-
Ο χρήστης bluemicraR έγραψε:
Tα fsd εμένα ο αντιπρόσωπος στην Αθήνα μου είπε ότι δε δουλεύουν με ελατήρια χαμηλώματος καθόλου καλά. Τα κίτρινα είναι για χαμήλωμα μέχρι και 4.5 πόντους. Τα fsd είναι σαν αυτορυθμιζόμενα ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου (τώρα πως γίνεται αυτό δε ξέρω). Πάντως έχουν ακριβώς τα ίδια λεφτά με τα κίτρινα , τα οποία είναι ρυθμιζόμενα και επισκευάσιμα. Βέβαια είναι αέρος , λαδιού και όταν επισκευαστούν γίνονται απλά λαδιού. Τελικά κάποιος που να φοράει τα κίτρινα να μας πει τη γνώμη του δεν υπάρχει ;;;
Στη δική μου περίπτωση το κόστος ανέρχεται στα 550 ευρώ τοποθετημένα ενώ η ΤΕΙΝ στα 1200 . Ξέρω είναι πολλά για τέτοιο αμάξι αλλά περί ορέξεως.....Τα fsd πράγματι δεν πάνε με ελατήρια χαμηλώματος.
Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζονται είτε Κόνι κίτρινα, είτε Μπιλστάιν Σπριντ (όχι Σπορτ).
Επειδή βλέπω ότι ψάχνεσαι / τρώγεσαι όμως, πήγαινε στον Μαρακάκη αν είσαι Αθήνα, ή στον Κυρλαγκίτση αν είσαι βόρεια. Έχω οδηγήσει έργα και των δυο τους, και οι άνθρωποι δεν παίζονται. Γιατί, άλλο το ετοιματζίδικο 'κάλβιν κλάιν' κοστούμι, κι άλλο το ραμμένο στα μέτρα σου.
Υπάρχουν βέβαια και 'Αρμάνι', αλλά δεν αξίζει, αν και το αυτοκίνητο δεν είναι τέρας, πανάκριβο και δεν σκοπεύεις να το κρατήσεις μέχρι να πεθάνεις εσύ ή αυτό. -
και τα bilstein B6 sport,
μια χαρα ταιριαζουν με ελατηρια χαμηλωματος μεχρι το πολυ 40 χιλιοστα.
τα Β8 ταιριαζουν με ολα τα μεγεθη χαμηλωματος,
αλλαμεχρι 40 χιλιοστα ειναι καλυτερα τα Β6 για παραπανω ανεση.
οσον αφορα τα ελατηρια η bilstein συστηνει ΜΟΝΟ H&R,eibach.
αναφερομαι σε περιπτωση που παρεις εξτρα ελατηρια,και οχι στα ολοκληρωμενα συστηματα της bilstein οπως τα PSS.
στα μερσεντες σχεδον ολες οι σπορ αναρτησεις πλεον ειναι bilstein. -
Νομίζω πως ανάλογα (ή ίδια) συστήματα φοράει το astra gtc μου (ενεργό πλαίσιο το λέει η opel)
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Νομίζω πως ανάλογα (ή ίδια) συστήματα φοράει το astra gtc μου (ενεργό πλαίσιο το λέει η opel)Ναι...στην πρωτη εικονα ειναι..το CDC ..σιγα την εξωτικη λυση ομως!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Καθ'ότι δεν είμαι ειδήμων, θα μπορούσαν τέτοια ηλεκτρονικά συστήματα να αποτελέσουν 'ανώτερες' λύσεις από πιο διαδεδομένες λύσεις (ρυθμιζόμενων, coilover κλπ), κοινώς θα άξιζαν τον κόπο ;Αυτό που έχει σημασία στα ηλεκτρονικά συστήματα είναι ο χρόνος απόκρισης. Από τότε που θα καταλάβει ο αισθητήρας την ανωμαλία μέχρι το σύστημα να δώσει σήμα στη βαλβίδα (ή μαγνητικό υγρό) να κλείσει και να αλλάξει τη συμπεριφορά του αποσβεστήρα (ιδίως το υπογραμμισμένο). Είναι δύσκολο μια βαλβίδα (μάλιστα ενάντια στη ροή του λαδιού) να κλείσει αστραπιαία.
Το πόσο γρήγορα ανταποκρίνεται το σύστημα το κάνει εξαιρετικό ή άθλιο.
-
Νομίζω πως ανάλογα (ή ίδια) συστήματα φοράει το astra gtc μου (ενεργό πλαίσιο το λέει η opel)Το 'πρόβλημα' κατεμέ είναι το κόστος για 4 καινούρια αμορτισέρ όταν αυτά φθαρούν, τουλάχιστον σε σχέση με το κόστος του αυτοκινήτου στα οποία φοριούνται. Ένας ιδιοκτήτης είχε αναφέρει τιμή της τάξεως των 1200 ευρώ για αυτά του gtc.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Νομίζω πως ανάλογα (ή ίδια) συστήματα φοράει το astra gtc μου (ενεργό πλαίσιο το λέει η opel)
Το 'πρόβλημα' κατεμέ είναι το κόστος για 4 καινούρια αμορτισέρ όταν αυτά φθαρούν, τουλάχιστον σε σχέση με το κόστος του αυτοκινήτου στα οποία φοριούνται. Ένας ιδιοκτήτης είχε αναφέρει τιμή της τάξεως των 1200 ευρώ για αυτά του gtc.
Ναι Ντινο, αυτη ειναι η τιμη για αλλαγη και των 4 στο Astra..η αλλαγη γινεται ομως μετα τα 120.000χλμ..οποτε ενταξει εχουμε καιρο μεχρι τοτε!
-
@__lazarefa__, Michael-Amott
Σχετικά με το σχόλιο του Λεωνίδα ποιές είναι οι εντυπώσεις σας;
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτό που έχει σημασία στα ηλεκτρονικά συστήματα είναι ο χρόνος απόκρισης. Από τότε που θα καταλάβει ο αισθητήρας την ανωμαλία μέχρι το σύστημα να δώσει σήμα στη βαλβίδα (ή μαγνητικό υγρό) να κλείσει και να αλλάξει τη συμπεριφορά του αποσβεστήρα (ιδίως το υπογραμμισμένο). Είναι δύσκολο μια βαλβίδα (μάλιστα ενάντια στη ροή του λαδιού) να κλείσει αστραπιαία.
(Εντάξει πέραν του ότι είναι opel δεν στρίβουν ό,τι και να γίνει κλπ )
Τουτέστιν όταν θα έρθει η ώρα της αλλαγής, θα ξαναβάλετε τα ίδια ή με τα 1200 που κοστίζουν θα προτιμήσετε κάτι άλλο;Απ' ό,τι βλέπω σύμφωνα με τη Sachs αυτά τα αμορτισέρ είναι ΟΕΜ στα παρακάτω μοντέλα (το 2003 όταν τα παρουσίασε)
List of vehicles equipped with CDC
· Audi A8
· BMW 7-Series
· Ferrari 360 Modena
· Lancia Thesis
· Maserati Spyder
· Opel Astra (brand new at the IAA 2003)
· Porsche Cayenne
· Rolls Royce Phantom
· VW Phaeton
· VW Touareg -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
η αλλαγη γινεται ομως μετα τα 120.000χλμ..Στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στους δρόμους της Ελλάδας μάλλον διαιρούμε δια δύο...
-
Ως κατοχος μιας Θεσις 3.0 μοντελλο 2004 με μονο 15.000 χλμ. εδω στα εμιρατα επιβεβαιωνω οτι το συστημα της SACHS οντως ειναι απαιχτο στη συμπεριφορα. Καθημερινα κανω 5-6 χλμ σε δρομο χωρις ασφαλτο μονο με την υποβαση στρωμενο και η ποιοτητα κυλισης ειναι φανταστικη. Εχοντας κανει την ιδια διαδρομη με απλα οχηματα αλλα και με τετρακουνητα της σημερινης εποχης (εδω υπαρχουν σε πληθωρα αυτα και με μεγαλους κινητηρες) δεν υπαρχει συγκρησις. Αυτο βεβαια εχει 6 αισθητηρες ωστε να υπολογιζει στην αλλαγη της αποσβεσης και το αμαξωμα εκτος απο τους αισθητηρες των τροχων. Αυτο που το ονομαζουν SKYHOOK τελικα και το βαζουν και στη Μαζερατι απο το 2003. Η παλια 224 που εχω, εχει τα KONI που τα μεταβαλεις χειροκινητα απο μεσα ηλεκτρικα και που οντως αλλαζει συμπεριφορα οταν το χρειαζεσαι σε περιπτωση γρηγορης οδηγησης. Αυτο εχει κεντρικη ηλεκτρονικη μοναδα και περιστρεφει τον αξωνα στα αμορτισερ.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
@__lazarefa__, Michael-AmottΣχετικά με το σχόλιο του Λεωνίδα ποιές είναι οι εντυπώσεις σας;
Αυτό που έχει σημασία στα ηλεκτρονικά συστήματα είναι ο χρόνος απόκρισης. Από τότε που θα καταλάβει ο αισθητήρας την ανωμαλία μέχρι το σύστημα να δώσει σήμα στη βαλβίδα (ή μαγνητικό υγρό) να κλείσει και να αλλάξει τη συμπεριφορά του αποσβεστήρα (ιδίως το υπογραμμισμένο). Είναι δύσκολο μια βαλβίδα (μάλιστα ενάντια στη ροή του λαδιού) να κλείσει αστραπιαία.
Εγω προσωπικα δεν εχω αντιληφθει κατι το ιδιαιτερο σε σχεση με τα υπολοιπα αυτοκινητα που οδηγω κατα καιρους...
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!!
Να δούμε τι θα πει και ο οδηγός του αυτοκινήτου!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
@__lazarefa__, Michael-AmottΣχετικά με το σχόλιο του Λεωνίδα ποιές είναι οι εντυπώσεις σας;
(Εντάξει πέραν του ότι είναι opel δεν στρίβουν ό,τι και να γίνει κλπ )
Τουτέστιν όταν θα έρθει η ώρα της αλλαγής, θα ξαναβάλετε τα ίδια ή με τα 1200 που κοστίζουν θα προτιμήσετε κάτι άλλο;Προσωπικά το πιο ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση κατεμέ είναι πως με το πάτημα ενός διακόπτη στο ταμπλό είναι σα να αλλάζει ανάρτηση το αυτοκίνητο. Αυτό είναι σα να λέμε 2 σε 1 Από κει και πέρα και σε συνδυασμό με 17άρες ζάντες που έχω βάλει εξαρχής στη επιλογή σπορ λειτουργίας ανάρτησης το αμάξι κοπανάει αρκετά στα σαμαράκια, κυματοειδή κλπ ανωμαλίες αδοστρώματος, κουράζοντας επιβαίνοντες κι οδηγό σε ταξίδια πολλών ωρών. Βέβαια σου δίνει την αίσθηση καλύτερου δεσίματος πλαισίου ανάρτησης και γενικότερα μιας πιο σπορτίφ αίσθησης, χωρίς πάντως και στη νορμάλ θέση να είναι κακή η ανάρτηση. Κάθε άλλο. Τουλάχιστον εξίσου καλή με μια καλορυθμισμένη συμβατική ανάρτηση (με την εξαίρεση της σχετικά υποστροφικής συμπεριφοράς -Opel γαρ).
Αν θα ξαναέβαζα ίδια με τα αρχικά αμορτισέρ μετά από 120000χλμ; Αν έχω το ίδιο αμάξι, ναι χωρίς περιστροφές... -
Προσωπικά το πιο ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση κατεμέ είναι πως με το **πάτημα ενός διακόπτη **στο ταμπλό είναι σα να αλλάζει ανάρτηση το αυτοκίνητο. Αυτό είναι σα να λέμε 2 σε 1Ναι..αυτο το ξεχασα...κι εγω το θεωρω το μεγαλυτερο ατου του αυτοκινητου!
-
53124321 χρήστες ... ένας με κίτρινα κόνι να μας πει εντυπώσεις υπάρχει ; σε ελαφρύ μικρό αμάξι κατά προτίμηση....Α! και επειδή υπάρχει στα υπόψη και η Κ-Sport ... τι λέει ; Την έχει δοκιμάσει κανείς ; Επειδή την έχω βρει σε συνεργείο και όχι σε αμορτισερά... μήπως ξέρει κανείς κατά που πέφτει η αντιπροσωπεία ; Της k-sport εννοώ.... Ευχαριστώ
-
53124321 χρήστες ... ένας με κίτρινα κόνι να μας πει εντυπώσεις υπάρχει ; σε ελαφρύ μικρό αμάξι κατά προτίμηση....Α! και επειδή υπάρχει στα υπόψη και η Κ-Sport ... τι λέει ; Την έχει δοκιμάσει κανείς ; Επειδή την έχω βρει σε συνεργείο και όχι σε αμορτισερά... μήπως ξέρει κανείς κατά που πέφτει η αντιπροσωπεία ; Της k-sport εννοώ.... ΕυχαριστώTα ειχα εγω σε 206 1.6.
Δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα, για τα 550 ευρω που εσκασα πριν 2 χρονια.
Ειναι αρκετα σκληρα στη λειτουργια τους με ΗR τα ειχα.
Δλδ η ανεση παει περιπατο.
Ηταν τοσο σκληρα που την ακουσαν τα πλαινα των ελαστικων και τα ψαλιδια που εχω αλλαξει 2 φορες 50.000 χλμ.
Ενω σε αντιστοιχα 206 με νορμαλ ελατηρια δλδ χωρις χαμηλωμα δεν εχουν παρατηρηθει τετοιες βλαβες.
Απο συμπεριφορα το εκανε αρκετα υποστροφικο το 206, ενω το μπροστινο συστημα ποτε δε με ενθουσιασε.
Τερμα μαλακο ειχα κλισεις αλλα σχετικα καλη ανεση.
Στη μεση σκληροτητας δουλευε οριακα με το ελατηριο, προσδιδοντας υποστροφη και ξερες αντιδρασεις εμπρος.
Απο εκει και πανω δε δουλευε με τιποτα ,ηταν ανυποφιρη η κατασταση.
Για τα πισω αμορτισερ ειχα καλυτερς εντυπωσεις.
Για χρηση δρομου ηταν αρκετη η ρυθμιση στο μαλακο, και για πιστα ηθελε εως τη μεση περιπου.
Παλι απο εκει και πανω το αμορτισερ δε δουλευε.
Συνολικα πολυ ακριβα αμορτισερ,αμφιβολου αξιοπιστιας(εχουν δακρυσει τα 2 απο τα 4, το ενα αλλαχτηκε γιατι εσκασε) ενω τα κερδη σε αποδοση πολυ λιγα σε σχεση με τα λεφτα που χαλας.
Με νορμαλ ελατηρια ειδα πιο φιλικη συμπεριφορα.
Οποτε στη συνολικη αποδοση παιζουν ρολο και τα ελατηρια, οχι μονο τα αμορτισερ. -
σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες , δυστυχώς και εγώ έχω ακούσει παρόμοια σχόλια αλλά μόνο ως φήμες . Δεν είχα μιλήσει ποτέ με κάποιον που τα είχε στο αμάξι. Το κακό είναι ότι εκτός από τα ΚΥΒ που φοράει από το εργοστάσιο , υπάρχουν αυτά και μετά πάμε σε ακραίες οικονομικά λύσεις . tein , hotbits κτλ . 3πλά και βάλε λεφτά....
-
σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες , δυστυχώς και εγώ έχω ακούσει παρόμοια σχόλια αλλά μόνο ως φήμες . Δεν είχα μιλήσει ποτέ με κάποιον που τα είχε στο αμάξι. Το κακό είναι ότι εκτός από τα ΚΥΒ που φοράει από το εργοστάσιο , υπάρχουν αυτά και μετά πάμε σε ακραίες οικονομικά λύσεις . tein , hotbits κτλ . 3πλά και βάλε λεφτά....Γιατι δεν κοιτας και τα selex tuning?
Εχω ακουσει πολυ καλα λογια απο 2-3 παιδια εδω μεσα στο φορουμ, και ειναι ικανοποιητικα σε τιμη και επισκευαζομενα. -
χθες σε εναν τυπικο ελεγχο, μου ειπανε οτι το πισω δεξια αμορτισερ μου ειναι σκασμενο.
επειδη ειμαι αρκετα ασχετος απο τεχνικα θεματα, τι σημαινει αυτο και τι κινδυνους εγκυμονει στο δρομο;;ευχαριστω
-
Σημαίνει ότι έχει χάσει την στεγανότητά του για κάποιον λόγο και τα λάδια του μάλλον την έχουν κάνει. Κατά συνέπεια δεν επιτελεί την λειτουργία του (ως αποσβεστήρα). Άλλαγμα και τα 4 αν έχεις πολλά χιλιόμετρα, αν είναι σχετικά καινούρια ίσως και να μπορέσεις να την γλιτώσεις αλλάζοντας τα αμορτισέρ του ίδιου άξονα.
Περί Αναρτήσεων