-
Όσων αφορά την Corolla, μπορεί να έχει χειρότερες επιδόσεις από το Type-R,αλλά και τι έγινε? Δεν πιστεύω ότι οι περισσότεροι οδηγοί αγοράζουν ένα αμάξι για να τρέχουν σε αγώνες... Νομίζω ότι εμφανισιακά η Corolla είναι πολύ πιο όμορφο αυτοκίνητο, μέσα-έξω. Επίσης, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες 'γρήγορες' εκδόσεις άλλων μοντέλων, βγαίνει και 5πορτη T-Sport, πράγμα που θα το εκτιμήσουν αρκετοί. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ το Yaris T-Sport, και σκέφτομαι να το αγοράσω. Μπορεί το Rallye να έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις, αλλά και πάλι τι έγινε? Δεν έχει καμια σχέση η εμφάνιση του Yaris με του 106, όπως επίσης και η ποιότητα. Ακόμα, επειδή διάβασα πως ορισμένοι θεωρούν καλύτερο τον 1000αρη κινητήτα του Group VAG από τον 1000αρη του yaris,επειδή τυγχάνει να οδηγώ 1000αρι yaris, θα τους παρακαλέσω πολύ να μη λένε μ.........
TOYOTA RULES!!!!
Υ.Γ. Yaris 1000cc : Δυναμομετρημένοι 63,1 ίπποι στους τροχούς, 4,6 ίπποι απώλειες στη μετάδοση. Σύνολο 67,7 ίπποι μέγιστη απόδοση(4Τροχοί Τεύχος 343 Απρίλιος '99 σελ. 87). Αναρωτιέμαι, τα μοντέλα του Group VAG με τον 1000αρη κινητήρα , πόσα αλογάκια να βγάζουν στους τροχούς άραγε. . . .
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Όσων αφορά την Corolla, μπορεί να έχει χειρότερες επιδόσεις από το Type-R,αλλά και τι έγινε? Δεν πιστεύω ότι οι περισσότεροι οδηγοί αγοράζουν ένα αμάξι για να τρέχουν σε αγώνες... Νομίζω ότι εμφανισιακά η Corolla είναι πολύ πιο όμορφο αυτοκίνητο, μέσα-έξω. Επίσης, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες 'γρήγορες' εκδόσεις άλλων μοντέλων, βγαίνει και 5πορτη T-Sport, πράγμα που θα το εκτιμήσουν αρκετοί. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ το Yaris T-Sport, και σκέφτομαι να το αγοράσω. Μπορεί το Rallye να έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις, αλλά και πάλι τι έγινε?Ε τώρα μη λέμε κι ό,τι θέλουμε. Εν πρώτοις ας ξεπεράσουμε τον σκόπελο της σύγκρισης Type-R με την Corolla (ένα πραγματικό GT, με ένα ταχύτατο πολυτελές μικρομεσαίο). ΟΚ υποστηρίζουμε την ιαπωνική τεχνολογία και αξιοπιστία (διάολε 6 χρόνια Nissan είχα και ήμουν απροβλημάτιστος), αλλά η σύγκριση Yaris με Rallye είναι αν μη τι άλλο ιεροσυλία. Όπως λες 'τι να τις κάνω τις επιδόσεις του Rallye', έτσι κι εγώ σου απαντώ τι να κάνω τα 6 χρόνια εγγύηση όταν το μόνο σπορ στοιχείο του κοντόχοντρου κουβαδακίου (χωρίς παρεξήγηση, αλλά δε μπορώ να χωνέψω το design του πατριώτη) είναι τα 100+ άλογα του κινητήρα του. Οποιαδήποτε σύγκριση με το Rallye (ακόμη και το 1.3 το δικό μου) στους τομείς: φρένα, στήσιμο, αναρτήσεις, αίσθηση τιμονιού, οδηγική απόλαυση φαντάζει τουλάχιστον αστεία. Αν μιλήσουμε δε για το κόστος κτήσης, τότε ξαναλέω 'τι να το κάνω ένα Yaris με αναβολικά όταν μπορώ με τα ίδια λεφτά να αγοράσω ένα πλούσιο 106GTi, ή ένα πολιτισμένο 206XS, ή ένα 'ντιαζαϊνάτο' Puma, ή ένα ταχύτατο χρηματοκιβώτιο Corsa GSi, ή ένα θερμόαιμο Punto HGT και να μου μείνουν και ψιλά για τις βενζίνες ενός χρόνου'
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Όσων αφορά την Corolla, μπορεί να έχει χειρότερες επιδόσεις από το Type-R,αλλά και τι έγινε? Δεν πιστεύω ότι οι περισσότεροι οδηγοί αγοράζουν ένα αμάξι για να τρέχουν σε αγώνες... Νομίζω ότι εμφανισιακά η Corolla είναι πολύ πιο όμορφο αυτοκίνητο, μέσα-έξω. Επίσης, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες 'γρήγορες' εκδόσεις άλλων μοντέλων, βγαίνει και 5πορτη T-Sport, πράγμα που θα το εκτιμήσουν αρκετοί. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ το Yaris T-Sport, και σκέφτομαι να το αγοράσω. Μπορεί το Rallye να έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις, αλλά και πάλι τι έγινε? Δεν έχει καμια σχέση η εμφάνιση του Yaris με του 106, όπως επίσης και η ποιότητα. Ακόμα, επειδή διάβασα πως ορισμένοι θεωρούν καλύτερο τον 1000αρη κινητήτα του Group VAG από τον 1000αρη του yaris,επειδή τυγχάνει να οδηγώ 1000αρι yaris, θα τους παρακαλέσω πολύ να μη λένε μ.........TOYOTA RULES!!!!
