-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αν δεν ειναι χαμηλωμενο, ειναι μια χαρα τα excel-g.Όχι το αυτοκίνητο δεν είναι χαμηλωμένο.. Όπως το πήρα έτσι το άφησα, μαμα.
Μήπως γνωρίζει κανείς πόσο θα μου στοιχίσει με την εργασία;
-
Εργασια με ευθυγραμμιση μαζι γυρω στο 80-100αρι ειναι το φυσιολογικο. Σαν ανταλλακτικα γυρω στα 200. Κοιτα και μονος σου στο onparts.gr, parts.gr, misterauto.gr, maxxparts.gr να παρεις μυρωδια.
Πολυ σημαντικο οταν κατεβασει τα αμορτισερ να δειτε τα top mount , συνηθως καθονται με τα χρονια τα λαστιχακια και κανουν πολλους υποκοφους ηχους.
-
80-100 μόνο η εργασία και ευθυγράμμιση έτσι; χώρια τα αμορτισέρ που θα βάλω;;
Σε ευχαριστώ και για τα σίτε, τα κοιτάζω τώρα!! -
Παρε προσφορες ετσι? Μην δενεις αυτα που σου λεω. Μπορει να ακουσεις τιμες αλλοκοτες απο 60 ευρω κομπλε που ειναι μια απροσμενα φθηνη τιμη εως και 150 ευρω να θελει να βγαλει τα σπασμενα της εβδομαδας.
-
Αα μάλιστα κατάλαβα. Έγινε φίλε μου, θα ρωτήσω να δω πόσο θα μου πάει σε όλα τα συνεργεία την περιοχής μου.
-
Ποιο ειναι το συμπτωμα των πεσμενων ελατηριων αναρτησης? Οταν το αμαξι συνεχιζει την ταλαντωση επειτα απο καποια βυθιση του δρομου παιζει να ειναι απο ελατηρια?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ποιο ειναι το συμπτωμα των πεσμενων ελατηριων αναρτησης? Οταν το αμαξι συνεχιζει την ταλαντωση επειτα απο καποια βυθιση του δρομου παιζει να ειναι απο ελατηρια?αυτο ειναι απο αμορτισερ, με πεσμενα ελατηρια το αυτοκινητο καπου θα γερνει οταν ειναι ακινητο.
-
Μπορει κανεις να μου βρει τον κωδικο 633835 της καγιαμπα? Δεν υπαρχει στον επισημο καταλογο της kyb. Επισης για το ιδιο αμαξι (skoda favorit) δινουν 10 ευρω φθηνοτερα τον κωδικο 333835. Δεν βγαινει ενας τυπος για αυτο το αμαξι? Ηλια τα φωτα σου αν μπορεις.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μπορει κανεις να μου βρει τον κωδικο 633835 της καγιαμπα? Δεν υπαρχει στον επισημο καταλογο της kyb. Επισης για το ιδιο αμαξι (skoda favorit) δινουν 10 ευρω φθηνοτερα τον κωδικο 333835. Δεν βγαινει ενας τυπος για αυτο το αμαξι? Ηλια τα φωτα σου αν μπορεις.Υπαρχει στον καταλογο http://www.kyb-europe.com/catalogue.asp διαλεγεις μαρκα μοντελο και πας search, ολα απο οτι καταλαβα τα ιδια παιρνουν
Οι περιγραφες στον καταλογο ειναι (εκανα συντμησεις) ως εξης, νομιζω προφανεις οι διαφορές:
333835...KYB Excel-G...** Front** Axle, Twin-Tube, Gas Pressure, Suspension Strut
341800...KYB Excel-G...Rear Axle, Twin-Tube, Top pin, Bottom eye, Gas Pressure633835...KYB Premium...** Front **Axle, Oil Pressure, Suspension Strut
441800...KYB Premium...Rear Axle, Oil Pressure, Top pin, Bottom eyeΕλπιζω να απαντω στην ερωτηση σου.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μπορει κανεις να μου βρει τον κωδικο 633835 της καγιαμπα? Δεν υπαρχει στον επισημο καταλογο της kyb. Επισης για το ιδιο αμαξι (skoda favorit) δινουν 10 ευρω φθηνοτερα τον κωδικο 333835. Δεν βγαινει ενας τυπος για αυτο το αμαξι? Ηλια τα φωτα σου αν μπορεις.αν θυμαμαι σωστα εχουν μια διαφορα στη διαμετρο της βιδας που βιδωνει το αμορτισερ απο κατω.
-
Ωραιοι. Βρε trident που τα βρηκες ? Στο kyb.com στον online καταλογο δεν εχει skoda. Ουτε χτυπωντας τον κωδικο στην αναζητηση το βρηκα.
Τεσπα, λεει το ενα ειναι αερος και το αλλο λαδιου. Τι να ειναι καλυτερο?Edit
Τελικα στο ευρωπαικο site της kyb βρηκα οτι υπαρχουν σε ΟΕΜ kyb δυο τυποι, τα γνωστα σε ολους excle-g και η σειρα premium. Τα μεν ειναι αερος και τα δε ειναι λαδιου. Ποια σειρα ειναι καλυτερη?
