-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παντού υπάρχει ένας μπάτσος!
παντου εκτος απο κει που σου κλεβουν το αμαξι, σε ληστευουν μερα μεσημερι, σου ανοιγουν το σπιτι, που τετραπλοπαρακαρουν οι βλακες, που η κινηση ειναι αφορητη και τα φαναρια την κανουν ακομα χειροτερη κλπ κλπ
α ξεχασα. δινουν κλησεις ομως.
Στην Ελλάδα μόνο η ταχύτητα υφίσταται ως παράβαση...
Γιατι ειναι πιο ευκολο να μαζεψουν λεφτα ετσι.....
Με 33 € ή 50 € ξεμπερδευεις....
Φοροεισπρακτορες.....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
παντου εκτος απο κει που σου κλεβουν το αμαξι, σε ληστευουν μερα μεσημερι, σου ανοιγουν το σπιτι, που τετραπλοπαρακαρουν οι βλακες, που η κινηση ειναι αφορητη και τα φαναρια την κανουν ακομα χειροτερη κλπ κλπ
Τώρα γίνεσαι άδικος και είναι πολύ λάθος αυτό!!!
Μας προφυλάσσουν κι από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα!!!
Παράβαση τόσο επικίνδυνη που αφαιρείται η πινακίδα κυκλοφορίας του ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για 3 εβδομάδες!!!!Ε, μην είμαστε άδικοι!!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Παράβαση τόσο επικίνδυνη που αφαιρείται η πινακίδα κυκλοφορίας του ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για 3 εβδομάδες!!!!Ε, μην είμαστε άδικοι!!!
Και το πλέον ακριβοδίκαιο, αφού τιμωρείται ο άμεσα υπεύθυνος δηλαδή το όχημα!!!!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Και το πλέον ακριβοδίκαιο, αφού τιμωρείται ο άμεσα υπεύθυνος δηλαδή το όχημα!!!!
Σίγουρα δεν μπορώ να σας πείσω , παρόλα αυτά, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενες σελίδες (ή θέμα, δε θυμάμαι), ο νόμος τιμωρεί τον ιδιοκτήτη του οχήματος που είτε ο ίδιος παρανόμησε είτε αυτός στον οποίο το εμπιστεύτηκε παρανόμησε.
Όσο για την αυστηρότητα της ποινής, η αφαίρεση πινακίδων, όταν το παρκάρισμα είναι σε σημείο που πραγματικά ενοχλεί, με βρίσκει σύμφωνο. Στο thread με τα 'Ζώα', η πλειοψηφία κατακρίνει διπλοπαρκαρισμένους που κάνουν τις δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση μία ανά κατεύθυνση ή μια, παρκαρισμένους σε διαβάσεις αναπήρων, παρκαρισμένους σε γωνίες ή λεωφορειοδρόμους που εμποδίζουν λεωφορεία, κτλ. Άλλά τα λόγια δεν φθάνουν, δυστυχώς, για συνετισμό. Χρειάζεται παιδεία (μεσοπρόθεσμο/μακρυπρόθεσμο) μέτρο και καταστολή (βραχυπρόθεσμο μέτρο). Επειδή κάποιοι θα πείτε ότι δε γίνονται βήματα προς την πρώτη κατεύθυνση δε νομίζω ότι αυτό πρέπει να επηρεάζει και τη δεύτερη.
Ίσως να ήταν και πιο δίκαιο το μέτρο εάν δεν μπορούσε να πάρει κανείς τις πινακίδες πίσω άμεσα πληρώνοντας το 3πλασιο του προστίμου. Κι αυτό γιατί άλλοι έχουν να τα δώσουν και άλλοι όχι. -
H ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ jzer ειναι η διαφορα που εχουν οι συναδελφοι σου στη Γλυφαδα απο τους πιο πολλους τροχαιους,Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η ,την εχουνε δει πολυ εξουσια και καλα νοιαζονται για την ασφαλη μετακινηση μας αλλα το καλοκαιρι μονο και οχι το μεσημερι που εχει ζεστη
αλλα απογευματακι με τη δροσουλα σταματανε παπακια και οχι 1000ρια,
αν δε ειναι χειμωνας και βρεχει.......μην τους ειδατε τους προστατες μας.
ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΓΜΑΔΕΣ
ΜΕ ΤΟ 190Ε 2.3-16 ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΜΕ ΜΕ 10000000 ΧΛΜ ΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΩ ΕΓΩ??
Η ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΓΡΑΨΑΝΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ???
Α ξεχασα πρεπει να τους συγκρινω με το ΖΩΟ που υπηρετει στη γλυφαδα
κυκλοφοραει με μοτοσυκλεττα καΙ ΣΚΙΖΕΙ τις αδειες κυκλοφοριας στα μηχανακια που σταματαει,ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ???? -
H ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ jzer ειναι η διαφορα που εχουν οι συναδελφοι σου στη Γλυφαδα απο τους πιο πολλους τροχαιους,Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η ,την εχουνε δει πολυ εξουσια και καλα νοιαζονται για την ασφαλη μετακινηση μας αλλα το καλοκαιρι μονο και οχι το μεσημερι που εχει ζεστη
αλλα απογευματακι με τη δροσουλα σταματανε παπακια και οχι 1000ρια,
αν δε ειναι χειμωνας και βρεχει.......μην τους ειδατε τους προστατες μας.
ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΓΜΑΔΕΣ
ΜΕ ΤΟ 190Ε 2.3-16 ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΜΕ ΜΕ 10000000 ΧΛΜ ΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΩ ΕΓΩ??
Η ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΓΡΑΨΑΝΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ???
Α ξεχασα πρεπει να τους συγκρινω με το ΖΩΟ που υπηρετει στη γλυφαδα
κυκλοφοραει με μοτοσυκλεττα καΙ ΣΚΙΖΕΙ τις αδειες κυκλοφοριας στα μηχανακια που σταματαει,ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ????ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ 'ΣΙΓΜΑ' ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ....ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ.....ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ....
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΙΖΕΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΙΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ??
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ Τ Τ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ,,,ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ.....
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σίγουρα δεν μπορώ να σας πείσω , παρόλα αυτά, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενες σελίδες (ή θέμα, δε θυμάμαι), ο νόμος τιμωρεί τον ιδιοκτήτη του οχήματος που είτε ο ίδιος παρανόμησε είτε αυτός στον οποίο το εμπιστεύτηκε παρανόμησε.
Όσο για την αυστηρότητα της ποινής, η αφαίρεση πινακίδων, όταν το παρκάρισμα είναι σε σημείο που πραγματικά ενοχλεί, με βρίσκει σύμφωνο. Στο thread με τα 'Ζώα', η πλειοψηφία κατακρίνει διπλοπαρκαρισμένους που κάνουν τις δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση μία ανά κατεύθυνση ή μια, παρκαρισμένους σε διαβάσεις αναπήρων, παρκαρισμένους σε γωνίες ή λεωφορειοδρόμους που εμποδίζουν λεωφορεία, κτλ. Άλλά τα λόγια δεν φθάνουν, δυστυχώς, για συνετισμό. Χρειάζεται παιδεία (μεσοπρόθεσμο/μακρυπρόθεσμο) μέτρο και καταστολή (βραχυπρόθεσμο μέτρο). Επειδή κάποιοι θα πείτε ότι δε γίνονται βήματα προς την πρώτη κατεύθυνση δε νομίζω ότι αυτό πρέπει να επηρεάζει και τη δεύτερη.
Ίσως να ήταν και πιο δίκαιο το μέτρο εάν δεν μπορούσε να πάρει κανείς τις πινακίδες πίσω άμεσα πληρώνοντας το 3πλασιο του προστίμου. Κι αυτό γιατί άλλοι έχουν να τα δώσουν και άλλοι όχι.Πιο επικίνδυνο το προσπέρασμα από δεξιά, η οδήγηση στην αριστερή με 10, το πέρασμα ΣΤΟΠ και κόκκινου φαναριού, η οδήγηση χωρίς φώτα, χωρίς ζώνη ασφαλείας, χωρίς κράνος, χωρίς δίπλωμα ήηηηηηηηη το παράνομο παρκάρισμα;
Πόσες πινακίδες έχουν αφαιρεθεί (φέτος, μην το πάμε μακρυά...) για όοοοολα τα παραπάνω ΜΑΖΙ, και πόσες για το παράνομο παρκάρισμα ΜΟΝΟ ΤΟΥ;
Τουλάχιστον να σταματήσει η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της αφαίρεσης πινακίδων.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: Σίγουρα υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο, ασχέτως αυτοκινήτου. Γιατί μπορεί η αίσθηση στα 180-200χαω (ενδεικτική τιμή) με M3 να είναι η ίδια με το δικό μου στα 120χαω, η Μ3 ίσως να φρενάρει στην ίδια απόσταση με το δικό μου κινούμενο με 120χαω, αλλά πάντα παίζει ρόλο και ο χρόνος αντίδρασης του οδηγού. Και αυτός ΔΕΝ εξαρτάται από το αυτοκίνητο. Αν, π.χ., μέχρι να πατήσεις το σούπερ-ντούπερ φρένο της Μ3 έχεις ήδη τρακάρει, τα φρένα είναι άχρηστα.
Εξαιρωντας τον χρονο αντιδρασης που ηδη αναφερεις, ειμαι σιγουρος οτι η M3 χρειαζεται περισσοτερο χωρο/χρονο να σταματησει απο τα 180-200 απ'οτι το δικο σου απο τα 120, ακομα και να οδηγεις χιλιαρι πολης!
Τα BMW δεν θυμιζοντε για τα φρενα τους..... Αλλα οχι κ ετσι....
Επεσα σε ενα αρθρο για την Μ6. Λοιπον, η σουπερ-ντουπερ-καρμπον Μ6 με αεριζομενους και διατρητους δισκους 374/370 σταματα απο τα 200χαω σε 140 μετρα (EVO, Σεπτ 05). Το cuore 1.0 με ταμπουρα πισω σταματα απο τα 120χαω σε 65 μετρα (4Τ, Φεβ 04). Οποτε ακομα και Μ6 να οδηγεις, οι νομοι της φυσικης (κινητικη κατασταση του αυτοκινητου στα 200χαω) δεν αλλαζουν...
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Επεσα σε ενα αρθρο για την Μ6. Λοιπον, η σουπερ-ντουπερ-καρμπον Μ6 με αεριζομενους και διατρητους δισκους 374/370 σταματα απο τα 200χαω σε 140 μετρα (EVO, Σεπτ 05). Το cuore 1.0 με ταμπουρα πισω σταματα απο τα 120χαω σε 65 μετρα (4Τ, Φεβ 04). Οποτε ακομα και Μ6 να οδηγεις, οι νομοι της φυσικης (κινητικη κατασταση του αυτοκινητου στα 200χαω) δεν αλλαζουν...
τα μετρα στο φρεναρισμα δεν ειναι ανεβαινουν αναλογικα με την ταχυτητα... περιπου σαν γεωμετρικη προοδος ειναι.
το ιδιο αμαξι κανει 80-0 σε 20 μετρα, 100-0 σε 40 μετρα και 120-0 σε 100 μετρα. καπου ειχα διαβασει ενα αντιστοιχο αρθρο αλλα τρεχα γυρευε τωρα που ειναι...
Μα αυτο θελω να υποστηριξω και εγω. Παντως αν αναρωτιεσαι για τα ανω αυτοκινητα, το cuore απο τα 100 σταματα σε 45 μετρα ενω η M6 σε 36 μετρα...
EDIT: O δαιμων του φορουμ ξαναχτυπησε. Οπου cuore 1.0 βαλε panda 1.2
-
-
προς lokatzis
ο νομος ξεκαθαριζει οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ τιμωρει τον ιδιοκτητη καποιου οχηματος αν ο οδηγος κανει παρανομια, παρα μονο σε πολυ συγκεκριμενες καταστασεις (εδωσες το αυτοκινητο σου σε μεθυσμενο/οδηγο χωρις διπλωμα/οδηγο που θα το χρησιμοποιησει σε παρανομες πραξεις, και μαλιστα ΜΟΝΟ οταν αυτα ηταν εν γνωσει σου).
απο την αλλη προβλεπει την αφαιρεση πινακιδων καθιστωντας αχρηστο το οχημα για τον ιδιοκτητη του.
-
Πιο επικίνδυνο το προσπέρασμα από δεξιά, η οδήγηση στην αριστερή με 10, το πέρασμα ΣΤΟΠ και κόκκινου φαναριού, η οδήγηση χωρίς φώτα, χωρίς ζώνη ασφαλείας, χωρίς κράνος, χωρίς δίπλωμα ήηηηηηηηη το παράνομο παρκάρισμα;Πόσες πινακίδες έχουν αφαιρεθεί (φέτος, μην το πάμε μακρυά...) για όοοοολα τα παραπάνω ΜΑΖΙ, και πόσες για το παράνομο παρκάρισμα ΜΟΝΟ ΤΟΥ;
Τουλάχιστον να σταματήσει η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της αφαίρεσης πινακίδων.
Δεν είπε κανείς ότι το παράνομο παρκάρισμα είναι πιο επικίνδυνο. Όλα αυτά που αναφέρεις είναι όντως πιο επικίνδυνα, το θέμα είναι ότι για να σε γράψει ο αστυνομικός ή πρέπει να σε πιάσει επ' αυτοφόρω να τα κάνεις ή πρέπει να σε σταματήσει για έλεγχο και να βρει ότι κινείσαι παράνομα. Με λίγα λόγια είναι πολύ πιο δύσκολο το να σε γράψει για αυτά τα αδικήματα απ' το να σε γράψει για παράνομο παρκάρισμα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν έκανε καλά που σε έγραψε ή που σου πήρε τις πινακίδες σου. Ας πρόσεχες έτσι ώστε να τις γλυτώσεις.
Επειδή κατακρίνεις την αστυνομία ότι δε σε γράφει όταν περνάς τα ΣΤΟΠ ή όταν περνάς με κόκκινο, πόσους ξέρεις που θα το έκαναν αυτό μπροστά σε ένα περιπολικό; Εγώ κανέναν! Μήπως θέλεις να εγκαταστήσουν κάμερες σε όλες τις διασταυρώσεις, των οποίων όμως τα βίντεο θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στιχεία της παρανομίας σου; Φαντάζομαι όμως ότι τότε θα διαμαρτυρηθείς για παραβίαση της προσωπικής σου ζωής.
Επειδή όλο διαμαρτύρετε για την ανυπαρξία της αστυνομίας, εξηγήστε μου τι μπορεί να κάνει η αστυνομία τη στιγμή που όταν πλησιάζουν τα αυτοκίνητα σε ένα μπλόκο γίνονται όλοι οι οδηγοί παναγίες και 200 μέτρα μετά αρχίζουν πάλι τις μ@λ@κίες; Η αστυνομία φταίει και γι' αυτό;
Εγώ έχω δει αυτοκίνητο να το σταματάει στην εθνική περιπολικό επειδή οδηγούσε χωρίς φώτα, αυτό φυσικά όμως και δε σημαίνει ότι όποιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί χωρίς φώτα θα το δεί και θα το σταματήσει η αστυνομία. Στο κάτω κάτω νομίζεις ότι η αστυνομία γράφει όλους όσους παρκάρουν παράνομα; Φυσικά και γράφει όσους έχει δει και ενοχλούν ή αυτούς για τους οποίους έχει γίνει πρώτα καταγγελία. Δε θεωρώ δηλαδή ότι είναι υπερβολική. Αν ήταν, τότε θα έπρεπε να πάει by the book και να γράψει τη μισή Ελλάδα, όσους παρκάρουν κοντά σε διασταύρωση, όσους παρκάρουν κοντά σε φανάρι, όσους παρκάρουν κοντά σε πυροσβεστικό κρουνό, κτλ. Τότε όμως να δεις βρίσιμο που θα έτρωγε.
-
Κι όμως είναι πολύ επικίνδυνο και το παράνομο παρκάρισμα. Για δοκίμασε να βγεις σε διασταύρωση, ημέρα, που δεν έχουν ανάψει τα φώτα τους οι οδηγοί και να έχεις παρκαρισμένο στη γωνία κάποιο αυτοκίνητο, και μάλιστα ΨΗΛΟ (π.χ. κάποιο SUV)...
Και ΝΑΙ, όσους παρκάρουν πάνω στο φανάρι (εδώ διπλοπαρκάρουν στο φανάρι...), μπροστά σε κρουνό, σε διάβαση, σε διασταυρώσεις, να τους ρημάξει για να μάθουν. Και για να μην ακούσω 'ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω', σε πληροφορώ πως ΔΕΝ παρκάρω παράνομα ούτε διπλοπαρκάρω (αν καμιά φορά - πολύ σπάνια - τύχει και το κάνω το τελευταίο, θα είναι για 5 δευτερόλεπτα το πολύ, για να αφήσω κάποιον επιβάτη μου). Ή θα παρκάρω σε κανονικό πάρκινγκ ή σε κάποια γειτονιά που έχει μπόλικες θέσεις ελεύθερες και θα το κόψω ποδαράτο. Δεν το καταλαβαίνω καθόλου αυτό το πράμα... Πρέπει ντε και καλά να παρκάρεις ρε φίλε ακριβώς μπροστά στο μαγαζί που θα μπεις για να ψωνίσεις; Θα πάθεις τίποτα αν περπατήσεις και 100 μέτρα;
Ήμαρτον πια μ'αυτήν την ηλίθια νοοτροπία μας! Τιμονοκένταυροι γίναμε!
-
Αρχίζω από τα 'εκτός θέματος'.
Οι φωτοκάμερες στα φανάρια λειτουργούν (αποθηκεύουν εικόνα) μόνο τη στιγμή της παράβασης. Ομοίως και οι υπερβολικής ταχύτητας και οι λεωφορειολωρίδας. Είναι τίγκα σε αυτές στην Ελβετία και αισθάνομαι να με παρακολουθούν λιγότερο από ότι στην Κηφισίας...Πάμε τώρα στο 'ζουμί'...
ΕΙΝΑΙ πιο δύσκολο να διαπιστωθούν οι παραβάσεις που λέω.
Όμως ΕΓΩ έχω δει να γίνονται, και ταυτόχρονα να είναι ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ περιπολικό!!! Δεν είδε; Βαριόταν; Είχε κάτι πιο σημαντικό να κάνει; (φάρο αναμμένο πάντως δεν είχε κανείς...)Στην τελική ΔΙΝΟΝΤΑΙ κλήσεις για όλα αυτά που είπα, έστω και λιγότερες από όσες θα έπρεπε... Αυτό που ρώτησα είναι αν έχει ακούσει κανείς να αφαιρούνται πινακίδες παράλληλα!!! Εγώ ποτέ, είτε προβλέπεται (που είναι το λογικό) είτε όχι (που θα είναι ηλίθιο να μην προβλέπεται για αυτά και να προβλέπεται για το παρκάρισμα...)
Να ξεκαθαρίσω πως στάθμευση σε: ράμπα αναπήρου, διάβαση πεζών, στάση λεωφορείου, πεζοδρόμιο (και να εμποδίζει τους πεζούς, όχι να ανεβάσει τη μία ρόδα γιατί δυσκολευόταν να χωρέσει) σαφώς και είναι λόγοι να αφαιρεθεί η άδεια.
-
Να ξεκαθαρίσω πως στάθμευση σε: ράμπα αναπήρου, διάβαση πεζών, στάση λεωφορείου, πεζοδρόμιο (και να εμποδίζει τους πεζούς, όχι να ανεβάσει τη μία ρόδα γιατί δυσκολευόταν να χωρέσει) σαφώς και είναι λόγοι να αφαιρεθεί η άδεια.Πες με ακραίο, αλλά σ'αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να κατάσχεται και το αυτοκίνητο, καθώς ο οδηγός του απλώς δεν καταλαβαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι ένα μέσον διευκόλυνσης της ζωής μας και δεν προορίζεται για να ταλαιπωρεί τους άλλους - άρα δεν του αξίζει να έχει αυτοκίνητο. Και θα έλεγα μάλιστα να αφαιρείται η άδεια για τρία χρόνια και να πρέπει μετά να ξαναδώσει εξετάσεις.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
προς lokatzisο νομος ξεκαθαριζει οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ τιμωρει τον ιδιοκτητη καποιου οχηματος αν ο οδηγος κανει παρανομια, παρα μονο σε πολυ συγκεκριμενες καταστασεις (εδωσες το αυτοκινητο σου σε μεθυσμενο/οδηγο χωρις διπλωμα/οδηγο που θα το χρησιμοποιησει σε παρανομες πραξεις, και μαλιστα ΜΟΝΟ οταν αυτα ηταν εν γνωσει σου).
απο την αλλη προβλεπει την αφαιρεση πινακιδων καθιστωντας αχρηστο το οχημα για τον ιδιοκτητη του.
Αν ο ιδιοκτήτης ήταν και ο οδηγός καλά να πάθει που του πήραν τις πινακίδες. Αν πάλι ο ιδιοκτήτης έδωσε το αυτοκίνητο σε κάποιον γνωστό του και αυτός παρανόμησε και του πήραν τις πινακίδες, για μένα και πάλι έχει μερίδιο ευθύνης ο ιδιοκτήτης μιας και θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο που δίνει το αυτοκίνητό του. Στο κάτω κάτω η ποινική ευθύνη βαρύνει τον οδηγό, η αστική ευθύνη βαρύνει το αυτοκίνητο και τον ιδιοκτήτη του και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πρέπει να το έχει αυτό υπ' όψιν του όταν δανείζει το αυτοκίνητό του σε κάποιο γνωστό του.
Μπορώ να παραθέσω και ένα άλλο παρόμοιο ζήτημα. Έστω ότι εγώ έχω στην κατοχή μου νόμιμα ένα όπλο και ένας Χ γνωστός επίσης με άδεια οπλοφορίας το παίρνει εν γνώσι μου και σκοτώνει κάποιον εν αγνοία μου. Τότε, η αστυνομία θα συλλάβει και εμένα και θα διωχθώ και εγώ ποινικά μιας και ως ιδιοκτήτης του όπλου φέρω και γω ευθύνη, έστω και αν δεν ήμουν εγώ αυτός που πυροβόλησε. -
Στη γέφυρα που με είχαν σταματήσει το καλοκαίρι επειδή δεν είχα πινακίδες (και μπήκα με πολλά), τη στήνουν συχνά πυκνά για... ΠΑΠΑΚΙΑ. Εμένα που θα μπορούσαν να με γράψουν δεν το έκαναν, σταματούσαν ΠΑΠΑΚΙΑ.
Στο φανάρι που υπάρχει γίνονται ΟΡΓΙΑ -οι 'νότιοι' ξέρουν τι εννοώ- το κόκκινο είναι το λιγότερο, στρίβουν αριστερά από την αριστερή, όσοι θέλουν να πάνε ευθεία για Φάληρο, κλείνονται από αυτούς που πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να πάνε Αθήνα και γενικά το έλα να δεις
Εκεί ΜΟΝΟ παπάκια θα γράφουν κι ας περνάνε κόκκινα μπροστά στα μάτια τος
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Να ξεκαθαρίσω πως στάθμευση σε: ράμπα αναπήρου, διάβαση πεζών, στάση λεωφορείου, πεζοδρόμιο (και να εμποδίζει τους πεζούς, όχι να ανεβάσει τη μία ρόδα γιατί δυσκολευόταν να χωρέσει) σαφώς και είναι λόγοι να αφαιρεθεί η άδεια.
Πες με ακραίο, αλλά σ'αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να κατάσχεται και το αυτοκίνητο, καθώς ο οδηγός του απλώς δεν καταλαβαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι ένα μέσον διευκόλυνσης της ζωής μας και δεν προορίζεται για να ταλαιπωρεί τους άλλους - άρα δεν του αξίζει να έχει αυτοκίνητο. Και θα έλεγα μάλιστα να αφαιρείται η άδεια για τρία χρόνια και να πρέπει μετά να ξαναδώσει εξετάσεις.
Δεν απέχουν πολύ οι απόψεις μας πάνω σε αυτό...
Δε θα έλεγα ναι για κατάσχεση, αλλά σίγουρα ναι για ένα ΚΑΛΟ πρόστιμο... Ίσως ελβετικών προδιαγραφών (εδώ έχει για υπερβολική ταχύτητα μέχρι και 6Κ ευρώ!!! - πχ με 100 στην πόλη), αλλά το να αφαιρεθεί η άδεια για ένα ΣΕΒΑΣΤΟ διάστημα, απαιτείται!!!
Κι αν εν των μεταξύ πιαστεί να οδηγεί, ή το ξανακάνει στο μέλλον, τότε ΤΡΙΣ χειρότερα!!! -
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει παιδεία απ'το σπίτι. Δε μαθαίνουν ότι πρέπει να σέβονται τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, ούτε μαθαίνουν πως τα εργαλεία (και το αυτοκίνητο συμπεριλαμβάνεται σ'αυτά) είναι για να κάνουν τη ζωή μας εύκολη, όχι δυσκολότερη.
Πώς λοιπόν μετά να περιμένουμε να φερθούν σωστά;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
προς lokatzis
ο νομος ξεκαθαριζει οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ τιμωρει τον ιδιοκτητη καποιου οχηματος αν ο οδηγος κανει παρανομια, παρα μονο σε πολυ συγκεκριμενες καταστασεις (εδωσες το αυτοκινητο σου σε μεθυσμενο/οδηγο χωρις διπλωμα/οδηγο που θα το χρησιμοποιησει σε παρανομες πραξεις, και μαλιστα ΜΟΝΟ οταν αυτα ηταν εν γνωσει σου).
Αν ο ιδιοκτήτης ήταν και ο οδηγός καλά να πάθει που του πήραν τις πινακίδες. Αν πάλι ο ιδιοκτήτης έδωσε το αυτοκίνητο σε κάποιον γνωστό του και αυτός παρανόμησε και του πήραν τις πινακίδες, για μένα και πάλι έχει μερίδιο ευθύνης ο ιδιοκτήτης μιας και θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο που δίνει το αυτοκίνητό του. Στο κάτω κάτω η ποινική ευθύνη βαρύνει τον οδηγό, η αστική ευθύνη βαρύνει το αυτοκίνητο και τον ιδιοκτήτη του και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πρέπει να το έχει αυτό υπ' όψιν του όταν δανείζει το αυτοκίνητό του σε κάποιο γνωστό του.
Μπορώ να παραθέσω και ένα άλλο παρόμοιο ζήτημα. Έστω ότι εγώ έχω στην κατοχή μου νόμιμα ένα όπλο και ένας Χ γνωστός επίσης με άδεια οπλοφορίας το παίρνει εν γνώσι μου και σκοτώνει κάποιον εν αγνοία μου. Τότε, η αστυνομία θα συλλάβει και εμένα και θα διωχθώ και εγώ ποινικά μιας και ως ιδιοκτήτης του όπλου φέρω και γω ευθύνη, έστω και αν δεν ήμουν εγώ αυτός που πυροβόλησε.1ον χρησιμοποιεις το δικο μου παραδειγμα (σε αλλο τοπικ εχω γραψει ακριβως τα ιδια) για να προβαλεις το αντιθετο συμπερασμα
2ον αμα εχει ο Ψ αδεια, και του δανεισω το οπλο μου, ο δανεισμος ειναι νομιμος γιατι ο Ψ εχει το νομιμο δικαιωμα να κουβαλαει οπλο. Αν ο Ψ μετα σκοτωσει καποιον, πραγμα που εγω ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, τοτε σαφως και δεν εχω καμμια επιπτωση.
Γενικα στον νομο, σε περιπτωση παραβατικης συμπεριφορας οπου ο παραβατης χρησιμοποιει καποιο μεσο που ειναι ιδιοκτησια τριτου, ΔΕΝ κυνηγαμε τον τριτο αμα αυτος ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ οτι αυτος στον οποιο εδωσε/δανεισε το μεσο θα το χρησιμοποιουσε για παρανομια. Αμα δανεισω μια αξινα και ενα φτυαρι σε καποιον που μου τα ζητησε για να σκαψει, και αυτος σκοτωσει καποιον με την αξινα και τον θαψει με το φτυαρι, θα με πανε μεσα για συνεργεια? Ας σοβαρευτουμε λιγο παρακαλω...Αντιστοιχα αν εγω δωσω σε καποιον το αυτοκινητο μου για να παει καπου και στον δρομο σκοτωσει εναν πεζο, θα με πανε μεσα για συνεργεια στην ανθρωποκτονια εξ'αμελειας? Οχι βεβαια. Γιατι ομως να με καθιστουν ακινητο παιρνωντας τις πινακιδες του οχηματος μου αν ο φιλος παρκαρει παρανομα?
3ον οπως εγραψα και στο αλλο τοπικ, ο ΚΟΚ ΔΕΝ δεχεται συνυπευθυνοτητα του ιδιοκτητη για παραβασεις του οδηγου, εκτος απο πολυ συγκεκριμενες καταστασεις (εν γνωσει παραχωρηση του οχηματος σε μεθυσμενο/οδηγο χωρις διπλωμα/οδηγο που προτιθεται να το χρησιμοποιησει για παρανομες πραξεις πχ ληστεια.). Πως λοιπον βγαζετε το συμπερασμα οτι καλως τιμωρειται ο ιδιοκτητης για παραβασεις του οδηγου, δεν το καταλαβαινω. Και το οτι σου φαινεται εσενα σωστο να τραβιεται καποιος τριτος για μλκια αλλου, ποσως με ενδιαφερει.
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα