-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
AMSOIL HDD 5W30 ή AMSOIL ASL 5W30 ?
αν ο κατασκευαστής ζητάει Α3/Β3 ΗDD, διαφορετικά ASL ή SSO
για γαλλικό μοτέρ PSA ....ΑSL να παραγγείλω;
Χρήση νορμάλ μικτές συνθήκες αλλά όχι πολύ μποτιλιάρισμα. Κυρίως ΑΟ και Λ. Μαραθώνος.
-
To [http://www.amsoil.com/storefront/asl.aspx]ASL[/url] έχει HTHS κάτω από 3.5 δηλαδή δεν είναι προδιαγραφών Α3. Παρόλα αυτά αν έχεις σχετικά λίγα χλμ (μικρές ανοχές) θα μπορούσες να τα δοκιμάσεις αλλά σίγουρα είναι ποιο ασφαλής επιλογή κάποιο 30άρι με A3 από την λίστα http://www.prcclub.gr/Topics/Lubricants/Lubricants.htm
Σίγουρα ένα GroupIV/V παρόλο που έχει HTHS 3,2 θα έχει διάρκεια, ενώ κάποιο άλλο παρόλο που αρχικά μπορεί να έχει 3,5 μπορεί να μην το κρατήσει τόσο. -
Nα βάλω καλύτερα ένα Total να ξεμπερδεύω;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Nα βάλω καλύτερα ένα Total να ξεμπερδεύω;την καλυτερη δουλεια θα κανεις.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Nα βάλω καλύτερα ένα Total να ξεμπερδεύω;Στραγγιστο;
-
Kατέληξα στο Amsoil 5/30 HDD μετά από ένα φρεσκάρισμα από τον Μίλτο...αν και ακριβούτσικο [ 42 ευρώ τα 3.8 λτ ]
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Nα βάλω καλύτερα ένα Total να ξεμπερδεύω;
Στραγγιστο;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kατέληξα στο Amsoil 5/30 HDD μετά από ένα φρεσκάρισμα από τον Μίλτο...αν και ακριβούτσικο [ 42 ευρώ τα 3.8 λτ ]Και το ASL που έχω βάλει εγώ είναι πολύ καλό και πιστεύω πως θα σε καλύψει 100%
Ναι μπορεί αλλά γιατί να βάλεις λάδι A3 αν μπορείς Α5; Έχει πολλά χλμ ο κινητήρας ή είναι σκληρή η χρήση;
Mε την ευκαιρία να ρωτήσω, όταν ο κατασκευαστής λέει Α1/Α5 ή Α3 τότε είναι προτιμότερο να βάλουμε Α5 αντί Α3 ;
Το έχω σαν απορίαΚανένας εθελοντής ;
-
από τα λίγα που έχω διαβάσει .... δεν έχω ακούσει άλλον κατασκευαστή να λέει Α3 ή Α5. Για ψάξε λίγο για κανά αγγλικό manual, μήπως και τους ξέφυγε κάτι κατά την μετάφραση. Βέβαια τα ACEA A5-2008-9, λένε ότι προσφέρουν την ίδια προστασία με τα ACEA A3, αλλά άντε βγάλε άκρη.
Δεν ξέρω αν έχουμε το ίδιο μπλόκ 1.8, Mazda-Ford-Volvo. Στο δικό μου λέει, ελάχιστα ACEA A1, by normal Ford 913b, κι αν κινήστε σε αντίξοες συνθήκες (φορτωμένο, ανηφόρες) ACEA A5. Προτείνει αλλαγές κάθε 20.000χλμ ή έναν χρόνο.
-
Για πείτε ρε παιδιά για τι ακριβώς μοτέρ μιλάτε για να βγάλουμε μια άκρη;
-
mazda6 1.8
-
Ο 1.8 του Mazda μάλλον είναι ο ίδιος με της Ford. Πιστεύω ότι ο κατασκευαστής σαν πρώτη επιλογή έχει την ACEA A5 (η A1 είναι για παλαιότερους κινητήρες) που σημαίνει αυτομάτως HTHS
-
Λοιπόν το βιβλιαράκι λέει ACEA Α1 or A3 API SJ. Ως τώρα έβαζα LM, Motul xmax (A3) και εσχάτως Amsoil ASL 5w30 (Α5) και με όλα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Απλώς ρώτησα τί είναι καλύτερο σε ένα μοτέρ το Α3 ή το Α5.
-
έγραψα .... ο 'κατασκευαστής προτείνει' ........
εγώ αλλάζω λάδια κάθε 7.000χλμ ή έξι μήνες, ότι έρθει πρώτο. Και βάζω πάντα πλήρως συνθετικά, ακολουθώντας τις προδιαγραφές του κατασκευαστή όσο αφορά το ιξώδες και τις πιστοποιήσεις κατά ACEA και API. Επίσης μια φορά το χρόνο κάνω και ανάλυση στα λάδια, στο 'γνωστό' αμερικάνικο Lab που έχει αναφερθεί στο φόρουμ.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Λοιπόν το βιβλιαράκι λέει ACEA Α1 or A3 API SJ. Ως τώρα έβαζα LM, Motul xmax (A3) και εσχάτως Amsoil ASL 5w30 (Α5) και με όλα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Απλώς ρώτησα τί είναι καλύτερο σε ένα μοτέρ το Α3 ή το Α5.το καλύτερο, μπορεί να είναι διαφορετικό από το καταλληλότερο για τον κινητήρα σου. Πάρε ένα τηλέφωνο την αντιπροσωπία που κάνεις sevice να δεις τι θα σου πουν.
http://www.opieoils.co.uk/products-for- ... ar#results
εδώ για το 6 σου προτείνουν Α1 ή Α5 ή C1 .... αλλά δεν είδα πουθενά Α3
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tο blackstone έχει επιλογή για προπληρωμή μόνο για 6-pack και πάνω, ή εγώ δεν βλέπω καλά; Εγώ θέλω μια ανάλυση προς το παρόν... -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μπράβο johnkyr!!!. ΤΕΛΕΙΑ .
Η ουσία 450 ηλεκτρονικών σελίδων!. Αυτό που πρέπει να τηρούν όλοι οι χρηστές αυτοκινήτου. Τέσσερις αράδες, και όλα τα αλά δεν θα χρειαζόντουσαν!.
Το κάθε 7000km, εάν δεν συμπληρώνεις 6 μήνες, κάντο και 10000km, κανένα πρόβλημα, για 100% synthetic. Τα ½ synthetic, 5 – 6 000, και αυτό πάντα κάθε 6 μήνες. Εάν δε, είσαι και έτσι τυπικός και στα service σου, θα έχεις ένα αυτοκίνητο πάντα ‘τζι-τζι’!.
Antonis-team.To κλειδωνουμε το θεμα δηλαδη???
Tο blackstone έχει επιλογή για προπληρωμή μόνο για 6-pack και πάνω, ή εγώ δεν βλέπω καλά; Εγώ θέλω μια ανάλυση προς το παρόν...
drdino ναι, για να προπληρωσεις, προπληρωνεις pack, απο 6 και πανω και καθε φορα που στελνεις δειγμα αφαιρειται ενα απο τα προπληρωμενα.
Αν θες να στειλεις ενα-δυο απλα απο περιεργεια, γραψε τα στοιχεια της καρτας σου στο test kit (αν εχεις) αλλιως αν θες να το πρακολουθησεις, αξιζει το prepaid. -
Στην Αμερικη ειναι τα blackstone και ναι, κανουν και tbn με εξτρα χρεωση.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
drdino ναι, για να προπληρωσεις, προπληρωνεις pack, απο 6 και πανω και καθε φορα που στελνεις δειγμα αφαιρειται ενα απο τα προπληρωμενα.
Αν θες να στειλεις ενα-δυο απλα απο περιεργεια, γραψε τα στοιχεια της καρτας σου στο test kit (αν εχεις) αλλιως αν θες να το πρακολουθησεις, αξιζει το prepaid.Μπορείς να βάλεις την διεύθυνσή σου να σου στείλουν http://www.blackstone-labs.com/free_test_kit.html
Αν περάσεις από Αθήνα pm me.
-
Αν αναφερεσαι σε μενα, ναι, εχω παρει ηδη.
Περι λιπαντικών γενικώς