-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Πολύ σωστά. Πρέπει να επιτευχθεί η χρυσή τομή. Για το θέμα του ηλεκτρονικού γκαζιού όμως δε γνωρίζω να πω κάτι.To hlektroniko gkazi to balane wste na mporoun na elgxoun to gkazi apo to ECU.
Dil to ASR douleuei me to na rixnei tin isxy tis mixanis (afinw to gkazi).
An ypirxe syrma opws sto mixaniko gkazi tote ayto den 8a mporoyse na ginei giati o odigos 8a mporouse na patae to gkazi kai den 8a afine tis strofes na pesoun.
Allo pleonektima tou hlektronikou gkaziou einai sto cruise control. Palia to cruise control (xeirogkazo) eixe akoma ena syrma poy pigainei stin mixani kai drouse ws gkazi. Twra einai mia entoli sto ECU. Ara mesw hlektronikwn, exeis ena poly poio aplo mixaniko systima.
Merika pragmata einai monodromos. Ayto pou mporoume na krinoume einai h ylopoiisi.
Opois 8elei palia texnologia, as parei palio aytokinito. Ayto kanei enas filos mou pou odigaei 535 tou 84.
-
Προσωπικά προτιμώ ή να μην υπάρχουν οι 'φύλακες άγγελοι' της ηλεκτρονικής ή να μπορώ να τους απενεργοποιήσω πλήρως. Υπάρχουν πολλά ESP πάντως που επενεργούν κυρίως στα φρένα παρά στον κινητήρα - τουλάχιστον αυτό ακούω.
-
Σχετικά με το ηλεκτρονικό γκάζι,γίνεται να δουλέψει το ASR ή το οποιοδήποτε άλλο σύστημα και χωρίς αυτό.Ναι,το γκάζι με ντίζ δε δίνει τη δυνατότητα να 'κόψει' το σύστημα από μόνο του δίνοντας τη σωστή δοσολογία,αλλά και πάλι δουλεύει κόβοντας την ανάφλεξη.Βέβαια αυτό είναι πιο απότομο και δημιουργεί και φθορές στον κινητήρα λόγω κραδασμών.
Όσο για το αν είναι χρήσιμα τα ηλεκτρονικά συστήματα,είμαι κι εγώ της άποψης ότι όταν δεν απενεργοποιούνται κρύβουν ατέλειες της ανάρτησης και του πλαισίου γενικότερα.
Η δικιά μου άποψη είναι ουδέτερη απέναντι στην ύπαρξη τέτοιων συστημάτων αρκεί να απενεργοποιούνται ΠΛΗΡΩΣ.
Αυτό όμως που είναι βασικό είναι το ABS και για τον 'άσχετο' και για τον 'ψαγμένο'.Προσωπικά το κατατάσσω σε διαφορετική κατηγορία από τα εκνευριστικά συστήματα τύπου 'παππού κόψε' και 'φύλακες άγγελοι'. -
Συμφωνώ. Δε θα πρέπει να κυκλοφορεί αυτοκίνητο χωρίς ABS.
-
Προσωπικά προτιμώ ή να μην υπάρχουν οι 'φύλακες άγγελοι' της ηλεκτρονικής ή να μπορώ να τους απενεργοποιήσω πλήρως. Υπάρχουν πολλά ESP πάντως που επενεργούν κυρίως στα φρένα παρά στον κινητήρα - τουλάχιστον αυτό ακούω.Kai ta dyo kanoun. Frenaroun ta frena (mesw tou ABS systimatos) kai rixoyn kai tin isxy mexri na ypar3ei pali prosfisi.
Einai ola mesw software. Mporeis na kaneis oti 8eleis ftanei na exeis to apotelesma poy xreiazetai.
ESP den exw opote den 3erw stin pra3i pws leitourgei. Pantws to DSC ths BMW prepei na einai kalo (ekpli3i?).
-
Κι εγώ συμφωνώ ότι αυτοκίνητο χωρίς ABS δεν πρέπει να κατασκευάζεται πια. Εχω μετανοιώσει που πηρα αμάξι χωρίς ABS. Προσφέρει μια έξτρα ασφάλεια εκεί που τη χρειάζεσαι.
Οσο αφορά το θέμα μας: Μπορεί κάποιος να μου δείξει ορισμένους που κάνουν προσπεράσεις με μεγάλη ταχύτητα από δεξιά στην εθνική για χάρη της μαγκιάς τους και μόνο; (Βάζω στοίχημα ότι όσοι το κάνουν αυτό όταν μεγαλώσουν λιγάκι -αν προλάβουν βέβαια- θα έχουν ένα μεγάλο μουστάκι και θα καπνίζουν μακρί πούρο )
-
Ο χρήστης unusualldriver έγραψε:
Κι εγώ συμφωνώ ότι αυτοκίνητο χωρίς ABS δεν πρέπει να κατασκευάζεται πια. Εχω μετανοιώσει που πηρα αμάξι χωρίς ABS. Προσφέρει μια έξτρα ασφάλεια εκεί που τη χρειάζεσαι.Οσο αφορά το θέμα μας: Μπορεί κάποιος να μου δείξει ορισμένους που κάνουν προσπεράσεις με μεγάλη ταχύτητα από δεξιά στην εθνική για χάρη της μαγκιάς τους και μόνο; (Βάζω στοίχημα ότι όσοι το κάνουν αυτό όταν μεγαλώσουν λιγάκι -αν προλάβουν βέβαια- θα έχουν ένα μεγάλο μουστάκι και θα καπνίζουν μακρί πούρο )
καλως ή κακως [καλως κατα την γνωμη μου] σε λιγα χρονια δεν θα επιτρεπεται να εισαγεται ή κατασκευαζεται [με προορισμο την ευρωπαικη αγορα] αυτοκινητο στην ευρωπη χωρις ABS.
αυτο ομως που πρεπει αλλα δεν ξερω αν θα γινει ειναι να μπορει τουλαχιστον να μπορει να απενεργοποιηται κατα βουληση γιατι σε καποιες ιδιαιτερες συνθηκες που ομως συναντωνται κυριως εκτος δρομου [οχι παντα ομως] δηλ. αφρατο χιονι η χωμα δεν χρειαζεται και ισως λειτουργει και αρνητικα στην αποσταση φρεναρισματος.δεν νομιζω οτι πολλοι περνανε για μαγκια απο δεξια αν και δεν αποκλειεται καποιοι να το κανουν αλλα περισσοτερο γιατι καποιοι θεωρουν οτι στην αριστερη μπορουν δικαιωματικα να βρισκονται και δεν εχουν καμμια υποχρεωση να την εγκαταλειψουν εφ οσον διατηρουν το οριο ταχυτητας.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
δεν νομιζω οτι πολλοι περνανε για μαγκια απο δεξια αν και δεν αποκλειεται καποιοι να το κανουν αλλα περισσοτερο γιατι καποιοι θεωρουν οτι στην αριστερη μπορουν δικαιωματικα να βρισκονται και δεν εχουν καμμια υποχρεωση να την εγκαταλειψουν εφ οσον διατηρουν το οριο ταχυτητας.
Eπαναλαμβάνω: ΜΟΝΟ για τις περιπτώσεις της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ ενώ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ απο αριστερά και μάλιστα ακόμα πιο επικύνδυνα όταν εσύ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΨΕΙ ΦΛΑΣ και ξεκινας να αλλάζεις λωρίδα. ΑΥΤΟΙ είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
Αν ο άλλος είναι ζώο και δεν θέλει να εγκαταλείψει την αριστερή λωρίδα γιατί νομίζει ότι του ανήκει τότε πέρνα τον από δεξιά -
Όχι μόνο πέρνα τον από δεξιά, αλλά άναψε και φώτα ομίχλης (τα πίσω ειδικά που γκαβώνουν το σύμπαν), πήγαινε λίγο πατώντας γκάζι και φρένο μαζί και παιξ'του και τα αλάρμ να τα δει όλα, να πάθει πλάκα! Το πρότεινε αυτό ένας άλλος συνφορουμίστας γι'αυτούς που δεν καταλαβαίνουν και πάνε με φώτα ομίχλης αναμμένα χωρίς λόγο.
-
Εκδικητό σε βλέπω Θέλεις να προκαλέσεις κανένα ατύχημα;
Εγώ κάνω κάτι άλλο όταν κάποιος μπροστά μου αλλάζει λωρίδα χωρίς να ανάψει φλας και κοντεύω να πέσω πάνω του:
Περνάω μπροστά του κανονικά με φλας. Ανάβω φλας για δεξιά λωρίδα, αλλάζω λωρίδα κανονικά, αμέσω μετά ανάβω φλας αριστερά, αλλάζω λωρίδα και μετά πάλι ανάβω φλας για δεξιά και αλλάζω λωρίδα
Να του κάνω και λίγο μάθημα δηλαδή με παραδείγματα μπας και μάθει τη χρήση των φλας! (τσάμπα βέβαια, δεν χρεώνω τίποτα ) -
Ο σκοπός μου δεν είναι να προκαλέσω ατύχημα, αλλά να του κάνω του χαζού αυτό που λένε 'shock therapy', μήπως και καταλάβει τι βλακεία έκανε. Πάντως, ειλικρινά στο λέω, θα'πρεπε να αρχίσουμε να τους χρεώνουμε όσους κάνουν ή λένε βλακείες... Αν, για κάθε βλακεία που έχει προσγειωθεί στα κακόμοιρα τ'αυτάκια μου ως τώρα, αλλά και για κάθε ηλιθιότητα άλλου που με έθεσε σε κίνδυνο, χρέωνα ένα μικρό ποσό, τώρα θα ήμουν πιο πλούσιος από τον Bill Gates.
-
Μπορεί εσύ να μην το θές αλλά τελικά να γίνει. Νομίζω οτι όταν έχουμε να κάνουμε με ανεγκέφαλους που κάνουν βλακείες ΄στο δρόμο θα πρέπει να γίνομαστε οσο το δύνατόν πιο αμυντικοί. Συνήθως αναβοσβήνω τα φώτα και τίποτα παραπάνω. Βέβαια την Κυριακή ένας μεσήλιξ με Οκτάβια με έβγαλε από τα ρούχα μου και αναβόσβησα φώτα κόρναρα και στο φανάρι που τον έφτασα ( σιγά να μην τον έφτανα ) του έριξα πολύ άγρια καντήλια αλλα ο κύριος χαμπαρι σιγά να μην ασχολούμαι με τον αλητάκο με το γαλλικό κουβά θα έλεγε από μέσα του. Ακούστε το σκηνικό. Κατεβαίνω από Χορτίατη για θεσσαλονίκη μπροστά λεωφορείο αποφασίζω οτι ως σώφρων άνθρωπος δεν θα πορσπερασω σε ένα δρόμο με συνεχείς στροφές και μηδενική λόγω λεωφορείου ορατότητα.Πϊσω μου κολλάει το Octavia βγάζει φλας ΟΚ λεω θα σε αφήσω να περάσεις κάνω όσο δεξιοτερα αφήνω και απόσταση να χωρέσει αν του έρθει κανείς από απέναντι να μπεί μπρόστα μου.Ο κύριος βγαίνει στο αντίθετο και αντί να επιταχύνει σινεχίζει να πηγαίνει παράλληλα με μενα κόβω κι άλλο τίποτα οπότε βλέπει αμάξι να έρχεται από το αντίθετο ρεύμα και αντί να μπεί μπροστά μου κολλάει δίπλα μου και μου χτυπά τον καθρέφτη.Τελικά το λεωφορέιο το προπέρασε απο δεξια...ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ και δεν ήταν κανα παιδάκι παππούς με το μωρό λυμένο στο πίσω καθισμα...
-
Δηλαδή ο τύπος ήταν τελείως 'Ο Χάρος βγήκε παγανιά'.
-
Μπορείς να το πείς και ετσι
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κατεβαίνω από Χορτίατη για θεσσαλονίκη μπροστά λεωφορείο αποφασίζω οτι ως σώφρων άνθρωπος δεν θα πορσπερασω σε ένα δρόμο με συνεχείς στροφές και μηδενική λόγω λεωφορείου ορατότητα.Πϊσω μου κολλάει το Octavia βγάζει φλας ΟΚ λεω θα σε αφήσω να περάσεις κάνω όσο δεξιοτερα αφήνω και απόσταση να χωρέσει αν του έρθει κανείς από απέναντι να μπεί μπρόστα μου.Ο κύριος βγαίνει στο αντίθετο και αντί να επιταχύνει σινεχίζει να πηγαίνει παράλληλα με μενα κόβω κι άλλο τίποτα οπότε βλέπει αμάξι να έρχεται από το αντίθετο ρεύμα και αντί να μπεί μπροστά μου κολλάει δίπλα μου και μου χτυπά τον καθρέφτη.Τελικά το λεωφορέιο το προπέρασε απο δεξια...ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ και δεν ήταν κανα παιδάκι παππούς με το μωρό λυμένο στο πίσω καθισμα...O Χριστός κι η Παναγία!
Αυτός είναι ο ορισμός της ασυνειδησίας
Θα λεγα ότι τουλάχιστο θα έπρεπε να συγκρατήσεις τον αριθμό κυκλοφορίας του!
-
Και πού είσαι ακόμα... Υπάρχουν και χειρότερα...
-
Πόσο χειρότερα; Μήπως να δούμε καμιά κατσίκα στο τιμόνι; Μετά από αυτό δεν θα με εκπλήξει καθόλου κάτι τέτοιο
-
Όχι μόνο πέρνα τον από δεξιά, αλλά άναψε και φώτα ομίχλης (τα πίσω ειδικά που γκαβώνουν το σύμπαν), πήγαινε λίγο πατώντας γκάζι και φρένο μαζί και παιξ'του και τα αλάρμ να τα δει όλα, να πάθει πλάκα! Το πρότεινε αυτό ένας άλλος συνφορουμίστας γι'αυτούς που δεν καταλαβαίνουν και πάνε με φώτα ομίχλης αναμμένα χωρίς λόγο.καλύτερα:
πέρνα τον από δεξιά, μπες απότομα μπροστά του, κατέβασε 2 σχέσεις στο κιβώτιο, πλακώσου στα φρένα με το αριστερό πόδι χωρίς αλαρμ, χωρίς φλας και χωρίς φώτα ομίχλης. Όσο το κάνεις αυτό πρατήρησε με ηδονή τα μάτια του/της ηλίθιου/ας που έχουν πεταχτεί έξω και έχουν κολλήσει στο παρμπρίζ από το φόβο, πάτα γκάζι και εξαφανίσου. Μουάχαχαχαχα κρετίνοι!
Σπύρος
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΥΓ.Α,σημειώστε οτι για πρώτη φορά άκουσα Γερμανό να κορνάρει σε φανάρι μόλις αυτό άναψε πράσινο!!!Βρε ξέρεις πόσοι Έλληνες φοιτητές ζουν εκεί;;
Μην πω για Τούρκους!! -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πες ότι πηγαίνεις δεξιά με σταθερή ταχύτητα και η λωρίδα μπροστά σου είναι ανοκτή. Βλέπεις στην μεσαία ένα αργότερο όχημα. Τι κανείς? Είναι παράνομο να συνεχίσεις ευθεία και να προσπεράσει από δεξιά? Νομίζω πως όχι αφού το παράπτωμα το κάνει αυτός που δεν έχει γυρίσει στην δεξιά. Ακούω απόψεις γι αυτό.....Να σου πω τις εμπειρίες μου επί τούτου από το εξωτερικό. Μου είχε κάνει εντύπωση, που οδηγώντας εκεί 180 χιλιόμετρα τη μέρα απί 1 ΜΗΝΑ, ΠΟΤΕ δεν χρειάστηκε να προσπεράσω από δεξιά!! Ακόμα και αν κάποιος κοιμόταν στην μεσαία με άδεια την δεξιά, αλλά ΚΑΙ την αριστερή, αντί να βγω αριστερά του έπαιζα φώτα, και αυτός ΑΜΕΣΩΣ έλεγχε και πήγαινε δεξια!! Πρωτόγνωρο...
Κάποιες φορές για πείραμα δοκίμασα να περάσω από δεξιά χωρίς να παίξω φώτα ή κάτι τέτοιο. Στις περιπτώσεις αυτές ήμουν δεξιά, και όχι πίσω του και να βγω δεξιά. Ερχόμουν μονίμως από δεξιά.
Τότε παρατήρησα πως πάνω από τις μισές φορές ξύπναγαν μόνοι τους και πήγαιναν δεξιά αρκετά πριν τους φτάσω, οπότε πέρναγα κανονικά και με ασφάλεια. Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι έπιαναν δεξιά ΑΜΕΣΩΣ μόλις τους πέρναγα, χωρίς να κάνουν τίποτα. Λίγοι ήταν αυτοί που σου 'έκλειναν την πόρτα' τελευταία στιγμή.2-3 φορές πάλι δοκίμασα να έρχομαι από πίσω τους, και να βγω από δεξιά για προσπέραση (σε δρόμο με 2 λωρίδες, όχι 3). Εκεί ήταν η μόνη φορά που ΕΞΑΓΡΙΩΝΟΝΤΑΝ!! Ένας μάλιστα την ώρα της προσπέρασης όρμησε να με εμβολίσει, και τον πέρασα ο μισός από την βοηθητική. Και δίκιο είχε, αφού δεν έπαιξα φώτα, απλά ήθελα να δω πως αντιδρούν.
Άντε τώρα να περάσεις από δεξιά! Αφού αμέσως πάνε δεξιά! Πού το πρόβλημα;; Αλλά ξαναλέω, πως το να ζητάμε παίζοντας φώτα σε εθνική τύπου Κιάτου - Πατρών να πάει ο άλλος στην βοηθητική πάνω σε στροφή, για να τον περάσουμε, να είναι στα τυφλά και να ρισκάρει να πέσει σε κάποιθον που ακινητοποιήθηκε (λόγω σύγκρουσης, βλάβης, ΑΝΟΗΣΙΑΣ) πάνω στη στροφή, είναι ΓΑΪΔΟΥΡΙΆ!!! Ποτέ δεν κάνω δεξιά πάνω σε τέτοιες στροφές, και ποτέ δεν πρόκειται να κάνω. Ας περιμένουν 600 μέτρα = 20 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ να τελειώσει η στροφή και μετά θα πάω όσο δεξιά θέλουν!! Όχι και να σκοτωθώ όμως!!! (Άσε που ήδη πηγαίνω 110 με όριο 100...)
Προσπεράσεις στην εθνική από δεξιά!