-
Ίσως γι'αυτό οι οδηγοί σε πολλές 'προχωρημένες' χώρες (ΗΠΑ για παράδειγμα) να είναι τόσο ευγενικοί. Ποτέ δεν ξέρεις αν ο 16χρονος με την αγγελική φάτσα θα κουβαλάει ένα αυτόματο και θα σε θερίσει επειδή δεν του παρασώρησες προτεραιότητα...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Λοιπόν, καλημέρα σας. Να σας πω τι μου συνέβει πριν από 4 μέρες να σας φύγει το καφάσι.Είμαι σταματημένος στις 10:30 περίπου στην 3ης Σεπτεμβρίου στο φανάρι με την Βασ. Γεωργίου πηγαίνοντας προς παραλία. Για όσους δεν γνωρίζουν τη Θεσσαλονίκη, η Βασ. Γεωργίου είναι η συνέχεια της Βασ. Όλγας και ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης (και αυτήν την ώρα μονίμως μποτιλιαρισμένος). Η 3ης Σεπτεμβρίου πάλι απλά ένας κάθετος χωρίς πολύ κίνηση συνήθως, όπως και εκείνη τη στιγμή.
Ανάβει πράσινο, αλλά ο ταρίφας μπροστά μου καθυστερεί λίγο γιατί μάλωνε με πεζό τον οποίο παρατρίχα να πατήσει. Κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται τις κόρνες και φεύγει, μόλις έχει ανάψει το κόκκινο. Όμως η Βασ. Γεωργίου (βγ) είναι τίγκα και τα αυτοκίνητα δεν κινούνται, άρα δεν μπορεί να περάσει. Εν πάση περιπτώση, χώνεται και περνάει. Όμως, καθώς έχει ήδη ανάψει το κόκκινο, εγώ ΔΕΝ περνάω, όπως και κάθε λογικός άνθρωπος.
Πίσω μου ο μαλ*** του μήνα με BMW σειρά 3 προηγούμενης γενιάς (χρώματος μορντώ, πινακίδες ΝΒΕ 6095) κορνάρει και φωνάζει (το φανάρι κόκκινο πάντα). Εγώ έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι και του δείχνω το φανάρι που είναι κόκκινο (έχει ανάψει και το πράσινο για τους πεζούς...). Ο τύπος τίποτα... συνεχίζει ακάθεκτος. Εγώ προφανώς τον αγνοώ σκεπτόμενος ότι αν ασχολούμαι 5 λεπτά με κάθε μαλ*** που συναντώ, δεν θα μου μένει χρόνος για τίποτε άλλο. Τότε νιώθω ένα ελαφρύ τράνταγμα!!!! Ο εν λόγω μαλ*** με την μπέμπα με είχε ακουμπήσει και τον ένιωθα να με σπρώχνει!!!! Καταλαβαίνεται πως ήμουν. Ιδίως γιατί το αμάξι είναι 1 μήνα...Κατεβαίνω και αντικρύζω έναν τύπο ορυώμενο να φωνάζει και να με βρίζει, λέγοντας ότι έπρεπε να περάσω με κόκκινο. Εγώ στην αρχή πήγα να το παίξω ευγενικός, αλλά άρχισα κι εγω το βρίσιμο. Για να μην γράψω όλη την κουβέντα και μας κόψουν οι 'κανονιστές' θα πω μόνο την κορυφαία ατάκα του: 'Θα σε σπρώχνω μέχρι να περάσεις'
Κάποια στιγμή άναψε πράσινο κι επειδή δεν φταίνε οι άλλοι να καθυστερούν χωρίς λόγο αν ο άλλος είναι μαλ**** προχώρησα, πέρασα τον δρόμο (την βγ) και απέναντι που είδα ένα κενό σταμάτησα, αλλά ο μαλ*** που να σταματήσει...Ξέρω, κανονικά θα έπρεπε να τραβήξω το χειρόφρενο και να μην πάω πουθενά, αλλά, είπαμε, οι άλλοι δεν φταίνε αν ο τύπος είναι μαλ****
Ευτυχώς που το Peugeot μου έπαθε ένα γδαρσιματάκι τόσο μικρό, που πρέπει να σκύψεις για να το δεις και να ξέρεις ότι κάτι υπάρχει.
Με τα σχετικά τηλ. στην ασφάλειά μου βρήκαμε τον τύπο, αλλά προφανώς δεν είμαι τόσο αφελής που να περιμένω κάτι... Αν όμως είχα νομική κάλυψη από την ασφαλιστική θα τον πήγαινα δικαστήριο. Όχι για την ζημιά (που ούτως ή άλλως δεν φαίνεται), αλλά για να πληρώσει δικηγόρους για την μαλ**** που τον δέρνει...
Εννοείται πως αν κάτι τέτοιο είχε γίνει κατά λάθος και ο τύπος αναγνώριζε το λάθος του, ζητώντας συγνώμη, ούτε που θα το θυμόμουν πια... αλλά με τέτοια συμπεριφορά. Του ασφαλιστή (που έχει ακούσει, πράγματα και θάυματα) του πέσαν τα μαλλιά!!!!Πλέον γελάω με το συμβάν (εκείνη την ώρα έτρεμα από τα νεύρα μου), αλλά δεν ξέρω πως θα αντιδράσω αν τον δω μπροστά μου.
Τι κρίμα όμως να μην έχω αμάξι με μεταλλικούς προφυλακτήρες (π.χ. τον αυθεντικό σκαραβαίο). Εκείνη τη στιγμή λίγο μπροστά και μετά με φόρα όπισθεν. Κι αν θέλει ας καλέσει την τροχαία.
Λοιπόν, μίλησα με τον ασφαλιστή. Τον βρήκε φυσικά μέσα σε ελάχιστα λεπτά και μίλησε με τον δικό του ασφαλιστή (που είναι φίλοι). Είπε ότι θα επικοινωνήσει μαζί του και θα του κάνει κάποιες συστάσεις. Και από τον τρόπο που θα αντιδράσει μπορεί και να του κόψει το συμβόλαιο (αν πάει να πουλήσει κι εκεί μαγκιά). Προφανώς (και αυτυχώς) κανένας λογικός άνθρωπος δεν θέλει να έχει ασφαλισμένους τέτοιους οδηγούς... Ελπίζω να τον συνετίσει τουλάχιστον...
-
Σημερα το πρωι στη Θεσνικη βρεχει. Σε δρομο 2 λωριδων ανα κατευθυνση με νησιδα στη μεση (Αγ. Δημητριου) και ενω ξερουμε ολοι πως ειναι οι βρεγμενοι Ελ(εεινοι)ληνικοι δρομοι με εχει κολλημενο μια βιαστικη με Golf και φυσικα με περναει μολις βρισκει χωρο ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ πανω σε μικρη καμπη με καμια 90 (εγω ημουν περιπου με 60-70). Περιττο να πουμε τι θα γινοταν αν για οποιοδηποτε λογο χρειαζοταν να πατησει φρενο, καθως ειναι και κατηφορικο το κομματι.
Το επιστεγασμα; Αφου με περναει βλεπω στο πισω καθισμα παιδακι περιπου 10 χρονων να εχει κολλημενο το κεφαλι του στο παραθυρο, φυσικα 'λυμενο' και στον αερα. Και το παιδακι τι σου φταιει μωρη βλαμενη; Τετοιοι ανθρωποι γινονται και γονεις. Και εν τελει που εφτασε; 1 μετρο πιο μπροστα απο εμενα στο επομενο φαναρι
-
Ο χρήστης cadm8 έγραψε:
Το επιστεγασμα; Αφου με περναει βλεπω στο πισω καθισμα παιδακι περιπου 10 χρονων να εχει κολλημενο το κεφαλι του στο παραθυρο, φυσικα 'λυμενο' και στον αερα. Και το παιδακι τι σου φταιει μωρη βλαμενη; Τετοιοι ανθρωποι γινονται και γονεις. Και εν τελει που εφτασε; 1 μετρο πιο μπροστα απο εμενα στο επομενο φαναρι
το αστειο ειναι οτι δεν βλεπεις συχνα παιδια στα μπροστα καθισματα.
ολοι (ή οι περισσοτεροι) εφαρμοζουν το 'τα παιδια στο πισω καθισμα' ασχετως αν ειναι στον αερα και με το πρωτο δυνατο φρεναρισμα κολλησουν στο μπροστα τζαμι. -
Εχει δει κανεις μπατσο να σταματαει αυτοκινητο και να δινει κληση σε οδηγο επειδη εχει παιδι μεσα χωρις να εχει το παιδικο καθισμα (η να το εχει και να μην το χρησιμοποιει)?
Επισης, στους 4Τ ηταν που εκαναν τεστ 6 καθισματα της αγορας )ΟΛΑ με εγκριση τυπου παρακαλω), τα 2 τα εβγαλαν αχρηστα και το 3ο αρκετα κακο?
-
Χθεσινό περιστατικό.
Στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και με 120 χ.α.ω., οδηγός και συνοδηγός παμπάλαιου αυτοκινήτου και προχωρημένης ηλικίας κινούμενοι στη μεσαία λωρίδα, βρίζουν και προσπαθούν να κλείσουν (!) SUV με τριαντάριδες που κινείται στη δεξιά λωρίδα.
Όταν εννοώ να κλείσουν, εννοώ να πέφτουν κανονικότατα πάνω του για να τον υποχρεώσουν να σταματατήσει για να 'τα πουν ένα χεράκι'. Στη φάση συμμετέχει και η συνοδηγός του αυτοκινήτου, με χειρονομίες και φαντάζομαι τα ανάλογα γαλλικά. Όλα αυτά με 120 χ.α.ω. και τα μυαλά στα κάγκελα .
Φυσικά αποχώρησα διακριτικά από αριστερά, κάνοντας πρώτα το σταυρό μου
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εχει δει κανεις μπατσο να σταματαει αυτοκινητο και να δινει κληση σε οδηγο επειδη εχει παιδι μεσα χωρις να εχει το παιδικο καθισμα (η να το εχει και να μην το χρησιμοποιει)?Επισης, στους 4Τ ηταν που εκαναν τεστ 6 καθισματα της αγορας )ΟΛΑ με εγκριση τυπου παρακαλω), τα 2 τα εβγαλαν αχρηστα και το 3ο αρκετα κακο?
ας είναι κι έτσι...καλύτερα δεμένα τα παιδάκια και σε 'κακό' κάθισμα, παρά λυμένα χύμα.
θυμήθηκα τις προάλλες δύο ΚΟΤΕΣ μ' ένα σουζούκι ίγκνις στην Φιλολάου με έξι (6(VI)!!!!!) παιδάκια να βρίσκονται μεταξύ πίσω καθίσματος και πορτ μπαγκάζ, χοροπηδώντας και κάνοντας λες και ήταν σε παιδική χαρά. Εκτός του ότι είναι επικίνδυνο για τα παιδάκια σε περίπτωση ατυχήματος, είναι δυνατόν να οδηγήσεις με 6 μπαστ..... να χοροπηδάνε πίσω σου? Επειδή τα παίρνω πολύ άσχημα με τέτοια θεάματα, έκανα το λάθος και της την είπα, ευγενικά όμως. Η ΚΟΤΑ μόνο που δε με έβρισε.....της ευχήθηκα λοιπόν καλό θάνατο και σ΄αυτήν και στα παιδάκια. έλεος!!!!!!!
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
[.......................θυμήθηκα τις προάλλες δύο ΚΟΤΕΣ μ' ένα σουζούκι ίγκνις στην Φιλολάου με έξι (6(VI)!!!!!) παιδάκια να βρίσκονται μεταξύ πίσω καθίσματος και πορτ μπαγκάζ, χοροπηδώντας και κάνοντας λες και ήταν σε παιδική χαρά. Εκτός του ότι είναι επικίνδυνο για τα παιδάκια σε περίπτωση ατυχήματος, είναι δυνατόν να οδηγήσεις με 6 μπαστ..... να χοροπηδάνε πίσω σου? Επειδή τα παίρνω πολύ άσχημα με τέτοια θεάματα, έκανα το λάθος και της την είπα, ευγενικά όμως. Η ΚΟΤΑ μόνο που δε με έβρισε.....της ευχήθηκα λοιπόν καλό θάνατο και σ΄αυτήν και στα παιδάκια. έλεος!!!!!!!Σπύρος
σταματαω σε φαναρι με την μοτο και βλεπω διπλα μου κυρια στην θεση του συνοδηγου χωρις ζωνη και με μωρο στην αγκαλια!!!!!!!!
χαμογελωντας ευγενικα της λεω...... '' κυρια μου βλεπω οτι εχετε πολυ ωραιο.....αεροσακο για την προστασια σας''........εκεινη με κυτταζει με το ηλιθιο βλεμα της αγελαδας και χαμογελαει αμηχανα!!!!!!!!
αλλη φορα που ειμαι στο αυτοκινητο χειμωνα με πολυ κρυο βλεπω στην λ.βουλιαγμενης παπι με οδηγο ο οποιος με το ενα χερι κραταγε το τιμονι και με το αλλο μωρο κατω του ετους στην αγκαλια του!!!!
ουδεν σχολιο!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
αλλη φορα που ειμαι στο αυτοκινητο χειμωνα με πολυ κρυο βλεπω στην λ.βουλιαγμενης παπι με οδηγο ο οποιος με το ενα χερι κραταγε το τιμονι και με το αλλο μωρο κατω του ετους στην αγκαλια του!!!!
ουδεν σχολιο!!!!!!!!!
...καλά 3κάβαλα και 4κάβαλα παπάκια με όλη την οικογένεια πάνω, είναι σύνηθες φαινόμενο.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
[.......................θυμήθηκα τις προάλλες δύο ΚΟΤΕΣ μ' ένα σουζούκι ίγκνις στην Φιλολάου με έξι (6(VI)!!!!!) παιδάκια να βρίσκονται μεταξύ πίσω καθίσματος και πορτ μπαγκάζ, χοροπηδώντας και κάνοντας λες και ήταν σε παιδική χαρά. Εκτός του ότι είναι επικίνδυνο για τα παιδάκια σε περίπτωση ατυχήματος, είναι δυνατόν να οδηγήσεις με 6 μπαστ..... να χοροπηδάνε πίσω σου? Επειδή τα παίρνω πολύ άσχημα με τέτοια θεάματα, έκανα το λάθος και της την είπα, ευγενικά όμως. Η ΚΟΤΑ μόνο που δε με έβρισε.....της ευχήθηκα λοιπόν καλό θάνατο και σ΄αυτήν και στα παιδάκια. έλεος!!!!!!!
Σπύρος
σταματαω σε φαναρι με την μοτο και βλεπω διπλα μου κυρια στην θεση του συνοδηγου χωρις ζωνη και με μωρο στην αγκαλια!!!!!!!!
χαμογελωντας ευγενικα της λεω...... '' κυρια μου βλεπω οτι εχετε πολυ ωραιο.....αεροσακο για την προστασια σας''........εκεινη με κυτταζει με το ηλιθιο βλεμα της αγελαδας και χαμογελαει αμηχανα!!!!!!!!
ουδεν σχολιο!!!!!!!!!
Και το συγκεκριμμένο αυτοκίνητο πρέπει να είναι και τέρας ασφάλειας. Εχώ δεί σίγουρα τρία τουμπαρισμένα. δυο σε φανοποιείο και ένα σε στενό του Χαλανδρίου.
-
Πριν από ένα χρόνο γύρναγα από κυριακάτικη βόλτα στο Σούνιο από τη Βουλιαγμένης. Είχε στρωτή κίνηση κι εγώ οδηγούσα αρκετά χαλαρά, αλλάζοντας λωρίδες όποτε έβλεπα κάποιο κενό στην κίνηση αρκετά μεγάλο ώστε να αξίζει τον κόπο να το εκμεταλλευθώ. Καμμία σχέση με σφήνες, απλές αλλαγές λωρίδας. Έβλεπα από τους καθρέπτες μου 5-6 αυτοκίνητα πιο πίσω ένα μαύρο Αλμέρα να κάνει το ίδιο.
