-
Παιδες εχω ενα Land cruiser.Ονειρο ζωης για μενα.Πριν απο αυτο το RAV4. Σχεδον ο πρωτος Ελληνας που το πηρε (στην αρχη κυκλοφορησε το κοντο οταν πρωτοηρθε). Εχω γνωρισει μια αλλη Ελλαδα.Με χαρτες 1.50000 χαρασω διαδρομες μεσα στα βουνα και οπου βγω.Σκοπος μου δεν ειναι να του αλλαξω τα φωτα αλλα να γεμισει η ψυχουλα μας με αυτα που βλεπουμε, τα τρομερα δαση και τις ομορφιες.Περιμενω την επομενη αδεια για νεες περιπετιες.
-
Έχω το CR-V (κοντά δύο μήνες).
Τα κριτήρια επιλογής ήταν χώροι, εκδομές, camping (υπάρχει τροχόσπιτο) και φυσικά αστικές (ασφάλτινες) μετακινήσεις, άντε και σε κάποιους χωματόδρομους για να δούμε ...πως πάει!!
Η μέχρι τώρα χρήση καθαρά ασφάλτινη!! λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου και συνεπώς ευκαιριών απόδρασης στη φύση!!Μάξιμος
-
2-7 & 9
Eίναι τρομερό εργαλείο.
Απ'τη μια θέλω να το αλλάξω για περισσότερους χώρους και άνεση στα ταξίδια, απο την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορώ να κάνω να κάνω με το καινούριο τόσα πράγματα
Κυρίως γιατί θα το λυπάμαι... -
ΕΓΩ ΠΑΩ ΜΟΝΟ ΑΣΦΑΛΤΟ................
1.ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΗΓΑ Ε.Δ. ΚΑΙ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡ ΜΠΑΝΤΑ
2.ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΤΖΙΠΑΚΙ ΜΟΥ
3.ΑΜΑ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΚΑΝΑ ΤΖΙΜΝΥ ΟΚ..ΑΛΛΑ 30 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΠΑΝΑΩ ΣΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ...ΑΣ ΠΑΩ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΤΟ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ Η ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ...ΑΜΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΘΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑΣΟΥΝ, ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΘΟΥΝ..ΠΗΓΑΙΝΤΕ Ε.Δ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΙΩΣ ΜΗ ΤΑ ΜΑΜΑΤΕ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΣΑΣ....
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
ΕΓΩ ΠΑΩ ΜΟΝΟ ΑΣΦΑΛΤΟ................
3.ΑΜΑ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΚΑΝΑ ΤΖΙΜΝΥ ΟΚ..ΑΛΛΑ 30 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΠΑΝΑΩ ΣΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ...ΑΣ ΠΑΩ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΤΟ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ Η ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ...ΑΜΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΘΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑΣΟΥΝ, ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΘΟΥΝ..ΠΗΓΑΙΝΤΕ Ε.Δ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΙΩΣ ΜΗ ΤΑ ΜΑΜΑΤΕ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΣΑΣ....
Γιατί παρακολουθείς την 'ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ' ενοτητα ?
Το animated gif στην υπογραφη σου ειναι παραπάνω από προσβλητικό. ΣΥΝΕΛΘΕ
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
ΑΜΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΘΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑΣΟΥΝ, ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΘΟΥΝ..ΠΗΓΑΙΝΤΕ Ε.Δ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΙΩΣ ΜΗ ΤΑ ΜΑΜΑΤΕ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΣΑΣ....
Και ποιος σου ειπε οτι μας ενδιαφερει εαν σκορπισουν;
Εδω φιλε μου μιλαμε οτι ολοι μας παιζουμε τρελα φραγκα και τα
αυτοκινητα μας δεν τα εχουμε για μεταπωληση αλλα για πεταμα.
Οποτε τα ρημαζουμε και οσο αντεξουν και μετα αλλο και αλλο και αλλο...
......... -
Φιλε Random1 αφου το 4κινητο σου το πηρες να το κοιτας και να το χρησιμοποιεις μονο εντος δρομου γιατι γραφεις στην ενοτητα εκτος δρομους; Εχεις κατ'επαναληψη απασχολησει την ενοτητα ενω ουσιαστικα δεν εχεις σχεση με αυτη. Ειλικρινα δεν σε καταλαβαινω!
