-
Εδώ είμαι! Παρακολουθώ ανελλιπώς τι συμβαίνει
-
Ο χρήστης dimxar έγραψε:
Φίλοι Alfisti σας χαιρετώ.Καλωσήρθες κι από μένα.
VDC (λάθος - λάθος),
Τώρα τι να σου πώ;! Έβγαλες τα μάτια σου με τα ίδια σου τα χέρια!
ΘΕΜΑ 2ο
Ένα ακόμα πρόβλημα που έχω (και που δεν βρίσκει κανείς τι στο καλό είναι) είναι ένας ανεπαίσθητος μεταλλικός θόρυβος συντονισμού στις 2.300 με 2.500 στροφές με 1η και 2α (κυρίως στις ανηφόρες). Είναι τόσο ανεπαίσθητος που οι ..γηξκσφηξκ. στη Spicar κάνουν ότι δεν τον ακούν.
Από εξάτμιση δεν είναι.Είναι η μεταλλική ποδιά που καλύπτει τους σωλήνες της εξαγωγής, μαζί με τα λαμάκια της. Το πάνω μέρος της φαίνεται μπροστά στο διαμέρισμα του κινητήρα. Δεν υπάρχει 147 στην οποία αυτή η ποδιά να μην είναι ραγισμένη ή σπασμένη στο κάτω μέρος της.
ΘΕΜΑ 3ο
Από τελική πως πάτε ?Όπως ο TAGHeuer, αν και έχω πολύ καιρό να την τελικιάσω.
ΘΕΜΑ 4ο
Και μία ακόμα ερώτηση. Ποιά είναι η γνώμη σας για αλλαγή στα ελαστικά μπρος πίσω ?Απαραίτητη. Λόγω γεωμετρίας (κάμπερ και απόκλιση μπροστά) η 147 τρώει τα μπροστινά ελαστικά στο εσωτερικό του πέλματός τους. Σε ελαστικά που έχουν κάνει >= 15000χλμ (με μπόλικο στρίψιμο και χωρίς VDC ) η φθορά είναι εμφανέστατη σε εκείνο το σημείο, αφού αρχίζουν να εξαφανίζονται τα αυλάκια!
Στις 15.000 χλμ που ήμουν έτοιμος να το κάνω μου είπαν στο συνεργείο για διαφορετικό πάτημα εμπρός πίσω,
Δηλαδή περισσότερη υπερστορφή; Και σε χαλάει;
για διάφορα προβλήματα που θα είχα ειδικά στην 147 (λόγω διαφορετικών γωνιών καμπερ)
Δηλαδή; Τι σου είπαν ακριβώς;
-
Για τα λάστιχα, επειδή άλλαξα και εγω πρόσφατα παρατήρησα τα εξής:
530 και στην συνέχεια 720 έβαζα τα τελευταία 6 χρόνια, πρωτη φορά δοκίμασα τα Exalto.
Με τα τελευταία Potenza έκανα 35.000χλμ και πραγματικά για την χρήση που τα ήθελα ήταν άψογα. (και πανω-κατω σε πεζοδρόμια, και γρήγορα στην Εθνική, και καλά στην βροχή και με καλο feedback παρά το ψηλό προφίλ (60).
Τα Potenza σε διάσταση 185-60-14 ειναι πολυ σκληρότερα απο τα Exalto σε 195-50-15 και με την αλλαγή στην διάσταση της ζάντας δεν έχασα καθόλου σε άνεση. Ακόμα και με πίεση 0, κυριολεκτικά! δεν έχασαν το σχήμα τους οταν κάποια στιγμή αρπαξαν καρφί. Τα πλαινά στα Exalto δεν δείχνουν να μπορούν να αντέχουν μεγάλη πίεση.
Οσο για τα κρατήματα, μεσα στην Αθήνα δεν εχω δεί διαφορά στο κράτημα, αλλωστε τα στρώνω ακόμα. -
εγώ είμαι στον 1ο γεμάτο χρόνο με την δική μου. Τον ήχο του συγχρονιζέ της τρίτης μου τον έχει βγάλει μερικού μήνες, αν και ξέρω από το alfaowner πως το πρόβλημα αυτό είναι κλασσικό και δεν με απασχολεί. Θα τους το δώσω να το αλλάξουν τώρα με το ετήσιο σέρβις, νομίζω είναι υπερβολικό να απαιτείς αλλαγή κιβωτίου. Η πιθανότητα για το πρόβλημα αυτό μου είναι γνωστή από την εποχή που έκανα έρευνα αγοράς. Να δω όμως πως θα εντοπίσω όλους τους τριγμούς να μου τους φτιάξουν που να πάρει.
-
Καλώς ήρθες φίλε στην παρέα μας. Είμαι σίγουρος ότι εδώ θα βρεις απαντήσεις σε πολλά από τα θέματα που σε απασχολούν. Αναφορικά με τα ερωτήματά σου έχω να πω τα εξής.
ΘΕΜΑ 1ο
ΟΜΩΣ!!! Εδώ και κανένα τρίμηνο έχω πρόβλημα την τρίτη ταχύτητα. Ένα ενοχλητικό γκλακ σε γρήγορα ανεβάσματα και κατεβάσματα από τις 4.000 στροφές και πάνω.Το συγκεκριμένο πρόβλημα το είχα και εγώ σχεδόν από την αρχή. Αφού το ανέφερα 1-2 φορές στους μηχανικούς της αντιπροσωπείας οι οποίοι στην αρχή έκαναν την πάπια, στο τέλος όμως κατάλαβαν το πρόβλημα και με αλλαγή του συγχρονιζέ της 3ης όλα καλά.
Στο θέμα του μεταλλικού θορύβου αν και με σπασμένη ποδιά του προκαταλύτη δεν ακούω κάτι παρόμοιο. Το δικό μου πρόβλημα είναι ένα τρίξιμο σαν χαλασμένο ελατήριο κρεβατιού ότν περνάω με μικρή ταχύτητα πάνω από σαμαράκια.
Τελική ταχύτητα - όποτε το επιδιώκω βλέπω σχετικά άνετα 210 στο κοντέρ σε ευθεία.
Αλλαγή ελαστικών εμπρός-πίσω: έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στα 32000χλμ. και το γλύστριμα μειώθηκε αρκετά.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
-
Ο χρήστης kosavr έγραψε:
Αλλαγή ελαστικών εμπρός-πίσω: έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στα 32000χλμ. και το γλύστριμα μειώθηκε αρκετά.
Tι λάστιχα έβαλες?
-
kosavr έγραψε:
Tι λάστιχα έβαλες?
Δεν έβαλα καινούργια λάστιχα, έκανα αλλαγή τα πίσω μπρόστα στα μανίσια λάστιχα (GOODYEAR).
-
Που είστε Παιδιά ???? (Aleng, Alfa147είσαι μόνο στο GTC;, Kosavr, 147GR ρε Γιώργη Ιταλία είσαι ;;, Stefanos147, adim, και άλλοι...)
Δεν είμαι μόνο στο gtc απλώς εκεί έχω και αρκετούς φίλους που κάνουμε και παρέα
Φυσικά θα ήθελα και εσάς να σας γνωρίσω ( ετοιμάζω και ένα μαγαζί με το φίλο μου Νίκο (larini) και είμαστε συνέχεια στο τρέξιμο)
Άντε κανονίστε να τα πούμεΓια λάστιχα παιδία εγώ φοράω τα GOOD YEAR F1 215/45/17
Και είμαι πολλή ευχαριστημένος έχω μπει και στα μέγαρα χωρίς κανένα πρόβλημα τα λάστιχα είναι απλώς βεντούζες
Για τον θόρυβο που λέτε νομίζω ότι μάλλον είναι το αλουμίνιο στην εξαγωγή το έχω αλλάξει 3 φορές και σήμερα ξανά άκουσα τον ίδιο θόρυβοΚανονίστε καφέ θα πάρω και τον Νίκο (larini ) για να χαζέψετε λίγο το εργαλείο του
Όσοι την έχετε δει καταλαβαίνετε τι εννοώ -
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Στενοχωριέμαι όμως γιατι έχουν ψιλοχαθεί παλιοί forumάδες
Που είστε Παιδιά ???? ... 147GR ρε Γιώργη Ιταλία είσαι ;;,Dimxar, τα exalto που είχες τι ταχύτητας ήταν; εννοώ ήταν 91W ή 91V;
Δεν έκαναν υπερβολικό θόρυβο;
Και εγώ θέλω λάστιχα αλλά το καθυστερώ λόγω κακών δρόμων !! Ευελπιστώ ότι με τους Ολυμπιακούς θα ρίξουν καμιά καλή ασφαλτο!
Σκεφτομαι για τα Michelien Primacy...Πριν από καμιά εβδομάδα που μίλησα με τον 147GR ήταν ακόμα στην Ιταλία. Και το χειρότερο; Ο ανίκανος δεν μπορεί να μου βρει μια σημαία της Alfa Romeo! Κουλός σε όλα του αυτός ο Γώγος!
Όσον αφορά τα Primacy, τα έβαλα εγώ πριν από κανά χρόνο, όταν έβαλα 16άρα ζάντα. Δεν μοιάζει να είναι το απόλυτο λάστιχο για σκίσιμο. Είναι όμως απολαυστικότατο στην εθνική, ενώ θυμάμαι με είχε αφήσει εντυπωσιασμένο ένα καλοκαιριάτικο πρωϊνό προς Χολομώντα μεροιά. Τρελό στροφιλίκι και ένιωθες ότι το λάστιχο λειτουργούσε άψογα. Ίσως η μοναδική φορά που ζαλίστηκα οδηγώντας. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν χρησιμοποιείς το αμάξι καθημερινά στην πόλη και εάν ταξιδεύεις συχνά στην εθνική.Να πω κι εγώ τώρα το μικροπροβληματάκι μου. Καθαρά Δευτέρα και βλέπω ξαφνικά το λαμπάκι του αερόσακου αναμένο. Τρίτη χαράματα (εφόσον είχα ταξίδι) πάω σε επαρχειακό εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Συνδέουμε το διαγνωστικό μαραφέτι και βλέπουμε (αν θυμάμαι καλά) υψήλή πίεση στον πλευρικό αερόσακο συνοδηγού. Του ρίχνουμε ένα μηδενισμό και σε 5 λεπτάκια πάλι στο δρόμο η Alfa με το λαμπάκι σβηστό. Μετά όμως από 3 ωρίτσες κι ενώ ταξίδευα βλέπω το λαμπάκι να ξανανάβει.
Καμιά ιδέα-εμπειρία; Να πάω να το ξαναμηδενίσω και να δω τι θα γίνει; -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Να πω κι εγώ τώρα το μικροπροβληματάκι μου. Καθαρά Δευτέρα και βλέπω ξαφνικά το λαμπάκι του αερόσακου αναμένο. Τρίτη χαράματα (εφόσον είχα ταξίδι) πάω σε επαρχειακό εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Συνδέουμε το διαγνωστικό μαραφέτι και βλέπουμε (αν θυμάμαι καλά) υψήλή πίεση στον πλευρικό αερόσακο συνοδηγού. Του ρίχνουμε ένα μηδενισμό και σε 5 λεπτάκια πάλι στο δρόμο η Alfa με το λαμπάκι σβηστό. Μετά όμως από 3 ωρίτσες κι ενώ ταξίδευα βλέπω το λαμπάκι να ξανανάβει.
Καμιά ιδέα-εμπειρία; Να πάω να το ξαναμηδενίσω και να δω τι θα γίνει;Το πρόβλημα με το λαμπάκι προκαλείται συχνά από τα καλώδια που υπάρχουν κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Αυτά δεν είναι σωστά προστατευμένα, οπότε με την κίνηση (μπρος - πίσω, κυρίως στο 3θυρο) ανάβει το λαμπάκι του αερόσακου. Αν είναι αυτό δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, απλά χρειάζεται να μονωθούν - προστατευθούν καλύτερα αυτά τα καλώδια. Στα περισσότερα εξουσιοδοτημένα το πρόβλημα είναι γνωστό και ξέρουν να το αντιμετωπίσουν σωστά...
-
Καλημέρα Παιδιά !!
Alfista, ο Droemmen έχει δίκιο! Αν και εμένα (ευτυχώς..) δεν μου έχει τύχη, συνήθως φταίει το καλώδιο κάτω από το κάθισμα ,για το λαμπάκι του AirBag. Οπότε για τσεκαρέ το.
Να σε ρωτήσω κάτι ακόμη για τα Primacy. Μετι δείκτη ταχύτητας τα έβαλες ; (τα 'μαμίσια' μου ContiSport, είναι 91W , και αργούν ΠΑΡΑ πολύ να ζεσταθούν !!Νομίζω σιγά-σιγά ότι πρέπει να κανονίσουμε συνάντηση-βόλτα.
Ξαναθέτω την ιδέα για παραλία Βαρνάβα (Για όσους δεν ξέρουν : Παραθαλάσιο ΨαροΧώρι στην Αττική, Από Καπανδρίτι ακολουθεις μια φοβερή διαδρομή που καταλήγει ανάποδα στη ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΑΡΝΑΒΑ !! )
Πρωτείνω ενα από τα Σ ή Κ , μετά τις εκλογές στις 7 Μάρτη και πριν την 25 Μαρτιου. -
To λαμπάκι του airbag είναι σύνηθες. 5 φορές (οι 4 συνεχόμενες, μόλις γινάταν reset, ξαναναβε). Τότε άλλαξαν τον αισθητήρα του airbag στο τιμόνι. Μετά από 1 χρόνο άναψε άλλη μία φορά.
-
TAG, μεσα!
-
Κι εγώ κατ'αρχήν μέσα για Βαρνάβα, αν και λόγω πεσμένων αμορτισέρ θα δυσκολεύομαι να σας ακολουθήσω.
-
Άσε Kyan,
Και εγώ μια από τα ίδια είμαι !! συν τα φαγωμένα λάστιχα
Βόλτα θα πάμε...!Alfa147 ρήξε την ιδέα στους Alfisti του GTC !!
Θα είναι φανταστικά να μαζευτούμε καμιά 30αρία+ Alfa147, 156, 145/6, αλλά και πανέμορφες 'Γριούλες' .
Πάντως προτείνω ΜΟΝΟ ALFA ROMEO !!
(Χωρίς παρεξήγηση προς τους υπόλοιπους απανταχού Forumίστες !! ) -
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Καλημέρα Παιδιά !!
Να σε ρωτήσω κάτι ακόμη για τα Primacy. Μετι δείκτη ταχύτητας τα έβαλες ; (τα 'μαμίσια' μου ContiSport, είναι 91W , και αργούν ΠΑΡΑ πολύ να ζεσταθούν !!Σοβαρά έχεις δείκτη W σε 1600άρα 147? Πολύ αισιόδοξοι μου φαίνονται αυτοί οι Ιταλοί! Τα Primacy έχουν δείκτη V (όπως και τα άθλια 15άρια Firestone που είχε μαμά το αμάξι). Και πάλι για να ζεσταθούνε και τα πίσω θες κάποια ώρα-προσπάθεια.
Για τον αερόσακο αυτό που όλοι ψιλιαζόμασταν ήταν και η εκδοχή της αντιπροσωπείας όπου πήγα πριν από λίγο (εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Alfa που βρίσκεται στα ανατολικά της Θεσ/νίκης). Εξυπηρετικότατοι, χωρίς γκρίνιες του στυλ 'απαγορεύεται να μπείτε στο συνεργείο και να δείτε τι μλκς κάνουμε κτλ'. Βέβαια δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα φέρουν τα 2 λεπτά που πέρασε ο μηχανικός σκυμένος κάτω από το κάθισμα, πάντως ήτανε πολύ φιλικός, και το κυριότερο με εξυπηρέτησαν άμεσα και δεν χρειάστηκε να κλείσω ραντεβού για 10 μέρες μετά (όπως συμβαίνει με τους συγκαμένους στην αντιπροσωπεία που βρίσκεται στα δυτικά! ).
Όσο για τη συνάντηση εγώ θα πρότεινα να σκεφτόμασταν το ΣΚ που είναι καπάκι μετά την 25η μπας και μπορέσουμε να κατέβουμε κι εμείς του Βορρά (αν υπάρχει ακόμα κανά φράγκο).
-
XA!ΧΑ! Μου φαινεται ολοι για αμορτισερ ειμαστε
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κι εγώ κατ'αρχήν μέσα για Βαρνάβα, αν και λόγω πεσμένων αμορτισέρ θα δυσκολεύομαι να σας ακολουθήσω.Άσε Kyan,
Και εγώ μια από τα ίδια είμαι !! συν τα φαγωμένα λάστιχα
Βόλτα θα πάμε...!Ναι, ναι, μας πείσατε, όλοι με τα όρια (30-50) θα πηγαίνετε!!!
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Όσο για τη συνάντηση εγώ θα πρότεινα να σκεφτόμασταν το ΣΚ που είναι καπάκι μετά την 25η μπας και μπορέσουμε να κατέβουμε κι εμείς του Βορρά (αν υπάρχει ακόμα κανά φράγκο).Ε δεν γίνεται να κατέβουν ακόμα και βόρειοι και να λείπω εγώ
μέσα! -
Ε δε νομίζω να κατέβω σε κατηγορία ταχύτητας H ;;;
Ekvus , Kyan, TAG : 'τρια σετ B&G παρακαλώ πόσο μας τα αφήνεται ;;'
Επειδη η ιδέα της Συνάντησης είναι ακόμη νοπή, δεν υπάρχει καμία δεσμευση. Όλα είναι συζυτήσιμα Κατεβα εσύ από την αγαπημένη Θεσ/νικη... και τα άλλα άστα πάνω μας !!
Alfa 147 forum