-
Πριν αποκτήσω το Nissan Qashqai είχα δει ένα ωραίο βίντεο στο Youtube με ένα Renault Kadjar που διέσχιζε μαζί με ένα Cherokee την παραλία της Καλόγριας στη δυτική Πελοπόννησο. Ήθελα να το κάνω και εγώ κάποια στιγμή και την προηγούμενη Κυριακή ήταν μια ιδανική μέρα. Βέβαια η εποχή όπως αποδείχτηκε δεν ήταν ιδανική καθώς η παραλία κόβεται στα 2 λόγω της υψηλότερης στάθμης της θάλασσας και ενός ποταμιού που εκβάλλει σε αυτήν. Ιδανικότερη εποχή μάλλον θα ήταν αρχές Οκτωβρίου ώστε να μην έχει και η παραλία κόσμο.
Με συνοπτικές διαδικασίες έφτασα στο τείχος Δυμαίων, στον δρόμο για την Καλόγρια. Το τείχος δημιουργήθηκε κατά τη νεολιθική περίοδο και η οχύρωση παρέμεινε ενεργή και κατά την Ενετοκρατία. Πιο πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε κατά τις Ιταλικές και Γερμανικές δυνάμεις το 1943 και μάλιστα σε ένα σημείο γκρεμίστηκε για να εισέρχονται οχήματα!!!
Το δάσος Στροφυλιάς το οποίο καταλαμβάνει 22 χιλιάδες στρέμματα, είναι το απόλυτο φυσικό αξιοθέατο της περιοχής αλλά θα ασχοληθούμε αργότερα με αυτό.
Άφιξη στην Καλόγρια. Προς έκπληξή μου διαπίστωσα ότι αριστερά δε μπορούσα να πάω καθόλου καθώς υπήρχε ένα ποτάμι το οποίο εκβάλλει στη θάλασσα. Το καλοκαίρι η θάλασσα είναι πιο χαμηλά και το ποτάμι είναι στεγνό. Από την άλλη μεριά του ποταμιού ήταν ένα Cherokee αν είδα καλά το οποίο έμοιαζε να έχει κολλήσει. Δεν είδα κανέναν εκεί κοντά και υπέθεσα ότι θα πήγε να βρει βοήθεια ή κάτι τέτοιο.
Από το καλοκαίρι έχω προμηθευτεί Traction Boards οι οποίες αποτελούν revovery εξοπλισμό και θεωρητικά είναι ιδανικές για μια δύσκολη περίπτωση που κολλήσει κάποιος. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν και για γέφυρα σε δύσκολα περάσματα με βαθειά λούκια.. Μέχρι εκείνη τη μέρα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί καθόλου.
Ενώ γνώριζα πως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σοφό να κατεβάσω πιέσεις περίπου στα 15 psi, ήθελα να κάνω μια δοκιμή με κανονικές πιέσεις ασφάλτου ώστε να δω μέχρι που θα καταφέρω να φτάσω. Στο κάτω κάτω, έχω και Traction boards σωστά?
όπως θα είδατε και στο βίντεο έφτασα σχεδόν μέχρι την άκρη της παραλίας.
Και μάλιστα έκανα στροφή προς τα μέσα για να επιστρέψω. Είχα φόρα και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση που έφτασα τόσο μακριά και δε σταμάτησα.
Παρολαυτά ενώ ακολούθησα τις ροδιές μου, σχεδόν 40-50 μέτρα πριν το σημείο που ξεκίνησα, κόλλησα. Διακρίνεται και το Cherokee στην άλλη πλευρά του ποταμιού.
έσκαψα λίγο γύρω γύρω στις ρόδες και δοκίμασα να βγω με τις σανίδες
αλλά δε βρήκα πρόσφυση και χώθηκα πιο βαθειά. Δοκίμασα 2 φορές χωρίς αποτέλεσμα γιατί είχα τακάρει.
Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται μεγάλο φτυάρι γιατί με κάτι μικρά που βλέπω να κουβαλάνε κάποιοι δεν πρόκειται να ξεθαφτείς ποτέ. Ήδη εγώ έσκαβα σχεδόν 1,5 ώρα για να καταφέρω να απεγκλωβίσω την κοιλιά και είχε απομείνει λίγο στο πίσω μέρος και στο μπροστά που έπρεπε να καθαρίσω. Την ίδια ώρα από την άλλη πλευρά είχε έρθει ένα γουρούνι Jimny με εργάτη και προσπαθούσε να απεγκλωβίσει το τζηπ. Με χίλια ζόρια τα κατάφεραν μέσα σε μια ώρα περίπου. Με είδαν από μακριά ότι πάλευα με το φτυάρι και τελικά κάποια στιγμή ήρθαν, προς τιμήν τους, να μου δώσουν ένα τράβηγμα, παρόλο που δεν τους φώναξα για βοήθεια. Να είναι καλά οι άνθρωποι γιατί θα χρειαζόμουν τουλάχιστον ένα μισάωρο στην καλύτερη περίπτωση. Προσφέρθηκα να τους δώσω χρήματα και δεν το δέχτηκαν. Τους ευχαρίστησα και συνέχισα τη βόλτα μου. Περιττό να πω ότι μέχρι και χθες ήμουν φοβερά πιασμένος παντού λες και πήγα γυμναστήριο μετά από 10 χρόνια και έπαιξα όσα περισσότερα κιλά μπορούσα!
Στις λίμνες από πάνω υπήρχαν γελάδια που έμοιαζαν να βρίσκονται στον παράδεισό τους! Άφθονο νερό και φαγητό!
Το δάσος της Στροφυλιάς είναι γενικότερα ένας επίγειος παράδεισος και μου είχε τραβήξει την προσοχή από την 1η φορά που είχα βρεθεί σε αυτό. Έχει και διάφορες χωμάτινες διαδρομές μέσα του οι οποίες είναι γενικά βατές.
Ακολούθησα εκείνη που θα με έβγαζε στα Λουτρά Υρμίνης στη νότια πλευρά.
Τη διαδρομή αυτή την είχα κάνει στο παρελθόν και με μηχανή όμως διαφορετική εποχή. Με τόσες βροχές που έχει ρίξει οι λίμνες έχουν φουσκώσει και έχουν καλύψει τους χωματόδρομους σε αρκετά σημεία.
Είχε πλάκα πάντως δε μπορώ να πω!
Βασικά ήταν ευκαιρία για να πλυθεί και λίγο το αυτοκίνητο από κάτω!
Λίγο πριν τα λουτρά Υρμίνης. Στο δάσος Στροφυλιάς υποτίθεται ότι είχε πιάσει φωτιά τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη. Το διέσχισα ολόκληρο και δεν είδα ούτε ένα δέντρο καμένο. Και το θυμάμαι πολύ καλά ότι είχα διαβάσει για φωτιά εδώ γιατί το καλοκαίρι που ήμουν Αιτωλοακαρνανία για διακοπές έλεγα να έρθουμε εδώ για να δουν τα κορίτσια το δάσος που δεν το έχουν δει. Tελικά δεν ήρθαμε και είχα στενοχωρεθεί που πίστευα ότι δεν πρόλαβαν να το δουν ατόφιο. Πάλι καλά να λέμε που ή ήταν fake news ή απλώς ήταν κάτι μικρής έκτασης που αντιμετωπίστηκε αμέσως.
Λουτρά Υρμίνης με μόλις 2 μόνιμους κατοίκους. Κάποτε αυτές οι εγκαταστάσεις δούλευαν αλλά πλέον είναι ανενεργές.
