-
πηγαινοντας σημερα το πρωι στον ορχομενο με την γυναικα μου ,φτανουμε απο επαρχιακο δρομο καθετα στον περιφερειακο ορχομενου ,εκει υπαρχει μπλοκο απο τρια περιπολικα μοτοσυκλεττα και καπου 6-7 ακατονομαστους. αριστερα μου εχουν σταματησει βαρελλα , αυτο το μεγαλο που μεταφερει τσιμεντο και δεξια μου αλλα αυτοκινητα.ειδικα απο αριστερα καμια ορατοτητα ανοιγω το παραθυρο και διαμαρτυρομαι, απαντηση οχι μονο εντονη αλλα και ουρλιαχτα. °οπου γουσταρουμε τα σταματαμε ποιος εισαι εσυ ρε που θα μας πει τι θα κανουμε , θα σε κλεισω μεσα °. με αναγκαζουν να κανω αναστροφη ,σκεφτομαι την εβαψα, αλλα παραδοξως δεν κανουν κανενα ελεγχο αλλα μετα απο ενα διλεπτο βρυσιμο με αφηνουν να φυγω.
τα συμπερασματα δικα σας.
επισης αλλη φορα ενω ημουν στην διαγραμμιση στην μεση της οδου με φλας να στρειψω αριστερα με εχουν αναγκασει να βγω δεξια ενω δεξια μου με προσπερνουσαν αλλα οχηματα, εκει διαμαρτυριθηκα εντονα και δεν εβγαλαν τσιμουδια. εχουν το δικαιομα να εκθετουν την ζωη μας σε κινδυνο για εισπρακτικους λογους; να γνωριζουν τον κωδικα; -
πηγαινοντας σημερα το πρωι στον ορχομενο με την γυναικα μου ,φτανουμε απο επαρχιακο δρομο καθετα στον περιφερειακο ορχομενου ,εκει υπαρχει μπλοκο απο τρια περιπολικα μοτοσυκλεττα και καπου 6-7 ακατονομαστους. αριστερα μου εχουν σταματησει βαρελλα , αυτο το μεγαλο που μεταφερει τσιμεντο και δεξια μου αλλα αυτοκινητα.ειδικα απο αριστερα καμια ορατοτητα ανοιγω το παραθυρο και διαμαρτυρομαι, απαντηση οχι μονο εντονη αλλα και ουρλιαχτα. °οπου γουσταρουμε τα σταματαμε ποιος εισαι εσυ ρε που θα μας πει τι θα κανουμε , θα σε κλεισω μεσα °. με αναγκαζουν να κανω αναστροφη ,σκεφτομαι την εβαψα, αλλα παραδοξως δεν κανουν κανενα ελεγχο αλλα μετα απο ενα διλεπτο βρυσιμο με αφηνουν να φυγω.
επισης αλλη φορα ενω ημουν στην διαγραμμιση στην μεση της οδου με φλας να στρειψω αριστερα με εχουν αναγκασει να βγω δεξια ενω δεξια μου με προσπερνουσαν αλλα οχηματα, εκει διαμαρτυριθηκα εντονα και δεν εβγαλαν τσιμουδια. εχουν το δικαιομα να εκθετουν την ζωη μας σε κινδυνο για εισπρακτικους λογους; να γνωριζουν τον κωδικα; -
file otso...
H katastash polles fores einai apelpistikh.. Kanoun oti theloun, symperiferontia me to xeirotero tropo kai apo thn allh den mporoume na kanoume kai tipota ousiastika, etsi opws exoun ginei ta pragmata. De vriskoume akrh.. Xamenoi tha vgoume sto telos..
Merikes fores skeftomai oti kala tous ekanan kapoioi thn prohgoumenh Pempth sta fanaria tou La'i'nopoulou kai tous petousan petres..
To apodokimasa to gegonos, alla skeftomai na anathewrisw tis apopseis mou..
Ki an arxisoume o kathenas mas na leme ta parapona tou, sigoura tha sou kanoun polloi parea... Einai tyxaio pou oloi exoun parapona apo tous.. akatanomastous? -
Xtes phgaina na aro enan filo mou me to amaksi k mpaino se ena steno opou htan stamathmeno ena mpatsiko (xoris alarm). O odhgos araxtos mesa me to ena xeri sto proskefalo tou synodhgou. O synodhgos egrafe ena paranoma stathmeumeno amaksi.
Ftano konta k tou anavo fota gia na fygei.... SIGA MHN EFEUGE! oute kan koitakse ston kathrepth tou. Anagastika perimeno... TIPOTA! Ksana anavosvino ta fota alla h idia antidrash... apatheia!
Piso den mporousa na pao opote anagastika perimena mexri na teleiosoun thn 'douleia' tous k na me afisoun na peraso! Korna den pathsa mias k einai ikanoi na me grapsoun gia 'askoph xrhsh kornas'. To idio tha mporousan na kanoun k gia ta fota pou epeksa... prosfata mou phran tis pinakides opote den me eperne gia tsampouka...
Opote kathesai, perimeneis san m@l@k@s na teleiosei o mpatsos les k vriskesai se prosklhthrio stratou (nai, exo paei fantaros... ).
Opote ante vgale akrh...
-
Ας καταθεσω και εγω τις εμπειριες μου με τα κατα τα αλλα αξιαγαπητα οργανα της ταξης(??).
Μεχρι τωρα με εχουν σταματησει 5 φορες.Τις 4 μου μιλουσαν με το χειροτερο τροπο και μια απο αυτες εφτασα στο σημειο να χτυπησω εναν πιτσιρικα αστυνομικο(δεν το εκανα ομως διοτι θα ημουν τωρα με τον Κουφοντινα)οταν με υφος μου ειπε κατι για τη μητερα μου.Την αλλη φορα εβγαλαν πιστολι στη κοπελα μου που καθοταν στη θεση του συνοδηγου και ταυτοχρονα ρωταγαν εμενα ποια ειναι και τι θελει μαζι μου!!!!!Δεν ειχαν βρει το Πασσαρη ακομα βλεπετε.
Τη τελευταια φορα μονο που με σταματησαν ηταν ευγενικοι και ο ελεγχος τελειωσε σε 2 λεπτα.Αυτο ισως να οφειλεται στο οτι μαζι τους ειχαν και μια γυναικα.
Παντως το γενικο συμπερασμα ειναι οτι σου μιλανε με το χειροτερο τροπο και υφος,οτι πλεον δεν θα μπορουμε να αντιδρασουμε καθολου διοτι εχουν και το δικαιωμα να σου παρουν το διπλωμα επειδη ειναι συν τοις αλλοις κομπλεξικοι.Δε νομιζω να μπορεις να αντιδρασεις καπως παρα μονο να στηριζεσαι στη τυχη ευχομενος να μη σε σταματησουν... -
Παιδιά, πρέπει να οργανωθούμε και να μαζεύουμε από τώρα και στο εξής υλικό. Και τους αριθμούς κυκλοφορίας των μπάτσικων, και τους αριθμούς που φοράνε οι ίδιοι και να τους κάνουμε ΡΟΜΠΑ παντού. Στις εφημερίδες, στο ραδιόφωνο, στα περιοδικά, στην τηλεόραση, ΠΑΝΤΟΥ. Κι αν αυτό δε φτάσει, ε τότε, αγοράστε όπλα.
-
Με έχουν σταματήσει πολλές φορές και πάντα ήταν ευγενικοί. Δεν μου έχει τύχει αντίθετη περίπτωση. Βέβαια δεν έτυχε ποτέ να τους κάνω παρατήρηση για κάτι
Αν πούμε όμως γιατί με έχουν γράψει Καθαρά μόνο και μόνο για να κόψουν κλήση και να εισπράξουν (πχ με 140 στη εθνική, σε άδειο δρόμο.. έλεος)
Μήπως πρέπει όταν πέφτουμε σε περιπτώσεις σαν και αυτές που λέτε (που ήταν αγενείς, ή δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση) να το αναφέρουμε κάπου πιό 'ψηλά'? Πιστεύω ότι θα υπάρχουν κάποιοι εκεί που δεν θα τους αρέσει αυτή η εικόνα.
Τώρα θα μου πεις ποιός έχει χρόνο να ασχοληθεί... -
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Με έχουν σταματήσει πολλές φορές και πάντα ήταν ευγενικοί. Δεν μου έχει τύχει αντίθετη περίπτωση. Βέβαια δεν έτυχε ποτέ να τους κάνω παρατήρηση για κάτιΑν πούμε όμως γιατί με έχουν γράψει Καθαρά μόνο και μόνο για να κόψουν κλήση και να εισπράξουν (πχ με 140 στη εθνική, σε άδειο δρόμο.. έλεος)
Μήπως πρέπει όταν πέφτουμε σε περιπτώσεις σαν και αυτές που λέτε (που ήταν αγενείς, ή δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση) να το αναφέρουμε κάπου πιό 'ψηλά'? Πιστεύω ότι θα υπάρχουν κάποιοι εκεί που δεν θα τους αρέσει αυτή η εικόνα.
Τώρα θα μου πεις ποιός έχει χρόνο να ασχοληθεί...ΜΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ, ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ'ΨΗΛΑ'?
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΟΔΗΓΙΑ ΑΠΟ 'ΨΗΛΑ' ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. -
Και εμένα όσες φορές με έχουνε σταματήσει είναι ευγενικοί, αλλά αν θέλουνε να κόψουνε κλήση, πάντα κάτι βρίσκουνε
Το καλύτερο ήτανε ένα πρωί που είχα και τα γενέθλιά μου:
Με σταματάει ο μπάτσος γιατί δεν κυκλοφορούσα και είμουνα στον Δακτύλιο. Και μετά ο παρακάτω διάλογος
' Είσαι μονός και σήμερα είναι τα ζυγά' (σου λέει δακτύλιος πολλά λεφτά το πρότιμο!!)
'Έχω άδεια να κυκλοφορώ κάθε μέρα, ορίστε'
' Αααα μάλιστα. Άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια' Του τα δέιχνω
' Κάρτα καυσαερίων' Την δείχνω και αυτή, όλα καλά μέχρι τώρα.¨
' Τρίγωνω και φαρμακείο?' Τα έχω και αυτά.
' Κτέο έχεις περάσει?' Του δείχνω το παλιό.....'έχει λήξει' μου λέει όλο χαρά!! 'Το ξέρω, αλλά έχω κλείσει ραντεβού και περιμένω......απόσο ξέρω η οδηγία είναι οτι δεν παίρνω κλήση, γιατί δεν είναι δικό μου σφάλμα!'Εεε αυτό ήτανε, αντιμίλησα??? Μου έδωσε λοιπόν κλήση για 50.000δρχ (πριν 2 χρόνια αυτό)
Εεε και εγώ πήρα το ΚΤΕΟ, έκλεισα ραντέβού και πήγα δικαστικά και αμέσως αθωόθηκα Είπε ο δικαστής οτι τα όργανα καμιά φορά δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στα καθήκοντά τους!!!
-
Σοβαρά πάντως, εμένα, παρόλο που ΠΟΤΕ δε σέβομαι όριο ταχύτητας (κάθε φορά που παίρνω το αυτοκίνητο, παραβιάζω το όριο ΜΙΑ φορά... Η οποία διαρκεί μέχρι να βρεθώ σε αστική περιοχή), γιατί είναι βλακώδη, ποτέ δε με σταμάτησαν για κάτι τέτοιο.
Δυο φορές με σταμάτησαν όλο κι όλο. Τη μια στο Πιθάρι Ακρωτηρίου (στα Χανιά), πριν ο Δήμος Ακρωτηρίου βάλει κολωνάκια στο σημείο που τη στήνανε οι μπλε για να μη μπορούν να ξαναστήσουν μπλόκο και με γράψανε για ζώνη. Ευτυχώς, τους έδειξα ότι ήταν χαλασμένη και μου βάλανε το παλιό πρόστιμο των 11.000 δρχ. κι όχι το καινούργιο που ήδη ίσχυε με τις 50.000.
Τη δεύτερη φορά, με σταμάτησαν στο Πολυκλαδικό Λύκειο πριν τα Κουνουπιδιανά (πάλι στα Χανιά) - εκεί τη στήνουν σχετικά συχνά, δηλαδή όποτε δε βγαίνουν τα έξοδα - και μου λέει ο τροχόμπατσος 'την άδεια και το δίπλωμα σας'. Βγάζω από τη θήκη της πόρτας το ντοσιεδάκι με την άδεια και το δίπλωμα, αλλά πριν προλάβω να το ανοίξω, χτυπάει απαλά την πόρτα με την παλάμη και μου λέει 'πηγαίνετε'. Ε;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σοβαρά πάντως, εμένα, παρόλο που ΠΟΤΕ δε σέβομαι όριο ταχύτητας (κάθε φορά που παίρνω το αυτοκίνητο, παραβιάζω το όριο ΜΙΑ φορά... Η οποία διαρκεί μέχρι να βρεθώ σε αστική περιοχή), γιατί είναι βλακώδη, ποτέ δε με σταμάτησαν για κάτι τέτοιο.Δυο φορές με σταμάτησαν όλο κι όλο. Τη μια στο Πιθάρι Ακρωτηρίου (στα Χανιά), πριν ο Δήμος Ακρωτηρίου βάλει κολωνάκια στο σημείο που τη στήνανε οι μπλε για να μη μπορούν να ξαναστήσουν μπλόκο και με γράψανε για ζώνη. Ευτυχώς, τους έδειξα ότι ήταν χαλασμένη και μου βάλανε το παλιό πρόστιμο των 11.000 δρχ. κι όχι το καινούργιο που ήδη ίσχυε με τις 50.000.
Τη δεύτερη φορά, με σταμάτησαν στο Πολυκλαδικό Λύκειο πριν τα Κουνουπιδιανά (πάλι στα Χανιά) - εκεί τη στήνουν σχετικά συχνά, δηλαδή όποτε δε βγαίνουν τα έξοδα - και μου λέει ο τροχόμπατσος 'την άδεια και το δίπλωμα σας'. Βγάζω από τη θήκη της πόρτας το ντοσιεδάκι με την άδεια και το δίπλωμα, αλλά πριν προλάβω να το ανοίξω, χτυπάει απαλά την πόρτα με την παλάμη και μου λέει 'πηγαίνετε'. Ε;
Για να ειχες φιλε μου ομως ενα Saxo-Rallye και να κυκλοφορουσες μετα τις 24:00...Ειναι ποινικο αδικημα το οποιο συμφωνα με τον ειδικο στρουμφονομο 93285832959278975892789375897τιμωρειται με θανατο!!!!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σοβαρά πάντως, εμένα, παρόλο που ΠΟΤΕ δε σέβομαι όριο ταχύτητας (κάθε φορά που παίρνω το αυτοκίνητο, παραβιάζω το όριο ΜΙΑ φορά... Η οποία διαρκεί μέχρι να βρεθώ σε αστική περιοχή), γιατί είναι βλακώδη, ποτέ δε με σταμάτησαν για κάτι τέτοιο.Δυο φορές με σταμάτησαν όλο κι όλο. Τη μια στο Πιθάρι Ακρωτηρίου (στα Χανιά), πριν ο Δήμος Ακρωτηρίου βάλει κολωνάκια στο σημείο που τη στήνανε οι μπλε για να μη μπορούν να ξαναστήσουν μπλόκο και με γράψανε για ζώνη. Ευτυχώς, τους έδειξα ότι ήταν χαλασμένη και μου βάλανε το παλιό πρόστιμο των 11.000 δρχ. κι όχι το καινούργιο που ήδη ίσχυε με τις 50.000.
Skullone, να προσέχεις τα μπλόκα στο φανάρι του Κλαδισού, μετά την στροφή στο Καλαμάκι και μετά την στροφή του Priviledge για εθνική (κυρίως το καλοκαίρι για αλκοτέστ). Επίσης στην ευθεία της Εθνικής προς Πλατανιά στο κενό μετά την 2η γέφυρα. Εκεί έχω ακούσει ότι έχει μπει και μόνιμη κάμερα. Χαιρετίσματα στα όμορφα Χανιά.
-
Παιδιά... Τα πράγματα είναι απλά... Οι αστυνομικοί δεν εργάζονται για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και τη διευκόλυνση της ζωής μας...
Είναι απλώς φοροεισπράκτορες, και στην πλειοψηφία τους απαίδευτοι, αγροίκοι και συμπλεγματικοί.
Ειδικά άν κυκλοφορείς με 'ύποπτο' αμάξι (π.χ. το Rallye μου) σε 'ύποπτες' περιοχές (π.χ. Λιμανάκια, Λαϊνόπουλος), είναι δεδομένο πως θα σε σταματήσουν και θα επιχειρήσουν να σε γράψουν, ασχέτως άν παρανομείς ή όχι... Η μόνη λύση σε αυτή την αισχρή και παράνομη συμπεριφορά είναι να αρνηθείς να υπογράψεις την κλήση και να τους απειλήσεις πως θα πάς δικαστικώς... Θα ανασκουμπωθούν και θα σε αφήσουν ήσυχο...
Πάντως έχω συναντήσει και πραγματικά αξιόλογα όργανα της τάξης, που μου έκαναν άριστη εντύπωση. Αλλά φαίνεται να είναι μειοψηφία...
-
σε διαστημα 10 ημερων με εχουν σταματησει [με την μηχανη μου] δυο φορες για τυπικο ελεγχο στοιχειων και ηταν πολυ ευγενικοι φυσικα τα ειχα ολα και φοραγα και κρανος [οχι για την κληση αλλα για την ασφαλεια μου].
εγραψαν τα στοιχεια μου σε ενα χαρτι γιατι προφανως πρεπει να κανουν συγκεκριμενο αριθμο ελεγχων στην βαρδεια τους.βεβαια στο παρελθον εχω τυχει και σε αγροικους κομπλεξικους που ψαχνουν να βρουν να ξεσπασουν τα απωθημενα τους για την καταντια που τους επιφυλασσε η μοιρα τους να γινουν μπατσοι .......
-
Βλέποντας την συζήτηση καταλαβαίνω πως έχω σταθεί αρκετά τυχερός (φτου φτού!!). Όσες φορές με σταμάτησαν όντως κάτι έκανα. Επίσης πάντα είχα την τύχη να μην μου κόψουν πρόστιμο, απλά να με φοβερίσουν (σε πολύ καλό τόνο όμως). Και για διάφορες παραβάσεις (εκτός ζώνης ασφαλείας). Για υπερβολική ταχύτητα ήμουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ τυχερός που πάντα πριν από το μπλόκο βρισκόταν ένας μη προσπεράσιμος σαλίγκαρος στο δρόμο (να που χρησιμεύουν που και που!).
Από την άλλη μία φορά όντας σταθμευμένος ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ σε σημείο που επιτρεπόταν μου έβαλαν πρόστιμο, το οποίο δεν έσβηναν μετά κιόλας! Μου είπαν να πάω στον διοικητή (τροχαία Αιγάλεω), ο οποίος επί 3 συνεχείς ημέρες δεν ήταν ΠΟΤΕ στο γραφείο του. Αφού λοιπόν σκέφτηκα πως τελικά θα πληρώσω περισσότερα από το πρόστιμο σε βενζίνες Μαρούσι - Αιγάλεω, συν τις χαμένες μου ημέρες, την πλήρωσα την εικοσαρού...
-
Και στο Καλαμάκι, στη διασταύρωση του ξενοδοχείου κάνουν αλκοτέστ πολύ συχνά.
Στον Κλαδισό πάντως δεν έχω δει μπλόκο, στα πέντε χρόνια που οδηγώ.
-
Πάντως δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να διαφωνεί πως τα αλκοτέστ είναι από τα πλέον χρήσιμα και πως έπρεπε να γίνονται κάθε 10 μέτρα και να είναι απολύτως αυστηροί (στην τήρηση του νόμου, όχι στην αγριάδα!!! )
Το ότι τα όρια ταχύτητας είναι από αστεία ως εγκληματικά (όριο 30 σε αυτοκινητόδρομο!!!) είναι γεγονός. Ότι είναι πιο ασφαλές ένα ΙΧ να πηγαίνει με 120 όταν ένα φορτωμένο φορτηγό είναι νόμιμο με 100 είναι σαφές. Εκεί υπάρχουν δικαιολογίες. Στο ποτό όμως; Εκτός αν δεν μας νοιάζει που θα πατήσουμε τους 2 πεζούς; (τι είπες κύριε δασοφύλαξ; Ένας ήτανε αυτοί οι δύο; χικ!)
-
Με λίγα λόγια όλοι είχαμε κυρίως άσχημες αλλά και πιο 'ανθρώπινες' επαφές με την τροχαία Απ'τα πιο κουφά που έχω ζήσει είναι πίσω από την αμερικανική πρεσβεία που είναι οι στρουμφ 24 ώρες το 24ωρο, ΟΛΕΣ τις ημέρες, έστριψα στο φανάρι που υπάρχει εκεί με το πορτοκαλί μόλις να έχει ανάψει, αλλά οι τροχαίοι που δεν έχουν το φανάρι στο οπτικό τους πεδίο με σταμάτησαν επειδή το διπλανό αμάξι χέστηκε μόλις τους είδε και σταμάτησε ενώ μόλις άναβε το πορτοκαλί. Με τουσ χίλιους τρόπους να τους μεταπείσω (μα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ξέρει ότι είστε συνέχεια εδώ και γράφετε, δεν το βλέπατε το φανάρι (όταν μου είπε και ο άλλος δίπλα σου που σταμάτησε τι είναι βλάκας? τι να του πεις, ναι?), μου έκανε τη ΧΑΡΗ (ΑΝΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!!!!, αποκρίθηκε) να μου κόψει το μισό πρόστιμο, δηλαδή 60000... Δεν έχουμε το Θεό μας μου φαίνεται....
-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
μου έκανε τη ΧΑΡΗ (ΑΝΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!!!!, αποκρίθηκε) να μου κόψει το μισό πρόστιμο, δηλαδή 60000... Δεν έχουμε το Θεό μας μου φαίνεται....Σαν να παίρνεις φέτα ένα πράγμα δηλαδή!!! (ένα εκατό, να τ'αφήσω;)
Δηλαδή αν ο άλλος έκανε και φρενάρισμα πανικού επειδή τον έπιασε κόψιμο θα σε πήγαιναν στο αυτόφωρο; Ωραίοι...
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα