-
Σε opel astra H GTC 1.8 του 2005 με ανάρτηση IDS+ (ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Sachs με 2 ρυθμίσεις που εναλλάσσονται με διακόπτη στο ταμπλό) κι έχοντας περάσει τις 152.000χλμ σε 9,5 χρόνια έχω παραγγείλει και αναμένω την τετράδα αμορτισέρ για αντικατάσταση που προγραματίζεται εντός του Μαίου. Το θέμα που με απασχολεί είναι αν πρέπει να αλλάξω και τα τοπ μάουντς των αμορτισέρ. Η κοινή λογική λέει (μάλλον) βλέποντας και πράττοντας ανάλογα στο συνεργείο. Το θέμα σε μια τέτοια περίπτωση είναι: α) ότι το συνεργείο εφόσον κρίνει ότι απαιτούνται, θα βάλει τα μαμά που είναι τα μόνα που εμπορεύεται και που θα μου τα χρυσοχρεώσει (αρκετά πάνω από 100 ευρώ μαζί με τα ρουλεμάν τους, εγώ τα βρίσκω σε Sachs γύρω στα 85 ευρώ το ζεύγος), β) εφόσον το συνεργείο κρίνει ότι παρά τα 9,5 χρόνια κι 152.000χλμ αντέχουν ακόμα και δεν τα αλλάξει, το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή μέσα στη διάρκεια ωφέλιμης ζωής των νέων αμορτισέρ θα χρειαστούν αλλαγή. Πόσο είναι το κόστος τοποθέτησης τοπ μάουντς σε μια τέτοια περίπτωση; Αξίζει να τα αφήσω για αργότερα, εφόσον δεν κριθεί επιτακτική η αντικατάστασή τους σήμερα ή είναι καλό να τα συνδυάσω με τα νέα αμορτισέρ;
Ευχαριστώ. -
panos s3 για τα καγιαμπα και εγω εχω αυτην την ανυσηχια του πως θα ανταποκριθουν με το μπραβο , για τα εργοστασιακα δεν ξερω πως συμπεριφερονται καινουρια , τα μπιλσταιν ειναι σιγουρα καλα αλλα η τιμη ειναι σχεδον απαγορευτικη...μαλλον θα κανω υπομονη 2 μηνεσ ακομα θα βαλω τα β6 να κοιμαμαι ησυχος τα βραδυα........!!
-
οτι πληρωσεις περνεις.δεν συγκρινονται τα b6 με exel-g και τα εργοστασιακα.
αν θες να κανεις και αλλη υπομονη μπορεις να κοιταζες και αυτα
http://www.demon-tweeks.co.uk/performan ... ar-20-40mm
-
καλησπερα και χρονια πολλα!! panos3 σκεφτομαι σοβαροτατα τα β6 με ενα μηνα υπομονη ακομα ακομα ....τα βρηκα στην τιμη των 500 ευρω απο φιλικο καταστημα ....θα δουλεψουν με τα μαμα ελατηρια?
-
Σε αυτοκινητο με πολλαπλους συνδεσμους πισω και αντιστρεπτικη(μια λεπτη του 1 εκατοστου)τα μπρατσακια της ειναι πλαστικα.Αν τα αντικαταστησω με μεταλλικα κερδιζω τιποτα σε υψος οταν υπαρχει περισσοτερο βαρος πισω και πιεζεται το ψαλιδι προς τα πανω?Εννοω αν επομιζεται περισσοτερη παραμορφωση η αντιστρεπτικη.
-
Ο χρήστης ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ93 έγραψε:
καλησπερα και χρονια πολλα!! panos3 σκεφτομαι σοβαροτατα τα β6 με ενα μηνα υπομονη ακομα ακομα ....τα βρηκα στην τιμη των 500 ευρω απο φιλικο καταστημα ....θα δουλεψουν με τα μαμα ελατηρια?χρονια πολλα!και βεβαια θα δουλεψουν με μαμα ελατηρια.ειναι τα b6,τα b8 ειναι που θελουν ελατηρια χαμηλωματος.
μια χαρα αλλα να προσεξεις τους κωδικους(πριν κανεις τοποθετηση) απο το site της bilstein οτι ειναι για το bravo αυτος ο κωδικος και οτι ειναι τα b6.
-
Καλημέρα.
