-
Εγώ όμως θυμάμαι ότι κανένας από τους φορουμάδες δεν ισχυρίστηκε ότι οδηγεί καταπληκτικά στο αντίστοιχο θέμα...
-
Τελικά πρέπει να είμαστε όλοι στο forum εκπληκτικοί οδηγοί, κανείς απο εμάς δεν έχει κολλήσει βεντούζα στον προφυλάκτήρα του μπροστινού στην εθνική, ποτέ δεν γκαβώασμε κανέναν ανάβοντας τη μεγάλη σκάλα στο μισό μέτρο πίσω απο το προπορευόμενο αυτοκίνητο, κανείς μας δεν πηγαίνει με 130-140 δεξιά ποτέ, ή κάνει σφήνες όταν βρίσκει κίνηση.
Επίσης είναι πλέον εμφανές ότι μόνο οι κάτοχοι BMW και MERCEDES οδηγούν σαν καραγίοζηδες στη εθνική, ενω οι κάτοχοι saxo, 106, punto (απλό παραδειγματικά τα αναφέρω) με τις εξατμίσεις μπαζούκας είναι υποδειγματικοί οδηγοί.
Ο καραγκιόζης οδηγός είναι καραγκιόζης ότι αμάξι και αν έχει, είτε είναι BMW είτε είναι Yugo είτε ανήκει στο forum είτε όχι. Το καραγκιοζιλίκι παραμένει το ίδιο, διαφορετικό στύλ αλλά το ίδιο.
-
.........και σαν μην έφταναν όλα τα παραπάνω που συζητάμε, υπάρχει και η άκρως επιθετική αντιμετώπιση προς τις γυναίκες οδηγούς. Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει ποτέ να δείτε σκηνικό με εμπλεκόμενους οδηγούς και από τα δύο φύλα και το τι επακολουθεί.
Σκηνικό πρώτο: Στον δρόμο κάτω από σπίτι μου υπάρχει ο κεντρικός δρόμος και ένα κάθετο στενό, με STOP φυσικά. Γυναίκα οδηγός ανεβαίνει τον κεντρικό. Άντρας οδηγός βγαίνει από τον κάθετο, ψιλοπαραβιάζοντας το STOP και αψηφά την οδηγό που κινείται στον κεντρικό δρόμο. Το αποτέλεσμα είναι η παρολίγον σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων και το μετέπειτα βρισίδι του οδηγού στην οδηγό γιατί δεν τον άφησε να βγει ή γιατί του κόρναρε. ΧΑΟΣ αγαπητοί μου. Είμαι σίγουρος, γιατί μου έχει τύχει, ότι αν ήταν η οδηγός άντρας, ο τύπος που βγήκε από το STOP θα το βούλωνε και ίσως να ζητούσε και συγγνώμη. Τώρα όμως που ο άλλος οδηγός ήταν γυναίκα, παρόλο που αυτή είχε δίκιο ο άλλος τυπάκος την έβρισε και την πήρε κι από πίσω κολλώντας την μούρη του για εκφοβισμό και μαγκιά.
Σκηνικό δεύτερο: Στην Πεντέλης (Χαλάνδρι), και ειδικότερα στο κατέβασμα υπάρχει φανάρι που στρίβει αριστερά και πάει και ευθεία. Δυο λωρίδες ατόφιες δεν υπάρχουν αλλά στην μία μεγάλη ψιλοβολεύονται και αυτοί που στρίβουν αριστερά (οπότε όταν είναι κόκκινο το φανάρι στήνονται αριστερά) και οι άλλοι που πάνε ευθεία. Όλοι είναι λοιπόν ικανοποιημένοι αρκεί αυτοί που θέλουν να πάνε ευθεία να μην στήνονται στην αριστερή πλευρά του δρόμου γιατί θα υποχρεωθούν να περιμένουν να ξεκινήσουν πρώτα αυτοί που πάνε αριστερά και μετά να πάνε αυτοί ευθεία. Έλα όμως που τα φανάρια δεν ανάβουν ταυτόχρονα πράσινο για αριστερά και ευθεία. Έτσι τύπος με SAAB 9-3 στήνεται αριστερά και πίσω από γυναίκα οδηγό (πρώτο της λάθος : ήταν γυναίκα) που οδηγεί Renault RX4 (δεύτερο της λάθος: οδηγούσε μεγάλο όχημα) και που δεν έχει ανάψει φλας για αριστερά (λάθος αλλά όχι και τραγική παράλειψη γιατί έχει τοποθετηθεί αριστερά αφού θα στρίψει αριστερά). Ανάβει το φανάρι για ευθεία λοιπόν και η κυρία φυσικά δεν το κουνάει ρούπι γιατί περιμένει να ανάψει το φανάρι για αριστερά. Και νά'σου ο μάγκας, κόβει δεξιά πέφτοντας μπροστά μου χωρίς φλας, κινδυνεύοντας να με χτυπήσει και τι κάνει ???? Δεν φεύγει ευθεία !!!! Κολλάει όλη την κίνηση για να σταματήσει δίπλα στην κυρία και να την αρχίσει στα καντήλια μέχρι να του κορνάρω για να προχωρήσει.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν ήταν άντρας ο οδηγός του Renault θα έλεγε τίποτα ο τύπος του SAAB ή θα είχε φάει καμιά ψιλή και θα είχε φύγει με το κεφάλι κατεβασμένο.Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δυστυχώς στο τιμόνι έχουμε καταντήσει να βγάζουμε όλα μας τα σπασμένα, όλες μας τις εντάσεις και να κακολογούμε κυρίως τους άλλους και σπάνια τον εαυτό μας. Για να μην είμαι άδικος με κανέναν, οφείλω να πω πως είναι αρκετές οι φορές που κορνάρω σε οδηγούς που θεωρώ ότι κινούνται ή φέρονται λάθος , δεν έχω τολμήσει όμως ποτέ να σταθώ και να επιτεθώ λεκτικά σε γυναίκα. Το βρίσκω άνανδρο και γελοίο. Από την άλλη έχω στραβοκοιτάξει ουκ ολίγες φορές αυτούς που με τσαντίζουν, άντρες ή γυναίκες κι ακόμα έχω βρίσει μέσα όμως από το αυτοκίνητο χωρίς να με ακούει κανείς άλλος παρά μόνον ο εαυτός μου.
Φιλικά,
-
Κάτι τέτοιοι... οδηγοί θέλουν πολύ ξύλο. Σύμφωνοι, όλοι κάνουμε τις χαζομάρες μας, αλλά αυτό πια είναι ΠΟΛΥ χοντρό.
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
.........και σαν μην έφταναν όλα τα παραπάνω που συζητάμε, υπάρχει και η άκρως επιθετική αντιμετώπιση προς τις γυναίκες οδηγούς. Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει ποτέ να δείτε σκηνικό με εμπλεκόμενους οδηγούς και από τα δύο φύλα και το τι επακολουθεί.Αγγίζεις ένα 'περίεργο' θέμα (γυναίκες οδηγοί) που έχει ξανασυζητηθεί και στο παρελθόν.
δεν έχω τολμήσει όμως ποτέ να σταθώ και να επιτεθώ λεκτικά σε γυναίκα. Το βρίσκω άνανδρο και γελοίο.
Εξαρτάται τι εννοείς 'λεκτική επίθεση'. Αν εννοείς σχόλια του τύπου 'δεν πα'να πλύνεις κανα πιάτο μωρή' συμφωνώ. Όμως υπάρχουν πολλά γκομενάκια (η χρήση της λέξης είναι συνειδητή) που εκμεταλλεύονται ακριβώς αυτό, ότι ο άνδρας θα κολλώσει να τους 'τα χώσει στα ίσα' και κάνουν στο δρόμο ό,τι εξυπνάδα τους κατέβει και μετά ζητούν και τα ρέστα, ενίοτε βρίζοντας σαν βαρκάρηδες. Γι'άυτό κι εγώ, παρ'ό,τι υπερβολικά ευγενικός με τις γυναίκες (πόσοι από σας ανοίγουν την πόρτα του συνοδηγού σε γυναίκα, και δεν εννοώ μόνο τη σύντροφό σας) αν μια γυναίκα κάνει εσκεμμένα χοντράδα (όχι κατά λάθος) θα της φερθώ ακριβώς όπως θα φερόμουν και σε έναν άνδρα, δηλαδή με ένα άκρως αγενές και ειρωνικό αλλά όχι υβριστικό σχόλιο, που πονά περισσότερο από την πιο ευφάνταστη βρισιά.
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
.........και σαν μην έφταναν όλα τα παραπάνω που συζητάμε, υπάρχει και η άκρως επιθετική αντιμετώπιση προς τις γυναίκες οδηγούς. Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει ποτέ να δείτε σκηνικό με εμπλεκόμενους οδηγούς και από τα δύο φύλα και το τι επακολουθεί.Σκηνικό πρώτο: Στον δρόμο κάτω από σπίτι μου υπάρχει ο κεντρικός δρόμος και ένα κάθετο στενό, με STOP φυσικά. Γυναίκα οδηγός ανεβαίνει τον κεντρικό. Άντρας οδηγός βγαίνει από τον κάθετο, ψιλοπαραβιάζοντας το STOP και αψηφά την οδηγό που κινείται στον κεντρικό δρόμο. Το αποτέλεσμα είναι η παρολίγον σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων και το μετέπειτα βρισίδι του οδηγού στην οδηγό γιατί δεν τον άφησε να βγει ή γιατί του κόρναρε. ΧΑΟΣ αγαπητοί μου. Είμαι σίγουρος, γιατί μου έχει τύχει, ότι αν ήταν η οδηγός άντρας, ο τύπος που βγήκε από το STOP θα το βούλωνε και ίσως να ζητούσε και συγγνώμη. Τώρα όμως που ο άλλος οδηγός ήταν γυναίκα, παρόλο που αυτή είχε δίκιο ο άλλος τυπάκος την έβρισε και την πήρε κι από πίσω κολλώντας την μούρη του για εκφοβισμό και μαγκιά.
Σκηνικό δεύτερο: Στην Πεντέλης (Χαλάνδρι), και ειδικότερα στο κατέβασμα υπάρχει φανάρι που στρίβει αριστερά και πάει και ευθεία. Δυο λωρίδες ατόφιες δεν υπάρχουν αλλά στην μία μεγάλη ψιλοβολεύονται και αυτοί που στρίβουν αριστερά (οπότε όταν είναι κόκκινο το φανάρι στήνονται αριστερά) και οι άλλοι που πάνε ευθεία. Όλοι είναι λοιπόν ικανοποιημένοι αρκεί αυτοί που θέλουν να πάνε ευθεία να μην στήνονται στην αριστερή πλευρά του δρόμου γιατί θα υποχρεωθούν να περιμένουν να ξεκινήσουν πρώτα αυτοί που πάνε αριστερά και μετά να πάνε αυτοί ευθεία. Έλα όμως που τα φανάρια δεν ανάβουν ταυτόχρονα πράσινο για αριστερά και ευθεία. Έτσι τύπος με SAAB 9-3 στήνεται αριστερά και πίσω από γυναίκα οδηγό (πρώτο της λάθος : ήταν γυναίκα) που οδηγεί Renault RX4 (δεύτερο της λάθος: οδηγούσε μεγάλο όχημα) και που δεν έχει ανάψει φλας για αριστερά (λάθος αλλά όχι και τραγική παράλειψη γιατί έχει τοποθετηθεί αριστερά αφού θα στρίψει αριστερά). Ανάβει το φανάρι για ευθεία λοιπόν και η κυρία φυσικά δεν το κουνάει ρούπι γιατί περιμένει να ανάψει το φανάρι για αριστερά. Και νά'σου ο μάγκας, κόβει δεξιά πέφτοντας μπροστά μου χωρίς φλας, κινδυνεύοντας να με χτυπήσει και τι κάνει ???? Δεν φεύγει ευθεία !!!! Κολλάει όλη την κίνηση για να σταματήσει δίπλα στην κυρία και να την αρχίσει στα καντήλια μέχρι να του κορνάρω για να προχωρήσει.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν ήταν άντρας ο οδηγός του Renault θα έλεγε τίποτα ο τύπος του SAAB ή θα είχε φάει καμιά ψιλή και θα είχε φύγει με το κεφάλι κατεβασμένο.Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δυστυχώς στο τιμόνι έχουμε καταντήσει να βγάζουμε όλα μας τα σπασμένα, όλες μας τις εντάσεις και να κακολογούμε κυρίως τους άλλους και σπάνια τον εαυτό μας. Για να μην είμαι άδικος με κανέναν, οφείλω να πω πως είναι αρκετές οι φορές που κορνάρω σε οδηγούς που θεωρώ ότι κινούνται ή φέρονται λάθος , δεν έχω τολμήσει όμως ποτέ να σταθώ και να επιτεθώ λεκτικά σε γυναίκα. Το βρίσκω άνανδρο και γελοίο. Από την άλλη έχω στραβοκοιτάξει ουκ ολίγες φορές αυτούς που με τσαντίζουν, άντρες ή γυναίκες κι ακόμα έχω βρίσει μέσα όμως από το αυτοκίνητο χωρίς να με ακούει κανείς άλλος παρά μόνον ο εαυτός μου.
Φιλικά,
έχεις χίλια δίκια σε αυτά που λες και σίγουρα και στις 2 περιπτώσεις οι 'άνδρες' θέλανε τις ψιλές τους ...... έχεις δει όμως γυναίκα οδηγό να βρίζει ???? πίστεψέ με θα πάθεις ΣΟΚ..... έχω τύχει μάρτυρας 3 περιπτώσεων και μάλιστα στη μία ήμουν εμπλεκόμενος και εγω ..... άστα να πάνε.... κοκκίνησαν τα πεζοδρόμια !!!!! ...ααα .... και στις 3 περιπτώσεις οι κυρίες είχαν άδικο!!! Στη δική μου περίπτωση είμαστε στο φανάρι εμπρός και στη μέση των δύο λορίδων αυτή και πίσω της στην αριστερή εγώ ..... εεεε... αποφάσισε ότι έπρεπε να στρίψει δεξιά και επειδη δεν την έπαιρνε έκανε όπισθεν ...... ξαφνικά είδα τα φώτα της όπισθεν να ανάβουν και άκουσα το μπαμ...... και όταν την βλέπω να βγαίνει και να μου λέει 'γιατί δεν μου κόρναρες ρε ηλίθιε!!!' εκεί κόντευα να πάθω εγκεφαλικό .... ευτυχώς που ήταν πιάτσα ταξί εκεί και με σταμάτησαν κάτι παιδιά γιατί είχα βγεί έξω να την καρυδώσω!!!!!!
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
.Είναι αρκετές οι φορές που συναντήθηκα με τέτοιες 'κουρσάρες',με 170+ εγώ,με λιγότερα από 120 στην αριστερή αυτοί.Κι όμως!Δεν περνάς!Που πας ρε κουνούπι καραμήτρο?
Μπορούν να σε πηγαίνουν σέρνοντας χιλιόμετρα,αδιαφορώντας για την ύπαρξή σου.
Και να σας πω και ένα χειρότερο?
Το Φιατάκι τις υψηλές ταχύτητες τις κρατάει με τη φόρα του και όχι με τη δύναμή του.Τι τα θες τα όρια ταχύτητας ε;
Δεν τα καταργούμε τα ρημάδια.
Μου αρέσει που πριν από καιρό σκεφτόμουνα ότι εφόσον όλοι στο φόρουμ οδηγούν τόσο καταπληκτικά, γιατί οι δρόμοι είναι γεμάτοι ... μην πω καλύτερα.
Τελικά μάλλον μερικοί τουλάχιστον ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι οδηγούν καταπληκτικά.
Θα σου πρότεινα να παίρνεις πολύ - πολύ φόρα και στην κατηφόρα να βάζεις νεκρά να μηδενίζεις και τις αντιστάσεις από τον κινητήρα. Έτσι μπορείς να φτάσεις και τα 180 ίσως και παραπάνω. Τώρα αν προσγειωθείς και στο απέναντι ρεύμα αυτοκινήτων και σκοτώσεις κανένα δύστυχο δεν βαριέσαι...
Αρκεί που έπιασες 180
Στις ανοησίες και τις προσβολές σου δεν πρόκειται να απαντήσω από εδώ μέσα!
Απλά, που είδες μέλος του φόρουμ,και ειδικά εμένα,να ισχυρίζεται ότι οδηγεί καταπληκτικά,παρ'ότι πολλοί από αυτούς π.χ. Chemic,gatony,takinen,gvala κ.α. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ οδηγοί.Υ.Γ.Παράκληση:Όταν ταξιδεύεις στην ευθεία της Θήβας με 120,γιατί τόσο λέει η 'πινακίδα',τουλάχιστον κάθησε στη μεσαία λωρίδα,και μην θες να τιμωρήσεις τα 'παλιόπαιδα' (κάπως αλλιώς ήθελες να με χαρακτηρίσεις με τις τελείες σου,και σου τον γυρνάω τον χαρακτηρισμό),που τρέχουν!
Από εμένα τέλος!'Λάλησε' τώρα όσο θες! -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Στις ανοησίες και τις προσβολές σου δεν πρόκειται να απαντήσω από εδώ μέσα! Απλά, που είδες μέλος του φόρουμ,και ειδικά εμένα,να ισχυρίζεται ότι οδηγεί καταπληκτικά, παρ'ότι πολλοί από αυτούς π.χ. Chemic,gatony,takinen,gvala κ.α. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ οδηγοί.Την προσβολή που την είδες; Δεν έκανα κανένα χαρακτηρισμό, απλά σου επεσήμανα μία ακόμη τεχνική για να απογειώνεσαι στις κατηφόρες. Όσο για τους καταπληκτικούς οδηγούς, εννούσα ότι εφόσον υπερτονίζουμε σε διάφορα threads όλες τις ταρζνιές που κάνουν οι άλλοι, θεώρησα ότι 'εμείς' τις αποφεύγουμε. Προφανώς έκανα λάθος και απλά το ανέφερα.
Υ.Γ.Παράκληση:Όταν ταξιδεύεις στην ευθεία της Θήβας με 120,γιατί τόσο λέει η 'πινακίδα',τουλάχιστον κάθησε στη μεσαία λωρίδα,και μην θες να τιμωρήσεις τα 'παλιόπαιδα' (κάπως αλλιώς ήθελες να με χαρακτηρίσεις με τις τελείες σου,και σου τον γυρνάω τον χαρακτηρισμό),που τρέχουν!
Η εύκολη λύση εντυπωσιασμού. Εγώ πάλι θα σου έλεγα να μην απογειώνεις τον κουβά σου με 170 γιατί στην πρώτη λακούβα (και έχει πολλές η εθνική) κινδυνεύω να τον φάω στο κεφάλι.
Εξαιρώντας τώρα όλα τα προηγούμενα, νομίζω ότι η δική σου αντιμετώπιση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο (δυστυχώς και ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα γιατί όπως έχω ξαναπεί δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να ξεκληριστούν όσοι οδηγούν με τη λογική σου) ενώ η δική μου (στοιχειώδης έστω σεβασμός των ορίων - όλοι τα ξεπερνάμε κατά περιπτώσεις αλλά σημασία έχει με τι αυτοκίνητο, τι συνθήκες και με τι υπερβάσεις) μπορεί να σώσει κανα κεφάλι.
Αυτά. Δεν πρόκειται να σε μεταπείσω ούτε προσπαθώ να επιτύχω κάτι τέτοιο. Απλά όταν κάποιος κάνει τον μάγκα επειδή ξεπερνά κατά 45% το ανώτατο όριο ταχύτητας και με μάλιστα με μοτοποδήλατο θεωρώ υποχρέωσή μου να απαντήσω, με την έννοια ότι αν λουφάξω είναι σαν να αποδέχομαι τη λογική του. Απλά λοιπόν εκφράζω την αντιδιαμετρική άποψή μου ως προς τον ασφαλή τρόπο οδήγησης.
ΥΓ. Δύο τελευταίες επισημάνσεις μόνο:
Δεν αράζω στην αριστερή λωρίδα, ούτε εννόησα ποτέ κάτι τέτοιο στα post μου
Δεν οδηγώ ακριβό αυτοκίνητο (μην θεωρηθώ και κομπλεξικός) -
Α, πολύ ωραία, λίγο μπινελίκι να ανάψουν τα αίματα είναι πάντα ευπρόσδεκτο.
