-
Για δύο περίπου εβδομάδες αντικαθιστώ το καθόλα αξιόλογο Peugeot 406 1.8 '98 με ένα Α4 TQ 190 PS . Υπάρχει και άλλος με ίδιο αυτοκίνητο ?
Εχω οδηγήσει σε test drive το αυτό των 150 ps πόσο διαφορετικό είναι το 190άρι.
Αλήθεια τι στρώσιμο πρέπει να γίνει στον κινητήρα για να μην έχω προβλήματα με το turbo και τον κινητήρα? -
Για δύο περίπου εβδομάδες αντικαθιστώ το καθόλα αξιόλογο Peugeot 406 1.8 '98 με ένα Α4 TQ 190 PS . Υπάρχει και άλλος με ίδιο αυτοκίνητο ?
Αλήθεια τι στρώσιμο πρέπει να γίνει στον κινητήρα για να μην έχω προβλήματα με το turbo και τον κινητήρα? -
Εγώ το έχω οδηγήσει σε Avant Quattro.
Μου φάνηκε λίγο αργό σε σχέση με το Golf Gti που οδηγώ. Λογικό λόγω βάρους.
Είναι και λίγο πιο θορυβόδες νομίζω
Σε σχέση με το Πεζω που οδηγάς πιστέυω ότι οδηγικά είναι κλάσεις ανώτερο. Καλά ρεπριζ.
Στις στροφές νομίζεις ότι είσαι σε τραίνο. Quattro όλα τα λεφτά.
Με καλά λάστιχα τον χειμώνα θα ανεβαίνεις στα χιονοδρομικά πολύ άνετα
Θα έχεις αυξημένη κατανάλωση λόγω μόνιμης τετρακίνησης.
Το γόνατο μου χτυπάει στην κονσόλα.
Μόλις το πάρεις πας http://www.Oettinger.de
Τα κρύα θα είνια ο αγαπημένος σου καιρός γιατί το turbo δουλεύει καλύτερα.
Στη βρόχα θα πηγαίνεις με τα τέσσεραΜην υπερκτιμήσεις τις δυνατότητες του γιατί αν καταφέρεις και την πατήσεις μ΄αυτό το αμάξι θα είναι πολλά τα χιλιόμετρα και πολλές οι συνέπιες.
Δεν θα το πιέζεις πριν ζεσταθεί και θα το κρυώνεις πηγαίνωντας χαλαρά πριν παρκάρεις.
Λαδάκια συνθετικά ότι λέει ο κατασκευαστής. α σου παίρνουν την πίεση στο συνεργείο και θα έχεις φαντάζομαι μικρές ηλεκτρονικές βλαβούλες.
Βενζίνη super αμόλυβδη και καλό είναι να έχεις σταθερό και καλό πρατήριο. Σε τα κτικά διαστήματα θα ζητάς από το συνεργίο να σου καθαρίζουν το air flow και την πεταλούδα του injection -
Χρηματοκιβώτιο!!!
Πολύ καλή αίσθηση στον αυτοκινητόδρομο!Σου επιτρέπει να πηγαίνεις απίστευτα γρήγορα,χωρίς να το καταλαβαίνεις (Ανκόνα-Αννόβερο 9,5 ώρες)!!!
Στις στροφές βγάζει πολλά 'μούτρα' που δύσκολα μαζεύονται!
Ουσιαστικά συμπεριφέρεται σαν προσθιοκίνητο,μάλλον λόγω είδους τετρακίνησης!
Πολύ άνετο μέσα!Και δεν έχει turbo lag!!!Αφηνέ το να δουλέψει για 1-2 λεπτά πριν το σβήσεις!Καλό κάνεις στην τουρμπίνα που αν ζοριστεί κοκκινίζει μέχρι διαφάνειας!!!
-
Ευχαριστώ
προφανώς εννοείτε ότι σε χαλαρή οδήγιση δεν εφαρμόζονται οι περιορισμοί που λέτε.Για στρώσιμο τι κάνουμε?
Ο κινητήρας αυτός παρουσιάζει κάποιες βλάβες ?
Τί ηλεκτρονικές βλαβούλες μου λες ? θα ανοιξουμε τώρα κανένα topic σαν το Αλφα 147 και θα λέμε για το πώς έπαθε εμηνόπαυση η πτωχή πλήν τιμία κυρία? -
Το μοτέρ είναι ΘΗΡΙΟ!!!Δεν σπάει δεν χαλάει!!!
