-
Σε ευχαριστώ που νοιάζεσαι για το εισόδημα μου...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
2)δεν έχω ίδέα πόση ώρα θέλει η αλλαγή στα βαγκ... τα tsi καδένα δεν έχουν??
παντού και πάντα είναι ευκολότερη η αλλαγήκι εμενα οπως και του vovlozeus 180K θελει ο ιμαντας, χρονια δε θυμαμαι
παντως παρολο που παντου εβαλαν καδενα το δικο μου μοτερ ακομα και σε πιο νεα μοντελα (golf r, τσιροτο r, tts) συνεχιζει να εχει ιμαντα και οπως και να το κανουμε ειναι το κορυφαιο απιο τα 2λιτρα του group και σιγουρα αυτο που απευθυνεται σε σπορ χρηση, οποτε καποιο λογο θα ειχαν να επιμεινουν σε αυτη τη λυσηΒρειτε μου ΕΝΑ αυτοκινητο (VAG/Volvo) με κανονικοτατη ομως χρηση (και πολη, και γκαζια και ταξιδια), που να εχει αλλαξει ιμαντα σε αυτα τα χλμ, ή στα 10χρονια, και θα κανω τατουαζ 'cam belt rulez!'...
Carefull what you wish for....Στο μετωπο θα σε βαλω να το χτυπησεις
5χρονια 92k κι ολα οκ μεχρι στιγμης και με κανιβαλισμους ...Πιο πολυ βλεπω να πηγαινω για δευτερο σετ δισκο παρα για ιμαντες...Αρκει μεχρι το 2012 να μην εχω κανει αλλα τοσα -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Γρηγόρη, το γεγονός ότι οι αντικραδασμικοί παίρνουν κίνηση από την καδένα δεν σημαίνει πως υπάρχουν για να καταπολεμούν κραδασμούς από αυτούς.
Two counter-rotating balancing shafts are integrated into the crankcase. They are driven by the crankshaft via a toothed chain, and completely suppress the free inertial forces of the second degree that are inherent to this design. Low-frequency humming and vibration are consequently eliminated very effectively.
Grey cast iron was chosen as the material for the engine block in view of its better acoustic properties. With a finished weight of 33 kilograms, the engine block nevertheless genuinely merits being described as a lightweight design.
The extra-rigid basic structure of the block, acoustically optimised add-on parts and acoustically isolated covers reflect how much fine-tuning went on at the design computers and test benches. The crankshaft is instrumental in determining how smoothly an engine runs
http://www.worldcarfans.com/10609286095 ... e-revealed
(Δελτιο τυπου της VAG για τον 1.8tfsi)Η καδενα η οποια αναφερει δεν μου φαινετε να εχει σχεση με αυτη των εκκεντροφορων...Για τα υπολοιπα απλα no comment...Press release ειναι τι θα ελεγε? Βαλαμε χυτοσιδηρο γιατι ειναι πιο οικονομικο και ευκολο να παραχθει μαζικα? Αναφερουμε ενα απο τα πλεονεκτηματα (απορροφηση κραδασμων) και ολα οκ. Ειπαμε το μαρκετινγκ του γκρουπ τα σπαει
-
Ο Ιταλικος δαχτυλος εισεβαλε στο υπερπολο της μανας μου και οι διακοπτες της πλαφονιερας δεν δουλευουν με αποτελεσμα να μενουν φωτα συνεχεια αναμμενα..Το ξηλωσα το καθαρισα αλλα μονο τον κεντρικο διακοπτη καταφερα να φτιαξω. Των φωτων αναγνωσης εχουν ενα ψευτο-οδηγο ο οποιος εχει σπασει...Διατιθοντε ξεχωριστα ή πρεπει να παρω ολη την made in Italy πλαφονιερα? Γνωριζει καποιος καποιο site για ανταλλακτικα vw?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ο Ιταλικος δαχτυλος εισεβαλε στο υπερπολο της μανας μου και οι διακοπτες της πλαφονιερας δεν δουλευουν με αποτελεσμα να μενουν φωτα συνεχεια αναμμενα..Το ξηλωσα το καθαρισα αλλα μονο τον κεντρικο διακοπτη καταφερα να φτιαξω. Των φωτων αναγνωσης εχουν ενα ψευτο-οδηγο ο οποιος εχει σπασει...Διατιθοντε ξεχωριστα ή πρεπει να παρω ολη την made in Italy πλαφονιερα? Γνωριζει καποιος καποιο site για ανταλλακτικα vw?πλαφονιερα ολοκληρη, κανα 40αρι
-
Carefull what you wish for....Στο μετωπο θα σε βαλω να το χτυπησεις
5χρονια 92k κι ολα οκ μεχρι στιγμης και με κανιβαλισμους ...Πιο πολυ βλεπω να πηγαινω για δευτερο σετ δισκο παρα για ιμαντες...Αρκει μεχρι το 2012 να μην εχω κανει αλλα τοσαΓια εσενα να δεις ποσο ισχυει το αντιστοιχο που ειπες για την καδενα...