Μετά από 20 λεπτά που πηγαίναμε έτσι με τον οδηγό του Αλμέρα (σχεδόν ολόκληρη τη Βουλιαγμένης), εκείνος έρχεται δίπλα μου, κατεβάζει το παράθυρο και αρχίζει τις χειρονομίες. Κατεβάζω το δικό μου και τον ακούω έκπληκτος να μου λέει: 'Πώς πας έτσι ρε μ***άκα, με τις σφήνες σου, δεν σκέφτεσαι και μας που έχουμε παιδιά!'. Και ενώ ετοιμαζόμουν να του πω ότι έτσι πήγαινε κι εκείνος, παρατηρώ ότι ούτε εκείνος ούτε η γυναίκα του φορούσε ζώνη και ότι στο πίσω κάθισμα τρία κουτσούβελα έκαναν παιδικό πάρτυ χωρίς να είναι καν δεμένα (παιδικό κάθισμα; πώς είπατε;!)
Θεώρησα λοιπόν εντελώς ανώφελο να του πω ο,τιδήποτε και απλά πάτησα γκάζι και τον άφησα στην ψειδαίσθησή του. Τα παιδιά του λυπήθηκα μόνο...
-
Εγω παντως δεν μπορω να καταλαβω μια συνηθεια που εχουμε εμεις οι Ελληνες. Τι ειναι αυτο το βιτσιο που εχουν ολοι με τα alarm? Εαν δεν κανω λαθος τα φωτα αυτα χρησιμοποιουνται σε περιπτωση που το αυτοκινητο μας εχει παθει καποια βλαβη, οποτε σταματαμε στην ακρη του δρομου και τα αναβουμε. Επισης, μια αλλη περιπτωση που τα χρησιμοποιουμε ειναι οταν πρεπει να φρεναρουμε αποτομα και τα χρησιμοποιουμε για να προειδοποιησουμε αυτον που μας ακολουθει. Εαν υπαρχουν αλλοι λογοι η εαν ειμαι λαθος, πεστε μου. Πολλες φορες οδηγαω σε ενα κεντρικο δρομο σε ωρα αιχμης, (π.χ. Τριτη 7 το απογευμα) και γινεται το ελα να δεις και στις δυο μεριες του δρομου απο χαλασμενα αυτοκινητα !!!!!!!!! Η Ελλαδα πρεπει να ειναι η μονη χωρα στο κοσμο οπου τα αυτοκινητα των πολιτων χαλανε τοσο ευκολα!!!
Η μητερα μου βεβαια, να ναι καλα, κανει ενα πολυ κουφο. Χρησιμοποιει τα alarm ακομα και οταν θελει απλα να στριψει σε μια διασταυρωση !!!
ΗΜΑΡΤΟΝ που λεει και ο Γεωργιου. -
Α, είναι ένα δείγμα της Ελληνικής εφευρετικότητας! Με τα αλάρμ, δημιουργούμε ΠΑΝΤΟΥ και ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ χώρο στάθμευσης!
-
Φαντασου φιλε μου Κωστα να εβαζα μια ψηφοφορια και να ρωτουσα, Που χρησιμοποιουνται τα alarm?
Ειμαι ΠΟΛΥ περιεργος να εβλεπα τα αποτελεσματα. -
Οι πιο πολλοί θα σου έλεγαν αυτό που σου είπα!
-
Και γαμω τα γελια εριξα οταν ειδα στον Πειραια, ενα τυπο πανω σε Harley, με δερματινα, κρανος open face Harley κλπ κλπ (οχι xοντρο και αξυριστο, αλλα πραγματικο Harleα) ο οποιος πανω στο τεποζιτο της FatBoy ειχε ενα κανελλι Pit Bull (θηριο) να εχει αραξει πανω, απλωμενο στο τεποζιτο, με μπαντανα στο λαιμο, και να κοιταει ανεμελο μπροστα την κινηση, οπως κατεβαιναν την Γρ. Λαμπρακη.
-
Και εγω οταν πηρα το διπλωμα και εμαθα οτι τα αλαρμ ειναι μονο για συνθηκες αναγκης και οχι για να παρκαρουμε μου φανηκε περιεργο και στην αρχη προσπαθουσα να μην τα πολυαναβω. Αλλα ελα που στο δρομο υπαρχουν πολλα αστερια που αν αναψεις δεξι φλας για να παρκαρεις θα σε κολλησουν απο πισω γιατι νομιζουν οτι καπου προσπαθεις να στριψεις, μαλλον πανω στο πεζοδρομιο
-
Λοιπον αυτο που θα περιγραψω δεν ξερω εαν ειναι απιθανο, παντως εμενα με εχει εκνευρησει αφανταστα τις τελευταιες 2 μερες.
Χρησιμοποιω παρα πολυ την 'εθνικη οδο' (τα εισαγωγικα ειναι ειρωνικα γιατι μονο εθνικη οδος δεν ειναι) Ηρακλειο - Χερσονησος. Δεν πειραζει εαν δεν σας λεει τιποτα, μονο να σας πω οτι ειναι ο δρομος που εδω και δυο μερες, λογω του συνεδριου των υπουργων της Ε.Ε εδω στη Κρητη, κυριολεκτικα αλωνιζεται απο εκατονταδες κρατικα αυτοκινητα που μεταφερουν αυτους τους ανθρωπους απο και προς το Ξενοδοχειο που διαμενουν.
Ειμαι σιγουρος οτι στην Αθηνα και ισως στη Θεσσαλονικη ειναι συνηθισμενο να βλεπει ο κοσμος τοσα χλιδατα αυτοκινητα να κυκλοφορουν σε καθημερινη βαση. Εδω ομως δεν ειναι ετσι τα πραγματα, και εχω μεινει αφωνος με την απιστευτη χλιδη που βλεπω μπροστα μου. Φυσικα δεν θα μπω στο κοπο να μιλησω για το ποιος πληρωνει ολα αυτα τα πολυτελη αυτοκινητα, τα πιο πολλα απο αυτα εχουν Αθηναικες πινακιδες, αλλα θελω να μιλησω για το χαος που επικρατει στην Εθνικη οδο και στους γυρω απο το ξενοδοχειο δρομους, οταν καποιος απο αυτους τους ανθρωπους χρειαστει να παει καπου. Ειναι απιστευτο, λες και δεν υπαρχουν αλλοι ανθρωποι στο κοσμο, λες και ο κοσμος ολος σταματαει. Ποιοι κανονες κυκλοφοριας και πρασινα αλογα, δεν υπαρχει τιποτα εκεινες τις στιγμες. Ολα σταματανε. Αυτα θα γινονται του χρονου στους Ολυμιακους αγωνες? Ενταξει δεν εχω την απαιτηση να εχει ολος ο κοσμος την ιδια μεταχειρηση αλλα... ΗΜΑΡΤΟΝ ρε παιδια. -
Ρε παιδες εχω παει εχθες Χαλανδρι για καφεδουμπα και καθως γυρναω βλεπω ενα τυπο με ενα suv με σχαρα επανω και ο τυπος ειχε κολησει πανω στη σχαρα πλαστικη αεροτομη (πιθανως δικης του κατασκευης) σε σχημα κατι απο ουρα φαλαινας!΅Ε ρε παιδες το τι γελιο επεσε δε περιγραφεται!!!!
Ουστ ρε γυφτουλα !!!!
-
ρε παιδια, εδω στη μυτιληνη κυκλοφορει ενας τυπος με ενα χρυσαφι Nissan-Datsun Cherry, το οποιο εχει αεροτομη φτιαγμενη απο σιδερα! δεν κανω πλακα, ειναι τυπου Cosworth η οποια αποτελειται απο ενα οριζοντιο σιδερο (κυριως μερος) και 2 μεγαλα υποστηλώματα πάλι απο σίδερο κάθετα. εχει και εξατμιση που κανει θόρυβο, και περναει καθε μερα μπροστα απο τις καφετεριες, μαρσαροντας... Το αμαξι δεν πρεπει να εχει τιποτε αλλο πανω, διοτι χθες που ειχαμε νοικιασει με την παρεα μου ενα ATOS 1.000cc τού τα ριξαμε του γυφτου!!!!!!
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!