-
Καλώς τα κατοστήσαμε τα 'περίεργα' των ελληνικών δρόμων που είναι για...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Καλώς τα κατοστήσαμε τα 'περίεργα' των ελληνικών δρόμων που είναι για...Ηταν σίγουρο Γιώργο!με τόσα που βλέπουμε καθημερινά!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Καλώς τα κατοστήσαμε τα 'περίεργα' των ελληνικών δρόμων που είναι για...
Ηταν σίγουρο Γιώργο!με τόσα που βλέπουμε καθημερινά!!
Δυστυχώς έτσι είναι...
Και πολύ άντεξε διψήφιο μου φαίνεται... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και πως θα γίνει η 'απόσβεση' του τούρμπο και των 2000 κ.εκ.; Με προσπεράσεις στην ευθεία και με κάμποσες λωρίδες ανά κατεύθυνση;
Γίνεσαι εμπαθής. Που το ξέρεις πως o Giorgos εννοεί τέτοια αυτοκίνητα που λες ? (*)
Τέτοια προσπεράσματα έχω δει σπάνια από πολύ γρήγορα αυτοκίνητα, περισσότερα από Saxo-Rallye-PuntoGT και ακόμα περισσότερα από συνηθισμένα αυτοκίνητα, και επίσης (σε δρόμους σαν αυτόν που περιγράφει ο Giorgos) από αγροτικά!
(*) των οποίων, BTW, τις δυνατότητες δε γνωρίζεις, και ίσως -λέω, ίσως- κάτι που εσένα, με το δικό σου αυτοκίνητο, σου φαίνεται αυτοκτονικό, να μην είναι, επειδή εκεί που εσύ θέλεις 200 m για να προσπεράσεις, αυτός να θέλει 100.
Eσύ τώρα τι γίνεσαι...συμπαθής...χμμμ
-
προ 5 λεπτών με ειδοποίησαν πως ένας φίλος είχε ένα σχετικά σοβαρό τροχαίο σε ήρεμη κατα τα άλλα περιοχή της Θεσσαλονίκης..όπου στρίβοντας αμέριμνος στον δρόμο που βρίσκεται το σπίτι του βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο ευγενείς πιτσιρικάδες που θεώρησαν καλό να κόψουν δρόμο κινούμενοι με ταχύτητα ανάποδα σε μονόδρομο
τώρα έχουμε δύο άτομα στο νοσοκομείο με ελαφρά από ότι έμαθα τραύματα και τον συνοδηγό του παραβάτη με χτύπημα στο κεφάλι (δεν φορούσε ζώνη)..όπως επίσης έχουμε και δύο αυτοκίνητα κατεστραμμένα
και επειδή δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που αυτό συμβαίνει..απλά να επαναλάβω πως οι δρόμοι ΔΕΝ είναι λούνα παρκ..λίγο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και πολύ πολύ πολύ σύνεση ειδικά στους νεώτερους...είναι κατάκτησή τους ίσως που οδηγούν από τα 18 όλοι..αλλά καλό είναι αυτό να τους κάνει και πιο συνειδητοποιημένους για το τι έχουν στα χέρια τους
σίγουρα τα παραπάνω δεν είναι από τα παράξενα των ελληνικών δρόμων...επειδή το έχουμε συνηθήσει..και ίσως εκεί να είναι το λάθος μας..να θεωρούμε την καθημερινή μας μετακίνηση ως μια εύλογη συμμετοχή σε έναν ακύρηκτο πόλεμο
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
προ 5 λεπτών με ειδοποίησαν πως ένας φίλος είχε ένα σχετικά σοβαρό τροχαίο σε ήρεμη κατα τα άλλα περιοχή της Θεσσαλονίκης..όπου στρίβοντας αμέριμνος στον δρόμο που βρίσκεται το σπίτι του βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο ευγενείς πιτσιρικάδες που θεώρησαν καλό να κόψουν δρόμο κινούμενοι με ταχύτητα ανάποδα σε μονόδρομοτώρα έχουμε δύο άτομα στο νοσοκομείο με ελαφρά από ότι έμαθα τραύματα και τον συνοδηγό του παραβάτη με χτύπημα στο κεφάλι (δεν φορούσε ζώνη)..όπως επίσης έχουμε και δύο αυτοκίνητα κατεστραμμένα
και επειδή δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που αυτό συμβαίνει..απλά να επαναλάβω πως οι δρόμοι ΔΕΝ είναι λούνα παρκ..λίγο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και πολύ πολύ πολύ σύνεση ειδικά στους νεώτερους...είναι κατάκτησή τους ίσως που οδηγούν από τα 18 όλοι..αλλά καλό είναι αυτό να τους κάνει και πιο συνειδητοποιημένους για το τι έχουν στα χέρια τους
σίγουρα τα παραπάνω δεν είναι από τα παράξενα των ελληνικών δρόμων...επειδή το έχουμε συνηθήσει..και ίσως εκεί να είναι το λάθος μας..να θεωρούμε την καθημερινή μας μετακίνηση ως μια εύλογη συμμετοχή σε έναν ακύρηκτο πόλεμο
πίκρα...τι να πεις
Σπύρος
-
Στο δακτυλίδι Αττική οδός - Κηφισίας στέκομαι σε φανάρι στην δεξιά λωρίδα, γιατί στην επόμενη έξοδο προς Κηφισίας στρίβω (υπάρχει όμως και μία έξοδο νωρίτερα στα 5 μέτρα μόλις).