Δεν υπαρχει περιπτωση να αντεξει το S40 με τον ιδιο ιμαντα για αλλα τοσα χλμ... -
Η καδενα η οποια αναφερει δεν μου φαινετε να εχει σχεση με αυτη των εκκεντροφορων...Για τα υπολοιπα απλα no comment...Press release ειναι τι θα ελεγε? Βαλαμε χυτοσιδηρο γιατι ειναι πιο οικονομικο και ευκολο να παραχθει μαζικα? Αναφερουμε ενα απο τα πλεονεκτηματα (απορροφηση κραδασμων) και ολα οκ. Ειπαμε το μαρκετινγκ του γκρουπ τα σπαει
Nαι δεν εχει, παραυτα ετσι κι αλλιως οι αντικραδασμικοι αξονες μειωνουν συνολικα στον κινητηρα τα επιπεδα θορυβου, συμπεριλαμβανομενων και αυτων της καδενας των εκκεντροφορων.
Οσο για τον χυτοσιδηρο, λεει ξεκαθαρα για 33κιλα βαρος του μπλοκ.
Οι θερμικες ανοχες ενος τετοιου μπλοκ ειναι σαφεστατα ανωτερες απο ενα αλουμινενιο, το οποιο σε τετοιο
κυλινδρισμο (απο 1.4-2.0 λιτρα) δεν εχει τοσο σημαντικη διαφορα στο βαρος.
Για το οικονομικο θεμα που λες, σου αντιπαραβαλλω πολυ απλα την χρηση αλουμινιου στους μικροτερους κινητηρες της VAG που ΔΕΝ χρησιμοποιουν στροβιλοσυμπιεστη.
Σε κινητηρες εως δυο λιτρα με υπερτροφοδοτη, η χρηση χυτοσιδηρου στο μπλοκ ειναι ξεκαθαρα πιο ασφαλης περα απο το θεμα μειωσης του θορυβου, επιτρεποντας υψηλοτερες θερμοκρασιες, φορτιο και πιεση στα εσωτερικα μερη του κινητηρα, αυτο ειναι κατι στο οποιο δεν χωραει αμφισβητηση.
Τωρα για τα 2.5 λιτρων μοτερ της volvo, τα οποια ειναι εξολοκληρου απο αλουμινιο και με ιδιαιτερα χαμηλο βαρος για τον κυβισμο, αφενως οι πιεσεις στο turbo ειναι χαμηλοτερες, αφετερου το ιδιο και η συμπιεση, και βεβαια
ο συνολικος ογκος παραγωγης δεν φτανει στο συνολο ουτε καν, των 2λιτρων με Turbo που βγαζει η VAG... -
Παίδες, χθες έκανα test drive (σύντομο) το VW Tiguan 1.4TSi 150HP 4*4. Θετικότατες εντυπώσεις! Στιβαρό, αποπνέει ποιότητα και σιγουριά!
Αρχίζω να καλοβλέπω το 1.4TSi Sportstyle 1.4TSi 122HP 4*2.
-
Ο χρήστης greatst έγραψε:
Παίδες, χθες έκανα test drive (σύντομο) το VW Tiguan 1.4TSi 150HP 4*4. Θετικότατες εντυπώσεις! Στιβαρό, αποπνέει ποιότητα και σιγουριά!Αρχίζω να καλοβλέπω το 1.4TSi Sportstyle 1.4TSi 122HP 4*2.
Αγαπητέ δεν έχω οδηγήσει το 4x2
αλλά το 4κίνητο που το ζω πια καθημερινά απλά δεν παίζεταιΜερικές εντυπώσεις που έγραψα στο αντίστοιχο τόπικ
Και επί τη ευκαιρία, τι γαμάτο αμάξι
Το 4Motion του Tiguan είναι πραγματικά υποδειγματικό. Προσπάθησα να σπάσω την πρόσφυση σε δρόμους με κακή πρόσφυση, με εγκάρσιες ανωμαλίες, με κακή άσφαλτο αλλά το αμάξι δεν κουνάει καθόλου από την θέση του. Αισθάνεσαι τη μεταφορά ροπής από τον εμπρός στον πίσω άξονα και συνεχίζεις ακάθεκτος την πορεία σου. Με δύο λέξεις, αδιαφορείς για τους δρόμους που κινείσαι και πρέπει να είσαι μεγάλο στουρνάρι για να βγάλεις ένα τέτοιο αμάξι εκτός πορείας. Το Tiguan είναι ασφαλέστατο.... Μπράβο VWΗ δική μου γνώμη είναι αν μπορείς να πάρεις το 4κίνητο. Βέβαια τα χρήματα είναι αρκετά παραπάνω. Αλλά....
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Παίδες, χθες έκανα test drive (σύντομο) το VW Tiguan 1.4TSi 150HP 4*4. Θετικότατες εντυπώσεις! Στιβαρό, αποπνέει ποιότητα και σιγουριά!
Αρχίζω να καλοβλέπω το 1.4TSi Sportstyle 1.4TSi 122HP 4*2.
Αγαπητέ δεν έχω οδηγήσει το 4x2
αλλά το 4κίνητο που το ζω πια καθημερινά απλά δεν παίζεταιΜερικές εντυπώσεις που έγραψα στο αντίστοιχο τόπικ
Και επί τη ευκαιρία, τι γαμάτο αμάξι
Το 4Motion του Tiguan είναι πραγματικά υποδειγματικό. Προσπάθησα να σπάσω την πρόσφυση σε δρόμους με κακή πρόσφυση, με εγκάρσιες ανωμαλίες, με κακή άσφαλτο αλλά το αμάξι δεν κουνάει καθόλου από την θέση του. Αισθάνεσαι τη μεταφορά ροπής από τον εμπρός στον πίσω άξονα και συνεχίζεις ακάθεκτος την πορεία σου. Με δύο λέξεις, αδιαφορείς για τους δρόμους που κινείσαι και πρέπει να είσαι μεγάλο στουρνάρι για να βγάλεις ένα τέτοιο αμάξι εκτός πορείας. Το Tiguan είναι ασφαλέστατο.... Μπράβο VWΗ δική μου γνώμη είναι αν μπορείς να πάρεις το 4κίνητο. Βέβαια τα χρήματα είναι αρκετά παραπάνω. Αλλά....
Όπως είπα φίλε μου, το 4κίνητο οδήγησα κι εγώ! Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει (ακόμη) προσθιοκίνητο για test drive στην αντιπροσωπεία που πήγα!
Διάβασα με προσοχή τα σχόλια σου, απλά αμφιβάλω εάν θα μου χρειαστεί στα ΑΛΗΘΕΙΑ (προσωπικά εννοώ) η 4κίνηση! Το αυτοκίνητο το σκέφτομαι για άσφαλτο, απλά μου άρεσε η 'άπλα' του και η 'αρχοντιά' του.
Προφανώς, εάν δίνανε το 4κίνητο και το προσθιοκίνητο στην ίδια τιμή, μάλλον* θα έπαιρνα το 4κίνητο!
Αυτό που στα αλήθεια θα ήθελα (αλλά δεν έχει τώρα**) είναι DSG 7άρι! και ίσως και cc (αυτό ΠΙΘΑΝΩΣ να μπορεί να μπει και στην Ελλάδα, δεν είναι σίγουρο!).
- εκτός και εάν είχε πολύ μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση!
** αν μπει οτιδήποτε έξτρα μπαίνει φόρος έξτρα οπότε ... ξεφεύγει!!!
- εκτός και εάν είχε πολύ μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση!
