση.Έχω ένα VW golf 1.4 tsi (2010) και ένα Honda Civic FN2 1.8 (2008).Δεν υπάρχει καμία μα καμία σχέση όσο αφορά την αξιοπιστία τους.Το γερμανικό δεν παίζεται μέσα και το ιαπωνικό δεν κάνει κιχ....και τα δύο τα οδηγάω εγώ με περίπου 45.000 το γερμανικό και 70.000 το ιαπωνικό. Απλά μετά από μεγάλο ταξίδι πρέπει να σβήσω το γερμανικό μετά από λίγο και το άλλο όχι.Η κατανάλωση είναι περισσότερη στο γερμανικο αλλά **μετά το κιτ Υδρογονόνου αντιστράφηκαν οι καταναλώσεις.**Το μόνο κακό που έχουν και τα δυο αυτοκίνητα είναι η αντιπροσωπείες τους...
-
Luc Donckerwolke appointed Head of Advanced Design at VW Group
http://www.cardesignnews.com/site/designers/whos_where/display/store4/item235635/ -
Uploaded with ImageShack.us
-
επειγοντως κινητο με καλη καμερα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
επειγοντως κινητο με καλη καμεραHtc desire είναι... 5mp
-
δεν υπάρχει κινητό με καλή κάμερα
φωτογραφική! -
Ωραίες φώτο
Κάνε μας και κανα σχόλιο όμως -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Ωραίες φώτο
Κάνε μας και κανα σχόλιο όμωςΧθες ο Vell μου εμπιστεύτηκε το νέο του 'κορίτσι' για μια πρώτη επαφή.
Κοίτα σε γενικές γραμμές ψάχνω να βρω αρνητικό αλλά δεν βρίσκω...ίσως το ότι δεν μου ανήκει να είναι το μεγαλύτεροΤο Scirocco R είναι γεννημένο για να έχει το DSG-6. Eξωπραγματικά γρήγορες αλλαγές, και πάνω και κάτω. Ο ήχος δεν μου θύμισε σε καμία περίπτωση υπερτροφοδοτούμενο 4-cyl. Μάλλον για 6-cyl θα έλεγα ότι μοιάζει, ενώ χειροκροτώ την δουλειά που έχει γίνει στην εξαγωγή. Πραγματική πόρωση σε κάθε βύθισμα του γκαζιού.
Το κιβώτιο μου έκανε όλα τα γούστα αλλά περιμένω στροφοδιαδρομή για να δω πλήρως την λειτουργία του.
Φρενάρες.
Κράτημα. Κλασσικό ανάλαφρο σωστά στημένου 2 κίνητου αυτοκινήτου. Κάνει ότι απαιτήσεις, όχι τόσο στα λίγα χιλιόμετρα που το βρήκα λίγο να μουλαρώνει αλλά από τα 60χλμ/ώρα και πάνω τα πάντα αποκτούν νόημα. Είναι εύκολο να πας σχετικά γρήγορα εξ αρχής αλλά για τα περαιτέρω θέλει διάβασμα και μελέτη στο μυαλό πρωτίστως....Η ανάλυση αυτών θα σε κάνει να ζητήσεις και να λάβεις τα παραπάνω που μπορεί να δώσει αυτό το αμάξι....
Η ανάρτηση είναι όσο σφιχτή θα ήθελα....Αλλά εγώ προέρχομαι και από μια Alfa που είχε για 2 χρόνια coilover....οπότε όλα τα βλέπω μαλακάΤο σημαντικότερο όλων είναι ότι θα το χαρακτηρίσω ως το πλέον fun to drive όχημα της VW....Το πρώην S3 του Vell όπως και τα προηγούμενα S3/Leon 20VT4 τα έβρισκα βαρετά, γρήγορα αλλά βαρετά, ενώ δεν μπορώ με τίποτα να συνδυάσω haldex και γρήγορη οδήγηση.
Αυτό είναι μια προσθιοκίνητη Alfa Romeo με τα σήματα της VW κατά την ταπεινή μου γνώμη....ΥΓ: DSG & ΗΧΟΣ= αξέχαστα...
ΥΓ2: Θα ανακεφαλαιώσω μετά την βόλτα σε διαδρομή με στροφές
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Ωραίες φώτο
Κάνε μας και κανα σχόλιο όμωςΑυτό είναι μια προσθιοκίνητη Alfa Romeo με τα σήματα της VW κατά την ταπεινή μου γνώμη....
Τώρα την έβαψες
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
(...)
Χθες ο Vell μου εμπιστεύτηκε το νέο του 'κορίτσι' για μια πρώτη επαφή.
Κοίτα σε γενικές γραμμές ψάχνω να βρω αρνητικό αλλά δεν βρίσκω...(...)Το Scirocco R είναι γεννημένο για να έχει το DSG-6. Eξωπραγματικά γρήγορες αλλαγές, και πάνω και κάτω. Ο ήχος δεν μου θύμισε σε καμία περίπτωση υπερτροφοδοτούμενο 4-cyl. Μάλλον για 6-cyl θα έλεγα ότι μοιάζει, ενώ χειροκροτώ την δουλειά που έχει γίνει στην εξαγωγή. Πραγματική πόρωση σε κάθε βύθισμα του γκαζιού.(...)
Η ανάρτηση είναι όσο σφιχτή θα ήθελα (...)
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι θα το χαρακτηρίσω ως το πλέον fun to drive όχημα της VW....Το πρώην S3 του Vell όπως και τα προηγούμενα S3/Leon 20VT4 τα έβρισκα βαρετά, γρήγορα αλλά βαρετά,(...)
ΥΓ: DSG & ΗΧΟΣ= αξέχαστα...ΥΓ2: Θα ανακεφαλαιώσω μετά την βόλτα σε διαδρομή με στροφές
Συμφωνώ απόλυτα σε όλα τα bold.
Πολύ ενδιαφέρον αμάξι. Ίσως βέβαια κανείς από εμάς (που είμαστε περαστικοί) να μην βρίσκουμε ελαττώματα γιατί απλά δεν το ζούμε καθημερινά.Ενδιαφέρον μου φάνηκε η διαφορά κατανάλωσης που μου είπε ο vell σε σύγκριση με το S3 του
Δεν περίμενα τέτοιες διαφορές κατανάλωσης λόγω μη-haldex + dsg.Προσωπικά δε θα ήθελα να κάνω σύγκριση του S3 με το scirocco, γιατί το S3 είναι σχεδιασμού 4-5 χρόνων πριν, ενώ το scirocco και δη το R είναι ΠΟΛΥ φρέσκο , ακολουθώντας μία πιο 'σπορ' γραμμή-προσέγγιση στις γρήγορες εκδόσεις.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το αμάξι με κέρδισε στην πρώτη επαφή μαζί του, δίνοντάς σου αυτό ακριβώς που φαντάζεσαι με το που το βλέπεις και σκέφτεσαι ότι είναι η έκδοση R.Με απλά λόγια, με το που βγαίνεις από το αμάξι, σου δημιουργείται ένα συναίσθημα 'πφφφ...τι κρίμα που δεν είναι δικό μου!'.
Κάτι τέτοιο είχα να το νιώσω από την αγορά του Α3 μου (για διαφορετικούς λόγους φυσικά ) όταν έκανα το πρώτο testdrive το Φεβρουάριο του 2008. (και δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω μπει σε αρκετά αμάξια από τότε).
Τέλος, το χρώμα του 'γράφει' απίστευτα στο φακό!
-
Απο: http://www.autoblog.gr/2011/07/26/new-v ... uncovered/
Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf ;
ο Βρετανικό Auto Express ετοίμασε δύο rendering φωτογραφίες της 7ης γενιάς του Volkswagen Golf το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού το 2012. Το νέο Golf θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB “Modular Querbaukasten” στα Γερμανικά, “σπονδυλωτή αρχιτεκτονική” στα Ελληνικά, την ίδια που θα φορά και το νέο Audi A3 που θα παρουσιαστεί και αυτό μέσα στο 2012 με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το καλοκαίρι του ίδιου έτους.
Θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το τωρινό μοντέλο, ενώ μεγαλύτερο θα είναι και το μεταξόνιο του, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, μεγαλύτερο από αυτό των άμεσων ανταγωνιστών του, όπως είναι το νέο Ford Focus και το Renault Megane.
Πάνω την νέα πλατφόρμα θα κατασκευαστούν και οι νέες εκδόσεις των Touran, Golf Plus και Scirocco στο μέλλον αφού το VW Group, θέλοντας να μειώσεις τις δαπάνες τους, σχεδιάζει να κατασκευάζει περίπου 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα με αυτή την πλατφόρμα ετησίως. Το μεγάλο πλεονέκτημα της νέας αρχιτεκτονικής είναι η ευελιξία της, και έτσι διαφορετικά μοντέλα μπορούν να κατασκευάζονται πάνω στην ίδια πλατφόρμα.
Τον σχεδιασμό του τον έχει αναλάβει ο αρχισχεδιαστής της VW, Walter de Silva και θα διαθέτει σπορ σχεδίαση, με πιο απότομα κεκλιμένο παρμπρίζ, λεπτότερα φωτιστικά σώματα με LED φώτα ημέρας, φαρδύτερο μετατρόχιο και πιο coupe σχεδίασης οροφή από το τωρινό μοντέλο. Το εσωτερικό του θα ανανεωθεί πλήρως, με τα καθίσματα να βρίσκονται πιο κοντά στο πάτωμα, με το ταμπλό να στρέφεται πλέον προς την μεριά του οδηγού, όπως μας έχει συνηθίσει η BMW, με τον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα να είναι εντελώς νέας σχεδίασης.Μηχανικά δεν θα γίνει κάποια έκπληξη και έτσι αναμένεται να φορά μια γκάμα κινητήρων TSI και TDI χωριτικότητας από 1.200 cc έως 2.000 cc απόδοσης από 65 έως 300 άλογα στην έκδοση R (η οποία θα είναι τετρακίνητη) όταν αυτή παρουσιαστεί. Αργότερα θα υπάρξουν επίσης plug-in υβριδικές καθώς και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, με όνομα e_Bluemotion. Η έκδοση GTI φημολογείται ότι θα αποδίδει 220 άλογα.
Σε ότι αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων. Τα entry-level μοντέλα θα εφοδιάζονται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με τα υπόλοιπα μοντέλα να έχουν την δυνατότητα να φορέσουν αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη DSG 6 και 7 σχέσεων.
VW FORUM