-
sirgus χαίρε.
Κατ' αρχάς είμαι 20 και πέρασα τη 'δοκιμασία' του 1ου αυτοκινήτου την τελευταία 2ετία με ένα Renault 19 σεντάν, 1400 κυβ εκ με καρμπυρατέρ. Αξιόπιστο και αρκετά σβέλτο, αλλά καράβι ακυβέρνητο στο όριο. Τώρα το έχει ο αδελφός μου,19,που προσπαθώ να τον μάθω να οδηγεί,αλλά ας μην πάμε σε τόσο ακραίες περιπτώσεις χαρακτήρων (ο Χάρος ο αυτοπροσώπως).Όσον αφορά την ερώτησή σου.
Κάποιος είπε για όχι ABS... δεν θα σχολιάσω χαριστικά,αλλά κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα παίζει με την ενεργητική του ασφάλεια,πόσο μάλλον στους σκονισμένους, λείους ελληνικούς δρόμους. Το Renault μας, χωρίς abs, είναι εφιάλτης σε κακό οδόστρωμα. Αν πρόκειται να πάρετε νέο, κάτι λογικό σε τιμή και σέρβις, αφού οι μικροζημιές είναι στο πρόγραμμα, ειδικά αν μένετε Αθήνα (πολλά στενά). Clio, νέο Fiesta, ακόμη και Mini, όλα εξαρτώνται από το παρτοφόλι και την πρόθεσή σου.
Καλά θα είναι να μάθει την ετοιμότητα, καρτ και πάλι καρτ. 3-4 Σαβ/κα για ένα μήνα θα είναι ευεργετικά. Το Safetrack είναι για πιο μετά, ενώ στην πίστα... πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Ακούγεται αυτονόητο, αλλά όχι ταξίδια χωρίς επιτήρηση τους πρώτους 4-6 μήνες, εκτός κι αν υπάρχει τόση σιγουριά, τότε πάσο.Δεν υπάρχουν πολλά ή λίγα άλογα.Υπάρχει σωστή προετοιμασία και εμπιστοσύνη. Έχω φίλους που ξεκίνησαν με καινούργια, 120-150 ίππων αυτοκίνητα που τους ήταν τελικά λίγα, ενώ άλλους, με ανάλογα αυτοκίνητα, που τους έπεφταν πολύ. Πάνω από όλα, το κρυφτούλι τρέχεις-δεν τρέχεις είναι κουτό όσο και επικίνδυνο, προτρέπει στο αντίθετο. Γνωστός μου, κοντράκιας (προικισμένος οδηγός), έμαθε τα περισσότερα πράγματα από τον πατέρα του, χωρίς χαζοαυστηρότητες. Από τη μία μπορεί να μην έτρεχε στου Καρέα με 150+, από την άλλη όμως δεν θα είχε την εμπειρία να γλίτωσει από κρίσιμο λάθος του χωρίς γρατζουνιά. Δύσκολο να το ξέρεις από πριν, αλλά απλό το να είσαι σε ετοιμότητα...
-
Το θέμα του topic είναι κάπως ασαφές αναγκαστικά
Γιατί δεν ξέρουμε για τι παιδί μιλάμε.
Σίγουρα όχι για ΤΗΝ ταλεντάρα αλλά και όχι για ΤΟΝ χάρο...
Ένα παιδί που θα γίνει καλός οδηγός όσο περνάει ο καιρός.(και πόσους 60άρηδες δεν βλέπουμε εγκληματίες που αν τους πεις τίποτα θα σου πουν ΡΕ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑΩ 40 ΧΡΟΝΙΑ?!! )Καλώς η κακώς πιστεύω στις πιθανότητες!
Τι θέλω να πω?Ο χρήστης xdesign έγραψε:
Επειδή παίζει μεγάλο ρόλο και η ψυχολογία του ατόμου, και ειδικά σε νεαρές ηλικίες, είμαι της γνώμης ενός γρήγορου αυτοκινήτου.
Ακριβώς!!!!!! η νεαρή ηλικία είναι η κρίσιμη για γρήγορα αυτοκίνητα!
