-
Γ@μω τους γ@μωμομπατσους που τους πληρωνουμε και αυτοι καθονται και τον παιζουν δημοσιως!!!! Το μεσημερι ανεβαινα την Ιερα Οδο και επειδη κανουν εργα λιγο πριν την Θηβων(εδω και κατι αιωνες) πηγαιναμε ουρα 200 μετρα σημιεωτον. Με τα εργα που αρχισαν τωρα δεξια με το ζορι παιρνα μηχανακι αναμεσα στα αυτοκινητα σε μερικα σημεια. Νασου λοιπον και το ασθενοφορο!!! Ολοι προσπαθουσαμε να κανουμε οτι γινεται δεξια αριστερα αλλα αυτο δεν χωραγε και μετα βιας περναγε ενα αυτοκινητο το λεπτο και η σειρηνα μου ειχε παρει τα αυτια(πρωτη φορα τοσο). Κυριως ομως εφταιγε το οτι λογω κοκκινου ειμασταν ολοι ακινητοποιημενοι και δεν μπορουσαμε να κανουμε μανουβρες. Το ασθενοφορο λοιπον φτανει και σε εμενα 50 μετρα πριν το φαναρι και πιγμενος σκεπτομενος οτι καποιος κινδυνευει καβαλαω και τη νησιδα (ο μονος που το εκανα) γιατι ειχε και σιδερα αριστερα και δε χωραγε στο σημειο εκεινο. Κατεβαινοντας χτυπησε και λιγο το πισω μερος του αυτοκινητου αλλα παει στα κομματια καποιος μπορει να πεθαινε . Ακουγα το ασθενοφορο να λησωμανα στο φαναρι αλλα δυο λεπτα αφου δεν μπορουσε να φυγει γιατι τα πρωτα αυτοκινητα δεν μπορουσαν. Παιρνωντας λοιπον απο το φαναρι μετα απο τοση φασαρια τι βλεπω;;;;;;;;;;; 2 γαμωμπατσους να ειναι αραγμενοι μεσα στο περιπολικο τους και να πινουν καφεδακι!!!!!!!!!!!!!! Σκεφτητε ποσο μ@λ@κες ηταν οι ανθρωποι που εμεις κοντεψαμε να σπασουμε τα αυτοκινητα μας και δε μπορουσαμε να κανουμε κατι να βοηθησουμε λογω φαναριου και αυτοι στον πουτσο τους!!!!!!!!!!!!!!! Το τι νευρα ειχα!!!!!!!!!!!!!! Τι στο διαολο τους πληρωνουμε;;;;;;;;;; Ετσι και ηταν δικος μου στο ασθενοφορο μεχρι και φονο θα ειχα κανει!!!! Σκεφτηκα να τους αναφερω αλλα δεν μπορεσα να δω τον αριθμο καθοτι ειχε κινηση. Μα τοσο μαλακες......................
Sorry για το μεγαλο και αθυροστομο post αλλα εχω κι εγω ορια!!!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Sorry για το μεγαλο και αθυροστομο post αλλα εχω κι εγω ορια!!!Μα κι εσύ γιατί αρπάζεσαι. Ενα απλό ασθενοφόρο ήταν που κουβάλαγε κάποιον φτωχό φουκαρά, δεν ήταν αυτοκινητοπομπή υπουργού για να του ανοίξουν το δρόμο.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Μα κι εσύ γιατί αρπάζεσαι. Ενα απλό ασθενοφόρο ήταν που κουβάλαγε κάποιον φτωχό φουκαρά, δεν ήταν αυτοκινητοπομπή υπουργού για να του ανοίξουν το δρόμο.
Έτσι είναι!
-
Ο χρήστης jzer40 έγραψε:
ΡΕ SKULLONE.....
ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΤΩΡΑ???
ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΘΑ ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ....ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΠΤΗ??Άλλες απαιτήσεις και προσδοκίες έχεις από έναν πολίτη, πόσο μάλλον κάποιον που πιθανώς έχει κατεβάσει και μερικά ποτηράκια ή θέλει να κάνει και λίγο το κομμάτι του και άλλες από έναν άνθρωπο επιφορτισμένο με την προστασία της ασφαλούς και απρόσκοπτης μετακίνησης των χρηστών του δρόμου. Αυτό λέω απλά.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ....???
ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΗΤΑΡΑ???ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ????
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ......
ΑΛΛΑ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΕΙ ΠΧ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ...ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ...Η μεγαλύτερη μαγκιά - κατά τη γνώμη μου - για έναν εκπρόσωπο της τάξης και του νόμου είναι, χωρίς 'θα σε τρέξω για εξακρίβωση στοιχείων, θα σε ταλαιπωρήσω, θα σου κάνω καψόνια' (γιατί αυτά είναι και παράνομα), ψύχραιμα, αλλά δείχνοντας ταυτόχρονα ότι γνωρίζει πολύ καλά το γράμμα και το πνεύμα των νόμων, να δημιουργήσει γύρω από τον εαυτό του μια αύρα σεβασμού και όχι φόβου. Το ξέρεις πολύ καλά πως καλύτερα θα ξεμπερδέψεις με έναν πολίτη που του ενέπνευσες σεβασμό παρά με κάποιον που τον τρόμαξες.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Μα κι εσύ γιατί αρπάζεσαι. Ενα απλό ασθενοφόρο ήταν που κουβάλαγε κάποιον φτωχό φουκαρά, δεν ήταν αυτοκινητοπομπή υπουργού για να του ανοίξουν το δρόμο.
Δικιο εχεις! Καφροι! Παντως πρτη φορα ακουω ασθενοφορο να κορναρει τοσο μανιασμενα, μαλλον επειδη σε 10 λεπτα εκανε 50 μετρα και δεν κουνιοταν κανενας επειδη δεν ειχε κανενας χωρο να παει καπου...
-
καποιος επρεπε εκεινη τη στιγμη να τους αναφερει τους @κατομπατσους!
αχρηστοι!
-
Ενώ ο jzer40 μου απάντησε το 1ο μήνυμα μου, το 2ο έμεινε αναπάντητο. Βλέπω τις τελευταίες σελίδες να μην έχουν μήνυμα του και αναρωτιέμαι αν κατάφεραν μερικοί από εδώ να τον κάνουν να πάρει δρόμο. Εάν έχω δίκιο είναι κρίμα διότι είχαμε μια καλή ευκαιρία να τα πούμε με κάποιον 'από μέσα',
Βλέπω στις συζητήσεις το 'μπάτσος' να δίνει και να παίρνει. Έχετε υπ'όψην σας ότι η λέξη 'μπάτσος', όταν χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει αστυνομικό, αποτελεί εξύβριση; Υπάρχει νομικό δεδικασμένο με καταδίκη. Επίσης, το ίντερνετ θεωρείται, πλέον, από το νόμο τόπος τέλεσης αδικήματος. Σε κάποιο άλλο φόρουμ είμαι διαχειριστής. Τη λέξη 'μπάτσος' την κυνηγάω ανηλεώς, με διορθώσεις μηνυμάτων (το μπάτσος σε αστυνομικός) και pm στο χρήστη.
Όσον αφορά το περιστατικό με την 'απόδραση' της φιάλης υγραερίου, το τηλεφώνημα στο 100 επιβάλλεται. Παρ'ότι δεν έχω καλή γνώμη για την αστυνομία, εντούτοις θεωρώ ότι απαιτείται μια συνεργασία πολίτη-αστυνομίας. Δεν αρκεί να έχουμε μια σωστή αστυνομία. Πρέπει να έχουμε και συνεργάσιμους πολίτες.
Σας παραθέτω περιπτώσεις κατά τις οποίες έχω 'ρουφιανέψει' με τηλεφώνημα στο 100.
-
Φορτηγό κινείται φορτωμένο με χώματα, χωρίς να τα έχει σκεπασμένα με πανί. Όπως κινείται, πέφτουν στο δρόμο χώματα.
-
Σε κεντρικό δρόμο δυτικού προαστείου, κάποια ζώα έχουν παρκάρει παρανόμως. Τα διπλανά στενά έχουν κενές θέσεις για στάθμευση. Παρ'όλα αυτά, σαν κωλοέλληνες έχουν την αξίωση να παρκάρουν έξω ακριβώς από την υπηρεσία στην οποία έχουν δουλειά. Το αποτέλεσμα είναι να 'ξεσκίζουν' την κυκλοφορία και να δημιουργούν κυκλοφοριακό χωρίς λόγο. Τέτοια τηλεφωνήματα έχω κάνει (και θα κάνω) επανειλημμένα.
-
Σε διασταύρωση μεγάλων δρόμων κόπηκε το ρεύμα. Μοιραία, τα φανάρια βγήκαν εκτός λειτουργίας. Πήρα αμέσως το 100. ''Σας τηλεφωνώ από μπλα μπλα μπλα.....κόπηκε το ρεύμα...μπλα μπλα μπλα Στείλτε κάποιον να ρυθμίσει την κυκλοφορία γιατί θα τρακάρει κανείς, οι έλληνες τα καταφέρνουν και με φανάρια να τρακάρουν, πόσο μάλλοντώρα που κόπηκε το ρεύμα'. Εστάλει αστυνομικός να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Όταν ήρθε το ρεύμα, τα μισά φανάρια ήταν σβηστά ενώ τα άλλα μισά είχαν διακοπτόμενο ρεύμα. Ξαναπήρα τηλέφωνο 'μπλα μπλα μπλα....το ρεύμα ήρθε αλλά τα φανάρια μπλα μπλα μπλα.
-
Είμαι νύχτα βάρδια στο περίπτερο και διαπιστώνω ότι τα φανάρια διασταύρωσης μεγάλων δρόμων έχον βγει εκτός λειτουργίας. Πήρα το 100, το ανέφερα και ήρθαν τεχνικοί να αποκαταστήσουν τη λειτουργία τους.
-
Κατά τη διάρκεια της ημέρας έχω διαπιστώσει ότι κάποιο φανάρι είναι εκτός λειτουργίας. Τηλέφωνο στο 100 αμέσως. Οι απαντήσεις: 'θα το κοιτάξουμε', 'το γνωρίζουμε ήδη', 'θα το κοιτάξουμε, σας ευχαριστούμε κύριε'.
-
-
Ο χρήστης rethimno01 έγραψε:
Ενώ ο jzer40 μου απάντησε το 1ο μήνυμα μου, το 2ο έμεινε αναπάντητο. Βλέπω τις τελευταίες σελίδες να μην έχουν μήνυμα του και αναρωτιέμαι αν κατάφεραν μερικοί από εδώ να τον κάνουν να πάρει δρόμο. Εάν έχω δίκιο είναι κρίμα διότι είχαμε μια καλή ευκαιρία να τα πούμε με κάποιον 'από μέσα',Βλέπω στις συζητήσεις το 'μπάτσος' να δίνει και να παίρνει. Έχετε υπ'όψην σας ότι η λέξη 'μπάτσος', όταν χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει αστυνομικό, αποτελεί εξύβριση; Υπάρχει νομικό δεδικασμένο με καταδίκη. Επίσης, το ίντερνετ θεωρείται, πλέον, από το νόμο τόπος τέλεσης αδικήματος. Σε κάποιο άλλο φόρουμ είμαι διαχειριστής. Τη λέξη 'μπάτσος' την κυνηγάω ανηλεώς, με διορθώσεις μηνυμάτων (το μπάτσος σε αστυνομικός) και pm στο χρήστη.
Όσον αφορά το περιστατικό με την 'απόδραση' της φιάλης υγραερίου, το τηλεφώνημα στο 100 επιβάλλεται. Παρ'ότι δεν έχω καλή γνώμη για την αστυνομία, εντούτοις θεωρώ ότι απαιτείται μια συνεργασία πολίτη-αστυνομίας. Δεν αρκεί να έχουμε μια σωστή αστυνομία. Πρέπει να έχουμε και συνεργάσιμους πολίτες.
Σας παραθέτω περιπτώσεις κατά τις οποίες έχω 'ρουφιανέψει' με τηλεφώνημα στο 100.
-
Φορτηγό κινείται φορτωμένο με χώματα, χωρίς να τα έχει σκεπασμένα με πανί. Όπως κινείται, πέφτουν στο δρόμο χώματα.
-
Σε κεντρικό δρόμο δυτικού προαστείου, κάποια ζώα έχουν παρκάρει παρανόμως. Τα διπλανά στενά έχουν κενές θέσεις για στάθμευση. Παρ'όλα αυτά, σαν κωλοέλληνες έχουν την αξίωση να παρκάρουν έξω ακριβώς από την υπηρεσία στην οποία έχουν δουλειά. Το αποτέλεσμα είναι να 'ξεσκίζουν' την κυκλοφορία και να δημιουργούν κυκλοφοριακό χωρίς λόγο. Τέτοια τηλεφωνήματα έχω κάνει (και θα κάνω) επανειλημμένα.
-
Σε διασταύρωση μεγάλων δρόμων κόπηκε το ρεύμα. Μοιραία, τα φανάρια βγήκαν εκτός λειτουργίας. Πήρα αμέσως το 100. ''Σας τηλεφωνώ από μπλα μπλα μπλα.....κόπηκε το ρεύμα...μπλα μπλα μπλα Στείλτε κάποιον να ρυθμίσει την κυκλοφορία γιατί θα τρακάρει κανείς, οι έλληνες τα καταφέρνουν και με φανάρια να τρακάρουν, πόσο μάλλοντώρα που κόπηκε το ρεύμα'. Εστάλει αστυνομικός να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Όταν ήρθε το ρεύμα, τα μισά φανάρια ήταν σβηστά ενώ τα άλλα μισά είχαν διακοπτόμενο ρεύμα. Ξαναπήρα τηλέφωνο 'μπλα μπλα μπλα....το ρεύμα ήρθε αλλά τα φανάρια μπλα μπλα μπλα.
-
Είμαι νύχτα βάρδια στο περίπτερο και διαπιστώνω ότι τα φανάρια διασταύρωσης μεγάλων δρόμων έχον βγει εκτός λειτουργίας. Πήρα το 100, το ανέφερα και ήρθαν τεχνικοί να αποκαταστήσουν τη λειτουργία τους.
-
Κατά τη διάρκεια της ημέρας έχω διαπιστώσει ότι κάποιο φανάρι είναι εκτός λειτουργίας. Τηλέφωνο στο 100 αμέσως. Οι απαντήσεις: 'θα το κοιτάξουμε', 'το γνωρίζουμε ήδη', 'θα το κοιτάξουμε, σας ευχαριστούμε κύριε'.
ενταξει στα φαναρια ερχονται...στα φορτηγα ηρθαν για να τον σκισουν????μαλλον χλωμο το βλεπω....
-
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
ενταξει στα φαναρια ερχονται...στα φορτηγα ηρθαν για να τον σκισουν????μαλλον χλωμο το βλεπω....Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, υπήρχε εκείνη την ώρα διαθέσιμο περιπολικό να στείλουν; Όταν έφτασα το περιπολικό τον εντόπισαν ή είχε 'πετάξει το πουλάκι';
Δεν κάνω το συνήγορο τους, ομολογώ ότι δεν τους πάω. Από την άλλη, όμως, προσπαθώ να είμαι και αντικειμενικός.
-
Έχω πάρει πολλές φορές την αστυνομία για να 'καταγγείλω' φορτηγά-χρέπια φορτωμένα μέχρι τα μπούνια με σίδερα που πάνε με 50 στην Ε.Ο και για επικίνδυνα αντικείμενα στο δρόμο (χώματα, κασόνια, κομμάτια από λάστιχα νταλίκας, σπασμένες ή λυγισμένες μπαριέρες κτλ). Δεν έκατσα να δω πόσο γρήγορα αντέδρασαν αλλά στην περίπτωση των επικίνδυνων αντικειμένων την επόμενη μέρα είχαν εξαφανιστεί ή διορθωθεί.
-
Ο χρήστης LastOfTheMohicans έγραψε:
Το ότι μου 'χαρίζει' χιλιόμετρα (τα οποία τα έχει κουτσουρέψει ήδη πολύ περισσότερο το παράλογο όριο!!) δεν τον κάνει καλοπροαίρετο. Απλά ΜΟΥ κάνει το πρόστιμο πιο εύπεπτο, να το βουλώσω και να περάσω στο ταμείο.
Κάνεις λάθος (κατά τη γνώμη μου) μιλώντας για παράλογο όριο. Το όριο δεν αναφέρεται στο δικό σου, το δικό μου, κτλ αυτοκίνητο. Ναι, με το αυτοκίνητό μου στην Εθνική Οδό, με 120χαω που είναι το όριο, σε μεγάλο τμήμα της νοιώθω ότι πηγαίνω βόλτα στην παιδική χαρά. Παρόλα αυτά, καλώς ή κακώς, υπάρχουν αυτοκίνητα που πάνω από τα 120χαω είναι βάρκα στο γυαλό. Και δεν αναφέρομαι σε κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα, αλλά σε πιο παλιά αυτοκίνητα, ίσως 20ετίας και παραπάνω που ακόμα και άψογα συντηρημένα να είναι δεν έχουν προδιαγραφές για αυτές τις ταχύτητες. Τα όρια πρέπει να περιλαμβάνουν ΚΑΙ αυτά. Ο νόμος δεν μπορεί να λέει ότι το ένα μοντέλο μπορεί μέχρι τόσα, το άλλο μέχρι τόσα, κτλ. Βάζει ένα γενικό όριο. Από εκεί και πέρα επαφίεται στην κοινή λογική αστυνομικών-δικαστών και στο κατά πόσο είναι καλοπροαίρετοι το τι θα πράξουν. Το πρόβλημα (κατ'εμέ) είναι το κατά πόσον υπάρχει η κοινή λογική
Ξέρεις γιατί τα λέω παράλογα;;
Γιατί στο ΙΔΙΟ σημείο επιτρέπεται να έχει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Ι.Χ. την ίδια ταχύτητα με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ φορτηγό, και ξέρουμε τις αναλογίες...
Γιατί στο σημείο αυτό έχει 2 ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ λωρίδες και ΥΠΕΡπλήρη βοηθητική, ΜΕΓΑΛΗ ορατότητα και ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ τοιχείο στο κέντρο. Το όριο είναι μόλις 80!!!
Παρακάτω (μιλάω για μολις 500 μέτρα, όχι άλλη περιοχή!!!) το όριο ανεβαίνει στα 90!! Λες επειδή αυξήθηκε η ασφάλεια;;;
ΣΑΦΩΣ ΟΧΙ!!!!!!!! ΦΕΥΓΕΙ το τσιμεντένιο τοιχείο και δεν έρχεται ΚΑΝΕΝΟΣ είδους μπαριέρα (μόνο αντανακλαστικά τετραγωνάκια και μπογιά!!! ), ΦΕΥΓΕΙ η δεύτερη λωρίδα και ΣΤΕΝΕΥΕΙ η βοηθητική, την οποία πλέον ΟΛΟΙ χρησιμοποιούν!!!
Επίσης αρχίζει στροφιλίκι με μάλλον κακή ορατότητα...Το καλύτερο;;; ΚΑΙ ΕΚΕΙ μπορούν τα φορτηγά να κινηθούν με τα ίδια!!!
Δεν είναι λοιπόν ΠΑΡΑΛΟΓΟ το όριο εκεί που στήνεται ο αστυνομικός;;;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το ότι μου 'χαρίζει' χιλιόμετρα (τα οποία τα έχει κουτσουρέψει ήδη πολύ περισσότερο το παράλογο όριο!!) δεν τον κάνει καλοπροαίρετο. Απλά ΜΟΥ κάνει το πρόστιμο πιο εύπεπτο, να το βουλώσω και να περάσω στο ταμείο.
Κάνεις λάθος (κατά τη γνώμη μου) μιλώντας για παράλογο όριο. Το όριο δεν αναφέρεται στο δικό σου, το δικό μου, κτλ αυτοκίνητο. Ναι, με το αυτοκίνητό μου στην Εθνική Οδό, με 120χαω που είναι το όριο, σε μεγάλο τμήμα της νοιώθω ότι πηγαίνω βόλτα στην παιδική χαρά. Παρόλα αυτά, καλώς ή κακώς, υπάρχουν αυτοκίνητα που πάνω από τα 120χαω είναι βάρκα στο γυαλό. Και δεν αναφέρομαι σε κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα, αλλά σε πιο παλιά αυτοκίνητα, ίσως 20ετίας και παραπάνω που ακόμα και άψογα συντηρημένα να είναι δεν έχουν προδιαγραφές για αυτές τις ταχύτητες. Τα όρια πρέπει να περιλαμβάνουν ΚΑΙ αυτά. Ο νόμος δεν μπορεί να λέει ότι το ένα μοντέλο μπορεί μέχρι τόσα, το άλλο μέχρι τόσα, κτλ. Βάζει ένα γενικό όριο. Από εκεί και πέρα επαφίεται στην κοινή λογική αστυνομικών-δικαστών και στο κατά πόσο είναι καλοπροαίρετοι το τι θα πράξουν. Το πρόβλημα (κατ'εμέ) είναι το κατά πόσον υπάρχει η κοινή λογική
Για αυτο λοιπον, ακριβως επειδη τα ορια ειναι ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ (για καποιους ειναι λιγα ενω για καποιους αλλους ειναι παρα πολλα, αναλογα κυριως με το τι οδηγουν), ο αστυνομικος πρεπει να κρινει ποιος ειναι πραγματικα επικινδυνος και να μην γραψει τον τυπο με την Μ3 που πηγαινε με 140 αλλα να γραψει τον αντιστοιχο 140αρη με το σαπακι που κυκλοφορει 'νομιμα' (αφου ναι μεν εχει ΚΤΕΟ αλλα κανει μπαμ οτι το εχει περασει με λαδακι).
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου για τα 140χαω με M3 (και άλλα αντίστοιχα αυτοκίνητα) σε δρόμο με όριο 100χαω.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: Σίγουρα υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο, ασχέτως αυτοκινήτου. Γιατί μπορεί η αίσθηση στα 180-200χαω (ενδεικτική τιμή) με M3 να είναι η ίδια με το δικό μου στα 120χαω, η Μ3 ίσως να φρενάρει στην ίδια απόσταση με το δικό μου κινούμενο με 120χαω, αλλά πάντα παίζει ρόλο και ο χρόνος αντίδρασης του οδηγού. Και αυτός ΔΕΝ εξαρτάται από το αυτοκίνητο. Αν, π.χ., μέχρι να πατήσεις το σούπερ-ντούπερ φρένο της Μ3 έχεις ήδη τρακάρει, τα φρένα είναι άχρηστα. -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ξέρεις γιατί τα λέω παράλογα;;
Γιατί στο ΙΔΙΟ σημείο επιτρέπεται να έχει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Ι.Χ. την ίδια ταχύτητα με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ φορτηγό, και ξέρουμε τις αναλογίες...
Έχω την εντύπωση (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι τα όρια για τα φορτηγά σε αυτοκινητοδρόμους, εθνικές και επαρχιακές οδούς είναι χαμηλώτερα εκ του νόμου. Εκτός κι αν τα διαφορετικά όρια ισχύουν μόνο όταν για τα Ι.Χ. ισχύουν τα ανώτερα από το νόμο επιτρεπτά όρια.
-
Πίνακας ανώτατων επιτρεπόμενων ορίων ταχύτητας Κατηγορία οχήματος αυτ/δρομοι οδοί ταχείας άλλο οδικό κυκλ/ρίας δίκτυο Επιβατηγά 120 110 90 -------------------------------------------------------------------------------------- Επιβατηγά με ελαφρό ρυμουλκούμενο 90 90 80 -------------------------------------------------------------------------------------- Επιβατηγά με ρυμουλκούμενο 80 80 80 -------------------------------------------------------------------------------------- Λεωφορεία 90 90 80 -------------------------------------------------------------------------------------- Λεωφορεία με ελαφρό ρυμουλκούμενο 80 80 80 -------------------------------------------------------------------------------------- Αρθρωτά λεωφορεία 70 70 70 -------------------------------------------------------------------------------------- Διώροφα λεωφορεία 80 80 80 --------------------------------------------------------------------------------- Λεωφορεία μεταφοράς μαθητών 60 60 60 -------------------------------------------------------------------------------------- Φορτηγά αυτ/τα επιτρεπόμενου μέγιστου βάρους μέχρι 3.500 χλγ. 90 90 80 -------------------------------------------------------------------------------------- Φορτηγά αυτ/τα επιτρεπόμενου μέγιστου βάρους μέχρι 3.500 χλγ. με ελαφρό ρυμουλκούμενο 80 80 80 -------------------------------------------------------------------------------------- Φορτηγά αυτ/τα επιτρεπόμενου μέγιστου βάρους μέχρι 3.500 χλγ. με ρυμουλκούμενο 70 70 70 -------------------------------------------------------------------------------------- Φορτηγά μ.β. μεγαλύτερου των 3.500 χλγ. 80 80 80 -------------------------------------------------------------------------------------- Φορτηγά μ.β. μεγαλύτερου των 3.500 χλγ. με ελαφρό ρυμουλκούμενο ή ρυμουλκούμενο 70 70 70 -------------------------------------------------------------------------------------- Συνδυασμός φορτηγών 70 70 70 -------------------------------------------------------------------------------------- Μοτοσικλέτες πάνω από 125 κ.ε. 120 110 90 -------------------------------------------------------------------------------------- Μοτοσικλέτες μέχρι 125 κ.ε. 70 70 70 -------------------------------------------------------------------------------------- Μοτοσικλέτες με καλάθι 60 60 60
Τα ανώτατα όρια ταχύτητας ανάλογα με το είδος του δρόμου και την κατηγορία του οχήματος είναι τα παραπάνω. Αν σε ένα δρόμο υπάρχει υψηλότερο όριο ταχύτητας από αυτό που η κατηγορία του οχήματος επιτρέπει, τότε ισχύει το μέγιστο σύμφωνα με αυτόν τον πίνακα.
π.χ. οι μοτοσυκλέτες με καλάθι σε δρόμο με όριο 120 κινούνται νόμιμα μέχρι 60. -
Κι εγώ έχω 'ρουφιανέψει'...
Βυτιοφόρο (τράκτορας + ρυμουλκούμενο) που πήγαινε με 130 (!!!) στο δρόμο μεταξύ αεροδρομίου Χανίων και Πυθαριού.
Ιδιοκτήτη Nissan 180SX κωλοπειραγμένου που έβγαζε του κόσμου τα καμμένα λάδια απ'την εξάτμιση.
Φορτηγάκι με ΑΝΟΙΧΤΑ τα πλαϊνά της καρότσας και βαρέλια ορυκτελαίων ΕΛΕΥΘΕΡΑ επάνω της.
ΖΩΑ που είχαν διπλοπαρκάρει σε πηγμένη Κυδωνίας (μάλιστα τους κορνάρω και πολύ δυνατά... ).
ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΟΥΣ που παρκάρανε πάνω σε ράμπες αναπήρων.
Το ζώον που πήγε και πάρκαρε το τεράστιο ημιφορτηγό του στο Φιρκά έτσι ώστε να πιάνει ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ θέσεις αναπήρων. Του τη ρίχνεις τη μολότωφ μετά;
Κάποια αναρχικόμουτρα που είχαν τη φαεινή ιδέα να σκεπάσουν και τις τρεις ενδείξεις φωτεινού σηματοδότη με τα αυτοκόλλητά τους. Άντε μη βρίσω πάλι τον 'Ιό' της Ελευθεροτρυπίδας που τους σιγοντάρει...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κάποια αναρχικόμουτρα που είχαν τη φαεινή ιδέα να σκεπάσουν και τις τρεις ενδείξεις φωτεινού σηματοδότη με τα αυτοκόλλητά τους. Άντε μη βρίσω πάλι τον 'Ιό' της Ελευθεροτρυπίδας που τους σιγοντάρει...Μεγάλη μλκ και αυτή. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για αυτοκόλλητα του Παναθηναϊκού (δεν νομίζω να φταίει ο ομάδα αλλά μάλλον οι οπαδοί της ομάδας) και έπειτα αναρχοτέτοια.
-
Μα πόσο ΗΛΙΘΙΑ μπορεί να είναι; Δε σκέφτονται ότι μπορεί κάποιος, μη βλέποντας καμία ένδειξη, να περάσει το φανάρι και να τα χτυπήσει ενώ αυτά κινούνται με τη μηχανή τους;
Και, ως γνήσιοι... αντιεξουσιαστές, ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και, ως γνήσιοι... αντιεξουσιαστές, ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ.Δεν το συζητάμε. Νομίζουν ότι καταπολεμούν την κρατική καταστολή και όλες τις μορφές καταπίεσης χωρίς να φοράνε κράνος. αντί να σκεφτούν ότι σε ένα ατύχημα μπορεί να μείνουν παράλυτοι και να τους έχει η γυναίκα/μάνα τους μια ζωή στο κρεβάτι παράλυτους, να τους ταϊζει και να τους ξεσκτζει.
Μετά τους φταίει η αστυνομία που κόβει κλήσεις.
-
Συμφωνώ κι επαυξάνω. Ξέρεις κάτι; Μιλάνε για... 'αυτοοργάνωση' και 'αυτοδιαχείριση'. Ήντα καληώρα 'αυτοδιαχείριση' κάνεις ωρέ σύντεκνε άμα δεν παίρνεις ΚΑΝΕΝΑ μέτρο προστασίας της ζωούλας σου;
-
Χθες βραδυ, στα Λιμανακια, με το εταιρικο Polo....
Σταματαω στην εξωδο του παρκινγκ οπου ειναι ενα ανακριτικο και παιρνω ενα φιλαρακι τηλεφωνο, να δω που θα βρεθουμε. Λιγο ποιο πανω ειναι ενα περιπολικο που σταματαει αβερτα τον κοσμο....
Οσο μιλαγα με το φιλαρακι ο κυριος με την μπλε στολη μου κανε σημα να ρθω απο κει μερια.
Τον αγνωεισα τελειος και συνεχησα να μιλαω στο τηλεφωνο.
Το ραντεβου δωθηκε στην Καντινα.
Ξεκιναω και ο κυριος με τη μπλε στολη μου κανει νοημα....
Σταματαω
Ερχεται διπλα μου, 'Αλαρμ και με τα χαρτια σας στον συναδελφο....'
σορρυ... λογο κεκτημενης τα παταγα ολα μαζι
Και ξαφνικα......
'ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ.....ΞΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ'
Με το που βγηκα....
-Υπαρχει ενα μικρο προβλημα....
Με κοπανησαν προσφατα κ εστειλα την αδεια με φαξ στην ασφαλιστικη μου απο το γραφειο....και την ξεχασα εκει...-Τα υπολοιπα τα εχετε;
-Ναι βεβαια...
(Χαρτι απο το υπουργειο οτι μου εκλεψαν το διπλωμα, ασφαλεια σε ονομα τριτου, ΚΤΕΟ, και τελη κυκλοφορειας....)
Τα κοιτανε ολα μαζι....κοιτανε κ εμενα.... δινουν σημα για το αμαξι, παιρνουν απαντιση οτι δεν ειναι κλεμενο και μου λενε.... 'Πηγαινε στην ευχη του θεου....'Τελικα.... Δεν θα γραψω εδω μεσα κακη κουβεντα για Αστυνομικους.
Αν και ηθελα να γραψω πως μου πηραν τις πινακιδες στο ΣΕΦ για 'Αναπωδα Χειροφρενα' με αυτοκινητο που δεν διαθετει χειροφρενο, αλλα ποδοφρενο με λεβιε απεμπλοκης.... Α.... Ηταν και πισωκινητο....
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα