-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ακολούθα τη συμβουλή μου: γράφε greeklish!
διαβαζονται πιο εύκολα από τα ανορθόγραφα ελληνικά, believe meΣπύρος
Με συγχωρείς αλλά θα διαφωνίσω. Το forum είναι ελληνικό. Δεν θα μου άρεσε να βλέπω άρθρα στα greeklish, ούτε μπορώ να διαβάσω ένα μεγάλο post. Πιστεύω οτι ο γαβριήλ κάνει μία καλή προσπάθεια να γράψει ελληνικά. Εδώ και εμείς που ζούμε στην Ελλάδα πολλές φορές γράφουμε ανορθόγραφα ή δεν αποδίδουμε το σωστό νόημα.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
ακολούθα τη συμβουλή μου: γράφε greeklish!
διαβαζονται πιο εύκολα από τα ανορθόγραφα ελληνικά, believe meΣπύρος
Με συγχωρείς αλλά θα διαφωνίσω. Το forum είναι ελληνικό. Δεν θα μου άρεσε να βλέπω άρθρα στα greeklish, ούτε μπορώ να διαβάσω ένα μεγάλο post. Πιστεύω οτι ο γαβριήλ κάνει μία καλή προσπάθεια να γράψει ελληνικά. Εδώ και εμείς που ζούμε στην Ελλάδα πολλές φορές γράφουμε ανορθόγραφα ή δεν αποδίδουμε το σωστό νόημα.
ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ salome,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ)
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ GREEKLISH,ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ salome,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ)
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ GREEKLISH,ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.Κατι έλεγα για λάθος νόημα πριν ε? Χμμμμ ας ξαναπροσπαθήσω λοιπον.
Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στο συγκεκριμένο forum είναι η Ελληνική.πω πω πω ζωντανή θα με φάτε!!!
-
Βρε αφήστε ήσυχο το κορίτσι!
-
Μια και έλειπα κι εγώ τόσες μέρες, είπα να διαβάσω σήμερα τις 20 σελίδες του θέματος. Τι ήταν αυτό βρε παιδιά!!! 5 ώρες διαβάζω! (αν δεν απολυθώ σήμερα δεν θα απολυθώ ποτέ) Ζαλίστηκα πια! Πρεπει να ομολογήσω βέβαια πως τις 2 τελευταίες σελίδες δεν άντεξα, τις προσπέρασα στα πεταχτά.
Αυτό που είδα λοιπον είναι τον γαβριήλ να ανοίγει ένα ενδιαφέρον θέμα, καποιοι να του απαντάνε στην αρχή λογικά, μετά να μπαίνουν στην μέση άλλοι που είχαν προσωπικά από παλιότερα θέματα και να χαλάνε την κουβέντα, μερικοί προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση, προσβάλλονται οι προηγούμενοι , αποχωρούν γιατί δεν τους διαγράφουν, ανοίγουν τα λεξικά του Μπαμπινιώτη και παει λέγοντας .... Λάμψη το καταντήσαμε
Παιδιά μην μου την πέσετε έτσι? Δεν την λέω σε κανέναν. Απλά το θέμα των 20 σελίδων θα μπορούσε να είναι 10. Αυτοί που έχουν προσωπικά ας τα λύσουν μεταξύ τους και ας σκεφτούν τους υπόλοιπους που δεν διαβάζουν όλα όσα γράφονται και δεν καταλαβαίνουν προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός.
και τελικά θα μου μείνει η απορία... Ποια ήταν η λέξη που μετέφρασε ο έρμος ο άνθρωπος για το 'αμερικανάκια'? (χο χο ξαναέριξα λάδι στην φωτιά) Και αν δεν ήταν αυτή που θεωρούμε, ποια άλλη θα μπορούσε να είναι? (πςςςςςςςςς αυτό ήταν πολύ βαθύ τώρα... θέλει πολύ σκέψη..)
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Βρε αφήστε ήσυχο το κορίτσι!Μα πραγματικά!!! Ασε που δεν έβαλε ούτε ένα smilie σε αυτά που είπε!
ααα!!! καλέ!!! Κατοστάρισα στο μήνυμα σου!! Δέχομαι συγχαρητήρια!!! Τρέμε GeorgeTabs!!!
-
Μη την τσαντίζετε ρε παιδιά..το εχουμε πει..μη την τσαντίζετε!!! Ορίστε τωρα έβαλε και θέμα..πάει καήκαμε!!!
Κοιτάχτε για λίγο και στα προφίλ...χόμπυ εχει τους αποκεφαλισμούς!!! -
Ο χρήστης salome έγραψε:
και τελικά θα μου μείνει η απορία... Ποια ήταν η λέξη που μετέφρασε ο έρμος ο άνθρωπος για το 'αμερικανάκια'? (χο χο ξαναέριξα λάδι στην φωτιά) Και αν δεν ήταν αυτή που θεωρούμε, ποια άλλη θα μπορούσε να είναι? (πςςςςςςςςς αυτό ήταν πολύ βαθύ τώρα... θέλει πολύ σκέψη..)
Για να μην αφήσουμε το θέμα αναπάντητο οι λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι:
**gull **και ninny......τίποτε άλλο....με την έννοια του κορόιδου, του μωρόπιστου, του χαζούλι κλπ κλπ
ωχ!! να δουμε τώρα τι θα ακούσουμε από την άλλη άκρη του ωκεανού... -
Ο χρήστης mm55 έγραψε:
Αυτή και άλλες πολλές υπάρχουν στον κανονισμό αλλά και στις οδηγίες χρήσης που βρίσκονται στην κορυφή της σελίδας.
Αν κάτι μας διέφυγε η δεν είναι εύκολα κατανοητό κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτη.Συγγνώμη, δεν το πρόσεξα αυτό.
Παρ'όλα αυτά εγώ εννοούσα περισσότερο συμβουλές που αφορούν 'άγραφους κανόνες συμπεριφοράς' διαφόρων newsgroups/fora που πολύς κόσμος αγνοεί, και όχι 'κανονισμούς'. Π.χ.
-
Να αποφεύγεται η υπερβολική παράθεση (overquoting, όχι οι αλληλένθετες παραθέσεις-nested quotes αν κατάλαβα καλά- που ήδη αναφέρετε) που σπαταλά bandwidth το οποίο πολλοί πληρώνουν. Αυτή ήταν και η αφορμή του αρχικού μου μηνύματος. Δεν είδα πουθενά να αναφέρεται το overquoting, αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη.
-
Μια προτροπή να διαβάζεται το κάθε μήνυμα με την καλύτερη δυνατή διάθεση γιατί ο γραπτός λόγος είναι φτωχό μέσο συζήτησης και ένα γραπτό μήνυμα παρεξηγείται εύκολα.
-
Για τον ίδιο λόγο μια προτροπή να διαβάζει ο καθένας προσεκτικά ένα μήνυμα πριν το στείλει και να είναι προσεκτικός με εκφράσεις που μπορούν να ληφθούν ως σαρκασμός. Επίσης προσοχή στη χρήση των emoticons, κι αυτά μπορεί να παρεξηγηθούν.
-
Σύσταση να μεταβαίνει κάποιος σε προσωπική επικοινωνία (είτε μέσω προσωπικού μηνύματος είτε μέσω eMail) αν θεωρεί ότι ένα μήνυμα τον θίγει. Έτσι μπορεί να αποφεύγονται τέτοια threads των 20 σελίδων γεμάτα κυρίως με flames.
-
Σύσταση να μην γράφονται μηνύματα με όλα κεφαλαία. Μηνύματα γραμμένα κατ'αυτόν τον τρόπο είναι επίσης δυσανάγνωστα, τουλάχιστον για μένα, όχι βέβαια τόσο όσο τα greeklish. Πολύς κόσμος δεν ξέρει ότι τα κεφαλαία στην ηλεκτρονική επικοινωνία είναι το ανάλογο με το να υψώνει κάποιος τη φωνή του από θυμό στον προφορικό λόγο.
