-
Ετσι οπως παει η κουβεντα μου φαινεται οτι σε λιγο θα ανοιξουμε και παλι το θεμα για τα πεπαλαιωμενα ορια ταχυτητας στους συγχρονους δρομους (Αττικη οδος) αλλα και τους αθλιους επαρχιακους δρομους απο την αλλη (η πλειοψηφια!!)...
-
Ειδα και εγω εικονες απο το συγκεκριμενο ατυχημα. Πραγματι ειχε μεινει μονο το κομματι αναμεσα στα πισω φωτα, με το σηματακι. Επισης διπλα στο πλαισιο (ολο ειχε καει, μονο ο σκελετος των καθισματων ξεχωριζε) και η μηχανη με το κοκκινο καπακι τις ηταν αφημενη διπλα στο αυτοκινητο. Και εγω απορησα για τος πως σωθηκε ο οδηγος .
Φυσικα τα καναλια δεν αφησαν ασχολιαστο το γεγονος οτι το αυτοκινητο ηταν Φεραρι και ετρεχε με πανω απο 240.
Απο την αλλη ομως οπως αναφερθηκε και εδω μεσα, τα 240-260 σημερα δεν ειναι ενα τοσο τρομακτικο νουμερο, ποσο περισσοτερο για μια Φεραρι. Οταν ενα 1400αρι πιανει τα 190 (κοντερατα παντα) και ενα μεσαιο οικογενειακο ταξιδευει με 160 χαλαρα στην εθνικη, δεν βρισκω υπερβολικα τα 240.
Ο δρομος στο συγκεκριμενο σημειο ειναι αρκετα καλος, και ειναι το μονο κομματι τις εθνικης που εχει οριο 120. Σε αυτο που πρεπει ισως να σταθουμε οτι οι επιβατες ταξιδευαν απο Αθηνα και οτι το ατυχημα εγινε 5 το πρωι. Υστερα απο τοσα χιλιομετρα στην αθλια εθνικη και ξενυχτισμενοι, μου φαινεται λιγο ανοητο να πας με 260. -
Μάλλον στο συγκεκριμένο ατύχημα,ήταν από τις λίγες φορές που δεν έφταιγε ο δρόμος.Ήταν ξημερώματα και ο οδηγός νύσταζε,αναφέρθηκε κι αλλού αυτό.
Τέλος πάντων. -
yparxei kapoio link me fwtografies giati to xasame stis eidiseis?
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Απο την αλλη ομως οπως αναφερθηκε και εδω μεσα, τα 240-260 σημερα δεν ειναι ενα τοσο τρομακτικο νουμερο, ποσο περισσοτερο για μια Φεραρι. Οταν ενα 1400αρι πιανει τα 190 (κοντερατα παντα) και ενα μεσαιο οικογενειακο ταξιδευει με 160 χαλαρα στην εθνικη, δεν βρισκω υπερβολικα τα 240.Ναι αλλά όταν το μεσαίο οικογενιακό χρειαστεί να κάνει έναν απότομο ελιγμό στα 160, να δεις τι θα γίνει. Ο οδηγός του ξέρει πως θα αντιδράσει το αυτοκίνητο? Ξέρει μήπως πόσο χρόνο θέλει και πως θα αντιδράσει ο ίδιος? Πόσα αυτοκίνητα έχουν σωστή συμπεριφορά κοντά στην τελική τους? Ποιός από μας έχει πραγματική εμπειρία από οδήγηση στα 200+ ?
Συμφωνώ ότι πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις ελληνικές συνθήκες. Από την άλλη συμφωνώ ότι δεν είναι πολλά τα χιλιόμετρα αυτά, όταν είμαστε σε καλό δρόμο. Αλλά θέλει πολλή προσοχή, και να 'βλέπουμε' πολύ μπροστά.
Γιατί δεν είναι μόνο να είναι καλός ο δρόμος. Είμαστε στην Ελλάδα. Ακόμα και στον καλό δρόμο μπορεί να σου τύχει οτιδήποτε. Νερά, χαλίκια, πέτρες, λάστιχα από νταλίκες, λάδια, τρακτέρ στην εθνική, αυτοκίνητα χωρίς φώτα, αλλαγές οδοστρώματος πάνω σε στροφές κλπ.
Γιώργος
-
συγνώμη άμα θα ακουστεί βλακεία αλλά με οτιδήποτε πάνω από τα 100 δύσκολα τη βγάζεις καθαρή άμα γίνει στραβή...μου φάνηκε λίγο κουφό το ατύχημα ΄γιατί, αν εξαιρέσεις τις γέφυρες που η ανάρτηση τέτοιςν αμαξιών σίγουρα τερματίζει, ο δρόμος είναι σεχτικά καλός και μεγάλες ευθείες σα τη Θήβα.Λες και δε το ξέριες ότι όταν πας με 200+ κινδυνεύεις...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
συγνώμη άμα θα ακουστεί βλακεία αλλά με οτιδήποτε πάνω από τα 100 δύσκολα τη βγάζεις καθαρή άμα γίνει στραβή...μου φάνηκε λίγο κουφό το ατύχημα ΄γιατί, αν εξαιρέσεις τις γέφυρες που η ανάρτηση τέτοιςν αμαξιών σίγουρα τερματίζει, ο δρόμος είναι σεχτικά καλός και μεγάλες ευθείες σα τη Θήβα.Λες και δε το ξέριες ότι όταν πας με 200+ κινδυνεύεις...Πως έγινε τελικά το ατύχημα; Πετάχτηκε κάποιος μπροστά τους ή τους ξέφυγε λόγω κο΄θρασης/υπνηλίας;
-
Όντως το κομμάτι του δρόμου που έγινε το ατύχημα είναι αρκετά καλό και δεν έχει ( τουλάχιστον πριν 20 μερες δεν είχε ) καμιά λακούβα. Ο τύπος μάλλον αποκοιμήθηκε ή έκανε καμιά απότομη τιμονιά και το έχασε
Τώρα για τα 7δις της Μαλακάσας θα απαντήσω οτι ο δρόμος χάλασε μετα από φυσικό φαινόμενο το οποίο ή δεν είχε ληφθεί υπο΄ψη από τον μελετητή είτε γιατί δεν έιχε ξανασυμβεί ή ( πιθανότερα ) γιατί οι προδιαγραφές δεν το απαιτούσαν οπότε δεν το παιρνεις υπο΄ψη σου γιατί και οι άλλοι αυτό θα κάνουν και θα προσφέρουν λιγότερα από σένα για τα ίδια χιλιόμετρα δρομου. Να το χαίρεστε πάντως γιατί νομίζω οτι έχει γίνει πολύ καλή δουλεία αυτή την φορά -
[list:1duhr79m]Απορω ρε παιδια με κατι [/list:u:1duhr79m][list:1duhr79m]Τα 240 ειναι εξωφρενικη ταχυτητα για Ferrari?[/list:u:1duhr79m][list:1duhr79m]Kαι γιατι πληρωνει καποιος 60 η 80 εκατομυρια για αυτοκινητο?[/list:u:1duhr79m][list:1duhr79m]Το καθε αυτοκινητο απαιτει ΣΕΒΑΣΜΟ και κανενα αυτοκινητο οτι δυνατοτητες κι αν εχει δεν κανει θαυματα.Οι Ferrari ειναι αυτοκινητα που στις ελληνικες εθνικες ανταποκρινινται τελεια.Εαν το αυτοκινητο ειναι συντηρημενο και λαστιχωμενο σε καμια μα καμια περιπτωση δε φταιει το αυτοκινητο.