-
Καθίστε να γυρίσει η Κορόλλα μου από το σέρβις και σας επιφυλάσσω απίστευτη ιστορία. Την κατάληξη περιμένω.
Πάντως το 'δεν σπάει δεν χαλάει', δεν ισχύει πια. -
Ο χρήστης voice of reason έγραψε:
Καθίστε να γυρίσει η Κορόλλα μου από το σέρβις και σας επιφυλάσσω απίστευτη ιστορία. Την κατάληξη περιμένω.
Πάντως το 'δεν σπάει δεν χαλάει', δεν ισχύει πια.Φίλε εύχομαι όλα να πάνε καλά και όποια προβλήματα αντιμετωπίζεις να λυθούν. Από κει και πέρα πρέπει να πω πάλι ότι το δε σπάει δε χαλάει σημαίνει ότι έχεις σαφώς λιγότερες πιθανότητες να πάθεις ζημιά απ' ότι σε άλλα αυτοκίνητα και όχι ότι κανένα δε χαλάει.
Φαίνεται ότι ήσουν ένας από τους λίγους άτυχους. Αυτό που με ενδιαφέρον περιμένω είναι η αντιμετώπιση που είχες από την αντιπροσωπεία... -
Οσοι φίλοι έχουν μείνει ικανοποιημένοι από κάποιο εξουσιοδοτημένο συγκρότημα (πχ εξαφάνισαν τους τριγμούς κλπ), καλό είναι να μιλάμε με το όνομα τους για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι. Σαφώς καλό το after sales της Toyota όμως δεν είναι όλα τα συνεργεία το ίδιο, παίζει ρόλο και ο ανθρώπινος παράγοντας.
-
Κάτι παραπάνω απο απόλυτα ικανοποιημένος απο την Toyota Συγγρού.
Υπεύθυνος service Θωδ. Αναστασιάδης. -
Ειχα τα ιδια τριξιματα απο το αμαξωμα και συντονισμους απο τη μηχανη στις χαμηλες στροφες (ειναι 3θυρη 1.4 SOL). Το αυτοκινητο το παρελαβα τον Ιανουαριο και εχει διανυσει 4000 χλμ.
Το πηγα στην Toyota Γιαννιτσας στην Πειραιως. Στο test drive που εκανε ο υπευθυνος μηχανικος κ.Πετρακης παραδεχτηκε μονο 2 τριγμους, αυτον πανω απο το ραδιο και απο την πισω πορτα. Τους το αφησα την επομενη για μια ημερα δινοντας και μια δικη μου λιστα με τα προβληματα (ολα αυτα που εχουν αναφερθει εδω μεσα - ειμαι απο τους... τυχερους!) με την εντολη 'Παιδια φτιαξτε ο'τι μπορειτε'. Τι εκαναν...
- Μονωση στην εταζερα
- Μονωση στην κλειδαρια της πισω πορτας
- Ρυθμισαν την κλειδαρια στο ντουλαπακι
- Μονωση πισω πινακιδας
- Εξαγωγη του πλαισιου του ραδιοcd και μονωση αυτου
Επισης ο συντονισμος αποδοθηκε σε προβλημα στις ντιζες του κιβωτιου ταχυτητων. Παρηγγειλαν καινουργιες και αναμενω να με ειδοποιησουν για να γινει η τοποθετηση.
Γεγονος ειναι οτι οι τριγμοι σχεδον εξαφανιστηκαν. Υπαρχει ακομα ενας δυνατος τριγμος απο δεξια στο ταμπλο, καμμια σχεση ομως την ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑ πιο πριν. Παρολα αυτα για να βγαλουν το πλαισιο του ραδιοcd χρησιμοποιησαν εργαλεια (κατσαβιδια???) με αποτελεσμα το πλαστικο γυρω γυρω να εχει 'πιτσικαρει' σε αρκετα σημεια . Σκεφτομαι να τους ζητησω να μου το αλλαξουν στην επομενη επισκεψη γιατι μου φαινεται αδιανοητο να πηγαινω το αυτοκινητο για επισκευη και να μου το γυριζουν με σημαδια. Εσεις τι γνωμη εχετε?
Οδηγικη απογοητευση παντως η νεα Corolla. Και να σκεφτει κανεις οτι πριν την παραγειλω ειχα κανει αρκετα χιλιομετρα με μια 4θυρη η οποια διαθετει τιμονι με μεταβαλλομενη υποβοηθηση και τρομερο, στακατο στην αισθηση φρενο. Στην δικη μου 3θυρη, το τιμονι ειναι επιεικως αναισθητο και υπαρχει αυτη η νεκρη διαδρομη στο πενταλ του φρενου που με τρομαζει στα αποτομα φρεναρισματα (μεχρι να περασει το ποδι απο τη νεκρη διαδρομη του φρενου...περναει ενας αιωνας). Δεν μπορεις σε καμμια περιπτωση να πας γρηγορα με αυτο το αυτοκινητο. Ασε αυτην την τρομερη θεση οδηγησης (το τιμονι γιατι το βαλανε ΤΟΣΟ χαμηλα? Ειμαι 1.92 και ΔΕΝ το φτανω καλα... με τα γονατα να ακουμπανε στο ταμπλο και το σωμα σε 90 μοιρες για να ερθουν πιο κοντα τα χερια!!).
Νεωτερα μετα το αναμενομενο σερβις... παντως τα λεφτα του ουτε και εγω λεω οτι τα αξιζει (το 4θυρο made in Japan ισως...)
-
Τι να πω δε μπορω να καταλαβω τι φταιει με το καινουργιο corolla. Ειμαι ενας ευτηχης κατοχος corolla του 96 και το μονο προβλημα που ειχα ειναι το ηλεκτρικο παραθυρο του οδηγου μετα απο 5 χρονια.Μπηκα σε ενα καινουργιο και επαθα μεγαλη πλακα.Ακουσα θορυβους που στο δικο μου δεν τους ακουω και εχω ανοιξει και 2-3 φορες το ταμπλο για κασετοφωνο-ηχεια.Υπομονη και ταραξτε τις αντιπροσωπιες. Γι' αυτο τους πληρωνουμε
-
SOL 1.4 ΤΟΥΣ ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΧΩ ΒΑΡEΘΕΙ ΚΙ'ΕΓΩ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΕΝ ΜΕΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΡΤΩΣΩ KAI NA ΑΡΧΙΣΩ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΟΥΡΤΑ ΦΕΡΤΑ . ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΕΠΑΘΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ...ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΑΓΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΥΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΧΑΜΟΣ) ΔΕΝ ΚΟΒΩ ΚΙΈΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΛΕΩ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΨΙΛΟΧΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΜΑ ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΖΕΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΚΑΣΩ ΜΕ ΚΑΜΙΑ 50ΑΡΑ ΠΑΝΩ ΣΈΝΑ NISSAN CHERRY TO ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΣΟΥΤΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΣΚΑΕΙ ΕΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ XIOYNTAI ΠOY EKEINH TH ΣΤΙΓΜΗ ΞΕΚΙΝΑΓΕ (HTAN Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ TO ABS) ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΓΑΝ € ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΔΩ Η COROLLARA ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΥΤΕ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ NISSAN ME TOΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ V. ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΑΜΕ ΠΗΓΑ ΤΟ NISSAN ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΠΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΕ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ TOYOTA. + -- ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΤΤΑ. Α ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΙΑΣΕΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΗΓΑ ΜΕΧΡΙ 200 (ΧΑΛΑΡΟΥΙΤΑ) ΚΥΝΗΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ AUDI A3 1.6 TO ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΞΙΑ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΦΟΥΜΑΡΑ -
Εντάξι ρε παιδιά, μην το παρακάνουμε με τα τριξίματα, που στο κάτω-κάτω διορθώνονται, όπως τα διόρθωσαν και σε μένα. Εγώ κάποτε είπα ότι το αυτοκίνητο ίσως δεν αξίζει τα λεφτά του, και μιλάω για το 1.6 sedan Ιαπωνικής συναρμολόγησης. Ομως, ένα χρόνο μετά και με περίπου 15 χιλιάδες χιλιόμετρα σας λέω ότι το αυτοκίνητο για την κατηγορία του είναι απίθανο! Δηλαδή που δεν είναι καλό? Κράτημα? φρένα? τιμόνι? άσε δε ποιά αυτό το μοτεράκι του, δεν παίζεται. Διαβάζω διάφορα, αλλά δεν βλέπω κανένα να γράφει εμπεριστατομένα που υστερεί. Και το αστείο είναι είναι ότι παρά την ακριβή τιμή του πουλάει και πουλάει πάρα πολύ καλά! Και όταν κάποια στιγμή το βαρεθείς, να είσαι σύγουρος ότι όπου και να πάς για ανταλλαγή είσαι ευπρόσδεκτος και θα πάρεις και την καλύτερη τιμή έναντι κάποιων άλλων Ευρωπαϊκών πυραύλων!
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
μιλάω για το 1.6 sedan Ιαπωνικής συναρμολόγησης........ Δηλαδή που δεν είναι καλό? Κράτημα? φρένα? τιμόνι?!Στην σχεδίαση,θα το χαρακτήριζα επιεικώς απαράδεκτο και δεν βλέπω σπουδαίες διαφορές απο Suzuki Liana sedan ή ακόμα και από Lada Libra !!
Στο κράτημα ναι μεν αλλά δεν έχει αυτή την αίσθηση που έχουν άλλοι κατασκευαστές που σε προδιαθέτουν να οδηγήσεις πραγματικά και να σου έρθει αυτό το χαμόγελο σε κάθε στροφή...
να είσαι σύγουρος ότι όπου και να πάς για ανταλλαγή είσαι ευπρόσδεκτος και θα πάρεις και την καλύτερη τιμή έναντι κάποιων άλλων Ευρωπαϊκών πυραύλων!
Συμφωνώ και επαυξάνω έχει το μικρότερο χρόνο αναμονής στις εκθέσεις μεταχειρισμένων
-
Φίλε μου gatony, νομίζω ότι είσαι κάπου υπερβολικός για να κατατάσεις την Corolla στην κατηγορία Lada απο πλευράς σχεδίασης. Μαζί τότε θα πρέπει να βάλεις και το Focus, αλλά και το Astra που είναι σχεδόν πανομοιότυπα, εκτός αν με τη λέξη σχεδίαση δεν ενοιείς το σουλούπι αλλά το εν γέννει στήσημο. Αλλά και πάλι δεν βλέπω να ανφέρεις με σαφήνεια διαφορές. Και οταν λέω διαφορές, ας περιγράψουμε μία. π.χ. η ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού του είναι κατώτερη απο την αντίστοιχη υδραυλική που εφαρμόζουν άλλοι κατασκευαστές, κλπ, κλπ. Ετσι εγώ καταλαβάινω τις διαφορές. Η γενικόλογες λέξεις στήσιμο, σχεδιάση κλπ, δεν μου λένε και πολλά.
-
Το θέμα της σχεδίασης είναι καθαρά υποκειμενικό. Οι hatchback εκδόσεις της Corolla μου αρέσουν πολύ. Αντίθετα θεωρώ ότι η σχεδίαση των sedan εκδόσεων είναι συντηρητική.
Σχετικά με τους τριγμούς: Γνωστή μου, που αγόρασε πριν ένα μήνα την Corolla 1.4 Sol, μου είπε ότι το αυτοκίνητο δεν εμφανίζει τέτοιο πρόβλημα.
-
εμεις στην Tsport δεν ειχαμε προβληματα τριγμων εκτος απο μια διαρροη στο σασμαν και εναν ελατωματικο τεντωτηρα (που απ οτι εμαθα ειναι συνηθισμενο προβλημα σε ολα τα TS) τα οποια τακτοποιηθηκαν ευκολα στην Toyota λαμιατος στου Ζωγραφου
-
Ο χρήστης Corolla έγραψε:
... ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΚΑΣΩ ΜΕ ΚΑΜΙΑ 50ΑΡΑ ΠΑΝΩ ΣΈΝΑ NISSAN CHERRYνα μην ειμαστε και υπερβολικοί! με 50κμ γινονται τα κρασ τεστ!!!
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Φίλε μου gatony, νομίζω ότι είσαι κάπου υπερβολικός για να κατατάσεις την Corolla στην κατηγορία Lada απο πλευράς σχεδίασης. Μαζί τότε θα πρέπει να βάλεις και το Focus, αλλά και το Astra που είναι σχεδόν πανομοιότυπα, εκτός αν με τη λέξη σχεδίαση δεν ενοιείς το σουλούπι αλλά το εν γέννει στήσημο.Ok μπορεί να ήμουν λίγο υπερβολικός με τις συγκρίσεις μου αλλά το έκανα για να δείξω πως η σχεδίαση του sedan συγκεκριμένα στερείται φαντασίας και γούστου ενώ οι hatchback εκδόσεις διαφοροποιούνται αισθητά!(αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι και αυτές διεκδικούν βραβείο).
Με την λέξη 'σχεδίαση' εννοώ την εξωτερική του εμφάνιση και μόνο και τίποτα παραπάνω -
KAI EGO THIMA IME XTIPIMENOY AFTOKINITOY FIAT PUNTO SPORTING ME HALIA VAMENI PORTA SINIDIGOU
Toyota Corolla - Κριτς, Μπαμπ, ντουκ, κλουκ, τσικ