Ανάβει πράσινο και από αριστερά μου ξεχύνεται αυτοκίνητο που περνά ξυστά από μπροστά μου, χωρίς φυσικά φλας και βγαίνει στα δεξιά προς την πρώτη έξοδο και μάλιστα μου πετάει και κάποιες βρισιές (γυναίκα), θεωρώντας ίσως ότι την έκλεισα;
Εκεί που συνέρχομαι από το πρώτο και ετοιμάζομαι να επιταχύνω, να και δεύτερη γυναίκα οδηγός, προερχόμενη πάντα από αριστερά μου, πάντα χωρίς φλας, να περνά και πάλι ξυστά από μπροστά και με κίνδυνο πλέον να φύγει πάνω στο τσιμεντένιο τοίχο.
Άμα καταφέρουμε να τρακάρουμε πάνω στο δακτυλίδι με 4 λωρίδες κυκλοφορίας και φανάρια είμαστε για πολλές κλωτσιές μου φαίνεται. Τι να πεις.
-
θυμάμαι πιο μικρός, είδα από τα Goody's έναν ανόητο που του έφυγε το αυτοκίνητο με τετ-α-κε στην ευθεία της Κηφισίας εκεί, μαζεύοντας μάλιστα και μια πινακίδα από το πλάι. Ε εντάξει, ξαναμπήκε στο δρόμο και έφυγε [τυχερός] αγρατζούνιστος από κίνηση μετά τέτοιας βλακείας. Τα ίδια επανέλαβε και φίλος μου στο ίδιο σημείο την επόμενη εβδομάδα, όντας οδηγός με 1 μήνα δίπλωμα...
blakeia ellhna TM. Πατενταρισμένη σε όλη την υφήλιο... ... στο σημερινό δαχτυλίδι θα κολλήσουμε;
-
Σημερα εκανα μια βλακεια... βγηκα απο την αττικη οδο και μετα απο μια χαζη κινηση που εκανα, βρεθηκα να μπαινω στην εισοδο της ΑΟ του ιδιου κομβου που πριν βγηκα! δηλαδη εκανα μια τρυπα στο νερο!
Τελος παντων αφου με εβριζα μεχρι το 'ταμειο' ειπα στην κοπελα οτι εκανα λαθος που μπηκα παλι, και ρωτησα αν ειναι δυνατον να κανω πισω και να βγω με καπιον τροπο ανωδυνα και πρωτιστος ΝΟΜΙΜΑ, (ηταν μεσα και ενας τυπος μαλλον υπευθηνος των διοδιων) ενω η κοπελα λοιπων μου εξηγουσε οτι δυστιχως θα επρεπε να πληρωσω και αλλα 2 ευρω και οτι επρεπε να εβγαινα στην επομενη εξοδο, ακουω τον τυπα και μου λεει 'φυσικα αν θελετε κυριε, και με δικη σας ευθυνη, μπορειτε να πατε ΑΝΑΠΟΔΑ και να ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΤΕ' (δεν εκανε πλακα δυστηχως) εγω του ειπα 'αν σκοτωσω κανεναν, κερδιζω ισοβια ελευθερη διαβαση απο την ΑΟ; αν οχι, δεν αξιζει! και εφυγα κλαιγοντας τα 2 ευρουδακια μου!
αυτο το ποστ ειναι αφιερομενο στους συνφορουμιτες που εχουν αναφερει ατομα να κινουνται αναποδα στην αττικη οδο και αλλα συναφη σχετικα με τον πιο -ομολογουμενως- πιο συνχρονο αλλα με λαθος νοοτροπια της ελλαδος.
-
πριν λίγο καιρό ήμουν στην εθνική Αθήνα-θεσσαλονίκη και ενω πήγαινα με 120 χλμ με προσπερνάει μια κοπέλα με ενα ibiza η οποια με το δεξί χέρι κρατούσε το τιμόνι και με το αριστερο......ενα μωρο!!!!!!
-
Χθες το απόγευμα γύρω στις 7 φέρελπις νέος με Golf I cabrio και αγέρωχο βλέμμα κάνει απανωτές σφήνες, ιδιαίτερα σφικτές στην κατηφόρα από Δαφνί προς Σκαραμαγκά. Όλά καλά και συνηθισμένα ως εδώ, μόνο που το εμπρός μέρος του Golf πατούσε στο δρόμο τουλάχιστον 5 εκατοστά πιο αριστερά από το πίσω, ενώ ήταν εμφανέστατο ότι ο κάθε τροχός του αυτοκινήτου είχε τις δικές του ανεξάρτητες ρυθμίσεις... Απορία μου: δεν καταλάβαινε ο νιός την... 'καβουρότροπη' κίνηση του αυτοκινήτου;
-
Καλημέρα και ακούστε να γελάσετε και να κλάψετε
1η περίπτωση (για κλάματα)
Πηγαίνοντας προχτές πρός Λούτσα και μετά τα Σπάτα είμαι πίσω απο ένα ανοιχτό φορτηγάκι με καρότσα Έχει κίνηση και παμε ουρά αλλά με 60-70 χιλιόμετρα. Μετά απο λίγο σε μια στροφή κάτι δεν μου πάει καλά με το φορτηγάκι. Αρχίζω να το προσέχω αλλά μου πήρε κάνα δεκάλεπτο να πιστέψω αυτό που έβλεπαν τα μάτια μου. Ο μπροστινός άξονας έχει μια απόκλιση προς τα αριστερά σε σχέση με τον πίσω, χωρίς υπερβολή καμμία 15 πόντους!!! Στίς ευθείες έβλεπα το μπροστά αριστερό λάστιχο να πατάει διαχωριστική και το πίσω να είναι όπως είπα 15 πόντους μέσα απο αυτή.
2η περίπτωση (για γέλια)
Όλοι έχουμε δεί τα διάφορα λιλιά, αεροτομές, φωτάκια που βάζουν διάφοροι στα αμάξια τους. Το ωραιότερο δείγμα όμως απωθημένου που έχω δεί τώρα τελευταία είναι τύπος με Fiat Stilo που τον έχω πετύχει δύο φορές στο Κηφισό που έχει βγάλει τα σήματα της Fiat μπρος πίσω και έχει βάλει την τρίαινα της Maserati! Εκτός αν πρόκειται για πρωτότυπο σε δοκιμή
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και πως θα γίνει η 'απόσβεση' του τούρμπο και των 2000 κ.εκ.; Με προσπεράσεις στην ευθεία και με κάμποσες λωρίδες ανά κατεύθυνση;
Γίνεσαι εμπαθής. Που το ξέρεις πως o Giorgos εννοεί τέτοια αυτοκίνητα που λες ? (*)
Τέτοια προσπεράσματα έχω δει σπάνια από πολύ γρήγορα αυτοκίνητα, περισσότερα από Saxo-Rallye-PuntoGT και ακόμα περισσότερα από συνηθισμένα αυτοκίνητα, και επίσης (σε δρόμους σαν αυτόν που περιγράφει ο Giorgos) από αγροτικά!
(*) των οποίων, BTW, τις δυνατότητες δε γνωρίζεις, και ίσως -λέω, ίσως- κάτι που εσένα, με το δικό σου αυτοκίνητο, σου φαίνεται αυτοκτονικό, να μην είναι, επειδή εκεί που εσύ θέλεις 200 m για να προσπεράσεις, αυτός να θέλει 100.
Eσύ τώρα τι γίνεσαι...συμπαθής...χμμμ
Παραθέτω το σχετικό σχόλιο του Giorgos που ανέφερε το γεγονός (τα bold δικά μου, εμπίπτουν στην κατηγορία που έλεγα):
Επειδή από ένα σημείο και μετά το σκηνικό είχε αρχίσει να έχει πολλή πλάκα αρχίσαμε να μαζεύουμε στοιχεία. Αυτοκτονικές προσπεράσεις είδα από: Audi Allroad, Seat Leon 1.4 (αν κρίνω από το χρόνο που του πήρε δύσκολο να ήταν 1.6), 3 ντόπια αγροτικά, Vitara κοντό (σε αυτό υπάρχει και απίστευτη φωτογραφία), Peugeot 306 χαμηλωμένο σαν ερπετό και ένα Rallye
Εχασες όμως το 'point': το οποίο ήταν πως ΙΜΗΟ τις περισσότερες τέτοιες παραβάσεις δεν τις κάνουν 'γρήγορα' αυτοκίνητα αλλά 'υπεράνω υποψίας' αυτοκίνητα (εεε, οδηγοί εννοώ τα κακόμοιρα τα αυτοκίνητα ό,τι τους πουν κάνουν ). Ιδίως το σχόλιο για τα αγροτικά επιβεβαιώνει αυτό που έλεγα. Συνεπώς δεν είμαι εμπαθής (BTW, δεν είναι το αντίθετο του 'συμπαθής' ), απλά λέω αυτό που βλέπω (το ίδιο έκανε και ο Giorgos), ενώ το αρχικό σχόλιο του manosk είχε (όπως έμμεσα παραδέχθηκε και ο ίδιος) κάποια εμπάθεια εναντίον των γρήγορων αυτοκινήτων (διότι παρέβλεψε τα (περισσότερα) αγροτικά, τα Vitara και τα Leon και στάθηκε στα 2000cc Turbo), τα οποία, αν πρόσεξες, παρακάτω στη δημοσίευσή μου υπερασπίστηκα...
Καλύτερα τώρα ?
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
2η περίπτωση (για γέλια)
Όλοι έχουμε δεί τα διάφορα λιλιά, αεροτομές, φωτάκια που βάζουν διάφοροι στα αμάξια τους. Το ωραιότερο δείγμα όμως απωθημένου που έχω δεί τώρα τελευταία είναι τύπος με Fiat Stilo που τον έχω πετύχει δύο φορές στο Κηφισό που έχει βγάλει τα σήματα της Fiat μπρος πίσω και έχει βάλει την τρίαινα της Maserati! Εκτός αν πρόκειται για πρωτότυπο σε δοκιμή
Ανήκουν τουλάχιστον στο ίδιο group Αφού το κάνουν οι εταιρείες -να βάζουν άλλα σήματα στα αυτοκίνητα- εμείς γιατί όχι;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
απλά λέω αυτό που βλέπω
Κι εγώ.
.... ενώ το αρχικό σχόλιο του manosk είχε (όπως έμμεσα παραδέχθηκε και ο ίδιος) κάποια εμπάθεια εναντίον των γρήγορων αυτοκινήτων....
Εναντίον (ορισμένων εννοείται) οδηγών τους, όχι των αυτοκινήτων.
-
Οπως και ο TakisB και ο beachbum είδα κι εγω Nissan Sunny 1.6 να πηγαίνει...καβουροειδώς!!
Δεν μπορεί να το καταλαβαίνουν ρε παιδιά!Για αυτούς είναι απολύτως νορμάλ να πηγαίνει το αμάξι έτσι!Μπορεί μάλιστα να θεωρούν οτι παίρνει καλύτερα τις δεξιές απο τις αριστερές στροφές!!
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
πριν λίγο καιρό ήμουν στην εθνική Αθήνα-θεσσαλονίκη και ενω πήγαινα με 120 χλμ με προσπερνάει μια κοπέλα με ενα ibiza η οποια με το δεξί χέρι κρατούσε το τιμόνι και με το αριστερο......ενα μωρο!!!!!!δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι ότι τα παιδιά παίρνουν παράδειγμα για όλα (=και για τον τρόπο οδήγησης) από τους γονείς τους... άλλος ένας μικρός χάρος γεννιέται...
Σπύρος
-
Αρχίζω να πιστεύω ότι πολλά στραβά των δρόμων μας οφείλονται όχι τόσο στην ανικανότητα ή τον παλιοχαρακτήρα των οδηγών, αλλά στην ελλειπή εκπαίδευση και ενημέρωσή τους.
Εχθές ήμουν συνοδηγός στον δρόμο Βάρκιζα-Σούνιο και ο οδηγός πήγαινε με 80 στην αριστερή λωρίδα. Αισθανόμενος άβολα ως συνοδηγός, κοίταζα από το αριστερό καθρεπτάκι τι γίνεται δίπλα και πίσω. Είδα ένα astra να είναι κολλημένο πίσω μας και είπα στον οδηγό να κάνει αριστερά. Εκείνος είπε 'Γιατί; Αφού είμαι στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο και αυτός δεν δικαιούται να πάει γρηγορότερα, άρα γιατί να περάσει;'.
Του εξήγησα (αφού έκανε με γκρίνιες αριστερά), ότι δεν είναι θέμα τρόπων ή ευγένειας, είναι υποχρεωμένος (1) να πηγαίνει στη δεξιά λωρίδα, (2) να αφήνει τον κόσμο να τον περνάει, (3) ότι η προσπέραση από δεξιά ούτως ή άλλως απαγορεύεται ή έστω δεν συνίσταται όταν ο δρόμος έχει μόνο 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση. Ήταν η πρώτη φορά που άκουσε αυτά τα απλά πράγματα, τα οποία ίσως τα είχε διαβάσει πριν χρόνια στα 'σήματα', αλλά που να τα θυμάται αφού κανείς δεν του τα επανέλαβε;
Επειδή όντως είναι αδύνατον να μεταβάλλεται ο χαρακτήρας των ανθρώπων μόλις καθήσουν στο τιμόνι και επειδή οι (υποτιθέμενοι) αγενείς στον δρόμο είναι σαφώς περισσότεροι απ'όσους συναντάμε στις υπόλοιπες κοινωνικές δραστηριότητες, ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν να τυπωθούν μερικά φυλλάδια με τους βασικούς υποχρεωτικούς κανόνες συμπεριφοράς και κυκλοφορικής αγωγής και να μοιράζονται σε διόδια, δημόσιες υπηρεσίες, ΚΕΠ, συνημμένα σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ κλπ.Edit: σκόρδο-κρεμμύδι, κοίταζα από το ΔΕΞΙΟ καθρεπτάκι και ο οδηγός έκανε ΔΕΞΙΑ.
-
Σημερινό συμβάν, που με παραξένεψε: Σε δρόμο με πολύ μεγάλη ευθεία (για τους γνωρίζοντες, Πύργος - Κατάκολο, μόλις πριν το Κατάκολο), φορτηγάκι 'αγροτικό', φορτωμένο με σανίδες, καδρόνια κλπ οικοδομική ξυλεία μέχρι τα ουράνια, είχε τρείς σίγουρα αλλοδαπούς εργάτες καθισμένους πάνω στα άδετα ξύλα, ενώ οι εμπρός τροχοί μόλις που πατούσαν στο δρόμο (αφού η ξυλεία προεξείχε δυο μέτρα από πίσω).
Ποιο είναι το παράξενο? ότι η τροχαία δεν ασχολήθηκε με την 'υπερβολική' μου ταχύτητα των 100 χιλιομέτρων όπως παλαιότερα, αλλά σταμάτησε το φορτηγάκι. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σημερινό συμβάν, που με παραξένεψε: Σε δρόμο με πολύ μεγάλη ευθεία (για τους γνωρίζοντες, Πύργος - Κατάκολο, μόλις πριν το Κατάκολο), φορτηγάκι 'αγροτικό', φορτωμένο με σανίδες, καδρόνια κλπ οικοδομική ξυλεία μέχρι τα ουράνια, είχε τρείς σίγουρα αλλοδαπούς εργάτες καθισμένους πάνω στα άδετα ξύλα, ενώ οι εμπρός τροχοί μόλις που πατούσαν στο δρόμο (αφού η ξυλεία προεξείχε δυο μέτρα από πίσω).
Ποιο είναι το παράξενο? ότι η τροχαία δεν ασχολήθηκε με την 'υπερβολική' μου ταχύτητα των 100 χιλιομέτρων όπως παλαιότερα, αλλά σταμάτησε το φορτηγάκι.Μήπως πήγαινε σε κανα αυθαίρετο?
Πόσα είπαμε ότι έχει εκει κάτω?
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!