-
Ακριβώς πολλοί από εμάς επειδή κατάφεραν να ξεκινήσουν από ένα επίπεδο, σκοπός της ζωής ήταν η πραγματική αριστεία.
Σε εμάς το πρόταγμα της γενιάς μας ήταν το ποιος θα γίνει καλύτερος, έχοντας τα περισσότερα προσόντα. Να γίνει καλός σε κάτι, να φτάσει σε άλλο επίπεδο .
Για αυτό βλέπεις μια αύξηση των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό. Βλέπει Έλληνες μετανάστες σε κορυφαίες θέσεις, όχι σε εργατικές. Η δική μου γενιά είναι όλοι αυτοί. Η δική σου ήταν κυρίως σε εργατικες θέσεις, χωρίς να είναι κάτι το κακο αυτό, μη παρεξηγηθω.
Δεν μας ενδιαφέρει τόσο η δημιουργία ( σε πολλούς από εμάς, εμένα με ενδιαφέρει) αλλά η τελειοποίηση, το επόμενο επίπεδο, η ανάπτυξη.
Η δική σας είχε αλλά προβλήματα με αποτέλεσμα να ζείτε όπως τον καραγκιόζη, με την καλή έννοια. Μεσα στην πονηριά και την παρανομία προκειμένου να βγει και αυτός ο χρόνος. Να πάρουμε και κάνα έξτρα αγροτικό να μας θαυμάσουν.
Το βλέπεις και από εσένα. Όλοι οι γύρω σου είναι κατά εσού και εσύ πρέπει να επιβιώσεις. Η μόνη υπόσταση για το δημόσιο είναι να είναι εχθρός σου. Αυτό έχεις μάθει. Είναι ποτισμένο το μυαλό σου στην νοοτροπία αυτή. Σαν εσένα όλη η γενιά σου.Τεσπά.
Η νεότεροι ελπίζω να είναι ακόμα καλύτεροι.
-
Λαπ, εσύ είσαι πιο αιθεροβάμων κι από μένα, τι αριστειες, επίπεδα, αναπτύξεις κλπ.
Ας καταφέρουν οι νεότεροι πρώτα να υπάρχει Ελλάδα σαν ανεξάρτητο κράτος μετά από 50 χρόνια, δεύτερον να μην είναι σαν αφρικανικος σκουπιδοτοπος με λάσπες αλλά να περιοριστεί η κατρακύλα και να παραμείνει στα επίπεδα παρηκμασμένης μεσανατολης χωρίς καμήλες οπου βρίσκεται σήμερα.
Λέγε Λέγε ότι "μείνανε Ευρώπη" οι Νεοδημοκράτες, το χουν πιστέψει αρκετοί, και "ελπίζουν για το καλύτερο" αντί να παρακαλάμε απλά για επιβίωση. -
Εμ για αυτό έφυγε η γενιά μου έξω. Έμειναν εδώ όσοι δεν μπορούσαν να φύγουν για χ,ψ λόγους και οι μέτριοι, εγώ ανήκω και στις δύο περιπτώσεις αν και είχα πρόταση γενικότερα και στο φλου, αλλά δεν ήταν κάτι σίγουρο και ιδιαίτερα καλό.
Έχω όμως γνωστούς και βλέπω πως τα πάνε. Εκεί πραγματικά νιώθουν μια αξιοκρατία και έναν σεβασμό σε πολλά που τους απασχολούν.
Εδώ, στην Ελλάδα, οι εργοδότες είναι όχι μόνο για τα μπάζα αλλά άθλιοι. Είπαμε η προηγούμενη γενιά, του κάπως, κάποιον θα χωσουμε να βγει η δουλειά. Οι "έλα μωρέ τωρα"
Αν και τελευταία χαλάει και στην Ευρώπη το εργασιακό κλιμα
Όσοι έμειναν από τους δικούς μου δεν ψηφίζουν. Δεν τους εκφράζει το πολιτικό σύστημα όπως διαμορφώθηκε από τους προηγούμενους.
Οπότε, θεωρώ πως είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο.
-
Οχι ολοι ομως , υπαρχει ακομα ενα γαλατικο χωριο που αντιστεκεται και ψηφιζει τις νεες ιδεες δηλαδη πασοκ
-
Εσύ σπουδαγμένο παλικάρι λες πως είσαι.
Άλλο πράγμα το κόμμα, και άλλο η ιδεολογία της σοσιαλδημοκρατίας. Υπάρχει άλλο σοσιλαδημοκρατικο κόμμα στην Ελλάδα;
Τα μισά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν 18 ετών επί Άκη και μωρά επί Ανδρέα.
Τι σχέση έχουν αυτοί με τους δικούς σου πασόκους της εποχής σου.
Τα μισά στελέχη έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά και εξειδικεύονται σε έναν τομέα.
Οι δικοί σου ήταν συνδικαλιστές και πρώτοι στα πράσινα καφενεία. Άλλες εποχές.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εσύ σπουδαγμένο παλικάρι λες πως είσαι.
Άλλο πράγμα το κόμμα, και άλλο η ιδεολογία της σοσιαλδημοκρατίας. Υπάρχει άλλο σοσιλαδημοκρατικο κόμμα στην Ελλάδα;
Τα μισά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν 18 ετών επί Άκη και μωρά επί Ανδρέα.
Το σχέση έχουν αυτοί με τους δικούς σου πασόκους;
ΟΙ μαναδες τους ομως δεν ηταν
και ηταν πολυ κοντα στον αντρεα -
Εμ για αυτό σου λέω. Τσομπάνης. Άστο, δώσατε εξετάσεις... Χάλια τα πήγατε. Φαίνεται και από το χιούμορ σας. Άλλης εποχής.
Όλα τα κόμματα περνούν περιόδους ωρίμανσης. Το ΠΑΣΟΚ αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς το πήγε στην πορεία και πλέον αλλιώς αναδεικνύεται. Όλα αλλάζουν.
Γενικότερα εγώ αναφέρω πως αυτός ο χώρος πρέπει να ενωθεί, δεν με νοιάζουν οι ταμπέλες, τα ποσοστά μεταξύ τους και όλα αυτά.
Πρέπει να υπάρχει μια καθαρή σοσιαλδημοκρατική παρουσία και όχι διασπασμένη σε τρία μη πω τέσσερα κόμματα.
Ας ονομαστούν και otso , δεν με ενδιαφέρει.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εσύ έχεις άγχος μην κατηγορηθεί το αγαπημένο σου πασοκ.
Τώρα αν μία σύμβαση δεν φτιάχτηκε για 15 χρόνια, ότι αυτοί που ήταν υπουργοί, έδιναν παρατάσεις και προφανώς έπαιρναν μίζες και αυτό εσένα δεν σε ενοχλεί, επειδή δεν ήταν όλοι νδ, αλλά μόνο οι της νδ φταίνε, ξεφεύγει από την έννοια κάθε καλόπιστης συζήτησης.Η κουβέντα ξεκίνησε από το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που θεωρείς πως δεν έπρεπε να σταθεί στην έλλειψη τηλεδιοικησης αλλά να εξετάσει διαφορετικά πρωτόκολλα ασφαλείας κλπ κλπ.
Και διαφώνησα γιατί θεωρώ πως για να βγεί ένα συμπέρασμα και μια απόφαση που να λέει κάτι συγκεκριμένο όπως μια αποζημίωση πρέπει να κάνει κάποιες παραδοχές και κάποιους περιορισμούς όπως τι ισχύει νομικά στο ζήτημα την στιγμή της συζήτησης.
Δηλαδή θα έπρεπε οι δικαστές να κάνουν ιστορική αναδρομή στον Ανδρέα και την Μιμή και τον Λαλιώτη και μετά στον Σπιρτζη και τελευταία να έρθουν στον Καραμανλή;
Το κράτος έχει συνέχεια (κυρίως στην λαμογια και τις μίζες τόσο για τους Πασοκους όσο και τους άριστους της ΝΔ) , ποιος είναι όμως ο τελευταίος χρονικά υπεύθυνος για την εφαρμογή των συμβάσεων που αφορούν την ασφάλεια στο συγκεκριμένο ζήτημα;
Δες το με ένα παράδειγμα.
Αναλαμβάνεις ως επαγγελματίας μηχανικός μελέτη και αποκατάσταση σε ένα κτίριο που κινδυνεύει να πέσει , κάνεις τον έλεγχο σου βρίσκεις πως όλοι οι προηγούμενοι μηχανικοί τα είχαν κάνει σαλάτα γιατί ήταν λαμόγια, επισημαίνεις με αποδείξεις και ευρήματα τις ελλείψεις τους και τα λάθη τους, αν είσαι και τέλειος επαγγελματίας και ηθικα πεντακάθαρος ως άνθρωπος ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΣ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ , και προχωράς τη δουλειά με νέες μελέτες, συμφωνητικά και εργοτάξιο με όλα όσα προβλέπονται για να γίνει η δουλειά όπως πρέπει σε συγκεκριμένο χρόνο και φυσικά με την ανάλογη αμοιβή.
Αν όμως:
Αφήνεις τον κόσμο να μένει μέσα στο κτίριο, σπας την δουλειά, υπερτιμολογεις, κωλισιεργεις για να βγάλεις όσα παραπάνω γίνεται και τυχαίνει να σκάσει ένας αγωγός ΦΑ ( και για να το φέρω και αναλογικά στο ατύχημα των Τεμπών ευθυνεσαι και έμμεσα και για την αστοχία της διαρροης ) και το κτίριο πέφτει και σκοτώνονται 50 άνθρωποι.Από ποιόν θα ζητήσει η δικαιοσύνη τις ευθύνες και την αποζημίωση για όσους θάφτηκαν κάτω από τα μπάζα;;
Από τον μηχανικό που σήκωσε αρχικά το κτίριο και όλους τους άλλους μετά πριν από τον τελευταίο που ανέλαβε το έργο αποκατάστασης;
Και για τους μηχανικούς η υπογραφή τους επιφέρει τεράστια ευθύνη και επιπτώσεις, για κάντε τώρα την προβολή στους πολιτικούς που έχουν ασυλία και κυρίως παραγραφή των κατηγοριών με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα.
Δεν έχω κανένα άγχος να μην κατηγορηθεί το ΠΑΣΟΚ που λες , αλλά έχω κουραστεί να διαβάζω συνέχεια τις κατηγορίες για το ΠΑΣΟΚ - ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ - σε κάθε θέμα που συζητάμε περί αποδεδειγμένης διαφθοράς και ανικανότητας της κυβέρνησης Κούλη και των γαλάζιων προκρίτων (και κοπριτων) και κοτζαμπάσηδων αυτά τα ατελείωτα 5 χρόνια γαλάζιας διακυβέρνησης!
Έχω μπουχτισει με το "ναι μεν , αλλά" , που έχει καταντήσει να ξεπλένει τα μύρια όσα αισχη και εγκλήματα που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας.
Δεν αφορούν εσένα αυτά που σχεδόν πάντα επιχειρηματολογείς ορθά και τεκμηριωμένα, αλλά έλεος πια με τον Ανδρέα που έχει λιώσει στον τάφο του και τον Τσίπρα που ακόμη και τα άντερα του τον έχουν σιχαθεί, έχουμε πλέον 5 χρόνια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση που πρέπει είναι απόλυτα υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν και πρέπει σε αυτούς να απευθυνόμαστε κυρίως ειδικά όταν ήρθαν με σημαία εξουσίας που έγραφε το Μάτι που θα εκκένωναν σε 10 λεπτά και την αριστεία.
Αντί αυτού βλέπουμε διαφθορά ακόμη και σε ένα δυστύχημα, γόνους να κάνουν κουμάντο τόσο σε πολιτικό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο , τηλεσταρ τύπου Άδωνις, Αυτιάς , Μελέτη κλπ στην πρώτη γραμμή της αριστείας που μας πουλάνε, και από κάτω η μεσαία τάξη να συντρίβεται (ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΓΟΝΩΝ) , και γαρνιτούρα ένας απίστευτος έλεγχος των πάντων μέσω διαφθοράς που έχει ξεφύγει παντού η οποία συνεπικουρείται απροκάλυπτα σε πολλές περιπτώσεις από ξεκάθαρα μαφιοζικες πρακτικές.
Το έχω ξαναπεί εδώ και συγνώμη που επαναλαμβάνομαι
Σ Τ Α. Π Α Π Α Ρ Ι Α . Μ Ο Υ . Ο . Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ .
Πάμε παρακάτω.
Αντε να τα ξαναγράψω, γιατί φαίνεται δεν γίνομαι κατανοητός.
Αρχικά για την δικαστική απόφαση.
Αναφέρεται ότι φταίνε που κινούσαν τα τρένα, ενώ ήξεραν ότι δεν δούλευε η τηλεδιοίκηση. Δηλαδή το σύστημα που μπλοκάρει μόνο του τα τρένα.
Αυτό όπως είδαμε δεν ήταν ότι δεν δούλευε, γιατί είχε χαλάσει.
Δεν είχε εγκατασταθεί και δεν είχε λειτουργήσει ποτέ....
Είναι σαν να τράκαραν δύο τριήρεις και το δικαστήριο να λέει ότι φταίνε που δεν έκαναν ανάποδα τις προπέλες να σταματήσουν...
Μα δεν είχαν προπέλες ποτέ οι τριήρεις.
Αυτά τα σκεπτικά εμένα μου φαίνονται περίεργα, γιατί είναι βούτυρο στο ψωμάκι των συνηγόρων υπεράσπισης στο εφετείο.
Δεν είπα ποτέ ότι οι δικαστές πρέπει να κάνουν πολιτικές αναφορές.
Ούτε το παράδειγμα με τον επαγγελματία μηχανικό είναι πετυχημένο, γιατί δεν ισχύει τίποτα από αυτά.
Αρχικά δεν θα βρεθεί κανένας να μπλέκει σε υποθέσεις μπερδεμένες, γιατί το ρίσκο είναι τεράστιο και το όφελος μικρό.
Επίσης δεν σου πέφτει κανένας λόγος για το τι έχουν κάνει οι προηγούμενοι.
Λες στους ιδιοκτήτες να πάνε στους αρμόδιους ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ φορείς, πολεοδομία και να ζητήσουν πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ.
Εσύ σαν ιδιώτης δεν μπλέκεις πουθενά. Οταν τελειώσουν αυτά και ξεκαθαρίσει η κατάσταση μπορείς να ξεκινήσεις από την αρχή.
Αυτό όμως στην πολιτική δεν γίνεται. Γιατί όπως έχουν φτιάξει τα κόμματα τους νόμους, οι εργολάβοι, που να θυμίσω είναι οι νταβατζήδες όπως τους λέγαμε παλιά, που θέριεψαν επί παλαιού πασοκ και του ορθόδοξου και του καθολικού και του διαμαρτυρόμενου, πέραν της εργολαβικής τους ιδιότητας, είναι και καναλάρχες και εκδότες και τραπεζίτες και ιδιοκτήτες ομάδων και πολλά ακόμα.
Είναι λοιπόν το όλο σύστημα αλληλοεξαρτώμενο, που περιλαμβάνει τους εργολάβους και τις 4 εξουσίες.
Επίσης επειδή έτσι και αλλιώς και πέραν του ατυχήματος, οι κομπίνες στις συμβάσεις είναι κακουργήματα τα οποία έχουν 20ετή παραγραφή, είναι απόλυτα λογικό ο έλεγχος να πάει στην αρχή.
Προφανώς λοιπόν πρέπει να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία σε βάθος 20ετίας και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο των δημοσίων έργων.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εμ για αυτό σου λέω. Τσομπάνης. Άστο, δώσατε εξετάσεις... Χάλια τα πήγατε. Φαίνεται και από το χιούμορ σας. Άλλης εποχής.
Όλα τα κόμματα περνούν περιόδους ωρίμανσης. Το ΠΑΣΟΚ αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς το πήγε στην πορεία και πλέον αλλιώς αναδεικνύεται. Όλα αλλάζουν.
Γενικότερα εγώ αναφέρω πως αυτός ο χώρος πρέπει να ενωθεί, δεν με νοιάζουν οι ταμπέλες, τα ποσοστά μεταξύ τους και όλα αυτά.
Πρέπει να υπάρχει μια καθαρή σοσιαλδημοκρατική παρουσία και όχι διασπασμένη σε τρία μη πω τέσσερα κόμματα.
Ας ονομαστούν και otso , δεν με ενδιαφέρει.
Θα είναι για τον otso...
-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3