Έχεις δει πολλούς 40άρηδες να κάνουν σφήνες στην σταδίου? Ή 25άρηδες? (μιλάμε για πιο είναι το πιο κλασικό θέαμα)Ελαφρύ και γύρω στα 120 άλογα. Ένα 106 GTI π.χ. Έτσι δε θα πέσει στην παγίδα των φίλων του που θα οδηγούνε πιο γρήγορα και θα του κολλάνε να το πατήσει.
Αν έχουν όλοι οι φίλοι 106 Gti μήπως φαντάζεσαι πως θα κολλάει ο ένας στον άλλον για να το πατήσουν ?
Πιο ήρεμος θα είσαι αν το παιδί σου βγαίνει το βράδυ με το 106 Gti του μαζί με την παρέα του που έχουν όλοι 106 GTi τον πρώτο χρόνο ή αν οδηγάει ένα Saxo 1.1 και η παρέα του το ίδιο?
Ή επειδή μίλησες για τους φίλους του που ίσως έχουν πιο γρήγορα...αν έχει και αυτός γρήγορο πιστεύεις ότι δεν θα το πατάει επειδή είναι όλοι ευτυχισμένοι που έχουν γρήγορα αυτοκίνητα οπότε γιατί να κάνουν κόντρες!?!?Επιπλέον, ένα καλό αυτοκίνητο, θα σου δώσει και αερόσακους, και υδραυλικό και ίσως και άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα.
Τα πιο αργά δεν τα έχουν αυτά?
Ο σκοπός είναι να έχει ένα αυτοκίνητο το οποίο το παιδί θα σέβεται απο μόνο του και όχι ένα Seicento που θα του βγάλει τα μάτια για την μαγκιά.
Τι εννοείς θα του βγάλει τα μάτια για την μαγκιά?
Αν εννοείς άσχημη οδήγηση θα εμπιστευόσουνα να αγοράσεις μεταχειρισμένο Punto GT ή Seicento?Και σίγουρα, το παιδί θα παραδειγματιστεί απο το πως οδηγάνε οι γονείς.
Συμφωνώ απόλυτα!
Και δυστυχώς και από τι έβλεπε από τον δάσκαλο οδήγησης.Πρώτο μου τουτου; Υ10 Turbo. Αν είναι να μάθεις, μάθε το σωστά. Ημίμετρα δεν πιάνουν.
Ημίμετρα είναι τα αργά αυτοκίνητα?
Συμφωνώ και επαυξάνω!
Το αυτοκίνητο μπορεί να σε σκοτώσει χωρίς την κατάλληλη παιδεία,όσο αργό και να είναιΠροτιμάς να τρακάρεις (χτύπα ξύλο!!! ) με 80 ή με 160?
Άλλο που δεν πρέπει να είναι αργό,καθώς η ενεργητική ασφάλεια είναι σημαντικότατη
Στην ενεργητική ασφάλεια δεν μετράνε μόνο οι επιταχύνσεις αλλά και οι επιβραδύνσεις που στα αργά είναι μια χαρά!!!!
Δεν υπάρχουν πολλά ή λίγα άλογα.Υπάρχει σωστή προετοιμασία και εμπιστοσύνη. Έχω φίλους που ξεκίνησαν με καινούργια, 120-150 ίππων αυτοκίνητα που τους ήταν τελικά λίγα, ενώ άλλους, με ανάλογα αυτοκίνητα, που τους έπεφταν πολύ.
Συμφωνώ γιαυτό μιλάμε για κάποιο μέσο όρο...
Εξάλλου είπαμε για ΚΑΘΕ παιδί υπάρχει ΚΑΠΟΙΟ αυτοκίνητο -
Γεια σας παιδιά!
1η δημοσίευση για μένα,οπότε να δηλώσω ότι είμαι 18 χρονών,με φρέσκο το δίπλωμα,οπότε είμαι ο πλέον κατάλληλος για να μιλήσω στο θέμα!Παρότι ψάχνομαι σε τεχνικά θέματα,το θέμα 'κράτημα-γκάζια' θέλει πολλή δουλειά και ο νέος οδηγός πρέπει να αποφασίσει ΠΟΣΟ θα κρατήσει το νέο αυτοκίνητο.Αν είναι για κάνα δυο χρόνια,καλύτερα ας ψάξει για κάτι που να έχει καλή θέση οδήγησης,με καλή ορατότητα,που να μη βγάζει 500nm ροπής στις 2000 στροφές,γιατί θα καρφώνεται σε κάθε πίσω προφυλακτήρα
σε ξεκινήματα!Δηλαδή οι επιδόσεις ας μετρήσουν σε δεύτερο χρόνο.