Στην κορυφή του λόφου αριστερά της παραλίας βρίσκεται ένας Φράγκικος πύργος. Βρήκα ένα μονοπάτι και το ακολούθησα, ταυτόχρονα όμως θαύμασα την απίθανη θέα στους βάλτους και το δάσος της Στροφυλιάς.
Το πόση ανακούφιση ένιωσα που είδα ατόφιο το δάσος δεν περιγράφεται. Με αυτά που είχα διαβάσει ήμουν προετοιμασμένος για σκληρές εικόνες.
Ανεβαίνοντας το σύντομο μονοπάτι.
O μεσαιωνικός οικισμός στη θέση αυτή πιθανό να λεγόταν Μαντριά ή Salina. Ήταν κτισμένος στη θέση αρχαίας πόλης που κάποιοι ερευνητές έχουν ταυτίσει με την αρχαία Υρμίνη η οποία ήταν από τις πόλεις που συμμετείχαν στον Τρωικό πόλεμο.
Ο οικισμός οχυρώθηκε κατά τη Φραγκοκρατία τον 13ο αιώνα. Ο πύργος έχει διαστάσεις 7,5m x 8,3m.
Η θέα από τον πύργο στο δάσος της Στροφυλιάς. Στο βάθος πάνω από το δάσος ορθώνεται το χιονισμένο Παναχαϊκό όρος.
Τα νερά μπροστά από τα Λουτρά Υρμίνης.
Από τα Λουτρά Υρμίνης συνέχισα χωμάτινα μέχρι τα Σαμαραίικα.
Εκεί όμως η ώρα ήταν περασμένη και είπα να κατέβω στη παραλία Κουνουπελάκι για να τσιμπήσω κάτι πρόχειρο.
Απέναντι η Κεφαλονιά
Και στο βάθος ο απίστευτος Λούρος που πηγαίναμε συχνά το καλοκαίρι. Στα αριστερά το αιχμηρό νησί Οξειά που μοιάζει με μια άγρια κορυφή μέσα στη θάλασσα.
Επόμενος στόχος επιστρέφοντας, να πάω επιτέλους στο Σανατόριο Ζάστοβας στις πλαγιές του Παναχαϊκού. Δεν υπάρχει καμία δυσκολία στην πρόσβαση απλά ποτέ δεν τύχαινε να κολλήσει σε κάποια εξόρμηση τα τελευταία 10 χρόνια.
Το κτίριο χτίστηκε αλλά δε λειτούργησε ποτέ αφού το 1940 σταµάτησε η αποπεράτωσή του εξαιτίας του 2ου Παγκοσµίου Πολέµου.
Δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την έξαρση της φυματίωσης, η οποία μάστιζε την Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα. Χαρακτηριστικά πέθαιναν 35.000-40.000 ασθενείς ηλικίας από 18 εώς 40 ετών κάθε χρόνο. Ως το 1930 περίπου 1.000.000 άνθρωποι είχαν χαθεί εξαιτίας της νόσου. Μετά τον πόλεμο δεν αξιοποιήθηκε καθώς είχαν βρεθεί νέες μέθοδοι αντιμετώπισης της φυματίωσης οπότε τα Σανατόρια στην Ελλάδα εγκαταλείφθηκαν. Σίγουρα βέβαια θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιηθεί κάπως αλλιώς αλλά μη ζητάμε και πολλά...
Συνέχισα χωμάτινα τη διαδρομή από το βουνό για να φτάσω στο Χάραδρο, θαυμάστε θέα!
Κάποια στιγμή όπως θα είδατε στο βίντεο πέτυχα και μερικούς κυνηγούς. Στο ένα αγροτικό ήταν φορτωμένο αυτό το τέρας!!! Πριν κάποια χρόνια είχα δει ένα τέτοιο στο Ψηλό Βουνό κοντά στο Βαλτεσινίκο Πελοποννήσου. Ήταν μια ήρεμη μέρα που ανέβηκα στην κορυφή του. Δεν υπήρχε μονοπάτι και το βουνό είναι κατάφυτο σε όλο το μήκος του. Κάποια στιγμή επιστρέφοντας, χωρίς να έχω ακούσει οτιδήποτε, κοιτούσα κάτω γιατί το τερέν ήταν δύσκολο σε εκείνο το σημείο. Ξαφνικά κοιτάω μπροστά και βλέπω ένα τέτοιο αγριογούρουνο στα 50 μέτρα να με κοιτάει. Μετά από ένα δευτερόλεπτο φεύγει σφαίρα δεξιά σε ένα ρέμα και έτρεχε να κρυφτεί (αντί να τρέξω εγώ ε? ). Το τι θόρυβο άκουγα για ώρα σε ένα αθόρυβο κατά τα άλλα μέρος, δεν περιγράφεται με λέξεις. Πέτρες να κατρακυλάνε και βήματα δυνατά λες και κινείται κανένας ρινόκερος! Ήταν πραγματικά απίστευτο να βλέπω κάτι τόσο μεγαλύτερο από εμένα και να τρέχει λες και είναι καμιά γάτα. Σίγουρα αν υπήρχαν μικρά μαζί ίσως η φάση να ήταν διαφορετική και να ήμουν εγώ ο δρομέας του δάσους!
Άφιξη στον ποταμό χάραδρο. Ο δρόμος συνεχίζει και από την άλλη πλευρά πιθανότατα το καλοκαίρι όμως και με αρκετή δουλίτσα στο τερέν. Κάποιο σκληροπυρηνικό τζηπ περνάει και τώρα για πλάκα!
Υπάρχει μια λεπτή κόκκινη γραμμή πέραν της οποίας η ''περιπέτεια- διασκέδαση'' ξεκινά και γίνεται μαζοχισμός. Πολλές φορές την έχω ξεπεράσει αυτή τη γραμμή αλλά υπήρχε σοβαρός στόχος πέραν της αναψυχής. Αυτή τη φορά μπορώ να πω ότι έφτασα κοντά στο να την ξεπεράσω αλλά τα άγια παιδιά με το Jimny ήρθαν σαν από μηχανής Θεοί! Την επόμενη φορά που θα δοκιμάσω να μπω ξανά στην άμμο θα έχω κατεβάσει σίγουρα πιέσεις και σίγουρα θα είναι με παρέα. Αλλιώς όπως είπα, η φάση είναι μαζοχισμός και ταλαιπωρία τόσο στην άμμο αλλά και σε οτιδήποτε παρόμοιο (μη συζητήσουμε τακάρισμα καλοκαίρι με 40 βαθμούς). Πχ δε θα ήθελα καν να φανταστώ τακάρισμα σε λάσπη και να προσπαθώ να απεμπλακώ με φτυάρι και σανίδες (οι οποίες με απογοήτευσαν να πω την αλήθεια μου)...
Να είστε καλά και τα λέμε την επόμενη φορά!
-
Ωραια τοπια καλη και η κουραση, την επομενη φορα εχε μαζι σου εναν πτυσσομενο κουβα, αν βρεξεις καλα την αμμο πριν τακαρεις μπορει να γλυτωσεις την ταλαιπωρια.
-
Χίλια μπράβο τόσο για την τόλμη όσο και την περιγραφή και τις εικόνες!!!
-
για καλογρια και κουνουπελι, τα υρμινης ειναι για τους αθηναιοι
το κουνουπελι δεν λεει και κατι, το καλοκαιρι βρωμαει και ο τοπος
και κουνουπια σαν παπαρι κενυατη
η καλογρια ειναι και γαμω τις παραλιες και το ποταμι που βλεπεις υπαρχει ολο το χρονο και το καλοκαιρι. εχει ομως δρομο απο πανω, μετα τη διχαλα στην ασφαλτο που εκανες αριστερα, πανω στη στροφη κατεβαινεις κατι σαν σκαλι και μπαινει σε χωμα απο την πανω μερια και βγαινεις μακρυα απο εκει που στηνουν τις καντινες.
ενδιαφερουσα ειναι και η παραλια οπως κατεβαινεις αριστερα απο το μεγαλο το ξενοδοχειο που ψιλοφαινεται κατω απο ενα λοφο με πολυ αμμο στο πρανες. εκει εχει σκανδιναυικα μαναρια το καλοκαιρι, τσιτσιδα...
μπορει να ειναι και γαμω, αλλα μην σε πετυχει απογευμα ή κανεις το αστειο να πας σε ισκιο να την πεσεις. θα σε γαζωσουνε κατι κουνουπαροι να....
η αμμος στην καλογρια ειναι απλα παγιδα
νομιζεις οτι ολα καλα αλλα σε εχει καταπιει για πλακα
τωρα που ειναι χειμωνας πες οκ, ειναι σχετικα υγρη και ψιλοπατας
καλοκαιρι ειναι απελπισια και ετσι και χωθεις σοβαρα, θες εργατη και 100 μετρα ιμαντες για να βγεις. το καλο ειναι πως επειδη ειναι τεραστια, πας καλοκαιρι αυγουστο, πας απο το μερος που σου ειπα μακρυα απο τα μπιτσομπαρα και εισαι με τον κοντινοτερο μιναρα στο χιλιομετρο, αν και εγω προτιμω την παραλια με τις σκανδιναυες, να βλεπουνε και τι γατους με μακρυα ...ουρα, εχουμε στον νοτος
καμμενα εχει και μαλιστα μπολικα, εκει που στριβει ο χωματοδρομος για μετοχι
τον Αγιο Πετρο που ειναι γραφικος πως και δεν τον πέτυχες?Ιστορια
Ετος 1986, έρλι σάμερ που λεγαμε τοτες
ντεφι απο λουί πιέρ στην γεωργιου, μετα στο συνεργειο στο υπογειο στα ψηλαλωνια και μετα ελυζε στο προαστειο
με ενα γνωστο και μια υποψηφια που εγνωρισα το βραδυ εκεινο, αργοτερα συντομον αισθημα φευ, εχω 30 χρονια να τη δω, αλλα τοτες για πειραματιζμους, διαβαζα ζακουλα και ταρατατα απο μικρος, αν ξερεις το ανεκδοτο με τον τοτο που γυαλιζε αντι να πιστονιαζει
ντατσουν 120 ιπσιλο, με τον 1.2 και 4αρι με ολ γουεδεερ γκουντγιαρ, ηταν μοδα, τα βαζανε ολοι
το διαμεριζμα στη ρηγα φεραιου ήδη κολυμπουσε στη μπιχλα, απλυτα πιατα 9μηνου και προστατευτικα του βαγγου γιουζντ απλωμενα να στεγνωσουν για να χρησιμοποιηθουνε παλι - κατεβηκε θυμαμαι η συχωρεμενη η μανα μου να με μαζεψει, εβαλε τα κλαμματα και της ειπε ο πατερας και εφυγε και γυρισε αθηνα
κατεβαινουμε απο λαπα λοιπον, χωμα τοτες, δεν υπηρχαν οι ασφάλτοι.
μια φορα την ειχα δει τη παραλια μα ειχα εικονα κουνιστη γιατι ανεβαινα απο βαρδα απο ενα συντροφο με καλλιεργεια και η χαρα μου ητανε μεγαλη
μπαινω λοιπον στο δεξι κομματι και βγαινω εκει που τωρα ειναι το παρκιν και το ενα απο τα μπιτσομπαρα
τα θυελλης κερακια του ντατσουνιου δειχνανε την παραλια ομορφη, ειχε μεν κρυο, αλλα κατι ειχα σκεφτει να ζεσταθουμε. ολοι. 4-5 το πρωι θα ητανε, σκοταδι. η ωρα 4-5, εμεις 3 ημασταν, με τοση ντιρλα ομως δεν θα μας χαλαγε και το 5.
τραβαω οπισθεν, παιρνω φορα, μην σκεφτεις το 120 υπσιλο με τον ενα κομμα δυο ηθελε φορα να περασει και σαμαρακι
μπαινω με καπου 100 κουμου να φτασω ηθελα κοντα στο νερο, να εχει αισθημα το πλιτσι-πλιτσι, καπως με εφτιαχνε τοτες, πλεον μου φερνει κατουρημα
σε 30-40 μετρα αρχιζει και χαλαει το γκραουντ κλιαρανς
στα 50-60 τακαριζμα
τελειως ομως
δεν ανοιγανε οι πορτες
οκ, παραθυρα, μικρα τα γαμημενα, γεματουλης ο τριτος προσωπος
τονε τραβηξαμε, τονε βγαλαμε, αγχωθηκε, του εδωκα κατι απο τη καλλιεργεια να καπνισει, εκτιμησα την κατασταση και αρχισα το μπαλαμουτι. του λεω του αλλου περιμενε να τη ζεστανω, την ατμοσφαιρα, αυτος ομως ειχε χαρει με τη καλλιεργεια και εφυγε τρεχοντας, τον ξαναειδα μετα απο 20 μερες καπου ψηλα στη γερμανου στο τιφανις - κεφι και χαρα μονο στο τιφανις
ε, εγω συνεχισα, δεν θυμαμαι και καλα, ουτε τοτε θυμομουνα, για εξασκηση με το ανεκδοτο με τον τοτο το λεω. πλιτσι-πλιτσι, παει το κοριτσι, κατι επαθε, τελικα την ειχε πειραξει και αυτη η καλλιεργεια και ξαφνικα με μαστιγωνει το πρωι ενα κυμα, ειχε ανεβει η θαλασσα ή εγω ειχα κατεβει και επεσε πανω μου το κυμα
βλεπω το ντατσουνι πιο πανω, δεν φαινοντουσαν καν τα ολ γουεδερ
θαψιμο, κανονικο
αρχιζω με τα χερια τον εκβραχισμο.
τιποτες
μια ωρα, δυο ωρες, τιποτε
παει μεσημερι, ειχε ενα ξενοδοχειο το χριστινα που τωρα ειναι κομματι που μεγαλου - τοτε ηταν μονο του, παιρνω τα βηματα και παω. βρηκα κατι μαστορια το ετοιμαζανε για το καλοκαιρι. ειχανε και κολατσο, μου δωσανε. με τη φετα και τη ντοματα μου ηρθε εμπνευση
η κοπελιτσα που ειναι? απο τα ολ γουεδερ θαμμενα και λοιπα δεν την ειχα δει....
ανεβαινω σε ενα γεγυρακι που ειχε εκει και τη βλεπω να γυρνοβολαει γυρω απο το θαμμενο
σκεφτηκα οτι εχει δικιο να ακουσω αλλα ειμαι γατος και θα το σωσω...
πηρα τυρακι και ντοματουλα απο τα μαστορια και ενα μπετονακι νερο και με αγαπησε
μειναμε εκει ερημιτες 2 μερες, καποια στιγμη το 5χιλιαρο του μηνα που ειχα πανω μου τελειωσε να δινω στα μαστορια να ψωνιζουν ζβαν και νερακι.
οταν καταλαβε οτι δεν εχω αυριο και λυση στο προβλημα, αρχιζει κατι ουρλιαχτα και βγαζει νυχια, αρχισε να με κυνηγαει να με ξεματιασει. κανονικα ομως.
χερι σε γυναικα δεν σηκωσα ποτες, σε μπατσους κυριως σε αγωνες τοτες σηκωνα διστακτικα, που μετα σηκωνανε αυτοι πολυ περσοτερο πανω μου.
