-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
με τα μεταχειρισμενα δυστυχως τιποτα, ουτε και αν το φερεις απο ευρωπη...Όχι, δεν είναι έτσι ακριβώς...αφού μειώνονται οι συντελεστές κυβισμού στα τέλη ταξινόμησης υπάρχει κέρδος αν φέρεις από Ευρώπη μεταχειρισμένο σε σχέση με αυτά που θα πλήρωνες αν το έφερνες πριν...Μικρή η μείωση αλλά είναι κάτι...
-
Ρε αδέλφια στην Καθημερινή της Κυριακής γράφει ότι καταργούνται τα τεκμήρια για αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία μέχρι 50,000 Euro , το οποίο λέει αντιστοιχεί τελικά σε μεγαλύτερη τελική αξία αυτοκινήτου.
-
Τελικα ενα μπαχαλο!
Παντως κρατατε πισινη γιατι αυτοι οι παπ--ρες μετα τις εκλογες θα σου πουν ΑLFA GTA πουλακι μου ελα απο την εφορια!
Οπως εφεραν τα πανω κατω τωρα μπορει να το ξανακανουν μετα τις εκλογες!
Βεβαια τοτε δεν το συζητω θα πεσει πολυ ντοματα... -
To θεμα ειναι οι ντοματες να πεσουν ΠΡΙΝ τις εκλογες, γιατι μετα, αντε να τους ξαναδεις παλι αυτους!!!
-
Πιστεύω ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Βέβαια το Υπ. Οικονομικών αναφέρει ότι αναμένει αύξηση στα έσοδα του από αυτό το μέτρο κατά 5%, καθώς όλοι θα αγοράσουν μεγαλύτερα αυτοκίνητα.
Παράλληλα οι εταιρείες στον χώρο της αυτοκίνησης αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη κερδοφορία όπότε το Κράτος θα εισπράτει αυξημένα έσοδα/φόρους και από αυτούς.
Απλά εμείς οι καταναλωτές θα μπορούμε να έχουμε καλύτερα αυτοκίνητα κατανέμοντας την δαπάνη όχι αρχικά λόγω της μικρότερης τιμής του αυτοκίνητου αλλά μεταχρονισμένα λόγω αυξημένου κόστους συντήρησης. -
Καθόλου μπάχαλο παιδιά!
Είμαστε υποχρεωμένοι,σαν χώρα,να μειώσουμε τους συνετελεστές φορολογίας των αυτοκινήτων,στα πλαίσια της πολιτικής του Block exception.
Ο Στόχος της Ε.Ε. είναι διαφορές της τάξης του 2%-3% μέσα στην Ε.Ε.!Οπότε αναμείνατε και περαιτέρω μειώσεις στους φόρους!
Το πρόβλημα είναι οτι τα εργοστάσια που έδιναν χαμηλώτερες τιμές για να είναι ανταγωνιστικά στην Ελληνική αγορά!Αν οι αυξήσεις γίνουν θα εξαφανιστούν τα όποια οφέλη!
Οπως επίσης οτι τα τέλη και τα σφάλιστρα θα πάνε επίσης σε επίπεδα υψηλώτερα! -
Καλα εννοειται οτι το κοστος χρησης θα ανεβει αρκετα. Επιπλεον μη ξεχναμε οτι σε καινουργιο αυτοκινητο ενα μικροτρακαρισμα με 20-30χαω κοστιζει τουλαχιστον 2000ευρω!!
Οποτε ακομη και αν λογω μειωσης των τιμων και του τεκμηριου καταφερεις να παρεις το διλιτρο Gti που παντα ονειρευοσουν, θα ειναι σαφως πολυ δυσκολο να το συντηρησεις εαν τα οικονομικα σου δεν ειναι αναλογα των εξοδων που εχει ενα ακριβο αυτοκινητο!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Καθόλου μπάχαλο παιδιά!
Είμαστε υποχρεωμένοι,σαν χώρα,να μειώσουμε τους συνετελεστές φορολογίας των αυτοκινήτων,στα πλαίσια της πολιτικής του Block exception.
Ο Στόχος της Ε.Ε. είναι διαφορές της τάξης του 2%-3% μέσα στην Ε.Ε.!Οπότε αναμείνατε και περαιτέρω μειώσεις στους φόρους!
