-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Δεν ξέρω αν διαβάσατε τη σύγκριση του νέου Golf με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας (συμπεριλαμβανομένης και της 147) στο ams;
Για πες, για πες....
Α, είναι αυτό το περίφημο 'τεστ' όπου 'δυναμομέτρησαν' το Γκουόλφ στα 127 άλογα, έτσι?
-
Παιδιά δεν θέλω να προκαλέσω πάλι αψιμαχίες με τους 'Γερμανούς'. Έχουμε επιλέξει την 147 για κάποιους λόγους και αυτοί κάποιο γερμανικό για κάποιους άλλους λόγους οι οποίοι είναι σεβαστοί.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Δεν ξέρω αν διαβάσατε τη σύγκριση του νέου Golf με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας (συμπεριλαμβανομένης και της 147) στο ams;
Για πες, για πες....
Α, είναι αυτό το περίφημο 'τεστ' όπου 'δυναμομέτρησαν' το Γκουόλφ στα 127 άλογα, έτσι?
Πρεπει να ειναι το ιδιο δυναμομετρο που εβγαλαν και το πολο μου (16V) 110 αλογα. Ακομα ψαχνω να τα βρω.... Λεω να παω να δυναμομετρησω και το ποδηλατο μου εκει να δειξει καμια 15 αλογα.... στον τροχο παντα!!
-
Πάντως το ams είναι και ενημερωμένο και αξιόπιστο
'Ο επίσημος Λονδρέζικος βελτιωτικός οίκος της Autodelta, που έχει αναλάβει την εξέλιξη και υποστήριξη της Alfa Romeo στο πρωτάθλημα ETCC, αποκάλυψε την δική του εκδοχή για την 147 GTA, της οποίας η απόδοση έχει αυξηθεί στους 328 ίππους και στα 350 Nm ροπής' (ams 10/12/2003)Καλά δεν ήξεραν, δε ρώταγαν οτι η Autodelta Αγγλίας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Autodelta Squadra Corse που προετοιμάζει τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo για το ETCC?
'ιθύνοντες της Autodelta είχαν δηλώσει νωρίτερα φέτος, πως ο οίκος θα κατασκευάζει μία έκδοση κάποιου μοντέλου της Alfa Romeo, το οποίο και θα περιλαμβάνεται στην γκάμα της εταιρείας.' (ams 10/12/2003)
Εδώ μπερδεύουν τα πράγματα ακόμα πιο πολύ, οι δηλώσεις της Alfa για τις εργοστασιακές τετρακίνητες Alfa (Autodelta ή GTAm) επίσης δεν έχουν σχέση με τις βελτιωτικές προτάσεις του Jano της Autodelta Αγγλίας....
Όσο για τις μετρήσεις τους τα είπαν οι παραπάνω...
-
Για πες, για πες....
Αχ, αυτοί οι γερμανοί... Η προσωποποίηση του fair play, βρε παιδί μου!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Για πες, για πες....
Αυτη η λεξη (fair play) ειναι για να την θυμομαστε απο τα βιβλια! Παντου και απο ΟΛΟΥΣ ισχυει το : ο θανατος σου... η ζωη μου!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αχ, αυτοί οι γερμανοί... Η προσωποποίηση του fair play, βρε παιδί μου!Γερμανοί...
Τι περιμένεις από λαό που δεν πίνει νερό? (Παύλος Κοντογιαννίδης, σε επιθεώρηση ).
Quiz:
Πόσους παγκόσμιους πολέμους έχουν ξεκινήσει οι Γερμανοί:
Α) 1
Β) 2
Γ) Όλους -
Γερμανοί...
Τι περιμένεις από λαό που δεν πίνει νερό? (Παύλος Κοντογιαννίδης, σε επιθεώρηση ).
Quiz:
Πόσους παγκόσμιους πολέμους έχουν ξεκινήσει οι Γερμανοί:
Α) 1
Β) 2
Γ) ΌλουςΕιναι κριμα να αρχισει και εδω τετοιου ειδους συζυτηση! Υπαρχει το καταλληλο τοπικ για τετοιες σποντες, δεν ειναι αναγκη ΚΑΙ εδω μεσα!
-
Παιδιά μην το 'χοντραίνετε' γιατί θα γίνει το topic πάλι μπάχαλο...
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Αυτη η λεξη (fair play) ειναι για να την θυμομαστε απο τα βιβλια! Παντου και απο ΟΛΟΥΣ ισχυει το : ο θανατος σου... η ζωη μου!Παραδόξως, αυτός που υποστήριξε πρώτος μια τέτοια cut-throat άποψη δεν ήταν γερμανός αλλά ιταλός. Μακιαβέλι τον έλεγαν νομίζω!
-
Ειναι κριμα να αρχισει και εδω τετοιου ειδους συζυτηση! Υπαρχει το καταλληλο τοπικ για τετοιες σποντες, δεν ειναι αναγκη ΚΑΙ εδω μεσα!
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Παιδιά μην το 'χοντραίνετε' γιατί θα γίνει το topic πάλι μπάχαλο...Δηλαδή, για να καταλάβω, πιστεύετε ότι θα 'προσβληθούν' οι 'Γερμανοί' του φόρουμ από κάποια ανέκδοτα που αναφέρονται στην 'αγαπημένη του Φυλή', ενώ δεν έχουν πρόβλημα να λένε ή να ακούνε ανέκδοτα με Γύφτους, Εβραίους, Πόντιους, κλπ.
Αυτό να το θεωρήσω ελαφρώς υποκριτικό ή ένδειξη τέλειας παραφροσύνης?
-
Ειναι κριμα να αρχισει και εδω τετοιου ειδους συζυτηση! Υπαρχει το καταλληλο τοπικ για τετοιες σποντες, δεν ειναι αναγκη ΚΑΙ εδω μεσα!
Παιδιά μην το 'χοντραίνετε' γιατί θα γίνει το topic πάλι μπάχαλο...
Δηλαδή, για να καταλάβω, πιστεύετε ότι θα 'προσβληθούν' οι 'Γερμανοί' του φόρουμ από κάποια ανέκδοτα που αναφέρονται στην 'αγαπημένη του Φυλή', ενώ δεν έχουν πρόβλημα να λένε ή να ακούνε ανέκδοτα με Γύφτους, Εβραίους, Πόντιους, κλπ.
Αυτό να το θεωρήσω ελαφρώς υποκριτικό ή ένδειξη τέλειας παραφροσύνης?
Δε νομιζω να προσβαλει αυτο που ειπες απλα δημιουργει πατημα στους πιο'θερμοαιμους' να αρχισουν τα ιδια με το αλλο τοπικ (ξερεις πιο).
-
Να υπενθυμίσω γι'αυτούς που πιθανώς δεν το είδαν:
http://www.hot-hatchbacks.com/temp/vide ... 147GTA.avi
Αν το θέλετε κατεβάστε το σύντομα, γιατί σε 1-2 μέρες θα το αντικαταστήσω με ένα καινούργιο, ελπίζω εξίσου ενδιαφέρον.
Επίσης, μια ερώτηση: έχει κανένας πειραματιστεί με αντιστρεπτικές και ειδικά **πίσω **αντιστρεπτική στην 147? Κάτι είχε αναφερθεί αλλά μάλλον έχει χαθεί μέσα στις πολλές σελίδες. Πιστεύω ότι μια παχύτερη πίσω αντιστρεπτική ίσως βελτίωνε πολύ την κατάσταση σε ότι αφορά το throttle steerability του αυτοκινήτου.
-
Εγώ έχω αντιστρεπτικό κλωβό της GT-AR που περιλαμβάνει και πίσω αντιστρεπτικές...