Έχω προμηθευτεί εδώ και καιρό μια τετράδα αντίστοιχα με τα μανίσια αμορτισέρ και top mounts για αντικατάσταση των υπαρχόντων (154.000χλμ) και σκεφτόμουν αν θα είχε νόημα επιπρόσθετα να ασχοληθώ ταυτόχρονα και με τα silent blocks σε μπροστά ψαλίδια ή/και στον πίσω ημιάκαμπτο. Το αυτοκίνητο είναι astra H GTC 1.8 του 2005 (κοντεύει 10ετία) με περίπου 154.000.
Το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι αναγκαίο να προχωρήσω στην αντικατάσταση όλων ή μέρους των παραπάνω και πόσο εύκολη/δύσκολη διαδικασία είναι η αντικατάστασή τους δεδομένου ότι εφόσον πραγματοποιηθεί θα συνδυαστεί με την αντικατάσταση αμορτισέρ/top mounts που έτσι κι αλλιώς θα γίνει, με ότι αυτό συνεπάγεται για το λύσιμο των επιμέρους εξαρτημάτων και την ευθυγράμμιση.
Το κόστος υλικών που βρίσκω είναι περίπου 100-110 ευρώ για το σύνολο των silent blocks (περίπου 20 ευρώ για κάθε μπροστά ψαλίδι και 70 ευρώ για τα 2 πίσω του ημιάκαμπτου).
Πόσο δύσκολη είναι η αντικατάστασή τους και κατ' επέκταση πόσο κόστος εργασίας να υπολογίσω; Αξίζει περισσότερο να αλλαχτούν τα silent blocks των εμπρος ψαλιδιών ή του πίσω άξονα, αν υποθέσουμε ότι δεν είναι εξίσου αναγκαίο να αλλαχθούν όλα στο σύνολό τους;
Παρακαλώ τη βοήθειά σας παιδιά.
Ευχαριστώ -
Φιλε θα αλλαξεις μονο οτι χρειαζεται, σηκωμα το αμαξι και δειτε τι ειναι πατημενο/σκασμενο, μην καθεσαι και πετας καλα πραγματα. Συνηθως την ακουνε οι βασεις των αντιστρεπτικων μπρος/πισω, και τα μπαρακια της ζανφορ(αντιστρεπτικης). Top mounts ναι αλλαξε με τα αμορτισερ μαζι, συνηθως στα τοσα χλμ εχουν πατησει για τα καλα.
-
Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος ενός Toyota Yaris SCP12 (1.3 γαλλικό) του 2002. Ηρθε η ώρα γι ανέα αλλαγή αμορτισέρ και δισκόπλακες εμπρος. Όσον αφορά τα αμορτισερ είμαι μεταξύ των KYB EXCEL-G και SACHS PERFORMANCE. Έχει κάποιος εμπειρία απο τα συγκεκριμένα σε ίδιο η ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητο?
Επίσης ψάχνω για δισκόπλακες aftermarket απλες αεριζόμενες (δλδ οχι τρυπητες η χαρακτές). Πχ εχω βρει brembo με 50 ευρω.
Ευχαριστώ. -
KYB δαγκωτό. Δίσκο πλάκες έχουν στραβώσει;
-
Δισκοπλακες ολες βουτυρα ειναι σε αυτη την κατηγορια, ειτε στραβωνουν ειτε φαγωνονται νωρις. Βαλε οτι βρεις στο εμποριο καπως οικονομικο.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Καλημέρα.
Έχω προμηθευτεί εδώ και καιρό μια τετράδα αντίστοιχα με τα μανίσια αμορτισέρ και top mounts για αντικατάσταση των υπαρχόντων (154.000χλμ) και σκεφτόμουν αν θα είχε νόημα επιπρόσθετα να ασχοληθώ ταυτόχρονα και με τα silent blocks σε μπροστά ψαλίδια ή/και στον πίσω ημιάκαμπτο. Το αυτοκίνητο είναι astra H GTC 1.8 του 2005 (κοντεύει 10ετία) με περίπου 154.000.
Το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι αναγκαίο να προχωρήσω στην αντικατάσταση όλων ή μέρους των παραπάνω και πόσο εύκολη/δύσκολη διαδικασία είναι η αντικατάστασή τους δεδομένου ότι εφόσον πραγματοποιηθεί θα συνδυαστεί με την αντικατάσταση αμορτισέρ/top mounts που έτσι κι αλλιώς θα γίνει, με ότι αυτό συνεπάγεται για το λύσιμο των επιμέρους εξαρτημάτων και την ευθυγράμμιση.
