-
Για πειτε λοιπον εδω ποτε πηγατε φανταροι ,
ποια μερη της Ελλαδας γνωρισατε λογο του παραπανω,
τη σειρα ησασταν (αν θυμαστε),
τι σωμα ησασταν ,
ποσους μηνες κανατε,
τι εμπειριες , ιστοριες ειχατε ?Τελος τι πιστευετε σας εκανε καλο ο στρατος και πιστευετε οτι πρεπει τα Ελληνοπουλα να περνανε απο αυτο το σταδιο ?
Υ.Γ. Εντελως ασχετο το θεμα αλλα πιστευω οτι ειναι ωραιο για να μαθαινουν οι νεοτεροι και να θυμουνται οι παλαιοτεροι !!!
-
τι σωμα ησασταν ,
ποσους μηνες κανατε,
τι εμπειριες , ιστοριες ειχατε ?Τελος τι πιστευετε σας εκανε καλο ο στρατος και πιστευετε οτι πρεπει τα Ελληνοπουλα να περνανε απο αυτο το σταδιο ?
Υ.Γ. Εντελως ασχετο το θεμα αλλα πιστευω οτι ειναι ωραιο για να μαθαινουν οι νεοτεροι και να θυμουνται οι παλαιοτεροι !!!
-
τι σωμα ησασταν ,
ποσους μηνες κανατε,
-
Ας ξεκινησω εγω λοιπον ...
Εγω παρουσιαστηκα στις 28/05/2001 και ημουνα διαβιβαστεις !!
Εκανα 16 μηνες και ξεκινησα απο Χαιδαρι ,μετα πηγα Λαρισα , μετα πηγα Χιο και κατεληξα στον Καρεα !!!
Η ειδικοτητα μου ... Χειριστης μεσων Ηλεκτρονικου πολεμου
Ημουνα 272 σειρα ... (ωωω ρε γελια που θα κανουν κατι παλιοσειρες π.χ.Κουκ,Gvala,DAP κλπ)
-
Πήγα το Σεπτέμβριο του 1998, σειρά 256!
Έκανα 18 Μήνες, Υγειονομικό και έιμουνα Άρτα, Ρόδο (9 μήνες) και Αθήνα (401 ΣτΝ). Ειδικότητα στα χαρτιά Τεχνικός Αποθηκάριος Γραφέας...στην πράξη τα πάντα σχεδόν.
Παρόλο το σώμα που έιμουνα, έχω πάνω απο 450 ώρες σκοπιά!!!
Πλάκα είχε μερικές φορές, καλούς φίλους που μείνανε και ναι θα το ξαναέκανα.....και ας γκρίνιαζα όταν είμουνα ΣΤΡ(ΥΓ).
-
ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΑΥΛΩΝΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1996, ΣΕΙΡΑ 243. ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ. ΕΚΑΝΑ 12 ΜΗΝΟ ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ. ΑΣΣΗΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΗΣ LEOPARD.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΔΗΓΗΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑ. ΩΡΑΙΟ ΜΑΡΑΦΕΤΙ ΤΟ ΑΡΜΑ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΕΙΣ. -
μαλιστα
παρουσιαστηκα 17/07/1996 (σειρα 78Β) στο ΚΕΝ Λαρνακας
ορκιστηκα τελη αυγουστου και ηρθα Χαιδαρι στη ΣΑΚΕΔΒ για ειδικευση 'διαβιβασεις πεζικου'
ξαναορκιστηκα δεκεμβριο και τοποθετηθηκα στο 224ΤΠ στον Καμπο (ακρη του κοσμου)
16/08/97 μεταθεση για το 256ΤΠ στα πλατανια οπου ημουν υποδιοικητης και εννοιοται μεχρι και στρατοπεδαρχης
μαρτιο του 98 βαζω το αστερι και 21/09/98 ΑΠΟΛΥΟΜΑΙ (26 μηνες και 4 μερες ΦΠΑ)ειδικοτητες που απεκτησα
- σφουγγαριστης-ΣΑΚΕΔΒ
- ξυστης(ξυνομουνα)-224ΤΠ
- γραφιας-256ΤΠ
- οδηγος-256ΤΠ
- συγκολλητης-256ΤΠ
- υπνοθεραπευτης-256ΤΠ
οι ωρες που εχω στη σκοπια ειναι λιγες (χαμηλο διψηφιο )
αλλα εχω τον (σχεδον) απολυτο χρονο στη Σ10 (ακινητη) στο χαιδαρι 2:54
οσοι εχουν βγαλει σκοπια στην Σ10 θα καταλαβουν... -
Παρουσιάστηκα το Μάρτιο του 87 στην Τρίπολη. Παρότι Πολιτικός μηχανικός πήγα πεζικό (δεν έιχα βύσμα):oops: . Έκανα 12 μήνες στη Μυτιλήνη (ημιάρβυλο).
Το ότι δεν πήγα στο μηχανικό μου βγήκε τελικά σε καλό γιατί μετα έργα που επέβλεπα στο τάγμα τσίμπαγα άδειες. Κατα τα άλλα γύρισα όλο το νησί την εποχή βέβαια που δεν ήταν τόσο τουριστικά ανεπτυγμένο όσο σήμερα -
Για θυμισε μου λιγο που ηταν η Σ10 ?
Πρεπει να την εχω τιμισει !!!
-
Λοιπόν εμένα θα με βρίζετε
Ήμουν Αεροπόρος
Στ 96. Σειρά νομίζω 245Παρουσιάστηκα 124 ΠΒΕ (Τρίπολη)
Πήγα για δύο μήνες για εκπαίδευση στην 129ΣΜ στο Καβούρι όπου πήρα ειδικότητα χειριστή τηλέτυπων ΧΤΛΠ
Εν συνεχεία μετάθεση στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα όπου τοποθετήθηκα στο Επιτελείο στην Γραμματεία Δνσης Υποστήριξης (εκεί έμαθα τα πάντα για το πως διοικείς 2,500 άτομα και πως συντονίζεις τόσες δουλιές σε ένα αεροδρόμιο. Ας είναι καλά κάποιος Σμήναρχος Τρυγάζης που μου έδειχνε τα πάντα )
Είχαμε Phantom εκει κάτω και όταν λέω μου έδειχναν τα πάντα με πέρνανε για παράδειγμα στα δοκιμαστήρια κινητήρων μου εξηγούσαν τις βλάβες πως και γιατί έγιναν πχ όταν είχε τύχει που πήρε ένα Phantom πουλί μου δείχναν πόσα πτερύγια στράβωσαν στην τουρμπίνα τι πρέπει να κάνουμε κλπ, κανονίζαμε μεταφορές, ελέγχαμε εγκαταστάσεις, κοιτάγαμε δείγματ καυσίμων, κανονίζαμε ρουχισμούς του ΠΡΣ, θέματα ασφαλείς, υπηρεσίες των μονίμων, εκδηλώσεις, γενικά τα πάντα. Απίστευτη εμπειρεία. Όταν πήρα μετάθεση στεναχωρήθηκα λίγο αλλά το ξεπέρασα γιατί γύριζα Αθήνα.Στην Αθήνα η μετάθεση μου ήταν στην ΕΜΥ (Εθνική Μετεορολογική Υπηρεσία) μαζί με τους μετεωρολογούς που βλέπετε στην τηλεόραση. Η ιδανική μετάθεση για φαντάρο. Ήταν κάτι σαν το αποστακτήριο του Jack Daniels πέζαμε με τις τάπες των βαρελιών. Ένα μόνο σας λέω είχαμε διοικητη Αντιπτέραχο ιπτάμενο και κάθε Παρασκευή που τρώγαμε παϊδάκια σε μια αποθήκη στο Ελληνικό μου έλεγε χαριτολογώντας
'Ψηλέ κακοπερνάς εδω πέρα'
Για χαλάρωμα κάναμε βόλτες στο Αν Αεροδρόμιο και χαζεύαμε τις αεροσυνοδούς που έρχονταν να πάρουν το δελτίο καιρού. -
Παρουσιάστηκα Μηχανικό (Ναύπλιο) 99Β' ΕΣΣΟ (259)
Μετάθεση ΥΕΑ Υγειονομικού και 4μηνη εκπαίδευση στη Λαμία (ΚΕΥΠ)
18 μήνες υπηρεσία (αμετάθετος) στη Βέροια (ΕΔΥΠ/2ας ΤΑΞΥΠ)
Η μονάδα μου δεν υπάρχει πλόεν (κλαψ)
-
Οκτωβρης του 64 (1964 βεβαιως).Παρουσιαζομαι στην Κορινθο με κουρευουν εν χρω, με ντυνουν και...σε 10 μερουλες διετης αναβολη λογω (προσωπικον δεδομενον).
Οκτωβρης του 68 ναμαι στο Μεσολογγι ξαναμανα κουρεματα κλπ,σε δυο μηνακια ΓΕΣ.(τετοιο επιτελικο μυαλο να χαραμιστει σε βουνα και λαγκαδια ?).Ζωη και κοττα που λενε.Το πρωι γραφειο το μεσημερι σπιτι. Μια φορα την εβδομαδα υπηρεσια στο λοχο. Ερχεται η 21η Απριλιου,αλλαξε η υπηρεσια εγινε 200 μεσα μιση εξω,ξεχασα που ειναι το σπιτι μου.Και ηρθε το σωτηριον ετος 1968 και τον Οκτωβρη ερχεται (τι ερχεται εγω τη πηγα) η διαταγη απολυσεως.Αυτο θυμαμαι απο την σκληρη θητεια μου στα Ελληνικα στρατα.Α ξεχασα ,ειδικοτης :Βοηθος γραφεως δοκιμαστου.Μπαρουτοκαπνισμενος σου λεω. -
Μάρτιος 1993 Τρίπολη 4ο Σύνταγμα Πεζικού. Σειρά 223. Βασική εκπαίδευση (υποθέτω) όμοια με τις ειδικές δυνάμεις. Ο ψυχάκιας ο λογαγός (ευτυχώς δεν θυμάμαι ούτε το όνομά του) μας περνούσε τρεις φορές την εβδομάδα από το στίβο μάχης .
Μετά τη βασική εκπαίδευση στο ΚΕΒΟΠ (Χαϊδάρι) για εκπαίδευση στα αντιαρματικά του πεζικού. Τόση σκοπιά και αγγαρεία μαζεμένες σε τόσο λίγο χρόνο (6 εβδομάδες) δεν είδα στην υπόλοιπη θητεία. Παρότι στην Αθήνα το σπίτι μου το είδα τέσσερις φορές στον ενάμιση μήνα!
Υστερα μετάθεση στη Λέσβο για έξι μήνες (6ος ΛΑΤΕΘ, Καλλονή). Ο διοικητής ήθελε τη μονάδα μάχιμη και μας πέθανε στην εκπαίδευση και τις ασκήσεις. Τα κάναμε ΟΛΑ, δεκάδες βολές, σκηνάκια, Καταπέλτες, Παρμενίωνες, ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει. Υπηρεσίες απο 7 έως 14 μέσα μία έξω. Συν το ότι ο διεστραμένος έριχνε σε λόχο δύναμης 70 ανθρώπων πάνω από 100 ημέρες φυλακή σχεδόν σε κάθε αναφορά! Τι να πω...
Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα έρχεται και η επόμενη μετάθεση για τα Γιαννιτσά. Εκεί να δείτε γλέντια... Οσοι πήγαμε από τη σειρά μου, αυτοί μείναμε μέχρι να απολυθούμε γιατί ύστερα από εμάς η μόνάδα μεταφερόταν και δεν έγινε ΚΑΜΙΑ μετάθεση προς αυτήν. Αποτέλεσμα; οι ώρες μου στη σκοπιά μετρούνται σε χιλιάδες. Σοβαρά σας μιλάω, είχα υπηρεσία την προηγούμενη της απόλυσής μου. Και οι ασκήσεις δεν σταμάτησαν ποτέ. Να φανταστείτε έχω περάσει πάνω από 70 μέρες σε σκηνάκι, σε όλες τις εποχές του χρόνου (ακόμα και με μισό μέτρο χιόνι). Τα μόνα καλά ήταν ο διοικητής (λεγόταν Σφακιανάκης, χρυσός άνθρωπος) και το ότι η υπηρεσία μας πήγαινε 2-3 μέσα 1 έξω.
Σε γενικές γραμμές δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου και δεν με ενδιαφέρει καθόλου να το ξανακάνω.
Δεν γράφω άλλα, νομίζω ότι αυτά αρκούν -
Παντως παιδια υπηρξανε αρκετες ομορφες στιγμες ξεγνασιας και πλακας και χαβαλε που θα μου μεινουν αξεχαστες οπως και φασεις δυσαρεστες παρα πολυ δυσαρεστες που θα μεινουν και αυτες βεβαια αξεχαστες!!!
Εγω παντως πιστευω οτι κανει καλο σε εναν αντρα ο στρατος!!Ισως βεβαια οχι τοσο πολυ οσο ειναι αλλα ενα εξαμηνακι καλο κανει !!!
-
Εγώ ακριβώς τα ίδια με τον predator (σειράδες είμαστε ), με τη διαφορά ότι πίσω στην Κύπρο ήμουν σε κάπως χειρότερα τάγματα με αποτέλεσμα μέσα σε 20 μήνες που ήμουν δόκιμος και ανθυπολοχαγός (σε σύνολο 26+8 μέρες ) να έχω βγάλει γύρω στις 320 υπηρεσίες . Νομίζω η 96Β ΕΣΣΟ που ήμασταν εμείς ήταν μαζί με την 242 ή 243 δική σας. Dartman, η Σ10 ήταν η σκοπιά της πύλης.
-
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
Για θυμισε μου λιγο που ηταν η Σ10 ?Πρεπει να την εχω τιμισει !!!
κεντρικη πυλη
-
Εγω παντως πιστευω οτι κανει καλο σε εναν αντρα ο στρατος!!
Ναι σε κάνει πραγματικό άντρα.... Μαθαίνεις να πλένεις, να ράβεις, να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις, να στρώνεις το κρεβάτι, να σιδερώνεις ......
226 σειρά.... 20 Σεπτεβριου 1993 Σπάρτη (Σ.Ε.Μ.), Νοέμβριος 1993 Ομβριακή Δομοκού (εκπαίδευση στην ειδικότητα Αποθηκάριος Πυρομαχικών & Ερκηκτικών. Οσο είδατε εσείς τα πυρομαχικά στον Έβρο άλλο τόσο τα είδα κι εγώ), 14 Δεκεμβρίου 1993 Μεταξάδες Έβρου (813 Λ.Ε.Μ.), 20 Δεκεμβρίου 1994 απόλυση από Μεταξάδες Έβρου. (Πιστεύω είμασταν η μόνη μονάδα που βάζαμε μέσο για να μην φύγουμε από τον Έβρο για να κάνουμε 15-μηνο). Ειδικότητα στον Έβρο ?!!! Υπεύθυνος διανομής τροφίμων (για την 30η ταξιαρχεία αν θυμάμε καλά) και κρέατος (για όλη την 16η Μεραρχία) -
Παντως παιδια υπηρξανε αρκετες ομορφες στιγμες ξεγνασιας και πλακας και χαβαλε που θα μου μεινουν αξεχαστες οπως και φασεις δυσαρεστες παρα πολυ δυσαρεστες που θα μεινουν και αυτες βεβαια αξεχαστες!!Ε τωρα τι τοθελες αυτο με τις αναμνησεις.
Οπως ειπαμε και παραπανω ο Οκτωβρης του 1966 με βρισκει στο ΚΕΝ Μεσολλογγιου.Θαλαμος νεοσυλλεκτων 50 βρωμιαρεοι και βαλε.
Μετα την βραδυνη αναφορα και μεχρι να βαρεσει 'σκασμος' ο Περρος (καλη του ωρα αν ζει) επρεπε να βγαλει την βιλην του εξω απο την σκελεα (ναι ρε ,σκελεες μας ειχανε ,οχι μποξερακια) να την κανει βολτα απο την μια ακρη ως την αλλη ,να την καληνυχτησουμε και μετα να πεσει για υπνο.Μα καθε βραδυ ο αχρειος.Περιμεναμε αυτον τον περιπατο για να ξεραθουμε στον υπνο ,και αν αργουσε βαζαμε τις φωνες.Βelle epoque. -
Επι χούντας ή την περίοδο των Ιμίων είχαμε κανα στατεύσιμο foruma πλήν του DAP (ήσουν επι χούντας?) από ότι καταλαβαίνω?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επι χούντας ή την περίοδο των Ιμίων είχαμε κανα στατεύσιμο foruma πλήν του DAP (ήσουν επι χούντας?) από ότι καταλαβαίνω?Σειρα Β95 .124ΠΒΕ 1,5χιλ απο το σπιτι μου,μεχρι εδω καλα.
Πρώτη μεταθεση Τατόι για την αποκτηση της ειδικοτητας του οδηγου οχηματων.40 ημερες σκοπια (110ωρες)νηστειας(λογω ΠΑΣΧΑ)γοπινγκ & καψωνιων απο ΟΛΟΥΣ.
Μετα επιστρεφω ΤΡΙΠΟΛΗ.Τι το ηθελα , 6 μεσα 1εξοδος τρελαθηκα.
Μετα καλυτερεψε ευτυχως (μια μια).
Στο 6μηνο αποσπαση στην 350 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΝΙΚΗ στον ΚΑΡΕΑ.
Πολυ καλες υπηρεσιες (οδηγος δηκα,δρομολογιο λεωφοριου)σχεδον καθε μερα εξω,οσπου σκανε τα ΙΜΙΑ και εγω αντι να ειμαι στην Αθηνα (οδηγος δηκα)ειμαι στην Τριπολη.Τηλεφωνο απο φιλο ελα αμεσως επανω,το εκανα με την JULIA σε μια ωρα και 10 λεπτα.Χαμος, τι αεροδικιο θα μου εκαναν ,τι φυλακη θα μου εριχναν δεν λεγετε,αλλα ο διοικητης μου ειπε οτι θα μου πει αργοτερα τι θα κανει.Παντως ηταν κατι πυ δεν θελω να ξαναζησω,ανεβοκατεβεναμε με τον δηκα συνεχεια απο τα ρανταρ στην Σμηναρχια και τουμπαλην και να ακους συνεχεια οτι παμε για πολεμο,και δεν υπαρχει γυρισμος και αλλα τετοια.Εντελει λιγο πριν ξεκινισουμε να παραδοσουμε στην Αστυνομια τα χαρτια για την επιστρατευση ολα μας ειπαν οτι βαινουν καλως και θα τελιωσουν συντομα.Εμεις βεβαια τα ειχαμε παιξει γιατι ουτε TV οτε ραδιο ειχαμε.
Παντωσ εγω την γλυτωσα χωρις καμια ποινη & επεστεψα Τριπολη,ολα καλα
μεχρι την απολυση που εχασα 10 μερες αδεια λογω εκλογων
Βεβαια αυτες τις ειχα παρει γιατι βγηκα 2ος καλυτερος οδηγος στην πτερυγα. ΑΥΤΑ.
Παντως ηταν μια πολυ καλη εμπειρια που με διδαξε πολλα(πως να χωνεις του αλλους,ποιος εχει το μεγαλυτερο βυσμα και αλλα).
Τωρα αν θα το ξαναεκανα μαλλον οχι.
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΑ !!!