-
Νίκο, η μπέμπα σου τι μοτέρ φοράει; Έχουμε μια διαφωνία εδώ πάνω.
-
Μ50 με κωδικό 256S02
-
2,5αρι δλδ;
-
Ναι... 25 (2500cc) 6 (6 κύλινδροι)...
-
I see, said the blind man...
-
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Τη βοήθειά σας αν είναι δυνατόν.
Ανάμεσα στο Amsoil AFL το Motul 8100 x-cess (αυτά σαν πρώτη επιλογή λόγω ιξώδους) το Amsoil ASL και το Motul 8100 x-max πιο θα προτείνατε;(Εκτός συναγωνισμού το Amsoil HDD γιατί με έχει μπερδέψει το Heavy-Duty Diesel)
Εξαιρετικές επιλογές όλες τους.
To 8100 ester E-tech φυσικα που δεν το αναφερεις βεβαια στην λιστα σου!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Το Motul που μου προτείνεις JIM THEO μήπως για τις θερμοκρασίες που έχουμε είναι υπερβολικό;
-
Φαντάζομαι ότι μάλλον θα το έχετε υπ' όψιν σας, αλλά εγώ δεν το είχα και μου φάνηκε ενδιαφέρον (στα Αγγλικά, είναι πολύ μεγάλο για να το μεταφράσω :
http://ferrarichat.com/forum/faq.php?faq=haas_articles
Πολύ ενδιαφέρον στα περί πιέσεως.
'After all, you do need some pressure to move that oil along, but only enough pressure, not more. More pressure is not better, it can only result from the impedance of oil flow. Remember that oil flow is the only thing that does the lubricating.'
Εν ολίγοις, περισσότερη πίεση δεν είναι απαραιτήτως καλό, και αν υπερβαίνει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή είναι σίγουρα κακό. Περισσότερη πίεση μπορεί να σημαίνει μικρότερη ροή καθ'ότι έρχεται ως αποτέλεσμα της προσπάθειας να 'σπρώξει' πιο 'πηχτό' λάδι ενώ παράλληλα μειώνεται η ροή.
Απλώς το ενέφερα ξεχωριστά γιατί εδώ συνήθως η πίεση αναφερόταν ως 1-1 κριτήριο για την ποιότητα λειτουργίας του λαδιού (περισσότερη πίεση=>καλύτερο λάδι/λίπανση)
-
Δεν το ειχα υποψιν μου, πολυ καλο link!
-
Το Motul που μου προτείνεις JIM THEO μήπως για τις θερμοκρασίες που έχουμε είναι υπερβολικό;
Γιατι θεωρεις το 5/30 καλο και το 0/40 υπερβολικο ειδικα οταν οι περισσοτεροι αλλαζουμε τακτικα λαδια;
Εγω σε ενα Swift ΜΥ06 που εχω βαζω Mobil1 0W/40 και δουλευει ρολοι κι ας ειναι απο τα πιο παχια στην κιατηγορια του το Μ1.
Γενικοτερα αναλογα τον κινητηρα και την χρηση το λεπτο λαδι εως ενος σημειου κανει μονο καλο για το μοτερ μας. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Φαντάζομαι ότι μάλλον θα το έχετε υπ' όψιν σας, αλλά εγώ δεν το είχα και μου φάνηκε ενδιαφέρον (στα Αγγλικά, είναι πολύ μεγάλο για να το μεταφράσω :http://ferrarichat.com/forum/faq.php?faq=haas_articles
Πολύ ενδιαφέρον στα περί πιέσεως.
'After all, you do need some pressure to move that oil along, but only enough pressure, not more. More pressure is not better, it can only result from the impedance of oil flow. Remember that oil flow is the only thing that does the lubricating.'
Εν ολίγοις, περισσότερη πίεση δεν είναι απαραιτήτως καλό, και αν υπερβαίνει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή είναι σίγουρα κακό. Περισσότερη πίεση μπορεί να σημαίνει μικρότερη ροή καθ'ότι έρχεται ως αποτέλεσμα της προσπάθειας να 'σπρώξει' πιο 'πηχτό' λάδι ενώ παράλληλα μειώνεται η ροή.
Απλώς το ενέφερα ξεχωριστά γιατί εδώ συνήθως η πίεση αναφερόταν ως 1-1 κριτήριο για την ποιότητα λειτουργίας του λαδιού (περισσότερη πίεση=>καλύτερο λάδι/λίπανση)
Ο Χάας είναι κορυφή!
Επίσης, από την υπερβολική πίεση μπορεί να παρατηρηθεί σε διάφορα σημεία του κινητήρα (ειδικά στα στενώματα) και ανάστροφη πορεία ροής με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση της φυσιολογικής ροής εκεί ακριβώς που την χρειαζόμαστε περισσότερο (πάνω στα γκάζια).
Μου λείψατε...
-
...κι εμάς!!
-
Καμιά γνώμη για Tropic Artic της Philips 66W, 10-40;
Τα έβαλα σήμερα στο κλιό κι από ότι είδα στο δίκτυο η philips είναι μεγάλη εταιρία πετρελαιοειδών στο Αμέρικα, αλλά ως εκεί....Το ότι τα χρησιμοποεί μια ερολέσχη στον Καναδά δεν σημαίνει και πολλά...
-
Conoco-Philips είναι σοβαρή-γνωστή εταιρεία στον Καναδά , μην το φοβάσαι.
-
Καλή απάντηση. Ευχαριστώ.
-
Νομίζω κάπου στη Χαριλάου(?) είναι το πρατήριο Θεσ/νίκης.
-
Ενταξει δεν ειναι και κανενα τρομερο λαδι, της σειρας αλλα 'αξιοπιστο' τουλαχιστο κατα τα λεγομενα των 'υπερατλαντικων' εστω κι αν ως γνωστον παινευουν πολυ τα προιοντα τους!
-
Μήπως γνωρίζει κανείς τα properties ή που μπορώ να τα βρω από τα παρακάτω λάδια:
- Aral SuperTronic Longlife III 5W-30
- Liqui Moly TOP TEC 4200
Ευχαριστώ
-
Λεω να βαλω το Mobil 1 0W-40...
καλο το 5-30. με εκαψε 500 ml στα 7000 χλμ...
αλλα το 0-40 εχει ενα κλικ καλυτερα χαρακτηριστικα...Μπορει να μου δειξει κανεις ποιο ειναι σε φωτο?
-
που πουλάνε λαδια Millers στην Ελλάδα?
Περι λιπαντικών γενικώς