Βλάβες -αν δεν αρχίσεις- τα πειράγματα δεν νομίζω οτι θα σου βγάλει!
Για στρώσιμο,θα πρότεινα,χαλαρά μέχρι τα 2500 χλμ και μετά..ρίχτου! -
Ο χρήστης sfrag έγραψε:
Ευχαριστώ
προφανώς εννοείτε ότι σε χαλαρή οδήγιση δεν εφαρμόζονται οι περιορισμοί που λέτε.Για στρώσιμο τι κάνουμε?
Ο κινητήρας αυτός παρουσιάζει κάποιες βλάβες ?
Τί ηλεκτρονικές βλαβούλες μου λες ? θα ανοιξουμε τώρα κανένα topic σαν το Αλφα 147 και θα λέμε για το πώς έπαθε εμηνόπαυση η πτωχή πλήν τιμία κυρία?Σιγά - σιγά τα ανοίγματα στην αρχή μέχρι τις 3,500 στροφές. Εξάλλου με 5η και 6η πάς με 150 πολύ χαλαρά
Το μεγάλο πρόβλημα του ομίλου με τους πολλαπλασιαστές πλέον θεωρώ ότι ξεπεράστηκε.
Μερικοί αναφέρουν ότι καίνε λίγο λαδάκι. Ο κατασκευαστής λέει ότι είναι λογικό.
Μια φορά ακολουθούσα και πίεζα λίγο ένα S3 και στις αλλαγές στον κόφτη έβγαζε λίγο άσπρο καπνό.
Σε μερικούς ανάβει το check engine light και πας συνεργείο,
Μπες στο site http://www.audiworld.com έχει καλό forum για A4
Σε άλλους δυο που έχω πετύχει στο συνεργείο μου, τους άναβε το λαμπάκι του αερόσακου.
Δεν είναι σοβαρές βλαβες άλλά πας συνεργείο, και το τουτού μπαίνει στο computer και βγαίνει η λίστα με τα ηλεκτρονικά.Τα πολλά ηλεκτρονικά σε πάνε στατιστικά και μόνο στο συνεργείο.
Σε Golf 1.8T μου έχει τύχει:
Αλλαγή πλακέτας ηλεκτρονικής ανάφλεξης 200 Euro
Καμμένη ασφάλεια βεντιλατέρ 0 Euro
Κάψιμο μοτερ climatronic 0 Euro
Αλλαγή αισθητήρα συναργεμού στο πορτ μπαγκαζ 0 Euro
Αλλαγή αισθητήρα θερμοκρασίας 0 EuroΓενικώς όταν το πάρεις να έχεις μερικές ασφάλειες μαζί σου
Κάνε ενδεικτικά ένα τηλέφωνο σε ένα εξουσιοδοτημένο πες ότι έχεις ήδη ένα τέτοιο αυτοκινήτο και πες θέλωνα κάνω service και αλλαγή τακάκια μπρος πίσω, πάρε μια τιμή κρατήσου καλά στην καρέκλα και πες μας. Να έχεις έτσι μια ένδειξη.Αν είναι every day car και κάνεις αρετά χιλιόμετρα θα πουληθείς στην βενζίνη. καμμία σχέση με το 1,8 της Πεζω
-
Ε αφου άρχισε ο Χρήστος....!!
Καλού κακού πάρε και μερικά υπογλώσσια όταν αποφασίσεις να αλλάξεις δίσκο/πλατώ!! Βασικά..πρέπει να κατεβάσεις μοτέρ για την αλλαγή!!! Α...και όταν αλλάζεις λάδια, υπολόγισε οτι πρέπει να λύσεις όλη την πλαστική ποδιά!Βέβαια,το φίλτρο βενζίνης αλλάζει πανεύκολα..είναι πίσω δεξιά!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Καλού κακού πάρε και μερικά υπογλώσσια όταν αποφασίσεις να αλλάξεις δίσκο/πλατώ!!Λες αυτό το κολπάκι που μου στοίχισε 600 Euro στα 60,000 χλμ?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Καλού κακού πάρε και μερικά υπογλώσσια όταν αποφασίσεις να αλλάξεις δίσκο/πλατώ!!Λες αυτό το κολπάκι που μου στοίχισε 600 Euro στα 60,000 χλμ?
Αμαν...ακόμα πονάει Χρήστο?!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αμαν...ακόμα πονάει Χρήστο?!!
Το έχω ξεπεράσει, δεν ασχολούμαι πλέον, απλά πάω και πληρώνω ότι λένε τα παιδιά . Στο service που έκανα προχθες γενικό (λάδια 5 λίτρα, μπουζί, φίλτρα αέρα, βενζίνης, γύρης, καθαριστικό για το παμπριζ (είχα ξεχάσει να ρίξω AZAX από το σπίτι) καθαρισμός air flow, πεταλούδας με εργασία service 70 Euro προ ΦΠΑ το κοντέρ σταμάτησε στα 275 Euro.
Φαντάσου πχ σε ένα συνεργείο Audi (λέμε τώρα) αν δεν βγάλεις τα έξοδα κύριε εσύ με το Α4 190 ΤQ απο ποίον θα τα πάρουν από αυτόν με το 1600 ή από αυτόν με το Audi 80 του 1990?
-
Αααμάν!!!!!
Εντάξει πλάκα κάνω τώρα, τα ξέρω όλα αυτά. Τα service χωρίς πολλά - πολλά πλαησιάζουν τα 500 - 600 Ευρώ.
Το πεζάκι καιει στη πόλη περίπου 10λιτρα και έξω με απαγορευτικες ταχυτητες και a/c 12 περίπου. Υπολογίζω 20% πάνω. Τα πολλά χιλιόμετρα τα κάνω στη Εθνική , πηγαίνω στο Βόλο κάθε βδομάδα για κάτι οικοδομές που έχω.
Μέση ταχύτητα 135 χλμ την ώρα (τα 335χλμ σε 2,5 ώρες) door to door. -
Ο χρήστης sfrag έγραψε:
Αααμάν!!!!!
Εντάξει πλάκα κάνω τώρα, τα ξέρω όλα αυτά. Τα service χωρίς πολλά - πολλά πλαησιάζουν τα 500 - 600 Ευρώ.
Το πεζάκι καιει στη πόλη περίπου 10λιτρα και έξω με απαγορευτικες ταχυτητες και a/c 12 περίπου. Υπολογίζω 20% πάνω. Τα πολλά χιλιόμετρα τα κάνω στη Εθνική , πηγαίνω στο Βόλο κάθε βδομάδα για κάτι οικοδομές που έχω.
Μέση ταχύτητα 135 χλμ την ώρα (τα 335χλμ σε 2,5 ώρες) door to door.Τα 12 λίτρα κατανάλωση εντός πόλης μάλλον είναι λίγα σε κόβω για 14 - 16 λίτρα ανάλογα με το πόδι
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το μοτέρ είναι ΘΗΡΙΟ!!!Δεν σπάει δεν χαλάει!!!
Βλάβες -αν δεν αρχίσεις- τα πειράγματα δεν νομίζω οτι θα σου βγάλει!
Για στρώσιμο,θα πρότεινα,χαλαρά μέχρι τα 2500 χλμ και μετά..ρίχτου!ti na spasei re kouk, afou einai apo block xalyba?
ola gyrw apo to moter xalane omws kai einai kai akriba.
ignition coil, MAF sensor, secondary water pump, fuel pump relay...blah blah blah.kai to turbo an den to prose3eis mporei na spasei eukola
ouk oliga 8a sou tyxoyn na me 8ymi8eis....(einai politiki VAG kai paei apo to kako sto xeirotero kata geniki omologia)
-
Καλορίζικο φίλε 'sfrag' .
Απευθυνόμενος και στους υπόλοιπους που συμμετέχουν στο thread ρωτώ:
Μια και κάποιοι απο εσάς έχετε,φαίνεται,γνώση των turbo,ισχύει οτι πρέπει να τα αφήνουμε ΠΑΝΤΟΤΕ στο ρελαντί για λίγη ώρα άσχετα αν το έχουμε σκίσει πιό πριν ή όχι???Σε μένα,ο τεχνικός της Ρενώ μου είπε οτι η Ρενω δεν συνιστά κάτι τέτοιο γιατί ο κινητήρας (της Laguna 2.0T) έχει σύστημα που λιπαίνει και ψύχει την τουρμπίνα ακόμη και όταν σβήσει...