Το κόστος υλικών που βρίσκω είναι περίπου 100-110 ευρώ για το σύνολο των silent blocks (περίπου 20 ευρώ για κάθε μπροστά ψαλίδι και 70 ευρώ για τα 2 πίσω του ημιάκαμπτου).
Πόσο δύσκολη είναι η αντικατάστασή τους και κατ' επέκταση πόσο κόστος εργασίας να υπολογίσω; Αξίζει περισσότερο να αλλαχτούν τα silent blocks των εμπρος ψαλιδιών ή του πίσω άξονα, αν υποθέσουμε ότι δεν είναι εξίσου αναγκαίο να αλλαχθούν όλα στο σύνολό τους;
Παρακαλώ τη βοήθειά σας παιδιά.
ΕυχαριστώΚαλησπέρα. Χτες προχώρησα στην αντικατάσταση των αμορτισέρ-τοπ μάουντς-μπαράκια αντιστρεπτικής στο αυτοκίνητο. Σήμερα έκανα ταξίδι 175 χλμ κι έκανα μια πρώτη δοκιμή της συμπεριφοράς τους. Σαφώς υπάρχει βελτίωση σε σχέση με πριν (τα παλιά αμορισέρ, Sachs CDC -ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενης απόσβεσης- είχαν 156000χλμ και είχαν πέσει αρκετά αλλά όχι τελείως). Για τα πίσω αμορτισέρ μπορώ να πω ότι το αμάξι θυμίζει τη συμπεριφορά που είχε ως καινούριο. Εκεί που προβληματίστηκα είναι ότι ειδικά στο μπροστινό σύστημα παρατήρησα ότι εξακολουθεί να υπάρχει κατά περίπτωση μια σχετική χαλαρότητα-νωθρότητα στις αντιδράσεις του σε πέρασμα από λακούβες, κυματοειδή οδοστρώματα κλπ, σαφώς όχι όπως με τα παλιά, αλλά υπαρκτή. Μου θύμισε τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου γύρω στα 3-4 χρόνια του, μεταξύ δηλαδή 50-60.000 χλμ, όπου είχα παρατηρήσει μια πρώτη, όχι σημαντική, αλλά σιθητή, πτώση της απόδοσης απόσβεσης των μαμά αμορτισέρ.
Η αίσθησή μου όπως μου μεταδίδεται στο τιμόνι είναι ότι υπάρχει αφενός μια σχετική χαλαρότητα στην απόσβεση, ακόμα και στην επιλεγμένη ρύθμιση σπορ οδήγησης, και αφετέρου ότι σαν να μην είναι τόσο σφιχτό-απόλυτο συνολικά το σύστημα τροχών-αμορτισέρ-ψαλιδιών-αντιστρεπτικής. Σαν να υπάρχει, πέραν της απόσβεσης των αμορτισέρ καθαυτής, κι ένας ανεπαίσθητος αλλά υπαρκτός τζόγος-παίξιμο της κρεμαγιέρας που φτάνει στο τιμόνι όταν η ανάρτηση λειτουργεί λόγω ανωμαλιών του οδοστρώματος σε στροφές πχ. λες και το μπροστινό σύστημα δεν είναι πλήρως ακλόνητο αλλά παίζει κάτι...
Θεωρητικά θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι σε ακρόμπαρα-μπαλάκια ψαλιδίων, όπου λόγω πολυκαιρίας (10 χρόνια/156000χλμ) έχουν μια άλφα φθορά. Αυτό το τελευταίο αίσθημα τζόγου δεν εμφανίστηκε μετά την αλλαγή των αμορτισέρ αλλά υπήρχε και πριν, τουλάχιστον το τελευταίο 6μηνο, κι απλά περίμενα ότι θα εξαφανιζόταν μετά την αντικατάσταση των μπροστά αμορτισέρ-τοπ μάουντς-μπαράκια ζανφόρ.
Έχετε κάποια εικόνα από ανάλογες περιπτώσεις που θα πρέπει ίσως να εστιάσω;
Να επισημάνω ότι μετά την αλλαγή αμορτισέρ δεν έγινε ευθυγράμμιση από το συνεργείο, καθώς όπως μου είπε ο υπεύθυνος, δεν χρειάζεται, εφόσον δεν έχουν πειραχτεί ακρόμπαρα-ημίμπαρα που επηρεάζουν την γεωμετρία, και το αμάξι δεν έχει ταλαιπωρημένο-χτυπημένο μπροστινό σύστημα. Τουλάχιστον από πλευράς σταθερότητας τιμονιού στην ευθεία ή/και άλλα εμφανή συμπτώματα σχετιζόμενα με ευθυγράμμιση δεν παρατήρησα κάτι στο ταξίδι που έκανα.
