-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Καλά τα λες Σπύρο αλλά και το PDK το οποίο είναι άριστο υπό πίεση σε χαλαρή βόλτα μέσα στην πόλη βγάζει καμιά φορά ανατριχιαστικούς μεταλλικούς θορύβους στο κατέβασμα από 2η σε 1η εν κινήσει....Γιατί να κατεβάσεις 1η εν κινήσει σε χαλαρή βόλτα βρε αθεόφοβε;
-
Τότε πας πολύ αργά
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Να προσθέσουμε και το κυριώτερο πίσω από όλα αυτά.
Δεν μπορεί το κάθε ξεφτιλοΣέατ να φοράει επτάρι, τα Λέξους οκτάρια (όταν δεν έχουν Σιβιτί ), και τα ουμπεράλλες ΜπεμβεΜερσεντικά να έχουν πεντάρια ή εξάρια. Ατόπημα.
Εγώ απορώ που έχουν αργήσει τόσο και δεν έχουν βγάλει ακόμη κανά δεκάρι για να τους ταπώσουν όλους.ΥΓ.
Η όλη ιστορία μου θυμίζει πάντως τις λεπίδες στα ξυραφάκια. 'Οσο περισσότερες, τόσο καλύτερα επιτάσσει το μάρκετινγκ .5αρια τα φτηνά αλλά η Merc ήταν η πρώτη με 7αρι απο τους Ευρωπαίους. Δεν θυμάμαι αν το υιοθέτησε πριν ή μετά την Lexus βέβαια
-
παιδια ολα καλα αυτα που λετε και σωστα....εγω εχω ενα χειροκινητο alfa romeo....και υπαρχει και ενα αυτοκινητο το οικογενειακο ας πουμε που ειναι ατοματο και σειριακο.....ειναι πολυ ξεκουραστο ανετο και δεν εχει συμπλεκτη...εισαι πολυ ανετος και δεν φοβασαι μην σου σβησει δεν ζοριζεσαι να καρφωσεις τη πρωτη η την οπισθεν και πολλα αλλα...εχει πολλα θετικα το αυτοματο κιβωτιο αλλα σε περιπτωση βλαβης την εβαψες......!!! εγω παιδια ειμαι υπερ των αυτοματων διοτι ειναι πολυ καλο επιτευγμα αλλα προτιμω την παλια σχολη.....με το χειροκινητο εισαι το Α και το Ω στο αυτοκινητο σου......νιωθεις την ενταση την αδρεναλινη στη γρηγορη οδηγηση...επισης το ελεγχεις οταν θες και οσο θες....το κοβεις απο το κινητηρα πολυ πιο ευκολα και πολλα πολλα αλλα.....αρκει να μην χρησιμοποιεις τον συμπλεκτη ασκοπα γιατι θα χεις πολλες φθορες και κατα συνεπεια βλαβη χωρις λογο...οχι ασκοπη χρηση παιδια......!!!
-
Ναι μπαμπα......
-
Γεια σας!!! Λοιπόν .... Θα ήθελα να ρωτήσω πιο είναι το κόστος της επισκευής ενός αυτόματου σασμάν ????
Και κάτι άλλο..... Για έναν 18χρόνο σαν εμένα τι μου προτείνεται ??? αυτόματο ή manual?? )))) -
Aναλογα τι ζημια εχει παθει αλλα και τι τυπου αυτοματο ειναι.
-
Με το νικ κανα Βαγκ διακρινω. Ειναι πολλα τα λεφτα....
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aναλογα τι ζημια εχει παθει αλλα και τι τυπου αυτοματο ειναι.γενικα μιλαω ....... η πιο συνηθισμενη ζημια ποσο περιπου κοστιζει????
-
Έχει τεράστια διαφορά για τι είδους αυτόματο μιλάμε γιατί έχουν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας οπότε και διαφορετικές ζημιές.
-
Ο χρήστης scirrocogio8 έγραψε:
Aναλογα τι ζημια εχει παθει αλλα και τι τυπου αυτοματο ειναι.
γενικα μιλαω ....... η πιο συνηθισμενη ζημια ποσο περιπου κοστιζει????
Δώδεκα χρόνια με αυτόματα δεν μου παρουσιάστηκε κάτι......
-
σιροκοτζιο,αν κρινω απο το ονομα,λογικα κοιτας για σιροκκο.εχουν ακουστει πολλα.το δικο μου ροκκο λειτουργικο προβλημα δεν ειχε-εχει.παρολα αυτα βρεθηκε λυση στο προβλημα.κ εννοειται θα παω να την κανω,να εχω το κεφαλι μου καλυμμενο,σε περιπτωση που εμφανιστει αργοτερα σε εντονοτερο βαθμο.
για μενα παντα καλυτερο ενα αυτοματο απο ενα χειροκινητο.ειτε διπλοσυμπλεκτο,ειτε με μετατροπεα. -
VW announces 10-speed DSG and high-performance diesel engine
I think the car companies are engaged in transmission wars. Watch for a company like ZF to go ahead and introduce an 11 or 12 speed transmission, just because people will want to have it in their car to boast about.
http://www.autoblog.com/2013/04/26/volkswagen-confirms-development-of-10-speed-dual-clutch-134-hp/
-
Φαντάζομαι την 10η... 70 χ.α.ω. ανα 1000 Σ.Α.Λ.!!! Tragic!!!
-
Οπουδήποτε εκτός πόλεων αυτή τη στιγμή ζω ένα δράμα. Ας πρόσεχα
Αν κ της κοπελιάς το αυτόματο έχει πολύ ομαλή λειτουργία μετάβαση απο προς ταχύτητα κτλ. Εκτός από φουρκισμένα κικ ντάουνς που από το πολύ torque conversion, το sirion τραβάει λίγο δεξιά. Η κονιάδα μου, που λέτε, έχει και αυτή αυτόματο ιαπωνικό 1.3 λιτρα (γιαρης μμτ). Κάθε φορά που αλλάζει ταχύτητα κλωτσάει. Σαφώς καλύτερο το σίριον εδώ.
Απλά το σίριον έχει 3+ 1overdrive ταχύτητα. (η overdrive είναι μερικές φορές διπλή, με την έννοια του οτι σε ηρεμους ρυθμούς από 3η πάει στην overdrive, αντίθετα αν είσαι με overdrive και ζητήσεις λίγο γκάζι παραπάνω, βάζει μια ενδιάμεση μεταξύ 3ης και overdrive, σαν να πατινάρεις συνεχώς το συμπλέκτη και στο ακόμα παραπάνω γκάζι ρίχνει στην πραγματική 3η, ή 2α ανάλογα με τις καταστάσεις)
-
Παλιό κλασσικό αυτόματο κιβώτιο με 4 ταχύτητες και μετατροπέα ροπής που κλειδώνει.
Συνήθως όταν πατήσεις λίγο γκάζι ξεκλειδώνει ο μετατροπέας για να ανέβουν κάπως οι στροφές του κινητήρα και να τραβήξει λίγο καλύτερα. Αντίθετα όταν σε ανηφόρα πέσει η ταχύτητα του αυτοκινήτου, κρατάει κλειδωμένο τον μετατροπέα ροπής και κατεβάζει στη 3η σχέση (δεν ξεκλειδώνει).
Κάποιοι πειράζουν το κιβώτιο για να μη κλειδώνει ποτέ ο μετατροπέας ροπής αλλά σε ταξίδια το κιβώτιο θα υπερθερμαίνεται και θα χαλάσει.
-
Jim μάλλον εννοείς ότι πατινάρει ο μετατροπέας. Δεν νομίζω να έχει ενδιάμεση ταχύτητα όπως στα φορτηγά* π.χ.
Λεωνίδα γιατί δεν θέλουν να κλειδώνει η ταχύτητα;Οι αρματοφορείς Steyr του Ε.Σ. έχουν χειροκίνητο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής... τρέλα!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φαντάζομαι την 10η... 70 χ.α.ω. ανα 1000 Σ.Α.Λ.!!! Tragic!!!Εδώ και αρκετά χρόνια ξέρουμε ότι θα μπαίνουν ΑΥΤΟΜΑΤΑ κιβώτια με πολλές σχέσεις στα ακριβά αυτοκίνητα.
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσεις τις επιδόσεις και να περιορίσεις την κατανάλωση.Αποκλείεται να κατασκευασθεί αμάξι με χειροκίνητο κιβώτιο 10 ταχυτήτων γιατί μόνο μαζοχιστές θα το αγόραζαν.
Τι σε πειράζει να έχει πολλές σχέσεις το κιβώτιο;
Σε γρήγορη οδήγηση δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς τις μεγάλες σχέσεις.
Το βάζεις φυσικά στη χειροκίνητη λειτουργία - αλλιώς τι θέλεις να μαντεύει το αμάξι πως νιώθεις για να δουλεύει σε ψηλές στροφές ή σε οικονομικές χαμηλές στροφές;Το χειροκίνητο κιβώτιο είναι μια καλή και οικονομική επιλογή.
Αν θέλεις να ξοδέψεις παραπάνω λεφτά παίρνεις το αυτόματο.
Είναι σαν να αγοράζεις το αμάξι με clima αντί με απλό a/c.
Μπορεί να μη ρυθμίζει τέλεια τη θερμοκρασία το clima αλλά είναι πιο βολικό από το να ρυθμίζεις συνέχεια τα χειριστήρια του κλιματισμού.Λεωνίδα γιατί δεν θέλουν να κλειδώνει η ταχύτητα;
Για καλύτερες επιδόσεις όταν πατάς λίγο το γκάζι και δεν κατεβάζει ταχύτητα το κιβώτιο (μεγαλώνει η ροπή με το 'πατινάρισμα' του μετατροπέα).
Δεν είναι όμως όπως τα πολύ παλιά αυτόματα κιβώτια που είχαν σφικτούς μετατροπείς ροπής που δεν κλείδωναν και είχαν απολαυστική οδήγηση. Οι καινούριοι μετατροπείς ροπής είναι 'χαλαροί' για να μη καίει καύσιμο στο ρελαντί αλλά στο ταξίδι αν δεν κλειδώσουν υπερθερμαίνονται.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
VW announces 10-speed DSG and high-performance diesel engine
I think the car companies are engaged in transmission wars. Watch for a company like ZF to go ahead and introduce an 11 or 12 speed transmission, just because people will want to have it in their car to boast about.
http://www.autoblog.com/2013/04/26/volkswagen-confirms-development-of-10-speed-dual-clutch-134-hp/
To παρακαναν..
Μαλλον δε θα χρησιμοποιουνται ολες οι σχεσεις παντοτε βεβαια.Μπορει να πηδαει μερικες.Επισης δε ξερουμε και ποσο μακρυα θα ειναι η 10η. -
Καλά μύλος. Απορία γιατί δεν βάζουν CVT να τελειώνουνε και κάθονται και παιδεύονται;
Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων