-
Προσωπικά την καλύτερη απόδοση την έχω με EKO ή Ελίν 100άρα. Προσοχή λίγο στη BP. Παρουσιάζει τα περισσότερα φαινόμενα νοθείας (αυτό από άνθρωπο που δουλεύει σε τμήμα ελέγχου καυσίμων της Νομαρχίας Αθηνών)
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Προσωπικά την καλύτερη απόδοση την έχω με EKO ή Ελίν 100άρα. Προσοχή λίγο στη BP. Παρουσιάζει τα περισσότερα φαινόμενα νοθείας (αυτό από άνθρωπο που δουλεύει σε τμήμα ελέγχου καυσίμων της Νομαρχίας Αθηνών)Και εγώ για την ΕΚΟ έχω την ίδια εντύπωση, για BP δεν γνωρίζω κάτι ύποπτο, άλλωστε η νοθεία γίνεται στα πρατήρια.
Μια βενζίνη δεν βάζω σχεδόν ποτέ, την Shell -
Καλησπερα σε ολους.Ειμαι κατοχος διλιτρου turbo αυτοκινητου (δεν εχει σημασια ποιο) στο εγχειριδιο του οποιου αναφερεται σαν προτεινομενο καυσιμο η απλη αμολυβδη.Πρατηριουχος εξω απο τα γιαννενα σε κουβεντα που πιασαμε επεμενε οτι πολυ κακως δεν βαζω super αμολυβδη.Απο την εμπειρια σας υπαρχει πραγματικος λογος χρησης τετοιας βενζινης?αξιζει η διαφορα που θα πληρωθει?
-
Ο χρήστης portole έγραψε:
Ειμαι κατοχος διλιτρου turbo αυτοκινητου (δεν εχει σημασια ποιο)...Θα βρέξει αύριο;
-
Πρεπει να μας τι αυτοκινητο εχεις.Το Golf πχ αν δεν βαλεις 100αρα χτυπαει πυρακια.
-
Καλησπερα σε ολους.Ειμαι κατοχος διλιτρου turbo αυτοκινητου (δεν εχει σημασια ποιο) στο εγχειριδιο του οποιου αναφερεται σαν προτεινομενο καυσιμο η απλη αμολυβδη.Πρατηριουχος εξω απο τα γιαννενα σε κουβεντα που πιασαμε επεμενε οτι πολυ κακως δεν βαζω super αμολυβδη.Απο την εμπειρια σας υπαρχει πραγματικος λογος χρησης τετοιας βενζινης?αξιζει η διαφορα που θα πληρωθει?Παρατηρησες αν στο βενζιναδικο επεσε αισθητα η κινηση?
-
Εχω ενα saab 9-3 2.0t xwd.Τωρα αν ειχε πεσει η οχι η κινηση στο συγκεκριμενο πρατηριο δεν εχω ιδεα,γιατι απλα ημουν περαστικος απο θεσσαλονικη προς ναυπακτο.Απλα ρωταω αν υπαρχει καποιος σοβαρος λογος να βαζω super...περα απο την οικονομικη ενισχυση του πρατηριουχου,ο οποιος μαλιστα επεμενε οτι θα κερδιζω σε επιδοσεις,θα καθαριζονται οι βαλβιδες και αλλα τετοια χαριτωμενα...
-
shell;
-
Εχω ενα saab 9-3 2.0t xwd.Τωρα αν ειχε πεσει η οχι η κινηση στο συγκεκριμενο πρατηριο δεν εχω ιδεα,γιατι απλα ημουν περαστικος απο θεσσαλονικη προς ναυπακτο.Απλα ρωταω αν υπαρχει καποιος σοβαρος λογος να βαζω super...περα απο την οικονομικη ενισχυση του πρατηριουχου,ο οποιος μαλιστα επεμενε οτι θα κερδιζω σε επιδοσεις,θα καθαριζονται οι βαλβιδες και αλλα τετοια χαριτωμενα...Πλακιτσα εκανα αλλα δεν προσφερει και τιποτα σπουδαιο, μαρκετινιστικα ειναι και κερδος στη τσεπη του πρατηριουχου. Αν δεν λεει το βιβλιαρακι και η ταπα για σουπερ αμολυβδη δεν βαζεις εκτος και αν θες να το κανεις για ψυχολογικους λογους. Τωρα περι καθαρισματος μπορει και να ισχυει αλλα στη πραξη αν δεις το φιλτρο βενζινης θα εχει την ιδια βρωμια μεσα. Μην ξεχνας οτι μπορει να εχει καθαριστηκα μεσα η σουπερ αλλα η δεξαμενη ποσο καθαρη να ειναι?
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
..Το Golf πχ αν δεν βαλεις 100αρα χτυπαει πυρακια.Αυτό συμβαίνει λόγω του άμεσου ψεκασμού;
( Επειδή η πίεση καυσίμου είναι πολύ υψηλότερη από τα άλλα; )
Δηλαδή είναι χαρακτηριστικό όλων των fsi;
( Οι tsi είναι fsi; ) -
το manual τι βενζινη λεει?
-
Εχω ενα saab 9-3 2.0t xwd.Τωρα αν ειχε πεσει η οχι η κινηση στο συγκεκριμενο πρατηριο δεν εχω ιδεα,γιατι απλα ημουν περαστικος απο θεσσαλονικη προς ναυπακτο.Απλα ρωταω αν υπαρχει καποιος σοβαρος λογος να βαζω super...περα απο την οικονομικη ενισχυση του πρατηριουχου,ο οποιος μαλιστα επεμενε οτι θα κερδιζω σε επιδοσεις,θα καθαριζονται οι βαλβιδες και αλλα τετοια χαριτωμενα...Είναι καλύτερη βενζίνη (καλύτερα συστατικά όχι μόνο οκτάνια) και έχει περισσότερα καθαριστικά.
Την πουλάνε όμως πανάκριβα, στο εξωτερικό η διαφορά τιμής είναι μικρότερη.shell;
-
Ο χρήστης speedONacid έγραψε:
το manual τι βενζινη λεει?Το manual λεει 95 οκτανια
-
Το manual λεει 95 οκτανια
Βαζε 95αρα ασε τι λενε. Αν θελεις που και που βαλε καμια 100ρα ετσι για να λες.
-
Εχει γνωστος μου το 9-5 2.OT και δεν ειχε κανενα προβλημα με τα πειρακια.
-
Το manual λεει 95 οκτανια
ωραια!
λες να ξερει καλυτερα ο βενζινας. απο τη σαμπ που εκατσε κ σχεδιασε το κινητηρα σου ποιο ειναι το καταλληλο καυσιμο?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εχω ενα saab 9-3 2.0t xwd.Τωρα αν ειχε πεσει η οχι η κινηση στο συγκεκριμενο πρατηριο δεν εχω ιδεα,γιατι απλα ημουν περαστικος απο θεσσαλονικη προς ναυπακτο.Απλα ρωταω αν υπαρχει καποιος σοβαρος λογος να βαζω super...περα απο την οικονομικη ενισχυση του πρατηριουχου,ο οποιος μαλιστα επεμενε οτι θα κερδιζω σε επιδοσεις,θα καθαριζονται οι βαλβιδες και αλλα τετοια χαριτωμενα...
Είναι καλύτερη βενζίνη (καλύτερα συστατικά όχι μόνο οκτάνια) και έχει περισσότερα καθαριστικά.
Την πουλάνε όμως πανάκριβα, στο εξωτερικό η διαφορά τιμής είναι μικρότερη.εχουμε καποιο data sheet που να αναφερει εστω καποια απο αυτα τα συστατικα?
ή ετσι απλα .....ειναι καλυτερα? -
Για τα καθαριστικά ανακοινώνει η κάθε εταιρία μετρήσεις συγκριτικά με άγνωστης ποιότητας άλλο καύσιμο.
Οπότε λάβετε το υπόψιν όσο θα λαμβάνατε υπ'όψιν τον ισχυρισμό ενός κατασκευαστή πως το μοντέλο του είναι πχ γρηγορότερο σε σύγκριση με 'κάποιο άλλο αυτοκίνητο' χωρίς να σας λέει ούτε ποιό είναι το άλλο ούτε πόσο γρήγορο είναι το δικό του μοντέλο.
Στην πράξη οι 100άρες βενζίνες είναι ένα προϊόν με αμφίβολλη πολλές φορές ποιότητα (μιας και πρακτικά δεν ελέγχονται τα πρατήρια αν είναι αξιόπιστα) και το πιο βασικό με πολύ περιορισμένη χρησιμότητα.
Ελάχιστα αυτοκίνητα απαιτούν 100άρα και από όσα -λίγα- έχουν κάποιο κέρδος σε ισχύ από την χρήση της στα περισσότερα το κέρδος αυτό είναι ελάχιστο.
Φυσικά πάντα θα υπάρχει κάποιος βεζινάς (με συμφέρον) ή απλώς αφελής που θα εξαπολύει μύθους. Εδώ ο κόσμος αγοράζει μαγνητάκια, δε θα έβαζε 100άρα χωρίς λόγο?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Για τα καθαριστικά ανακοινώνει η κάθε εταιρία μετρήσεις συγκριτικά με άγνωστης ποιότητας άλλο καύσιμο.Οπότε λάβετε το υπόψιν όσο θα λαμβάνατε υπ'όψιν τον ισχυρισμό ενός κατασκευαστή πως το μοντέλο του είναι πχ γρηγορότερο σε σύγκριση με 'κάποιο άλλο αυτοκίνητο' χωρίς να σας λέει ούτε ποιό είναι το άλλο ούτε πόσο γρήγορο είναι το δικό του μοντέλο.
Στην πράξη οι 100άρες βενζίνες είναι ένα προϊόν με αμφίβολλη πολλές φορές ποιότητα (μιας και πρακτικά δεν ελέγχονται τα πρατήρια αν είναι αξιόπιστα) και το πιο βασικό με πολύ περιορισμένη χρησιμότητα.
Ελάχιστα αυτοκίνητα απαιτούν 100άρα και από όσα -λίγα- έχουν κάποιο κέρδος σε ισχύ από την χρήση της στα περισσότερα το κέρδος αυτό είναι ελάχιστο.
Φυσικά πάντα θα υπάρχει κάποιος βεζινάς (με συμφέρον) ή απλώς αφελής που θα εξαπολύει μύθους. Εδώ ο κόσμος αγοράζει μαγνητάκια, δε θα έβαζε 100άρα χωρίς λόγο?
Τι ακριβως ρολο βαρανε τα μαγνητακια?ρωταω με την πληρη εελιψη μηχανικων γνωσεων που με διακρινει...
-
Ο χρήστης speedONacid έγραψε:
Είναι καλύτερη βενζίνη (καλύτερα συστατικά όχι μόνο οκτάνια) και έχει περισσότερα καθαριστικά.
Την πουλάνε όμως πανάκριβα, στο εξωτερικό η διαφορά τιμής είναι μικρότερη.εχουμε καποιο data sheet που να αναφερει εστω καποια απο αυτα τα συστατικα?
ή ετσι απλα .....ειναι καλυτερα?Είναι κρυφά.
Φίλος χημικός που περιέγραφε την 100άρα της ΕΚΟ μου εξηγούσε τον τρόπο που ένας από τους υδρογονάνθρακες της βενζίνης έσπαζε ώστε να καίγεται πιο γρήγορα.Κοίταξε εδώ τι βενζίνες υπάρχουν. http://www.vpracingfuels.com/road-racing-drifting.html
Απλή ή Super Αμόλυβδη