Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πες ότι πηγαίνεις δεξιά με σταθερή ταχύτητα και η λωρίδα μπροστά σου είναι ανοκτή. Βλέπεις στην μεσαία ένα αργότερο όχημα. Τι κανείς? Είναι παράνομο να συνεχίσεις ευθεία και να προσπεράσει από δεξιά? Νομίζω πως όχι αφού το παράπτωμα το κάνει αυτός που δεν έχει γυρίσει στην δεξιά. Ακούω απόψεις γι αυτό.....
Να σου πω τις εμπειρίες μου επί τούτου από το εξωτερικό. Μου είχε κάνει εντύπωση, που οδηγώντας εκεί 180 χιλιόμετρα τη μέρα απί 1 ΜΗΝΑ, ΠΟΤΕ δεν χρειάστηκε να προσπεράσω από δεξιά!! Ακόμα και αν κάποιος κοιμόταν στην μεσαία με άδεια την δεξιά, αλλά ΚΑΙ την αριστερή, αντί να βγω αριστερά του έπαιζα φώτα, και αυτός ΑΜΕΣΩΣ έλεγχε και πήγαινε δεξια!! Πρωτόγνωρο...
Κάποιες φορές για πείραμα δοκίμασα να περάσω από δεξιά χωρίς να παίξω φώτα ή κάτι τέτοιο. Στις περιπτώσεις αυτές ήμουν δεξιά, και όχι πίσω του και να βγω δεξιά. Ερχόμουν μονίμως από δεξιά.
Τότε παρατήρησα πως πάνω από τις μισές φορές ξύπναγαν μόνοι τους και πήγαιναν δεξιά αρκετά πριν τους φτάσω, οπότε πέρναγα κανονικά και με ασφάλεια. Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι έπιαναν δεξιά ΑΜΕΣΩΣ μόλις τους πέρναγα, χωρίς να κάνουν τίποτα. Λίγοι ήταν αυτοί που σου 'έκλειναν την πόρτα' τελευταία στιγμή.
2-3 φορές πάλι δοκίμασα να έρχομαι από πίσω τους, και να βγω από δεξιά για προσπέραση (σε δρόμο με 2 λωρίδες, όχι 3). Εκεί ήταν η μόνη φορά που ΕΞΑΓΡΙΩΝΟΝΤΑΝ!! Ένας μάλιστα την ώρα της προσπέρασης όρμησε να με εμβολίσει, και τον πέρασα ο μισός από την βοηθητική. Και δίκιο είχε, αφού δεν έπαιξα φώτα, απλά ήθελα να δω πως αντιδρούν.
Άντε τώρα να περάσεις από δεξιά! Αφού αμέσως πάνε δεξιά! Πού το πρόβλημα;; Αλλά ξαναλέω, πως το να ζητάμε παίζοντας φώτα σε εθνική τύπου Κιάτου - Πατρών να πάει ο άλλος στην βοηθητική πάνω σε στροφή, για να τον περάσουμε, να είναι στα τυφλά και να ρισκάρει να πέσει σε κάποιθον που ακινητοποιήθηκε (λόγω σύγκρουσης, βλάβης, ΑΝΟΗΣΙΑΣ) πάνω στη στροφή, είναι ΓΑΪΔΟΥΡΙΆ!!! Ποτέ δεν κάνω δεξιά πάνω σε τέτοιες στροφές, και ποτέ δεν πρόκειται να κάνω. Ας περιμένουν 600 μέτρα = 20 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ να τελειώσει η στροφή και μετά θα πάω όσο δεξιά θέλουν!! Όχι και να σκοτωθώ όμως!!! (Άσε που ήδη πηγαίνω 110 με όριο 100...)