-
Μη νομίσεις βέβαια οτι θα βρεις στο Ηράκλειο τιμές επιπέδου e-shop...
-
Ναμαι και γω..
Ψαχνω καταλληλο λαδι για το cz3 μου για το service των 10000 χλμ.(πρωτη αλλαγη στα 2000 χλμ με shell helix ultra 5-40) και ακουω προτασεις..το λαδι θα αλλαζει καθε 7.500-10.000χλμ(το παααααρα πολυ)
Εχω ξεχωρισει αυτα : https://www.amsoil.com/storefront/tro.aspx
https://www.amsoil.com/storefront/atm.aspx
και το 300V COMPETITION..
Eιναι καταλληλα?
οποιαδηποτε προταση δεκτη ανεξαρτητως κοστους! -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μη νομίσεις βέβαια οτι θα βρεις στο Ηράκλειο τιμές επιπέδου e-shop...Αν δεν βρω, θα κάνω μαζική παραγγελία από Αθήνα. Αλλά πόσο πιο ακριβό να είναι; Δηλαδή, αντί για 11, να κάνει 12
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
οποιαδηποτε προταση δεκτη
Τα 50άρια είναι βαριά για το 1.3άρι σου. Το 10W30 πιθανότατα είναι καλή επιλογή αν και εγώ θα συνέχιζα να χρησιμοποιώ τα shell. ,δηλ. κάτι σε 5W40.
Από motul θα έβαζα 3 λίτρα 300V Power Racing 5W-30 και το υπόλοιπο 1.2 10W40 chrono. -
Τί ακριβώς θα πετύχαινες με αυτή την ανάμειξη και τί σε έκανε να διαλέξεις αυτές ακριβώς τις αναλογίες?
Γιατί π.χ. όχι 2 λίτρα από το ένα και 2.2 από το άλλο?(παρεπιπτόντως, πολλά δεν είναι τα 4.2 λίτρα για 4κύλινδρο 1300άρι? )
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μη νομίσεις βέβαια οτι θα βρεις στο Ηράκλειο τιμές επιπέδου e-shop...Μια χαρά τιμές έχουν τα λάδια στο Ηράκλειο, αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις.
Ο Νάσος βέβαια ψάχνει κάτι πολύ εξειδικευμένο (Motul Ford-specific) οπότε λογικό είναι να μην το βρίσκει.
-
Δεν ξέρω αν είναι σωστή μια πρόσμιξη ή όχι! Η υπηρεσία που διαθέτουμε για φασματοσκοπικό έλεγχο και επαναπιστοποίηση ελαιολιπαντικών μας έχει απαγορεύσει τέτοιες επιλογές.
-
Να ρωτησω κατι?Για κρυα κλιματα ειναι καλο το 5 -40?Εχω μπερδευτει με τις προδιαγραφες λιγακι...
-
Αγαπητέ Κώστα το «κρύα κλίματα» είναι κάπως γενικό δεν νομίζεις. Αναφέρεσαι σε ορεινή βόρειο Ελλάδα; Σε Ξένο βόρειο κράτος (αλήθεια εκεί δεν έχει αυτές τις μέρες 40 βαθμούς Κελσίου; ).
-
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Τί ακριβώς θα πετύχαινες με αυτή την ανάμειξηΤο συγκεκριμένο 5W30 είναι σχετικά βαρύ 30άρι με εξαιρετική σταθερότητα και αντοχή φιλμ σε υψηλές θερμοκρασίες , στα επίπεδα ενός πολιτικού 5W40. Προσθέτω και λίγο 10W40 για επιπλέον προστασία στη ζέστη του καλοκαιριού και τυχόν αναβασμένα επίπεδα άκαυστης βενζίνης.
Η motul λέει οτι μπορείς να κάνεις όσους συνδυασμούς θέλεις αφού μιλάμε για την ίδια σειρά της ίδιας εταιρείας δηλαδή ίδια πρώτη ύλη και πρόσθετα. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αγαπητέ Κώστα το «κρύα κλίματα» είναι κάπως γενικό δεν νομίζεις. Αναφέρεσαι σε ορεινή βόρειο Ελλάδα; Σε Ξένο βόρειο κράτος (αλήθεια εκεί δεν έχει αυτές τις μέρες 40 βαθμούς Κελσίου; ).Στο εξωτερικο αναφερομαι...Περυσι το χειμωνα εφτασε μεχρι -15...Για αυτο ρωταω.Μη γινει παγοθηκη το καρτερ...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αγαπητέ Κώστα το «κρύα κλίματα» είναι κάπως γενικό δεν νομίζεις. Αναφέρεσαι σε ορεινή βόρειο Ελλάδα; Σε Ξένο βόρειο κράτος (αλήθεια εκεί δεν έχει αυτές τις μέρες 40 βαθμούς Κελσίου; ).
Στο εξωτερικο αναφερομαι...Περυσι το χειμωνα εφτασε μεχρι -15...Για αυτο ρωταω.Μη γινει παγοθηκη το καρτερ...
Με 5W είσαι μια χαρά. 0W μόνον αν το απαιτεί ο κατασκευαστής (π.χ. VAG 1,8 20V - T) ή αν μιλάμε για εκκινήσεις στους -30 βαθμούς.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Ναμαι και γω..
Ψαχνω καταλληλο λαδι για το cz3 μου για το service των 10000 χλμ.(πρωτη αλλαγη στα 2000 χλμ με shell helix ultra 5-40) και ακουω προτασεις..το λαδι θα αλλαζει καθε 7.500-10.000χλμ(το παααααρα πολυ)
Εχω ξεχωρισει αυτα : https://www.amsoil.com/storefront/tro.aspx
https://www.amsoil.com/storefront/atm.aspx
και το 300V COMPETITION..
Eιναι καταλληλα?
οποιαδηποτε προταση δεκτη ανεξαρτητως κοστους!Η Mitsubishi για την Ελλάδα προτείνει 40άρι. Η αντιπροσωπεία προωθεί τα SHELL και το Helix Ultra 5W40 είναι πολύ καλό Group III και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας το.
50άρι μην βάζεις, δεν προβλέπεται αν δεν ανοίξουν οι ανοχές σου με την φθορά του κινητήρα στον χρόνο και στην χρήση (200000χλμ και βάλε άλλο τόσο αν προσέχεις τις αλλαγές του λιπαντικού σου).
Το 30άρι εάν είναι Group IV/V είναι μία χαρά αλλά εδώ μπορεί να βρεις διαφωνία από την αντιπροσωπεία, ρώτα τους.Για καλύτερα του Helix Ultra (που είναι ήδη πολύ καλό και υπερεπαρκές για σένα) θα πας αναγκαστικά στην κατηγορία Group IV/V. Αντί για τα AMSOIL που ξεχώρισες θα αντιπροτείνω της ίδιας εταιρίας τα 40άρια:
http://www.amsoil.com/StoreFront/afl.aspx
http://www.amsoil.com/storefront/amo.aspx
Το 2ο είναι σχεδόν μονόδρομος εάν σκοπεύεις να είσαι ανελέητος στο παρατεταμένο πολύωρο σανίδωμα (και φυσικά είναι κατάλληλο για τον κινητήρα σου).Αν θέλεις οπωσδήποτε 30άρι και εφάμιλλο σε αξιοπιστία-προστασία με το Helix Ultra 5W40 τότε πας στα:
http://www.amsoil.com/storefront/tso.aspx
http://www.amsoil.com/storefront/hdd.aspx
Με αυτά θεωρητικά θα έχεις και μικρή αύξηση ιπποδύναμης (αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αντιληπτή στο δρόμο).Εξακολουθούν να ισχύουν και τα 300V που σου έγραψε ο Μουσάτος, αν και θα σου πρότεινα και τα MOTUL 8100 5W40 ως καλύτερα για μακρυνές αλλαγές και στην μικτή χρήση. Η μίξη των 300V φυσικά και είναι απολύτως συμβατή χωρίς παρενέργειες, αν και δεν αποτελεί πρακτική μου γιατί φοβάμαι ότι θα με μπερδέψει το αποτέλεσμα πολύ περισσότερο από το να δοκιμάσω απλά ένα διαφορετικό ιξώδες από τα πάρα πολλά που υπάρχουν.
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις mates!
Αποριες τωρα : Το 300 v racing δεν θελει πιο συχνες αλλαγες απο αυτες που διατιθεμαι να κανω?
Αν πηγαινα για λιπαντικο αυτης της σειρας, το 300v chrono δεν θα ηταν το καταλληλοτερο?
Ποιο προτινετε?Το amsoil SAE 10W-40 ειναι για παρατεταμενη χρηση σε σταματα ξεκινα,σε ολιγολεπτες διαδρομες που δεν θα μας πειραζει να σβησουμε αμεσως τον κινητηρα μολις φθασουμε,παροτι τοχουμε σκισει..
Η αποδοση του σε ενα πολυωρο ταξιδι με πανω κατω την ιδια και σχετικα υψηλη (για τα μετρα του αυτοκινητου μου) ταχυτητα ομως?
Μηπως ειναι αρκετα ειδικευμενο λαδι?Ζηταω να εχει τη μεγιστη προστασια χωρις παραχωριση στις τωρινες επιδοσεις του..Τωρα αν με το νεο λαδι αυξηθουν και αυτες ακομα καλυτερα! Μαλλον ολα τα ζηταω ε?
-
Coyot
Ευχαριστω φιλε μου...
Εχω ενα mini cooper ,τι προτεινετε απο castrol?Mε δεδομενο παντα οτι θα χρησιμοποιηθει και σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες??Το RS με καλυπτει?? -
Ξέρει κανείς παιδιά περίπου πόσο κοστίζουν λιανική τα Motul 8100 5W40 ανά λίτρο;
-
Διάβασα ότι η Aral έχει απορροφηθεί από τον κλάδο λιπαντικών της BP. Παρόλα αυτά εξακολουθεί και βγάζει κάποια λιπαντικά κινητήρων με το όνομά της. Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτά κι αν είναι καλά για γερμανικούς κινητήρες; (opel)
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Ευχαριστω για τις απαντησεις mates!Αποριες τωρα : Το 300 v racing δεν θελει πιο συχνες αλλαγες απο αυτες που διατιθεμαι να κανω?
Αν πηγαινα για λιπαντικο αυτης της σειρας, το 300v chrono δεν θα ηταν το καταλληλοτερο?
Ποιο προτινετε?Το amsoil SAE 10W-40 ειναι για παρατεταμενη χρηση σε σταματα ξεκινα,σε ολιγολεπτες διαδρομες που δεν θα μας πειραζει να σβησουμε αμεσως τον κινητηρα μολις φθασουμε,παροτι τοχουμε σκισει..
Η αποδοση του σε ενα πολυωρο ταξιδι με πανω κατω την ιδια και σχετικα υψηλη (για τα μετρα του αυτοκινητου μου) ταχυτητα ομως?
Μηπως ειναι αρκετα ειδικευμενο λαδι?Ζηταω να εχει τη μεγιστη προστασια χωρις παραχωριση στις τωρινες επιδοσεις του..Τωρα αν με το νεο λαδι αυξηθουν και αυτες ακομα καλυτερα! Μαλλον ολα τα ζηταω ε?
Η νεότερη σύνθεση του 300V λέγεται ότι είναι ανθεκτικότερη στο χρόνο-χρήση. Ειδικά το 300V 5W40 που στο προτείνω σαν το ιδανικότερο από όλη την γκάμα για μικτή χρήση με κανονικές αλλαγές λιπαντικού.
Το AMSOIL 10W40 High Performance αντέχει σε ό,τι θέλεις. Για χρήση σε πίστα έχω 2 στις 2 αναφορές ότι επέδειξαν καλύτερη συμπεριφορά ακόμη κι από τα 300V. Την μία φορά μάλιστα έβγαλαν 110 συνεχόμενους γύρους στις Σέρρες σε 106 Rallye που σταμάτησε λόγω καταστροφής των εμπρός ελαστικών του. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εχω ενα mini cooper ,τι προτεινετε απο castrol?Mε δεδομενο παντα οτι θα χρησιμοποιηθει και σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες??Το RS με καλυπτει??
Ναι αλλά το 0W40 και όχι το 10W60.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Ξέρει κανείς παιδιά περίπου πόσο κοστίζουν λιανική τα Motul 8100 5W40 ανά λίτρο;Οι φτηνότεροι στην Αθήνα για MOTUL που γνωρίζω είναι οι Χαραλαμπάκης και Λαμπριανίδης. Από όλα τα Group IV είναι τα οικονομικότερα και συμφέρουν πολύ. Έχω ακούσει για τιμές στα 10E και λιγότερο... Υπάρχουν πάρα πολλά γνωστά και καλά Group III ακριβότερα από αυτό.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Διάβασα ότι η Aral έχει απορροφηθεί από τον κλάδο λιπαντικών της BP. Παρόλα αυτά εξακολουθεί και βγάζει κάποια λιπαντικά κινητήρων με το όνομά της. Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτά κι αν είναι καλά για γερμανικούς κινητήρες; (opel)Τα Aral είναι πολύ καλής ποιότητος Group III. Φυσικά και είναι άριστα για τους γερμανικούς κινητήρες και όχι μόνο.
Περι λιπαντικών γενικώς