-
Αγωνιστική έκδοση Punto Rallye:
http://www.autopress.gr/fnews/show.asp?ID=4923
Οι τιμές για το νέο Punto:
http://www.autopress.gr/fnews/show.asp?ID=4920
Πρώτες οδηγικές εντυπώσεις για το νέο Punto:
-
και στην τελικη και το polo 1400 16v 100ps (το προ-προηγουμενο μοντελο)
παροτι ηταν 100 αλογα αλλα και πιο βαρυ απο το punto κατω απο τα 10 δευτερολεπτα για τα 100 δεν ηταν? -
Από το 4troxoi.gr: 'Eνδεικτικά, το 3θυρο 1.4 των 95 ίππων, στο επίπεδο εξοπλισμού Dynamic (σ.σ.: περιλαμβάνει A/C, δύο αερόσακους, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά παράθυρα, ραδιο-CD και υπολογιστή ταξιδίου) θα κοστίζει 11.950 ευρώ.'
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
Χωρίς να ξέρω παρατηρώ ότι το μπροστινό μετατρόχιο είναι μάλλον μεγαλύτερο και αυτό είναι προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς.
0-100 σε 9.9 δεν πρόκειται να κάνει ούτε σε γκρεμό με ευνοικό τυφώνα...
Γύρω στο 11 το υπολογίζω.Γρήγορο θα είναι πάντως σε σχέση με τα υπάρχοντα 1.4 λόγω του χαμηλού βάρους. Από ρεπρίζ με το παρόν κιβώτιο δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες για διακρίσεις.Είναι πολύ μακρύ.Το Sporting πάντως προβλέπω να είναι πολύ ευχάριστο αν και μάλλον θα είναι αρκετά ακριβό.μην ειστε τοσο απολυτοι....μην ξεχνατε οτι οι μακριεσ σχεσεις ευνοουν τουσ καλους χρονους στα 0-100
Μα λόγω των μακριών σχέσεων δεν υπέφεραν πάντα τα 1600άρια Audi με τα 75 άλογα και τα δολοφονικά αργά Golf 1.0 και 1.3, αλλά και το 1600άρι FIAT Stilo που τρώει ξύλο ακόμα κι από 1400άρι 206;
-
Δεν συμφωνώ ότι οι μακριές σχέσεις ευνοούν το 0-100.Γενικά οι επιδόσεις απο στάση δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κλιμάκωση των δύο πρώτων σχέσεων εκτός αν είναι υπερβολικά κοντές ή υπερβολικά μακριές.
Μην ξεχνάμε ότι το Polo που έκανε κάτω από 10 ήταν 950 κιλά και 108 άλογα. Υπάρχουν διαφορές. Επιπλέον προσθέστε και το ηλεκτρονικό γκάζι που επιβαρύνει τα 0-100.
Αν εξακολουθείτε να διαφωνείτε, οι μετρήσεις δεν θα αργήσουν.Μακάρι να έχετε δίκιο.
-
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
Δεν συμφωνώ ότι οι μακριές σχέσεις ευνοούν το 0-100.Γενικά οι επιδόσεις απο στάση δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κλιμάκωση των δύο πρώτων σχέσεων εκτός αν είναι υπερβολικά κοντές ή υπερβολικά μακριές.Το 0-100 επηρεάζεται αισθητά μόνο αν οι σχέσεις είναι αρκετά μακριές ώστε να πιάνεις τα 100 με 2α και να μην χρειάζεται η αλλαγή 2α-3η.
Επιπλέον προσθέστε και το ηλεκτρονικό γκάζι που επιβαρύνει τα 0-100.
Χμμμ... έχω ηλεκτρονικό γκάζι και δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Το ηλεκτρονικό γκάζι επιβαρύνει την απόκριση στο πάτημα του γκαζιού και μόνο σε χαμηλές στροφές. Κατά τη διάρκεια της μέτρησης 0-100 όμως οι στροφές είναι ψηλά και νομίζω πως το γκάζι είναι μονίμως πατημένο, ακόμα και στις αλλαγές, οπότε δεν πρέπει να έχει καμμιά επίδραση. Αλλά και στις μετρήσεις ενδιάμεσων επιταχύνσεων το γκάζι έχει πατηθεί πριν αρχίσει η μέτρηση οπότε ούτε κι εκεί επηρεάζει.
-
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜE:
- SPORTING 1,4 (95 HP) 0-100:9.6
- HGT 1.8 (130 HP) 0-100:8,6
35 BHP ΔΙΑΦΟΡΑ 1 SEC ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
NO COMMENTS
-
Ο χρήστης DIMITRIS CHRISTOFORIDIS έγραψε:
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜE:- SPORTING 1,4 (95 HP) 0-100:9.6
- HGT 1.8 (130 HP) 0-100:8,6
35 BHP ΔΙΑΦΟΡΑ 1 SEC ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
NO COMMENTS
Ναι, αυτο που λενε, μπορει να ειναι εφικτο... δεν ειναι κατι το περιεργο. Αλλωστε σου ειπαν για 0-100, δεν σου ειπαν για τις ρεπριζ οπου σιγουρα εχουνε διαφορα.
-
Ο χρήστης kyan Αλλά και στις μετρήσεις ενδιάμεσων επιταχύνσεων το γκάζι έχει πατηθεί [b έγραψε:
πριν αρχίσει η μέτρηση[/b:1ebalb4h] οπότε ούτε κι εκεί επηρεάζει.Γιαυτο παρολο που το Ιμπιζα, το οποιο εχει χαρακτηριστικη καθυστερηση στο γκαζι, δεν φαινεται να εχει και πολυ ασχημες ρεπριζ, πχ σε σχεση με το Κλιο.
-
To Πούντο θα χτυπήσει μάλλον τον νεαρόκοσμο,για άλλη μια φορά... Πωπω, τρεμω στην ιδέα των προφυλακτήρων και των αεροτομών...άλλωστε
θα υπάρχει και το 'φτάνει τα 100 σε 9,6/9,9'!!! Έξω από πλάκα,μου άρεσε και εμένα σαν ιδέα Πούντο με 95 ίππους!Αλλά στην πράξη,έχω κάποιες αντιρρήσεις:
α) Κιβώτιο - Γιατί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο με τις άλλες εκδόσεις; Γιατί να
μην τοποθετήσουν ένα κοντό,ώστε σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος
του να σπάει κόκκαλα σε ρεπρίζ και 0-100;
β) Τα 860 κιλά γιατί έγιναν 960; Ο εξοπλισμός φταίει ή ο νέος κινητήρας;
Αν δεν κάνω λάθος, ως FIRE, πρέπει να είναι ιδιαίτερα ελαφρύς, από τη
στιγμή που είναι και (αρκετά) χρόνια πιο σύγχρονος
γ) Τιμή - Ποιος ο λόγος να μη στραφεί κάποιος στο Κλιώ 1.4 που πωλείται
11600 με 4 αερόσακους, και κορυφαίο στήσιμο για μικρό; Καλύτερο
εσωτερικό (απτή και μη ποιότητα), μικρότεροι μεν χώροι, αλλά πιο κοντό
κιβώτιο και ...όπως να το κάνουμε, όχι Φίατ! Το τελευταίο να μην εκληφ-
θει ως ρατσιστικό σχόλιο, αλλά τα Πούντο έχουν αρκετά άσχημη φήμη
για μικρά πλην ενοχλητικά προβλήματα... -
Το κλιο το θελουμε η οχι ειναι ο μεγαλος νικητης εδω και χρονια , οχι οτι το πουντο ειναι κακο αλλα το κλιο ειναι σαφως πιο ολοκληρωμενο παρολο που αλλαζει σε λιγο καιρο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
β) Τα 860 κιλά γιατί έγιναν 960; Ο εξοπλισμός φταίει ή ο νέος κινητήρας;
Αν δεν κάνω λάθος, ως FIRE, πρέπει να είναι ιδιαίτερα ελαφρύς, από τη
στιγμή που είναι και (αρκετά) χρόνια πιο σύγχρονοςOυδεποτε το Punto ηταν 860 κιλα... απο 935 ξεκιναει για την ακριβεια.
γ) Τιμή - Ποιος ο λόγος να μη στραφεί κάποιος στο Κλιώ 1.4 που πωλείται
11600 με 4 αερόσακους, και κορυφαίο στήσιμο για μικρό; Καλύτερο
εσωτερικό (απτή και μη ποιότητα), μικρότεροι μεν χώροι, αλλά πιο κοντό
κιβώτιο και ...όπως να το κάνουμε, όχι Φίατ! Το τελευταίο να μην εκληφ-
θει ως ρατσιστικό σχόλιο, αλλά τα Πούντο έχουν αρκετά άσχημη φήμη
για μικρά πλην ενοχλητικά προβλήματα...To ιδιο διλλημα ακριβως ειχα πριν 3 χρονια και απεριψα το Clio με συνοπτικες διαδικασιες. Στην ποιοτητα συναρμολογησης ΔΕΝ με πειθει, το σασι ειναι παλιο, η θεση οδηγησης λαθος.
Αντιθετως το FIATακι που επελεξα στην αξιοπιστια εχει πατησει κατω, κατι δυτικες και βορειες σχολες κατασκευης αμαξιων και η FIAT ειναι μια απο τις ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ μαρκες πλεον... τουλαχιστον αυτο λενε τα στοιχεια: http://www.reliabilityindex.co.uk και δειτε το TOP10... και ειναι και πολλες ακομα ερευνες που δειχνουν ακριβως τα ιδια στοιχεια.To νεο Punto περα απο τον πολυ καλο κινητηρα, εχει και καλο εξοπλισμο και μπορεις να το εξοπλισεις με ακομα περισοτερο. Η τιμη προς αποδοση παραμενει αριστη και οτι μειονεκτημα υπηρχε στο Punto2, με το Facelift απο οτι φαινεται οι Ιταλοι μεριμνησαν... εεε και εχει και 5 χρονια εγγυηση για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου....
-
1 JEEP 239
2 SUBARU 1943 LANDROVER 177
4 ALFA ROMEO 1595 SAAB 120
6 RENAULT 1147 MITSUBISHI 105
8 AUDI 1029 CITROEN 100
10 NISSANφίλε corsair tο σαϊτ που λες βγάζει αυτές ως δέκα χειρότερες σε αξιοπιστία
Και αυτές ως δέκα καλύτερες:1 MAZDA 50
2 FORD 663 FIAT 66
4 HONDA 685 VOLKSWAGEN 71
6 MERCEDES 717 TOYOTA 75
8 BMW 789 VOLVO 84
10 DAEWOOΡε τους άτιμους τους χάκερς
-
ουπς,συγγνώμη που γέμισα μια σελιδα
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
τι φωτα ειναι αυτα ρε γαμωτο ?ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ
-
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
τι φωτα ειναι αυτα ρε γαμωτο ?
ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ
Τα φώτα τα έκλεψαν από το Avensis και το όλο στυλ μοίαζει στο
Polo της προηγούμενης γενειάς. Κρίμα πάντως γιατί κάτι ο νέος
1400 βενζίνα και η Common Rail Diesel 2ης γενείας το FIAT έχει
τη δυνατότητα να πάει καλά..... αν ξεχάσεις λίγο ότι από τα έξω
θυμίζει Γερμανικό αυτοκίνητο των μέσων του 90... -
Oυδεποτε το Punto ηταν 860 κιλα... απο 935 ξεκιναει για την ακριβεια
Φίλε Corsair,αν ανατρέξεις στους 4τροχούς, θα δεις ότι το Πούντο 60 3πορτο,κάποτε ήταν 860 κιλά!Συγκεκριμένα,τον Αύγουστο,τον Μάρτιο και τον Μάιο ζυγίζε τόσα.Αυτά ήταν τα τεύχη που βρήκα πρόχειρα μπροστά μου!
Δεν θέλω να κάνω αντιπαράθεση με το 60αρι ή το 80αρι,αλλά εκείνος ο κινητήρας από πότε ακριβώς βρίσκεται στην παραγωγή; Λογικά,ένας κινητήρας του 2003 δεν θα έπρεπε να είναι πιο ελαφρύς από τον κινητήρα που ήδη υπάρχει εδώ και χρόνια; Από τη στιγμή κιόλας που χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία, δεν άλλαξε δηλαδή η πεπατημένη και υπάρχει πρόοδος. Όσον αφορά την αξιοπιστία, πες μου τι φήμη έχει η Φίατ και τι η Ρενώ; Σύμφωνοι, δεν είναι τα πάντα οι φήμες,αλλά πρέπει να είσαι ο πρώτος κάτοχος Πούντο που ακούω να μιλάει θετικά για την αξιοπιστία του. Τώρα,σαν ποιότητα συναρμολόγησης δεν μπορώ να σου πω τίποτα, γιατί είναι ('πείθει') υποκειμενικό θέμα. Α, όσο για τις εγγυήσεις, μπορείς να βασίζεσαι σε αυτές; Όχι μόνο για τη Φίατ (ελπίζω όντως να κάνει τη διαφορά στο after sales service, γιατί έτσι πρέπει με τόσες πωλήσεις) ,αλλά γενικά, αφού γενικά εδώ 'μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται'...[/quote] -
να προσθεσω οτι το δικο μου Πουντο 75 του 1996, με 122000χλμ, εχει βγαλειο σαν βλαβες μια τρομπα νερου και ΜΟΝΟ!!
-
Να προσθέσω για το θέμα των επιδόσεων ότι τα Rallye 1.3 έκαναν 0-100 9.6 και ήταν γύρω στα 800 κιλά. Όσο και αν δεν έβγαζαν τα άλογα (100) καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι πολύ χλωμό να κάνεις κάτω από 10 τα 100 με 95 άλογα. Ειδικά με τους νέους μπουκωμένους κινητήρες με τους 250 καταλύτες. Επιπλέον αν θυμάστε το Rallye 1.6 με 105 άλογα και 900 κιλά περίπου έκανε γύρω στο 9.5.Και ήταν και 1.6.
-
O ιδιος ο Βρεταννικος ο τυπος χαρακτηριζει το Punto ως ενα απο τα αποδεδειγμενα και αξιοπιστα μικρα αυτοκινητα... δεν το χαρακτηριζω μονο εγω που εχω γραψει 70Κ+ με μια μονο προωρη φθορα στο πλατω. Αν ψαξεις μεσα στο site καπου πρεπει να υπηρχε και ενα τοπικ οπου συζητουνταν μεταξυ των Fiatakidon περι αξιοπιστιας... για να δεις πως δεν ειμαι μονο εγω που δεν εχω αντιμετωπισει καποιο ιδιαιτερο προβλημα, αλλα και πολυ αλλοι. Επισης, αν δεν ηταν καλο, δεν θα ειχε ξεσκιστει στις πωλησεις. Για τα χρηματα του υπαρχουν και αλλες επιλογες στην τελικη τελικη... ετσι δεν ειναι?
Οσον αφορα το σερβις... τουλαχιστον 3 χρονια απο την επισημη αντιπροσωπεια που το πηγαινω ουδεποτε ειχα προβλημα, ηταν παντα υπευθυνοι και εντιμοι στην δουλεια τους. Αν θες μπορω να σου πω ποιο ακριβως ειναι το σερβις...Σχετικα με το site που εδωσα... εεε ναι... αυτα ειναι τα γεγονοτα Εχει και αναλυτικοτερους πινακες με τα επιμερους υποσυστηματα των αυτοκινητων και την αξιοπιστια του καθε κατασκευαστη για τα συγκεκριμενα κομματια. Μπορει αρκετοι απο σας να μενετε αφωνοι... εγω ομως αναλογα αποτελεσματα τα εχω ξαναδιαβασει πολλες φορες σε διαφορετικες εκδοσεις.
Εμμμ τελος παντων, αυτα. Οποιος δεν πειθετε ας παει να παρει ενα Fiat και ας σταματησει αυτος ο μυθος με το οτι τα Ιταλικα χαλανε και αλλα ωραια γιατι η πραγματικοτητα απεχει...
Ανανεωμένο Fiat Punto