-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
The World Driving Report 2006 has just been published in London, and revealed 58 percent of people ranked the USA as their top destination for ease of car use. Australia was second with 53 percent, followed by Ireland by on 49 percent. The data has been compiled by vehicle rental firm http://www.easycar.com and also highlighted America as one of the vacation destinations felt to have the safest roads. It took third spot behind Australia and Switzerland in that category. Almost 2000 drivers were polled for their opinions in the study. British motorists believe South Africa is the scariest place to get behind the wheel, while Holland got voted worst for congestion. -Richard YarrowΕπειδή πρόσφατα οδήγησα 1500 χιλιόμετρα σε όλη την Ιρλανδία, μπορώ να πω με κάθε ειλικρίνεια πως οι Ιρλανδικοί δρόμοι είναι χειρότεροι από τους Ελληνικούς
Αρα η έρευνα ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία της
-
Ειναι βρετανική ερευνα και λέει οτι βρετανοί νιώθουν άνετα να οδηγούν στην Ιρλανδία.
Μα φυσικά αφού οδηγούν στα δεξιά και έχουν όλες τις πινακίδες στην γλώσσα τους.
Δεν νομίζω οτι έχει σχέση με την κατάσταση των δρόμων και φυσικά έιναι ένα ακόμα άσχετο στατιστικό μου δεν μας αφορά καθόλου
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ειναι βρετανική ερευνα και λέει οτι βρετανοί νιώθουν άνετα να οδηγούν στην Ιρλανδία.Μα φυσικά αφού οδηγούν στα δεξιά και έχουν όλες τις πινακίδες στην γλώσσα τους.
Δεν νομίζω οτι έχει σχέση με την κατάσταση των δρόμων και φυσικά έιναι ένα ακόμα άσχετο στατιστικό μου δεν μας αφορά καθόλου
Είσαι σίγουρος? Όσο καταλαβαίνεις εσύ ποντιακά, καταλαβαίνουν αυτοί Ιρλανδικά...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ειναι βρετανική ερευνα και λέει οτι βρετανοί νιώθουν άνετα να οδηγούν στην Ιρλανδία.
Μα φυσικά αφού οδηγούν στα δεξιά και έχουν όλες τις πινακίδες στην γλώσσα τους.
Είσαι σίγουρος? Όσο καταλαβαίνεις εσύ ποντιακά, καταλαβαίνουν αυτοί Ιρλανδικά...
Μα φυσικά οι πινακίδες είναι και στα Gaellic (που δεν ξέρουν όλοι) αλλά και στα αγγλικά (που ξέρουν ΟΛΟΙ)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
The World Driving Report 2006 has just been published in London, and revealed 58 percent of people ranked the USA as their top destination for ease of car use. Australia was second with 53 percent, followed by Ireland by on 49 percent. The data has been compiled by vehicle rental firm http://www.easycar.com and also highlighted America as one of the vacation destinations felt to have the safest roads. It took third spot behind Australia and Switzerland in that category. Almost 2000 drivers were polled for their opinions in the study. British motorists believe South Africa is the scariest place to get behind the wheel, while Holland got voted worst for congestion. -Richard Yarrow
Επειδή πρόσφατα οδήγησα 1500 χιλιόμετρα σε όλη την Ιρλανδία, μπορώ να πω με κάθε ειλικρίνεια πως οι Ιρλανδικοί δρόμοι είναι χειρότεροι από τους Ελληνικούς
Εγγλέζοι?
Να τι λεει ένα Εγγλέζος για το οδήγημα στη UTAH
http://www.carbibles.com/utahdrivers.html -
Οι καλύτεροι δρόμοι είναι στη Γερμανία... γι'αυτό κι εμείς γουστάρουμε τους γερμανικούς κανονισμούς οδοποιΐας, που είναι και πιό ενδιαφέροντες οδηγικά
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Who gives a shit?Όσο τα όριά σας θα είναι στα 55 και μόλις πας 56 θα κινδυνεύεις να σε πυροβολήσει ο τοπικός σερίφης...
Όσο οι δρόμοι σας θα είναι κατα 95% (και λίγα λέω) απέραντες ευθείες και για να βρεις στροφή θα πρέπει να πας σε roundabout...
Όσο θα κυκλοφορούν 'big is beautiful' φορτηγάκια-τρομοκράτες του στυλ DODGE RAM κτλ με άσχετους στο τιμόνι.
Όσο θα υπάρχουν οδηγοί στην Αμερική που πιστεύουν ότι το να οδηγείς με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων σε κάνει ανώτερης κάστας οδηγό (φαντάσου επίπεδο)
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΑΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ! [/url]
Παλι τα ιδια. Τοσο μισος?
-
Το οριο ειναι απο 55 μεχρι και 75 μ/ω, αναλογα την πολιτιεια και αναλογα το τι ειδους δρομος ειναι. Ο περισσοτερος κοσμος παει με 70-80 μ.ω ακομη και σε αυτους που εχουν 55 μ/ω οριο. Μπατσοι πια στον αυτο/μο ειναι λιγοι τα τελευταια 10 χρονια. Ισως λογο της αυξησης της κινησης. Με ενα radar dedector οι οποιοι ειναι νομιμοι στις 49 πολιτειες, εισαι ΟΚ. Εγω παω με 90 μεσο ορο, με τον Valentine 1 και δεν εχω προστιμο, χτυπα ξυλο.
-
Οι δρομοι ειναι ευθειες και για αυτο και το αρθρο τους αποκαλει user friendly ή usable, ομως υπαρχουν πολλα μερη στην χωρα που υπαρχουν και βουνα με πολλες στροφες. Αναλογα που ζεις. Το περιφημο Route 1 πχ ειναι μια μονο αποδειξη.
-
Τι κακο εχει το Ραμ φορτηγακι στο δρομο δεν εχω ιδεα. ΟΙ ασχετοι οσοι ειναι εδω σε % ειναι και στην Ελλαδα. Να μην πω χειροτεροι στην Ελλαδα.
-
Για την επιλογη κιβωτιου δεν θα σχολιασω καν, δεν εχεις ιδεα τι συμβαινει εδω.
Θυμωμενε, ε θυμωμενε.
-
-
Για more user friendly σιγουα οι ΗΠΑ εχουν τους καλυτερους δρομους. Για best roads, αναλογα το τι σημενει best. Και αναλογα που στις ΗΠΑ.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
The World Driving Report 2006 has just been published in London, and revealed 58 percent of people ranked the USA as their top destination for ease of car use. Australia was second with 53 percent, followed by Ireland by on 49 percent. The data has been compiled by vehicle rental firm http://www.easycar.com and also highlighted America as one of the vacation destinations felt to have the safest roads. It took third spot behind Australia and Switzerland in that category. Almost 2000 drivers were polled for their opinions in the study. British motorists believe South Africa is the scariest place to get behind the wheel, while Holland got voted worst for congestion. -Richard Yarrow
Επειδή πρόσφατα οδήγησα 1500 χιλιόμετρα σε όλη την Ιρλανδία, μπορώ να πω με κάθε ειλικρίνεια πως οι Ιρλανδικοί δρόμοι είναι χειρότεροι από τους Ελληνικούς
Εγγλέζοι?
Να τι λεει ένα Εγγλέζος για το οδήγημα στη UTAH
http://www.carbibles.com/utahdrivers.htmlΜιλαμε για την μεγαλυτερη μπουρδα που εχω δει ποτε.
Παραδειγμα: Στην Αγγλια οι οδηγοι σε κοβουν επειδη θελουν να μην σε αφησουν να κανεις κατι. Στην Utah ειναι επειδη ειναι ασχετοι. Δεν ξερω για εσας αλλα εγω προτιμω να με κοψουν επειδη ειναι ασχετοι ειναι παρα να ειναι θυμωμενοι και να με κοψουν γιατι δεν θελουν να παω καπου. Το πρωτο επιδυκνυει με εκοψαν κατα λαθος και το δευτερο οτι το εκαναν εσκεμενα. φυσικα παντοτε το εσκεμενο ειναι πολυ πιο κατακριτεο.
Νικος
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Who gives a shit?Όσο τα όριά σας θα είναι στα 55 και μόλις πας 56 θα κινδυνεύεις να σε πυροβολήσει ο τοπικός σερίφης...
Όσο οι δρόμοι σας θα είναι κατα 95% (και λίγα λέω) απέραντες ευθείες και για να βρεις στροφή θα πρέπει να πας σε roundabout...
Όσο θα κυκλοφορούν 'big is beautiful' φορτηγάκια-τρομοκράτες του στυλ DODGE RAM κτλ με άσχετους στο τιμόνι.
Όσο θα υπάρχουν οδηγοί στην Αμερική που πιστεύουν ότι το να οδηγείς με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων σε κάνει ανώτερης κάστας οδηγό (φαντάσου επίπεδο)
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΑΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ! [/url]
Που, ποσο καιρο και ποτε οδηγησες στις ΗΠΑ;
-
Kαλοί δρόμοι, γενικά ναί... (Καλιφόρνια τουλάχιστον )
Καλοί οδηγοί, ανάλογα... (αλλάζουν τις λωρίδες χωρίς αύριο )OI Καλύτεροι δρόμοι;;;;
DEFINATELY NO.Πηγαίνετε μια βόλτα από το Dubai πρώτα και μετά θα καταλάβεται από ποιότητα δρόμων...
(οι οδηγοί βέβαια εκεί είναι για τα πανυγήρια ) -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πηγαίνετε μια βόλτα από το Dubai πρώτα και μετά θα καταλάβεται από ποιότητα δρόμων...
(οι οδηγοί βέβαια εκεί είναι για τα πανυγήρια )Να προσθέσω οτι τις Εθνικές στο Dubai τις έχει φτιάξει η Ελληνική Εταιρία Αρχιρόδον που μεγαλουργεί στην Μέση Ανατόλή αλλά στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανύπαρκτη
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Who gives a shit?
Όσο τα όριά σας θα είναι στα 55 και μόλις πας 56 θα κινδυνεύεις να σε πυροβολήσει ο τοπικός σερίφης...
Πουθενα, καθολου και ποτε. Παρα ταυτα, ξερω τι λεω.
-
No U.S. brands make the cut this year. Stability control a must-have to win.
NEW YORK (CNNMoney.com) -- The Insurance Institute for Highway Safety announced winners of its Top Safety Pick Awards Tuesday. The awards are based on crash tests conducted by the Institute.
The criteria for an award are more stringent than last year. Previously, there were two levels of Top Safety Pick Awards, Gold and Silver. This year, there is only one and it is even more stringent than last year's Gold Top Safety Pick Award.
To earn a 2007 Top Safety Pick award, a vehicle must earn the best possible rating of 'Good' in front and side impact safety as well as in whiplash protection for rear impacts. Previously, a vehicle could earn a Silver Top Safety Pick Award with only an 'Acceptable' rating, the second-best possible, for rear impact protection.
Also, vehicles must be available with electronic stability control, at least as an option, to earn the award.
For that reason, five vehicles - the Ford Five Hundred, Mercury Montego, Subaru Impreza, Saab 9-2X and Honda Civic - that won the top award last year were dropped from the list this year.
Electronic stability control, or ESC, helps drivers maintain control during abrupt emergency maneuvers. According to crash statistics gathered by the Insurance Institute and the government's National Highway Traffic Safety Administration, ESC could prevent more than 10,000 deaths annually if it were installed on every vehicle in the U.S.
The closely-related Ford Five Hundred and Mercury Montego were the only vehicles from U.S. brands to make the list last year. Both Ford Motor Co. and General Motors are represented on this year's list by their respective Swedish subsidiaries, Volvo and Saab.
Japanese brands Honda and Subaru, a subsidiary of Fuji Heavy Industries, have the most vehicles on the list, with three each. Audi, the luxury division of Volkswagen, has two vehicles on the list and Mercedes-Benz, the luxury division of DaimlerChrysler, has one.
The Insurance Institute's front and side impact tests are different from those performed by the government.
For front impact safety, the Institute uses an 'offset' test in which the vehicle strikes a barrier with just part of its front bumper, concentrating impact forces.
In its side impact test, the Institute strikes the vehicle with a moving barrier that is raised off the ground to mimic the impact of an SUV or truck.
Rear impact safety is calculated by, first, measuring various features of the seat and headrest. If those are judged to seem reasonably safe, the seat is then tested using an actual impact test.
2007 Top Safety Pick Awards
Large car
Audi A6 manufactured in Dec. 2006 and later
Midsize cars
Audi A4
Saab 9-3
Subaru Legacy equipped with optional electronic stability control
Minivans
Hyundai Entourage
Kia Sedona
Luxury SUVs
Mercedes M class
Volvo XC90
Midsize SUVs
Acura RDX
Honda Pilot
Subaru B9 Tribeca
Small SUVs
Honda CR-V
Subaru Forester equipped with optional electronic stability control
http://www.cnn.com/2006/AUTOS/11/20/2007_iihs_safest_cars/index.html
-
Στο link φίλτρο για το σιβικ μου
http://info.rockauto.com/Honeywell/FRAMDetail.html?CA7174_012406.jpgΤο σημαντικό είναι το rebate στα φίλτρα για τους αμερικάνους που θέλουν να βάλουν επαναχρησιμοποιούμενα FRAM φίλτρα, παρόμοια με τα KN.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Who gives a shit?
Όσο τα όριά σας θα είναι στα 55 και μόλις πας 56 θα κινδυνεύεις να σε πυροβολήσει ο τοπικός σερίφης...
kala o filarakos exei ksefigh telios.
-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
kala o filarakos exei ksefigh telios.Συγχαρητηρια. Μολις εγραψες το πιο ανουσιο, κενο περιεχομενου, ανορθογραφο, αμιφιλεγομενο post του 4TF.
-
Ενώ εσέι σαν το πολισμάνο του 4TF πρόσθεσες κάτι με ουσία που θα μας κάνη να ξύνουμε τα κεφαλια μας για ώρες.
Ρε προχωρα και πήγαινε βάλτα με τον καθρέπτη.
-
Κύριοι, ψυχραιμία!
-
παιδια, κατι οφ τοπικ αλλα σοβαρο επειδη το εχω δει και σ'αλλα θεματα:
αν σας ενδιαφερει η ορθογραφια των αλλων -και το δεχομαι, νομιζω οτι καλυτερα ειναι να βοηθατε και να διορθωνετε παρα να αποθαρρυνετε..
καλως ή κακως καποιοι απο μας δεν ξερουμε να γραφουμε καλα, για πολλους λογους (ξενο σχολειο, ελληνες της διασπορρας, δυσλεξια, πηγαμε σχολειο μεχρι 3η δημοτικου κ.α.)
νομιζω πως ο τροπος που θιγετε ορισμενοι τα ορθογραφικα αλλων ειναι απο προσβλητικος μεχρι και ρατσιστικος.αυτα και τελος το οφ τοπικ.
αν θελετε να βοηθηστε, διορθωστε.
σχολια οπως εισαι ανορθογραφος, μαθε να γραφεις κ.α. που εχω δει κυριως κακοπροαιρετα, τον εαυτο σας βριζετε και δειχνετε χαμηλο επιπεδο οσοι τα κανετε παρα αυτον που θελετε να επιτεθειτε.
ευχαριστω.
Αυτοκινηση ΗΠΑ - Πωλησεις Honda στις ΗΠΑ απο το 1970 (σ.88)