-
Ο χρήστης Imprezas έγραψε:
ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ Ο (ΓΡΗΓΟΡΟΣ!) ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΣΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΜΙΤΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
Καμμία αντίρρηση, αλλά εδώ χρειάζεται και κάποιος διαχωρισμός. Δεν μπορεί το 'καθημερινό' αυτοκίνητο να κατασκευάζεται με την προοπτική χρήσης σε αγώνες. Νομίζεις ότι θα ήταν δύσκολο στο VAG να βγάλει μία αντίστοιχη έκδοση δρόμου. Αλλωστε αυτοί ήταν και οι πρώτοι διδάξαντες και ας μην το ξεχνάμε: Audi 20v Quattro προ 20-ετίας. Τεχνολογία κινητήρων διαθέτουν σε υπερθετικό βαθμό (θέλετε πολλά κυβικά, θέλετε turbo, τα θελετε όλα μαζί+υπερπολιτέλεια: πάρτε S4, RS4, RS6, Αllroad Quattro) τετρακινήσεις με τρία διαφορικά οι πρώτοι και πάλι διδάξαντες. Θέλετε coupe που να εκθέτουν τα πάντα στο διάβα τους: 911 Turbo 4X4 (450hp) (ξέρεις αυτή η θεά που αν τη συναντήσουν στο διάβα τους τα Ιαπωνικά 'θηρία', καλύτερα να ανοίξει η γή να τα καταπιεί )
ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.
Μπορείς να μου πείς πόσα από δαύτα κυκλοφορούν σήμερα στην Ελλάδα; δηλαδή εργοστασιακά turbo Ιαπωνέζικα (όχι μετατροπές) εκτός των Subaru και Mitsubishi Evo. Kαι μη μου πείς σε παρακαλώ γιά Nissan Skyline, γιατί αυτό στην Ελλάδα δεν το είδαμε ποτε, ίσως στην Αγγλία γιά λίγο.
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΧΡΗΣΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΣΤΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΜΟΤΕΡ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΜΠΑΤΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΜΠΑΤΟ (ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΧΛΜ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΤΟΥΡΜΠΑΚΙ (ΣΑΡΕΙΝΤ) ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ NISSAN 200SX ΕΠΙΣΗΣ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΜΠΡΕΖΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 96 ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 15 ΕΚ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!
Δείξε μου κανένα Sareint και θα σου πώ μπράβο. Εγώ πάντως έχω χρόνια να δώ. Επίσης εντάξει οι πωλήσεις των Impreza ανεβαίνει, αλλά πές μου πόσα S3 βλέπεις και πόσα Impreza. Aδρά θα έλεγα από την καθημερίνή εμπειρία ότι η αναλογία είναι 10 S3 - 2 Impreza, και με το δεδομένο ότι το Impreza μπορεί να παίξει σίγουρα και το ρόλο οικογενειακού αυτοκινήτου, ενώ το S3 όχι. Και βέβαια εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η Subaru διαφημίζεται συνεχώς σε κάθε 3η σελίδα όλων των περιοδικών αυτοκινήτου, γιά να αυξήσει η δύστυχη τις πωλήσεις της, που πάνε κατά διαόλου στην Ελληνική αγορά. Και εγώ θα ήθελα να βλέπω πολύ περισσότερα Impreza, γιατί το θεωρώ ένα κορυφαίο αυτοκίνητο, αλλά δυστυχώς η τιμή του είναι στη χώρα μας τσουχτερή, ακόμα και του απλού WRX. Δεν συζητώ βέβαια γιά τα 1600 Impreza TS, που δυστυχώς αυτά βλέπουμε να κυκλοφορούν περισσότερο, και κατά γενική ομολογία είναι μάπα (ιδίως τα τουρμπισμένα από την ελληνική αντιπροσωπεία)
ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΑΤΙΑ, ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΕΓΩ ΣΕ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΙ ΑΤΙΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ!
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΜΕ ΠΟΣΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟ S3 ΚΑΝΕΙ 0-100 ΣΕ 5.8 ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΜΠΡΕΖΑ GT ΜΑΜΙΣΙΟ;(ΒΛΕΠΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ 4Τ)Εκεί που απαρνείσαι τη νοοτροπία των φαναριών εκεί μου την ξαναπετάς. Πόσο ξεπερασμένο είναι γιά να ξέρεις το 0-100 σήμερα. Απλά μιά ένεδειξη και τίποτα παραπάνω. Με 260hp περίπου το S3 κάνει κάτω από 6, απλά γιατί το GT Impreza είναι ένα απογυμνωμένο και ξεπερασμένο μοντέλο της σειράς που ζυγίζει 1200 kg. Πάντως το εργοστασιακό WRX (218hp) μετά τα 150 km/h το περνάω και εγώ (έχω και ιδία εμπειρία), είτε το πιστεύεις είτε όχι (κάνει 0-160 σε 18.3sec, ενώ το Octavia-ABT 18sec, και το S3 16.7sec).
Θα σου ξαναπώ εδώ ότι αξίζει να διαβάσεις το συγκριτικό των τετρακινήτων του περιοδικού Evo (είναι μετάφραση από το test του αντίστοιχου Αγγλικού περιοδικού) όπου το S3 στη βρεγμένη πίστα του MIRA βγήκε ποιό γρήγορο από 2 γενειές Impreza: το WRX και το WRX STI V (εκδοση UK με 280hp), καθώς επίσης και από το Skyline, και άλλα πολλά ιερά τέρατα της τετρακίνησης. Η τελική σειρά κατάταξης ήταν: 1) Subaru Impreza RB5 (240hp), 2) Mitsubishi Evo VI-RS Sprint (343hp), 3) Audi S3. Kαι όπως διαπιστώνεις τα 2 πρώτα είναι ειδικές βελτιωμένες εκδόσεις (ποιός είδε το Evo RS Sprint στην Ελλάδα ποτέ, μόνο σε αγώνες στο εξωτερικό τρέχει), και το 'φτωχό' S3 ήταν αυτό της προηγούμενης γενιάς με τους 210hp μόνο. Φαντάσου να είχαν κανένα S3 'τέρας της κολάσεως' μηχανικά από την ΜΤΜ και με ανάρτηση εντελώς αλλαγμένη μέχρι και γεωμετρία από την ΜΤΜ, τι θα γινότανε !!!ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑUTOERGONOMICS (ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΑΝΤΩΣ) ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΦΙΛΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ WRX ΤΟΥ, ΕΦΤΑΣΕ ΑΙΣΙΩΣ ΤΟΥΣ 350(ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΜΕΝΟΥΣ) ΙΠΠΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑΣ (ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, ΡΟΥΛΕΜΑΝΑΤΗ) ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΓΚΕΦΑΛΑΚΙ(ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ) ΟΧΙ MOTEC. TOY ΕΔΩΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΜΒΟΛΑ ΜΑΜΑΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΝΤΙΚΟΦΤΗ ΠΙΕΣΗΣ(ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.2) ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΦΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 255 ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΥΤΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.Ναι εντάξει δεν αντιλέγω. Το κόστος του Motec μπορεί να είναι μεγάλο γιά τον πελάτη (περίπου 4000 Εuro), και αντί γιά μιά τέτοια ακριβή μετατροπή να προτείνεται η εναλλακτική φθηνότερη λύση του παράλληλου εγκέφαλου, που όμως όπως λές δεν έχει και τόση αξιοπιστία.
Καληνύχτα,
Chris
-
Καμμία αντίρρηση, αλλά εδώ χρειάζεται και κάποιος διαχωρισμός. Δεν μπορεί το 'καθημερινό' αυτοκίνητο να κατασκευάζεται με την προοπτική χρήσης σε αγώνες. Νομίζεις ότι θα ήταν δύσκολο στο VAG να βγάλει μία αντίστοιχη έκδοση δρόμου. Αλλωστε αυτοί ήταν και οι πρώτοι διδάξαντες και ας μην το ξεχνάμε: Audi 20v Quattro προ 20-ετίας. Τεχνολογία κινητήρων διαθέτουν σε υπερθετικό βαθμό (θέλετε πολλά κυβικά, θέλετε turbo, τα θελετε όλα μαζί+υπερπολιτέλεια: πάρτε S4, RS4, RS6, Αllroad Quattro) τετρακινήσεις με τρία διαφορικά οι πρώτοι και πάλι διδάξαντες..
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΓΙΝΕ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ, ΤΑ 2 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ( ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ). ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΑ 2 ΑΥΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΤΟΥ WRC ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ (ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΒΑΡΟΣ, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΣΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ), ΑΝ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΟΡΥΒΩΔΗΣ Η ΤΙ ΤΕΛΙΚΗ ΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΟΙ 2 ΙΑΠΩΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ FOCUS COSWORTH ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ.
ΤΟ S3 ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ. ΓΙΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (ΛΟΓΩ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ) ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ 'ΕΙΔΙΚΟ' ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ 'ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ'. ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΕΙΧΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ(ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΠΙΣΩ ΑΞΟΝΑ) ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΣ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ 'ΚΑΛΟΥΔΙΑ' ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΛΩΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΟΥΝΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΥΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΟΥΝΤΙ, (VAG) TH ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΒΑΡΙΑ. ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ. ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΗΣ 'ΟΠΛΑ' ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.Μπορείς να μου πείς πόσα από δαύτα κυκλοφορούν σήμερα στην Ελλάδα; δηλαδή εργοστασιακά turbo Ιαπωνέζικα (όχι μετατροπές) εκτός των Subaru και Mitsubishi Evo. Kαι μη μου πείς σε παρακαλώ γιά Nissan Skyline, γιατί αυτό στην Ελλάδα δεν το είδαμε ποτε, ίσως στην Αγγλία γιά λίγο.
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΧΡΗΣΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Θέλετε coupe που να εκθέτουν τα πάντα στο διάβα τους: 911 Turbo 4X4 (450hp) (ξέρεις αυτή η θεά που αν τη συναντήσουν στο διάβα τους τα Ιαπωνικά 'θηρία', καλύτερα να ανοίξει η γή να τα καταπιεί )
ΒΡΕ ΣΥ ΘΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ! ΠΟΙΑ ΓΗ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ; ΕΝΑΣ ΛΙΓΟ 'ΨΥΧΩΜΕΝΟΣ' ΙΑΠΩΝΑΣ 'ΘΗΡΙΟΣ' ΘΑ ΤΗ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΠΑΤΟ
ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΛΟ ΕΒΟ7 ΜΕ ΤΑ 280 ΤΑΠΕΙΝΑ ΤΟΥ ΑΛΟΓΑΚΙΑ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ GT2 ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ!Δείξε μου κανένα Sareint και θα σου πώ μπράβο. Εγώ πάντως έχω χρόνια να δώ. Επίσης εντάξει οι πωλήσεις των Impreza ανεβαίνει, αλλά πές μου πόσα S3 βλέπεις και πόσα Impreza. Aδρά θα έλεγα από την καθημερίνή εμπειρία ότι η αναλογία είναι 10 S3 - 2 Impreza, και με το δεδομένο ότι το Impreza μπορεί να παίξει σίγουρα και το ρόλο οικογενειακού αυτοκινήτου, ενώ το S3 όχι. Και βέβαια εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η Subaru διαφημίζεται συνεχώς σε κάθε 3η σελίδα όλων των περιοδικών αυτοκινήτου, γιά να αυξήσει η δύστυχη τις πωλήσεις της, που πάνε κατά διαόλου στην Ελληνική αγορά. Και εγώ θα ήθελα να βλέπω πολύ περισσότερα Impreza, γιατί το θεωρώ ένα κορυφαίο αυτοκίνητο, αλλά δυστυχώς η τιμή του είναι στη χώρα μας τσουχτερή, ακόμα και του απλού WRX. Δεν συζητώ βέβαια γιά τα 1600 Impreza TS, που δυστυχώς αυτά βλέπουμε να κυκλοφορούν περισσότερο, και κατά γενική ομολογία είναι μάπα (ιδίως τα τουρμπισμένα από την ελληνική αντιπροσωπεία)
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΕΔΩ ΓΥΡΩ(ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ) ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΣΑΡΕΙΝΤ ΚΑΙ 200SX. ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ. ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΟΥΜΠ ΚΑΙ ΑΟΥΝΤΙ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ:
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 35ΑΡΗ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΦΤΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΙΔΗ ΤΟΥ, (ΛΙΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 35 ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ) ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΑΒΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ (ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΑΡ). ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ 'ΩΡΙΜΗ' ΛΟΓΙΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ 'ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΑΣΧΗΜΟ ΙΜΠΡΕΖΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΑΛΟΝΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΑΚΣΕΝΤ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟ ΑΟΥΝΤΙ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ 'ΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΕΤΕ' ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΧΛΙΔΑΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ (ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΑΝΤΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ). ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ.
ΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΟΥΜΠΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ (ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΑΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 'ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΥΣ' !Εκεί που απαρνείσαι τη νοοτροπία των φαναριών εκεί μου την ξαναπετάς. Πόσο ξεπερασμένο είναι γιά να ξέρεις το 0-100 σήμερα. Απλά μιά ένεδειξη και τίποτα παραπάνω
ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. ΑΠΛΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ 0-100 ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ 'ΧΑΖΟΣΠΙΝΑΡΕΙ' ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ.
το GT Impreza είναι ένα απογυμνωμένο και ξεπερασμένο μοντέλο της σειράς που ζυγίζει 1200 kg.
ΑΠΟΓΥΜΝΩΜΕΝΟ ΝΑΙ. ΓΙΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΟ ΑΛΛΩΣΤΕ)
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΡΦΑ 'ΣΑΛΟΝΙΑ' !
ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΟΧΙ! ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ (ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΔΙΑΦΟΡΕΣ) ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ WRX ΤΟΥ 2003!Πάντως το εργοστασιακό WRX (218hp) μετά τα 150 km/h το περνάω και εγώ
ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ GT ΟΜΩΣ!
Φαντάσου να είχαν κανένα S3 'τέρας της κολάσεως' μηχανικά από την ΜΤΜ και με ανάρτηση εντελώς αλλαγμένη μέχρι και γεωμετρία από την ΜΤΜ, τι θα γινότανε !!!
ΕΓΩ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ EVO EXTREME ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ!!!
Ναι εντάξει δεν αντιλέγω. Το κόστος του Motec μπορεί να είναι μεγάλο γιά τον πελάτη (περίπου 4000 Εuro), και αντί γιά μιά τέτοια ακριβή μετατροπή να προτείνεται η εναλλακτική φθηνότερη λύση του παράλληλου εγκέφαλου, που όμως όπως λές δεν έχει και τόση αξιοπιστία.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ MOTEC, Ο ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ GREDDY
O OΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΠΡΙΖΟΝΕΤΑΙ ΜΕ LAPTOP ΠΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΔΩΝ! ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1000 ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ(ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ).ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
-
Φιλε Imprezas παρακολουθω την 'μονομαχια' σου με τον φιλο ckosm,
εχω ομως μια απορια, μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι η τετρακινηση
που δεν μπορει να δωσει πανω απο 50% ροπη στον πισω αξονα θεωρειται
υποδεεστερη και οχι καλη??? -
Φιλε Imprezas παρακολουθω την 'μονομαχια' σου με τον φιλο ckosm,
εχω ομως μια απορια, μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι η τετρακινηση
που δεν μπορει να δωσει πανω απο 50% ροπη στον πισω αξονα θεωρειται
υποδεεστερη και οχι καλη???ΚΑΛΗΜΕΡΑ ttcq ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΑΠΛΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ Σ/Κ.
ΕΧΩ ΠΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ POST ΜΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ.
ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ VAG ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΧΡΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΞΕΛΙΞΑΝ ΕΙΝΑΙ 'ΦΟΒΕΡΟ' ΚΑΙ 'ΤΡΟΜΕΡΟ', ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ (ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ VAG). ANTIΘΕΤΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΑ 3 ΔΙΑΦΟΡΙΚΑ ΠΟΥ (ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ) ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ-ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΑΝ O HALDEX HTAN TO ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ. ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ (ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ (ΠΟΣΟΣΤΟ ΡΟΠΗΣ ΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 'ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ' ΤΟΥ) ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 'ΚΑΛΥΤΕΡΑ' ΚΑΙ 'ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΑ' ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΔΕ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ (ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 4Τ) ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΑ. -
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ttcq ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΑΠΛΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ Σ/Κ.
[list:1r5a18b7]Ειπα κι εγω, το πουλησε και ψαχνει για 1.8Τ? [/list:u:1r5a18b7][list:1r5a18b7]Δε μ ακους καθολου [/list:u:1r5a18b7]
-
ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΜΑΚΗ ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ
ΕΣΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΠΟΤΕ IMPREZA; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ S3! KAI ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΤΟ S3 ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ (ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ) HATCHBACK. NA EIXE KAI ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ! -
Σχετικά με την 'καθυστέρηση' του haldex αυτή είναι τόσο μικρή που είναι πρακτικά ανύπαρκτη. Δείτε στο http://www.haldex-traction.com/ σχετικές πληροφορίες.
Συγκεκριμένη η ροπή έχει δοθεί στους πίσω τροχούς μόλις μετά από 15 μοίρες περιστροφή των μπροστινών. Αυτό είχε φανεί και σε μια δοκιμή που είχαν κάνει οι 4Τ με ένα ΤΤ (δεν θυμάμαι το τεύχος).
Για την αποτελεσματικότητα του συστήματος σαν σύνολο είναι άλλο θέμα, ας μιλήσουν όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει.
-
ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΜΑΚΗ ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ
ΕΣΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΠΟΤΕ IMPREZA; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ S3! KAI ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΤΟ S3 ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ (ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ) HATCHBACK. NA EIXE[list:1uqnmjnq]Σε κουρδιζω ρε γμτ [/list:u:1uqnmjnq][list:1uqnmjnq]Εγω το ειπα στον εαυτο μου!Αν κατα τυχει παρω Ιαπωνα, ειδικα εμενα με εχουν κρεμασει...................τενεκεδες [/list:u:1uqnmjnq][list:1uqnmjnq]Ειναι σα να δεις την Ππαρηγα αυριο στην ακροδεξια [/list:u:1uqnmjnq]
-
Σε κουρδιζω ρε γμτ
Εγω το ειπα στον εαυτο μου!Αν κατα τυχει παρω Ιαπωνα, ειδικα εμενα με εχουν κρεμασει...................τενεκεδες
Ειναι σα να δεις την Ππαρηγα αυριο στην ακροδεξιαΕΜ ΓΙΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ...ΚΡΑΤΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ...ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ! ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ...ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΤΟ FOCUS COSWORTH ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΩ...ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Σχετικά με την 'καθυστέρηση' του haldex αυτή είναι τόσο μικρή που είναι πρακτικά ανύπαρκτη. Δείτε στο http://www.haldex-traction.com/ σχετικές πληροφορίες.
Συγκεκριμένη η ροπή έχει δοθεί στους πίσω τροχούς μόλις μετά από 15 μοίρες περιστροφή των μπροστινών. Αυτό είχε φανεί και σε μια δοκιμή που είχαν κάνει οι 4Τ με ένα ΤΤ (δεν θυμάμαι το τεύχος).
Για την αποτελεσματικότητα του συστήματος σαν σύνολο είναι άλλο θέμα, ας μιλήσουν όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ 15 ΜΟΙΡΕΣ.ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η VAG ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ (ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΟΡΙΟ) ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ. ΒΡΕΣ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΩΝ 4Τ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ S3 KAI IMPREZA GT. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΥΠΟΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΜΕ ΓΚΑΖΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΣΕ-ΠΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΥΠΕΡΣΤΡΟΦΗ. ΤΟ 4ΚΙΝΗΤΟ ΛΕΟΝ ΛΟΓΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ S3 (ΚΑΙ ΟΜΩΣ!) EXEI ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΡΟΦΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΙΣΩ. ΣΤΟ Α4 QUATTRO ΠΧ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ 'ΚΑΛΗ' ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ 3 ΔΙΑΦΟΡΙΚΑ. -
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ 15 ΜΟΙΡΕΣ.ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η VAG ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ (ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΟΡΙΟ) ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ. ΒΡΕΣ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΩΝ 4Τ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ S3 KAI IMPREZA GT. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΥΠΟΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΜΕ ΓΚΑΖΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΣΕ-ΠΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΥΠΕΡΣΤΡΟΦΗ. ΤΟ 4ΚΙΝΗΤΟ ΛΕΟΝ ΛΟΓΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ S3 (ΚΑΙ ΟΜΩΣ!) EXEI ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΡΟΦΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΙΣΩ. ΣΤΟ Α4 QUATTRO ΠΧ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ 'ΚΑΛΗ' ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ 3 ΔΙΑΦΟΡΙΚΑ.Aν και έλειψα από τη συζήτηση λόγω άλλων υποχρεώσεων θα απαντήσω προς το παρόν εν μέρει, αν και στο Μιχάλη έχω ήδη επισημάνει μερικά πράγματα.
Ας διαβάσει τον παρακαλώ πολύ το Μιχάλη και τους άλλους αν θέλουν το πρόσφατο test διαφόρων παλαιάς και νέας γενειάς γρήγορων τετρακινήτων στο ελληνικό Evo που αποτελεί μετάφραση από το test που έγινε από το αγγλικό ομόλογο περιοδικό στην βρεγμένη πίστα της MIRA και μετά σε ανοικτούς δρόμους με στροφές. Ε καταλάβετέ το μερικοί ότι το S3 ήταν ποιό γρήγορο στο γύρο στη βρεγμένη πίστα και από το Imreza GT και από το STI-V type UK (κάποια τέλος πάντων έκδοση δεξιοτίμονου Impreza με 280 άλογα παρακαλώ που κυκλοφόρησε στην Αγγλία). Τα σχόλια γιά το GT Impreza ήταν αρκετά απογοητευτηκά, που άν και γρήγορο στην ευθεία λόγω χαμηλού βάρους, στις στροφές της βρεγμένης πίστας παρουσίαζε έντονο το φαινόμενο της αποσταθεροποίησης του πίσω μέρους, και γιά να μη μακρυγορούμε κατέληγαν ότι το GT είχε πολύ μέτριο πλαίσιο σε σύγκριση με τα άλλα Impreza και φυσικά το S3. To δε S3 ήταν από τα πιό ουδέτερα αυτοκίνητα στο test αν και σε βρεγμένη πίστα και με Haldex. Επίσης το S3 έκανε κατά 2.5sec πιό γρήγορο γύρο και από τις 2 εκδόσεις του Nissan Skyline που δοκιμάσθηκαν.
Αρα οι ισχυρισμοί περί υποστροφικής συμπεριφοράς του S3 αποδεικνύεται μάλλον μύθος από τους ιδιαίτερα ικανούς δοκιμαστές του Αγγλικού Evo. Θεωρητικά ναί, συμφωνώ και εγώ ότι η τετρακίνηση με 3 διαφορικά προσφέρει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, αλλά όταν συνοδεύεται ΄και από ανάλογης ποιότητας ανάρτηση με σωστή γεωμετρία και πλαίσιο. Αν τα 2 τελευταία και ιδιαίτερα το τελευταίο είναι ανακόλουθα, τότε η 'απόλυτη' τετρακίνηση μάλλον λίγα θα προσφέρει...
Φιλικά προς όλους σας και χαίρομαι γιά την ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Chris
-
ΧΡΗΣΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ S3 ΔΙΑΒΑΖΑ ΟΤΙ ΕΒΡΙΣΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟ. ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ, ΦΥΣΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ. ΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΤΩΝ S3 ΚΑΙ ΙΜΠΡΕΖΑ ΠΟΥ ΟΛΑ (Η ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ) ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟ ΙΜΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ, ΤΟ GT, TO ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ WRX (ΛΟΓΩ ΒΑΡΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ). ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΩΝ 4Τ ΜΕΤΑΞΥ WRX ΚΑΙ ΤΤ (QUATTRO 225 PS) ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΟΤΙ Η ΨΑΛΙΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 2 ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΜΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ.
ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ(ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ) ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ 'ΕΙΔΙΚΩΝ', ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
ΠΑΝΤΩΣ ΧΡΗΣΤΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ 'ΠΡΙΖΑ' ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ. -
Μιχάλη, νομίζω ότι σκέφτεσαι περισσότερο τη ευχαρίστηση που σου προσφέρει να πατάς γκάζι μέσα στην στροφή και να βγαίνεις με τα τέσσερα... και συμφωνώ ότι είναι εκνευριστικό να μην μπορείς να το κάνεις αυτό με το S3 - τουλάχιστον όχι χωρίς απότομο άφημα γκαζιού. Μήπως οι περισσότεροι που το οδηγούν το βλέπουν έτσι?
Θέλω να πώ, εντάξει, δεν είναι 'κανονική' τετρακίνηση, αλλά το αποτέλεσμα πιό είναι? Πάει γρήγορα? Σε κάποιες διαδρομές μήπως πάει πιό γρήγορα από άλλα 4x4?
-
ΓΙΩΡΓΟ ΑΦΟΥ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ. ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΑ ΕΞΕΙΣ:
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ. ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΒΕΒΑΙΑ, ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΞΟΔΟ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΘΙΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΥΠΕΡΣΤΡΟΦΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ ΚΑΠΟΤΕ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΟΠΩΣ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Η Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ S3 ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΑΠΛΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ.
ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΣΤΑΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΟΔΗΓΗΣΗ. -
Χαίρετε κι από μένα,μιας και είναι η πρώτη φορά που γράφω στο τόπικ αυτό.
Λοιπόν,για να διαχωρίσω από την αρχή τη θέση μου,θα πω ότι είμαι κι εγώ υπέρ της άποψης των 'καλών' και των 'φτηνών' συστημάτων τετρακίνησης.
Διάβασα και το EVO,και έχω να πω τα εξής:
Το ότι το S3 έκανε καλό χρόνο στην πίστα δε μου λέει και πολλά,καθώς ήταν φανερό ότι η δοκιμή δεν είχε εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για ανταγωνισμό όλων των αυτοκινήτων επί ίσοις όροις.Πώς αλλιώς να εξηγήσω το ότι τα Skyline για παράδειγμα ξαφνικά γίνονται δύστροπα και τρομακτικά στο όριο,όταν όλα τα περιοδικά εξυμνούν το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησής τους,και το πόσο εύκολο είναι να κάνεις 'παντιλίκια' για πλάκα,κινδυνεύοντας ελάχιστα,αφού ουσιαστικά διορθώνουν την υπερστροφή ή υποστροφή μόνα τους;
Και εντάξει,ας πούμε ότι είχαν δίκιο για το Skyline.Ποιος μου εξασφαλίζει εμένα ότι τα αυτοκίνητα αυτά ήταν σε καλή κατάσταση όταν έγινε η δοκιμή;Αφού ήταν παλιότερα μοντέλα και ίσως ιδιωτικά!Είδατε τι έγινε πχ με την Integrale.
Τέλος,το σύστημα τετρακίνησης το 'καλό',ούτως ή άλλως επικρατεί στο τεστ.Μετρήστε πόσα από τα 6 αυτοκίνητα είχαν Haldex και πόσα 3 διαφορικά.
Επίσης να παραπέμψω σε παλιότερη συγκριτική δοκιμή στους Τροχούς των Leon Turbo 180 ps δικίνητο και τετρακίνητο,με το 'Λάκα'(Λακαφώσης,αλήθεια,που χάθηκε;) στο τιμόνι.
Το συμπέρασμα ήταν πάρτε το δικίνητο,αφού το 4WD είναι σα δικίνητο μόνο που είναι πιο βαρύ.Αυτά. -
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Το ότι το S3 έκανε καλό χρόνο στην πίστα δε μου λέει και πολλά,καθώς ήταν φανερό ότι η δοκιμή δεν είχε εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για ανταγωνισμό όλων των αυτοκινήτων επί ίσοις όροις.
Κατά τη γνώμη μου λέει πολλά: (1) το ότι το S3 με την υποδεέστερη τετρακίνηση παίζει επί ίσοις ή σχεδόν επί ίσοις όροις, (2) ότι η 'καλή' τετρακίνηση από μόνη της (βλέπε Impreza GT, Skyline) δεν λέει τίποτα όταν πλαίσιο και στήσιμο ανάρτησης είναι ανακόλουθα, και (3) διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου περίμενα (επειδή έτσι μας έχουν προκαταλάβει πολλά περιοδικά, μεταξύ των οποίων και οι 4Τ) ότι το S3 θα έβγαινε από τα τελευταία. Νομίζω ότι το test όταν γίνεται από πολύ σοβαρό περιοδικό Αγγλικό, που γνωρίζω καλά από 10-ετία '80 στην Αγγλία τι δοκιμαστές διαθέτουν, είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης. Επίσης το S3 έχει πολύ λίγες ή καθόλου συμπάθειες στην Αγγλία, και ιδιαίτερα σε σχέση με τα Impreza, Evo, και Skyline, που τους τρελαίνουν (όχι άδικα βέβαια).
Τέλος,το σύστημα τετρακίνησης το 'καλό',ούτως ή άλλως επικρατεί στο τεστ.Μετρήστε πόσα από τα 6 αυτοκίνητα είχαν Haldex και πόσα 3 διαφορικά.
Ναι επεκράτησε το Impreza 22B, και Εvo RS-Spint (με 340hp), εκδόσεις ειδικές και βελτιωμένες. Γιά πές μου σε παρακαλώ αν αντί γιά το 'ταπεινό' S3 1ης γενειάς με τους 210hp μόλις, είχαν κανένα 'τέρας' προετοιμασμένο από την ΜΤΜ με 350-450hp και αλλαγμένη ανάρτηση μέχρι και γεωμετρία τι θα γινόταν? Αρα και σε αυτό το σημείο η σύγκριση ξεκινούσε με σημαντικό χαντικάπ γιά το S3.
Επίσης να παραπέμψω σε παλιότερη συγκριτική δοκιμή στους Τροχούς των Leon Turbo 180 ps δικίνητο και τετρακίνητο,με το 'Λάκα'(Λακαφώσης,αλήθεια,που χάθηκε;) στο τιμόνι.
Το συμπέρασμα ήταν πάρτε το δικίνητο,αφού το 4WD είναι σα δικίνητο μόνο που είναι πιο βαρύ.Αυτά.Eδώ νομίζω ότι τα είπες όλα. Συμφωνώ απόλυτα και παραπέμπω στην αρχική μας κουβέντα.
Chris
-
ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΕΞΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
- ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΤΑ 'ΘΑΨΕΙ' Η ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ.
- Η ΠΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΡΑΤΑ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ (ΒΛ. SKYLINE).
3)OI IΜΠΡEZAKIΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ 2 ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΡΕΖΑ! (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΛΛΩΣΤΕ!). - ΤΟ RB5 ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ 'ΕΙΔΙΚΗ' ΕΚΔΟΣΗ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 'ΜΟΝΟ' 240 PS. ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΙΜΠΡΕΖΑ GT ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΟ Η ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΒΕΛΤΙΩΤΕΣ ΤΥΠΟΥ MTM) KΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
η 'καλή' τετρακίνηση από μόνη της (βλέπε Impreza GT, Skyline) δεν λέει τίποτα όταν πλαίσιο και στήσιμο ανάρτησης είναι ανακόλουθα
ΣΤΗΝ 'ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ' ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙ ΛΕΞΗ: 'Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ'
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ RB5 ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ GT; OXI BEBAIA!
AΠΛΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ) ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.Ναι επεκράτησε το Impreza 22B, και Εvo RS-Spint (με 340hp), εκδόσεις ειδικές και βελτιωμένες. Γιά πές μου σε παρακαλώ αν αντί γιά το 'ταπεινό' S3 1ης γενειάς με τους 210hp μόλις, είχαν κανένα 'τέρας' προετοιμασμένο από την ΜΤΜ με 350-450hp και αλλαγμένη ανάρτηση μέχρι και γεωμετρία τι θα γινόταν? Αρα και σε αυτό το σημείο η σύγκριση ξεκινούσε με σημαντικό χαντικάπ γιά το S3.
ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 'ΤΕΡΑΣ' S3 ΜΕ ΤΑ 450 PS ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΡΓΟ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ 'ΞΕΔΙΠΛΩΣΕΙ' ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΙΣΤΑ! ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΩΝ GT KAI WRX STI ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 70 PS ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΣΥΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ STI EXEI KAΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ.
ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΤΕΡΑΤΩΝ'. ΕΛΠΙΖΩ ΧΡΗΣΤΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ. -
- ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΤΑ 'ΘΑΨΕΙ' Η ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ.
Σίγουρα και αυτό ισχύει γιά όλα. Αν και το test δεν ανέφερε επιλογές ελαστικών αν δεν κάνω λάθος.
- Η ΠΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΡΑΤΑ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ (ΒΛ. SKYLINE).
Kαι οι διαδρομές με κλειστές στροφές δεν είναι το πεδίο δράσης του Skyline, ή είναι λιγότερο από του S3.
3)OI IΜΠΡEZAKIΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ 2 ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΡΕΖΑ! (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΛΛΩΣΤΕ!).
Ναι αυτό είναι γεγονός, και τα Impreza πιστεύω ότι είναι καταπληκτικά, σχεδόν καθαρόαιμα αυτοκίνητα γιά να μην παραξηγηθώ. Εδώ όμως στέκομαι να πώ ότι το S3 που είναι ένα όχι καθαρόαιμο γρήγορο και πολυτελές GTI κατορθωνει να υπερσκελίζει αρκετές από τις αγωνιστικές κατασκευές. Αρα αν παραμερίσουμε τις διαφωνείες περί Haldex και 'αληθινής' φαίνεται ξεκάθαρα ότι μετρούν σε συνθήκες πίστας και διαδρομών και πολλά άλλα πράγματα.
- ΤΟ RB5 ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ 'ΕΙΔΙΚΗ' ΕΚΔΟΣΗ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 'ΜΟΝΟ' 240 PS. ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΙΜΠΡΕΖΑ GT ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΟ Η ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΒΕΛΤΙΩΤΕΣ ΤΥΠΟΥ MTM) KΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Το RB5 αποτελεί ειδική έκδοση της Prodrive προς τιμήν του πρώην οδηγού της Richard Burns, και σίγουρα αν όχι από ιπποδύναμη, από αναρτήσεις και στήσιμο είναι ένα ΜΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ Impreza.
ΣΤΗΝ 'ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ' ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙ ΛΕΞΗ: 'Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ'
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ RB5 ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ GT; OXI BEBAIA!
AΠΛΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ) ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.Στην επιμέρους ανάλυση των διαφόρων εκδόσεων Impreza της δοκιμής αναφέρεται στο GT με όχι τόσο κολακευτικά λόγια. Ναι στην ευθεία το αυτοκίνητο από επιδόσεις δείχνει άπιαστο.
ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 'ΤΕΡΑΣ' S3 ΜΕ ΤΑ 450 PS ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΡΓΟ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ 'ΞΕΔΙΠΛΩΣΕΙ' ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΙΣΤΑ! ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΩΝ GT KAI WRX STI ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 70 PS ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΣΥΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ STI EXEI KAΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ.
Μπορεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις όταν προκειται γιά αυτοκίνητα και μάλιστα με αλλαγμένη τελείως τη φιλοσοφία της ανάρτησης από ένα βελτιωτή που ξέρει τι κάνει και με εμπειρία αγώνων GT, βλέπε DTM, κλπ.
ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΤΕΡΑΤΩΝ'. ΕΛΠΙΖΩ ΧΡΗΣΤΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ.
Nαι αλλά γιά να είμαστε πιό συγκεκριμένοι, η επικράτηση αφορά εκδόσεις που προέρχονται από τα αγωνιστικά τμήματα των Ιαπωνικών εταιρειών, που ώ τι συμπτωση είναι και τα 2 ευρωπαϊκά; Ralliart και Prodrive. Σου θυμίζω δε ότι στο Γερμανικό DTM (αγώνες πίστας) συμμετέχουν και Impreza και Mitsubishi Evo-RS Spint και δεν διακρίνονται...
Προσωπικά βέβαια πιστεύω ότι τόσο τα Impreza (τα 2-λιτρα εννοείται) και τα Evo έιναι κορυφαία αυτοκίνητα - εκδόσεις 'δρόμου' των καθαρόαιμων ομόλογών τους αγωνιστικών του WRC (θα ήταν κουτό εκ μέρους μου να υποστηρίζω το αντίθετο), και σίγουρα θα ήμουν ευτυχής εάν είχα στην ιδιοκτησία μου κάποιο από αυτά (με τρελαίνει το Εvo-VII Extreme). Σίγουρα απευθύνονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό που δυστυχώς-κατά τη γνώμη μου- είναι και η μειοψηφία των σημερινών οδηγών.Φιλικά πάντα,
Chris -
ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΣ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ; ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ 2 ΙΑΠΩΝΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΑΙ ΤΟ S3 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥΣ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΡΕΝΤ (LEON4 H TYPE-R) ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ:Καλημέρα πάλι....
Διευκρηνίζω
Λεόν 180
Κουπερ Ες αν και το τάιπ αρ δεν παίζεται, αλλά βάρυνα
Ες 3 για τον ίδιο λόγο (47+) αντί WRX!
και βέβαια αν έχω, είχα τα χρήματα STi.... που το θεωρώ χρυσή τομή σε αυτή την άτυπη κατηγορία σε σχέση με το πιό αγωνιστικό αλλά και ακριβότερο ΕΒΟ-7 που στο όριο δεν παίζεται....Το παλιό GT.... Mπορείς να βρεις καλό μεταχειρισμένο με λιγότερα από 10 εκατ ή 30.000 γιου... Ε, τότε τι συζητάμε; Σε χαλάει έξω-μέσα (μπαγιάτεψε...) αλλά σε φτιάχνει στο τιμόνι... Πιό καθαρόαιμο από τα σύγχρονα, όντας πιό υπερστροφικό και τουλάχιστον σε αίσθηση πιό σφικτό! Αξιόπιστο και γρήγορο!
Στρατης
ΚΑΙ
Μιχάλη όταν πάμε βόρεια θα πας βόλτα με τον G60 και θα συμφωνήσει! Ιδια τρέλλα κουβαλάμε!
Δεν νομίζω ότι για ένα βαρεμένο με τις ρόδες παίζει ρόλο η χώρα κατασκευής... Τα αυτοκίνητα με ψυχή-προσωπικότητα που σε προκαλούν να τα οδηγείς δεν έχουν πατρίδα.... Απλά κάποιοι κατασκευαστές έχουν καταθέσει δείγμα γραφής τους και κάποιοι το ψάχνουν... Ουδείς πάντως αδιαφορεί!
ΣΧΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ,
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Έξω οι γερμαναράδες από το τόπικ μας!!![list:ouypjghe]Κιτρινιαρηδες και μαφιοζοι, τι χαμπαρια? [/list:u:ouypjghe][list:ouypjghe]ΥΓ.Ρε παιδια...........ο ιmprezas τι εγινε? [/list:u:ouypjghe]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:1fdugq2z]Κιτρινιαρηδες και μαφιοζοι, τι χαμπαρια? [/list:u:1fdugq2z][list:1fdugq2z]ΥΓ.Ρε παιδια...........ο ιmprezas τι εγινε? [/list:u:1fdugq2z]Που'σαι ρε Γκε-Ζέχτσιχ; Κάτσε μια στιγμή να τελειώσω τη μακαρονάδα μου και να πάρω τα πιστόλια μου!
ΙΑΠΩΝΙΑ vs ΕΥΡΩΠΗ vs USA