-
Για μπανάκι οικογενειακώς ξανά! Που αλλού? Στην αγαπημένη μας Βοιωτία και την σχετική ηρεμία που μέχρι στιγμής προσφέρει. Ο όρμος του Αγίου Ιωάννη είναι μια μικρή παραθαλάσσια προβλήτα με μια μικρή παραλία και μια ψαροταβέρνα. Κάπου εκεί βρήκαμε ένα σημείο να ρίξουμε το καγιάκ και να δούμε εκπληκτικές εικόνες που δεν περιμέναμε με τίποτα.
Ο όρμος του Αγίου Ιωάννη στο βάθος. Ψηλά ο επιβλητικός Ελικώνας.
Δώστε βάση στα βράχια που διακρίνονται στο βάθος.
Πόσο διαφορετικά φαίνονται από κοντά. Όπως και έναν άνθρωπο που πρέπει να τον πλησιάσεις για να τον γνωρίσεις καλύτερα!
Πιστέψαμε πως δεν υπάρχει κάτι άλλο να δούμε αλλά προχωρήσαμε απο περιέργεια λίγο παραπέρα.
Και κάναμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!
Εδώ πιστέψαμε πως βγαίνει από την άλλη πλευρά. Τελικά δεν έβγαινε αλλά ήταν ενδιαφέρον αυτό το στενό κομμάτι.
Κοιτώντας από την άλλη πλευρά τους αιχμηρούς γεωλογικούς σχηματισμούς!
Ένας μικρός φάρος διακρίνεται στην άκρη των βράχων.
Επιστροφή προς τα πίσω.
Ένα μεγάλο καράβι μέσα στον κόλπο της Δομβραίνας. Τα νερά είναι πολύ βαθιά να σημειώσουμε.
Μερικές χωμάτινες διαδρομές τριγύρω που όμως τελικά δεν καταλήγουν κάπου. Μόνο για το χάζι...
Ανεβαίνοντας στον ημιορεινό όγκο Κοκκιθάρι.
Συναντήσαμε κάποιες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών.
Ο δρόμος συνέχιζε προς ακόμα μια εγκατάσταση.
Η οποία διακρίνεται στο βάθος.
Φανταστικό πέρασμα!
Δυστυχώς ο δρόμος που έβλεπα στη δορυφορική εικόνα, συνέχιζε εντός της περιφραγμένης εγκατάστασης και πήγαινε προς την μεριά του Αγίου Νικολάου. Δεν πειράζει και μέχρι εκεί καλά ήταν και βατά. Μη ξεχνάμε πως δεν ήμουν μόνος μου.
Ολόκληρη η διαδρομή εδώ.
Σύντομη και περιεκτική εξόρμηση με υπέροχες εικόνες που πραγματικά δεν περίμενα με τίποτα να δω (εντός θαλάσσης πάντα, εκτός είναι γνώριμες φυσικά).
Να είστε όλοι καλά και τα λέμε την επόμενη φορά!
-
Tι μου θύμησες!
Αγροτικό για ένα χρόνο στα ιατρεία της Δομβραίνας-Θίσβης 24 έτη πριν (2001-2002).
Πρόδρομος η καλύτερη παραλία και σε Αγ. Νικόλαο και Αλυκή έχω φάει τα καλύτερα ψάρια και φοβερά καλαμάρια που συχνά μου'φερνε ένας ψαράς που κοίταγα τον πατέρα του. Ωραία χρόνια... -
Εσύ πρέπει να βρεθείς με τον @dimsabas
Που είσαι πες του να βρεθείτε στη μέση, στα ανοιχτά της θάλασσας
-
@panormus772 said in Κόλπος Δομβραίνας- Όρμος Αγίου Ιωάννη 22-5-2025:
Tι μου θύμησες!
Αγροτικό για ένα χρόνο στα ιατρεία της Δομβραίνας-Θίσβης 24 έτη πριν (2001-2002).
Πρόδρομος η καλύτερη παραλία και σε Αγ. Νικόλαο και Αλυκή έχω φάει τα καλύτερα ψάρια και φοβερά καλαμάρια που συχνά μου'φερνε ένας ψαράς που κοίταγα τον πατέρα του. Ωραία χρόνια...Θυμάμαι από προηγούμενη εξόρμηση στη Βοιωτία ότι είχες κάνει το αγροτικό σου στην περιοχή! Τότε ήταν ακόμα πιο άγνωστη και ατόφια. Πλέον τα κοράκια μυρίστηκαν αίμα και γέμισαν ανεμογεννήτριες τον Ζαγαρά και τον Ελικώνα, ακόμη και χαμηλότερους ημιορεινούς όγκους πάνω στον κεντρικό δρόμο για Χώστια. Σιγά σιγά η άσφαλτος θα φτάσει μέχρι τη Ζάλτσα οπότε να ζήσουμε να τη θυμόμαστε αυτήν την πλευρά της Βοιωτίας! Προσωπικά σε θεωρώ τυχερό που πρόλαβες την ευρύτερη περιοχή στα καλύτερά της.
-
το καγιακ δεν παιρνει κανα μοτερακι προπελα ;
Ασχετο αλλα εχουμε μελος που διεσχισε το αιγαιο , νομιζω βουλιαγμενη κρητη για καλο σκοπο , μηπως ηταν ο mesastou ; -
@otso said in Κόλπος Δομβραίνας- Όρμος Αγίου Ιωάννη 22-5-2025:
το καγιακ δεν παιρνει κανα μοτερακι προπελα ;
Ασχετο αλλα εχουμε μελος που διεσχισε το αιγαιο , νομιζω βουλιαγμενη κρητη για καλο σκοπο , μηπως ηταν ο mesastou ;τρελό! Έχω κάτι κατά νου για μοτεράκι. Μέχρι στιγμής μου αρέσει η φάση της γυμναστικής που κάνω με το καγιάκ!
Κόλπος Δομβραίνας- Όρμος Αγίου Ιωάννη 22-6-2025