-
Εννοείται όχι. Δεν μπορείς να πας με τόσα εκεί.
Μαλιακό μπορείς να πας με αρκετά, ακόμα και Στυλίδα και Καραβόμυλο πας χαλαρά με 120 εκτός από 1 Km εντός Στυλίδας που θα κόψεις στα 100 για σιγουριά μην ανάψει κόκκινο το φανάρι.
Πλαταμώνα άνετα πας με αρκετά επίσης, πχ Νέους Πόρους αν ξέρεις ότι δεν υπάρχει μπλόκο είναι μια ευθεία, άρα άνετα πας με 120 επίσης. Στις στροφές θα κόψεις σίγουρα, αλλά η απόσταση αυτή είναι πολύ μικρή.
Τέμπη πήγαινεις χαλαρά με 120 στις ευθείες και 80 στις στροφές. Μάλιστα βγαίνοντας από διόδια προσπέρασα 5 αυτοκίνητα που πήγαιναν αργά και μετά ο δρόμος ήταν τελείως άδειος.
Βάλε και μερικές ευθείες που έφτανα 190 και κάλυψαν το χρόνο που χάθηκε σε διόδια και στροφές, οπότε ο χρόνος είναι εφικτός.Μην γενικεύεις προσπαθώντας να κάνεις τον έξυπνο κάτι που έχω ήδη γράψει. Άλλο το κρατάω σταθερά 160, άλλο το πηγαίνω συνέχεια 160. Το σταθερά 160 σημαίνει πως σε όλη την Ε.Ο. κρατάω αυτή την ταχύτητα, τούνελ, στροφές, ευθείες. Σε κάποια σημεία μπορείς να πας με 190, αλλά η ταχύτητα που προσπαθείς να κρατάς είναι 160.
Ελπίζω να ανεβάσω το βίντεο κάποια φάση για να δεις ότι χαλαρά γίνεται αυτό που γράφω, αρκεί να μην έχεις μπροστά σου φορτηγά στα δύσκολα σημεία.
Ευχαριστώ.
-
Δεν κάνω τον έξυπνο, απλά με 160 σταθερά μου φαίνεται δύσκολο να κάνεις 3h25m, χαλάρωσε λίγο με τους χαρακτηρισμούς.
Από την άλλη, εξαρτάται τι εννοείς με Αθήνα-Θεσσαλονίκη.3h15m με 20 κάνω όταν πηγαίνω 180-190 (πιάνει τόσα το 307; ) στα καλά σημεία και Μαλιακό-Τεμπη-Πλαταμώνα αρκετά σβέλτα.
4h συνήθως με 150 σταθερά με το CC και σβέλτη αλλά προσεκτική οδήγηση στα επίμαχα σημεία. Μιλάω για κόμβο περιφερειακού για κέντρο με Ηράκλειο-ΑΟ.
Τέσπα, ανεξήγητα επιθετικός, οπότε...
-
Από το σπίτι μου μέχρι Καυταντζόγλειο είναι περίπου 510-515 Km. Πες 520 για να είμαστε εύκολοι στους υπολογισμούς. Με 160 σταθερά κάνεις 3h15min. Σε αυτά πρέπει να προσθέσεις το χρόνο που χάνεις σε διόδια και όπου κινείσαι πιο αργά (είπαμε, κίνηση δεν υπήρχε, άρα δεν πήγα πιο αργά από 80 πουθενά εκτός 2-3 Km που ήταν οι στροφές σε Τέμπη και Πλαταμώνα), οπότε χοντρικά πρόσθεσε 30min. Μετά, αφαίρεσε τα σημεία που πήγα πάνω από 160 (πχ Κατερίνη, Λάρισα, Μαλιακός κτλ), οπότε έχεις ένα κέρδος 15 min περίπου, άρα ο χρόνος βγαίνει περίπου όσο σου είπα. Αν τώρα ήταν 3h20min ή 3h30min δεν το εξετάζω γιατί δεν κοίταξα αν έφυγα από το σπίτι 6:45 ή 6:43 ή 6:48, ούτε αν έφτασα 10:20 ή 10:30 με τις καθυστερήσεις για 2 φορές καύσιμα και παράκαμψη διοδίων Λεπτοκαρυάς.
Με έβαλες τώρα να ανεβάσω το βίντεο. Θα προσπαθήσω τώρα, αν δεν προκύψει τίποτε άλλο. Το πρόβλημα είναι οι φώτο από τα διόδια που δε φαίνονται καλά, αλλά θα το παλέψω να τις φτιάξω.
Ευχαριστώ.
-
Για αρχή, ανεβάζω τις αποδείξεις των διοδίων σε ένα αρχείο .jpg ασπρόμαυρο που έχω κυκλώσει τις ημερομηνίες και ώρες. Η δουλειά είναι πολύ πρόχειρη λόγω υπερβολικής εργασίας που είχα χθες και σήμερα. Ελπίζω σήμερα να ανεβάσω και τα βίντεο (όσα καταφέρω) για να γίνει πιο πιστευτό το εφικτό του χρόνου.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Για αρχή, ανεβάζω τις αποδείξεις των διοδίων σε ένα αρχείο .jpg ασπρόμαυρο που έχω κυκλώσει τις ημερομηνίες και ώρες.Μια χαρά είναι η δουλειά.
Διάλεξες και το κατάλληλο θέμα να δημοσιεύσεις. -
Το ανεβάζω εδώ γιατί προηγουμένως είχα απαντήσει για το χρόνο Αθήνα - Πάτρα. Δεν είναι ουσιαστικά φίδι αυτό που γράφω, ίσα ίσα που είναι αντικειμενικό και έχει πραγματοποιηθεί, έστω και αν έγινε μόνο μία φορά αυτός ο χρόνος.
Ευχαριστώ.
-
Ακουστε γελιο.Ειχε μεινει το αγροτικο ενος φιλου απο μιζα.Τελοσπαντων μια μερα καθομασταν στο αγροτικο λεμε να το σπρωξουμε να το βαλουμε μπρος.Περναει εκει ενας και ακουσε τι λεγαμε.Λοιπον κανει.Καλησπερα μαγκες.Τι δεν παιρνει μπρος λεει?Καντε περα θα σας το βαλω εγω μπρος.Για πες ρε μαστορα κανω εγω.Μπαινει μεσα στο αγροτικο.Λεει.Λοιπον για να παρει μπρος θα πατησουμε τρεις φορες το αμπραγιαζ και θα χαϊδεψουμε λιιιιιιιιιιιιιγο το γκαζακι ουτοσωστε να κατεβαζει βενζινη στη μιζα(πετρελαιο το αμαξι) και να ριξει σπινθυρα για να παρει μπρος.Ειχαμε λιωσει οταν τα ελεγε αυτα.Μετα ελεγε πρωτου γυρισει τη μιζα να βαλει το νεκρο.Και μας ρωταγε πως μπαινει το νεκρο μετα!
Και το αλλο το κορυφαιο κανω εγω σε εναν ασχετο με μηχανακια να γυρισει αναποδα το γκαζι για να ξεστρωθει.Ειχε το μηχανακι οχι καλα στρωμενο και ο μ@λ@κ@ς καθοταν ενα μεσημερι και γυριζε αναποδα το γκαζι ελεος.
-
Γιώργο το θέμα λέει φίδια όχι retards!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Γιώργο το θέμα λέει φίδια όχι retards!Γιατι ρε συ σχετικα με αυτοκινητιστικες μ@λ@κιες δεν γραφουμε?
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Γιατι ρε συ σχετικα με αυτοκινητιστικες μ@λ@κιες δεν γραφουμε?
Φιδια=ψεμματα υπερβολικου βαθμου πχ με το ελαντρα επιασα σε ανηφορα 280 χλμ/ωρα κλπ
(No offense προς τους κατουχους αλλα δεν νομιζω να τα πιανει ) -
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Γιατι ρε συ σχετικα με αυτοκινητιστικες μ@λ@κιες δεν γραφουμε?
Φιδια=ψεμματα υπερβολικου βαθμου πχ με το ελαντρα επιασα σε ανηφορα 280 χλμ/ωρα κλπ
(No offense προς τους κατουχους αλλα δεν νομιζω να τα πιανει )Οκ then my bad!Ενα ψεμα.....
Micra του 90 μπηκε σε μαχαιρι στροφη με 100χλμ με μαμα αναρτηση.
-
Πάντως επειδή είδα πιο παλιά post,το καλοκαίρι κατάφερα από το Μαρκόπουλο ως το Αλέα μετά τη σήραγγα του Αρτεμισίου να κάνω 1 ώρα και 10 λεπτά.55 λεπτά μέχρι τη διχάλα Τρίπολης-Πάτρας και από εκεί και μετά μέχρι το Αλέα άλλα 15 λεπτά.Η ταχύτητα ήταν συνέχεια πάνω από 150 χλμ και ουσιαστικά έκοψα μόνο στα διόδια.
-
Ενας χαρακτηριστικος φιδεμπορας ειναι ενας μακρινος ξαδερφος του πατερα μου που οτι και να του λες ισχυριζεται οτι η xantia του ειναι 1.6 16v.. Ακομα ειναι ο μονος που κοβει και ραβει στοκυκλωμα υψηλης πιεσης του συγκεκριμενου αυτοκινητου χρησιμοποιοντας οξυγονοκολληση.. και ενα σωρο αλλα..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ενας χαρακτηριστικος φιδεμπορας ειναι ενας μακρινος ξαδερφος του πατερα μου που οτι και να του λες ισχυριζεται οτι η xantia του ειναι 1.6 16v.. Ακομα ειναι ο μονος που κοβει και ραβει στοκυκλωμα υψηλης πιεσης του συγκεκριμενου αυτοκινητου χρησιμοποιοντας οξυγονοκολληση.. και ενα σωρο αλλα..... Εννοείς στα φρένα του αυτοκινήτου του
Τον κόβω σε καμιά κατηφόρα να τα χάνει και να μετατρέπεται σε πραγματικό 16V -
Οκ then my bad!Ενα ψεμα.....Micra του 90 μπηκε σε μαχαιρι στροφη με 100χλμ με μαμα αναρτηση.
Δεν είναι ψέμα, θα ήταν αν ισχυριζόταν ότι κατάφερε να βγει κιόλας από τη στροφή...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Οκ then my bad!Ενα ψεμα.....
Micra του 90 μπηκε σε μαχαιρι στροφη με 100χλμ με μαμα αναρτηση.
Δεν είναι ψέμα, θα ήταν αν ισχυριζόταν ότι κατάφερε να βγει κιόλας από τη στροφή...
Αυτο εννοειται.
Επισης ενας αλλος εχει προαναφερθει στο φορουμ στη παμπ εκαψε focus st 225 στον ανηφορο,audi a4 turbo quattro 1.8 163ps,saab 9-5 διλιτρο turbo,subaru 1.6turbo το οποιο εκανε αψου και μετα τιποτα και αυτος με τα 170,160,150 αλογα τα εκανε αληφη.Επισης ενα αλλο st το εφαγε στο στροφιλικι.Το αμαξι που εχει ειναι ενα opel gsi 2λιτρο με 150 αλογα.
-
Το αμαξι που εχει ειναι ενα opel gsi 2λιτρο με 150 αλογα.opel Astra 2.0lt 150ps υποθέτω?
ή είναι κι αυτό 'φίδι' και είναι opel corsa? (σημείωση:το οποίο είναι 1.6Τ) -
εχει ειναι ενα opel gsi 2λιτρο με 150 αλογα.
αν εννοει,αυτο που ηταν και μπατσικο,δεν παει καθολου ασχημα.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Αυτο το μπατσικο εννοω.Για 150 αλογα παει.Αλλα οχι να περασει και τουρμπινες ελεος δηλαδη! Γιατι τα στροφιλικια?
-
Αυτο το μπατσικο εννοω.Για 150 αλογα παει.Αλλα οχι να περασει και τουρμπινες ελεος δηλαδη! Γιατι τα στροφιλικια?
το μόνο που ακούγεται πιστευτό πάντως είναι για το Subaru 1.6T 150PS στο οποίο έχω μπει (όχι ακριβώς αυτό που προσπέρασε- παραπάει η 'φιδιά' μετά ) και δεν μπορώ να πω ότι 'νιώθεις' ή 'βλέπεις' 150 άλογα...
Τέλοσπάντων...offtopic.Το έχει η μέρα μάλλον
ΦΙΔΙΑ!