απομακρυνθηκα και χωθηκα στα δεντρα, οπως μπαινουμε τωρα στο πακριν κατεβαινωντας, αριστερα
εκπληξη. ηταν εκει μεσα ενα μοτορχομ εποχης!!! πυκνο το δασος τοτες.
και ενας γερμανος και αλλος ενας γερμανος.
με τα παλαμαρια εξω, μετα καταλαβα οτι ειχανε αγαπη αληθινη, αλλα ο ενας για τον αλλον
με βλεπουνε, τα βαζουνε μεσα, τα παλαμαρια, ωραιο παιδι ημουνα, με πιασανε στη κουβεντα.
ε, τους εξηγησα το προβλημα, με τα ολ γουεδερ, οχι με την τυπισσα, με λυπηθηκανε, ξερανε την περιπτωση, μου ειπανε ενα μηνα πριν που ειχαν ξαναπερασει ειχαν βοηθησει και αλλους τρεις. φερνουνε ενα μπαλονι τεραστιο χοντρο. το φορτωνομαι και ερχονται μαζι να παμε στο θαμμενο. η αλλη ειχε ηρεμησει, ειχα αφησει επιτηδες λιγη καλιεργεια στριμμενη να πεσει φανερα στην αμμος.
τα παλικαρια, λεμε τωρα παλικαρια, ειχαν μαζι τους φτυαρια, ξεθαβουνε το μισο αμαξι, χωνουνε το μπαλονι απο κατω και βαζουνε την ακρη στην εξατμιση. μπαινω μεσα και αρχιζω τα γκαζωματα, φουσκωσε το μπαλονι, βγηκε λιγο το αμαξι. μετα απο ενα τριωρο επατησα χωμα και αφησα την αμμος. ειπανε να μας κανουνε το τραπεζι, τρωγανε απο τοτες κατι χορτα και δεν τρωγανε κρεας. εννοω τρώγανε και απαφτο αλλα οχι σαν τροφη. ριξανε και την ιδεα καποια στιγμη για κουατρο, οχι άουντι, κουρασμενος ήμουνα τους ευχαριστησα και φυγαμε.ΑρΕς
σορρυ μπιλι, σου πηδηξα το νημα - ο τοτος φταιει -
A Π Σ Τ Ε Υ Τ Ο,
Θεϊκό ,αυθεντικό αφήγημα αντάξιο ενός γάτου.
-
Ωραίο ήταν το Ζακουλα που διάβασες...
-
Εκει με το κουατρο (οχι το αουντι) πεθανα...
Respect!!! -
Ωραίος όπως πάντα ο Billy, gatoz από τα παλιά με καλογραμμένες ιστορίες αλλά δεν έκανε τη σωστή παρατήρηση, στις φωτογραφίες το όχημα που τον ξεκόλλησε δεν είναι Jimny αλλά Vitara τρίθυρο πρώτης γενιάς. #monovitara
-
τρου ιστορια....
σε ολο το ευρος, ξεχναω και διαφορατο βιταρα φυσικα και το ειδα, αλλα και τα τζιμια αδερφια μας ειναι, δεν πειραζει
#mono_vitara -
@gatoz said in Καλόγρια-Δάσος Στροφυλιάς-Σανατόριο Ζάστοβας 19-1-2025:
τρου ιστορια....
σε ολο το ευρος, ξεχναω και διαφορατο βιταρα φυσικα και το ειδα, αλλα και τα τζιμια αδερφια μας ειναι, δεν πειραζει
#mono_vitaraΠας γυρεύοντας για την σέντρα...
-
Ωραίες ιστορίες αλλά μην μπαίνετε με τα αμάξια σας στις παραλίες. Δεν υπάρχει λόγος. Πιο μακριά και μετά με τα πόδια. Δεν πάμε παντού καβάλα.
Καλόγρια-Δάσος Στροφυλιάς-Σανατόριο Ζάστοβας 19-1-2025