-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ερχεται διπλα μου αλαρμ και με τα χαρτιοα σας στον συναδελφο....Μετάφραση;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ερχεται διπλα μου αλαρμ και με τα χαρτιοα σας στον συναδελφο....
Μετάφραση;
Αφού σταμάτησε ο Wagner669, ο αστυνομικός του είπε να ανάψει τα αλάρμ του αυτοκινήτου του (καθότι ήταν σταματημένος), να μαζέψει τα χαρτιά του από τσάντες, ντουλαπάακι συνοδηγού κτλ και να πάει μαζί μ' αυτά στον άλλο αστυνομικό για έλεγχο.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ξέρεις γιατί τα λέω παράλογα;;
Γιατί στο ΙΔΙΟ σημείο επιτρέπεται να έχει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Ι.Χ. την ίδια ταχύτητα με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ φορτηγό, και ξέρουμε τις αναλογίες...
Έχω την εντύπωση (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι τα όρια για τα φορτηγά σε αυτοκινητοδρόμους, εθνικές και επαρχιακές οδούς είναι χαμηλώτερα εκ του νόμου. Εκτός κι αν τα διαφορετικά όρια ισχύουν μόνο όταν για τα Ι.Χ. ισχύουν τα ανώτερα από το νόμο επιτρεπτά όρια.
Ναι, έχουν ανώτερα όρια, αλλά αν στον αυτοκινητόδρομο 'λόγω έργων' (την εποχή της τουρκοκρατίας...) μπορεί να έχει ταμπέλα 60 (και 30 μπορεί, αλλά έστω 60).
Τότε τα φορτηγά περιορίζονται από το πιο αυστηρό όριο, που είναι εδώ το 60 του δρόμου, και όχι το 90 που έχει λόγω τύπου οχήματος...
Δηλαδή είτε Φεράρι είτε μουλάρι, 60 θα πάει.
Και αυτό που λέω παράλογο είναι πως στα Καλάβρυτα (πχ) που έχει 80 τα φορτηγά αντί 90 θα πάνε 80. Και στο επικίνδυνο στροφιλίκι μετά που έχει όριο 90, τα μικρά φορτηγά 90 θα πάνε, ενώ τα μεγάλα με 80 και πάλι. ΠΑΡΟΤΙ είναι ΠΟΛΛΑΚΙΣ πιο επικίνδυνο!!!Και τα ΙΧ;;
Ε, κι αυτά με 80 στο ασφαλές και 90 στο επικίνδυνο!!! -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: Σίγουρα υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο, ασχέτως αυτοκινήτου. Γιατί μπορεί η αίσθηση στα 180-200χαω (ενδεικτική τιμή) με M3 να είναι η ίδια με το δικό μου στα 120χαω, η Μ3 ίσως να φρενάρει στην ίδια απόσταση με το δικό μου κινούμενο με 120χαω, αλλά πάντα παίζει ρόλο και ο χρόνος αντίδρασης του οδηγού. Και αυτός ΔΕΝ εξαρτάται από το αυτοκίνητο. Αν, π.χ., μέχρι να πατήσεις το σούπερ-ντούπερ φρένο της Μ3 έχεις ήδη τρακάρει, τα φρένα είναι άχρηστα.Εξαιρωντας τον χρονο αντιδρασης που ηδη αναφερεις, ειμαι σιγουρος οτι η M3 χρειαζεται περισσοτερο χωρο/χρονο να σταματησει απο τα 180-200 απ'οτι το δικο σου απο τα 120, ακομα και να οδηγεις χιλιαρι πολης!
Επεσα πανω σε ενα αρθρο της M6, οποτε μπορω να σου πω πως η σουπερ-ντουπερ-καρμπον M6 με τους δισκους 374/370 ακινητοποιειται απο τα 200χαω σε 140 μετρα (EVO, Σεπτ 05)! Ενα χιλιαρι πολης (οπως το cuore με ταμπουρα πισω) απο τα 120χαω χρειαζεται περιπου 65 μετρα (4T, Φεβ 04).
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: Σίγουρα υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο, ασχέτως αυτοκινήτου. Γιατί μπορεί η αίσθηση στα 180-200χαω (ενδεικτική τιμή) με M3 να είναι η ίδια με το δικό μου στα 120χαω, η Μ3 ίσως να φρενάρει στην ίδια απόσταση με το δικό μου κινούμενο με 120χαω, αλλά πάντα παίζει ρόλο και ο χρόνος αντίδρασης του οδηγού. Και αυτός ΔΕΝ εξαρτάται από το αυτοκίνητο. Αν, π.χ., μέχρι να πατήσεις το σούπερ-ντούπερ φρένο της Μ3 έχεις ήδη τρακάρει, τα φρένα είναι άχρηστα.
Εξαιρωντας τον χρονο αντιδρασης που ηδη αναφερεις, ειμαι σιγουρος οτι η M3 χρειαζεται περισσοτερο χωρο/χρονο να σταματησει απο τα 180-200 απ'οτι το δικο σου απο τα 120, ακομα και να οδηγεις χιλιαρι πολης!
Τα BMW δεν θυμιζοντε για τα φρενα τους..... Αλλα οχι κ ετσι....
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: Σίγουρα υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο, ασχέτως αυτοκινήτου. Γιατί μπορεί η αίσθηση στα 180-200χαω (ενδεικτική τιμή) με M3 να είναι η ίδια με το δικό μου στα 120χαω, η Μ3 ίσως να φρενάρει στην ίδια απόσταση με το δικό μου κινούμενο με 120χαω, αλλά πάντα παίζει ρόλο και ο χρόνος αντίδρασης του οδηγού. Και αυτός ΔΕΝ εξαρτάται από το αυτοκίνητο. Αν, π.χ., μέχρι να πατήσεις το σούπερ-ντούπερ φρένο της Μ3 έχεις ήδη τρακάρει, τα φρένα είναι άχρηστα.
Εξαιρωντας τον χρονο αντιδρασης που ηδη αναφερεις, ειμαι σιγουρος οτι η M3 χρειαζεται περισσοτερο χωρο/χρονο να σταματησει απο τα 180-200 απ'οτι το δικο σου απο τα 120, ακομα και να οδηγεις χιλιαρι πολης!
Τα BMW δεν θυμιζοντε για τα φρενα τους..... Αλλα οχι κ ετσι....
Τα 8πίστονα της CS πάντως είναι τρομερά..
-
Ό,τι φρένα και να έχεις πάντως είναι αδύνατον από τα 180 να σταματήσεις πιο γρήγορα από ότι ένα 'χιλιάρι' από τα 120.
-
Μην το λες... Έχω δει κάτι φρενάρες (ΟΚ, μιλάμε για πανάκριβες εξωτικές λύσεις, τις οποίες όμως μπορεί κάποιος να προσαρμόσει στο - ακριβό - αυτοκίνητό του) που σου πετάνε τα μάτια στο παρμπρίζ απ'την επιβράδυνση.
-
Ο σημαντικοτερος παραγοντας στο φρεναρισμα ειναι το 'πατημα' του αυτοκινητου (λεω πατημα για να βαλω μεσα και λαστιχα, και στησιμο, κλπ κλπ). Και οχι, η Μ3 δεν φρεναρει καλυτερα απο τα 180 απο ενα χιλιαρι απο τα 120. Οι διαφορες σε ορμη ειναι τεραστιες. Αλλα το θεμα με το οριο δεν ειναι μονο το φρεναρισμα αλλα γενικα η οδικη συμπεριφορα του ενος και του αλλου αυτοκινητου στα 20 χαω πανω απο το οριο.
-
Κύριοι, με το συμπάθειο αλλά είστε off-topic
-
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΛΩΣ ΔΟΥΛΕΥΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ...
ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΑΝ ΠΑΠΙ ....ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΛΑΤΖΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΩ......
ΤΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ???
-
Ο χρήστης jzer40 έγραψε:
ΤΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ???
Ξαναέγραψα, στις σελίδες 54 και 55. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι ούτε είσαι εκπρόσωπος του Υπ. Δημ. τάξης, ούτε υποχρεωμένος να απολογηθείς για τον κάθε μλκ συνάδελφο. Αλλά είναι ευκαιρία για εμάς τους πολίτες να τα πούμε με κάποιον 'από μέσα'. Ικανή και αναγκαία συνθήκη βέβαια η πολιτισμένη συμπεριφορά.
ΥΓ: Απέφευγε τα κεφαλαία. Κουράζουν στην ανάγνωση. Γραφή με κεφαλαία σημαίνει ότι φωνάζεις.
-
Εγω παλι στα 25 χρονια που γυρναω στους δρομους εχω να πω τα καλυτερα για την ομαδα Ζ ,αλλακαι την Σ οταν εκανε υπηρεσια στην ΕΟ
αλλα εχω να πω και τα χειροτερα για τους τροχαιους που κυνηγανε παπακια για κρανη ,και φυσικα για τους ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ της τροχαιας γλυφαδας που ΔΕΝ ξερουνε να εκτιμησουνε τον καθενα που εχουνε
μπροστα τους ανεξαρτητος ηλικιας και συμπεριφερονται λες και παιρνουνε ποσοστα απο τις κλησεις....
εσυ
jzer τι γνωμη εχεις για τους συναδελφους της γλυφαδας?? -
δεν μπορώ να γνωρίζω αν εχουν γίνει στατιστικές.....
πιστεύω οτι το ποσοστο ειναι ελαχιστο ....και αναγκαστικα σιγα σιγα θα μειωνεται και αλλο....
αν πχ εγω ειμαι κολλημενος και με κραξουν και οι συναδελφοι μου σχετικα με την συμπεριφορα μου,αναγκαστικα θα πρεπει να αλλαξω τακτικη....η υπηρεσια......
το συστημα εισαγωγης ειναι καλλυτερο αλλα πασχει και ορισμενες παραμετρους.......πχ...εμενα με ειχαν κοψει 7!!! φορες...γιατι δεν με εκριναν καταλληλο....
εβγαινα απο τους πρωτους στα αθληματα,εγραφα καλα,αλλα.....δεν ημουν με το πολιτικο κλιμα της εποχης(χωρις να ειμαι καπου κομματοποιημενος)τελικα μπηκα .....με μεσο και εγω.....
και εκει αρχιζει το αστειο της υποθεσης....
ειδα ατομο που ζυγιζε 120 κιλα και διναμε μαζι την πρωτη φορα να εχει γινει ηδη βαθμοφορος...(το ατομο δεν ειχε καταφερει να κανει καμμια απο τις απαραιτητες σωματικες ασκησεις)οι ιδιοι που με εκριναν ακαταλληλο 7 φορες στους ολυμπιακους με ενεταξαν στην ομαδα προστασιας υψηλων προσωπων υψηλου κινδυνου.....(40 ατομα απο ολη την ελ-ας)ειρωνια εεεε???
σαν ανταμοιβη στον εαυτο ,μου προτιμησα να παω να βγαλω μια λαμα απο το χερι μου και να μην τους τιμησω!!!!!!!(μου κοστισε το επιδομα βεβαια,αλλα εκανα και τις διακοπες μου)οσο για τα καινουργια παιδια μπαινουν πιστευω πιο αξιοκρατικα αλλα ειναι πολυ παιδια........απο το λυκειο χωρις στρατο στην ελ-ας...
δεν εμπνεουν εμπιστοσυνη.....(προσωπικη αποψη)οσο για τα ψυχολογικα τεστ.......εμενα με ειχαν ρωτησει....αν εχω παρει ναρκωτικα και αν εχω κλεψει.....(μαλλον επρεπε να πω ναι για να περασω........)
-
jzer τι γνωμη εχεις για τους συναδελφους της γλυφαδας??
τι διαφορα θα μπορουσε να εχει ενασ αστυνομικος της γλυφαδας απο εναν του αιγαλεω πχ?
????μηπως οτι εχει πολυ περισσοτερη δουλεια ,γιατι το καλοκαιρι ολη η αττικη κατεβαινει παραλια????
μηπως οτι εκει υπαρχει η βουτα και τα λιμανακια??
μηπως οτι εκει καθε χρονο γινονται πολα θανατηφορα???
δεσ το και ετσι.........
-
ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΜΙΚΡΑ........ΣΟΡΡΥ..ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΛΑΘΗ ΚΑΝΩ
-
Ο χρήστης jzer40 έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΜΙΚΡΑ........ΣΟΡΡΥ..ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΛΑΘΗ ΚΑΝΩΜια χαρά γράφεις. Γράφε καλύτερα μικρά χωρίς τόνους προσέχοντας μόνο το τελικό 'ς' Ολα θέμα συνήθειας είναι!
-
Πιστεύω ότι είναι και θέμα διοικητή του εκάστοτε αστυνομικού τμήματος.
Άλλες 'απαιτήσεις' έχει ο Αθηναίος (φέρτε κλήσεις για παράνομη στάθμευση), άλλες ο Περαματιώτης (φέρτε κλήσεις για υπερφορτωμένες νταλίκες) και άλλες ο Γλυφαδιώτης (θέλω κλήσεις για κράνη/ζώνες/μεθύσια/κόντρες). -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πιστεύω ότι είναι και θέμα διοικητή του εκάστοτε αστυνομικού τμήματος.
Άλλες 'απαιτήσεις' έχει ο Αθηναίος (φέρτε κλήσεις για παράνομη στάθμευση), άλλες ο Περαματιώτης (φέρτε κλήσεις για υπερφορτωμένες νταλίκες) και άλλες ο Γλυφαδιώτης (θέλω κλήσεις για κράνη/ζώνες/μεθύσια/κόντρες).Και στις 3 περιπτώσεις αν καταφέρουν να 'φέρουν' κλίσεις απλά θα εχουν προστέψει όλους μας από μεθυσμένους, υπερφοτωμένες νταλίκες κ.λ.π...
-
To κακο του πραγματος jzer40 ειναι οτι για καθε εναν σαν και εσενα υπαρχουν 3πλασιοι απαθεις και πολλοι επικινδυνοι που δυστυχως ειναι και αυτοι που 'μενουν' στα μυαλα ολων και κακοχαρακτηριζουν την αστυνομια.
Αυτο που με ανησυχει εμενα ειναι πως προσφατως στο alter εμφανιστηκαν 2 ανθρωποι (ανδρας-γυναικα) 50+ ετων και κατηγγειλαν κακοποιηση με πληρεις λεπτομερειες μεσα σε αστυνομικα τμηματα και δεν κινηθηκε καμμια διαδικασια. Ποιες τροχαιες παραβασεις κτλ οταν συμβαινουν τετοια περιστατικα...
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα