-
Γιά σας φίλοι μου. Λοιπόν μιάς και με γαργαλάει η τσέπη μου να τα ξανα-ακουμπήσω για κάποιο απο τα νέα μοντέλα. Τη γνώμη σας λοιπόν για τα παρακάτω:
- Fiat Stilo 1600
- Citroen Xsara VTS
- Toyota Corolla 1600
- Volkswagen Golf 1600
Απαιτήσεις που έχω σαν οδηγός:νορμάλ, ότι ζητάει κάθε average οδηγός
-
Γιά σας φίλοι μου. Λοιπόν μιάς και με γαργαλάει η τσέπη μου να τα ξανα-ακουμπήσω για κάποιο απο τα νέα μοντέλα. Τη γνώμη σας λοιπόν για τα παρακάτω:
- Fiat Stilo 1600
- Citroen Xsara VTS
- Toyota Corolla 1600
- Volkswagen Golf 1600
-
- Fiat Stilo 1600
- Citroen Xsara VTS
- Toyota Corolla 1600
- Volkswagen Golf 1600
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Απαιτήσεις που έχω σαν οδηγός:νορμάλ, ότι ζητάει κάθε average οδηγόςΟπότε μάλλον κάτι προς VW ή Toyota θά ήταν η πιό κατάλληλη επιλογή.
-
Ο χρήστης Slipstream έγραψε:
Οπότε μάλλον κάτι προς VW ή Toyota θά ήταν η πιό κατάλληλη επιλογή.
Κάποιο σχόλιο που να δικαιολογεί την άποψή σου???
-
Κάποιο σχόλιο που να δικαιολογεί την άποψή σου???
Ti sxolio na kanoume, twra ...
Pisteyw oti, Corolla kai Golf, einai ta kalytera ths agoras. To Golf yperexei sth leptomereia ths poiothtas kai h Corolla exei, ligo kalyterh poiothta kataskeyhs. An den 8eleis psagmenh odikh symperifora, se ayta ta dyo prepei na katalhjeis. To Stilo einai argo gia 1600ari kai h Xsara, an kai apo oti exw katalabei, exei poly kalh (kai paixnidiarikh) odikh symperifora, odeyei (opws allwste kai to Golf) pros antikatastash.
Elpizw na se boh8hsa... -
Ακριβώς. Ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία. Και για να μήν παρεξηγηθώ, δέν εννοώ οτι το Citroen δεν αξίζει. Απλά θεωρώ καλύτερη επιλογή τα άλλα δύο. Τώρα για το Fiat, μάλλον ούτε καν θα το σκεφτόμουνα.
-
Λοιπόν απο ότι λοιπόν καταλαβαίνω η Corolla και το Golf θα μονοπωλήσουν την αγορά. Βέβαια η τιμή της Corolla είναι αρκετά υψηλή κάπου στα €20,000 (7.000.000 δρχ) και το κάνει κάπου απαγορευτικό, αλλά και το Golf κάπου εκεί κοντά είναι. Η επιλογή λοιπόν θα είναι μάλον δύσκολη αφού και τα δύο μοντέλα φαίνονται να είνακ κοφυφαία στην κατηγορία τους. Χμμ... θα δούμε.
-
Γιατί όχι Focus ή 156;
-
Λοιπόν απο ότι λοιπόν καταλαβαίνω η Corolla και το Golf θα μονοπωλήσουν την αγορά. Βέβαια η τιμή της Corolla είναι αρκετά υψηλή κάπου στα €20,000 (7.000.000 δρχ) και το κάνει κάπου απαγορευτικό, αλλά και το Golf κάπου εκεί κοντά είναι. Η επιλογή λοιπόν θα είναι μάλον δύσκολη αφού και τα δύο μοντέλα φαίνονται να είνακ κοφυφαία στην κατηγορία τους. Χμμ... θα δούμε. -
Λοιπόν απο ότι λοιπόν καταλαβαίνω η Corolla και το Golf θα μονοπωλήσουν την αγορά. Βέβαια η τιμή της Corolla είναι αρκετά υψηλή κάπου στα €20,000 (7.000.000 δρχ) και το κάνει κάπου απαγορευτικό, αλλά και το Golf κάπου εκεί κοντά είναι. Η επιλογή λοιπόν θα είναι μάλον δύσκολη αφού και τα δύο μοντέλα φαίνονται να είνακ κοφυφαία στην κατηγορία τους. Χμμ... θα δούμε.8a dwseis 20k euro gia Corolla?
Edw ta lene appliances.
An 8eleis na ftaseis toso psila giati den koitas kai to Alfa 147?
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Γιατί όχι Focus ή 156;Το Ford Focus είναι μιά καλή περίπτωση, αλλά κάπου δεν μου αρέσει το εσωτερικό design, τώρα για την Alfa Romeo, έχω διβάσει (ακόμα και μέσα σε τούτο το forum) τόσες αντίθετες απόψεις γενικά για τα Alfa Romeo που κάπου μου δίνουν την εντύπωση (ίσως λανθασμένη) ότι τα αυτοκίνητα όντως είναι προβληματικά.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Λοιπόν απο ότι λοιπόν καταλαβαίνω η Corolla και το Golf θα μονοπωλήσουν την αγορά. Βέβαια η τιμή της Corolla είναι αρκετά υψηλή κάπου στα €20,000 (7.000.000 δρχ) και το κάνει κάπου απαγορευτικό, αλλά και το Golf κάπου εκεί κοντά είναι. Η επιλογή λοιπόν θα είναι μάλον δύσκολη αφού και τα δύο μοντέλα φαίνονται να είνακ κοφυφαία στην κατηγορία τους. Χμμ... θα δούμε.
8a dwseis 20k euro gia Corolla?
Είναι πολά ε?
Edw ta lene appliances.
An 8eleis na ftaseis toso psila giati den koitas kai to Alfa 147?
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
...
An 8eleis na ftaseis toso psila giati den koitas kai to Alfa 147?Σχετικά με την Alfa 147 takiskoym κοίταξε το ακόλουθο:
http://www.euroncap.com/details.php3?id=car_108_2001 -
Το καλυτερο value for money κατα τη γνωμη μου εχει το xsara.Ειναι ισως το πιο γρηγορο απο τα 4 μοντελα που αναφερεις και σιγουρα το πιο φτηνο.Ειμαι λιγο προκατηλειμμενος βεβαια καθως οδηγω xsara 1.6 αλλα το VTR.Πιστευω οτι τα 300 χιλιαρικα διαφορα μεταξυ των δυο μοντελων (VTR-VTS) δε θα τα εδινα γιατι η ουσιαστικη διαφορα ειναι οι ζαντες και ενα αμφιλεγομενης ποιοτητας ηχοσυστημα.Τα καθισματα του VTS δε μου αρεσουν γιατι ειναι πολυ μαλακα σε αντιθεση με αυτα του VTR.Οσο για την οδικη συμπεριφορα το xsara 1.6 ειναι πολυ καλο.Κραταει καλα στις ανοιχτες στροφες εχει την παθητικη τετραδιευθυνση για τις κλειστες και μαζευει ευκολα χιλιομετρα.Ο κινητηρας του τραβαει απο χαμηλα αλλα εκει που δουλευει τελεια ειναι στις 4000-6000 σαλ.Οτι πρεπει για προσπερασμα δηλαδη.Αυτο που με εντυπωσιασε οταν το πρωτοοδηγησα ειναι οτι δε σου δινει να καταλαβεις με ποσα χιλιομετρα πας.Πηγαινα με 150 στην εθνικη και νομιζα οτι παω με 110.Κατω απο τα 130 km/h δεν ακουγεται καν ο κινητηρας.
Τα αλλα μοντελα που αναφερεις ειναι σιγουρα πολυ καλα αυτοκινητα αλλα αρκετα ακριβοτερα κατα τη γνωμη μου.Το stilo δε θα το αγοραζα γιατι το θεωρω αργο αυτοκινητο.Το xsara δεν αλλαζει και τοσο συντομα καθως προηγειται η αντικατασταση του saxo με το C2.Μιλαμε για τουλαχιστον 3 χρονια απο τωρα για το xsara επομενως.Οπως περιπου και το golf(2004-2005).Η corolla βελτιωθηκε παρα πολυ σε σχεση με το παρελθον αλλα ειναι πολυ ακριβη για γιαπωνεζικο 1600αρι.Το αλλο που δε μου αρεσει ειναι οτι ειναι σχετικα ψηλο αυτοκινητο ,αλλα αυτο ειναι θεμα γουστου και ο καθενας το αντιμετωπιζει διαφορετικα.
Αυτα,ελπιζω να σε βοηθησα. -
Η XSARA ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ 2004 ΕΝΩ Η ΠΛΗΡΗΣ ΓΚΑΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2005. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΙΑΣ XSARA ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟ XSARA ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ/ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 307 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΑΝ ΜΟΝΤΕΛΟ (ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟ...) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
-
Λοιπον το golf ειναι ηδη παλιο μοντελο. Το FIAT stilo μονο σε 1800 και μαλιστα στα ιδια λεφτα με την corolla περιπου. Για την corolla συζηταμε μονο για τριθυρο η πενταθυρο. Καλο ειναι, αλλα μου τη σπαει η κολονα του οδηγου που ειναι πολυ μεσα και δεν εχω καλη ορατοτητα. Παντως ειναι πολυ ποιοτικο, 6 χρονια εγγυηση, αλλα και πανακριβο. Εχω οδηγησει το 1400 και το προηγουμενο 1600 και πιστευω οτι χαμηλα πρεπει να τραβαει λιγο καλυτερα απο την πιο γρηγορη XSARA. Η XSARA εχει φοβερα κρατηματα και πολυ καλες επιδοσεις αλλα οχι πολυ καλη ελαστικοτητα. Ειναι 4000 ευρω κατω απο τα αλλα. Επισης διαφωνω με τον φιλο που εχει το VTR και πιστευω οτι το VTS ειναι πολυ καλυτερο και σε σαλονι και σε ζαντολαστιχα, τα συγκεκριμενα μαλιστα παιζουν μεγαλο ρολο στη συμπεριφορα του αυτοκινητου. Εκεινο το Renault Megane 1.6 115HP ποτε θα βγει?
-
Λοιπόν απο τα 4 μοντέλα που αναφέρεις.
Το Stilo, απο ότι διαβάζω εδω στο forum δεν πρέπει να είναι κάτι το αξιόλογο. Το Golf, θα έλεγα πάντα στην κορυφή, αλλά θα πρέπει να υπολογίζεις και την συντήρησή του. Εχω ένα Passat και ξέρω!!! Το Corolla πολύ καλό αλλά για ακριβό, και τέλος το Xsara. Ηταν και εγώ να το πάρω. Αλλά βλέπωντας τα ψιλοπροβλήματα που παρουσίασε στο γείτονά μου εγκατέλειψα την ιδέα. Αλλά να πούμε και κάτι άλλο. Τα σημερινά αυτόκίνητα είναι για τέσσερα το πολύ πέντε χρόνια. Το θέμα λοιπόν κατά τη γνώμη μου δεν είναι μόνο οι επιδόσεις κλπ. κλπ. αλλά όταν έλθει και η στιγμή της αντικατάστασης πόσα θα χάσεις. Και νομίζω ότι εκτός του Corolla και του Golf στα υπόλοιπα δύο μοντέλα χάνεις πάρα πολά. Απο τη δική μου εμπειρία επιδή είχα Corolla του 96 στην ανταλλαγή έχασα μόλις το 55% της ονομαστικής αξίας της. Εγώ πάντως ξαναπήρα Corolla για τέσσερεις λόγους. 1.Πολύ καλές επιδόσεις, 2. έξ χρόνια εγγύηση 3. μεγάλα διαστήματα στα service (κάθε 30,000 χιλιόμετρα) 4. άριστη μεταπωλητική αξία (τουλάχιστον για τα μέχρι τώρα μοντέλα της). Η αλήθεια είναι ότι η 1.6 είναι ακριβή, αλλά!!!!!!!! -
Μ'αρεσει πολυ που ακουγονται διαφορετικες αποψεις στο φορουμ και μπορουμε και συζηταμε.Απαντωντας στο φιλο odiki_asfaleia για τα ζαντολαστιχα του xsara συμφωνω με αυτα που λες απλα πιστευω οτι 300χιλ δραχμες ειναι υπερβολικη διαφορα για τα δυο αυτοκινητα(vtr και vts).Με αυτα τα χρηματα τοποθετεις ζαντες και ηχοσυστημα πολυ ανωτερο απο αυτο της αντιπροσωπειας.Σκεψου οτι επωνυμες 15αρες ζαντες(πχ alessio) κοστιζουν περιπου 150χιλ δραχμες.Με τα υπολοιπα βαζεις mp3 player η πολυ καλο cd-player και οχι το ηχοσυστημα-μαμα.Εκει και μονο εγκειται η ενσταση μου.Οσον αφορα το σαλονι του vts συμφωνω οτι ειναι ομορφο,απλα επειδη εχει τυχει να κανω ταξιδι με το vts τα καθισματα του δε μου αρεσαν.Ηταν μαλακα και το βελουδο δεν ειναι οτι καλυτερο για ταξιδι ανω των 2 ωρων.Αυτα βεβαια μικρη σημασια εχουν και σιγουρα δεν ειναι λογος επιλογης αυτοκινητου.
Οσον αφορα τη μεταπωληση ενος αυτοκινητου και αναφερομενος στην corolla 1.6 θα συμφωνησω οτι εχει καλυτερη μεταπωλητικη αξια απο το xsara και απο πολλα αλλα αυτοκινητα της κατηγοριας της.Αλλα λεγοντας μονο αυτο εξεταζουμε μονοπλευρα το ζητημα.Ας δωσω ενα παραδειγμα για να γινω πιο κατανοητος.Η corolla 1.6 κοστιζει περιπου 6 εκατομμυρια δρχ και το xsara 1.6 5 εκατ περιπου.Μετα απο καποια χρονια εστω 4-5 η corolla θα αξιζει 3 εκατομμυρια.Δεχομαι οτι την ιδια περιοδο το xsara θα κοστιζει και 1 εκατομμυριο λιγοτερο δηλαδη 2.Η συνολικη απωλεια χρηματων ομως και απο τα δυο αυτοκινητα θα ειναι η ιδια,δηλαδη 3 εκατομμυρια!Επομενως στην αξια μεταπωλησης θα πρεπει να υπολογιζονται και τα χρηματα που εχουν δαπανηθει αρχικα για την αγορα του αυτοκινητου.
Ειναι μαλλον βεβαιο οτι το πιο πανω παραδειγμα ειναι καπως αυθαιρετο και δε βασιζεται σε τιμες αντιπροσωπειων η κατι τετοιο.Πιστευω ομως οτι εχει λογικη βαση και ακολουθει τους κανονες της αγορας.
Αυτα και ελπιζω να μη σας κουρασα. -
Μιάς και πιάσαμε το θέμα της μεταπώλησης θα πρέπει να δούμε πρώτα γιατί το άλφα ή βήτα μοντέλο έχουν καλή τιμή, δηλαδή γιατί ζητούνται και σαν μεταχειρισμένα? Μη ξεχνάμε ότι η τιμή της μεταπώλησης εξαρτάται απο το τη ζήτηση έχουν στην αγορά. Γιατί τα Toyota έχει πάντοτε καλύτερη ζήτηση και ως εκ τούτου καλύτερη τιμή ματαπώλησης. Μήπως γιατί είναι τα top design μοντέλα σε σχέσει με άλλα. Μάλον δεν νομιζω. Τα σουλούπια της τουλάχιστο μέχρι την εμφάνηση του νέου Corolla θα τα έβαζα στην τελείως συντηριτική πλευρά απευθυνόμενα σε αδιάφορους αγοραστές. Μήπως για τις απόλυτες επιδόσεις στο δρόμο. Μάλον όχι, πέρα από ένα γρήγορο μοτέρ τίποτα το ιδιαίτερο. Ετσι λοιπόν θα λέγαμε ότι τα μοντέλα της απευθύνονται στον οικογενειάρχη για να πάει τη βόλτα το 3ήμερο. Τότε τι άραγε είναι αυτό που τά κάνει να έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από άλλα μοντέλα. Μα αίναι απλό. ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. και αυτό είναι μεγάλο πράγμα το οποίο για τους περισσότερους απο εμάς αντισταθμίζει και την απόλυτη οδηγική συμπεριφορά, και τα απίθανα κρατήματα και τις απόλυτες ταχύτητες. Σκεφτήτε ότι είχα Corolla του 96 με 86,000 χιλιόμετρα και δεν είχε αλάξει ποτέ τακάκια φρένων, ενώ τα περισσότερα Ευρωπαϊκά θέλουν κάθε 20,000 χιλόμετρα. Ετσι λοιπόν είναι φίλοι μου, συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο απο το απόλυτο στο δρόμο, αλλά με κέρδος στο πορτοφόλι μας και αυτό είναι μεγάλο πράγμα. Τελειώνοντας θα σας πώ το εξής, εχω και ένα Passat. Δε λέω αξιόλογο αυτοκίνητο, τραίνο στο δρόμο του, ΑΛΛΑ!, όταν έρχεται η καταραμένη η ώρα του service κλαίω προκαταβολικά. Ασε που όποτε χρειάστηκε κάποια μίκρο-επισκευή κόντεψα να πάρω προσωπικό δάνειο για τό πληρώσω.
Το αυτοκίνητο αυτό είναι 6 χρονών, αγοράστικε το 1996 7,800,000 δρχ. περίπου, θέλετε να μάθετε πόσο πραγματικά μου δίνουν σήμερα? κάπου στο 1,400,000 με 1,600,000 για ανταλλαγή!!!??
Απόψεις Και Σχόλια Για Νεα Μοντέλα