[/list:u:1duhr79m][list:1duhr79m]Και λεω τωρα εγω με το φτωχο μου μυαλο[/list:u:1duhr79m][list:1duhr79m]Ποιος καφρος οδηγει νυχτα με 260?Η ορατοτητα τη νυχτα εχει περιορισμενο οπτικο πεδιο και οσο αυξανεις τα χιλιομετρα η αντιδραση ειναι μηδενικη οχι απο θεμα δυνατοτητων αυτοκινητου αλλα οδηγου Τη νυχτα κανονικα πρεπει να στηνουν οι μπατσοι τα ρανταρ [/list:u:1duhr79m][list:1duhr79m]Καθε ποτε γινονται αλκοτεστ?Καθε πανυγηρι και χαρα?[/list:u:1duhr79m][list:1duhr79m]Υπαρχει αναλογος τομεας οπως στη Γερμανια για νεκροψια του αυτοκινητου?Να δουμε πραγματικα τι φταιει και να μη τα ριχνουμε ολα στο βωμο της υπερβολικης ταχυτητας[/list:u:1duhr79m][list:1duhr79m]Ποιοι απ τους 'γρηγορους ξερουν πραγματικα τις δυνατοτητες του αυτοκινητου τους?Οι πιτσιρικαδες γι αυτο σκοτωνονται.Και γι αυτο μιλησα σε αλλο thread για αυτοκινητιστικη παιδεια.Αγοραζει ο μπαμπας του μικρου το πυροβολο και παρασυρομενος απ (αληθη) τα τεστ των περιοδικων με μηδεν εμπειρια προσπαθει να σηκωσει τον πισω τροχο.Και δωστου οι μπατσοι τα ρανταρ!![/list:u:1duhr79m][list:1duhr79m]Το αυτοκινητο στα 180 και 200 ΝΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ Φτανει να μπορει να ανταποκριθει το αυτοκινητο και να μη κλεισεις τα ματια(βλ γυναικες)και περιμενεις το.......θεο!!Απεφυγα σκυλο στα 180 αλλα το ματι οταν οδηγαμε παιζει το βλεμα στα 2 χιλ Δεν πιανουμε κουβεντα ουτε κοιταμε στο ενα μετρο.Μετα βγηκε ο σκυλος.Επμενο ειναι.[/list:u:1duhr79m][list:1duhr79m]Το θεμα ειναι ολοκληρη πληγη και σηκωνει συζητηση.Και βλεπω οτι στο βωμο της ταχυτητας την πατανε οδηγοι και αυτοκινητα που πραγματικα αξιζουν να τρεχουν και τα κινητα 'ζομπι' κυκλοφορουν ελευθερα.[/list:u:1duhr79m][list:1duhr79m]Η αγνοια και η βλακεια σκοτωνει και οχι η υπερβολικη ταχυτητα.Εχω δει 911 10 ετιας στην Καστανια να κατεβαινει σε ρυθμους αγωνιστικους.Ειχα μια κλουβα και μεχρι να σηκωσω να πιω καφε ο χοντρος την ειχε φτασει στο τριτο πεταλο Τι να πω για τον ανθρωπο?Δεν ειναι χερας?Τι να του πει ο μπατσος?[/list:u:1duhr79m][list:1duhr79m]Η Ferrari βγηκε εκτος λογω μ@λ@κι@ς [/list:u:1duhr79m]
-
Συμφωνώ με τα πιο πολλά μαζί σου G60.
Βέβαια ελιγμός με 200 δε γίνεται με κάθε αυτοκίνητο.Και δε λέω να δεις το εμπόδιο στα 100μ.Λέω να το δεις ξαφνικά.Πόσο μάλλον με 260;
Όχι οτι είναι αδύνατο,αν το επιτρέπει και το αυτοκίνητο βέβαια.
Όσοι βλέπουν F1 θα θυμούντε το Μπαρικέλο που απέφυγε ένα κομμάτι με 250χμ με πολύ απότομη κίνηση .
Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι οτι μια Ferrari είναι απλά ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Αμα δεν τη σεβαστείς και αν δεν ξέρεις να οδηγάς στους ρυθμούς που απαιτεί μία Ferrari θα καταλήξεις στα θυμαράκια.
Και ας μην κάνουμε απόλυτες κρίσεις και τα ισοπεδώνουμε όλα.
Τι θα πει έτρεχε με 260χμ;Αν οδηγούσε ο Σουμάχερ μπορούσε να τρέχει και με 300 και να είχε αποφύγει το ατύχημα. -
Δεν ξέρω αν φταίνε τα φώτα μου αλλά στην εθνική με φώτα πορείας και άλλους να έρχονται από την απέναντι λωρίδα δεν νομίζω να έχω ορατότητα πάνω από 40 μέτρα.
Για αυτό το βράδυ στην εθνική συχνότερα οδηγάω κάτω από το όριο ταχύτητας. Και ούτε κουλός είμαι ούτε τενεκέ οδηγάω. Άσε που στις 5 η ώρα τα ξημερώματα κανένας δεν έχει δυνάμεις να προσέχει.Όσο δεν υπάρχουν σωματικές βλάβες, πάλι καλά να λέμε και να μην σκάμε για τις λαμαρίνες. Δυστυχώς όμως έχουμε τόσα θανατηφόρα ατυχήματα και τόσα άλλα που καταλείπουν μόνιμες βλάβες που πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.
Τράκαρα πρόσφατα... ένα μικροτρκαρισματάκι ήταν και έφταιγε ο άλλος αλλά πήρα τέτοια τρομάρα... κυρίως γιατί συνειδητοποίησα ότι πάντα περνούσα από εκείνο το σημείο και έκανα το λάθος που έκανε αυτός που με τράκαρε!!!Δυστυχώς δεν μπορείς να χαλαρώσεις οδηγώντας πια. Χτες πήρα λεωφορείο μετά από πολύ καιρό για να κινηθώ χωρίς άγχος...δυστυχώς ούτε αυτό ήταν λύση... τώρα πρέπει να έχω αρπάξει καναδυό λοιμώδη.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Τι θα πει έτρεχε με 260χμ;Αν οδηγούσε ο Σουμάχερ μπορούσε να τρέχει και με 300 και να είχε αποφύγει το ατύχημα.
Ο Σουμάχερ τρέχει με 300 μόνο όταν πληρώνεται. Όχι για απλό κέφι.
Εξάλλου όσα και να του έταζες δεν θα οδηγούσε με 300 στο εθνικό μας δίκτυο. -
Καταρχήν πιστεύω ότι είναι καλο να αλλαξουμε το topic.
To θέμα (καλώς) έχει αλλάξει κάπως οπότε εγώ το βλέπω κάπως 'μακάβριο' να 'προχωράμε' **αυτό **το topic.Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Τι θα πει έτρεχε με 260χμ;Αν οδηγούσε ο Σουμάχερ μπορούσε να τρέχει και με 300 και να είχε αποφύγει το ατύχημα.
Βέβαια ο Σουμάχερ δεν θα πήγαινε με 300 σε ελληνικό δρόμο...ούτε με 260...
Ίσως να έπαιρνε και τον ΟΣΕ βέβαια!Δυστυχώς δεν μπορείς να χαλαρώσεις οδηγώντας πια. Χτες πήρα λεωφορείο μετά από πολύ καιρό για να κινηθώ χωρίς άγχος...δυστυχώς ούτε αυτό ήταν λύση... τώρα πρέπει να έχω αρπάξει καναδυό λοιμώδη.
Και όχι μόνο αυτό.
Εγώ είπα να βγω το βράδυ και να γυρίσω με ταξί.
Γιατί να είμαι σε ένα ταξί (που εκτός ότι με γδύνει) ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΑΩ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ 120 ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ?Άρα να παίρνω το δικό μου και να πίνω το βράδυ άτοπο.
Να μην παίρνω το δικό μου και να παίρνω ταξί άτοπο..Άρα??
Απλά κόβω την διασκέδαση ή διασκεδάζω μέχρι τις 5 για να πάρω τρόλευ!!!
-
Εντάξει,μια κουβέντα είπα για τον Σουμάχερ.
Δεν είπα οτι θα έτρεχε με 300.
Είπα οτι και με 300 θα μπορούσε να αποφύγει κάτι που άλλοι δε θα μπορούσαν με 250.
Απλά μίλησα για το θέμα της πείρας ενός οδηγού σε τέτοιες ταχύτητες που μόνο αν είναι οδηγός αγώνων μπορεί να έχει. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εντάξει,μια κουβέντα είπα για τον Σουμάχερ.
Δεν είπα οτι θα έτρεχε με 300.
Είπα οτι και με 300 θα μπορούσε να αποφύγει κάτι που άλλοι δε θα μπορούσαν με 250.
Απλά μίλησα για το θέμα της πείρας ενός οδηγού σε τέτοιες ταχύτητες που μόνο αν είναι οδηγός αγώνων μπορεί να έχει.Ναι ρε οκ. κατάλαβα τι εννοούσες.
Τι ποσοστό πιστεύετε όμως ότι μπορεί να οδηγήσει τα αυτοκίνητα που έχει?
Όταν λέω να τα οδηγήσει όχι να πάει από το σπίτι του στο μαγαζί που τραγουδάει με την Porsche (...) σε διαδρομή 15 kms ...
(Άντε να πετάξω το κουτσομπολιό μου !!! που έχω δει Άννα-Μαρία Λογοθέτη (καλά δεν την λέω?Αυτή ήταν πάντως!την γνώρισα αμέσως...) με SLK να πηγαίνει από Κηφησιά-κεφαλάρι στο γνωστό δρόμο και σε κάθε εκίνηση να της σβηνει!Δηλαδή περίπου 20 φορές λόγω κίνησης)
αλλά ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Δηλαδή σε οτιδήποτε απρόοπτο πιο εύκολα ελέγχεται ένα saxo με 80 km/h ή μια 911 με 180 km/h ?
Σαφώς το 1ο!!!Η διαφορά απλά είναι ότι αν μπορείς να έχεις τον έλεγχο του 2ου αυτοκινήτου (911) τότε απολαμβάνεις περισσότερο την οδήγηση.
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
salome θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου αλλά και'μεις που οδηγούμε στην Ελλάδα σ'αυτούς τους δρόμους οι οποίοι είναι όπως είναι(τα μαύρα τους τα ΧΑΛΙΑ ) δεν θα έπρεπε να προσαρμόζουμε την ταχύτητά μας ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες που επικρατούν.....?Βεβαίως και θα έπρεπε. Μη μου πεις όμως πως πάντα είσαι 'χαμηλών τόνων'
π.χ. στην Παραλιακή πας με 70 που είναι το όριο ταχύτητας?
ή όταν μετά τα απίστευτα μποτιλιαρίσματα στην Κηφισίας την βλέπεις μια μέρα άδεια, δεν θα το πατήσεις λιγουλάκι??Αυτό που είπα εξ'αρχής είναι οτι πρέπει να προσέχουμε, να μην παίρνουμε το αμάξι και όποιον πάρει ο χάρος αλλά για όνομα πια, μην τα ρίχνουμε όλα στην υπερβολική ταχύτητα!
-
Όσο και να θες να μην τα ρίξεις στην ταχύτητα, απλώς επαναλαμβάνω και ολογράφως το νούμερο:
260km/h = 72,2m/sec
(διακόσια εξήντα χιλιόμετρα ανά ώρα ή ενδομηνταδύο μέτρα ανά δευτερόλεπτο) -
Όποιος πει ότι αυτό το ατύχημα έγινε λόγω υπερβολικής ταχύτητας πάει γυρεύοντας να τ'ακούσει για πολλοστή φορά. Η υπερβολική ταχύτητα είναι μια τελείως σχετική έννοια.
Εξαρτάται από:
- Τις ονομαστικές δυνατότητες του οχήματος.
- Τις δυνατότητες του οδηγού.
- Την κατάσταση του οδοστρώματος.
- Την κυκλοφοριακή κατάσταση.
- Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οδηγός.
Με άλλα λόγια, υπάρχουν φορές που 10 χ.α.ω. είναι υπερβολική ταχύτητα, όπως και φορές που τα 240 είναι τίποτα.
Αυτό το ατύχημα έγινε λόγω υπερβολικής ΒΛΑΚΕΙΑΣ του οδηγού. Πού πας ρε βλάκα νυσταγμένος με 260;
Άντε, κανένας από αυτούς τους 'έξυπνους' που τα'κονομήσανε (να'ούμε...) και πήραν Ferrari για να κάνουν φιγούρα θα ήταν.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Βέβαια ο Σουμάχερ δεν θα πήγαινε με 300 σε ελληνικό δρόμο...ούτε με 260... Ίσως να έπαιρνε και τον ΟΣΕ βέβαια!Ο moderator ήταν οδηγός του Σουμάχερ όταν είχε έρθει στην Ελλάδα! Ας μας πει τι του είπε για τους έλληνες οδηγούς.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Όποιος πει ότι αυτό το ατύχημα έγινε λόγω υπερβολικής ταχύτητας πάει γυρεύοντας να τ'ακούσει για πολλοστή φορά. Η υπερβολική ταχύτητα είναι μια τελείως σχετική έννοια.Εξαρτάται από:
- Τις ονομαστικές δυνατότητες του οχήματος.
- Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οδηγός.
Με άλλα λόγια, υπάρχουν φορές που 10 χ.α.ω. είναι υπερβολική ταχύτητα, όπως και φορές που τα 240 είναι τίποτα.
Αυτό το ατύχημα έγινε λόγω υπερβολικής ΒΛΑΚΕΙΑΣ του οδηγού. Πού πας ρε βλάκα νυσταγμένος με 260;
Άντε, κανένας από αυτούς τους 'έξυπνους' που τα'κονομήσανε (να'ούμε...) και πήραν Ferrari για να κάνουν φιγούρα θα ήταν.
*Skullone Πρόσεξε τι λες!
Η υπερβολική ταχύτητα είναι μια τελείως σχετική έννοια.
Εξαρτάται από:- Τις ονομαστικές δυνατότητες του οχήματος.
5. Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οδηγός.*
Στο ατύχημα αυτό :
1.εδώ είμαστε OK. ΗΤΑΝ Ferrari
2.και ο σουμάχερ με νύστα δεν είναι σουμάχερ άρα το 2 δεν μας νοιάζει τώρα
3.Που έγινε το ατύχημα!?!? ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ παρόλο που διάβασα ότι αυτό το κομμάτι είναι ok.
4.Μάλλον ο δρόμος θα ήταν άδειος στις 5 το πρωι.
5.Ο ΟΔΗΓΟΣ ΗΤΑΝ ΝΥΣΤΑΓΜΕΝΟΣ !!!!!!?!?Άρα Skullone αφού στο Νο 5 δεν είμαστε μέσα στους όρους σου για το πότε έχουμε υπερβολική ταχύτητα μήπως τελικά τώρα που το ξαναδιαβάζεις πιστεύεις ότι έγινε από υπερβολική ταχύτητα η θα τ' ακούσουμε για πολλοστή φορά !?
Για να μην παίζουμε με τις λέξεις να συμφωνήσουμε ότι έγινε ΚΑΙ λόγω υπερβολικής ταχύτητας?!
to akousate stis eidiseis?