Δράττομαι όμως της ευκαιρίας από το προηγούμενο μπινελίκι, να θέσω το θέμα σε πιο ευρεία διάσταση. Εντάξει, καταθέσαμε τις εμπειρίες μας από αυτούς που έχουν πολυτελή αυτοκίνητα και νομίζουν ότι είναι οι άρχοντες του δρόμου. Συμφωνήσαμε ότι έχουν φοβερό κόμπλεξ. ΟΚ ως εδώ.
Τι γίνεται όμως με αυτούς που έχουν μικρά αυτοκίνητα και τα πηγαίνουν σαφώς πιο γρήγορα από ότι είναι ασφαλές για το αυτοκίνητό τους; Αυτοι κατά κανόνα έχουν τη λογική 'μπορεί να μην έχω καλό αυτοκίνητο, αλλά σημασία έχει πώς το οδηγείς'. Στην κατηγορία αυτή βάζω και τον εαυτό μου μέσα, γιατί πολλές φορές κινούμαι αρκετά πιο σβέλτα από πιο γρήγορα αυτοκίνητα (με τη φόρα πάντα) και σκέφτομαι 'μα ποιος είμαι, μπορεί να έχω 1200αρι αλλά δε μασάω μία, μέχρι και τις BMW περνάω'. Οταν όμως με προσπερνάει κανένα Atos ή Sei λέω μέσα μου 'α το βλάκα με το κουβαδάκι πάει και τρέχει, θα σκοτωθεί ο ηλίθιος', κι εκείνη τη στιγμή σκέφτομαι ότι και οι BMW που περνάω κι εμένα έτσι θα με βλέπουνε.
Τελικά αυτό δεν είναι κόμπλεξ τουλάχιστο του ιδίου μεγέθους με αυτό των χλιδάτων 'αρχόντων του δρόμου'; Αρα τελικά το κόμπλεξ είναι ανεξάρτητο του αυτοκινήτου που οδηγούμε; Αυτοί οι οδηγοί δεν είναι εξίσου επικίνδυνοι, αν όχι και περισσότερο από τους 'κατασκηνωτές της αριστερής λωρίδας'; Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος από κάποιον που πάει με 120 στην αριστερή στην ευθεία της Θήβας, αλλά κάποιος που πάει με 160+ με αυτοκίνητο πόλης σε ελληνικούς δρόμους είναι λιγότερο σοβαρός κίνδυνος;
-
Έγώ έχω ξεφύγει και από κόμπλεξ και από ο,τιδήποτε άλλο. Απλά θέλω να πάω στον προορισμό μου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ή να ευχαριστηθώ τη διαδρομή. Από εκεί και πέρα, αντιμετωπίζω τους οδηγούς που με εμποδίζουν ως εμπόδια, ό,τι κι αν έχουν και ρυθμίζω τη συμπεριφορά μου ανάλογα με τη δικιά τους, ώστε να μη γίνει η στραβή ή, αν γίνει ατύχημα, εγώ να μην εμπλακώ σε αυτό. Και είμαι από τους πρώτους που θα βεβαιώσουν ότι ακόμα κι ένα μικρό αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί σβέλτα και με ασφάλεια. Έχω δει τύπους με FIAT Panda 900 να πηγαίνουν μπούνια στην εθνική Χανίων-Ρεθύμνου και να μην κόβουν πουθενά, γιατί κάποιοι από αυτούς τα είχαν στήσει πολύ σωστά. Τώρα τι θα γίνει έτσι και στουκάρουν κάπου... Αυτό είναι άλλο καπέλο.
-
Οπως γραφω και στην υπογραφη μου, πρωτα ερχεται ο Ανθρωπος και μετα η μηχανη!
Πολυ απλα λοιπον ο Ανθρωπος -χειριστης ειναι αυτος που εχει το κυριο λογο στο αν ενα αυτοκινητο κινειται με ασφαλεια στο δρομο. Καποιος καλος οδηγος μπορει σε μεγαλο βαθμο να κινηθει με ασφαλεια ακομη και με ενα μετριο αυτοκινητο. Αυτο δε σημαινει ομως οτι ειναι 'ατρωτος'. Απλα ο καλος οδηγος εχει αισθηση του αυτοκινητου που οδηγει καθε φορα και μπορει και προσαρμοζει αναλογα την οδηγηση του.
Ομως και ενας μετριος οδηγος με ενα πολυ καλο αυτοκινητο μπορει να κινηθει με ασφαλεια. Οπως λεει και ο Πατελος, ενα καλο αυτοκινητο, σου 'μακραινει' τα χερια. Το κακο ειναι οτι πολλες φορες τα συγχρονα αυτοκινητα μπορει να ξεγελασουν τον μετριο ή κακο οδηγο λογω του 'φιλτραρισματος' των πληροφοριων που του παρεχουν και της φιλικοτητας που εχουν. Ετσι μπορει να φτασεις τα ορια τους χωρις να το καταλαβεις, και ισως τοτε να ειναι πολυ αργα (για ενα μετριο οδηγο) για να αντιδρασεις!
Σε καθε περιπτωση ομως πιστευω οτι ο οδηγος ειναι αυτος που κανει τη διαφορα σε θεματα ασφαλους οδηγησης εφοσον προσαρμοζεται καθε φορα στις συνθηκες που επικρατουν: αυτοκινητο - δρομος - κυκλοφορια - κοπωση κτλ...
[/list] -
Η ουσία νομίζω είναι πως η πλειοψηφία του ΚΟΚ (συμπεριλαμβανομένων και των ορίων ταχύτητας) είναι γραμμένη για να προστατεύει και τον άπειρο οδηγό. Πιστεύω είναι θέμα αυτογνωσίας και εμπειρίας του καθενός να καθορίσει τα δικά του όρια και τα όρια του οχήματός του, τα οποία όρια σημειωτέον μεταβάλλονται διαρκώς.
Αν ήταν να ακολουθούμε πιστά τα γενικά όρια σε οποιονδήποτε τομεά της ζωής μας μάλλον θα είμαστε πολύ άνοστοι και ως λαός και ως ξεχωριστές προσωπικότητες. Η πείρα και η λογική νομίζω είναι πιο χρήσιμες αξίες.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Την προσβολή που την είδες;
Εγώ πάλι θα σου έλεγα να μην απογειώνεις τον κουβά σου με 170
Απλά όταν κάποιος κάνει τον μάγκα επειδή ξεπερνά κατά 45% το ανώτατο όριο ταχύτητας και με μάλιστα με μοτοποδήλατο
(μην θεωρηθώ και κομπλεξικός)
Το Φιατάκι,εκτός από κουβάς και μοτοποδήλατο,τυγχάνει να είναι και αυτοκίνητο!
Σου το επισημαίνω,διότι θα μου λες που πρόσβαλλα κλπ. οπότε θα αναγκαστώ να σε ξαναπώ ανόητο,εφόσον δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις!Για τα υπόλοιπα(μαγκιά,ειρωνεία κ.α.),μάλλον σου αρέσουν τα καυγαδάκια ε?
Λάθος πόρτα χτύπησες!Σου το είπα,και φαίνεται ότι δεν το κατάλαβες:'Λάλησε' όσο θες ,που θα πάει,θα 'βραχνιάσεις' -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Την προσβολή που την είδες;
Εγώ πάλι θα σου έλεγα να μην απογειώνεις τον κουβά σου με 170
Απλά όταν κάποιος κάνει τον μάγκα επειδή ξεπερνά κατά 45% το ανώτατο όριο ταχύτητας και με μάλιστα με μοτοποδήλατο
(μην θεωρηθώ και κομπλεξικός)Το Φιατάκι,εκτός από κουβάς και μοτοποδήλατο,τυγχάνει να είναι και αυτοκίνητο!
Σου το επισημαίνω,διότι θα μου λες που πρόσβαλλα κλπ. οπότε θα αναγκαστώ να σε ξαναπώ ανόητο,εφόσον δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις!Μόνο που εσύ ισχυρίστηκες ότι προσέβαλλα εσένα και όχι το αυτοκίνητο. Δεν νομίζω ότι είναι φρόνιμο -και ώριμο- να ταυτίζεσαι με τέσερις ρόδες, ειδικά όταν πρόκειται για ΑΥΤΕΣ τις τέσσερις ρόδες. Εάν σκέπτονταν όλοι έτσι τότε θα έπρεπε να με κυνηγάνε όλοι οι κάτοχοι Fiat Sporting γιατί τους αποκάλεσα κουβάδες και μοτοποδήλατα. Και άντε μετά να τους ξεφύγεις..... στην κατηφόρα τουλάχιστον!
Τέλος, πάντων, θέλω απλά να σου επισημάνω ότι δεν επιχείρησα να σε προσβάλω προσωπικά και δεν προχώρησα σε χαρακτηρισμούς, αν και είναι πασιφανές ότι σκεπτόμαστε και οδηγούμε εντελώς διαφορετικά.
Για τα υπόλοιπα(μαγκιά,ειρωνεία κ.α.),μάλλον σου αρέσουν τα καυγαδάκια ε? Λάθος πόρτα χτύπησες!Σου το είπα,και φαίνεται ότι δεν το κατάλαβες:'Λάλησε' όσο θες ,που θα πάει,θα 'βραχνιάσεις'
Ειρωνεία το δέχομαι - μαγκιά όχι. Εσύ μας ανακοίνωσες περιχαρής ότι στην κατηφόρα πιάνεις τα 170 και δεν θες να σε σταματάνε γιατί δεν μπορείς να ξαναμαζέψεις φόρα !!!! Μέχρι εκεί όμως.... δεν θα πλακωθούμε κιόλας γιατί απλά διαφέρουμε.
Νομίζω ότι μπορεί να λήξει εδώ το θέμα, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι διαφωνώ εντός εκτός και επί τα αυτά (αλλά και εντός και εναλλάξ) με την ΟΔΗΓΙΚΗ συμπεριφορά σου.
-
ΔΕΚΤΟΝ!
Το έχω λήξει ήδη το θέμα! -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Η εύκολη λύση εντυπωσιασμού. Εγώ πάλι θα σου έλεγα να μην απογειώνεις τον κουβά σου με 170 γιατί στην πρώτη λακούβα (και έχει πολλές η εθνική) κινδυνεύω να τον φάω στο κεφάλι.