Είναι δυνατόν,ή να τον αγνοήσω???
Τι στρώσιμο να κάνω;
Να μην υπερβώ κάποιο όριο στροφών επιπλέον απο αυτά που λέει η Ρενώ και για περισσότερο χρόνο;
Στό manual λέει να μην υπερβώ τις 3500 σαλ για τα πρώτα 1000χλμ και μετά να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο ελεύθερα (βέβαια λέει οτι η μέγιστη απόδοση του μοτέρ θα είναι μετά τα 3000 χλμ).
Η αλήθεια είναι βέβαια οτι εγώ ακολουθώ πιό συντηρητική τακτική και στα 2300 χλμ δεν έχω περάσει τις 4500 σαλ και ούτε βέβαια το ζορίζω κάνοντας όσο πιό ομαλές επιταχύνσεις μπορώ (όσο αντέχω βέβαια...;) ),αλλά μήπως δεν αξίζει τον κόπο τελικά;p.s.
Παρόλο οτι αναφέρομαι σε διαφορετικό αυτοκίνητο απο το Α4 ΤQ,νομίζω οτι οι απαντήσεις σας σας αφορούν ΚΑΙ το ΑUDI,γι αυτό και τις θέτω εδώ!
Eυχαριστώ! -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Απευθυνόμενος και στους υπόλοιπους που συμμετέχουν στο thread ρωτώ: Μια και κάποιοι απο εσάς έχετε,φαίνεται,γνώση των turbo,ισχύει οτι πρέπει να τα αφήνουμε ΠΑΝΤΟΤΕ στο ρελαντί για λίγη ώρα άσχετα αν το έχουμε σκίσει πιό πριν ή όχι???Σε μένα,ο τεχνικός της Ρενώ μου είπε οτι η Ρενω δεν συνιστά κάτι τέτοιο γιατί ο κινητήρας (της Laguna 2.0T) έχει σύστημα που λιπαίνει και ψύχει την τουρμπίνα ακόμη και όταν σβήσει...Προσωπικά δεν γνωρίζω αν ισχύει αυτό για τους καινούργιους κινητήρες, αλλά παλιά που είχα μία Lancia Delta HF Turbo την άφηνα πάντα να δουλέψει στο ρελαντί για 1-2 λεπτά πριν τη σβήσω, άσχετα με τη χρήση που είχα κάνει πριν. Αυτές ήταν οι οδηγίες του κατασκευαστή.
-
fantazomai oti to problima einai otan pas apo pyrwmeno turbo kai katef8eian to sbyneis...dil pas sto kryo amesws.
Se auti tin periptwsi to mettalo xanei tis idiotites tous (me apotomi psi3i -giati otan 8ermainetai allazoun oi idiotites tou kai an psixtei apotoma menei stin arxikes klp oti 8ymamai apo mettalognwsia (Politexneio) san lew)...
nomizw oti kalo 8a einai na to afineis na douleuei se low pressure gia ligo wste na epanerxetai to metalo pio arga ..to systima psi3is einai gia na min pernaei mia megisti 8ermokrasia isws na min boi8isei poli edw...den 3erw.
-
gtz να ακολουθας χαμηλο ρυθμο το τελευταιο 5-10λεπτο αν το χεις ξεσκισει πιο πριν...στη σεατ μας ειπαν οτι δε χρειαζεται αλλα λιγο ξεκουραση δεν εβλαψε κανεναν!
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Σε μένα,ο τεχνικός της Ρενώ μου είπε οτι η Ρενω δεν συνιστά κάτι τέτοιο γιατί ο κινητήρας (της Laguna 2.0T) έχει σύστημα που λιπαίνει και ψύχει την τουρμπίνα ακόμη και όταν σβήσει...
Είναι δυνατόν,ή να τον αγνοήσω???Στο R19 16V που είχα, υπήρχε κυκλοφορητής νερού που δούλευε για αρκετή ώρα αφού έσβηνες τον κινητήρα. Άρα θα έλεγα ότι είναι δυνατόν να υπάρχει κάτι αντίστοιχο για το turbo.
Πληροφορίες για Α4 TQ 190ps