-
Ο χρήστης blackharry66 έγραψε:
...ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ! !Aν γίνεται γράφε κι εσύ με μικρά γιατί τα κεφαλαία ιδίως σε μακροσκελή post είναι κουραστικά!
Φιλικά, AlexDesign.
-
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
...ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ! !
Aν γίνεται γράφε κι εσύ με μικρά γιατί τα κεφαλαία ιδίως σε μακροσκελή post είναι κουραστικά!
Φιλικά, AlexDesign.
Μπράβο, αλληλοσυνετιστείτε, γιατί δεν γίνεται να κάνω εγώ συνέχεια τον κακό με τα greeklish...
-Moderator-
-
Συμφωνώ για τα greeklish,αλλά δεν νομίζω οτι να γράφω με κεφαλαία είναι η ίδια περίπτωση(greeklish).Αφού όμως κουράζουν θα γράφω με μικρά.!
-
Ο χρήστης blackharry66 έγραψε:
Συμφωνώ για τα greeklish,αλλά δεν νομίζω οτι να γράφω με κεφαλαία είναι η ίδια περίπτωση(greeklish).Αφού όμως κουράζουν θα γράφω με μικρά.!Ναι, σίγουρα τα κεφαλαία δεν είναι τόσο ενοχλητικά όσο το greeklish.
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Συμφωνώ για τα greeklish,αλλά δεν νομίζω οτι να γράφω με κεφαλαία είναι η ίδια περίπτωση(greeklish).Αφού όμως κουράζουν θα γράφω με μικρά.!
Ναι, σίγουρα τα κεφαλαία δεν είναι τόσο ενοχλητικά όσο το greeklish.
Xμ... εξαρτάται!
Εμένα π.χ. τα κεφαλαία με ενοχλούν περισσότερο από τα greeklish, γι'αυτό και το επισήμανα. -
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Ναι, σίγουρα τα κεφαλαία δεν είναι τόσο ενοχλητικά όσο το greeklish.
Xμ... εξαρτάται!
Εμένα π.χ. τα κεφαλαία με ενοχλούν περισσότερο από τα greeklish, γι'αυτό και το επισήμανα.Συμφωνώ με τον Αλέξη. Ανάμεσα σε κεφαλαία και greeklish, χίλιες φορές τα greeklish....
-
Έχω ένα Toledo 11/2001 1.6 16V. Πήγα στην αντιπροσωπεία και τους ρώτησα για επίσημη βελτίωση. Είχα δει πως στο 8 βάλβιδο έβαζαν ένα κιτ τουρμπο που έφτανε την απόδοση στους 145 ίππους περίπου και με κόστος γύρω στα 3000-4000 ευρώ εαν θυμάμαι καλά.
Μου απάντησαν πως στο 16 βάλβιδο δεν γίνεται καμία βελτίωση και πως όποιος σου πει κάτι τέτοιο είναι το λιγότερο ψεύτης!
Θα θελα από κάποιον που γνωρίζει να το σχολιάσει. Γνωρίζω πως τα αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό γκάζι (όπως το δικό μου) γενικά δεν είναι και ιδιαίτερα διαθέσιμα σε μετατροπές μιας και χρειάζεται επαναπρογραμματισμός και τέτοια.
Εγώ ενδιαφέρομαι για μια αξιόπιστη πάνω από όλα μετατροπή (εαν είναι δυνατό και με εγγύηση) που να μου δώσει γύρω στα 10% σε ισχύ και ροπή. Το κόστος δεν είναι πρωταρχικός παράγοντας. -
Για το ίδιο θέμα ,μου είπαν οτι στο 1,6 κινητήρα με 16V,με το BMC βαρελάκι και την εξάτμιση της Surersprint από την SEAT SPORT θα έχω αύξηση περίπου 8-10% ! ! ! Ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει γιατί περιμένω και άλλες γνώμες .
-
Στα Λεόν του ενιαίου (που είναι σχεδόν 'μαμά'), έχουν βρει τρόπο ώστε να παρακάμπτουν τα εμπόδια του ηλεκτρονικού γκαζιού. Απ'ότι έχω ακούσει είναι μια εύκολη επέμβαση και αξίζει να την κάνετε. Για περισσότερα θα πρέπει να ρωτήσετε την Seat Sport.
-
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ . ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΑΤ ΛΕΟΝ 1.6 16V ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ [ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ] ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ.
ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΟΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ 16V ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΟΜΩΣ ΦΙΛΤΡΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΕΡΑ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟΚΟΥΤΙ .
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΑΞΑ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΚΑΙ ΠΙΣΩ.
ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΑΤΑΥΤΑ, ΤΗ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΔΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΟΙΩΣΑ/
ΤΟ ΛΕΟΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΔΕΝ ΚΟΥΜΠΙΑΖΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΕΠΡΙΖ ,ΑΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΛΙΓΟ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΒΕΝΖΙΝΑΣ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΛΕΕΙ ΜΕΝ ΣΟΥΠΕΡ ΠΛΑΣ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΥΠΕΡ ΠΛΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΑ 95 ΟΚΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΜΕ ΤΑ 91-93 ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΟΚΤΑΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΕΙΡΟΕΛΕΧΙΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ -
Φίλε Κώστα ,δεν μας είπες τι εξάτμιση έβαλες,και τι φίλτρο.Ως προς το θέμα βενζίνης τώρα,δεν βλέπω που μπορεί να βλάψει μια βενζίνη 98 οκτανίων.Εξάλλου ο κατασκευαστής μιλάει για 98 οκτ. και όχι για superplus!Γι'αυτό δεν νομίζω οτι ισχύει αυτό που λες για την Ευρώπη,καθοτι οι μονάδες μετρησης καθώς και ο τρόπος μέτρησης είναι κοινά.
-
Ο χρήστης maroulisk έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ . ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΑΤ ΛΕΟΝ 1.6 16V ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ [ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ] ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ.
ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΟΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ 16V ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΟΜΩΣ ΦΙΛΤΡΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΕΡΑ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟΚΟΥΤΙ .
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΑΞΑ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΚΑΙ ΠΙΣΩ.
ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΑΤΑΥΤΑ, ΤΗ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΔΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΟΙΩΣΑ/
ΤΟ ΛΕΟΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΔΕΝ ΚΟΥΜΠΙΑΖΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΕΠΡΙΖ ,ΑΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΛΙΓΟ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΒΕΝΖΙΝΑΣ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΛΕΕΙ ΜΕΝ ΣΟΥΠΕΡ ΠΛΑΣ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΥΠΕΡ ΠΛΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΑ 95 ΟΚΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΜΕ ΤΑ 91-93 ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΟΚΤΑΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΕΙΡΟΕΛΕΧΙΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑΤι μοντέλο είναι το αυτοκίνητο? Εμένα είναι 2001 1,4 16V μοντ. 2001 βέβαια αλλά πάλι έχει αυτού του τύπου την σκούπα πάνω στην μάσκα αλλά απουσιάζει το 'κλαπέτο' που λες. Πάλι εμένα το αυτοκίνητο λέει για 95 RON που σημαίνει 95 οκτάνια η super που αναφέρεις είναι 98 οκτάνια και του την βάζω απο τότε που το πήρα. Πάλι οι μηχανικοί στην SEAT μου το είπαν για καλύτερα να το κάνω αυτό. Δεν ξέρω ποιος σου είπε εσένα για προβλήματα και απειροελάχιστη διαφορά σε σχέση με την 'απλή', η αλήθεια είναι ότι υπάρχει διαφορά και αντιληπτή.
-
paidia exo leon olokainourgio exo grapsei 600 xiliometra. Simera ebala benzini apo shell tin v-power me ta 99 oktania.
O kataskeuastis gia to 1.4 16v pou exo milaei MONO gia benzini 95 oktanion.
Benzini 98 oktanion kai bale pernoun ta montela 1.6 16v , 1.8 20vt , 2.8 VR6.
Fisika den einai logiko ta 2 moter 1.4 16V kai 1.6 16V na pernoun diaforetikes benzines giati mono to kapaki allazei an den kano lathos...
Telospanton i Seat sto fylladio tou Leon ta parapano, epomenos kai ego den ksanabazo benzini pano apo 95 oktania gia na exo to kefali mou isixo...
Symfoneite?
-
Ο χρήστης klazog έγραψε:
paidia exo leon olokainourgio exo grapsei 600 xiliometra. Simera ebala benzini apo shell tin v-power me ta 99 oktania.O kataskeuastis gia to 1.4 16v pou exo milaei MONO gia benzini 95 oktanion.
Benzini 98 oktanion kai bale pernoun ta montela 1.6 16v , 1.8 20vt , 2.8 VR6.
Fisika den einai logiko ta 2 moter 1.4 16V kai 1.6 16V na pernoun diaforetikes benzines giati mono to kapaki allazei an den kano lathos...
Telospanton i Seat sto fylladio tou Leon ta parapano, epomenos kai ego den ksanabazo benzini pano apo 95 oktania gia na exo to kefali mou isixo...
Symfoneite?
Διαφωνώ ο κατασκευαστής αν προσέξεις αναφέρει ότι δέν έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί προβλήματα απο βενζίνη καλύτερης ποιότητας.Στο 1.4 16ν με 10.8 γεωμετρικό λόγο συμπίεσης καλύτερα 98και πάνω παρά 95 οκτάνια. Η συμβούλη μου είναι ότι άν το σηκώνει η τσέπη σου βάζε σούπερ αμόλυβδη για να έχεις πραγματικά το κεφάλι σου ήσυχο .
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Διαφωνώ ο κατασκευαστής αν προσέξεις αναφέρει ότι δέν έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί προβλήματα απο βενζίνη καλύτερης ποιότητας.Στο 1.4 16ν με 10.8 γεωμετρικό λόγο συμπίεσης καλύτερα 98και πάνω παρά 95 οκτάνια. Η συμβούλη μου είναι ότι άν το σηκώνει η τσέπη σου βάζε σούπερ αμόλυβδη για να έχεις πραγματικά το κεφάλι σου ήσυχο .Προφανώς και δεν θα πάθει τίποτα αν βάλεις καλύτερη βενζίνη. Μόνο το πορτοφόλι θα πονέσει
Ωστόσο δεν καταλαβαίνω το λόγο πρότασης βενζίνης 98 οκτανίων εξαιτίας του λόγου συμπίεσης. Αφού ο κατασκευαστής προτείνει 95, θα πει πως κρίνει πως, ακόμα και με αυτό το λόγο συμπίεσης, τα 95 αρκούν. Γιατί άραγε εμείς ξέρουμε καλύτερα (και μάλιστα βασιζόμενοι σε καθαρά τεχνικά κριτήρια, όπως ο λόγος συμπίεσης, δηλ. ανταγωνιζόμενοι την τεχνογνωσία του κατασκευαστή) ?
Επίσης δεν καταλαβαίνω τη λογική 'ο κατασκευαστής προτείνει 95, βάλε 98 για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο'. Από τι ? Από τυχόν νοθεία ? Μα (α) η 98 είναι πιο ύποπτη για νοθεία επειδή ακριβώς κοστίζει περισσότερο, άρα το κέρδος του νοθευτή είναι μεγαλύτερο (σημειωτέον πως το ευκολότερο πράγμα είναι να νοθεύσεις την 98 με ...95) (β) αν η λογική είναι '95 νοθευμένη = 92 και 98 νοθευμένη = 95, άρα είμαστε εντάξει', νομίζω είναι κάπως 'μπακάλικη'. Αμφιβάλλω πως αν ρίξεις πχ. πετρέλαιο μέσα στη βενζίνη, αυτή θα χάσει μόνο 3 οκτάνια ή θα παραμείνει βενζίνη έτσι και αλλιώς...
-
Ρε παιδια ειναι δυνατο να συζηταμε για το αν η καλυτερη βενζινη ειναι καλυτερη ?
η 98αρα δεν ειναι διαφορετικη σε 'κατι'
ειναι καλυτερη σαν καυσιμο
με αυτη τη λογικη κατασκευαζεταιακομα και αν θεωρησουμε οτι ενας κινητηρας δεν εχει κατασκευαστει να γνωριζει την υπαρξη της και αναλογως να ρυθμιζει την λειτουργια του το μονο που χανουμε ειναι τα λεφτα που δωσαμε
ειναι σαν να βαζεις σκληρο δισκο UDMA133 σε motherboard UDMA100
δεν χανεις τιποτα
απλα πληρωσες αδικα τον δισκο -
Δεν έχω δει ποτέ κανένα φυλλάδιο να απαγορεύει την χρηση βενζίνης πολλών οκτανίων.Αυτό που λένε είναι, ο ελάχιστος αριθμός οκτανίων,και οτι η χρήση καυσίμου με περισότερα οκτανια δεν θα έχει απαραίτητα και διαφορά στην αποδοση.Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν βλάπτει ,αυτό ειναι σίγουρο.Απλώς, άλλα αμάξια έχουν αισθητή βελτίωση και άλλα όχι.Μην ξεχνάτε όμως και την ποιότητα (νοθεία) της ελληνικής βενζίνης (μερικές φορές τα 99 οκτάνια εδώ είναι 94-95 ευρωπαικά).Η διαφορά φαινεται εαν κάποιος ταξιδεύει εξωτερικό.......
Α Ρ Α ( άποψη μου ) ,καλύτερα SURER PLUS ή V-POWER RACING ,για να είμαι ήσυχο . -
Ο κατασκευαστής δέν συνιστά αλλά προτείνει βενζίνη 95 ή 98 οκτανίων και αναφέρει ρητά ότι δέν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα απο χρήση βενζίνης καλύτερης ποιότητας απο τη προτεινόμενη! Παρακάτω σημειώνει ότι η χρήση βενζίνης πολλών οκτανίων( >95) δέν επηρεάζει σε καμιά περίπτωση τις τιμές μέγιστης ροπής και ιπποδύναμης!!
Το ιβιζα μου με εργοστασιακό κινητήρα χτυπάει πειράκια με 95αρα μάλλον μη νοθευμένη Shell. Επειδή συμφωνώ με>Ρε παιδια ειναι δυνατο να συζηταμε για το αν η καλυτερη βενζινη ειναι καλυτερη ?η 98αρα δεν ειναι διαφορετικη σε 'κατι'
ειναι καλυτερη σαν καυσιμο
με αυτη τη λογικη κατασκευαζεταιτελειώνω εδώ.
-
Και εγώ εχω πρόβλημα με την απλή αμόλυβδη,κυρίως οταν βάζω shell (leon 1.6 16v).Απώλεια δύναμης, απροθυμία να ανεβάσει στροφές, δυσκολία στην εκκίνηση, μη γραμμική λειτουργία κλπ κλπ.Οτι πρέπει για ενα γερό σπάσιμο νεύρων.Με την σουπερ αμόλυβδη που προτείνει ο κατασκευαστής, όλα διορθώνονται. Αρα τουλάχιστο για 1.6 16v δεν το συζητάμε ότι επιβάλλεται. Για το 1.4, απλώς προτείνεται.
Ερώτηση:έχει ρωτήσει/μάθει κανένας για τούρμπισμα αυτού του κινητήρα;Από την αντιπροσωπεία δεν υπάρχει κιτ.Μπουλέκος ίσως;Προς blackharry66: Το βαρελάκι δουλεύει ικανοποιητικά (δεν έχω αλλάξει εξάτμιση γιατί μου είπαν μονο τελικό καζανάκι 400 ευρώ remus).Ο θόρυβος διακριτικός και υπέροχος αλλά στην εθνική με πολλά κουράζει.Πάντως είδα διαφορά και σε ροπή 2,500 με 3,500 στροφές και σε δύναμη 5,800 μεχρι κόφτη που κόμπιαζε.
-
Ο χρήστης leon4john έγραψε:
Και εγώ εχω πρόβλημα με την απλή αμόλυβδη,κυρίως οταν βάζω shell (leon 1.6 16v).Απώλεια δύναμης, απροθυμία να ανεβάσει στροφές, δυσκολία στην εκκίνηση, μη γραμμική λειτουργία κλπ κλπ.Οτι πρέπει για ενα γερό σπάσιμο νεύρων.Με την σουπερ αμόλυβδη που προτείνει ο κατασκευαστής, όλα διορθώνονται. Αρα τουλάχιστο για 1.6 16v δεν το συζητάμε ότι επιβάλλεται. Για το 1.4, απλώς προτείνεται.
Ερώτηση:έχει ρωτήσει/μάθει κανένας για τούρμπισμα αυτού του κινητήρα;Από την αντιπροσωπεία δεν υπάρχει κιτ.Μπουλέκος ίσως;Προς blackharry66: Το βαρελάκι δουλεύει ικανοποιητικά (δεν έχω αλλάξει εξάτμιση γιατί μου είπαν μονο τελικό καζανάκι 400 ευρώ remus).Ο θόρυβος διακριτικός και υπέροχος αλλά στην εθνική με πολλά κουράζει.Πάντως είδα διαφορά και σε ροπή 2,500 με 3,500 στροφές και σε δύναμη 5,800 μεχρι κόφτη που κόμπιαζε.
Μην είσαι απόλυτος, κοίτα τι λένε τα εγχειρίδια χρήσεως κατασκευαστή και για τα μοτέρ 101HP VAG και ελάχιστο αριθμό οκτανίων 98.
Απλά...
Leon 1,6 16V Sport (ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ)