-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
Να σου πω ένα παράδειγμα ? Περνάει ένας αστυνομικός έξω από ένα σπίτι και από μέσα ένα ζευγάρι τσακώνεται και ακούγεται η γυναίκα να φωνάζει 'βοήθεια με σκοτώνει'. Σπάει την πόρτα ο αστυνομικός και διαπιστώνει πως πράγματι ο άνδρας έχει βαρέσει μια σφαλιάρα στη γυναίκα (ως γνωστόν, οι γυναίκες δραματοποιούν εύκολα ). Είναι σωστός ο αστυνομικός ? Εγώ τον βλέπω να διώκεται για 'διατάραξη οικιακής ειρήνης' ή όπως αλλιώς λέγεται η παραβίαση του ασύλου. Και αυτό άσχετα από το αν η γυναίκα κάνει μήνυση στον άνδρα για 'σωματικές βλάβες' κτλ.
Τώρα διάβασα όλα τα post σχετικά και έχω την εξής απορία στο παραπάνω παράδειγμα ...... Ακούγεται το 'Βοήθεια με σκοτώνει' και ο αστυνομικός μένει απ'εξω......... και μετά ησυχία ....... (ας πούμε ότι την έσφαξε)..... το όργανο θα φύγει ??? θα χτυπήσει την πόρτα??? τι θα πρέπει να κάνει για να παραμείνει 'νόμιμο'???
ελα μου ντε ευλογη η απορια σου φιλε Fast@Safe
-
Μάλλον θά 'κάνει τήν πάπια'!!!
Αν όχι,τότε μάλλον θά πρέπει νά ειδοποιήσει τούς ανωτέρους του,έτσι ώστε νά πάρει κάποιος άλλος τήν ευθύνη!!! -
Λ.Πατησίων στα Πατήσια και ένας κύριος έχει σταματήσει προσωρινά για να πάει στον γιατρό να πάρει εξετάσεις που περίμενε ενώ η γυναίκα του είναι στο αυτοκίνητο και περιμένει ώστε αν χρειαστεί να πάρει το αμάξι.
Έρχονται 2 αστυνομικοί και αποφασίζουν ότι πρέπει να πάρουν πινακίδες και να κόψουν κλήση.
Καλώς μέχρι εδώ...αφού είναι παραβάτες του νόμου.Αρχίζει και τους παρακαλάει η γυναίκα του ενώ τους προτείνει να την αφήσουν να πάρει ή ίδια το αυτοκίνητο και να φύγει αλλά τίποτα..
Και σε λίγο αφού κατεβαίνει και ο άντρας συνεχίζουν και οι 2 μαζί να παρακαλάνε.Μιλάμε όμως για τόσο πολύ που και ο πιο σκληρός άνθρωπος θα μπορούσε να τους είχε αφήσει και να τους είχε χαρίσει αυτή την κλήση (κάτι που γίνεται πολλές φορές ,και το έχω δει και εγώ μπροστά μου και έχει γίνει και σε εμένα- και έτσι δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να εύχεσαι να έχεις πέσει στον καλό αστυνομικό που θα σε αφήσει ή στον ... σκληρό που θεωρεί ότι θα πάθει κάτι αν σε αφήσει)
Αυτό κράτησε για 10 λεπτά. Να βλέπεις 2 άτομα 50 χρονών το λιγότερο να παρακαλάνε 2 αστυνομικούς 25 χρονών το πολύ που το ύφος του έδειχνε την απίστευτη χαρά και ικανοποίηση που κάποιοι τους παρακαλούσανε τόση ώρα...
Να έχει μαζευτεί απίστευτος κόσμος και να λένε όλοι 'Αφήστε τους ρε παιδιά...στο γιατρό πήγανε για 5 λεπτά και σας παρακαλάνε τώρα...'Τελικά μετά από αρκετή ώρα, απελπισμένοι και οι 2, λέει ο άντρας προς την γυναίκα του, 'άστους έτσι και αλλιώς μας έχουν γραμμένους ...'
