-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Το προβλημα δεν ειναι η μια μερα. Σιγα, αν ειναι να παψουν οι τριγμοι και δυο μερες. Το προβλημα ειναι δεδομενου οτι θα βγαλουν ολο το καπακι του ταμπλω για να βαλουν τα μονωτικα, ποσο καλα θα το ξαναβαλουν, μην αρχιζουν να τριζουν ολα τα υπολοιπα μετα
Τωρα κατα ποσο θα βελτιωθουν τριγμοι ?????????????Υπάρχει περίπτωση το ταμπλώ να μην εφαρμόζει καλά και να τρίζει το ίδιο περίπτωση που δεν γίνεται τίποτα (σπάνιο)...
Έχω δυο περιπτώσεις φίλων που στο αυτοκίνητο τους μετά την 'επέμβαση' δεν ακούγεται τίποτα...
Ο ηλεκτρολόγος που κάνει τη δουλειά είπε ότι από τα 50+ αυτοκίνητα που έχει φτιάξει ένας μικρός αριθμός (2,3) έχουν επιστρέψει με το ίδιο πρόβλημα...
Γνωρίζουν σε ποιά σημεία 'πάσχει' και απλά το ενισχύουν...Σε μερικές μέρες θα γράψω τις δικές μου εντυπώσεις ... (ελπίζω σύντομα)
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Σε μερικές μέρες θα γράψω τις δικές μου εντυπώσεις ... (ελπίζω σύντομα)Η εργασια αυτη καλυπτεται απο την εγγυηση?
-
βεβαίως...
-
Το αστείο είναι ότι μάλλον η 147 είναι το καλύτερα κατασκευασμένο μοντέλο στην ιστορία της Alfa (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα) αλλά μάλλον είναι το πρώτο που οι αγοραστές γκρινιάζουν τόσο για τριγμούς. Προφανώς άλλαξε το αγοραστικό κοινό. Όπως και να'χει ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, πόσο μάλλον αν έχει σκάσει γύρω στα 7 μύρρια για να πάρει ένα αυτοκίνητο.
Ξεφεύγουμε πάντως από το ζουμί μου φαίνεται και αναλωνόμαστε σε θέματα απασχόλησης ατόμων που πάσχουν από γεροντική ανία. Στο κάτω-κάτω αν κάποιος έχει τριξίματα, να ένας ακόμα λόγος για να πηγαίνει γρήγορα και ο ήχος του κινητήρα να καλύπτει τα διάφορα μικροτριξίματα. -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Ξεφεύγουμε πάντως από το ζουμί μου φαίνεται και αναλωνόμαστε σε θέματα απασχόλησης ατόμων που πάσχουν από γεροντική ανία. Στο κάτω-κάτω αν κάποιος έχει τριξίματα, να ένας ακόμα λόγος για να πηγαίνει γρήγορα και ο ήχος του κινητήρα να καλύπτει τα διάφορα μικροτριξίματα.Αυτο σηκωνει πολεμο.
Ορισε μερα, ωρα και μερος. Κατα προτιμηση ορεινη διαδρομη με πολλα στροφιλικια... και θα δουμε ποιος πασχει απο γεροντικη ανια!!! -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Στο κάτω-κάτω αν κάποιος έχει τριξίματα, να ένας ακόμα λόγος για να πηγαίνει γρήγορα και ο ήχος του κινητήρα να καλύπτει τα διάφορα μικροτριξίματα.ΧΑΧΑΧΑ ας γελάσω! Στη χθεσινοβραδινή βόλτα κάποιος μου έλεγε : ρε γμτ μου τη σπάει το καλοριφέρ γιατί με τις εναλλαγές κρύου-ζέστης **τρίζει ** το ταμπλό. Και δεν έκανε και τίποτα για να καλύπτει ο κινητήρας τους τριγμούς... Ποιος ήταν αυτός; Μαντέψτε σωστά και κερδίστε μια μόνωση του ταμπλό σας!
ekvus: Να ορίσω εγώ μέρα/τόπο/ώρα; Μια φορά δεν έχω ευχαριστηθεί στροφάτη κόντρα με 147. Μόνο με 146 (καλά εκείνη η κόντρα θρυλική-σχεδόν 40χλμ στροφών να πηγαίνουμε κομμάτια,μια ο ένας μπροστά μια ο άλλος).
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
ΧΑΧΑΧΑ ας γελάσω! Στη χθεσινοβραδινή βόλτα κάποιος μου έλεγε : ρε γμτ μου τη σπάει το καλοριφέρ γιατί με τις εναλλαγές κρύου-ζέστης **τρίζει ** το ταμπλό. Και δεν έκανε και τίποτα για να καλύπτει ο κινητήρας τους τριγμούς... Ποιος ήταν αυτός; Μαντέψτε σωστά και κερδίστε μια μόνωση του ταμπλό σας!
Μεγαλη μπουκια φαε.......
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
ΧΑΧΑΧΑ ας γελάσω! Στη χθεσινοβραδινή βόλτα κάποιος μου έλεγε : ρε γμτ μου τη σπάει το καλοριφέρ γιατί με τις εναλλαγές κρύου-ζέστης **τρίζει ** το ταμπλό. Και δεν έκανε και τίποτα για να καλύπτει ο κινητήρας τους τριγμούς... Ποιος ήταν αυτός; Μαντέψτε σωστά και κερδίστε μια μόνωση του ταμπλό σας!
Μεγαλη μπουκια φαε.......
Re c kai to diko mou trizei kai oxi mono to tamplo . Den paraponiemai omos oute kai polyasxoloumai. (sorry gia ta greeklish alla travikse flashia to keyboard kai variemai na kanw restart
) -
Καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου τα νέα μέλη.
Αφού ξαναπιάσαμε το θέμα των τριγμών, ξανάλεω...
ΔΕΝ υπάρχει αυτοκίνητο που να κινείται στους Ελληνικούς (και πόσο μάλλον της Αθήνας) δρόμους και να μην έχει αποκτήσει έστω και τον ελάχιστο τριγμό...
Την άποψη αυτή την έχω συζητήσει και με ανθρώπους που έχουν από τις λεγόμενες σεβαστές εταιρίες αυτοκίνητα όπως Mercedes, Volvo κλπ. Όλοι έχουν και κάποιο μικρό τριγμό, που από τις αντιπροσωπείες τους δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί.
Δεν θεωρώ βέβαια ευχάριστο το γεγονός, αλλά πρέπει να το αποδεχτούμε να συμβιώσουμε με αυτό αφού αποφασίσαμε να ζούμε σε αυτή τη χώρα.Και για ελαφρύνω λίγο τη συζήτηση, αν ανοίξω λίγο παραπάνω την ένταση του ράδιο-cd...
δεν ακούω τίποτα...
Ούτε τριγμούς, ούτε σχόλια του τύπου 'κοίτα ρε, με πόσα μπήκε αυτός στη στροφή'..... -
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
ΧΑΧΑΧΑ ας γελάσω! Στη χθεσινοβραδινή βόλτα κάποιος μου έλεγε : ρε γμτ μου τη σπάει το καλοριφέρ γιατί με τις εναλλαγές κρύου-ζέστης **τρίζει ** το ταμπλό. Και δεν έκανε και τίποτα για να καλύπτει ο κινητήρας τους τριγμούς... Ποιος ήταν αυτός; Μαντέψτε σωστά και κερδίστε μια μόνωση του ταμπλό σας!Νομίζω ότι είναι σαφές πως διαφορετικό πράγμα είναι οι τριγμοί, και διαφορετικό το γκνταπ-γκντουπ από συστολή διαστολή υλικών στη 1 το πρωί και με θερμοκρασία γύρω στους 2-3 βαθμούς. Άλλωστε φίλε Στέφανε σκοπός της βόλτας ήταν να δώ τη Θεσσαλονίκη στολισμένη, πράγμα λίγο αδύνατο με τον κινητήρα να δουλεύει ψηλά.
Αυτο σηκωνει πολεμο.
Ορισε μερα, ωρα και μερος. Κατα προτιμηση ορεινη διαδρομη με πολλα στροφιλικια... και θα δουμε ποιος πασχει απο γεροντικη ανια!!!Οκ φίλε ekvus. Είναι άλλωστε και ένας πολύ καλό λόγος για να γνωριστούμε. Φαντάζομαι η μάχη λογικά πρέπει να γίνει κάπου ανάμεσα από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, δηλαδή στην κεντρική Ελλάδα ή αλλιώς Θεσσαλία. Θα είμαι εκεί στις γιορτές και θα σε περιμένω. Βέβαια οι Αθηναϊκές και Θεσσαλονικιώτικες χελώνες που κυκλοφούν σε αυτά τα ορεινά μέρη τέτοιες μέρες θα μας χαλάσουν λίγο το πάρτυ, αλλά κάτι θα κάνουμε.
Υ.Γ. Παρεπιπτόντως πλάκα κάνουμε. Δεν νομίζω να παρεξηγηθεί κανένας.
-
Η πιο σωστή τοποθέτηση που διάβασα ήταν πως όταν δίνεις πάνω από 7-8 εκατομύρια για ένα αυτοκίνητο πρέπει να σου προσφέρει κάτι ανάλογο...
Οδηγικά το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό, απλά όταν η Alfa θέλει να παρουσιάσει ποιότητα και γκλαμουριά πρέπει να το δικαιολογεί και κάπως...
Γιατί ένα ταμπλώ δεν τρίζει αφού το φτιάξουν?
Αυτό αποδεικνύει ότι απλά δεν έδωσαν σημασία όταν το έφτιαχναν στο εργοστάσιο....Για τα στροφιλίκια any time να γνωριστούμε κι από κοντα!
Αν και όποιος πηγαίνει συχνά Καρέα θα έχει δει πιστεύω μια 147 με προφυλαχτήρες Autodelta και να πηγαίνει με Cuore Sportivo! -
Αν γκρινιάζουμε τόσο πολύ για τους τριγμούς στα αυτοκίνητα, τι να πούμε πια για την... 'σταθερότητα' των PC;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αν γκρινιάζουμε τόσο πολύ για τους τριγμούς στα αυτοκίνητα, τι να πούμε πια για την... 'σταθερότητα' των PC;Βασικα ειναι αξιοπιστια του S/W..... Χα!Χα! το αλλο με τον Τοτο το ξερετε???
-
Οσο καλοί οδηγοί και αν είστε καλό θα ήταν να μην παρασύρεστε σε κόντρες σε δημόσιο δρόμο ακόμα και αν είναι για πλάκα. Όλοι μας το πατάμε περισσότερο καμια φορά, ισως και κάθε φορα, αλλα όταν υπάρχει ο ανταγωνισμός και λειτουργεί η λογική της αγέλης το μυαλό μας τείνει να ξεχνά ακόμα και τους κανόνες που οι ίδιοι βάζουμε.
Καλύτερα ενα κατεστραμένο σετ ελαστικών (28 Δεκ. πίστα Μεγάρων) παρά ένα λάθος σε δημόσιο δρόμο και ας μην είναι δικό μας.
Επρεπε να το γράψω αυτό γιατι εγω μπορεί να ξέρω τους περισσότερους σε αυτό το forum αλλα μας διαβάζουν και άλλοι που δεν ξέρουν πότε γίνεται πλάκα και πότε το 'cuore sportivo' γινετε 'απο φαναρι σε φαναρι στην παραλιακη'...
Αν είμαι Αθήνα το επόμενο ΣΚ θα πάω σίγουρα Μέγαρα και ας μην το βάλω. -
Ο χρήστης alfa147 έγραψε:
Εγώ παιδιά μετά από πολλή ώρα το κατέβασα το αρχείο για την 147
Αλλά όταν το τρέχω μου το κάνει εγγράφει σε CD με το easy CD creator όλα καλά μέχρι εκεί κάνω και το setup
Όταν όμως πατάω το run μου βγάζει ότι το πρόγραμμα δημιούργησε σφάλμα σε ένα αρχείο DLL
Και δεν παίζει με τίποτα
Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει προσπαθούσα 9 ώρες για να το κατεβάσω το γα#$54νομάλλον σου λείπει κάποιο dll αρχείο από το folder [φάκελο] 'system'. Δοκίμασε κάποιο site να το βρεις όπως το
και γενικά κάνε έρευνα από search engines.
-
Με αποσχόλησε το θέμα της εγγύησης σήμερα.
Πλέον είμαι στα 12.000 χιλιόμετρα και είχα αλλάξει τα πρώτα λάδια σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο στα 3.800. Κοίταζα το βιβλίο οδηγιών και δεν ανέφερε κάτι για πρώτα λάδια συγκεκριμένα. Επίσης τα βάζει μαζί με το φίλτρο λαδιού στα παρελκόμενα των σέρβις, κάθε 20.000 χλμ.
βασικά, εάν άλλαζα τα λάδια/φίλτρο τότε σε εξουσιοδοτημένο, θα είχα καταχώρηση-σφραγίδα στο βιβλιαράκι των σέρβις; Υποθέτω πως πρέπει να εμφανίζεται κάπου η αλλαγή λαδιών κάθε τουλάχιστον 20.000 χλμ για να είμαι εντάξει με την εγγύηση του κινητήρα μου, σωστά; [δεν μπορεί όσο είναι κάποιος στην εγγύηση, πχ να τα αλλάζει μόνος του]. Τέλος, είναι υποχρεωτικό να αλλάζει κανείς λάδια και να ακολουθεί γενικώς το 'σχέδιο ετήσιας απιθεώρησης' εφ' όσων έχει καλύψει λιγότερα από 20.000 χλμ/χρόνο για να μην έχει πρόβλημα με την εγγύηση;
α! επίσης μόλις πρόσεξα πως το παραφλού το βάζουμε για ψύξη του κινητήρα σε 50% αναλογία με [αποσταγμένο] νερό. Τόσο καιρό το έβαζα μόνο του
πάντως πολύ περίεργο. Το θέμα έχει πάψει να λειτουργεί στο 'περί αυτοκίνησης' και είχα χάσει τις εξελίξεις.
-
εγω ετοιμαζομαιι για μεγαρα την αλλη κυριακη,αλλα το ερωτημα ειναι αν τα 4μηνων λαστιχα μου θα καταστραφουν εντελως,εσεις τι λετε?
για την πισω αντιστρεπτικη ενδιαφερομαι και γω,droemmen αν μπορεις πες μας λεπτομερειες και εντυπωσεις -
Ο χρήστης 147 GR έγραψε:
το ερωτημα ειναι αν τα 4μηνων λαστιχα μου θα καταστραφουν εντελωςΑν βάλεις αρκετή πίεση δε θα καταστραφούν εντελώς αλλά σίγουρα θα έχουν μεγάλη φθορά. Προτείνω κάτι σε 38-35, για να γίνει και πιο ουδέτερη η συμπεριφορά.
-
ευχαριστω για τη συμβουλη κωσταντινε,θα ρθεις?
droemmen εχεις μηπως πινακιδες ΜΙΚ?ειδα μια 147 με προφυλακτηρες αουτοντελτα το απογευμα στο κολωνακι,εσυ ησουν? -
Ο χρήστης 147 GR έγραψε:
ευχαριστω για τη συμβουλη κωσταντινε,θα ρθεις?Ναι. Μπορεί να βάλω και τη μπέλα μέσα για κανα δυο-τρεις γύρους αν νοιώσω τυχερός. Δυστυχώς η γριούλα δεν είναι σε θέση (ακόμα) να αντέξει σκίσιμο σε πίστα.
Alfa 147 forum