Εντυπώσεις άψογες, αλλά περισσότερα θα γράψω άυριο διότι τώρα πρέπει να φύγω... sorry -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Πάντως το ams είναι και ενημερωμένο και αξιόπιστο
'Ο επίσημος Λονδρέζικος βελτιωτικός οίκος της Autodelta, που έχει αναλάβει την εξέλιξη και υποστήριξη της Alfa Romeo στο πρωτάθλημα ETCC, αποκάλυψε την δική του εκδοχή για την 147 GTA, της οποίας η απόδοση έχει αυξηθεί στους 328 ίππους και στα 350 Nm ροπής' (ams 10/12/2003)Καλά δεν ήξεραν, δε ρώταγαν οτι η Autodelta Αγγλίας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Autodelta Squadra Corse που προετοιμάζει τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo για το ETCC?
'ιθύνοντες της Autodelta είχαν δηλώσει νωρίτερα φέτος, πως ο οίκος θα κατασκευάζει μία έκδοση κάποιου μοντέλου της Alfa Romeo, το οποίο και θα περιλαμβάνεται στην γκάμα της εταιρείας.' (ams 10/12/2003)
Εδώ μπερδεύουν τα πράγματα ακόμα πιο πολύ, οι δηλώσεις της Alfa για τις εργοστασιακές τετρακίνητες Alfa (Autodelta ή GTAm) επίσης δεν έχουν σχέση με τις βελτιωτικές προτάσεις του Jano της Autodelta Αγγλίας....
Όσο για τις μετρήσεις τους τα είπαν οι παραπάνω...
Πες τα ρε droemmen γιατί τα παραπάνω τα διάβασα και σε κάτι άλλα φόρουμ και είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι αν έχω τρελαθεί, ποιος είμαι, πως με λένε, που πηγαίνω κτλ.
-
Επίσης, μια ερώτηση: έχει κανένας πειραματιστεί με αντιστρεπτικές και ειδικά **πίσω **αντιστρεπτική στην 147? Κάτι είχε αναφερθεί αλλά μάλλον έχει χαθεί μέσα στις πολλές σελίδες. Πιστεύω ότι μια παχύτερη πίσω αντιστρεπτική ίσως βελτίωνε πολύ την κατάσταση σε ότι αφορά το throttle steerability του αυτοκινήτου.
βάλε αντιστρεπτική δοκό απο GTA 17χιλιοστά αντι 14άρων με κόστος 105 ευρώ
και μπροστά εάν επιθυμείς 24χιλιοστών αντι 23 χιλιαστών με κόστος 100 ευρώ.Κωδ.: 60680889 ΕΜΠΡΟΣ
Κωδ.: 60680890 ΠΙΣΩ
οί τιμές καί οι κωδικοί απο spicar -
Ο χρήστης PKATV έγραψε:
Θα ήθελα να κάνω και μια ερώτηση για κάτι που παρατήρησα τελευταία:
Τον τελευταίο 1-1,5 μήνα και όταν το αυτοκίνητο είναι 'κρύο' (έχει να χρησιμοποιηθεί αρκετές ώρες), ακούγονται θόρυβοι (σαν χτυπήματα) από την μπροστινή ανάρτηση στις ανωμαλίες του δρόμου. Οι θόρυβοι αυτοί βαθμιαία μειώνονται όσο περνάει η ώρα και εξαφανίζονται πρακτικά μετά από μισή ώρα περίπου. Είναι φυσιολογικό αυτό;(δεν υπήρχε όμως από την αρχή). Σε κάποια sites του εξωτερικού διάβασα για ανάγκη λίπανσης ή και αντικατάστασης (!) κάποιων συνδέσμων στην ανάρτηση. (υποψιν: φοράει την εργοστασιακή σπορ ανάρτηση και λάστιχα 205/60/15)εάν και κάτοχος 156 δέν έχω ακούσει αυτούς τους θορύβους που περιγράφεις
-
Ο χρήστης ALFA156 έγραψε:
Θα ήθελα να κάνω και μια ερώτηση για κάτι που παρατήρησα τελευταία:
Τον τελευταίο 1-1,5 μήνα και όταν το αυτοκίνητο είναι 'κρύο' (έχει να χρησιμοποιηθεί αρκετές ώρες), ακούγονται θόρυβοι (σαν χτυπήματα) από την μπροστινή ανάρτηση στις ανωμαλίες του δρόμου. Οι θόρυβοι αυτοί βαθμιαία μειώνονται όσο περνάει η ώρα και εξαφανίζονται πρακτικά μετά από μισή ώρα περίπου. Είναι φυσιολογικό αυτό;(δεν υπήρχε όμως από την αρχή). Σε κάποια sites του εξωτερικού διάβασα για ανάγκη λίπανσης ή και αντικατάστασης (!) κάποιων συνδέσμων στην ανάρτηση. (υποψιν: φοράει την εργοστασιακή σπορ ανάρτηση και λάστιχα 205/60/15)εάν και κάτοχος 156 δέν έχω ακούσει αυτούς τους θορύβους που περιγράφεις
Για καποιο περιεργο λογο, δεν ειχα notifications απο το forum εδω και αρκετες μερες. . Βλεπω οτι εχασα πολλα. Ενα μεγαλο καλωσηρθες σε ολα τα καινουργια μελη.
Αυτον τον υποκωφο θορυβο τον ακουω και εγω, δεν εχω καταλαβει αν προερχεται απο τις εμπρος αναρτησεις (την αριστερη μαλον) ή το τιμονι! Στο service των 40000 χλμ θα το τσεκαρω!
Αξιζει ρε παιδια να ανοιξεις το ταμπλω για τριξιματα? Εγω το επνιξα στην σιλικονη και οι τριγμοι σχεδον εξαφανιστηκαν, μονο οταν περναω με μεγαλη ταχυτητα απο λακουβες μπορει να ακουσω κατι.
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Αξιζει ρε παιδια να ανοιξεις το ταμπλω για τριξιματα? Εγω το επνιξα στην σιλικονη και οι τριγμοι σχεδον εξαφανιστηκαν, μονο οταν περναω με μεγαλη ταχυτητα απο λακουβες μπορει να ακουσω κατι.Αξίζει μόνο εαν το αυτοκίνητο σε ενοχλεί, αν όχι δεν αξίζει γιατί το κρατάνε (απ'ότι ξέρω) πάνω από μια μέρα...
Επίσης ένας καλός λόγος είναι να αρχίσει η Alfa Romeo να προσέχει λίγο περισσότερο και τα μονωτικά του ταμπλό... Πράγμα που θ'αρχίσει (ελπίζω) αν φτάσουν στ'αυτιά τους (που ήδη έχουν φτάσει) ότι οι υπάλληλοι της ασχολούνται περισσότερο με το να φτιάχνουν τριγμούς απ'το να κάνουν τη δουλειά τους...Εξακολουθώ να την αγαπάω όμως...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Αξιζει ρε παιδια να ανοιξεις το ταμπλω για τριξιματα? Εγω το επνιξα στην σιλικονη και οι τριγμοι σχεδον εξαφανιστηκαν, μονο οταν περναω με μεγαλη ταχυτητα απο λακουβες μπορει να ακουσω κατι.
Αξίζει μόνο εαν το αυτοκίνητο σε ενοχλεί, αν όχι δεν αξίζει γιατί το κρατάνε (απ'ότι ξέρω) πάνω από μια μέρα...
Επίσης ένας καλός λόγος είναι να αρχίσει η Alfa Romeo να προσέχει λίγο περισσότερο και τα μονωτικά του ταμπλό... Πράγμα που θ'αρχίσει (ελπίζω) αν φτάσουν στ'αυτιά τους (που ήδη έχουν φτάσει) ότι οι υπάλληλοι της ασχολούνται περισσότερο με το να φτιάχνουν τριγμούς απ'το να κάνουν τη δουλειά τους...Εξακολουθώ να την αγαπάω όμως...
Το προβλημα δεν ειναι η μια μερα. Σιγα, αν ειναι να παψουν οι τριγμοι και δυο μερες. Το προβλημα ειναι δεδομενου οτι θα βγαλουν ολο το καπακι του ταμπλω για να βαλουν τα μονωτικα, ποσο καλα θα το ξαναβαλουν, μην αρχιζουν να τριζουν ολα τα υπολοιπα μετα
Τωρα κατα ποσο θα βελτιωθουν τριγμοι ?????????????
Alfa 147 forum