-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Αν αναφερεσαι σε μενα, ναι, εχω παρει ηδη.Όχι στο drdino που τον αμελήσαμε κάπως και καλά που μας το ξαναθύμισε
-
Μένεις και Μεταμόρφωση ε; Χμμμ, ίσως την επόμενη φορά σου στείλω ένα πμ να βρεθούμε στα flocafe στην Πεύκη.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Λοιπόν το βιβλιαράκι λέει ACEA Α1 or A3 API SJ. Ως τώρα έβαζα LM, Motul xmax (A3) και εσχάτως Amsoil ASL 5w30 (Α5) και με όλα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Απλώς ρώτησα τί είναι καλύτερο σε ένα μοτέρ το Α3 ή το Α5.
το καλύτερο, μπορεί να είναι διαφορετικό από το καταλληλότερο για τον κινητήρα σου. Πάρε ένα τηλέφωνο την αντιπροσωπία που κάνεις sevice να δεις τι θα σου πουν.
http://www.opieoils.co.uk/products-for- ... ar#results
εδώ για το 6 σου προτείνουν Α1 ή Α5 ή C1 .... αλλά δεν είδα πουθενά Α3
Εχω το mk1 του 2003 και το manual λέει καθαρά 5w30 ACEA Α1 or A3, API SJ και εναλλακτικά 5w20. Βασικά δεν έχω κάποιο δίλημμα, ό,τι έχω βάλει ως τώρα ήταν μιά χαρά λάδια (βλέπε παραπάνω). Οσον αφορά αυτό που είπες για την αντιπροσωπεία αυτό μόνο ως ανέκδοτο μου ακούγεται γιατί είναι σίγουρο πως δεν θα δώσουν σαφή απάντηση (θα πουν βάλε ένα 5w30 ή 5w40 που να καλύπτει τις προδιαγραφές). Αυτοί κάποτε έβαζαν Divinol στα εξουσιοδοτημένα τους
Ευχαριστώ πάντως -
Πώς μπορώ να διαπιστώσω αν ένα λιπαντικό είναι group IV ή V?
-
Εάν δεν στο λέει το μάνουαλ μπορείς να βάλεις το 5/30; Το δικό μου λέει 10/40 ή 15/50 API SJ/CF νομίζω (για την προδιαγραφή).
-
Σάββα θα φας μπαν ρε συ. Πόσες φορές στο έχουμε πει για τον TU5; Σε μένα λέει ρητά στο μανουάλι ότι παίρνει 5-30, μάλιστα first fill τέτοιο έχουν.
Δες εδώ πχ: http://www.peugeot206cc.co.uk/repair-206/206/info/gb/b1bbmek3.htm
Λέει: 'The TU5JP4 EURO3 engine is suitable for fuel economy oils .' Fuel economy είναι τα 5-30. -
Οντως έχω κάνει την τρίχα ....τριχιά.
-
Κωτσο θα σε κραξω ασχημα...
Το 5-30 μπορει να αναφερεται σαν 1η τοποθετηση στην Αγγλια,δεν ειναι ομως ετσι.
Ασε που ειναι και πολυ λεπτο και δεν αντεχει καθολου αν το πιεζεις...
Το 40αρι ειναι μακραν καλυτερο. -
Τι first fill έχουν δηλαδή εδώ;
Το αν αντέχει, θα δείξει, πάντως εγώ ακόμα μοτέρ δεν έσπασα. Βέβαια, με κόφτη στις 6400 δεν τρέχει και τίποτα αφενός, αφετέρου όταν έχει καύσωνα δεν σκίζω το αμάξι. Από την άλλη, στην πίστα δεν είχα κανένα πρόβλημα ως τώρα με κατανάλωση λαδιού. Τα νούμερά του πάντως δεν είναι άσχημα. -
Ποια νουμερα ειναι καλα ρε;
Του 30cm χτυπαει 130αρες με το καλημερα με το που το γκαζωσει 2-3 φορες.
Το ιδιο και του Volvou...
Γενικα ειναι καλη εκδοχη για ηπια οδηγηση,πολυ κακη ομως για 'γρηγορη' οδηγηση.
Βγαλτο για ενα καλο ξεκαπνισμα και μολις σταματησεις τσεκαρε να δεις πως εχει γινει το 30αρι.
Κυριολεκτικα ειναι σαν νερο αφου δεν μπορεις καν να το δεις στο δεικτη του λαδιου.Οσο για first fill παιζεται,καθως εχω δει διαφορα σκηνικα.
Σε C2 VTS πχ εχει εντελως διαφορετικο λαδι απο τα απλα(206/307).
Μαλλον το αλλαζουν αναλογα με τις προδιαγραφες/χρηση του μοντελου. -
Nα! Αυτά διαβάζω κ λέω μια χαρά είναι το Amsoil 10/40 AMO που φοράω.
-
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Το 40αρι ειναι μακραν καλυτερο.Που είναι ο φίλος με Volvo πριν 2-3 μήνες που έψαχνε - 30άρι εννοείτε - και ήθελε με βεβαιότητα να βάλει λάδι όχι με A3 και μόνο με Α5.
Τι έγινε, κανένα σχόλιο ... ;Τώρα για το άλλο ερώτημα σχετικά με A5 vs A4 στο Mazda τι να πω; Ας πως απλά πως εφόσον ο κατασκευαστής αναγράφει και 5w20 (μέχρι ποιά θερμοκρασία παρακαλώ;) τότε σίγουρα δεν είναι απαραίτητο το Α3 (για νορμαλ χρήση πάντα). Αν θες να ρισκάρεις βάλε 5w20 Redline - αυτό βάζω και εγώ σε forester- που έχει πολύ δυνατά χαρακτηριστικά - λογικά ούτε αυτό θα στο κάψει και θα έχεις ακόμα καλύτερη ευστροφία ...
... ο λεπτολάδης ή αλλιώς 20αράκις
-
Εγω αναφερθηκα σε nickname και οχι σε οχημα Volvo...
Ειναι το ιδιο παιδι που εβαζε Amsoil και οταν εσπασε μοτερ,ειδε την κατασταση του.
Τωρα πια το 'γυρισε' σχεδον σε full set up Citroen Sport(βλεπε C2 Challenge) γιατι ειναι αυτο που λενε,better safe than sorry.Αλλες οι προδιαγραφες για ηπια οδηγηση,αλλες για σπορ,αλλες για αγωνα και παει λεγοντας.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Το 40αρι ειναι μακραν καλυτερο.Που είναι ο φίλος με Volvo πριν 2-3 μήνες που έψαχνε - 30άρι εννοείτε - και ήθελε με βεβαιότητα να βάλει λάδι όχι με A3 και μόνο με Α5.
Τι έγινε, κανένα σχόλιο ... ;... ο λεπτολάδης ή αλλιώς 20αράκις
κατέληξα σε Motul Eco-Clean 5-30 A5/C2
-
Για τα shell helix 5-30 τί γνώμη έχουμε?
-
Ultra για κινητήρες VAG.
Αν είναι σε καλή τιμή, αλλιώς έχει προσφορά CASTROL SYNTEC 10W30
Ίσως δεν πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή γι αυτό αλλαγή πιο σύντομα (από τις 15.000χλμ?) -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Τώρα για το άλλο ερώτημα σχετικά με A5 vs A4 στο Mazda τι να πω; Ας πως απλά πως εφόσον ο κατασκευαστής αναγράφει και 5w20 (μέχρι ποιά θερμοκρασία παρακαλώ;) τότε σίγουρα δεν είναι απαραίτητο το Α3 (για νορμαλ χρήση πάντα). Αν θες να ρισκάρεις βάλε 5w20 Redline - αυτό βάζω και εγώ σε forester- που έχει πολύ δυνατά χαρακτηριστικά - λογικά ούτε αυτό θα στο κάψει και θα έχεις ακόμα καλύτερη ευστροφία ...
... ο λεπτολάδης ή αλλιώς 20αράκις
Ετσι και αλλιώς πειραματίζομαι και το φθινόπωρο έβαλα το ASL (Α5) και θα συνεχίσω με αυτό αν με ικανοποιήσει και το καλοκαίρι (σε κατανάλωση και απόκριση)
Thanks anyway -
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Ποια νουμερα ειναι καλα ρε;
Του 30cm χτυπαει 130αρες με το καλημερα με το που το γκαζωσει 2-3 φορες.
Το ιδιο και του Volvou...
Γενικα ειναι καλη εκδοχη για ηπια οδηγηση,πολυ κακη ομως για 'γρηγορη' οδηγηση.
Βγαλτο για ενα καλο ξεκαπνισμα και μολις σταματησεις τσεκαρε να δεις πως εχει γινει το 30αρι.
Κυριολεκτικα ειναι σαν νερο αφου δεν μπορεις καν να το δεις στο δεικτη του λαδιου.Οσο για first fill παιζεται,καθως εχω δει διαφορα σκηνικα.
Σε C2 VTS πχ εχει εντελως διαφορετικο λαδι απο τα απλα(206/307).
Μαλλον το αλλαζουν αναλογα με τις προδιαγραφες/χρηση του μοντελου.Ρε συ, ο 30cm ( ) καταρχήν έχει τόσα πράματα πάνω, μόνο και μόνο λόγω κόφτη τρώει πολλαπλάσιο σκήσιμο. Εγώ ποτέ σχεδόν δεν πιέζω καλοκαίρι, για διαφόρους λόγους. Τέσπα, όταν σπάσει το μοτέρ θα δώσω αναφορά, και μετά θα βάλω τον 2,2.
-
Σιγα ρε...
Του 30cm ανεβαζει και χιλλιες στροφες επιπλεον σε σχεση με το μαμα...Δεν ειναι λιγο αλλα δεν ειναι και εξωπραγματικο.Απο οτι ειχε πει ο Σταυρος,ακομα και σε χαλαρους ρυθμους και αλλαγες κατω απο τον εργοστασιακο κοφτη,παλι εκει παει.
Τεσπα,αυτο το διασταυρωνουμε,γενικα παντως το 30αρι ειναι μονον για χρηση πολης και πολυυυυ ηρεμη οδηγηση. -
Και αυτοί πλέον με τα EP6DT κλπ τι κάνουν;
Περι λιπαντικών γενικώς