Υ.Γ. Yaris 1000cc : Δυναμομετρημένοι 63,1 ίπποι στους τροχούς, 4,6 ίπποι απώλειες στη μετάδοση. Σύνολο 67,7 ίπποι μέγιστη απόδοση(4Τροχοί Τεύχος 343 Απρίλιος '99 σελ. 87). Αναρωτιέμαι, τα μοντέλα του Group VAG με τον 1000αρη κινητήρα , πόσα αλογάκια να βγάζουν στους τροχούς άραγε. . . .
Το ότι η Κορόλα είναι πιο αργή από το Σιβίκ δεν σε πειράζει, και τι έγινε; (πάντα μιλάμε για type R και T sport). Τότε γιατί λες πως TOYOTA RULES επειδή είναι ταχύτερη του 1000ριού Πόλο; Πάλι το ίδιο έπρεπε να λες.
Αντίθετα πιστεύω πως η διαφορά Type R και S type είναι πολύ ουσιαστική, απλά γιατί η κορόλα δεν έχει αποφασίσει τί είναι, ενώ το Σιβίκ έστω και με 3 πόρτες τα κάνει όλα.
Πάλι αντίθετα η διαφορά σε επιδόσεις για αυτοκίνητα ΠΟΛΗΣ είναι άχρηστη. Έχω Ίμπιζα 1000άρι με τον τελευταίο 1000άρη κινητήρα που έβγαλε η VAG πριν τους ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ (ακόμα ένας λόγος που είναι λάθος η σύγκριση είναι πως γίνεται ανάμεσα σε έναν κινητήρα που δεν υπάρχει με έναν που παράγεται). Δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας, παρά το ότι από τα 30.000 χιλιόμετρα που έχει κάνει τα 25.000 είναι με τελική (5200-5800 σαλ όταν η μέγιστη ισχύς είναι στις 5000). Από αυτά τα μισά έγιναν στην Γερμανία. Το ότι πήρα τόσο μικρό αμάξι είναι καθαρά οικονομικό, και αν είχα τα χρήματα για ένα 1000άρι Γιάρις που έχει και κάποιες επιδόσεις εκτός πόλης, γιατί να μην πάρω το 1400 Ίμπιζα (όχι το 101 ίππων αναγκαστικά) που ήταν ακόμα καλύτερο σε αυτές;
Επίσης (έλα να το δεις όποτε θέλεις) μπορώ να ξεκινήσω το αυτοκίνητο από στάση με δευτέρα και σε σχετική ανωφέρεια. Αυτό σημαίνει ροπή από πολύ χαμηλά. Το Γιάρις μπορεί; (δεν ειρωνεύομαι, ρωτάω, γιατί πραγματικά δεν ξέρω, απλά βασίζομαι στα λεγόμενα όσων δοκίμασαν και μιλάνε για αισθητή διαφορά στην ροπή χαμηλά).
Πάντως δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος που διαφωνεί πως στην κίνηση στην πόλη μακάρι να είχαμε μόλις 10 άλογα και ροπή 500 Kgm... Εκτός αν βιάζεσαι το πρωί να κολλήσεις πίσω από τον μπροστινό σου για να τσαντίζεις τα παπάκια!
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Φιλε madness να τα παρουμε με τη σειρα η VOLKSWAGEN εβγαλε το 16βαλβιδο μοτερ των 139 ιπων τη δεκαετια τοθ 80!!ΟΚ?οταν τα 16βαλβιδα καπακια τα εφαρμοζε η PEUGEOT το 1912 στους αγωνες παρακαλω οι ιαπωνες εκαναν μπιζουδακια οκ?ο μεταβλητος χρονισμος που τοσο λατρεψαν τα σαινια του μαρκετινγκ ειναι κατασκευασμα της ALFA ROMEO και φυσικα τα περισοτερα τεχνολογικα αλματα οφειλονται στους γερμανους!!βλεπε ψεκασμο DIESEL ABS ASR ηλεκτρικα τιμονια κλπ κλπ!!!αυτη τη BOSCH λαμπαδα πρεπει να την αναβουν οι αντιγραφεις και φυσικα οπου γαμος και χαρα ο ιαπων πρωτος στην αντιγραφη αντιγραφει ο κοσμος αλλα δε τα βαζει με το κιλο για εντυπωσιασμο!!!!!!1000 κυβικα το YARIS 68 αλογα και μεταβλητο χρονισμο? σιγα ρε παιδια?δηλ ο οικογενειρχης η κυρια που θα το παρει για τη πολη υπαρχει περιπτωση να πεταχτει και μεχρι το DRAGSTER για μια ψιλη!!ειμαστε σοβαροι?αλογα θεσ στην πολη η ΡΟΠΗ?για δοκιμαστε να επιταχυνετε με 3η η 4η απ το ρελαντι με το YARIS και δοκιμαστε το ιδιο με το POLO και τα 50 αλογακια εδω ειναι οι σοβαρες κατασκευες και οι γερμανοι παντα εχουν την εκτημιση του ΣΟΒΑΡΟΥ!!στα χαρτια ολα τα αμαξια ειναι καλα.για καβαληστε τα να δειτε την αισθηση!!Α3 και Τ SPORT που μπορουμε να τα συγκρινουμε?σε πλαισιο μοτερ ασφαλεια μετατροπες?και μια και ειπα για μετατροπες τα μοτερ του γκρουπ VAG ενημερωτικα ειναι ΑΤΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ και προκαλω να μου δειξτε χαρακτιριστικες ιποδυναμης και ροπης απο τα ιαπωνικα τεχνασματα!!!!!!!ακομα περιμενω μια εφευρεση των ιαπονων!!μια τετραδιευθυνση εβγαλαν τα ατομα και την απεσυραν!!τι ειπατε?τα ιαπωνικα δε χαλανε?ξεχασατε τα προβληματα των ιαπονων με τα μιτσου που απεκρυπταν επι σειρα ετων [ΑΠΕΚΡΥΠΤΑΝ]προβληματα?τη συνεχεια τη γνωριζετε!!γνωριζετε και FIRESTONE που εσκαγαν και σκοτωθηκε κοσμος και οχι γατες!!κι εδω τα ΑΠΕΚΡΥΠΤΑΝ υπαρχουν κι αλλα οπως υπαρχουν και ελατωματα με ιαπωνικα αυτοκινητα!!!τωρα για ποια τεχνολογια μιλαμε οταν το ΤRANSPORTER που ειναι επαγγελματικο χρησιμοποιει αναρτηση με αρ@@@α και το SERENA πολυμορφικο εχει φυλλα σουατας το IMPREZA το κανατε θεο!!δειτε τα αυτοκινητα στη βασικη εκδοση 1600 χωρις φουσκωματα και αηδιες και πειτε μου γιατι να το προτιμυσω!!για ΤΑΧΙ?και παμε αναλογικα να τα βελτιωνουμε με ενα AUDI!!!TEXNOLOGIA DEN EINAI TO MARKETING
Δεν ξέρω φίλε G60.. τί λες εσύ αλλά άκου:
- 6 χρόνια εγγύηση
- Αξιοπιστία? Άστο καλύτερα. Απλά δε χαλάνε
- Ποιότητα Κατασκευής? Οι Πρωτοπόροι...
- Επιδόσεις? Οι καλύτερες μακράν όλων...
- After sales? Ξανά άστο καλύτερα... Τώρα δίνουν και αυτοκίνητο αν μείνει πάνω από μία ημέρα!
- Μεταπωλητική Αξία? ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ
Τί άλλο να θέλω από ένα αυτοκίνητο? Ακριβώς. Απολύτως τίποτα...
Ακριβώς έτσι είναι φίλε μου Syele, οι άνθρωποι βγάζουν AYTOKINHTA και ΟΧΙ Golf.
-
Ε! δεν πιστεύω τωρα να πλακώσουμε τις κόντρες μεταξύ VAG και TOYOTA.
Η Volkswagen δεν χρειάζεται συστάσεις. Το ότι τα μοντέλα της, και ειδικότερα εδώ στην Ελλάδα το Golf πούλησε και πουλάει ακόμη αυτό τα λέει όλα. Είναι μόδα! Το ότι οι Γερμανοί ήταν και είναι συντηριτκοί αυτό το ξέρουμε εδώ και χρόνια. Το ότι την top τεχνολογία τους την εφαρμόζουν ΜΟΝΟ σε ορισμένα μοντέλα τους, και αυτό είναι επίσης γνωστό. (π.χ. είναι αστείο να σου έχουν το Passat 1.8 το έτος 2000 ακόμη με 8βάλβιδο μοτέρ). Τέλος το ότι για τις τυχόν επισκευές στα μοντέλα τους ίσως χρειαστεί να πάρεις προσωπικό δάνειο, και αυτό είναι γνωστό τοις πάσει.
Απο την άλλη έχεις τους κιτρινιάριδες Ιαπωνέζους, που πράγματι δεν βγάζουν αυτοκίνητα με την Γερμανική φιλοσοφία. Στην αρχή σχεδόν όλα τα μοντέλα τους ήταν αντιγραφές. Αλλά κάπου στη διαδρομή σκευθήκανε οι άνθρωποι.
- να είναι γρήγορα. μα δεν έχουν κρατήματα. δεν πειράζει κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτό όταν μπορεί να σπινάρει κατά την εκκήνηση απέναντι απο το σπίτι του γείτονα.
- να μην χρειάζονται εύκολα συνεργείο. μεγάλη δουλειά αυτό. το πορτοφόλι μας ήταν και είναι πάνω από όλα.
- να σταθούμε δίπλα στον πελάτη μας δίνοντάς του την αίσθηση ότι οι σχέσεις μας δεν σταματήσαμε με την παραλαβή. σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι ο νούμερο ένα πελάτης τους.
- να δώσουμε εγγύηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. στο τέλος μπορεί να μην την χρειαστείς ποτέ, αλλά η ψυχολογία μετρά. η Ακρόπολη είναι δίπλα σου, δεν έχει σημασία που δεν έχεις πάει ποτέ, αφού είναι δίπλα σου κάποτε θα πάς.
Κοιτάξτε τη διαφήμηση της Corolla. Ο ιδιοκτήτης της δεν προσπαθεί να πείσει τη γυναίκα του, δεν το παίζει το μεγάλο αφεντικό, δεν γίνεται απο γιάπης πιλότος αγώνων κλπ. ο ιδιοκτήτης της πάει επίσκεψη στη Marconi που πιστεύω όλοι μας τη γνωρίζουμε.
Κάπως έτσι λοιπόν λειτούργισαν οι άνθρωποι και πουλάνε, πουλάνε καλά. Γιατί έχουν πιάσει το τι θέλει ο πελάτης. Ετσι όλοι μας παραβλέπουμε άλλα σημεία στο υποψήφιο μοντέλο που θα αγοράσουμε, και πηγαίνουμε εκεί που αισθανόμαστε ποιό σύγουρα και φιλικά. Οσο για τα πραγματικά αξιόλογα Ευρωπαϊκά μοντέλα, άσε αυτούς που κατέχουν το πράγμα καλύτερα να τα πάρουν. Ομως μια αυτοκινητοβιομηχανία δεν φτάνει να βγάζει αξιόπιστα μοντέλα, χρειάζεται και πωλήσεις. Και εκεί είναι που υπερτερούν οι Ιάπωνες φίλοι μας. Στις πωλήσεις.
Τελειώνοντας θα θυμήσω στους λίγο παλαιότερους ότι στα τέλη τις 10ετίας του 1970 και εν συνεχεία την 10ετία του 1980 γινότανε τότε χαμός με τα home stereo systems. Οι ευρωπαϊκές φίρμες είταν οι καλύτερες και πολύ μακράν των Ιαπωνικών. Αλλά τι έκαναν οι Ιάπωνες. Φτιάξανε κουτιά με εκλυστικό design vu-μετρα κλπ, δώσανε πριμαριστό ήχο, λογικές τιμές κλπ. Και τότε τι έγινε ποιός πλήρωνε τα Ευρωπαϊκα ακριβά αλλά πολύ καλύτερα συστήματα? Σχεδόν κανείς, μόνον αυτοί που ξέρανε. Ετσι και αλοιώς το σύστημα προωρίζετο για το σαλόνι του σπιτιού μας να το δεί ο γείτονας.
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Το ότι την top τεχνολογία τους την εφαρμόζουν ΜΟΝΟ σε ορισμένα μοντέλα τους, και αυτό είναι επίσης γνωστό. (π.χ. είναι αστείο να σου έχουν το Passat 1.8 το έτος 2000 ακόμη με 8βάλβιδο μοτέρ)Συμφωνώ στα περισσότερα, αλλά ή ήθελες να πεις Passat 1.6, ή εγώ μπερδεύτηκα. Το Passat, εχει σταματήσει χρόνια να βγαίνει με 8βάλβιδο 1,8 κινητήρα, τουλάχιστον στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το ότι την top τεχνολογία τους την εφαρμόζουν ΜΟΝΟ σε ορισμένα μοντέλα τους, και αυτό είναι επίσης γνωστό. (π.χ. είναι αστείο να σου έχουν το Passat 1.8 το έτος 2000 ακόμη με 8βάλβιδο μοτέρ)
Συμφωνώ στα περισσότερα, αλλά ή ήθελες να πεις Passat 1.6, ή εγώ μπερδεύτηκα. Το Passat, εχει σταματήσει χρόνια να βγαίνει με 8βάλβιδο 1,8 κινητήρα, τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Ναι, έχεις δίκιο. Το 1.6 μοτέρ
-
Συμφωνώ και εγώ με τα παραπάνω του Τάκη.
Επιδή έχω Passat 1.6 του 1996 με μοτέρ οκταβάλβιδο. Ναι πράγματι τραίνο στο δρόμο του. Service πανάκριβα, ανταλλακτικά πανάκριβα. Συνοψίζοντας πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά η συντήρηση του ασύμφορη, αλλά πουλάς μούρη. Απο την άλλη τα 2 TOYOTA που έχω, το μέν Starlet/1995 θα το έλεγα ότι ότι καλύτερο κατασκευάστικε, αλλά δεν πουλά μούρη. Η δέ νέα Corolla, χμ! θα δούμε τη θα κάνει απο πλευράς μούρης. Πάντως επιδή είμαι κάποια χρόνια με την TOYOTA το λέω και εγώ όπως και όλοι οι άλλοι. ΔΕΝ ΧΑΛΑΝΕ!!!!, και λογικότατα στην συντήριση τους. -
Ο χρήστης dimitris1974 έγραψε:
φιλε μου για να μη μακρυγορουμε, διαβασε τις μετρησεις
και τα σχολια των εγκυρων περιοδικων, και αμα βρεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ που
να βγαζει το corolla καλυτερο απο τα civic typeR ή to Leon, ελα παλι να το
συζητησουμε.......Τα Civic και Leon είναι πιό γρήγορα απο την Corolla.
Αυτό είναι λογικό, αφού η corolla κοστίζει και 3 εκατομμυριάκια λιγότερα.
Επειδή όμως, όπως φαίνεται στις συγκρίσεις που κάνεις, δέν έχεις πρόβλημα
με τα χρήματα, τα μοντέλα που αναφέρεις δέν αξίζουν δεκάρα μπροστά στο
LANCER EVO. Με 200 cc παραπάνω, και 5 εκατομμυριάκια δρχ επιπλέον
έχεις ένα fight machine που θάβει όλα τα υπόλοιπα στο χώμα...Aγαπητέ μου, μήπως υπερβάλλεις λίγο. Το Corolla TS κοστίζει 25.070 Εuro, ενώ το Civic type-R 28.907 και το Leon Cupra-R (210hp) 30.000 Euro (35.000 Euro το extra πακέτο με τα Recaro και τις 18άρες ζάντες). Η διαφορά 5000 Εuro είναι περίπου 1.7 εκατ. δρχ. - Που τα βρήκες τα 3 εκατ.? Ασε δε που το κλασσικό προσθιοκίνητο Leon 20VT κοστίζει ΜΟΝΟ 24.355 Euro, και κατά τη γνώμη μου εάν συνυπολογίσεις επιδόσεις και οδική συμπεριφορά το τελευταίο υπερέχει σαφώς του Corolla TS 1.8, το οποίο βέβαια δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ότι είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο που αξίζει πέρα γιά πέρα τα λεφτά του. Διάβασε σε παρακαλώ συγκριτικό test του DRIVE του Ιουλίου; Civic type-R, Leon 1.8T-20VT, Corolla TS, Rover MG-ZR, Ford Focus ST170, Alfa 147 2.0; η πραγματική ροπή/ιπποδύναμη του Leon ήταν 25.1 kgm/195.1 hp (αντί γιά τα ονομαστικά 23.9kgm/180hp, όπως άλλωστε και όλων των αυτοκινήτων του ομίλου VAG με 180hp; βλέπε Αudi TT 180hp, Octavia RS, Audi A3, πού ΕΠΙΜΟΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 193 ΑΛΟΓΑ!!!! ) ενώ οι αντίστοιχες τιμές γιά το Corolla TS ήταν 17.6 (αντί τα ονομαστικά 18.3 kgm) και 185 hp (αντι γιά τα ονομαστικά 192) . Και θέλεις να μάθεις και κάτι ακόμα, σχετικά με τους ισχυρισμούς σου για τη ροπή του VVTL-i από τις 2000rpm λές ότι έχεις το 90%, η ροπή του Corolla TS κάτω από τις 3000rpm είναι μόλις 13-14 kgm, ενώ αντίθετα αυτή του Leon 1.8T είναι 18 kgm στις 2500rpm.
Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως έγραψε ο Spiros, σε όλα τα test διαφόρων περιοδικών η Corolla TS βγαίνει πίσω με διαφορά από όποιο αυτοκίνητο του ομίλου VAG και άν συγκριθεί (ΒΛΕΠΕ 4ΤΡΟΧΟΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2002, DRIVE ΙΟΥΛΙΟΥ 2002, CAR&DRIVER ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2002).Αυτά γιά να μην λέμε τα πράγματα όπως θέλουμε.
Chris
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ε τώρα μη λέμε κι ό,τι θέλουμε. Εν πρώτοις ας ξεπεράσουμε τον σκόπελο της σύγκρισης Type-R με την Corolla (ένα πραγματικό GT, με ένα ταχύτατο πολυτελές μικρομεσαίο). ΟΚ υποστηρίζουμε την ιαπωνική τεχνολογία και αξιοπιστία (διάολε 6 χρόνια Nissan είχα και ήμουν απροβλημάτιστος), αλλά η σύγκριση Yaris με Rallye είναι αν μη τι άλλο ιεροσυλία. Όπως λες 'τι να τις κάνω τις επιδόσεις του Rallye', έτσι κι εγώ σου απαντώ τι να κάνω τα 6 χρόνια εγγύηση όταν το μόνο σπορ στοιχείο του κοντόχοντρου κουβαδακίου (χωρίς παρεξήγηση, αλλά δε μπορώ να χωνέψω το design του πατριώτη) είναι τα 100+ άλογα του κινητήρα του. Οποιαδήποτε σύγκριση με το Rallye (ακόμη και το 1.3 το δικό μου) στους τομείς: φρένα, στήσιμο, αναρτήσεις, αίσθηση τιμονιού, οδηγική απόλαυση φαντάζει τουλάχιστον αστεία. Αν μιλήσουμε δε για το κόστος κτήσης, τότε ξαναλέω 'τι να το κάνω ένα Yaris με αναβολικά όταν μπορώ με τα ίδια λεφτά να αγοράσω ένα πλούσιο 106GTi, ή ένα πολιτισμένο 206XS, ή ένα 'ντιαζαϊνάτο' Puma, ή ένα ταχύτατο χρηματοκιβώτιο Corsa GSi, ή ένα θερμόαιμο Punto HGT και να μου μείνουν και ψιλά για τις βενζίνες ενός χρόνου'
Ιεροσυλία ε? Μπορεί. Αλλά έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο, χωρίς παρεξήγηση πάλι, κουβέντα κάνουμε, για άλλους ανθρώπους το 106 να φαίνεται κουβάς? Σίγουρα, είναι ένα θέμα καθαρά υποκειμενικό. Μιας και όμως έθιξες τα χαρακτηριστικά του yaris, δε διαφωνώ ότι το στήσιμο του 106 είναι καλύτερο, και μπορεί να πετυχαίνει καλύτερους χρόνους, σύμφωνα όμως με τα περιοδικά, και το yaris έχει πολύ καλό σύστημα διεύθυνσης, φρένα καλύτερα από το 106, ενώ το μεγαλύτερο προσόν του πίστεύω πως είναι το κιβώτιό του. Έχω το τεύχος 368 των 4Τροχών που το συγκρίνει με τα 106, saxo, punto, puma και 206, και δείχνει ότι έχει καλύτερες ρεπρίζ με 3η και 4η απο το 106. Λάβε υπόψη σου ότι το 106 έχει και πιο ισχυρο κινητήρα.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Το ότι η Κορόλα είναι πιο αργή από το Σιβίκ δεν σε πειράζει, και τι έγινε; (πάντα μιλάμε για type R και T sport). Τότε γιατί λες πως TOYOTA RULES επειδή είναι ταχύτερη του 1000ριού Πόλο; Πάλι το ίδιο έπρεπε να λες.
Αντίθετα πιστεύω πως η διαφορά Type R και S type είναι πολύ ουσιαστική, απλά γιατί η κορόλα δεν έχει αποφασίσει τί είναι, ενώ το Σιβίκ έστω και με 3 πόρτες τα κάνει όλα.
Πάλι αντίθετα η διαφορά σε επιδόσεις για αυτοκίνητα ΠΟΛΗΣ είναι άχρηστη.
Κοίτα, όσων αφορά το TOYOTA RULES το έγραψα περισσότερο για πλάκα. Δεν προσπαθώ να μειώσω το civic, και δε διαφωνώ για το ότι κάνει τα πάντα όπως λες. Να σου πω κάτι όμως? Μπήκα μέσα στο Type R την ημέρα της κλήρωσης στα Μέγαρα, και μετά μπήκα και σε μια corolla 1600 στην πλούσια έκδοση. Νομίζω πως το εσωτερικό στην corolla είναι αρκετά καλύτερο. Σίγουρα, θα μου πεις ότι τι σε νοιάζει πως είναι μέσα άμα έχει τέτοιες επιδόσεις. Γνώμη κι αυτή, σεβαστή. Αλλά για να το γενικεύσω λιγάκι, ανέκαθεν τα ιαπωνικά αμάξια ήταν καλά σε όλους τους τομείς, εκτός από τη σχεδίαση. Τα τελευταία χρόνια όλα είναι βελτιωμένα και σε αυτόν τον τομέα, αλλά για μένα η Toyota βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω σε όλα τα μοντέλα, από το πιο μικρό έως τα SUV. Δεν αμφισβητώ ότι οι κινητήρες της Honda είναι οι καλύτεροι -προσωπική μου άποψη πως μαζί με τους κινητήρες της BMW είναι οι καλύτεροι στον κόσμο- αλλά όχι και πως δεν έχει και η Toyota καλές μηχανές. Όσο για τη σύγκριση των επιδόσεων για τα αυτοκίνητα πόλης που είναι άχρηστη, ίσως ναι, αν θέλεις να περιορίσεις τη χρήση του μόνο στην πόλη. Για το yaris όμως θα σου που μόνο ότι αρκετές φορές το πήγαμε σε ανοιχτό δρόμο φορτωμένο με 4 άτομα γύρω στα 450 κιλά, και με αναμμένο air condition πήγαινε πολύ περισσότερο από ικανοποιητικά. Για 1000cc δεν είναι καθόλου άσχημα.
-
Παιδιά. Το θέμα είναι απλό. Ο καθένας έχει τις ανάγκες του και ανάλογα αποφασίζει.
Εγώ περνάω 2-3 ώρες από τη ζωή μου καθημερινά στο αυτοκίνητο. Δεν είμαι οδηγός αγώνων. Δεν με νοιάζει, όπως έχω ξαναπεί, αν εσύ φτάσεις στο Σούνιο 5 λεπτά νωρίτερα από εμένα.
Τί με νοιάζει? Τα 6-7 σημεία που ανάφερα σε πιο πάνω post.Τα μοναδικά αυτοκίνητα (και προσιτά) που καλύπτουν τα παραπάνω είναι τα Toyota. Μεγάλο πράγμα φίλοι μου αυτό. Μεγάλο πράγμα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Μεγάλο πράγμα ο σεβασμός στον πελάτη. Μεγάλο πράγμα να με πέρνουν τηλέφωνο από Γερμανία (όχι μόνο από Toyota Hellas) και να με ρωτούν αν όλα πάνε καλά, να ρωτάνε τη γνώμη μου για κάποιες ιδέες που έχουν για το μέλλον. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και ένας ευχαριστημένος πελάτης μπορεί να φέρει άλλους 7 πελάτες στην Εταιρεία. Αντίθετα, ένας δυσαρεστημένος πελάτης μπορεί να επηρρεάσει αρνητικά 20 άλλους πιθανούς. Και η Toyota κάνει ότι πρέπει για να με κρατά ευχαριστημένο.
Όντως το έχει πιάσει το νόημα η Toyota. Πάνω από όλα ο πελάτης. Για τους άλλους? θέλουν ψωμί ακόμα. Η επιβίωση, άλλωστε, δεν είναι υποχρεωτική... -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Κοίτα, όσων αφορά το TOYOTA RULES το έγραψα περισσότερο για πλάκα. Δεν προσπαθώ να μειώσω το civic, και δε διαφωνώ για το ότι κάνει τα πάντα όπως λες. Να σου πω κάτι όμως? Μπήκα μέσα στο Type R την ημέρα της κλήρωσης στα Μέγαρα, και μετά μπήκα και σε μια corolla 1600 στην πλούσια έκδοση. Νομίζω πως το εσωτερικό στην corolla είναι αρκετά καλύτερο. Σίγουρα, θα μου πεις ότι τι σε νοιάζει πως είναι μέσα άμα έχει τέτοιες επιδόσεις. Γνώμη κι αυτή, σεβαστή. Αλλά για να το γενικεύσω λιγάκι, ανέκαθεν τα ιαπωνικά αμάξια ήταν καλά σε όλους τους τομείς, εκτός από τη σχεδίαση. Τα τελευταία χρόνια όλα είναι βελτιωμένα και σε αυτόν τον τομέα, αλλά για μένα η Toyota βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω σε όλα τα μοντέλα, από το πιο μικρό έως τα SUV. Δεν αμφισβητώ ότι οι κινητήρες της Honda είναι οι καλύτεροι -προσωπική μου άποψη πως μαζί με τους κινητήρες της BMW είναι οι καλύτεροι στον κόσμο- αλλά όχι και πως δεν έχει και η Toyota καλές μηχανές. Όσο για τη σύγκριση των επιδόσεων για τα αυτοκίνητα πόλης που είναι άχρηστη, ίσως ναι, αν θέλεις να περιορίσεις τη χρήση του μόνο στην πόλη. Για το yaris όμως θα σου που μόνο ότι αρκετές φορές το πήγαμε σε ανοιχτό δρόμο φορτωμένο με 4 άτομα γύρω στα 450 κιλά, και με αναμμένο air condition πήγαινε πολύ περισσότερο από ικανοποιητικά. Για 1000cc δεν είναι καθόλου άσχημα.H Τογιότα έχει πολύ καλή ποιότητα και κυρίως αξιοπιστία (στο μάτι τα 'γερμανικά' είναι καλύτερα, αλλά από ιδία πείρα σου λέω πως το μάτι έχει άδικο...). Και τα Χόντα είναι άριστα όμως. Η κοπέλλα μου στην Ελβετία έχει ένα Σιβίκ από το '96 (1400) και δεν έχει παρουσιάσει απολύτως τίποτα, εκτός από μία φορά που είχε βγεί η πίπα από το μπουζί, αλλά αυτό έγινε από ένα είδος αρουραίου που έχουν εκεί και τρώει τα μπουζοκαλώδια και τα σωληνάκια των φρένων (!!!). Γιαυτό αρκετοί βάζουν σιδερένια, αεροπορικού τύπου σαν τα αγωνιστικά!!!
Όμως εμένα δεν μου αρέσει καθόλου η εσωτερική του σχεδίαση (ενώ απ'έξω καλό είναι).
Σίγουρα δεν είναι ούτε οι γιαπωνέζοι ούτε οι γερμανοί τυχαίοι. Απλά οι πρώτοι θέλουν να προσελκύσουν αγοραστές με την χρησιμοποίηση υψηλής τεχνολογίας και μεγάλων ίππων ακόμα και σε μικρά μοντέλα, ενώ οι άλλοι σκέφτονται πως αυτός που θα πάρει χιλιάρι δεν έχει στον ήλιο μοίρα, οπότε προτιμά να έχει καλύτερη ροπή χαμηλά και λίγους ίππους, οπότε και να μειώνονται τα ασφάλιστρα (στην Γερμανία πάντα). Και μη νομίσεις πως κι εκεί δεν κυκλοφορούν χιλιάρια... Είναι λιγότερα, αλλά πάρα πολλοί φοιτητές, (αλλοδαποί κυρίως ή από φτωχότερα χωριά) έχουν τέτοια.
Τώρα για μηχανική αξιοπιστία, μάλλον και οι δύο σχολές τα πάνε πολύ καλά. Σε ποιότητα στην εμφάνιση υπερέχουν οι Γερμανοί, αλλά το πολύ καλοφτιαγμένο και από ποιοτικά υλικά εσωτερικό τους θα τρίξει νωρίτερα πό του ιάπωνα (και από του Ιταλού ακόμα...). Τουλάχιστον έτσι συνέβη στο Ίμπιζα και το Γκολφ της οικογενείας μου, εν αντιθέσει με τα 4 Τίπο που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Το ούνο της συχωρεμένης της γιαγιάς μου (μοντέλο 91) το πήρα στο τελευταίο Ολύμπιο που έγινε και μετά τον αγώνα όπως ήμουν... χαρούμενος (!!) το έβαλα στην Κινέττα και πήγα αέρα (όσο μπορώ και όσο επιτρέπει ο και εκεί χιλιάρης!!). Όι ειδικές ήταν πολύ καλοστρωμένες με καλό χώμα (αν και στις στροφές το είχαν διαλύσει τα αγωνιστικά), αλλά στους μετά δρόμους που έκανα στο βουνό (εκτός διαδρομής αγώνα) είχε και κοτρόνες ακόμα. Το κλατάρισμα το γλίτωσα από τύχη, το τι πέτρα μας χτύπησε από κάτω δε λέγεται, αλλά δεν έτριξε καθόλου από την αγορά του ως τώρα (και έχει φάει και μια καλή στούκα από πίσω από ταξιτζή που έκοβε τα νύχια του και δεν φρενάρισε!!!). Λένε για τα Ιταλικά, αλλά από τότε που το 'γυρίσαμε' στα γερμανικά μας έσπασαν τα νεύρα... Πάντως το Τολέδο που είχαμε (μοντέλο 1996) ήταν άριστο, ακόμα και μετά από πολύ κακή χρήση (απλά δεν φρέναρε καθόλου καλά, παρά το ΑBS, ειδικά στις μέτριες ταχύτητες, και δεν έστριβε σαν Τίπο).
-
Όταν λέτε ότι τα ΤΟΥΟΤΑ δεν χαλάνε, εννοείτε ότι δεν σας αφήνουν στον δρόμο, ή ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ ούτε η προληπτική αντικατάσταση εξαρτήματος; Γιατί έχει μεγάλη διαφορά.
-
Προληπτική αντικατάσταση εννοείς τα προγραμματισμένα σέρβις, ή και επιπλέον προληπτικές αντικαταστάσεις; Γιατί τα σέρβις εννοούνται, αλλά η προληπτική αντικατάσταση μή προβλεπόμενου στο σέρβις ανταλλακτικού είναι ουσιαστικά σχεδόν εξίσου κακή με το να χάλαγε (ανταλλακτικό το οποίο δεν χάλασε από κακή χρήση, πχ υπερβολικό πατινάρισμα δίσκου, ή χτύπημα).
Πάντως σε όλα τα αυτοκίνητα που είχαμε (και Γερμανικά, συμπεριλαμβανομένου και του απροβλημάτιστου Τολέδο και στα Ιταλικά) χρειάστηκε προληπτική μη προβλεπόμενη αλλαγή που δεν οφείλετο σε κακή χρήση. Επίσης στα Γερμανικά έγινε σε όλα χρήση της εγγύησης σχεδόν αμέσως, στα Ιταλικά σε αρκετά μικρότερο βαθμό.
Το Χόντα της κοπέλας μου έχει κάνει μόνο τα προβλεπόμενα σέρβις, απολύτως καμία αλλαγή πέραν αυτών και το αυτοκίνητο είναι σαν την πρώτη μέρα. Εγγύηση δεν χρειάστηκε ποτέ.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Πάλι αντίθετα η διαφορά σε επιδόσεις για αυτοκίνητα ΠΟΛΗΣ είναι άχρηστη.
Κοίτα, όσων αφορά το TOYOTA RULES το έγραψα περισσότερο για πλάκα. Δεν προσπαθώ να μειώσω το civic, και δε διαφωνώ για το ότι κάνει τα πάντα όπως λες. Να σου πω κάτι όμως? Μπήκα μέσα στο Type R την ημέρα της κλήρωσης στα Μέγαρα, και μετά μπήκα και σε μια corolla 1600 στην πλούσια έκδοση. Νομίζω πως το εσωτερικό στην corolla είναι αρκετά καλύτερο. Σίγουρα, θα μου πεις ότι τι σε νοιάζει πως είναι μέσα άμα έχει τέτοιες επιδόσεις. Γνώμη κι αυτή, σεβαστή. Αλλά για να το γενικεύσω λιγάκι, ανέκαθεν τα ιαπωνικά αμάξια ήταν καλά σε όλους τους τομείς, εκτός από τη σχεδίαση. Τα τελευταία χρόνια όλα είναι βελτιωμένα και σε αυτόν τον τομέα, αλλά για μένα η Toyota βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω σε όλα τα μοντέλα, από το πιο μικρό έως τα SUV. Δεν αμφισβητώ ότι οι κινητήρες της Honda είναι οι καλύτεροι -προσωπική μου άποψη πως μαζί με τους κινητήρες της BMW είναι οι καλύτεροι στον κόσμο- αλλά όχι και πως δεν έχει και η Toyota καλές μηχανές. Όσο για τη σύγκριση των επιδόσεων για τα αυτοκίνητα πόλης που είναι άχρηστη, ίσως ναι, αν θέλεις να περιορίσεις τη χρήση του μόνο στην πόλη. Για το yaris όμως θα σου που μόνο ότι αρκετές φορές το πήγαμε σε ανοιχτό δρόμο φορτωμένο με 4 άτομα γύρω στα 450 κιλά, και με αναμμένο air condition πήγαινε πολύ περισσότερο από ικανοποιητικά. Για 1000cc δεν είναι καθόλου άσχημα.
Οι μηχανές της Toyota είναι πολύ καλές. Οδήγησα για λίγο μια Corolla 1.8 125HP (το παλιό μοντέλο) και είχε δυνατό και ηλεκτρικό σε αίσθηση κινιτήρα. Επίσης πολύ καλός είναι ο εξακύλινδρος τρίλιτρος κινητήρας του Lexus IS300.
-
lipon aderfia!! auti ti stigmi milame gia ena autokinito to opio kataskeuastike me skopo na kiriarxisi sti mesea katigoria!! pano se auto to thema pisteuo oti ta katafere kai auti ti stigmi briskete stin korifi!! paei auto to paketo!! tora an oi kaloi mas filoi (kai magkes) oi oiapones thelisan na tous baloun ena kinitira o opios basizete se enan poli kalo 1800 ton opion xonontas tous kai ekino to trito ekentro tou petane ta matia e3o gia na bgali 192 alogata!! gia mena toulaxiston den eprepe kai e3igoume: ti na to kano re pedia otan ena autokinito den exi euthis e3arxis stisimo gia grigori odigisi? ti na to kano re pedia otan xazospiniari me to paramikro? ti na to kano otan exo foul ipostrofi? ti na to kano otan mpeno mesa sti strofi kai na fobame min perasi tis 5000 strofes gia na min pari mpros o kinitiras? ti na to kano otan to timoni den exi kan aisthisi? ti na to kano otan i idia i thesi odigisis( to basiko ) eiani aparadekti ? diladi arki enas dinatos kinitiras kai ta poli kala frena gia na xaraktiristi to autokinito GTi kai na bgi stin paragogi? ANTAGONISMOS: FORD FOCUS 1.8 - to piragmeno, HONDA CIVIC(kserete gia pio leo), SEAT LEON 1.8 VT .....
ps
kai kati allo, etixe na eimai se mia ekthesi tis TOYOTA sti thessaloniki kai mpike enas tipakos kai rotise gia tin TS kata poso krataei pano stin strofi. kai ti girnaei kai tou leei o piitis, o politis, oti einai kalitero apo to celica.. kala toso trompes oi tipades????????? EINAI DINATON???? auta elpizo na min sas kourasa -
Poly kako kai antipolothta gia to tipota re paidia.Einai profanes pws o kathenas apo ta proswpika tou biwmata protimaei Iapwna h Germano. Pantws mou ekane entypwsh pws sthn ekthesh tou germanikou TUV (ekei pou to focus bghke prwto se axiopistia) stis theseis 2-10 ta 7 aytokinhta htan iapwnika kai ta 5 apo ayta Toyota....ayto nomizw ta leei ola kai einai safws pio axiopisto apo to ti exei zhsei o kathenas mas( kai egw sthn oikogeneia mou eixame corolla tou 1982 me 400.000xlm kai nissan Primera tou 90 me 300.000xlm pou den eixan meinei pote...)
Ta dyo parapanw amaxia htan o logos pou o pateras mou apofasise na parei thn Corolla TS aporriptontas A3,Octavia kai Leon. Dystyxws otan thn agorasame isxyan ta tekmhria opote den mas epairne forologika gia Type R.
Sxetika me thn Corolla TS twra...Ontws einai periergo to bam pou exei stis 6200 enw kai h anarthsh pasxei na controllarei to amaxwma. Se strofiliki to amaxi pasxei logw ypostrofhs kai adynamias apenergopoihshs tou traction control. Epishs oi mhxanikoi ths Toyota exoun kanei malakia stis zantes afou einai arketa stenes gia ta dedomena ths ypodynamhs...(se aggliko forum enas typos edwse pisw sto Focus ST170 gia na parei thn corrolla.Thn mera pou thn phre ebale 17ares zantes kai 215 lastixo kai isxyrizotan pws to amaxi htan anwtero tou ST)
Epishs to timoni einai aparadekta polystrofo.
Pantws corolla kai type r apeythynontai se diaforetiko koino. To men type-r se sklhropyrhnikous pou tha to stivoun syxna se strofilikia enw h corolla se ena pio syntiritikous pou omws theloun ana pasa stigmi na mporoun na kinhthoun grhgora.
Pantws o kinhthras ths TS den einai psofios xamhla enw se synthikes polhs einai idiaitera oikonomikos. Epishs meta tis 6200 o hxos einai FOVEROS!!!!
To amaxi einai poiotikotato kai h eggyhsh twn 6xronwn einai deleastikh (alhtheia posa xronia eggyihsh exei to polo?)Kai kati teleytaio...to yaris t-sport se kamia periptwsh den mporei na sygkrithei me to 106Rallye...einai ierosylia to ligotero.Kapoios pou endiaferetai gia ena grhgoro mini kai den thelei to 'spartiatiko' 106 mporei na brei ayto pou psaxnei sto (paramelhmeno apo ola ta periodika) Renault Clio 1,6 16v....
Corolla T Sport