-
. 215/45 17” spoked alloy wheels with TI logo
· TI rear spoiler
· Racing type brake pads
· GTA front lights
. Kick-plate with TI initials
· Sporting setup
· Leather sports seats
· Leather steering wheel and gear lever knob
· Radio controls on steering wheel
· Dark ceiling
· Black TI interior gripsΑν δίνουν αυτό το κιτ αναβάθμισης με 2300 € τότε αξίζει. Αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν περιλαμβάνει τα δέρματα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
· Sporting setupΑυτό είναι δυστυχώς πολύ ασαφές. Μάλλον με διαφημιστικό 'όρο' που δε σημαίνει τίποτα μοιάζει.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
. 215/45 17” spoked alloy wheels with TI logo
· TI rear spoiler
· Racing type brake pads
· GTA front lights
. Kick-plate with TI initials
· Sporting setup
· Leather sports seats
· Leather steering wheel and gear lever knob
· Radio controls on steering wheel
· Dark ceiling
· Black TI interior gripsΑν δίνουν αυτό το κιτ αναβάθμισης με 2300 € τότε αξίζει. Αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν περιλαμβάνει τα δέρματα.
Προφανώς ούτε οι υπόλοιπες εσωτερικές επενδύσεις περιλαμβάνονται, δεν μπορώ να φανταστώ ότι αλλάζουν ουρανό.
-
Θα ήθελα να ρωτήσω -και να προτείνω παράλληλα- για κάτι που μπορεί να ενδιαφέρει τις Belles σας.
Ξέρει κανείς πόσο ζυγίζει το καπώ?
Πως θα σας φαινόταν αν ζύγιζε 3-4 κιλά?
Ναι, ανθρακονήματα!
Μπορεί, να έχω κάποια άκρη, αν μαζευτούν αρκετοί. Η τιμή για ένα κομμάτι νομίζω ότι ξεπερνάει τα 600 Ευρώ, αλλά περιορίζεται σημαντικά για κάθε επόμενο (γιατί το κόστος για το καλούπι είναι δεδομένο και άπαξ).
Πιστεύω ότι μια τέτοια 'μετατροπή' είναι πολύ προτιμότερη από το γνωστό ΦΠΕ, καθώς με αρκετά κιλά λιγώτερα, και μάλιστα στο μπροστινό άξονα, δεν ευνοούνται μόνο οι επιδόσεις αλλά και η συμπεριφορά.
Υour move!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Πιστεύω ότι μια τέτοια 'μετατροπή' είναι πολύ προτιμότερη από το γνωστό ΦΠΕ, καθώς με αρκετά κιλά λιγώτερα, και μάλιστα στο μπροστινό άξονα, δεν ευνοούνται μόνο οι επιδόσεις αλλά και η συμπεριφορά.Υour move!
Ενδιαφέρον ακούγεται, αλλά δυστυχώς τώρα είμαι χρεωμένος με το kompressor, αν και είχα πει ότι για το kompressor εδινα τα τελευταία λεφτά στην Alfa μου, όλο και κάτι προκύπτει (όπως αυτό) που με βάζει σε σκέψεις!
Γαμώτο! Δεύτερη δουλειά κανείς? -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Γαμώτο! Δεύτερη δουλειά κανείς?Δεύτερη δουλειά? Βεβαίως, κι'εμείς ψάχνουμε!
-
Το θέμα ειναι
α)πως αντιδρά το καπό απο ανθρακονήματα σε περίπτωση σύγκρουσης
β) η διαφορά υλικού δεν επηρεάζει και το χρώμα ; -
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
α)πως αντιδρά το καπό απο ανθρακονήματα σε περίπτωση σύγκρουσηςΕίναι ένα λεπτό θέμα. Από τη μία τα ανθρακονήματα είναι αρκετές φορές πιο ανθεκτικά από τη λαμαρίνα. Από την άλλη γίνονται μικρά, κοφτερά κομμάτια. Νομίζω ότι κάποια λύση έχει βρεθεί, με κάποια φιλμ που περνάνε από πάνω (φαντάσου κάτι αντίστοιχο με τζάμι παρμπρίζ).
β) η διαφορά υλικού δεν επηρεάζει και το χρώμα ;
Αν θέλεις, ναι, φαίνεται! Διαφορετικά μπορεί να βαφτεί και να δείχνει ίδιο με το μέταλλο (από πολύ κοντά βέβαια, θα είναι ορατή η διαφορά).
-
Ο χρήστης Chrysostomos έγραψε:
:-?
καθε πρωί στο ξεκίνημα, μόλις γυρίσω το κλειδί για να ξεκινήσω την μηχανή, ακούω ενα περίεργο θόρυβο στην μηχανή 1-2 δευτερόλεπτα μετά που ξεκινά η μηχανή και διαρκεί άλλα 1-2 δευτερόλεπτα. Ο ήχος είναι πιό δυνατός απο τον κανονικό ήχο της μηχανής. Αυτό συμβαίνει κάθε πρωί.
Συμβαίνει και σε κανένα άλλο ή μονο σε μένα ρε ....
απο τριγμούς και τέτια δεν εχω κανένα πρόβλημα και ας έχει ι δική μου 147 120Hp 35000km. Και απο λάστιχα, ακομα 15000km τα κάνω άνετα.Ο φίλος μας Chrysostomos μάλλον ήθελε να τοποθετήσει εδώ την δημοσιευσή του. Τον καλωσορίζουμε κι αυτόν και την 147 του
-
Ο χρήστης Chrysostomos έγραψε:
:-?
καθε πρωί στο ξεκίνημα, μόλις γυρίσω το κλειδί για να ξεκινήσω την μηχανή, ακούω ενα περίεργο θόρυβο στην μηχανή 1-2 δευτερόλεπτα μετά που ξεκινά η μηχανή και διαρκεί άλλα 1-2 δευτερόλεπτα. Ο ήχος είναι πιό δυνατός απο τον κανονικό ήχο της μηχανής. Αυτό συμβαίνει κάθε πρωί.
Συμβαίνει και σε κανένα άλλο ή μονο σε μένα ρε ....
απο τριγμούς και τέτια δεν εχω κανένα πρόβλημα και ας έχει ι δική μου 147 120Hp 35000km. Και απο λάστιχα, ακομα 15000km τα κάνω άνετα.Καλώς ήρθες Χρυσόστομε!
Λοιπόν,έψαξα στο διαδίκτυο για το πρόβλημα που περιγράφεις.
Θα ρωτήσεις,βέβαια,σε συνεργείο της εμπιστοσύνης σου!
Αν έχεις χρόνο,κοίταξε τα ακόλουθα:i)Εδώ μιλάει για ενδεχόμενη λανθασμένη επιλογή λιπαντικών,που δημιουργούν πρόβλημα στους υδραυλικούς ανυψωτήρες (σχετίζονται με τις βαλβίδες):
http://www.automotiveforums.com/t104722.html
ii)Εδώ πάλι αναφέρονται στα λάδια που χρησιμοποιούνται για τη μηχανή.
Ίσως,λένε,να 'χτυπάνε' οι βαλβίδες.Του συνιστούν χρήση στηθοσκόπιου ,για εντοπισμό του προβλήματος:
http://forums.mazdaworld.org/index.php?showtopic=2396
iii)Στο ίδιο φόρουμ παρόμοιο πρόβλημα :
http://forums.mazdaworld.org/index.php?showtopic=3185
iv) http://www.peugeotclub.org/peugeot/arch ... /0172.html
v) http://www.caraudiolounge.com/index.php?showtopic=3567
vi) http://www.peugeotclub.org/peugeot/arch ... /0187.html
vii) http://www.isetta-owners-club-gb.com/ww ... s/7777.htm
viii) http://member.rivernet.com.au/btaylor/B ... dOnly.html
ix) http://forums.vmag.com/jjgrandcherokee0 ... 16585.html
x) http://www.alldata.com/service_provider ... 1207b.html
xi) http://www.jcna.com/forums/view.php?Vfn ... thread=556
xii) http://www.mx5oc.co.uk/mx5forum/topic.a ... IC_ID=3800 -
Chrysostomos να χαιρεσαι την μπελλα σου (σε ζηλευω που δεν εχεις καθολου τριγμους). Το προβλημα του diesel noice που περιγραφεις το εχουμε αρκετοι απο εμας και οφιλεται στον μεταβλητο (variator) ο οποιος λογω προβληματικης κατασκευης (προφανως ορισμενες παρτιδες του συγκεκριμενου ανταλλακτικου) μετα απο μερικες χιλ χλμ και οταν η μηχανη ειναι κρυα εξαιτιας κακης λιπανσης προκαλει τον θορυβο. Για περισσοτερα διαβασε προηγουμενες δημοσιευσεις στο forum.