Εγω το δικο μου το Grand Vitara το αγορασα περσυ το καλοκαιρι (2005) 22.500 ευρω και δεν το εχω λυπηθει ουτε μια στιγμη! Οταν αγοραζεις 4κινητο το αγοραζεις για να το ευχαριστηθεις και να κανεις αποσβεση του κοστους σε προσωπικη αναψυχη και διασκεδαση! Το εχω ξεσκισει και εχει απειρα σημαδια και γρατσουνιες σε ολο του το μηκος αλλα δεν με νοιαζει γιατι για αυτο το πηρα και δεν κλαιγομαι για μια γρατσουνιτσα ή τι θα πει καμια χαζογκομενα για την εμφανιση του αμαξιου μου!
Σημειωση, το πηγα στο Rally Raid Aττικης στις 19 Μαρτιου και εκτος απο επιπλεον γρατσουνιες αποκτησε και αλλα κουσουρια και παει για ευθυγραμμιση την Δευτερα μαζι με service 15.000χλμ. -
Ο χρήστης amstrad έγραψε:
Φιλε Random1 αφου το 4κινητο σου το πηρες να το κοιτας και να το χρησιμοποιεις μονο εντος δρομου γιατι γραφεις στην ενοτητα εκτος δρομους; Εχεις κατ'επαναληψη απασχολησει την ενοτητα ενω ουσιαστικα δεν εχεις σχεση με αυτη. Ειλικρινα δεν σε καταλαβαινω!Μήπως επειδή τα θέματα σχετικά με αυτοκίνητα 4Χ4 είναι εδώ? Η κατηγορία δεν είναι μόνο για εκτός δρόμου διαδρομές, είναι και για τα 4Χ4 αυτοκίνητα και τα σχετικά με αυτά.
Εγω το δικο μου το Grand Vitara το αγορασα περσυ το καλοκαιρι (2005) 22.500 ευρω και δεν το εχω λυπηθει ουτε μια στιγμη! Οταν αγοραζεις 4κινητο το αγοραζεις για να το ευχαριστηθεις και να κανεις αποσβεση του κοστους σε προσωπικη αναψυχη και διασκεδαση! Το εχω ξεσκισει και εχει απειρα σημαδια και γρατσουνιες σε ολο του το μηκος αλλα δεν με νοιαζει γιατι για αυτο το πηρα και δεν κλαιγομαι για μια γρατσουνιτσα ή τι θα πει καμια χαζογκομενα για την εμφανιση του αμαξιου μου!
Σημειωση, το πηγα στο Rally Raid Aττικης στις 19 Μαρτιου και εκτος απο επιπλεον γρατσουνιες αποκτησε και αλλα κουσουρια και παει για ευθυγραμμιση την Δευτερα μαζι με service 15.000χλμ.Πρέπει να καταλάβεις ότι πολλοί έχουν μόνο 1 αμάξι και αυτό 4Χ4. Τι να το κάνω να πάω να μαμήσω το Vitara στο Rally Raid (όπως λέει και ο Random) και μετά να θέλει ευθυγράμμιση και 2 σέβρις? Εγώ θέλω το αμάξι μετά την Κυριακάτικη έξοδο να είναι μια χαρά τη Δευτέρα για να πάω στη δουλειά μου. Ούτε λεφτά για 2 αμάξια έχω, ούτε λεφτά να πληρώνω ζημίες. Άσε που σαν νορμάλ άνθρωπος με ενοχλούν οι γρατζουνιές στο αμάξωμα.
Πήρα 4Χ4 επειδή το γουστάρω εμφανισιακά, είναι ψηλό και ασφαλές, με πηγαίνει για ψαροτούφεκο στην πιο απομακρυσμένη παραλία, δεν σταματάει σε ένα τραχύ χωματόδρομο και χωράω άνετα μέσα (είμαι 1.93).
Περνάω τα κριτήρια σας ή να αποχωρήσω από την κατηγορία 4Χ4 επειδή δεν έχω χώμα στις φλέβες μου?
-
Πήρα 4Χ4 επειδή το γουστάρω εμφανισιακά, είναι ψηλό και ασφαλές, με πηγαίνει για ψαροτούφεκο στην πιο απομακρυσμένη παραλία, δεν σταματάει σε ένα τραχύ χωματόδρομο και χωράω άνετα μέσα (είμαι 1.93).
Οπως βλέπεις εσυ πήρες 4χ4 γιατί εχεις κάποιους λόγους.
Ο φίλτατος random1 λέει οτι απλά πάει μόνο στην άσφαλτο, οπότε στην τελική και πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, πήρε λάθος αυτ/το, αφού με 30000
-
Άλλο το τι θα μπορούσε να είχε πάρει. Αυτό γούσταρε αυτό πήρε. Δηλαδή εμείς ποιοι είμαστε να του πούμε 'α ρε Random αφού πας μόνο σε άσφαλτο έπρεπε να πάρεις BMW, τι μαμακία έκανες.' και 'δεν έχει δεν θέλω, τώρα που πήρες ΣανταΦε στο πηγαιμό προς Κρητη θα ανέβεις τον Ψηλορείτη.'?
Εξάλλου μία επιλογή αυτού του poll λέει 'Σαν αυτοκίνητο πόλης',
-
Και εγω παιδια συμφωνω με τον Afonic ....στο κατω κατω οπως λεει υπαρχει και η επιλογη στο 'γκαλοπ' 'Σαν αυτοκίνητο πόλης'......
Και εγω διαφωνω με πολλα απ'οσα λεει ο Random1 σε σχεση με την οδηγηση του , αλλα τι να κανουμε ....το μονο που πρεπει να αποφευγουμε ειναι οι ασχημες εκφρασεις .. -
O Random καλά έκανε και πήρε αυτό που πήρε, αφού αυτό του άρεσε (όχι οτι συμφωνώ).
Αλλά λάθος να λέει στους άλλους να μην χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους, όπως αυτοί θέλουν.
Πάντως δεν είναι κακό να προσέχει κανείς το αυτοκίνητό του, και ας πηγαίνει και εκτός δρόμου! Οι περισσότεροι έχουμε ένα αυτοκίνητο μόνο!
-
Εδω και 5 μηνες ειμαι κατοχος ενος JEEP CHEROKKE 2.4
Στην κυριολεξια το σκιζω με καθε ευκαιρια...
Ψαχνω συνεχως να βρω διαδρομες εκτος δρομου και σκαρφαλωνω στα απιστευτα σημεια
Στο δρομο ειναι λιγο αργο αλλα δεν με απασχολει καθολου μιας και ειναι το δευτερο μου αυτοκινητο και δεν κανω ταξιδια.
Εννοειται οτι δεν με απασχολουνε οι γρατζουνιες και οτιδηποτε αλλο αποφερει το off-roading -
To Cherokee εχει το καλό οτι δεν είναι βαμένα γύρω τα πλαστικά και οι προφυλακτήρες. Τρομερό πλεονέκτημα
Ολα είναι ζόρικα στην αρχή. Μετα τις πρώτες γρατζουνιές τίποτα δε σου κάνει αίσθηση.
Εγω προσωπικά το προσέχω λίγο μετα απο ένα καλό πλύσιμο
...αλλά μια φορα είδα ένα γνωστό δρόμο με πολύ ωραία φρέσκια λασπούλα και... ξαναπήγα για πλύσιμο την ίδια μέρα αλλά με το χαμόγελο στα αφτιά
Η ευχαρίστηση στις μέρες μας δεν αποτιμάται εύκολα σε -
[quote='bebes']To Cherokee εχει το καλό οτι δεν είναι βαμένα γύρω τα πλαστικά και οι προφυλακτήρες. Τρομερό πλεονέκτημα
Ολα είναι ζόρικα στην αρχή. Μετα τις πρώτες γρατζουνιές τίποτα δε σου κάνει αίσθηση.
Εγω προσωπικά το προσέχω λίγο μετα απο ένα καλό πλύσιμο
...αλλά μια φορα είδα ένα γνωστό δρόμο με πολύ ωραία φρέσκια λασπούλα και... ξαναπήγα για πλύσιμο την ίδια μέρα αλλά με το χαμόγελο στα αφτιά
Η ευχαρίστηση στις μέρες μας δεν αποτιμάται εύκολα σε -
Αποτιματε δεν αποτιματε σε euro , πρεπει να τα εχεις και αυτα για να την νοιωσεις αυτη τη ρημαδα την ευχαριστηση ....ειδικα με τα αυτοκινητα που αναφερετε...
-
[quote='Random1']ΕΓΩ ΠΑΩ ΜΟΝΟ ΑΣΦΑΛΤΟ................
Ρε παιδες μην του την λετε του ανθρωπου.Πηρε ενα τζιπακι μπορει να εδωσε και τα σωβρακα του για να το παρει και την βρισκει με κανενα δασικο δρομο η κανενα μαλακο off road.Δεν θελει να του χαλασει αλλα γραφει σε αυτες τις στηλες.....και που ξερετε....καποια μερα μπορει να κανει το ανυπερβλητο.Φιλε ευχαριστησου το οπως μπορεις.Υπαρχουν ωραιοι δασικοι βατοι δρομοι να γεμιζει το ματακι σου και τα πνευμονακια σου με φρεσκο οξυγονο.Βαλτο και σε λιγη λασπουλα ετσι λιγο να βρωμισει και θα ερθω εγω να στο πλυνω. -
ευχαριστω παιδια για τα καλα σας λογια αλλα και εγω οταν πηρα το σανταφε ηθελα να το ξεσκιζω..αλλα επειδη το λυπομουν μετα το βαζω μονο οταν ειναι αναγκη...Σε βατους χωματοδρομους παω αερα αλλα στις πετρες κλπ προσεχω πολυ.. Δεν εχω δευτερο καλο αμαξι για να σπαω αυτο που εχω..Αν μπορουσα θα το εκανα.. Αλλα τραβαω και ενα μικρο σκαφακι και παω και στα χιονια καμμια φορα.. Νομιζω οτι μερικοι νομιζουν αλλα πραγματα για εμενα, λανθασμενα ομως σχετικα με την χρηση 4χ4
Δεν δεχομαι μονο τη μια χρηση ενος πραγματος..Τροχοπεδη στην αυτοκινηση δεν υπαρχει..Δειτε γυρω σας κατα ποσο αξιοποιουνται οι δυνατοτητες αμαξιων 4χ4 απο τους ιδιοκτητες τους..
-
Το θεμα ειναι πως χρησιμοποιουμε το 4χ4 μας.
Οποτε ο Random δεν γραφει τιποτα κακο.
Απλα μας 'φουντωσε' γιατι θελει να μας χωσει και εμας στο ισιο δρομο(ασφαλτος).
Τωρα το ποσο ασφαλες ειναι ενα ψηλο τετρακινητο,φιλε afonik,ειναι μια αλλη ιστορια. -
Και εγω ενα αυτοκινητο εχω αλλα το πηρα για αυτο το λογο! Οι γρατσουνιες ειναι μεσα στο προγραμμα! Δεν παθαινει τιποτα το αμαξι αμα εχει και λιγες γρατσουνιτσες, δεν χρειαζεται να κλαιγεστε για μια γρατσουνια! Αμαξι ειναι, στα δαση κυκλοφορει οποτε φυσικο επακολουθο ειναι! Δεν δασκαλευω κανεναν για το τι να κανει απλα την αποψη μου λεω και για ποιο λογο το πηρα εγω!
Το Grand Vitara φιλε afonic επειδη ειναι ψηλο δεν σημαινει οτι ειναι και ασφαλες! Τα εκτος δρομου επειδη μπορει να ειναι ογκωδη δεν σημαινει πως ειναι και ασφαλεστερα απο τα αντιστοιχα επιβατικα (σε χρηματα εννοω). Και τελος η κατηγορια του forum απο οτι βλεπω λεει ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ, δεν λεει οποιος εχει τετρακινητο και φοβαται το χωμα να ερχεται και να γραφει οτι του κατεβει!! Ειμαι λιγο σκληροπυρηνικος αλλα ετσι ειμαι τι να κανω!!
Πώς χρησιμοποιείτε το τετρακίνητό σας;