Το πρόβλημα είναι οτι τα εργοστάσια που έδιναν χαμηλώτερες τιμές για να είναι ανταγωνιστικά στην Ελληνική αγορά!Αν οι αυξήσεις γίνουν θα εξαφανιστούν τα όποια οφέλη!
Οπως επίσης οτι τα τέλη και τα σφάλιστρα θα πάνε επίσης σε επίπεδα υψηλώτερα!Σωστό!!!
Κανένας δεν ανέφερε όμως την πραγματική κλεψιά που γινόταν τόσα χρόνια. Έχουμε μειώσεις για 3λιτρα των 8,10 και 20.000 ευρώ, τα οποία είναι μόνο το 20% του φόρου. Κανουν κάτι δηλαδή που είναι εντελώς αυτονόητο και όμως το περνάνε για προεκλογική παροχή. Αν είναι δυνατόν τόσο μεγάλες φορολογίες με βάση τον θάλαμο καύσης ενός κινητήρα.... -
Λέτε παιδιά να μπορέσω να πάρω το 406 Coupe στα 3000 κυβικά δηλαδή;
-
Koυφαλες ολοι εχετε τα κρυμμενα σεντουκακια σας με τις χρυσες λυριτσες ετσι???
Τι ειναι αυτα τα μοντελα που βλεπω να γραφετε ρε 'φτωχοι ελληνες'??
Θα σας γιουχαρω! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
kouk, mono merika ergostasia to kanoun. autoi pou paragoun ta autokinita twn oneirwn mas exoun eniaies times.
oti kai na ginei pantote ta Fiat (h Ford h alla) 8a einai ftinotera edw ka8ws ta eisodimata twn ellinw einai xamilotera. san synepeia to meros tis timis tou autokintou pou paei stin elliniki antiproswpeia einai mikrotero apo oti stin Italia h allou ka8ws operating costs einai ligotera.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Λέτε παιδιά να μπορέσω να πάρω το 406 Coupe στα 3000 κυβικά δηλαδή;Apo Clio 1.2 einai megalo alma sto 406 3lt. Alla an piaseis douleia twra einai pio eukolo para pote na anebeis se megalytera apo 2lt.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αν είναι δυνατόν τόσο μεγάλες φορολογίες με βάση τον θάλαμο καύσης ενός κινητήρα.........Gia aera kopanisto diladh
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Alla an piaseis douleia twra einai pio eukolo para pote na anebeis se megalytera apo 2lt.Έννοια σου και κάτι παίζει κι εκεί... Και μακάρι να γίνει αυτό που έχω στο μυαλό μου.
-
Αν υποθέσουμε ότι το θέμα της μείωσης των τελών ταξινόμησης τελείωσε (προς το παρων φαντάζομαι) καθώς χθες θα πρέπει να ψηφίστηκε η τροπολογία στην Βουλή, δεν θα πρέπει να βγει και κάποια αποφαση άμεσα σε ότι αφορα τα τεκμήρια?
Ύπάρχουν εκρεμή θέματα με τα τεκμήρια όπως 50,000 Euro εργοστασιακή τιμή ή τελική?
Αν αγοράσεις αυτοκίνητο ελαφρά μεταχειρισμένο μπορεί να μην έχει τεκμηριο και το καινούργιο να έχει? -
Εγω θέλω να μου δώσετε απάντηση στο παρακάτω:
Αγόρασε ο γαμπρός μου μια Ε200 Κompressor έκδοση Avandgarde που με τα extra έφτασε στα 60000 ευρώ.Το αυτοκίνητο παραγγέλθηκε τον Μάιο και κυκλοφόρησε 5 Αυγούστου,πολύ πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα.
Οπως ξέρετε μέχρι τη μέρα που αγοράστηκε το αυτοκίνητο ίσχυε η κατάργηση τεκμηρίου μέχρι 2000cc,οπότε η E200 που είναι 1800cc δεν αποτελούσε τεκμήριο (άλλωστε αυτό ήταν και ένα βασικό κριτήριο για την αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου).