-
τα αερος λαδιου ειναι καλυτερα για καθημερινη χρηση, κατα καποιο τροπο προσαρμοζονται στην γρηγορη οδηγηση ή στο δρομο με συνεχεις ανωμαλιες και γινονται λιγο σκληροτερα.
-
Στη προκειμενη περιπτωση ποια απο τις δυο σειρες ειναι αερος-λαδιου δηλαδη διπλης ενεργειας? Το ενα λεει αερος σκετο και το αλλο λαδιου σκετο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Στη προκειμενη περιπτωση ποια απο τις δυο σειρες ειναι αερος-λαδιου δηλαδη διπλης ενεργειας? Το ενα λεει αερος σκετο και το αλλο λαδιου σκετο.Όλα είναι διπλής ενέργειας, πάνω - κάτω το έμβολο, το αέριο ( άζωτο χαμηλής πίεσης ) είναι για την αποφυγή δημιουργίας φυσαλίδων στο λάδι όταν το αμορτισέρ κινείται συναχώς με μεγάλη ταχύτητα ( πχ ανώμαλος δρόμος )
-
αμορτισερ χωρις λαδι δεν γινετε, απλα τα λενε και καλα σκετα αερος αλλα ειναι αερος-λαδιου.
τα υπολοιπα σωστα τα ειπε ο Παναγιωτης. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ωραιοι. Βρε trident που τα βρηκες ? Στο kyb.com στον online καταλογο δεν εχει skoda. Ουτε χτυπωντας τον κωδικο στην αναζητηση το βρηκα.
Τεσπα, λεει το ενα ειναι αερος και το αλλο λαδιου. Τι να ειναι καλυτερο?Edit
Τελικα στο ευρωπαικο site της kyb βρηκα οτι υπαρχουν σε ΟΕΜ kyb δυο τυποι, τα γνωστα σε ολους excle-g και η σειρα premium. Τα μεν ειναι αερος και τα δε ειναι λαδιου. Ποια σειρα ειναι καλυτερη?
Τι που τα βρηκα, αφου σου εβαλα λινκ που θα τα βρεις και σου εβαλα και κωδικους.
Γενικα, ψαχνε στους Ευρωπαϊκους καταλογους για Ευρωπαϊκα μοντελα ή Ασιατικά μοντελα που κυκλοφορουν Ευρωπη, οι παγκοσμιοι καταλογοι (συνηθως αυτο σημαινει Αμερική) δεν τα εχουν ολα ή τα εχουν με διαφορετικο ονομα. Σε καποιους καταλογους το δικο μου πχ δεν αναφερεται σαν Accent LC αλλα σαν Excel LC.
Τα τμηματα μαρκετινγκ λενε τα εξης:
SHOCK ABSORBERS: EXCEL-G
Twin tube gas shock absorbers, struts and cartridges.Patented valving plus pressurized nitrogen gas account for riding comfort and, at the same time, dramatically reduce the aeration or foaming that commonly occur in shock absorber and cause its performance to start fading, even after only a few minutes in operation.
- Restores OE performance
- One way anti-foaming valve reduces foaming and performance fade
- Three stage dual valving
- Teflon coated piston valve
- Seamless inner cylinder and eye ring, no leaks
- Bonded bushings and sleeves
- Hard chromed piston rod
SHOCK ABSORBERS: PREMIUM
Oil shock absorbers, struts and cartridges.Because it is factory assembled and factory exact, your customers can expect its built-in performance features to consistently deliver better-than-new road control and riding comfort.
Premium is specially designed to compensate for the accumlated wear and tear on other parts of the suspension system. So it will provide a better ride and better steering.
- Economical replacement for OE
- Three stage dual valving
- Multi lip oil seal
- Teflon coated piston valve
- Hard chromed piston rod
Αμα βγει ακρη, ενημερωστε και εμενα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αμορτισερ χωρις λαδι δεν γινετε, απλα τα λενε και καλα σκετα αερος αλλα ειναι αερος-λαδιου.
τα υπολοιπα σωστα τα ειπε ο Παναγιωτης.Δεν υπάρχουν τώρα, είχες προλάβει τα αμορτισέρ του -1940-50 που είχαν τα Austin και Opel και όλα εκείνης της εποχής και ήταν τριβής με βραχίονα και δίσκους ?
Εμείς οι παλαιότεροι που ζήσαμε μέχρι τα τέλη του 1960 έστω και σαν παιδάκια που είμασταν με κοντά παντελόνια στα συνεργεία τα αυτοκίνητα εκείνα τα θυμόμαστε ακόμα φίλε Ηλία. -
που να τα προλαβω μαστορα μου το 1969 ηρθα στον κοσμο, βαλε και μια 15ετια ακομα μεχρι να αρχισω να ασχολουμε με το αθλημα
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
που να τα προλαβω μαστορα μου το 1969 ηρθα στον κοσμο, βαλε και μια 15ετια ακομα μεχρι να αρχισω να ασχολουμε με το αθλημαΈχεις αρχαιολογικές τεχνικές ελλείψεις, εσείς οι μικροί δεν είσαστε για σοβαρές δουλειές τελικά
-
Οταν σε ενα αμορτισερ εχει φυγει η προστατευτικη φυσουνα του εμβολου προκαλειται προβλημα στο αμορτισερ?
Περί Αναρτήσεων