-
Παιδιά οποιος ξέρει παρακαλώ να με βοηθήσει...
Ενδιαφέρομαι για βελτίωση των φρένων, το αυτοκίνητο σύντομα θα έχει περίπου 200 άλογα και το βάρος το γνωστό της 147 1200 κιλά, θέλω -αν είναι δυνατό- και τιμές...
Έχω βρει τετραπίστονα Brembo μπροστά με δίσκους 325mm και πίσω 295mm (δεν είμαι σίγουρος για τις διαμέτρους, θα γράψω αυριο τις ακριβείς διαστάσεις των δίσκων) αλλά η τιμή μου φαίνεται ακριβή περίπου (3200 Ευρώ) ξερετε κάτι? ή ακόμα καλύτερα έχετε καμία άκρη?Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Παιδιά οποιος ξέρει παρακαλώ να με βοηθήσει...
Ενδιαφέρομαι για βελτίωση των φρένων, το αυτοκίνητο σύντομα θα έχει περίπου 200 άλογα και το βάρος το γνωστό της 147 1200 κιλά, θέλω -αν είναι δυνατό- και τιμές...
Έχω βρει τετραπίστονα Brembo μπροστά με δίσκους 325mm και πίσω 295mm (δεν είμαι σίγουρος για τις διαμέτρους, θα γράψω αυριο τις ακριβείς διαστάσεις των δίσκων) αλλά η τιμή μου φαίνεται ακριβή περίπου (3200 Ευρώ) ξερετε κάτι? ή ακόμα καλύτερα έχετε καμία άκρη?Ευχαριστώ
Αυτά που βρήκες είναι μάλλον εξαπίστονα μπροστά ενώ πίσω δεν ξέρω τι δαγκάνες μπορεί να έχει πίσω
Νομίζω ότι είναι κάπως υπερβολικά. Κοίταξες αν επηρεάζεται, και πως, η λειτουργία του ABS?
Μπορείς να κοιτάξεις σε Tarox (τετραπίστονα), Galfer (επίσης), ενώ δεν πιστεύω ότι η αντικατάσταση των πίσω δίσκων με μεγαλύτερους θα έχει πολύ σοβαρή επίπτωση στο τελικό αποτέλεσμα. Μήπως να έβαζες απλώς χαραγμένους δίσκους και καλά τακάκια πίσω?
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Μπορείς να κοιτάξεις σε Tarox (τετραπίστονα), Galfer (επίσης), ενώ δεν πιστεύω ότι η αντικατάσταση των πίσω δίσκων με μεγαλύτερους θα έχει πολύ σοβαρή επίπτωση στο τελικό αποτέλεσμα. Μήπως να έβαζες απλώς χαραγμένους δίσκους και καλά τακάκια πίσω?Ευχαριστώ για την απάντηση, θα το ψάξω περισσότερο σήμερα (ειδικά για τα Galfer)
-
Για ρίξε και με ματια σε αυτο το site (αν και νομίζω οτι ειναι αρκετα γνωστό)
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Για ρίξε και με ματια σε αυτο το site (αν και νομίζω οτι ειναι αρκετα γνωστό)Είναι! Ευχαριστώ πάντως!
-
Φίλοι Alfisti σας χαιρετώ.
Είναι νέος στο forum, αλλά από εδώ και πέρα θα είμαι κοντά σας συχνά.
Καταρχήν έχω μία 147 3d (Μάιος 2002) Distinctive με 16' , VDC (λάθος - λάθος), Cd changer, cruise control, clima kit δηλαδή σχεδόν τα πάντα (έκτος από δέρμα, ηλιοροφή και κάτι ψιλά άλλα). Από το αυτοκίνητο είναι πολύ ευχαριστημένος, γενικά. Μόνο κάτι ψιλοτριγμοί, οι οποίοι δεν χαλάνε την πολύ καλή εικόνα. Και αεροδυναμικοί θόρυβοι από τους υαλοκαθαριστήρες από τα 150 μέχρι τα 180. Το αυτοκίνητο είχε από τη μάνα του Pilot Exalto (???? περίεργο) τα οποία πλέον στις 30.000 χλμ παρέδωσαν (άργησαν λίγο λόγω VDC). Μάλλον τα ίδια θα ξαναβάλω, αν και σκέφτομαι και τα potenza.ΘΕΜΑ 1ο
ΟΜΩΣ!!! Εδώ και κανένα τρίμηνο έχω πρόβλημα την τρίτη ταχύτητα. Ένα ενοχλητικό γκλακ σε γρήγορα ανεβάσματα και κατεβάσματα από τις 4.000 στροφές και πάνω. Στο συνεργείο (Spicar) μου είπαν ότι είναι το συγχρονιζέ της τρίτης. Θέλει λύσιμο το κιβώτιο και αλλαγή. Είμαι στην εγγύηση μέχρι το Μάιο. Είναι λογικό να ζητήσω ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ όλου του κιβωτίου? Στη Spicar ούτε να το ακούσουν, αλλά μήπως πρέπει να επιμείνω. Μπορεί να έχει γίνει ζημιά και στο γρανάζι της τρίτης εξάλλου, αν και από τότε που παρουσιάστηκε το πρόβλημα τη φυλάω την τρίτη με ευλάβεια. Στη Spicar είναι λίγο απαράδεκτοι οι τύποι. Ξέρετε κανένα καλό συνεργείο για αυτή τη δουλειά ?Αγχώνομαι γιατί το πρώτο σοβαρό πρόβλημα έσκασε λίγο πριν λήξει η εγγύηση (Μάιος 2004).
ΘΕΜΑ 2ο
Ένα ακόμα πρόβλημα που έχω (και που δεν βρίσκει κανείς τι στο καλό είναι) είναι ένας ανεπαίσθητος μεταλλικός θόρυβος συντονισμού στις 2.300 με 2.500 στροφές με 1η και 2α (κυρίως στις ανηφόρες). Είναι τόσο ανεπαίσθητος που οι ..γηξκσφηξκ. στη Spicar κάνουν ότι δεν τον ακούν.
Από εξάτμιση δεν είναι.ΘΕΜΑ 3ο
Από τελική πως πάτε ? Μιλάω πάντα 147 χωρίς μετατροπές.
Το κοντέρ είναι γνωστό ότι κλέβει αρκετά. Με ένδειξη 120 πραγματικά είναι 111,9. Αν το κοντέρ κλέβει αναλογικά, τότε η ένδειξει της τελικής των 195 kmh πρέπει να είναι τα 210. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το στροφόμετρο. Πράγματι, με τις στροφές της τελικής που δίνουν τα περιοδικά, το κοντέρ γράφει 210 kmh. Αυτό όμως, έγω το βλέπω μόνο σε ελαφριές κατηφόρες (και λίγο παραπάνω). Στις ευθείες το κοντέρ σταματάει κάπου ανάμεσα σε 200-205. Που σημαίνει 190 παρά κάτι ψιλά. (Πάντα μιλάω χωρίς αέρα και από βενζίνη κάτω από τη μέση). Σας ακούγεται σοβαρό? Η το έχετε παρατηρήσει και άλλοι ?ΘΕΜΑ 4ο
Και μία ακόμα ερώτηση. Ποιά είναι η γνώμη σας για αλλαγή στα ελαστικά μπρος πίσω ? Στις 15.000 χλμ που ήμουν έτοιμος να το κάνω μου είπαν στο συνεργείο για διαφορετικό πάτημα εμπρός πίσω, για διάφορα προβλήματα που θα είχα ειδικά στην 147 (λόγω διαφορετικών γωνιών καμπερ) και γενικά ότι είναι καλύτερα να το αφήσω και μόλις τελειώσουν τα λάστιχα να τα αλλάξω. Λογικό μου φάνηκε. Έτσι κι αλλιώς για μένα στις 30.000 χλμ με τα ίδια λάστιχα δεν έχει νόημα, αλλά ρωτάω για το επόμενο σετ.Αυτά.
Ελπίζω να μην σας κούρασα. (Δεν είμαι και πολύ σχετικός με τα πολύ τεχνικά)
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΥΓ 1. Μην αρχίζετε να φωνάζετε επειδή το πρόβλημα με το κιβώτιο το έχω τρεις μήνες και δεν το έχω λύσει ακόμα!!! Το ξέρω είμαι απαράδεκτος. Εννοείται ότι τρέχω με τη δουλειά μου κλπ, αλλά και πάλι απαράδεκτος είμαι. Και το πληρώνω κάθε φορά που στα 100 kmh, αντί να την καρφώσω γρήγορα την 3η (από 4η ή 5η) και να φύγω, περιμένω γλυκά γλυκά να την αλλάξω για να αποφύγω το γκλακ.
ΥΓ 2. Αναφορικά με το 3ο Θέμα - ο Θεός να δώσει μη μας κάτσει κανένα ραντάρ σε αυτές τις δοκιμές της τελικής (φτου φτου φτου)
-
-
Φιλέ dimxar αρχικά καλώς ήρθες!
Λάστιχα:
Στην διάσταση που φοράς πρωσωπικά θεωρώ τα potenza καλύτερα λάστιχα (έχω την εντύπωση πως σε γρήγορες εκκινήσεις γλιστρούν λιγότερο...) , η επιλογή βέβαια δική σου!Θέμα 1:
Έχω ακούσει από μηχανικούς της AR πως στην ΛΑΜΔΑ Α.Ε -λόγω χαμού- είναι γενικά ευκολότεροι στα θέματα της εγγύησης, θα πρότεινα να δοκιμάσεις κι εκεί (ποτέ δεν ξέρεις ) αν και νομίζω πως οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα στο κιβώτιο (γρανάζια κλπ) θα φαινόταν μετά την αλλαγή του συγχρονιζέ. Όπως και να'χει θα πρότεινα να πας σύντομα ώστε μετά να έχεις άλλους δυο μήνες εγγύησης στη χειρότερη περίπτωση...
Πάντως πρόβλημα στο κιβώτιο δεν έχω ξανακούσει σε 147...
Μην αγχώνεσαι πάντως, εγώ κλείνω 3 χρόνια και (χτυπάω ξύλο) δεν έχει βγάλει τίποτα (εκτός από το variator!)Θέμα 2:
Είχα έναν ανεπαίσθητο μεταλλικό θόρυβο -σαν να τρίβονται δυο σίδερα μεταξύ τους- από τον χώρο της μηχανής (αλλά μετά τις 5500 rmp) και στο συνεργείο μου είχαν πει ότι ήταν τα λαμάκια του προκαταλύτη (είχα 'βρει' στο συγκεκριμένο σημείο) το άλλαξαν και όλα ΟΚ.
Ίσως είναι το ίδιο...Θέμα 3:
Έχω την εντύπωση πως το κοντέρ αργεί λίγο αλλά τελικά διαβάζει την κανονική ταχύτητα του αυτοκινήτου...και τέλος όσο αφορά το θέμα 4 εγώ πάντα κάνω την τράμπα στα λάστιχα μετά από ορισμένα χιλιόμετρα, λόγω ολίσθησης των μπροστά τροχών (με το ASR στη θέση OFF ) αν και αφού είσαι ήδη στα 30000 με τα ίδια λάστιχα θέλουν σίγουρα αλλαγή...
-
Καλημέρα !!
Με χαρά βλέπω συνέχεια καινούργια μέλη !!
Καλώς ήρθες Dimxar !Στενοχωριέμαι όμως γιατι έχουν ψιλοχαθεί παλιοί forumάδες
Που είστε Παιδιά ???? (Aleng, Alfa147είσαι μόνο στο GTC;, Kosavr, 147GR ρε Γιώργη Ιταλία είσαι ;;, Stefanos147, adim, και άλλοι...)Dimxar, τα exalto που είχες τι ταχύτητας ήταν; εννοώ ήταν 91W ή 91V;
Δεν έκαναν υπερβολικό θόρυβο;
Και εγώ θέλω λάστιχα αλλά το καθυστερώ λόγω κακών δρόμων !! Ευελπιστώ ότι με τους Ολυμπιακούς θα ρίξουν καμιά καλή ασφαλτο!
Σκεφτομαι για τα Michelien Primacy...
Για το Σασμαν τι να σου πω προσπάθησε για το καλύτερο, παρε 'αμπάριζα' όλα τα εξουσιοδοτημένα ...!
Τώρα για τελική εμένα 205 με 210 τα φτανει ανετα σε ισωμα. σε κατηφόρα 'γλύφει' τα 220 !!
Αυτό που λέει ο Droemmen για τα λαμάκια το εχουμε πάθει ΟΛΟΙ !!
Εμένα τα έχουν αλλάξει ήδη μια φορά στην εγγύηση, αλλα κανουν πάλι τα ίδια. Ο Μηχανικός μου (πρώην αρχιμηχανικός σε εξουσιοδοτημένο εχει πια δικό του ) θα μου τα κολήσει ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ !!!
Alfa 147 forum