Τελειώνοντας να πω πως δεν ήθελα να σας πω πώς να κάνετε τη δουλειά σας και ζητώ συγγνώμη αν το εκλάβατε έτσι, απλά να βοηθήσω ώστε να μειωθούν οι παρεξηγήσεις ανάμεσα στους χρήστες των fora. Έμαθα την αξία αυτών που παραθέτω με το 'σκληρό' τρόπο αφού παρεξηγήθηκα με αρκετό κόσμο στο διαδίκτυο μέχρι να διαβάσω τα URLs που παράθεσα.
-
-
Κανένα πρόβλημα φίλε kyan!!
Αυτά που αναφέρεις είναι πολύ σωστά και εφαρμόζωνται σε αυτό το forum, προσπαθούμε τουλάχιστον.
Απλά μερικές φορές παίρνει λίγο καιρό στα νέα μέλη να συνηθίσουν την ελευθερία που προσφέρει αυτό το Forum!
Καλώς όρισες!!! -
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Αντε καλα που ειμαι κουρασμενος γιατι αλλοιως θα ερχομουνα και εγω στην Πευκη (που δεν εχω ιδεα που ειναι).
ΝικοςH Πεύκη είναι κοντά στο Μαρούσι μετά το Ν. Ηράκλειο όπως ανεβαίνουμε στα βόρεια της Αθήνας.
Στην Ελλάδα είσαι;
καλα το μυριστικα οτι ειναι στα βορεια.
ναι στην Ελλαδα ειμαι (απο τις 21 Φεβ).Νικος
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Νοηματικά, η χρήση της λέξης 'αμερικανάκια', εφόσον το πρωτότυπο έλεγε 'yankees' ή 'yanks' (ιδίως το δεύτερο), είναι απολύτως σωστή, γιατί οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη με έναν πολύ περιφρονητικό τόνο, ιδίως όταν τα υπόλοιπα συμφραζόμενα του άρθρου αποτελούν ένα είδος 'χωσίματος'.
Η λέξη 'γιάνκης' στην Ελλάδα χρησιμοποιείται σπανιότατα. Το νόημα που οι Βρετανοί (και οι άλλοι Ευρωπαίοι) θέλουν να αποδώσουν με τη λέξη 'yankee' το αποδίδουμε συνήθως με τη λέξη 'αμερικανάκι'.
Π.χ.
'Στο βυζί του (μπουζουκιού) αμπαρωμένος
Θα τινάξω το καπάκι
Καλλιο να'μαι πεθαμένος
Παρά αμερικανάκι'(Τζίμης Πανούσης)
Φαντασου.
Μερικες σελιδες πριν skullone εγραψα για την ιστορια της λεξης Yankee. Με λιγα λογια, ειχε περιφρονητικο τονο πριν 150-200 χρονια. Τωρα σημενει 'αυτος που ζει στην Νεα Αγγλια'. Καλυτερα τωρα?
Το σοι της γυναικας μου ειναι απο το New England. Και ειναι ολοι Yankees και περηφανοι για αυτο. Ειχε περιφρονιτικο τονο απο τους Εγγλεζους οταν δεν μπορουσαν να χωνεψουν οτι χασανε τις αποικιες.
Νικος
-
Το ωραίο είναι ότι σκυλιάσανε τόσο πολύ που χάσανε τις αποικίες σιγά-σιγά (και όχι μόνον τις Αμερικανικές), ώστε τώρα έχουν γίνει η γλάστρα που ποτίζεται κοντά στο βασιλικό και επιδιώκουν να γίνει η Ευρώπη προτεκτοράτο των ΗΠΑ, γιατί 'της πρώην αποικίας μου η αποικία, είναι δυο φορές αποικία μου'. Το τέλος της λογικής... ΡΕ ΗΜΑΡΤΟΝ, που λέει κι ο Γεωργίου.
-
Για μια ακόμη φορά παρακολουθούμε ένα flame war ανάμεσα στον Γαβριήλ και σε αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί του. Για μια ακόμη φορά το πράγμα έχει ξεφύγει εντελώς από το αρχικό θέμα. Για να δούμε λοιπόν γιατί ο Γαβριήλ τα βάζει με τον αξιαγάπητο και πολλές φορές απίστευτα κολλημένο ( θυμάμαι που κάποτε είχε γράψει ότι η X-type θα έκανε τους Γερμανούς να χάσουν τον ύπνο τους ΧΑ ) Ιαν. Κατ’ αρχήν εγώ εκλαμβάνω τις 2 πρώτες παραγράφους ως καθαρή ειρωνεία βρετανικού τύπου προς όλους εκείνους που κλαίγονται ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι προσοδοφόρα επιχείρηση παρόλα αυτά συμμετέχουν σε πάρα πολλές διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου ξοδεύοντας χρήμα ( πολύ χρήμα ) σε μεγαλόπρεπα περίπτερα και βεβαίως παρουσιάζουν συνεχώς καινούργια μοντέλα και –εκκεντρικά πολλές φορές- πρωτότυπα. Γι αυτό χαρακτηρίζει το σαλόνι Ντιτρόιτ ως μια τρύπα στο νερό αφού αν το αυτοκίνητο δεν φέρνει χρήματα ποιος ο λόγος να υπάρχουν οι εκθέσεις αυτοκινήτου? Ίσως αν διάβαζες το άρθρο στα Αγγλικά να καταλάβαινες τι ακριβώς ειρωνεύεται. Τώρα για τα παρακάτω το άρθρο είναι ενυπόγραφο και τα όσα γράφονται απηχούν απόψεις του συγγραφέα του που – υποθέτω – αδιαφορεί αν συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του δεν νομίζω μάλιστα ότι προσπαθεί να γράψει ανταπόκριση από το Detroit αντίθετα εκφράζει την άποψη του για αυτά που είδε σε αυτό άρα κάτι το υποκειμενικό. Για το «Αμερικανάκια» που τόσος λόγος έγινε και τόσο πολύ σε πείραξε υποθέτω ότι έγραψε Yanks a slightly offensive word when used mainly in British English σύμφωνα με το Collins Cobuild English Language Dictionary και λέω ότι υποθέτω ότι αυτό χρησιμοποίησε γιατί δεν έχω δεί το πρωτότυπο αλλά μάλλον αναφερόταν στους Αμερικανούς κατασκευαστές χμ σαρκαστικά αν κρίνω από τα όσα γράφει στο άρθρο του.
Θες την άποψη μου για το άρθρο λοιπόν είναι δείγμα κλασσικού Βρετανού που θεωρεί τους μη Βρετανούς λίγο πολύ πυγμαίους και άσχετους ( αναφέρεται ειρωνικά στην Rolls Royce Phantom αφού είναι Γερμανική (!!!) λες και τόσα χρόνια η εταιρεία αυτή κατασκεύαζε το Toyota Prius και οι κακοί Γερμανοί κατάστρεψαν το περιβαλλοντικό της προφίλ) όμως έχει δίκιο να στηλιτεύει τα Αμερικάνικα βενζινοβόρα SUV τα οποία όπως ξέρεις καλά θεωρούνται φορτηγά στις ΗΠΑ και άρα τα όρια των ρύπων και των εκπομπών CO2 όπως και τα CAFΕ standars για αυτά είναι υψηλότερα των επιβατικών. Επίσης ξέρεις ότι τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις τους αυξάνονται και πλέον ξεπερνούν αυτές των επιβατικών άρα εδώ έχουμε ένα περιβαλλοντικό ζήτημα το οποίο με τον τρόπο του θέτει και ο Ιαν. Αυτά προς το παρόν επιφυλάσσομαι για περισσότερα στο μέλλον! -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το τέλος της λογικής... ΡΕ ΗΜΑΡΤΟΝ, που λέει κι ο Γεωργίου.Όλοι ημαρτον λέμε σ'αυτό το θέμα αλλα δεν λέει τελειώσει....
Οχι το 'Μπεν Χουρ', εδώ είναι η 'Λάμψη' και βάλε... -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Αντε καλα που ειμαι κουρασμενος γιατι αλλοιως θα ερχομουνα και εγω στην Πευκη (που δεν εχω ιδεα που ειναι).
ΝικοςH Πεύκη είναι κοντά στο Μαρούσι μετά το Ν. Ηράκλειο όπως ανεβαίνουμε στα βόρεια της Αθήνας.
Στην Ελλάδα είσαι;
Και δεν ήρθες?Ελα μωρέ Νίκο!!! Ευκαιρία να γνωριστούμε ήταν!!!
Μέχρι πότε θα είσαι Ελλάδα?Αν μπορείς μπορούμε να κανονίσουμε συνάντηση για καφέ. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Στην Ελλάδα είσαι;
Καλά είχες πάει και πέρυσι. Ωραία που μπορείς να πηγαίνεις συχνά. Σε πια περιοχή είσαι;
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Βρε αφήστε ήσυχο το κορίτσι!
Μα πραγματικά!!! Ασε που δεν έβαλε ούτε ένα smilie σε αυτά που είπε!
ααα!!! καλέ!!! Κατοστάρισα στο μήνυμα σου!! Δέχομαι συγχαρητήρια!!! Τρέμε GeorgeTabs!!!
ΣΟΡΡΥ ΒΡΕ salome-ιτσα
ΘΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΩ ΟΜΩΣ
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΝΙΣΜΕΝΗ ΤΗ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ -
Ο χρήστης mm55 έγραψε:
Όλοι ημαρτον λέμε σ'αυτό το θέμα αλλα δεν λέει τελειώσει....
Οχι το 'Μπεν Χουρ', εδώ είναι η 'Λάμψη' και βάλε...Και όχι μόνο...!!! ΚΑΦΕΝΕΙΟ Η ΕΛΛΑΣ!!!
Και μάλιστα καφενείο που πρωταγωνιστούν όχι μόνο αυτόχθονες Ελληνες, αλλά Ελληνο-αμερικάνοι (ή καλύτερα όπως αρέσει στους φίλους μας: Eλληνο-ΗΠΑμερικάνοι)
Την άποψη του Ιαν Αντκοκ στο συγκεκριμένο θέμα τη συμμερίζομαι και συμφωνώ απόλυτα με αυτή.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
--Μάλλον υπηκόους εκπαιδεύουν... και μέλλοντες ανέργους.
Αυτό ισχύει μόνο για την Ελλάδα, δυστηχώς.
Μην είσαι σίγουρος. Η νοοτροπία με την οποία συμφωνείς ('love it or leave it') είναι κλασσικό παράδειγμα νοοτροπίας υπηκόου.
φίλε άγη δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου υπηκόους προσπαθούν να εκπαιδεύσουν (και όχι πολίτες να (δια)μορφώσουν όπως θα ήταν το σωστό...)
χαρακτηριστικό παράδειγμα τα βιβλία της ιστορίας που διδάσκονται στα σχολεία όλου του κόσμου. Κανένα από αυτα δεν είναι αμερόληπτο και κανένα δεν παρουσιάζει την ιστορία όπως πραγματικά έχει συμβεί.
και θα μου επιτρέψεις να υποστηρίξω ότι οι έλληνες είναι από τους λαούς που έχουν 'φάει' λιγότερο από άλλους την καραμέλα αυτή.
κωνσταντίνε τι σημαίνει kraut???
Σπύρος
Πρέπει επιτέλους να φύγετε μακριά από την λογική της συνομωσίας και της καχυποψίας.
Κι εσείς (εσύ) ίσως από τη λογική του 'όμορφου κόσμου αγγελικά πλασμένου'
Σπύρος
Απαραδεκτο αρθρο του Ιαν Αντοκ στο 4Τροχοι Φεβρουαριου