-
Είναι συνθετικά και μάλιστα long life, ο δε κατασκευαστής προτείνει αλλαγή κάθε 25.000 χλμ. ή μία το χρόνο. Εγώ το έχω κάνει στα 10.000 χλμ.
Ακόμη συχνότερα? Για ταξείδια έξω το έχω και δεν πάω ποτέ πάνω από 150 χαω άσε που το ζεσταίνω λίγο πριν ξεκινήσω. -
Εεεε αν είναι έτσι no prob.
Για ημισυνθετικά έλεγα. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Είναι συνθετικά και μάλιστα long life, ο δε κατασκευαστής προτείνει αλλαγή κάθε 25.000 χλμ. ή μία το χρόνο. Εγώ το έχω κάνει στα 10.000 χλμ.
Ακόμη συχνότερα? Για ταξείδια έξω το έχω και δεν πάω ποτέ πάνω από 150 χαω άσε που το ζεσταίνω λίγο πριν ξεκινήσω.Ποιά είναι;
-
Redline. Στην αρχή είχα ξεκινήσει τα ημι Aral Blue tronic αλλά επειδή το παράκανα καμμιά φορά με τα μεσοδιαστήματα αλλαγών πήγα στα πλήρως συνθετικά. Τα οποία Aral όμως τα δουλεύω στο Starlet που υπάρχει για την καθημερινή λάντζα και το οποίο κάνει το χρόνο 8-10.000 χλμ. εντός του μεγάλου δακτυλίου. Μη με ρωτήσεις για διαφορές, δεν μπορώ να εντοπίσω. Και στα 2 έχω μικρή κατανάλωση λαδιού, η οποία όμως δεν είναι ανησυχητική.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πάντως πριν από χρόνια όταν είχα ρωτήσει τον Alexander Ηornoff της Motul αν μπορώ να χρησιμοποιώ to 8100 5W40 όλο το χρόνο για να μην αλλάζω ιξώδες και να το σκίζω στο βουνό μου απάντησε 300V 10W40 το χειμώνα και 15W50 το καλοκαίρι.Ναι,δεν σου ειπε ομως τι γινεται μεχρι να ξεπλυθει το ενα φιλμ και να 'πατησει' το αλλο...
Για αυτο οσοι ασχολουνται με μεταλουργια προτεινουν να μην αλλαζει συχνα ο τυπος/μαρκα του λαδιου. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Redline. Στην αρχή είχα ξεκινήσει τα ημι Aral Blue tronic αλλά επειδή το παράκανα καμμιά φορά με τα μεσοδιαστήματα αλλαγών πήγα στα πλήρως συνθετικά. Τα οποία Aral όμως τα δουλεύω στο Starlet που υπάρχει για την καθημερινή λάντζα και το οποίο κάνει το χρόνο 8-10.000 χλμ. εντός του μεγάλου δακτυλίου. Μη με ρωτήσεις για διαφορές, δεν μπορώ να εντοπίσω. Και στα 2 έχω μικρή κατανάλωση λαδιού, η οποία όμως δεν είναι ανησυχητική.Ε, τότε είσαι αρχηγός. Πολύ δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο από αυτά (αν θα βρεις)
-
ARAL SUPERTRONIC 0W40 4 LT στα 42ευρώ/4λιτρο αξίζουν?
είχα πάρει motul 8100 5-40 16ευρώ/2λιτρο αλλά δεν έχει ξαναφέρει ο γνωστός. -
Για που προορίζονται;
-
AMSOIL HDD 5W30 ή AMSOIL ASL 5W30 ?
-
Αναρωτιέμαι αν το θέμα του φίλτρου λαδιού θα έπρεπε να μας προβληματίζει τόσο όσο τα λάδια που χρησιμοποιούμε στον κινητήρα μας. Παράδειγμα, θα αναφέρω τον εαυτό μου, που ενώ έβαλα στο honda σχετικά ακριβά λάδια (shell vx 5-30), επέλεξα όχι το γνήσιο φίλτρο, αλλά ένα της tokio αξίας περίπου 3 ευρώ....
-
Έχει λίγο καιρό που παίρνω φτηνά φίλτρα για το σιβίκ αλλά σημαντικά μεγαλύτερα σε μέγεθος (δεν ξέρω τι μάρκα είναι, από κατάστημα ΜΑΝ τα αγοράζω). Εκεί που βιδώνει το φίλτρο, οι διαστάσεις είναι όμοιες απλά είναι μεγαλύτερο σε διάμετρο και αρκετά μεγαλύτερο σε μήκος.
-
Τι γνωμη εχεται για τα motul 6100 synergie+ ημι 10w40 ?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχει λίγο καιρό που παίρνω φτηνά φίλτρα για το σιβίκ αλλά σημαντικά μεγαλύτερα σε μέγεθος (δεν ξέρω τι μάρκα είναι, από κατάστημα ΜΑΝ τα αγοράζω). Εκεί που βιδώνει το φίλτρο, οι διαστάσεις είναι όμοιες απλά είναι μεγαλύτερο σε διάμετρο και αρκετά μεγαλύτερο σε μήκος.Βοηθαει και στην ψυξη.
Τα εμπιστευεσαι τα ΝΟΝΑΜΕ?Μου εχει τυχει σε φιλτρο βενζινης να ειναι βουλωμενο απο την εταιρια και το αμαξι δεν επαιρνε μπροστα,αν ηταν φιλτρο λαδιου τι ζημια μπορει να εκανε; -
Τι σημαίνει ποιτικό φίλτρο λαδιού? Πως μπορεί κανείς να διακρίνει την ποιότητα? Μήπως επιλέγοντας με βάση το όνομα του κατασκευαστή?
-
Τα φοβάμαι τα ΝΟ ΝΑΜΕ αλλά και τα (άθλια) επώνυμα δεν είναι καλύτερα. Αν βάζεις φίλτρα Μόμπιλ1 ή Αμσοϊλ με τίποτα δεν συγκρίνονται με τα ανώνυμα.
Πήγα να πάρω φίλτρο ΜΑΝ για Μιτσουμπίσι που έχει ίδιο βίδωμα αλλά είναι μεγαλύτερο από του σιβίκ, δεν είχε και τώρα παίρνω κάποια άλλη μάρκα αλλά στο μεγάλο μέγεθος.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
AMSOIL HDD 5W30 ή AMSOIL ASL 5W30 ?αν ο κατασκευαστής ζητάει Α3/Β3 ΗDD, διαφορετικά ASL ή SSO
-
Τι σημαίνει ποιτικό φίλτρο λαδιού? Πως μπορεί κανείς να διακρίνει την ποιότητα? Μήπως επιλέγοντας με βάση το όνομα του κατασκευαστή?
Ποιοτικό σημαίνει να καλύπτει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, τουλάχιστον.
Δεν μπορείς να διακρίνεις την ποιότητα σε ένα φίλτρο λαδιού. Εξωτερικά δείχνουν ίδια, αλλά μέσα μπορεί να διαφέρουν πολύ.Π.χ. η ικανότητα κατακράτησης σωματιδίων να είναι πολύ χειρότερη και αναφέρω σαν παράδειγμα ότι τα ΟΕΜ φίλτρα που είχε τσεκάρει κάποτε η GM είχαν κατακράτηση πάνω από 70% ενώ κάποια φθηνά μόλις 40% σε ιδίας διαμέτρου σωματίδια.
Ναι επιλέγοντας με βάση το όνομα του κατασκευαστή είναι μία πρόχειρη αλλά τελικά αρκετά αξιόπιστη κίνηση όταν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία. -
Tο blackstone έχει επιλογή για προπληρωμή μόνο για 6-pack και πάνω, ή εγώ δεν βλέπω καλά;
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ποιοτικό σημαίνει να καλύπτει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, τουλάχιστον.
Δεν μπορείς να διακρίνεις την ποιότητα σε ένα φίλτρο λαδιού. Εξωτερικά δείχνουν ίδια, αλλά μέσα μπορεί να διαφέρουν πολύ.Π.χ. η ικανότητα κατακράτησης σωματιδίων να είναι πολύ χειρότερη και αναφέρω σαν παράδειγμα ότι τα ΟΕΜ φίλτρα που είχε τσεκάρει κάποτε η GM είχαν κατακράτηση πάνω από 70% ενώ κάποια φθηνά μόλις 40% σε ιδίας διαμέτρου σωματίδια.
Ναι επιλέγοντας με βάση το όνομα του κατασκευαστή είναι μία πρόχειρη αλλά τελικά αρκετά αξιόπιστη κίνηση όταν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία.Υπάρχουν 1-2 site που ανοίγουν φίλτρα λαδιού και τα ελέγχουν. Ακόμα και με το μάτι φαίνονται οι διαφορές σε μερικά.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
AMSOIL HDD 5W30 ή AMSOIL ASL 5W30 ?
αν ο κατασκευαστής ζητάει Α3/Β3 ΗDD, διαφορετικά ASL ή SSO
+1
Με πρόλαβες.Αλλά εξαρτάται και από την χρήση.
Περι λιπαντικών γενικώς