καλά, έχεις δει πολλά αυτοκίνητα να απογειώνονται στην εθνική; Τί στο καλό στην ντισνεϋλαντ μένεις;;
Εξαιρώντας τώρα όλα τα προηγούμενα, νομίζω ότι η δική σου αντιμετώπιση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο (δυστυχώς και ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα γιατί όπως έχω ξαναπεί δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να ξεκληριστούν όσοι οδηγούν με τη λογική σου) ενώ η δική μου (στοιχειώδης έστω σεβασμός των ορίων - όλοι τα ξεπερνάμε κατά περιπτώσεις αλλά σημασία έχει με τι αυτοκίνητο, τι συνθήκες και με τι υπερβάσεις) μπορεί να σώσει κανα κεφάλι.
αν ήσουνα μπροστά όταν ο τσίλις έπιασε τα 170, θα μπορούσες να εκφέρεις γνώμη αν το παράκανε, ή όχι. Τώρα που ξέρεις πως η περίπτωση που αναφέρει δεν είναι στις περιπτώσεις που αναφέρεις είναι ένα ερώτημα. Επίσης όταν αναφέρεις πως η λογική του άλλου οδηγεί σε σίγουρο θάνατο ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ, εκτός αν τελικά εχεις κανά κληρονομικό χάρισμα και μας έχεις τηλε-ψυχολογήσει
Τελικά τα όρια τα σέβεσαι ή όχι ρε φίλε, να ξέρουμε.Απλά όταν κάποιος κάνει τον μάγκα επειδή ξεπερνά κατά 45% το ανώτατο όριο ταχύτητας και με μάλιστα με μοτοποδήλατο θεωρώ υποχρέωσή μου να απαντήσω, με την έννοια ότι αν λουφάξω είναι σαν να αποδέχομαι τη λογική του. Απλά λοιπόν εκφράζω την αντιδιαμετρική άποψή μου ως προς τον ασφαλή τρόπο οδήγησης.
υπάρχουν μοτοποδήλατα, μοτοσακό ή όπως αλλιώς θες πέστα, που έχουν τη δυνατότητα να πιάνουν πολύ παραπάνω με απόλυτη ασφάλεια ως κατασκευές(άλλο αν όντως δεν είναι συνετό να πιάνεις σε δημόσιο δρόμο 300άρες, και τελικά δεν εχει και νόημα)
Το 45% δεν μου λεει τίποτα απολύτως, όπως δεν λέει και στον μιχελακάκη που μας μίλαγε στα μέγαρα. Τα όρια, υπάρχουν εκεί και όταν βρέχει, και το βράδυ, και για τον 18άρη που μόλις πήρε δίπλωμα γιατι πέτυχε το σημάδι στο παρκάρισμα,και για τον 'παππού', και για την λίτσα την κομμώτρια, και για αμάξι 15ετίας με λάστιχα 5ετίας. Τα αν και πόσο τα περάσω είναι δική μου ευθύνη βέβαια, και αυτό είναι το νόημα τους.'Οταν γίνει δική σου ευθύνη, κάνε ένα ποστ να το ξέρουμε.
Υ.Γ το περί μαγκιάς στο επιστρέφω ως περί 'κομπλεξισμού' -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Τα όρια, υπάρχουν εκεί και όταν βρέχει, και το βράδυ, και για τον 18άρη που μόλις πήρε δίπλωμα γιατι πέτυχε το σημάδι στο παρκάρισμα,και για τον 'παππού', και για την λίτσα την κομμώτρια, και για αμάξι 15ετίας με λάστιχα 5ετίας. Τα αν και πόσο τα περάσω είναι δική μου ευθύνη βέβαια, και αυτό είναι το νόημα τους.'Οταν γίνει δική σου ευθύνη, κάνε ένα ποστ να το ξέρουμε.Καλά, από όλες τις βλακείς που έγραψες (και που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν θα έπρεπε να ασχοληθείς γιατί η συζήτηση δεν σε αφορά) θα μείνω μόνο στο εγκληματικό 'Τα αν και πόσο τα περάσω είναι δική μου ευθύνη βέβαια, και αυτό είναι το νόημα τους'.
!! ΑΡΧΗΓΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!
Όταν θα κάνεις τη μαγκιά σου και προσγειωθείς πάνω σε πεζό ή σε αυτοκίνητο που είχε την ατυχία να κινείται κοντά σου αυτόματα επηρεάζεις και άλλους. Τόσο δύσκολο είναι ρε μεγάλε να το καταλάβεις; Όσο για αυτόν τον Μιχελακάκη φαίνεται και πολύ καραγκιόζης από αυτά που λες ότι λέει [1]. Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα θα τον είχαν μουζουριάσει οι αρχές. Ας ανακάλυπτε κάτι σχετικό η γερμανική αστυνομία (αν ήταν Γερμανός εννοώ) και θα σου έλεγα που θα βρισκόταν ο κύριος.
Ποιος σας όρισε κριτές των ορίων ταχύτητας ρε φίλε; Όποιος νιώθει και είναι μάγκας, ας πάρει μέρος στο ράλι ακρόπολης, οπότε το πολύ-πολύ να βουτάρει σε κανά γκρεμό. Από τη στιγμή όμως που κινείσαι σε δημόσιο δρόμο, οφείλεις να σέβεσαι τα όρια τελεία και παύλα. Επειδή όλοι συμφωνούμε ότι ορισμένα όρια είναι αστεία, όλοι (και εγώ φυσικά) τα παρακάμπτουμε σε μερικές περιπτώσεις λαμβάνοντας υπόψην ότι όλες οι συνθήκες μας επιτρέπουμε να κινηθούμε με ασφάλεια.
Αυτό όμως που υπονοείς εσύ είναι να τα αγνοήσουμε εντελώς γιατί κατά τη γνώμη σου οδηγείς καλύτερα από τους κομμωτές, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζεις ότι τα όρια είναι για τους άλλους και όχι βέβαια για τις εκπληκτικές σου ικανότητες. Κλασσικό σύνδρομο ελληνικής (μην το πω).
Την τεράστια οδηγική σου ικανότητα μπορείς κάλλιστα να την εξασκήσεις/επιδείξεις/εξελίξεις σε μία πίστα αγώνων και προσωπικά θα σε παραδεχτώ αν γίνεις και ο επόμενος Μάκινεν, Σάινθ, Πανιζί δεν ξέρω και εγώ τί άλλο. Προφανώς όμως είσαι κατα φαντασίαν οδηγάρα οπότε ας μην συζητήσουμε παραπάνω.
Εκ των προτέρων σου λέω ότι γνωρίζω πως δεν πρόκειται να καταλάβεις γρι από αυτά που σου ανέφερα, γι'αυτό θα σου πρότιαν απλά να αναζητήσεις τη φράση κοινωνική συνείδηση στο λεξικό σου να δεις γιατί δεν πρέπει με τις ταρζανιές σου να θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
[1] Υποψιάζομαι βέβαια ότι απλά εννοούσε ότι τα όρια είναι σχετικά γιατί οι συνθήκες (άσφαλτος, κίνηση, καιρός) μεταβάλλονται ενώ αυτά παραμένουν σταθερά. Στην περίπτωση αυτή, το μειωμένη αντιλιπτικής ικανότητας μυαλουδάκι σου μετάφρασε την παρατήρηση σε 'γράψτε εκεί που ξέρετε τα όρια ταχύτητας'
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
!! ΑΡΧΗΓΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!Πόσο μου αρέσουν κάτι τέτοιες συμβουλές-επισημάνσεις που σκοπό έχουν να μας επαναφέρουν στην τάξη διότι λοξοδρομήσαμε,μπράβο όλες οι μεγάλες παρέες πρέπει να έχουν τέτοια άτομα στην παρέα να μην παραφερόμαστε κατα την οδήγηση.
Ευχαριστούμε πολύ πάτερ,για την συμβουλή! :evil: -
πέμπτη πατημένη, 173, όβερ>Καλά, από όλες τις βλακείς που έγραψες (και που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν θα έπρεπε να ασχοληθείς γιατί η συζήτηση δεν σε αφορά) θα μείνω μόνο στο εγκληματικό 'Τα αν και πόσο τα περάσω είναι δική μου ευθύνη βέβαια, και αυτό είναι το νόημα τους.**Τα αν και πόσο τα περάσω είναι δική μου ευθύνη βέβαια, και αυτό είναι το νόημα τους.'Οταν γίνει δική σου ευθύνη, κάνε ένα ποστ να το ξέρουμε. **'.
άφημα γκαζιού, flaps on, 141, over
αν θες προσωπικό διάλογο με κάποιον, να ανοίγεις τα pm.
όταν κάνουμε παράθεση, δεν απόμονώνουμε, μόνο μια πρόταση, αλλοιώνοντας το νόημαΑΡΧΗΓΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!
κάτι είχα υποψιαστεί, είναι η αλήθεια...
Η συζήτηση ξεκίνησε με το αν περνάμε τα όρια των 120(και 100 πολλές φορές) και τοποθετήσε σαν να μιλας στους ήρωες του φαστ εντ φιούριους, σαν να σου λέω για στριτ ρεϊσινγκ!! προβαίνεις επανελλημένα και σε χαρακτηρισμούς οπότε λήγει εδώ το θέμα από τη μεριά μου.120, προσγείωση, εντός ορίων πια, swift καλοσωρίζει γη -
Και για να επανέλθουμε στο θέμα των μεταναστών και των αυτοκινήτων τους να μια ωραία ιστορία.
Εν έτει 1980 θείος απο τον Καναδά αφιχθείς για διακοπές στην Ελλάδα με παίρνει τηλέφωνο να πάμε να πάρουμε το κάρο απο το τελωνείο στο Ελληνικό, μια που στο Ellada δεν έχουμε αυτοκίνητα.
Πάμε λοιπόν στο αεροδρόμιο και βγαίνει απο το κοντεινερ ένα πράμα Lincoln Continental Mark κάτι (αυτό με την ρεζέρβα στο πορτμπαγκάζ αν ξέρετε). Και το πιο καλό ....βαμένο άσπρο και με μπλέ με την Ελληνική σημαία στον ουρανό .
Αφού πέφτει το γέλιο της αρκούδας απο μένα ξεκινάμε για Αθήνα και αυτός να επιμένει ότι αυτό είναι sports car γιατί έχει δύο πόρτες. Ώσπου στο φανάρι έξω απο τη βάση σταματάμε εμείς και δίπλα μας μια 911. Εκεί λοιπόν είχε το θράσος ο μπάρμπας να πάει να κάνει κόντρα!!
Έ ακόμη την κυνηγάει την 911.
ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ (BMW)