Αποτέλεσμα ? Αποφασίζουν ότι πρόκειται για περίπτωση εξύβρισης αστυνομικού και καλούν 2ο περιπολικό για να πάνε τον άντρα στο τμήμα.
Μέχρι να έρθει το περιπολικό ο άντρας ζητάει να πάει τουαλέτα και η απάντηση είναι 'Να πας τουαλέτα για να γυρίσεις με κανένα μαχαίρι?'Μετά από 10 λεπτά έρχεται το περιπολικό και τον πιάνουν και οι 4 συνολικά αστυνομικοί και τον φορτώνουν στο 2ο περιπολικό σαν να πρόκειται για ένα σακί ή για τον μεγαλύτερο εγκληματία ενώ σε όλη την Πατησίων να ακούγονται διάφορα σχόλια για τα πιτσιρίκια-αστυνομικούς.
**Ο τρόπος που του μιλούσανε και του συμπεριφερόντουσαν δεν νομίζω ότι περιγράφεται **...Μέχρι και χειροπέδες ήθελε να του περάσει ο ένας...
Τα σχόλια δικά σας.Μάλλον έγραψα το συμβάν στο σωστό topic ε;
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά.
-
E ρε κανάλια που τους χρειάζονται
-
Αν είναι τόσο νέοι όσο λες τότε είναι από την νέα σχολή αστυφυλάκων μέσω πανελληνίων εξετάσεων διετούς φοίτησης που θα αναβάθμιζε τους αστυνομικούς και την εικόνα τους.
Εύγε, στα παιδιά πάντα έτσι να την αναβαθμίζεται. -
μην απορειτε και μην απογοητευεστε ρε παιδια. Ειναι και αυτοι μερος της καφριλας μου μαστιζει την Ελλαδα. Μονο που λογο θεσης κανουν αισθητη τη παρουσια τους. Δεν ειναι διαφορετικοι απο τους 100000 συνδικαλισμους της Ολυμπιακης για π.χ. που με το παραμικρο κρατανε ομηρους χιλιαδες επιβατες και μας κανουν ρεζιλι διεθνως
Εξαλλου τωρα που πιασαν την 17Ν πρεπει να εξολοθρευσουν και ολους εμας που απειλουμε τη δημοσια ασφαλεια...ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ......... -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αν είναι τόσο νέοι όσο λες τότε είναι από την νέα σχολή αστυφυλάκων μέσω πανελληνίων εξετάσεων διετούς φοίτησης που θα αναβάθμιζε τους αστυνομικούς και την εικόνα τους.
Εύγε, στα παιδιά πάντα έτσι να την αναβαθμίζεται.δυστηχως δεν διδασκουν στη σχολη το πιο σημαντικο
ΣΕΒΑΣΜΟ
-
το σεβασμο δεν μπορουν να τον διδαξουν στη σχολη. Μονο φοβο προς τον ανωτερο. Σεβασμος μαθαινεται απο το σπιτι. Αν δεν.....βραστα......
-
καλημερα. Παντως απο οτι βλεπω πως λειτουργει η αστυνομια σε Αγγλια και Αμερικη ειναι 1000 φορες καλυτερη απ'την Ελλαδα και ο απλος λογος ειναι οτι υπαρχει σεβασμος προς τον απλο πολιτη, αλλα ασε που τις περισσοτερες φορες σου ερχετε το ραβασακι σπιτι....
Υπαρχουν καθε βδομαδα στην τηλεοραση επεισοδια απο διαφορες καταδιωξεις της αστυνομιας σε ΗΠΑ και Αγγλια, κυριως υπερβολικης ταχυτητας. Αυτο που υποδεικνειουν ειναι οτι δυσκολα να γλιτωσεις αμα δεν σταματησεις η αρχισουν να σε καταδιωκουν. Κατα την γνωμη μου βεβαια αυτο παει περα απο την απλη προβολη , νομιζω οτι ειναι ενα ειδος 'προπαγανδας' για να αποθαρυνουν τον κοσμο απ' το να κανει παραβασεις. Δεν μιλαμε μονο για παραβαση υπρβολικης ταχυτητας αλλα και διαρρηξεις, εγληματα κτλ. που βασικα υπαρχουν και για αυτα διαφορα επεισοδια για το πως ανακαλυπτουν τους ενοχους.
Τωρα στην Αγγλια με τον καινουργιο τρομο-νομο (και εδω) η αστυνομια εχει περισσοτερα δικαιωματα ως προς το να σε σταματησει στο δρομο και να σε ψαξει, τεθηκε και ερωτημα αμα μπορεις να φωτογραφιζεις κτιρια,μνημεια κτλ. που φυσικα εγινε δικαστηριο για τα παραπανω 'δικαιωματα' της αστυνομιας. Δεν λεω οτι ειναι σωστα , ισως ειναι και λιγο παρατραβηγμενα αλλα πιστευω πως η αστυνομια εδω ειναι μια φορα καλυτερη απο την δικια μας και μονο απο τον σεβασμο απο επιδυκνυει στον απλο πολιτη !
-
Μεχρι στιγμης παντως δεν εχω κανενα παραπονο απο την αστυνομια **που με εχει σταματησει σε μπλοκο **. Προσωπικα σε ολες τις περιπτωσεις μου φερθηκαν σαν κυριοι, μαλιστα σε καποιες ηταν και πολυ φιλικοι. Το τι κανουν στο δρομο ειναι αλλο, με εχουν σταματησει αρκετες φορες για ελεγχο ναρκωτικων, ελεγχο αμαξιου αμα ειναι κλεμμενο, αλκοοτεστ. Φυσικα δεν εχω δωσει δικαιωματα για να με γραψουν για κατι σοβαρο οπως για αλκοολ (μιας και δεν πινω οταν οδηγω), παντα φοραω την ζωνη μου ακομα και μεσα στην πολη αλλα για την δικη μου ασφαλεια, οχι για το προστιμο
Με εχουν γραψει 2 φορες: μια για προβολεις ομιχλης (η μονη φορα που τα πηρα στο κρανιο γιατι αυτος που με σταματησε δεν φορουσε το πρασινο προστατευτικο γιλεκο) και για παρανομο παρκαρισμα.
Διαφωνω για τα ορια ταχυτητας , γιατι σε καποιες περιπτωσεις ειναι γελοια [/b]
-
Ρε σεις χθες οι τύποι πλακώθηκαν μεταξύ τους.
Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό.Επίσης χθες συνδικαλιστής αστυνομικός έλεγε στο ράδιο 'Δεν θέλουμε πλέον να βγαίνουμε και να κυνηγάμε συγκεκριμμένες παραβάσεις στους δρόμους, όποτε θέλουν οι διοικητές μας και με την ένταση που αυτοί θέλουν επειδή πρέπει να πιάσουν νούμερα για να μπαλώνουμε τις τρύπες του κράτους.'
Καλά πάμε ................... -
Ίσως να πρέπει τελικά να αναθεωρήσουμε ορισμένα πράγματα σχετικά με τους αστυνομικούς. Εξάλλου πέρα από τις όποιες διαφωνίες έχουμε με τον τρόπο που λειτουργούν σαν σώμα (δεν κανονίζει ο απλός αστυφύλακας τις προτεραιότητες και τον τρόπο λειτουργίας) αυτοί οι άνθρωποι είναι ένα κομμάτι από μας, δεν έπεσαν από τον ουρανό. Το να ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή να χαρακτηριστεί το επάγγελμά τους ως επικίνδυνο ώστε να μην καταφεύγουν σε εράνους όταν κάποιος εν υπηρεσία χάνει τη ζωή του για να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια του που δεν έχει δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή σύνταξης αν δεν έχει συμπληρώσει ο αποθανόν τα συντάξιμα χρόνια όπως δυστυχώς και εμείς.
Πάντως ο ζήλος που επέδειξαν οι αξιωματικοί για την καταστολή τους είναι ίσως μια καλή ευκαιρία για μια ψυχιατρική έρευνα. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επίσης χθες συνδικαλιστής αστυνομικός έλεγε στο ράδιο 'Δεν θέλουμε πλέον να βγαίνουμε και να κυνηγάμε συγκεκριμμένες παραβάσεις στους δρόμους, όποτε θέλουν οι διοικητές μας και με την ένταση που αυτοί θέλουν επειδή πρέπει να πιάσουν νούμερα για να μπαλώνουμε τις τρύπες του κράτους.'Να και κάποιος που δεν δίστασε να αποκαλύψει αυτό που όλοι ξέρουμε...
Αναρωτιέμαι τι θα συνέβη μετά στον εν λόγω αστυνομικό, πού θα μετατέθηκε... -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ίσως να πρέπει τελικά να αναθεωρήσουμε ορισμένα πράγματα σχετικά με τους αστυνομικούς. Εξάλλου πέρα από τις όποιες διαφωνίες έχουμε με τον τρόπο που λειτουργούν σαν σώμα (δεν κανονίζει ο απλός αστυφύλακας τις προτεραιότητες και τον τρόπο λειτουργίας) αυτοί οι άνθρωποι είναι ένα κομμάτι από μας, δεν έπεσαν από τον ουρανό. Το να ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή να χαρακτηριστεί το επάγγελμά τους ως επικίνδυνο ώστε να μην καταφεύγουν σε εράνους όταν κάποιος εν υπηρεσία χάνει τη ζωή του για να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια του που δεν έχει δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή σύνταξης αν δεν έχει συμπληρώσει ο αποθανόν τα συντάξιμα χρόνια όπως δυστυχώς και εμείς.
Πάντως ο ζήλος που επέδειξαν οι αξιωματικοί για την καταστολή τους είναι ίσως μια καλή ευκαιρία για μια ψυχιατρική έρευνα.Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου, αλλά δεν δέχομαι ο αστυνομικός
α) να μοιράζει χαρτιά κλήτευσης για φαντάρους
β) να βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής
γ) να πρέπει να τρέχει και να διαφυλάτει όλες τις αλητίες που γίνονται στα γήπεδα (καφρηλίκα φιλάθλων, προστασία διαιτητών κλπ)Η θέση τους πρέπει να είναι στο δρόμο για την καταστολή του εγκλήματος, και τότε να παίρνουν και επίδομα για επικίνδυνο επάγγελμα.
γιατί να μην περνάει εξώ από το σπίτι του καθενός μας ένα περιπολικό κάθε βράδυ για έλεγχο και γιατί θα πρέπει να είναι στο τμήμα ο αστυνομικός και να βεβαιώνει γνήσια υπογραφής? -
Θα συμφωνήσω μαζί σου και θα προσθέσω:
Γιατί να έχει φρουρά ο κάθε βουλευτής;
Γιατί να φυλάνε οι αστυνομικοί τις τράπεζες;
Γιατί να γράφουν για παράνομη στάθμευση στις αστικές περιοχές όταν υπάρχει δημοτική αστυνομία και τα χρήματα καταλήγουν στον δήμο;
Γιατί τα φανάρια είναι αρρύθμιστα και αναγκάζονται να τα υποκαθιστούν τροχονόμοι;
Αν ψαχτούμε ο κατάλογος είναι τεράστιος. Μεγάλο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας αναλώνεται σε καθήκοντα που δεν έχουν σχέση άμεσα με το ρόλο τους. Ενστάσεις για τον τρόπο που λειτουργούν και συμπεριφέρονται πολλοί από αυτούς σίγουρα υπάρχουν και δεν είναι υπερβολές. Δυστυχώς πολλοί όταν αποκτήσουν κάποια εξουσία ξεχνούν από πού προέρχονται.
Εδώ να καταθέσω μια προσωπική εμπειρία. Όταν βγήκα από τη σχολή σαν νέος σμηνίας μετατέθηκα στην 115ΠΜ στα Χανιά. Πριν κλείσω ένα χρόνο υπηρεσίας ανακάλυψα ότι είμαστε έρμαιο της τύχης μας σε σχέση με την ασφάλεια που μας παρέχεται. Συνάδελφος με τρία χρόνια υπηρεσία έχασε το πόδι του σε τροχαίο ατύχημα και αποστρατεύτηκε χωρίς ούτε αποζημίωση. Έτρεξα αμέσως να κάνω ιδιωτική ασφάλεια όχι τόσο για να εξασφαλιστώ, θα ήταν πολύ δαπανηρό για να το αντέξω αλλά για να νιώθω ότι δεν θα βρεθώ εντελώς στο δρόμο αν κάτι μου τύχει. Από αυτή την άποψη καταλαβαίνω απόλυτα το αίτημα των αστυνομικών που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλούς κινδύνους. -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αναρωτιέμαι τι θα συνέβη μετά στον εν λόγω αστυνομικό, πού θα μετατέθηκε...Μάλλον μετράει τα φλαμίνγκο στον Έβρο.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Μάλλον έγραψα το συμβάν στο σωστό topic ε;Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά.
Και μετά σου λέει γιατί τους λέμε γουρούνια! Αν και νομίζω ότι μάλλον προσβάλλουμε τα συμπαθή και χρήσιμα τετράποδα όταν τα παραλληλίζουμε με κάτι τέτοια ορθογραφικά λάθη της φύσης.
Ε ρε αλλαντοβιομηχανία που τους χρειάζεται...
-
Στις πορείες και διαδηλώσεις ή θα ανοίγουν όλα τα κεφάλια (φοιτητές, συνταξιούχοι, ..., αστυνομικοί) ή κανένα.
Απλά πράγματα.
-
Mετά από δύο μέρες απεργία βγήκαν όλοι στους δρόμους για να γράψουν. Θύμα τους κι εγώ στον ιππόδρομο και OXI για ταχύτητα! Eπειδη το ξέρω το σημείο και η Xsara φαινόταν από μακριά κατέβαινα με 85-90 (όριο 90) και αυτό φυσικά δεν τους άρεσε Bγάζω φλας, στρίβω αριστερά και με σταματάνε. Έκπληκτος σταματάω... ο λόγος: έστριψα (λένε) σε κίτρινη συνεχόμενη γραμμή (είχα στρίψει πολύ νωρίτερα στην άσπρη διακεκομένη)
Zήτησαν KAI τρίγωνο πυροσβεστήρα φαμρμακείο και φυσικά τα είχα όλα. Έφερα αντιρήσεις (προφανώς) δεν άκουγε τίποτα και δεν υπέγραψα, ας κάνουν ότι θέλουν.
Mάλλον δεν έπρεπε να σταματήσω... το ένα 'όργανο' ήταν ευέλικτο 120-130 κιλα (ξεχείλιζε η 'κοιλίτσα' στο 1.80 ύψος) και το άλλο 'όργανο' στα ίδια κυβικά αλλά πιο 'λεπτός'
Mέχρι να κουνηθούν θα πινα καφέ στη Γλυφάδα
Y.Γ.: το 'όργανο' που με σταμάτησε, με σημάδευε με το ραντάρ κάτι που περιορίζει ελαφρά την ορατότητα, αλλά παρόλα αυτά 'είδε' ότι 'πάτησα' την κίτρινη γραμμή. Oύτε Σουμάχερ να μιουν και να βγαινα από τα πιτς.
Eίπε και το αμίμητο: 'γι' αυτο σκοτώνεστε στους δρόμους' (κατάλαβε αμέσως τι οδηγός είμαι, αν έχω προκαλέσει ποτέ δυστύχημα, αν έχω σκοτώσει κλπ κλπ. )
-
ειχες το 'περιθωριο' να μη σταματησεις?
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα