-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Ορμωμενος απο σχετικο topic για καταναλωση βενζινης, παιδια ποσο καινε οι δικες σας οι 147?Όσο έγραψες στο άλλο θέμα. Έχω καταφέρει να κάνω 550 χλμ με ένα γέμισμα όταν την έστρωνα (9-10lt/100km) αλλά από τότε που έβαλα φίλτρο και εξάτμιση δεν μπορώ να ανέβω πάνω από τα 450 γιατί απλούστατα ...δεν μπορώ να πείσω τον εαυτό μου να οδηγήσει οικονομικά!
Υ.Γ Τωρα θα γινω λιγο γκρινιαρης, αλλα πολλα απο αυτα που συζηταμε θα μπορουσαμε αν τα λεγαμε και απο κοντα. Παρολο που θεωρηθηκε καλη ιδεα η συγκεντρωση των Alfisti η ανταποκριση ηταν μαλλον απογοητευτικη (ακομα και για τον καφε που ειπαμε χθες)
Ίσως ο κόσμος δεν μπορεί καθημερινές. Οι περισσότεροι από μας δουλεύουν σκληρά χωρίς ωράριο (όταν δεν γράφουν στο φόρουμ ) οπότε μάλλον δε βολεύονται. Μήπως να δοκιμάζαμε για Κυριακή μεσημεράκι;
-
Γειά σας Φιλοι μου,
Τι έγινε εκτές κάνατε συνάντηση? Δυστυχώς και Sorry κι'όλας εγώ όχι σε συνάντηση θα ερχόμουνα, αλλά ούτε υπολογιστή δεν μπορούσα να ανοίξω!Όντως η Alfa μας με 10-20 αλογάκια θα έσκιζε! όσο έχει δηλαδή, ο 1.800άρης της αδελφής 156.
Γιατί δε την βγάλανε με τον 1.8 ?
Έχετε ακούσει πότε και με τι τιμή θα έρθει η 2.0 JTS με τα 165 αλόγατα !!Ekvus, για την κατανάλωση που ρωτάς,
Με οικονομική οδήγηση, χωρίς μποτιλιαρίσματα: 8.0 Λιτρα στα 100 χλμ
Η χαμηλώτερη που έχω δει είναι Διαδρομή Αγ. Παρασκευή - Τύμβο Μαραθώνα 7.0 μπορεί και λιγότερο !!!!!με μποτιλιαρίσματα περνάει τα 11.5 ,καλά δε με clima 13.5 - 14.5 !!
Εθνική και γενικά ταξίδι, ανάλογα πόσο βαρύ είναι το πόδι, κυμαίνεται από
8.5 με ρυθμούς 120-140, μέχρι 11L, με ταχύτητες 160-200 ! -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ίσως ο κόσμος δεν μπορεί καθημερινές. Οι περισσότεροι από μας δουλεύουν σκληρά χωρίς ωράριο (όταν δεν γράφουν στο φόρουμ ) οπότε μάλλον δε βολεύονται. Μήπως να δοκιμάζαμε για Κυριακή μεσημεράκι;Ενταξει ρε kyan το καταλαβαινω αυτο που λες και τα δικα μου ωραρια ειναι γ...σε τα, αν δουλευες σε εταιρεια πληροφορικης θα ηξερες (δεν μου λες εσυ ειπες οτι σπουδαζεις ΑΣΟΕΕ ή κανω λαθος?) αλλα με εξαιρεση εσενα, εμενα και τον gatony οι υπολοιποι δεν απαντησαν καν. Εξαλλου απο εμπειρια ξερω οτι αυτα τα kickoff meetings ειναι ολη η ουσια!!
-
ekvus έχεις 1000% δίκιο και ήταν ανοησία εκ μέρους μου που δεν ανέφερα ότι δεν μπορούσα χθές βράδυ. Sorry και πάλι
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
ekvus έχεις 1000% δίκιο και ήταν ανοησία εκ μέρους μου που δεν ανέφερα ότι δεν μπορούσα χθές βράδυ. Sorry και πάλιaleng apology accepted . Να σε βαλω και εσενα στην λιστα αυτων που ειναι μεσα για την συναντηση? γιατι μεχρι τωρα δεν εχεις τοποθετηθει.
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
αν δουλευες σε εταιρεια πληροφορικης θα ηξερες (δεν μου λες εσυ ειπες οτι σπουδαζεις ΑΣΟΕΕ ή κανω λαθος?)Χεχε, τυγχάνει να δουλεύω κι εγώ σε εταιρεία πληροφορικής οπότε ξέρω πολύ καλά από τα 'ωράρια' της πληροφορικής. Αυτός που σπουδάζει στην ΑΣΟΕΕ είναι άλλος.
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
με μποτιλιαρίσματα περνάει τα 11.5 ,καλά δε με clima 13.5 - 14.5 !!Αλλη μια ερωτηση, το clima ποσο ψοφαει τον κινητηρα? Αυτο που εχω δει εγω, ειναι οτι χαμηλα τον 'σκοτωνει'. Δεδομενου και του μικρου 'τζογου' που εχει το γκαζι θελει λιγη προσοχη στα ξεκινηματα!!
-
Το clima αφαιρεί γύρω στο 20 με 30% από την ισχύ του κινητήρα (νομίζω άλλωστε ότι αυτό αναφέρεται και στο βιβλίο του κατασκευαστή). Έχετε παρατηρήσει ποτέ να βγαίνει ζεστός αέρας από το καπό στο σημείο ένωσής του με το μπροστινό τζάμι;
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Το clima αφαιρεί γύρω στο 20 με 30% από την ισχύ του κινητήρα (νομίζω άλλωστε ότι αυτό αναφέρεται και στο βιβλίο του κατασκευαστή).Νομίζω ότι αυτό είναι ακραία τιμή που ισχύει σε πολύ ζεστές μέρες μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία του εσωτερικού ή αν βάλεις το αυτόματο σύστημα στο 'Lo'. Όταν λειτουργεί απλά για να συντηρήσει τη θερμοκρασία του εσωτερικού στο ίδιο επίπεδο δεν πρέπει να αφαιρεί πάνω από το 5-10%.
Το χειμώνα δε, αν ανάψεις το συμπιεστή μόνο και μόνο για να μη θολώνουν τα τζάμια δεν φαίνεται να καταναλώνει σχεδόν καθόλου ισχύ.
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Το clima αφαιρεί γύρω στο 20 με 30% από την ισχύ του κινητήρα (νομίζω άλλωστε ότι αυτό αναφέρεται και στο βιβλίο του κατασκευαστή).;ΠΟΣΟΟΟΟΟ?
Δεν πιστεύω τόσο πολύ, νομίζω γύρω στο 15%? Σε ποια σελίδα αναφέρεται ακριβώς?Έχετε παρατηρήσει ποτέ να βγαίνει ζεστός αέρας από το καπό στο σημείο ένωσής του με το μπροστινό τζάμι;
Που ακριβώς,γίνε πιο σαφής.Σε όλο το μήκος της ένωσης με παρμπρίζ?
-
Ναι σε όλο το μήκος. Η αλήθεια είναι πως το παρατήρησα μια μόνο φορά. Μήπως οφειλόταν στη λειτουργία του βεντιλατέρ;
-
Ρε παιδιά ξεφτύλα η ροπή μας χαμηλά. Μου έχει σβήσει σε εκκινήσεις τα καλοκαίρια με το clima στο on άπειρες φορές! Ιδιαίτερα αν είναι φορτωμένο το αμάξι και έχει έστω και λίγη ανηφόρα, θέλει 3000+ στροφές για να ξεκινήσει.
Α, και κάτι άλλο ρε παιδιά. Κάποιος (sorry που δεν θυμάμαι όνομα L ) ανέφερε ότι με παραπάνω πίεση στα πίσω ελαστικά καταφέρνει να πλασάρει την 147. Γιατί αυτό εγώ το πετυχαίνω αντίστροφα; Μήπως υπάρχουν 2 τρόποι; Υπερβολικά υψηλή και υπερβολικά χαμηλή πίεση; Πάντως όταν λέω πλασάρισμα, δεν εννοώ τίποτα τραγικό και θεαματικό για τους θεατές. Απλά με άφημα, τσίμπημα του φρένου και λίγο πιο απότομο τιμόνι καταφέρνω να τη γλιστρήσω λίγο πίσω και να μπεί μονοκόμματη στη στροφή. Και βέβαια αυτό όχι και σε τόσο καλή άσφαλτο. Εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι πιο θεαματικό; Χωρίς όμως στραμπούλιγμα του αυτοκινήτου,δεν το ευχαριστιέσαι έτσι.
Α μια και πήρα φόρα τώρα και λέω να ρωτήσω και ένα άλλο θέμα,το χειρόφρενο.Ορισμένες φορές πετυχαίνω κάτι έρημες κατηφορικές φουρκέτες με άπλα και ορατότητα. Εκεί δεν αντιστέκομαι και μπαίνω με χειρόφρενο. Το γυρνάω ωραία το αυτοκίνητο (ταχύτητα εισόδου όχι πάνω από 50km/h ,φοβάμαι για παραπάνω) και μετά το ανάποδο (κορυφαίο το τιμονάκι μας σε κάτι τέτοιες φάσεις ) δίνω γκάζι για να φύγω. Έλα όμως που σε εκείνες τις στροφές η 2α μας είναι ψόφια και με αφήνει ουσιαστικά χωρίς γκάζι. Τι να κάνω ρε παιδιά; Να μην αφήνω καθόλου το γκάζι για να κρατάω ψηλά τις στροφές; Να βάζω 1η; Για πείτε, εσείς τι κάνετε;Αυταααά! Και sorry για την πολυλογία αλλά είχα καιρό να γράψω και μου ήρθαν όλα μαζι!
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Μου έχει σβήσει σε εκκινήσεις τα καλοκαίρια με το clima στο on άπειρες φορές! Ιδιαίτερα αν είναι φορτωμένο το αμάξι και έχει έστω και λίγη ανηφόρα, θέλει 3000+ στροφές για να ξεκινήσει.Μάλλον το ηλεκτρονικό γκάζι φταίει για όλα αυτά. Αργεί να ανεβάσει στροφές ο κινητήρας από το ρελαντί. Αν έχει ήδη κάποιες στροφές αποκρίνεται καλά. Όπως έχω πει με ένα ελεύθερο φίλτρο βελτιώνεται η κατάσταση.
Α, και κάτι άλλο ρε παιδιά. Κάποιος (sorry που δεν θυμάμαι όνομα L ) ανέφερε ότι με παραπάνω πίεση στα πίσω ελαστικά καταφέρνει να πλασάρει την 147. Γιατί αυτό εγώ το πετυχαίνω αντίστροφα; Μήπως υπάρχουν 2 τρόποι; Υπερβολικά υψηλή και υπερβολικά χαμηλή πίεση;
Εγώ είπα για πιέσεις 34psi εμπρός και 32psi πίσω. Μάλλον το ίδιο κάνεις κι εσύ.
Εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι πιο θεαματικό; Χωρίς όμως στραμπούλιγμα του αυτοκινήτου,δεν το ευχαριστιέσαι έτσι.
Δοκίμασε επίσης να μπεις οριακά με γκάζι και στην κορυφή να αφήσεις στιγμιαία το γκάζι και να το ξαναπατήσεις. Αποτέλεσμα: Βγαίνεις με τις πόρτες χωρίς να χάσεις πολλή ταχύτητα! Προσοχή όμως, μόνο σε έρημο δρόμο που τον ξέρεις τέτοιες ταρζανιές.
Τι να κάνω ρε παιδιά; Να μην αφήνω καθόλου το γκάζι για να κρατάω ψηλά τις στροφές; Να βάζω 1η; Για πείτε, εσείς τι κάνετε;
Χμμμ... δεν τα πάω καλά με το χειρόφρενο αλλά ένας μηχανόβιος θα σου έλεγε να πατινάρεις λίγο το συμπλέκτη ώστε να μείνουν σχετικά ψηλά οι στροφές του κινητήρα και να μην κρεμάσει.
Disclaimer: Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ εγώ... -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Τι να κάνω ρε παιδιά; Να μην αφήνω καθόλου το γκάζι για να κρατάω ψηλά τις στροφές; Να βάζω 1η; Για πείτε, εσείς τι κάνετε;
Χμμμ... δεν τα πάω καλά με το χειρόφρενο αλλά ένας μηχανόβιος θα σου έλεγε να πατινάρεις λίγο το συμπλέκτη ώστε να μείνουν σχετικά ψηλά οι στροφές του κινητήρα και να μην κρεμάσει.
Disclaimer: Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ εγώ...Mύτη-τακούνι, εκτός και αν σας αρέσει να φρενάρετε με το αριστερό.
Κάτι τέτοια σου διαφεύγουν Κώστα μου, και σε προλαβαίνουν και τα swift τα πεντάπορτα.
Διόρθωση: είχα την εντύπωση ότι μιλούσατε γενικά για στροφές. Μια και τώρα είδα ότι μιλάτε για χειρόφρενο, το ίδιο 'πρόβλημα' (κακούργα κενωνία...) είχα με την 146 boxer 1.4. Μηδέν ροπή...
Μία είναι η λύση : ανοιχτά ανοιχτά, και με πατημένο γκάζι (όχι τέρμα θα κρεμάσει), για να τραβήξει η δευτέρα... -
Ρε παιδιά ξεφτύλα η ροπή μας χαμηλά. Μου έχει σβήσει σε εκκινήσεις τα καλοκαίρια με το clima στο on άπειρες φορές!Otan pirame to autokinito apo to ypogeio tou Mosxou (anhfora megalis klisis gia osous pirane autokinito apo ekei 8a 3eroun) o adelfos mou den mporouse me 1h taxuthta na to anebasei (patage gkazi alla auto tipote).
Sthn idia anifora to Jetta VR6 tin anebainei bazontas 1h KAI AFHNONTAS TON SYMPLEKTI MONO. Den xreiazetai na patiseis gkazi.
Pantws to 147 to xarika, o kinitras einai OK (gia 1.6, ligo palios alla still OK) alla ta ka8ismata den einai kala/aneta.
-
Τι να κάνω ρε παιδιά; Να μην αφήνω καθόλου το γκάζι για να κρατάω ψηλά τις στροφές; Να βάζω 1η; Για πείτε, εσείς τι κάνετε;Pare thn GTA.
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Κάτι τέτοια σου διαφεύγουν Κώστα μου, και σε προλαβαίνουν και τα swift τα πεντάπορτα.Ρε, δε θα σκάσω μύτη με την Alfasud με τα διπλά ΝτελΟρτο με ροπή από το ρελαντί να δείτε τι εστί βερύκοκο!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κάτι τέτοια σου διαφεύγουν Κώστα μου, και σε προλαβαίνουν και τα swift τα πεντάπορτα.
Ρε, δε θα σκάσω μύτη με την Alfasud με τα διπλά ΝτελΟρτο με ροπή από το ρελαντί να δείτε τι εστί βερύκοκο!
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Τι εννοείς Πέτρο;
Όντως ο καρμπιρατεράτος boxer 1.7 8V της 33QV έχει ΡΟΠΗ από 0 στροφές! Αν θες σου κάνω και ...demo! -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Τι εννοείς Πέτρο;
Όντως ο καρμπιρατεράτος boxer 1.7 8V της 33QV έχει ΡΟΠΗ από 0 στροφές! Αν θες σου κάνω και ...demo!Πέτρο μην τον ερεθίζεις... θα το κάνει!!!!!
(Ή, αν δεν προλαβαίνει, θα το αναλάβω εγώ )
Και, μιας και το ανέφερε ο Κουμπάρος, δεν θυμάμαι ποιος είπε:
'Horsepower sells cars, torque wins races'
Θυμάται κανείς;
Alfa 147 forum