Σήμερα τι ισχύει για την περίπτωση αυτή;
Θα πιαστεί ως τεκμήριο επειδή κόστισε πάνω απο 50000 ευρώ ή δεν θα πιαστεί επειδή είναι κάτω απο 2000 κυβικά;Παίζει ρόλο το πότε αγοράστηκε; -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Εγω θέλω να μου δώσετε απάντηση στο παρακάτω:
Αγόρασε ο γαμπρός μου μια Ε200 Κompressor έκδοση Avandgarde που με τα extra έφτασε στα 60000 ευρώ.Το αυτοκίνητο παραγγέλθηκε τον Μάιο και κυκλοφόρησε 5 Αυγούστου,πολύ πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα.
Οπως ξέρετε μέχρι τη μέρα που αγοράστηκε το αυτοκίνητο ίσχυε η κατάργηση τεκμηρίου μέχρι 2000cc,οπότε η E200 που είναι 1800cc δεν αποτελούσε τεκμήριο (άλλωστε αυτό ήταν και ένα βασικό κριτήριο για την αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου).
Σήμερα τι ισχύει για την περίπτωση αυτή;
Θα πιαστεί ως τεκμήριο επειδή κόστισε πάνω απο 50000 ευρώ ή δεν θα πιαστεί επειδή είναι κάτω απο 2000 κυβικά;Παίζει ρόλο το πότε αγοράστηκε;Έλα ντε?
Κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολες και πρέπει να έχουν μπερδέψει και το Υπ. Οικονομικών καθώς η ανακοίνωση του Σημίτη άφησε ξεκρέσματους όσους είχαν αγοράσει 2λιτρο πάνω από 50,000 Euro. Για να τα μαζέψει η κυβέρνηση και γαι να μην γίνει πανικός με επίπεδα εξοπλισμού, 3θυρα χωρίς τεκμήριο 5θυρα με , πιστεύω ότι τελικά θα ανακοινωθεί τεκμήριο στα 50,000 Euro εργοστασιακή τιμή (CIF) και τελικά τεκμήριο θα έχουν οι Porsche, οι μεγάλες Mercedes κλπ.
Εκεί οφείλω και την καθυστέρηση καθώς πλέον πρέπει να βλέπουν στο υπ. Οικονομικών ότι τα 50,000 euro αξία δημιουργεί προβληματάκια που εκθέτουν και πάλι τον ούτως ή άλλως παράλογο μέτρο των τεκμηρίων στα αυτοκίνητα.
Αλήθεια ξέρει να μας πεις κανά παιδί από το εξωτερικο αν υπάρχει τεκμήριο σε άλλη χώρα ή πως φορολογούνται εκεί τα αυτοκίνητα. -
GTZ, ισχυει αυτο που ισχυε οταν αγορασε την Mercedes. Δεν προκειτε να αλλαξει κατι γι αυτον, δεν θα τον πιασει κανενα τεκμηριο
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αλήθεια ξέρει να μας πεις κανά παιδί από το εξωτερικο αν υπάρχει τεκμήριο σε άλλη χώρα ή πως φορολογούνται εκεί τα αυτοκίνητα.Απόσο γνωρίζω, τεκμήριο του πόσα χρήματα βγάζεις, να θεωρείται το αυτοκίνητο που έχεις, μόνο στην Ελλάδα ισχύει!!!
Στη Σιγκαπούρη έχουνε τεράστια φορολογία στα αυτοκίνητα (π.χ. Πεζο 206 1.4 45,000 Ευρώ!!!), γιατί δεν θέλουνε αυτοκίνητα στους δρόμους....αλλά αν μπορείς να το αγοράσεις και να το συντηρείς, δικό σου θέμα. Τεκμήριο δεν υπάρχει.
Το αυτοκίνητο ως τεκμήριο (εκτός του ότι είναι τελέιως αυθαίρετο) υπάρχει μόνο και μόνο λογω της ανικανότητας της Κυβέρνησης να σταματήσει την φοροδιαφυγή και να βρεί ένα σοβαρό και σωστό σύστημα φορολόγησης.
-
Στη Σιγκαπούρη έχουνε τεράστια φορολογία στα αυτοκίνητα (π.χ. Πεζο 206 1.4 45,000 Ευρώ!!!), γιατί δεν θέλουνε αυτοκίνητα στους δρόμους....
Ουαοοοου ακου κουλαμαρα!!!!
Να μια 'χωρα' στην οποια δεν θα ηθελα να ζω!!!!
Κατάργηση τεκμηρίων!!!