Ενισχύεται,αν υπάρχει διαθέσιμο 'μεγαλύτερο' και πιο γρήγορο αυτοκίνητο στην οικογένεια,για ταξίδια όταν ξεψαρώσει.Καλό δίκτυο συντήρησης και σχετικά φτηνό.ΑΛΛΑ:
Επειδή οι αγορές γίνονται συνήθως (εκτός αν η οικογένεια μένει στην Εκάλη ή στο Πανόραμα) με σκοπό να εξυπηρετήσουν πολλά χρόνια,ας μπεί στο τοπίο,το θέμα ιπποδύναμη.Πιστεύω ότι με ένα αυτοκίνητο 90-100 ίππων,χωρίς ακραίες συμπεριφορές,μπορεί να βγάλει αρκετά άνετα ταξίδια ανα την Ελλάδα.Μακάρι,να υπάρχει οικονομική δυνατότητα για μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις,συνοδευόμενες από σεβασμό,σωστή κρίση και διάβασμα πάνω στο θέμα 'αυτοκίνητο'.Δυστυχώς,ο κόσμος δεν θέλει να διαβάζει για αυτοκίνητα,αλλά να μαθαίνει το τιμολόγιο των διαφόρων Μάιμπαχ,Φεράρι και να διαβάζει ότι το ΤΤ μπορεί να βγάλει 225 ίππους.Άσε που οι παρέες μιλούν για βελτίωση,χωρίς να έχουν ιδέα για το πώς λειτουργεί ένας κινητήρας.Λίγοι θέλουν να δουν ότι τα 200 άλογα,πρέπει να χρησιμοποιούνται σε βουνά,σε όσο το δυνατόν πιο ακίνδυνες προσπεράσεις και όχι στα φανάρια.Ας δοκιμάσει κάποιος νεαρός από αυτούς να πάει με τέτοιο 'βελτιωμένο' αυτοκίνητο σε βουνό,και αν προσεγγίσει τα όρια του,χωρίς να προσεγγίσει το γκρεμό και την πτώση του,να με λέτε Πάπα Ιωάννη Παύλο!Αυτά από έναν σκεπτόμενο (ελπίζω) νεαρό,με θέληση να διδαχθεί για το αυτοκίνητο! -
Με συγχωρείτε,το προηγούμενο ποστ που γράφει ο Adis4gr είναι δικό μου,απλά μπερδέυτηκα με το log in.Οι απαντήσεις και το βρίσιμο,σε εμένα να πάει σας παρακαλώ!
-
Με συγχωρείτε,το προηγούμενο ποστ που γράφει ο Adis4gr είναι δικό μου,απλά μπερδέυτηκα με το log in.Οι απαντήσεις και το βρίσιμο,σε εμένα να πάει σας παρακαλώ!
-
Συμφωνώ και πάλι με το συνάδελφο νέο οδηγό ,και να απαντήσω και στο sirgus που έγραψε ότι τα φρένα είναι το ίδιο καλά στα αυτοκίνητα των 50 και των 250 ίππων.Ρίξε μια ματιά σε αποστάσεις ακινητοποίησης Impreza WRX STi και Seicento Sporting ή ότι άλλο μικρό κουβά με ταμπούρα ή δισκόφρενα τόσο μικρά που τα περνάς για μπουλόνια και θα καταλάβεις γιατί το είπα αυτό για την ενεργητική ασφάλεια των γρήγορων αυτοκινήτων και στα γκάζια και στα φρένα.
Φαντάσου το εξής σκηνικό:στην εθνική με το Hyundai Atos Prime πας με 130 ή 140.Αν αναγκαστείς να προβείς σε φρενάρισμα πανικού,τι θα ήθελες αυτό,ή μια Ferrari 575 M 'Fiorano' που έχει πολλαπλάσια ιπποδύναμη;Βέβαια θα πεις ότι 'με τη Ferrari θα πήγαινα 280,όχι 130'.Αυτό όμως είναι θέμα οδηγού και ωριμότητας και εμπίπτει στα προηγούμενα ποστ.Αυτό που θέλω να πω είναι ότι απλά,τα γρήγορα αυτοκίνητα έχουν και γρήγορα φρένα! -
Ποια κριτήρια πρέπει να καλύπτονται (κατ' εμέ) στην αγορά αυτοκινήτου για το παιδί μας:
- Μεταχειρισμένο: δε χρειάζεται να το φοβάται να μην το γρατζουνήσει και τι θα πούμε εμείς που το πληρώσαμε (γιατί είναι σίγουρο ότι θα το γρατζουνήσει), ούτε βέβαια να πετάξουμε ένα κάρο λεφτά για αρχάριο οδηγό, αγχώνοντάς τον με την ευθύνη (έχει άλλες ευθύνες να καλύψει πρώτα).
- **Μικρομεσαίο **(άντε μεσαίο): ούτε πολύ μικρό (Σειτσέντο, Ματιζ κ.λπ.) να συνηθίσει στα εύκολα, ούτε μεγάλο να του βγαίνει η πίστη να στρίβει στα στενάκια, ή να παίρνει σβάρνα κολωνάκια μέχρι να μάθει πολύ καλά τις αποστάσεις.
- Φθηνά και πολλά ανταλλακτικά για ευνόητους λόγους.
- Επαρκή ενεργητική και παθητική ασφάλεια, χωρίς να κυνηγάμε τον απόλυτο 'αυτοματισμό'. Δεν πειράζει να λείπει το ESP και το ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι!
- Αρκετή ιπποδύναμη για ταξιδάκια, αλλά ως εκεί. Και ο πλέον 'ψύχραιμος' αν κατάγεται από οικογένεια με οδηγικές αναζητήσεις, είναι επιρρεπής στις κοντρίτσες και τις νεανικές ανοησίες...
Συγκεκριμένα θα πρότεινα: Fiat Punto, Nissan Micra/Sunny, Peugeot 205 1.4, Toyota Starlet/Corolla (δύο μοντέλα πίσω) ή εναλλακτικά για καινούριο Hyundai Accent.
-
Ωραιο θεμα sirgus.Πιστευω αναλογα με το πως κρινεις το παιδι σου θα εχεις κ διαφορετικη αντιμετωπιση σε αυτο το θεμα. Οποτε αναλογα θα του εμπιστευτεις και το καταλληλο αυτοκινητο.
-
Eύγε φίλε sirgus πολύ ωραίο θέμα.
Eάν και δεν έχω παιδί, και για τα επόμενα 18 χρόνια δεν θα μπω στο ίδιο δίλημα, θα πω τι έκανα όταν αγόρασα το πρώτο δικό μου αυτοκίνητο, με τις ευλογίες του δικού μου πατέρα.
Aγόρασα αυτό με την καλύτερη ενεργητική ασφάλεια που μπορούσα να αγοράσω με τα χρήματα που διέθετα και μέχρι να το παραλάβω, πήγα και σε ένα Safetrack.
Για το αυτοκίνητο είναι προσωπικό θέμα του καθενός και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Όμως περί γρήγορων αυτοκινήτων και των ταχυτήτων που μπορούν να αναπτύξουν έχω να πω τούτο.
Tο οικόπεδο στην K1 το αγόρασα με 30 χ.α.ω.!!!!!! Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν εάν ήμουν σε δημόσιο δρόμο.Γι' αυτό για το Safetrack είμαι κάθετος. A-Π-A-P-A-I-T-H-T-A. Eιδικά για νέο οδηγό.
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
να απαντήσω και στο sirgus που έγραψε ότι τα φρένα είναι το ίδιο καλά στα αυτοκίνητα των 50 και των 250 ίππων.ΕΕΕΕΠ!!!!!
Ας μην βάζουμε λόγια στο στόμα του άλλου!! Ή μάλλον λέξεις στο keyboard του άλλου!!!!
Και επειδή όπως έχουμε πει στο γραπτό λόγο γίνονται παρεξηγήσεις πρέπει να είμαστε 100% ακριβολόγοι
Εγώ είπα :Άλλο που δεν πρέπει να είναι αργό,καθώς η ενεργητική ασφάλεια είναι σημαντικότατη
Στην ενεργητική ασφάλεια δεν μετράνε μόνο οι επιταχύνσεις αλλά και οι επιβραδύνσεις που στα αργά είναι μια χαρά!!!!