Επίσης αμορτισέρ δεν έβαλα τα λεγόμενα γνήσια της Opel (που είναι Sachs) αλλά τα αντίστοιχα Sachs σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή, προφανώς. Τέλος, τα ελαστικά (Bridgestone S001 225/45/R17) είναι κι αυτά στα τελευταία τους, έχοντας σχεδόν 40.000χλμ τα μπροστά κι 60.000χλμ τα πίσω. -
Καλησπέρα!
Έχω Ford Focus 1600c 2009μοντ, καινούριο το είχα πάρει, και έφτασε η ώρα να αλλάξω αμορτισέρ στα 110.000χλμ , έχουν διαρροή και τα δύο τα μπροστά και το αμάξι έχει μεγάλη ασάφεια στην οδική συμπεριφορά.
Τι προτείνετε;
Μου είπαν για αυτά που φοράει, Motorcraft 380e με τα περαστικά,
Sachs 320e με τα περαστικά
επίσης τι γνώμη έχετε για τα AL-KO ; Value for MONEY? 260e κομπλέ! -
Εαν δεν βγαζει η kyb την σειρα excel-g (μαυρα) για το μοντελο σου, τοτε περνα σε sachs.
110.000 ειναι λιγα για να εχουν διαρροη τα μαμα αμορτισερ αρα δεν θα τα ξαναεβαζα. Τα αλκο δεν τα ξερω καθολου. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εαν δεν βγαζει η kyb την σειρα excel-g (μαυρα) για το μοντελο σου, τοτε περνα σε sachs.
110.000 ειναι λιγα για να εχουν διαρροη τα μαμα αμορτισερ αρα δεν θα τα ξαναεβαζα. Τα αλκο δεν τα ξερω καθολου.πιο μαλακα ειναι τα excel-g (μαυρα) ή τα sachs perfomance;
-
Ειναι ιδιας κατηγοριας οπως και τα bilstein b4 μαυρα(με την διαφορα οτι τα τελευταια εχουν την φημη οτι δεν κρατανε στο χρονο). Αν υπαρχει καποια διαφορα μεταξυ excel g και performance δεν θα ειναι ορατη απο τον μεσο οδηγο. Απλα εγω θα προτιμουσα ιαπωνικη μαρκα ετσι απλα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ειναι ιδιας κατηγοριας οπως και τα bilstein b4 μαυρα(με την διαφορα οτι τα τελευταια εχουν την φημη οτι δεν κρατανε στο χρονο). Αν υπαρχει καποια διαφορα μεταξυ excel g και performance δεν θα ειναι ορατη απο τον μεσο οδηγο. Απλα εγω θα προτιμουσα ιαπωνικη μαρκα ετσι απλα.εληφθη over
-
Έκανα μια έρευνα,
τα sachs τον τελευταίο χρόνο κατασκευάζονται στην Τουρκία, όχι ότι είναι κακό αλλά έχουν βγει πολλά ελαττωματικά και δεν καλύπτονται 100% από την εταιρία σαν εγγύηση,
Τα excel g είναι μια σταθερή αξία αλλά,
για ψυχολογικούς λόγους και οικονομικούς (υπάρχει μια προσφορά που τρέχει) μάλλον θα προχωρήσω στην αγορά των bilstein b4 μαύρα! -
Φοραω τα b4 εδω και 35.000 χλμ, τα πισω ειναι αριστα, τα μπροστα μαλακωσαν πολυ. Σκεφτομαι να αντικαταστησω τα μπροστα μονο με excel-g. Kyb σταθερη αξια οπως το λες… τι αλλο θελει κανεις?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φοραω τα b4 εδω και 35.000 χλμ, τα πισω ειναι αριστα, τα μπροστα μαλακωσαν πολυ. Σκεφτομαι να αντικαταστησω τα μπροστα μονο με excel-g. Kyb σταθερη αξια οπως το λες… τι αλλο θελει κανεις?θα σου ελεγα να αλλαξεις και τα 4 μαζι.
Περί Αναρτήσεων