-
Οι θερμικες ανοχες ενος τετοιου μπλοκ ειναι σαφεστατα ανωτερες απο ενα αλουμινενιο, το οποιο σε τετοιο
κυλινδρισμο (απο 1.4-2.0 λιτρα) δεν εχει τοσο σημαντικη διαφορα στο βαρος.Η φράση κλειδί.
Προσπαθώ να θυμηθώ για ποιόν πρόσφατο κινητήρα είχα διαβάσει ότι παρόλο που χρησιμοποιήθηκε χυτοσιδηρό μπλοκ, σύγχρονες τεχνικές χύτευσης (και πολλή μελέτη...) βοήθησαν να έχει τόσο λεπτά τοιχώματα που αν φτιαχνόταν από αλουμίνιο αντί με χυτοσίδηρο, το παραπανίσιο πάχος των τοιχωμάτων για να έχει την ίδια μηχανική αντοχή θα αντιστάθμιζε και με το παραπάνω το βάρος που υπολόγιζαν αρχικώς ότι θα κέρδιζαν συνολικά! -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
κυλινδρισμο (απο 1.4-2.0 λιτρα) δεν εχει τοσο σημαντικη διαφορα στο βαρος.Η φράση κλειδί.
Προσπαθώ να θυμηθώ για ποιόν πρόσφατο κινητήρα είχα διαβάσει ότι παρόλο που χρησιμοποιήθηκε χυτοσιδηρό μπλοκ, σύγχρονες τεχνικές χύτευσης (και πολλή μελέτη...) βοήθησαν να έχει τόσο λεπτά τοιχώματα που αν φτιαχνόταν από αλουμίνιο αντί με χυτοσίδηρο, το παραπανίσιο πάχος των τοιχωμάτων για να έχει την ίδια μηχανική αντοχή θα αντιστάθμιζε και με το παραπάνω το βάρος που υπολόγιζαν αρχικώς ότι θα κέρδιζαν συνολικά!Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για τον κινητήρα του Τ25 του Gordon Murray.
-
Επί τη ευκαιρία, πόσταρε ο elteo νομίζω τα προγράμματα της Revo.
http://www.cargate.gr/products/car_tuni ... tage1.htmlΈχουμε κάποιον 14άρι Tsi με πρόγραμμα?
Και τι γνώμες έχουμε για ABT, MTM αλλά και λύσεις τύπου Overload.
Αξίζει να προχωρήσω το θέμα ή θα πάρουμε το μοτέρ στο χέρι? -
κανε πρωτα την εγγυηση και μετα
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
κανε πρωτα την εγγυηση και μεταΜετά από 3 και βάλε χρόνια δηλαδή?
-
http://www.cargate.gr/products/car_tuni ... tage1.htmlΈχουμε κάποιον 14άρι Tsi με πρόγραμμα?
Αξίζει να προχωρήσω το θέμα ή θα πάρουμε το μοτέρ στο χέρι?Πατρινε εσυ;
-
Μετά από 3 και βάλε χρόνια δηλαδή?
δεν το πιασες, κανεις εγγυηση και βαζεις προγραμμα αν θες. μπορεις αν θες μετα να το ανακοινωσεις σε ολους
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
Μετά από 3 και βάλε χρόνια δηλαδή?
δεν το πιασες, κανεις εγγυηση και βαζεις προγραμμα αν θες. μπορεις αν θες μετα να το ανακοινωσεις σε ολους
Εξακολουθώ να μη σε πιάνω
Τι δεν καταλαβαίνω? -
Αξίζει να προχωρήσω το θέμα ή θα πάρουμε το μοτέρ στο χέρι?υπαρχουν πολλα 1,4 tsi με 200-220 αλογα χωρις προβληματα. Επειδη δεν εισαι κ@υλοπιτσιρικας, μαλλον δε θα εχεις προβληματα.
τι προγραμμα θα βαλεις, θελει ψαξιμο...
προσεξε μονο να ρυθμιστει για χρηση 95αρας!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
προσεξε μονο να ρυθμιστει για χρηση 95αρας!Αυτό Σπύρο γιατί?
Για να βάζω 100στάρα και να είμαι καλυμμένος?
Γιατί εξάλλου 100στάρα βάζω πάντα.
VW FORUM