Και εσύ μου λες ότι είπα
Ότι τα φρένα είναι το ίδιο καλά στα αυτοκίνητα των 50 και των 250 ίππων
Σου φαίνεται το ίδιο !?!?Ρίξε μια ματιά σε αποστάσεις ακινητοποίησης Impreza WRX STi και Seicento Sporting
Και μου συγκρίνεις το ΥΠΕΡαυτοκίνητο με ένα Seicento sporting?
Αν είναι δυνατόν !!! Ας κάνουμε λογικές συγκρίσεις!!!
Ας συγκρίνουμε το Seicento με το Punto!!!!
Που το ένα βγάζει 55 και το άλλο 90 άλογα !!!!ή ότι άλλο μικρό κουβά με ταμπούρα ή δισκόφρενα τόσο μικρά που τα περνάς για μπουλόνια
Ακριβώς! Στο μικρό κουβά τι να βάλω δισκόφρενα σαν οικογενειακή πίτσα?
Πίστεψε με οι μηχανικοί της Fiat ξέρουν περισσότερα από εμάς και βάλανε αυτά τα μπουλόνια...
Μην μπερδεύουμε τα επικίνδυνα φρένα με το ότι υπάρχουν και καλύτερα...
ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σκοτώθηκε επειδή το αυτοκίνητο είχε **επικίνδυνα **εργοστασιακά φρένα (εκτός από εξαιρέσεις αυτοκινήτων όπως Renault 19 αλλά εδώ ας απαντήσουν οι ειδικοί ...σωστά SPEEDADICT???)Φαντάσου το εξής σκηνικό:στην εθνική με το Hyundai Atos Prime πας με 130 ή 140.Αν αναγκαστείς να προβείς σε φρενάρισμα πανικού,τι θα ήθελες αυτό,ή μια Ferrari 575 M 'Fiorano' που έχει πολλαπλάσια ιπποδύναμη
1)Λυπάμαι αλλά αν εγώ είχα αυτό το αυτοκίνητο δεν θα έβγαινα στην Εθνική με 140
2)ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!!!!
Και αν απαντήσεις με Audi A3 τότε πάλι θα σου πω ότι το Atos δεν νομίζω ότι έχει επικίνδυνα φρένα!
Ok!!!Υπάρχουν και καλύτερα!Αυτό που θέλω να πω είναι ότι απλά,τα γρήγορα αυτοκίνητα έχουν και γρήγορα φρένα!
Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι η διαφορά στα φρένα σε ένα Saxo 1.4 και 1.1 είναι ανύπαρκτη!
Ποια κριτήρια πρέπει να καλύπτονται (κατ' εμέ) στην αγορά αυτοκινήτου για το παιδί μας:
- Μεταχειρισμένο: δε χρειάζεται να το φοβάται να μην το γρατζουνήσει και τι θα πούμε εμείς που το πληρώσαμε (γιατί είναι σίγουρο ότι θα το γρατζουνήσει), ούτε βέβαια να πετάξουμε ένα κάρο λεφτά για αρχάριο οδηγό, αγχώνοντάς τον με την ευθύνη (έχει άλλες ευθύνες να καλύψει πρώτα).
- **Μικρομεσαίο **(άντε μεσαίο): ούτε πολύ μικρό (Σειτσέντο, Ματιζ κ.λπ.) να συνηθίσει στα εύκολα, ούτε μεγάλο να του βγαίνει η πίστη να στρίβει στα στενάκια, ή να παίρνει σβάρνα κολωνάκια μέχρι να μάθει πολύ καλά τις αποστάσεις.
- Φθηνά και πολλά ανταλλακτικά για ευνόητους λόγους.
- Επαρκή ενεργητική και παθητική ασφάλεια, χωρίς να κυνηγάμε τον απόλυτο 'αυτοματισμό'. Δεν πειράζει να λείπει το ESP και το ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι!
- Αρκετή ιπποδύναμη για ταξιδάκια, αλλά ως εκεί. Και ο πλέον 'ψύχραιμος' αν κατάγεται από οικογένεια με οδηγικές αναζητήσεις, είναι επιρρεπής στις κοντρίτσες και τις νεανικές ανοησίες...
Συγκεκριμένα θα πρότεινα: Fiat Punto, Nissan Micra/Sunny, Peugeot 205 1.4, Toyota Starlet/Corolla (δύο μοντέλα πίσω) ή εναλλακτικά για καινούριο Hyundai Accent.
ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!!
-
ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΘΕΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ sirgus,
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :
Η ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ 'ΠΑΙΔΙ' ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ 50cc ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ,ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΑ,ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΙΠΠΟΥΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 'ΣΚΟΤΩΣΤΡΑΣ'
ΑΠΟ ΤΑ 13, ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΤ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΒΟΛΤΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-ΣΟΥΝΙΟ , ΠΑΙΔΕΙΑ 4Τ, ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΟΛΑ ΧΑΜΕΝΑ.. ΤΟ 'ΠΑΙΔΙ' ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ..
'ΠΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ ... Datsun Violet ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ!
ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.5 ΧΡΟΝΟ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ + ΜΑΘΩ ΗΛΙΚΙΑ 16 παρά
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ (ΣΤΗΝ 'ΠΕΡΙΕΡΓΗ' ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΦΩΝΑΖΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ (ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΦΥΣΙΚΑ), ΚΟΝΤΡΕΣ,ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΕΣ , ΣΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΗΔΙΕΣ..ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ 'ΕΠΙΒΙΩΣΗ' ΕΙΝΑΙ Η Τ Ρ Ι Β Η ( ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 'ΔΙΠΛΩΜΑ').
ΣΤΑ 18 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ.
Η ΠΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΡΟ...
Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΤ , ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ
ΤΥΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ : ΑΝ Ο ΓΙΟΣ/ΚΟΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 18( ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ) , Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΦΟΡΑ ΠΑΛΙΟ 15ΕΤΙΑΣ, 4 ΧΩΜΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ!
ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ..( €, ΕΙΔΟΣ ΖΩΗΣ, ΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΓΟΥΣΤΟ κ.α.)
Η ΤΡΙΒΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟ 'ΔΙΠΛΩΜΑ'ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΙ ! -
Για να μην συμβεί κάτι αναπάντεχο και μετανιώσεις που το παιδί πήγε άκλαφτο μέσα σε αρχαϊκό κονσερβοκούτι, πάρε κάτι καινούργιο με ABS, AB και καμιά δεκαριά αστεράκια στα crash test.
Πολύ σημαντικό να διαλέξει μόνο του το πρώτο του προσωπικό αυτοκίνητο. Ξέρω πολλά παιδιά που τους τα πήραν οι γονείς τους χωρίς να τα ρωτήσουν, και απλά τα μισούν.
Μα που θα μάθει; ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ για να ξέρει πως έτσι και βλακιστεί θα στερήσει το αυτοκίνητο από τον μπαμπά και την μαμά.
-
η φωνή της λογικής μίλησε πολύ ξεκάθαρα στη πρώτη παράγραφο και σωστά!! τώρα ποιος είναι speedaddict δε κατάλαβα,με συγχωρείτε!! καλό ερώτημα θα ήταν αν θα πρέπει να δοθούν πχ 4000.000 δρχ για πρώτο αμάξι του παιδιού ή όχι (δηλαδή 700 χιλιάρικα)...
-
Θα μιλήσω γιά το θέμα μέσα απο το τι έκανα εγώ με τον γιό μου. Τίθεται θέμα και για το αν το παιδί έχει αντίληψη γιά οδηγός Στην οικογένεια υπήρχε Ιμπιζα 1200 του 1987. σε αυτό έμαθε και πήγαινε στο πανεπιστήμιο. Στην Κατεχάκη κάποια στιγμή ακούμπησε κάποιον από πίσω ελαφρά. Μετά έπαιρνε σιγά σιγά και το οικογεννιαό LANCIA PRISMA 1.6 ie, κανένα πρόβλημα. τέλος του εδωσα και οδήγησε και το γρήγορο με τα πολλά αλογα (MASERATI 224.v)γιά να μην το κάνει κρυφά και το στουκάρει κάπου. Το έμαθε και αυτό. τελικά για προσωπικό του πήρε την Barchetta και δεν έχει πρόβλημα. Στο ξεκίνημα εγώ προτιμώ να μάθει σε δύσκολο αυτοκίνητο και μετα έχει ο Θεός.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Επειδή παίζει μεγάλο ρόλο και η ψυχολογία του ατόμου, και ειδικά σε νεαρές ηλικίες, είμαι της γνώμης ενός γρήγορου αυτοκινήτου.
Ακριβώς!!!!!! η νεαρή ηλικία είναι η κρίσιμη για γρήγορα αυτοκίνητα!
Έχεις δει πολλούς 40άρηδες να κάνουν σφήνες στην σταδίου? Ή 25άρηδες? (μιλάμε για πιο είναι το πιο κλασικό θέαμα)Καλύτερα να τρέχει αν τρέξει και είναι τέτοιος χαρακτήρας με ένα αυτοκίνητο που έχει παθητική ασφάλεια, παρά με ένα 1,1 που θα γίνει κομμάτια. Και ναι είναι πιο επιρεπής στην ταχύτητα οι νέοι. Γι'αυτό άλλωστε δε ανοίξαμε τέτοιο πρπβληματισμό;
Ελαφρύ και γύρω στα 120 άλογα. Ένα 106 GTI π.χ. Έτσι δε θα πέσει στην παγίδα των φίλων του που θα οδηγούνε πιο γρήγορα και θα του κολλάνε να το πατήσει.
Αν έχουν όλοι οι φίλοι 106 Gti μήπως φαντάζεσαι πως θα κολλάει ο ένας στον άλλον για να το πατήσουν ?
Πιο ήρεμος θα είσαι αν το παιδί σου βγαίνει το βράδυ με το 106 Gti του μαζί με την παρέα του που έχουν όλοι 106 GTi τον πρώτο χρόνο ή αν οδηγάει ένα Saxo 1.1 και η παρέα του το ίδιο?
Ή επειδή μίλησες για τους φίλους του που ίσως έχουν πιο γρήγορα...αν έχει και αυτός γρήγορο πιστεύεις ότι δεν θα το πατάει επειδή είναι όλοι ευτυχισμένοι που έχουν γρήγορα αυτοκίνητα οπότε γιατί να κάνουν κόντρες!?!?Πρώτον. Εσύ στην παρέα σου όλοι τα ίδια αυτοκίνητα οδηγούσατε;;; Μήπως είχατε και club; Μη κολλάς στο αυτοκίνητο. Αν η παρέα του είχε 1,1 θα ήθελα να είχε 1,6. Αν η παρέα του είχε 1,6 θα του έπερνα 1,8. Κατάλαβες; Και αν βγαίνουν μαζί, θα αναγκάζετε να τους περιμένει κιόλας!!! χαχαχα
Για το τρίτο, ναι σίγουρα κάποιοα στιγμή θα το πατήσει! Δε θα γίνεται όμως κάθε μέρα! Έτσι;
Επιπλέον, ένα καλό αυτοκίνητο, θα σου δώσει και αερόσακους, και υδραυλικό και ίσως και άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα.
Τα πιο αργά δεν τα έχουν αυτά?
Το Saxo 1.1 που ανέφερες έχει τέτοια πράγματα; Ούτε υδραυλικό δεν έχει!!!
Ο σκοπός είναι να έχει ένα αυτοκίνητο το οποίο το παιδί θα σέβεται απο μόνο του και όχι ένα Seicento που θα του βγάλει τα μάτια για την μαγκιά.
Τι εννοείς θα του βγάλει τα μάτια για την μαγκιά?
Αν εννοείς άσχημη οδήγηση θα εμπιστευόσουνα να αγοράσεις μεταχειρισμένο Punto GT ή Seicento?Όχι άσχημη οδήγηση. Να του βγάλει τα μάτια! Να πατάει ΄τερμα το γκάζι επειδή δεν πηγαίνει! Και να αρχίσει και να ψάχνει, εξατμίσεις, τσιπάκια και ένα σωρό άλλα, για ένα αυτοκίνητο κουβά!
Και σίγουρα, το παιδί θα παραδειγματιστεί απο το πως οδηγάνε οι γονείς.
Συμφωνώ απόλυτα!
Και δυστυχώς και από τι έβλεπε από τον δάσκαλο οδήγησης.Πρώτο μου τουτου; Υ10 Turbo. Αν είναι να μάθεις, μάθε το σωστά. Ημίμετρα δεν πιάνουν.
Ημίμετρα είναι τα αργά αυτοκίνητα?
Υποκειμενικό. Αν θες να είνα ασφαλές (περισσότερο) πάρτου ένα HRV ή ένα jeepοειδές. Αν στουκάρει θα έχει περισσότερες πιθανότητες. Επιπλέον; Δεν θα έχει ένα αυτοκίνητο για κόντρες, αλλα τύπου jeep! Άλλη φάση! Εκτός συναγωνισμού!
-
ΌΧΙ ηλεκτρονικά βοηθήματα σε αρχάριο! Δε θα μάθει ΠΟΤΕ να οδηγεί! Και, για όνομα του Δία, μην δώσετε σε άπειρο άνθρωπο να οδηγήσει αμέσως γρήγορο αυτοκίνητο με τρελά κρατήματα. Αφήστε τον να εξερευνήσει σε χαμηλές ταχύτητες, να μάθει σταδιακά, να τριφτεί...
Όταν κάποιος μαθαίνει ηλεκτρική κιθάρα, δεν πλακώνει αμέσως να μάθει τα δύσκολα περάσματα του Malmsteen ή του Van Halen, αλλά αργά.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
ΌΧΙ ηλεκτρονικά βοηθήματα σε αρχάριο! Δε θα μάθει ΠΟΤΕ να οδηγεί! Και, για όνομα του Δία, μην δώσετε σε άπειρο άνθρωπο να οδηγήσει αμέσως γρήγορο αυτοκίνητο με τρελά κρατήματα. Αφήστε τον να εξερευνήσει σε χαμηλές ταχύτητες, να μάθει σταδιακά, να τριφτεί...Όταν κάποιος μαθαίνει ηλεκτρική κιθάρα, δεν πλακώνει αμέσως να μάθει τα δύσκολα περάσματα του Malmsteen ή του Van Halen, αλλά αργά.
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΒΡΕ skullone? ΠΟΤΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΒΡΕ skullone? ΠΟΤΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ?Είναι σα να λες 'γιατί πρέπει τα παιδιά στο Δημοτικό να μαθαίνουν τις 4 πράξεις, αφού έχουμε πια κομπιουτεράκια' Μα πρέπει, όχι για να ξέρουν να κάνουν πράξεις 'με το χέρι', όπως μερικοί χαζοί φαντάζονται (για αυτό όντως έχουμε τα κομπιουτεράκια...), αλλά για να μάθουν τους μηχανισμούς της αριθμητικής, 'πως δουλεύει' δηλαδή, και αύριο να μπορούν να καταλάβουν καλύτερα και ευκολότερα τα μαθηματικά, τη φυσική, τους υπολογιστές κτλ.
Το ίδιο και με τα αρχαία και τη γλώσσα μας (χώρια που αν έχεις κάνει Αρχαία μετά μαθαίνεις Γερμανικά στο τσάκα-τσάκα ).
Το ίδιο και με την οδήγηση: το γεγονός πως το όχημά σου έχει ABS, ESP, ASC, CIA, FBI και λοιπά TLAs (Three Letter Acronyms ) δε σημαίνει πως δεν πρέπει να γνωρίζεις πως στρίβουν και πως φρενάρουν τα αυτοκίνητα.
-
Έτσι είναι. Πρέπει να μάθεις πώς στρίβει το αυτοκίνητο, πώς το ελέγχεις, πώς λειτουργούν όλα αυτά. Άσε που αυτά τα γκάτζετ είναι για τους φλώρους ούτως ή άλλως.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Έτσι είναι. Πρέπει να μάθεις πώς στρίβει το αυτοκίνητο, πώς το ελέγχεις, πώς λειτουργούν όλα αυτά. Άσε που αυτά τα γκάτζετ είναι για τους φλώρους ούτως ή άλλως.ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ.
ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ,ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 'ΧΕΡΙΑ' ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΩΜΑΙ ΕΓΩ).
Τι πρέπει να οδηγήσει το παιδί μας!