-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
-λογικός είπε:...., ισχυρίζεσαι ότι 'Και ο φτωχότερος Ιάπωνας ζει πολύ καλύτερα από τον μέσο Έλληνα.' Επομένως, γιατί να αγοράσει Corolla ένας Ιάπωνας, αν δεν είναι καλό αυτοκίνητο, από τη στιγμή που έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει κάτι καλύτερο;
-Απ.Μα δεν είναι όλοι πορωμένοι αυτοκινητιστές, και σίγουρα κανένας από αυτούς δεν μπαίνει σε αντίστοιχο φόρουμ να μιλήσει για το Κορόλα του.
Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι οδηγοί ανά τον κόσμο δεν είναι πωρωμένοι αυτοκινητιστές. Αν ίσχυε το αντίθετο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων όπως του Corolla και του Golf θα ήταν ελάχιστες. Όσο αφορά το τι συζητάνε στα αυτοκινητιστικά Forum οι Ιάπωνες, δε γνωρίζω. Υποθέτω ότι καμιά φορά θα συζητάνε -όπως κι εμείς- για τα αυτοκίνητά που κατέχουν, δηλαδή Corolla, Yaris, Civic, Jazz, Almera , Micra κτλ.
-λογικός είπε:Επίσης, άλλο Golf και άλλο Audi TT. Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών.
-Απ:Το Golf είναι πολύ πιο κοντά στο TT από ότι το Κορόλα στο Σκαηλάην
Η οδική συμπεριφορά του Golf IV δε διαφέρει από την αντίστοιχη της Corolla. Αν η επόμενη γενιά Golf διαθέτει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, όπως φημολογείται, τότε θα αλλάξουν τα δεδομένα.
Δες διαχρονική διαφορά στην τιμή Κορρόλα/Γκολφ.
Αναφέρεσαι στην μεταπώληση; Σίγουρα ένα Golf έχει υψηλότερη τιμή μεταπώλησης από ένα Corolla, γιατί το δεύτερο αντικαθίσταται πιο συχνά. Ωστόσο, αυτό το πλεονέκτημα παύει να ισχύει όταν η ηλικία ενός αυτοκινήτου υπερβαίνει τα δέκα έτη (όπως συμβαίνει με τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα). Στην περίπτωση αυτή μετρά μόνο η αξιοπιστία.
Πάντως δες πόσο πιο λογικές είναι οι τιμές της NISSAN.
Σ' αυτό συμφωνώ. Οι τιμές της Nissan είναι αρκετά καλές. Και της Mazda επίσης, αν κρίνουμε από το 6 (αναμένω να μάθω την τιμή του Mazda 2 και αργότερα του 3, για να έχω ολοκληρωμένη γνώμη). Αντίθετα, οι τιμές των Toyota, Honda και VW είναι αδικαιολόγητα υψηλές. Το κακό με τη VW είναι ότι, ενώ τα αυτοκίνητά της κοστίζουν όσο και της Toyota, δίνει μόνο 2 χρόνια εγγύηση. Και μην ξεχνάμε ότι τα ιαπωνικά είναι πιο αξιόπιστα.
Άσε που δεν πείθει και πως κάνει τόσα λεφτά η Κορόλα.
Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν σου αλλάξω τη γνώμη που έχεις σχηματίσει. Όμως ούτε εσύ μπορείς να αλλάξεις τη δική μου για το Golf. Όταν αναφέρομαι στο Golf, εννοώ πάντα το υπάρχον μοντέλο. Του χρόνου θα αλλάξει ριζικά το σκηνικό στη μικρομεσαία κατηγορία, καθώς αναμένεται η έλευση πολλών καινούριων μοντέλων.
Den yparxei periptwsi na dikaiologi8ei h timi tis Corolla 1.6 sta 20K enw to Mazda 6 (poy einai poly megalyteri katigoria kai kalytero aytokinito) kanei ta idia lefta h kai 1k parapanw. Mazda 6 gia giapwneziko loipon.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Den yparxei periptwsi na dikaiologi8ei h timi tis Corolla 1.6 sta 20K enw to Mazda 6 (poy einai poly megalyteri katigoria kai kalytero aytokinito) kanei ta idia lefta h kai 1k parapanw. Mazda 6 gia giapwneziko loipon.Συμφωνώ απόλυτα. Το ίδιο όμως ισχύει και για το Golf, του οποίου η ακριβότερη έκδοση στα 1600cc κοστίζει μόλις 600 ευρώ φτηνότερα από την Corolla, τη στιγμή μάλιστα που το Golf είναι μοντέλο 5 ετών και έχει μόλις 2 χρόνια εγγύηση. Τα αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας που αναμένω με ενδιαφέρον είναι το Mazda 3 και το Nissan Almera. Ευελπιστώ αφενός να είναι ποιοτικά, αφετέρου να διατίθενται σε πιο λογικές τιμές σε σχέση με τα Corolla και Golf.
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Den yparxei periptwsi na dikaiologi8ei h timi tis Corolla 1.6 sta 20K enw to Mazda 6 (poy einai poly megalyteri katigoria kai kalytero aytokinito) kanei ta idia lefta h kai 1k parapanw. Mazda 6 gia giapwneziko loipon.
Συμφωνώ απόλυτα. Το ίδιο όμως ισχύει και για το Golf, του οποίου η ακριβότερη έκδοση στα 1600cc κοστίζει μόλις 600 ευρώ φτηνότερα από την Corolla, τη στιγμή μάλιστα που το Golf είναι μοντέλο 5 ετών και έχει μόλις 2 χρόνια εγγύηση. Τα αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας που αναμένω με ενδιαφέρον είναι το Mazda 3 και το Nissan Almera. Ευελπιστώ αφενός να είναι ποιοτικά, αφετέρου να διατίθενται σε πιο λογικές τιμές σε σχέση με τα Corolla και Golf.
Nai alla to Golf einai eyrwpaiko, kai arketa kaloftiagmeno apo poiotita ylikwn. Nomizw oti einai ligo ftinotero apo to Corolla. Einai de poly kalytero apo ta antistoixa Mazda kai Nissan. Telos pantwn, erxetai kainourio Golf se ligo. Pantws to Mazda 6 fainetai kali agora gia ta ellinika dedomena (to 2.0). 8a prepei na to odigisw omws gia na pw me sigouria.
-
το μαζντα το 6αρι φαίνεται να είναι φοβερό!!!κάνε στη μπάντα μοντέο!!!η μάζντα επιστρέφει????αυτή η κορολα έφτασε να γίνει μερσεντες απο άποψη τιμής!!!
-
Από εμφάνιση συμφωνώ πως δεν λέει τίποτα, είναι πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει και ειδικά στα 1400 είναι ένα τίποτα. Τελικά μένει το κύρος του ονόματος και μια καλή οδηγική συμπεριφορά (1.6, 1.8) Η σχεδίασή του που είναι βεβαίως αμφισβητίσιμη καθώς έχουν περάσει και τα χρόνια. Από αξιοπιστία, εγγυήσεις κτλ κινείται στο μέσο όρο.
-
κριστοφερ μάλλον συμφωνούμε αλλά μια σεβαστή πλειοψηφία διαφωνεί!!! στο κάτω κάτω κάνει πωλήσεις!!!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το μαζντα το 6αρι φαίνεται να είναι φοβερό!!!κάνε στη μπάντα μοντέο!!!η μάζντα επιστρέφει????Μην ξεχνάς όμως ότι η Mazda ανήκει στη Ford, οπότε έτσι ή αλλιώς η Ford είναι κερδισμένη.
-
ναι βεβαίως!!!εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις εταιρείες που κανουν καλά αυτοκίνητα σε λογικές τιμές!!!αν είδατε το ποστ στην αρχή έχω πρόβλημα με τις εταιρείες που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες...κάποτε και το γκολφ ήταν ορόσημο...τώρα είναι μόνο για τη μάνα μου!!που δεν έχει ιδέα....
-
καλα μου παιδια ειστε βαθια νυχτωμενα...
τι ιαπωνικη ποιοτητα και γερμανικη και αλλα φαιδρα...
τα αυτοκινητα φτιαχνονται σε διαφορα εργοστασια, ασχετα με το που εχει εδρα η μαμα εταιρεια...τα φορντ ειναι αμερικανικα? η γερμανικα ισπανικα βελγικα...
δεν μπορεις να βγαλεις ακρη... απλα η καθε εταιρεια δινει για δικους της λογος εμφαση σε καποιο τομεα... η τεχνολογιες ειναι κοινες και με reverse engineering ολοι μπορουν να αντιγραψουν τον οποοδηποτε ανταγωνιστη.αλλα αυτο που μου τη σπαει στα γκολφ ειναι οι διαφημισεις τους..
διαφημιση 1η...
-ποιο ειναι το ποιο καλο αυτοκινητο
-ποιο ερχεται πρωτο στα τεστ?
....
-δεν εχει σημασια. Το γκολφ ειναι ετοιμοπαραδωτο!!!Τι μας λετε ΡΕ? και γι αυτο θα το αγορασουμε? αυτη ειναι η κυρια ιδιοτητα του? δεν εχει να μας πει τιποτα αλλο? και τοτε τι αγοραζουμε περιοδικα διαβαζουμε τεστ και ασχολουμαστε γενικοτερα?
διαφημιση 2η
δειχνει το 307 κι η γκομενα ξυνιζει...
ο τυποσ της λεει οτι ειναι το καλυτερο, το πιο γρηγορο, στυλατο με εξοπλισμο, με με με...
κι αυτη λεει οτι δεν ειναι γκολφ..το ιδιο συμπερασμα. δεν αγοραζουμε αυτοκινητο, αγοραζουμε ονομα.
πολλα συγχαρητηρια στους διαφημιστες για τις πανεξυπνες και ταυτοχρονα μαυρες διαφημισεις (η νομιζουν οτι δεν αναγνςρισαμε το 307?)
Η ιδια η φαου βε μας λεει δηλ. οτι το αυτοκινητο ως τετοιο δεν λεει και πολλα, απλα ειναι ενα ονομα που το αναγνωριζουν οι γκομενες. (πραγμα απολυτα αληθες, μιας κι εχω ενα σωρο φιλες που δεν ξερουν τιποτα απο αυτοκινητα αλλα οταν ηρθε η ωρα να αγορασουν , δεν εψαξαν δεν ρωτησαν , εβαλαν γραμματια και το πηραν... Η κοπελα μου - που εχει πολο- αναρωτιεται ποιος την στραβωσε και δεν πηρε 206. γιατι απο αξιοπιστια - τα πολο τουλαχιστον - ειναι δραμα. και τα λουπο. οσο για αντιπροσωπεια? αυτο ειναι ανεκδοτο.
να μην παρεξηγηθω... δεν ειναι κακο το γκολφ... αλλα δεν ειναι και καλυτερο απο τα υπολοιπα.
κι ενα τελευταιο... εχω γαλλικο και στριβει... αλλα κι αν δεν εστριβαν τα crx, ποιος μπορει να πει οτι δεν στριβουν τα typeR kai S2000? με λιγα λογια, σημερα οι εταιρειες μπορουν να φτιαξουν οτι θελουν κι οπως το θελουν. αντιθετα , τα 205 και 106 και 306 σου μιλαγαν... ποιος μπορει να πει το ιδιο για 206 και 307?
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
κι ενα τελευταιο... εχω γαλλικο και στριβει... αλλα κι αν δεν εστριβαν τα crx, ποιος μπορει να πει οτι δεν στριβουν τα typeR kai S2000? με λιγα λογια, σημερα οι εταιρειες μπορουν να φτιαξουν οτι θελουν κι οπως το θελουν. αντιθετα , τα 205 και 106 και 306 σου μιλαγαν... ποιος μπορει να πει το ιδιο για 206 και 307?
H αλήθεια είναι ότι το δικό μου το έχω 'σταυρώσει', αλλά μιλιά δε μου έχει πει ακόμη. Μόνο μετά τις 4000σαλ κάτι πάει να ψυθιρίσει!!!
-
Ερώτηση:
Σχεδιαστικά το 307 σε ποιό μοντέλο μοιάζει πιο πολύ: στο 306 ή στο Golf;
-
to mprostino tou 307 moiazei me to 206. to pisw, anfas, einai idio yaris. IDIO! genika ola ta kainourgia moiazoun me yaris... to opoio itan mprosta apo tin epoxi tou otan bgike...
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
κι ενα τελευταιο... εχω γαλλικο και στριβει...
Εχεις το κορυφαιο γαλλικο......
-
καλα μου παιδια ειστε βαθια νυχτωμενα
[list:2mg0kw9u]Μπααααα!!!!Ποιο πολυ απο σενα...........???????????[/list:u:2mg0kw9u][list:2mg0kw9u]Οταν τριψεις τη μουρη σου κατω και πανω απ τα αυτοκινητα καμια 15ετια χωρις να βγαζεις συμπερασματα απ τις φωτο..................[/list:u:2mg0kw9u][list:2mg0kw9u]Παντως τα Volkswagen ειναι 100% ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ [/list:u:2mg0kw9u][list:2mg0kw9u]Και για τους δυσπιστους..........Ναι υπαρχει φιλοσοφια κατασκευης.Ο καθε τεχνικος καταλαβαινει την προελευση του αυτοκινητου χωρις να δει το σημα.Ειναι τυχαιο?Μπαμ κανει η καθε φιλοσοφια απο μακρια.[/list:u:2mg0kw9u][list:2mg0kw9u]Παντως και μονο που ασχολουντε καποιοι με τον ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ GTI εστω και αρνητικα............ποναει[list:2mg0kw9u][/list:u:2mg0kw9u][/list:u:2mg0kw9u]
-
οι πληροφορίες σου g60 τι λένε για το καινούριο?8α είναι καλό ή θα εκμεταλλευτεί το διάστημα ως το νέο φόκους?
η διαφήμιση δυσφήμιση δεν ήταν αντάξια του ονόματος του γκολφ κακά τα ψέματα....επίσης δεν θα έπαιζε πουθενά αλλού στην ευρώπη και απότι φαίνεται είναι ελληνικής έμπνευσης....αν ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω ας πει να μη κάνω υποθέσεις...ρόλο παίζει και η νοοτροπία του έλληνα!!! -
Ερώτηση:
Σχεδιαστικά το 307 σε ποιό μοντέλο μοιάζει πιο πολύ: στο 306 ή στο Golf;
Στο 206 με λίγο από golf. Αν και το βλέπω υπερβολικό να κρίνουμε όλα τα αμάξαι από τα προηγούμενά τους. Στο κάτω κάτω τι να αλλάξεις σε ένα αμάξι (χωρίς να ξεφύγεις πολύ-βλ. Megane) λίγο τα φώτα αντε και την μάσκα και κάνα νεύρο διαφορετικό στο πλάι. Άμα προσέξεις όλα μοιάζουν μεταξύ τους(307, Civic, COROLLA, νεο Astra), δε νομίζω όλοι να προσπαθούν να μοιάσουν στο golf!Ούτε η βιομηχανική κατασκοπία κάνει τέτοια θαύματα. Σημεία των καιρών...
-
Οταν τριψεις τη μουρη σου κατω και πανω απ τα αυτοκινητα καμια 15ετια χωρις να βγαζεις συμπερασματα απ τις φωτο..................Παντως τα Volkswagen ειναι 100% ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Και για τους δυσπιστους..........Ναι υπαρχει φιλοσοφια κατασκευης.Ο καθε τεχνικος καταλαβαινει την προελευση του αυτοκινητου χωρις να δει το σημα.Ειναι τυχαιο?Μπαμ κανει η καθε φιλοσοφια απο μακρια.Παντως και μονο που ασχολουντε καποιοι με τον ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ GTI εστω και αρνητικα............ποναει
1ον βρηκα την απαντηση σου αγενεστατη. Σου παραθετω το εξης για τα 100% γερμανικα σου αυτοκινητα:
Nigeria, Philippines, Malaysia, Singapore and other countries assembled Beetles from kits supplied by other VW factories, primarily Brazil.
Mexico saw first production of the Beetle in 1964 and continued to supply the european market until 1986.
Αυτα αναφέρονται για το σκαραβαίο...
αν δεν καλυπτεσαι, μπορεις να δεις ολα τα εργοστασια και τι παραγει το καθενα, στο http://hem.passagen.se/vwnetz/vwdata.htmγια να μιην μπαινεις στον κοπο γκολφ φτιαχνονται επισης στο βελγιο, στη μπρατισλαβα και το μεξικο...
-
G60 φιλε, πες καλυτερα οτι ποναει η τσεπη αυτων που εδωσαν λεφτα για Golf και δεν προεκυψε ανταξιο των προσδοκιων τους.
Προσωπικα πιστευω οτι το MkII ηταν το τελευταιο Golf Gti με την αρχικη εννοια του ορου. (Εχω οδηγησει και μου αρεσε. Μοιαζει με σημερινο Rallye.) -
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
G60 φιλε, πες καλυτερα οτι ποναει η τσεπη αυτων που εδωσαν λεφτα για Golf και δεν προεκυψε ανταξιο των προσδοκιων τους.
Προσωπικα πιστευω οτι το MkII ηταν το τελευταιο Golf Gti με την αρχικη εννοια του ορου. (Εχω οδηγησει και μου αρεσε. Μοιαζει με σημερινο Rallye.)Σίγουρα στα GTi η Volkswagen την έχει χάσει προ πολλού τη μπάλα και κρίμα,γιατί ήταν ο πρώτος διδάξας.Όμως από την άλλη το Lupo GTi (δεν ξέρω αν θα εισαχθεί εδώ) λένε ότι έχει αρκετά στοιχεία από τα 'πραγματικά' GTi!
-
Αν το Lupo GTi μοιάζει με το 100άρι Arosa, μόνο GTi δε θα'ναι!
GOLF!Kαταρρίφθηκε ο μύθος?